29 Nisan 2011 Cuma

BUGÜN SEÇİM OLSA HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALIR

 

İlk sıcak ankette çarpıcı sonuçlar

GENAR'ın 12 Haziran seçimi ile ilgili olarak 13-27 Nisan arasında 60 ilde yaptığı araştırma sonucunda AK Parti yüzde 48.7, CHP yüzde 25.2, MHP yüzde 11.9, BDP'nin bağımsız adayları yüzde 6.4 oy aldı


 GENAR'ın aday listeleri YSK yaa verildikten sonra, 13-27 Nisan arasındaki dönemde Sabah Gazetesi için 60 ilde yaptığı araştırmada Ak Parti yüzde 48.7, CHP yüzde 25.2, MHP yüzde 11.9,  BDP'nin bağımsız adayları yüzde 6.4 oy aldı.
Diğer partilerin oy oranı toplamı ise yüzde 7.8'de kaldı Ergenekon sanıklarını aday listelerine almasının CHP'ye yaramadığını gösteren araştırma, olası terör olaylarının MHP'nin oyunu artıracağını ortaya koydu.
AK Parti'nin ise tek başına iktidar olacağı işaretini verdi. "Seçim Yarışı Başlarken" başlığı altında yapılan araştırma 60 il, 121 ilçe ve 23 köyde, 2 bin 250 kişiyle yüzyüze görüşülerek gerçekleştirildi.
22 Temmuz 2007'seçimlerine göre AK Parti ve CHP'nin oy oranının arttığını, MHP'de ise düşüş yaşandığını gösteren araştırmada partilerin alabilecekleri en fazla oy oranını belirlemek için katılımcılara, "12 Haziran 2011'de yapılacak milletvekili genel seçimi için 'oy verebilirim' veya 'kesinlikle oy vermem' şeklinde değerlendirebilir misiniz?" sorusu da yöneltildi.
AK Parti'ye "oy verebilirim" diyenlerin oranı yüzde 57.6 çıkarken, "kesinlikle oy vermem" diyenlerin oranı yüzde 42.4 olarak gerçekleşti. Böylece 12 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin alabileceği en fazla oy oranının yüzde 57.6 olacağı tespit edildi.
Potansiyel oranlar CHP için yüzde 36.7, MHP için ise yüzde 28.3, BDP için ise yüzde 9.6 olarak ortaya çıktı.

Kaynak.milliyet.com.tr

Korkulan oldu, Suriye'den göç!

 

 

 

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan ve ülkelerindeki baskıdan kurtulmak istediği öne sürülen bir grubun, Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel örgüyü aşarak Türkiye'ye girdi.

Alınan bilgiye göre, Suriye'nin Yayladağı ilçesine yakın Harabjoz ve çevresindeki bazı köylerde yaşayan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 250 kişilik grubun, ülkelerindeki olaylar ve baskılardan kurtulmak istedikleri gerekçesiyle Güveççi köyü yakınındaki tel örgüyü aşarak 2-3 metre kadar Türkiye sınırını geçtiler.
Ellerindeki Türk bayraklarıyla Türkçe "Türkler gibi yaşamak istiyoruz", "demokrasi istiyoruz", "Başbakan Erdoğan'ın bize sahip çıkmasını istiyoruz" diye slogan atan ve Türk yetkilileriyle görüşmek isteyen Suriye vatandaşlarını, bölgede görev yapan askerlerin durdurduğu ifade edildi.
Grubun sınırı aşması ve Türk yetkililerle konuşmak istediklerini bildirmesi üzerine Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat'ın görüşme yapmak üzere sınıra gittiği, askerlerin bölgede güvenlik önlemi aldığı kaydedildi.

Spor salonuna getirildiler

Türkiye sınırını geçen grup, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat'ın kendileriyle görüşmesinden sonra, minibüslerle ilçe merkezindeki Fehmi Dinçer Spor Salonu'na getirildi.

Spor salonuna getirilenler arasında, tel örgüyü aşıp Türkiye'ye ilk girenlerin ardından gelen bir grubun daha bulunduğu, bunların tamamının kayıt altına alınmaya başlandığı bildirildi.

Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, AA muhabirine, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sınırı geçenlerin sayısının 250-300 kişi arasında olduğunu söyledi.
DIŞİŞLERİ KONUTU'NDA ZİRVE BAŞLADI
Suriye'deki gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanlığı Konutu’nda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında gelişmelerin değerlendirileceği toplantı yapılıyor. Toplantıya, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer katılıyor.
 Bu arada, Suriye'den Türkiye'ye olası göçe karşı alınacak önlemlerle ilgili hazırlıkların yapıldığı öğrenildi.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'dense Suriye'ye kınama kararı çıktı. Cenevre'de toplanan konsey ölümlerle ilgili soruşturma açılması kararı da aldı.

kaynak.mynet.com


En Çok Okunan Haberler

Google Arama