4 Ocak 2012 Çarşamba

Ronaldo ölümcül hastalığa yakalandı

Ronaldo ölümcül hastalığa yakalandı

Bir dönemin yıldız futbolcusu olan ve geçen yıl sahalara veda eden Ronaldo, dang humması oldu.

AA

SAO PAULO - Brezilyalı efsanevi futbolcu Ronaldo, dang humması olduğunu açıkladı.
Ronaldo, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, bir gece önce hastaneden taburcu olduğunu ve iyileşme sürecinde bulunduğunu söyledi.
Geçen yıl futbolu bıraktığını açıklayan Ronaldo, sivrisineklerden geçen dang humması hastalığının kendisine Brezilya'nın kuzeydoğusunda yaptığı tatil sırasında bulaşmış olabileceğini bildirdi.
Ronaldo, Twitter'da kendisine geçmiş olsun dileyen sevenlerine teşekkür ederek, hastalığının şu anda tedavi edildiğini, dinlendiğini ve yakında daha sağlıklı olmayı beklediğini kaydetti.
Dang humması, ateşle birlikte baş, kas ve eklem ağrısına yol açıyor. Ölümcül olan hastalığın aşısı ve belirli bir tedavisi bulunmuyor.

Uludere hakkında şok eden iddia!

Uludere hakkında şok eden iddia!


Uludere hakkında şok eden iddia!

Uludere'de 6-7 yıldır mazot kaçakçılığının düzenli şekilde yapılmadığı, faciadan 10 gün önce yeniden başladığı iddia edildi.


Uludere'de 6-7 yıldır mazot kaçakçılığının düzenli şekilde yapılmadığı, faciadan 10 gün önce yeniden başladığı iddia edildi. PKK'nın sınırın her iki yanında mal sahiplerinden haraç aldığı ortaya çıktı.
 
Bugün Gazetesinden Serbest Özden'e konuşan Uludereliler şok açıklamalar yaptı: "7 yıldır yasak olan mazota yeniden göz yumulmaya başlandı. Geçişler arttı, bu izin bizi şüphelendiriyor"
 
Türkiye'nin yıllardır gündeminde olan kaçakçılar, Şırnak'ta 35 köylünün ölümü sonrasında yeniden gündeme geldi. Vergi vermedikleri için kaçakçı olarak anılan gençler, geçim sıkıntısı nedeniyle sınırın öte yanından çay, alkol şeker, sigara ve katır sırtlarında getirebildikleri kadar da akaryakıt ticareti yapıyor. Kaçakçıların güzergâhlarının PKK'nın barınaklarına ve kamplarına yakın yerlerden geçmesi de kazanılan paraya gölge düşürüyor. Bölgede tehdit ve şantaj ile korku imparatorluğu oluşturmak isteyen terör örgütü PKK, yıllardır kaçakçılardan para almaya devam ediyor. 
 
PKK, özellikle mal sahiplerinden sınırın her iki tarafında da 'ticaretin güvenliğini sağladığı' gerekçesiyle haraç alıyor. Mal sahipleri de işleri yürüsün diye bu işe göz yumuyor. Kaçakçı çocuklara gitmesi gereken para PKK'ya gidiyor. İşte kaçakçılığı çok iyi bilen bölgedeki STK temsilcileri ve bizzat sınırı geçenlerin ağzından 'kaçak çarkı'.
 
2 LİRAYA ALIP, 3'E SATIYORLAR
"Cumhuriyet tarihinden beri sınırın Türkiye tarafında ve diğer tarafta kalan köylüler var. Kaçakçılıktan 15-20 bin kişi geçimini sağlıyor. Çocukların katır alacak gücü yoksa, birileri onlara hayvanını veriyor. Katır sahibi ile ortak iş yapıyorlar. Aldıkları malzemenin yarısı kendisine yarısı da katır sahibine kalıyor. Bir katır toplamda 150-200 liralık mal alıyor bu tarafa getiriyorlar. Katırın üstündeki teriklerin (keseler) her biri 70 litre akaryakıt alıyor. Yani bir hayvana en fazla 140 kilo akaryakıt yüklenebiliyor. Oradan litresini 2 liraya aldıkları bu yakıtı Türkiye'de de 3'e satıyorlar. Genelde sabaha karşı sınırı geçer ve orada hazır bekleyen esnaftan mallarını teslim alıp aynı günün akşamına da dönerler. Yani karşıdan malı getiren de hazırlıklı geliyor. Sadece devir teslim yapıyorlar. Parayı verip malı alıyorlar. Söylenildiği gibi çok uzak mesafeler değil bu gidilen yol. Oturdukları köyün en fazla 3 kilometre ötesinde oluyor.
 
Şüpheli durum var
Bizi mazotla ilgili şüpheye düşüren bir durum var. İşin garip yönü mazot 6-7 yıldır düzenli şekilde gelmiyordu. Ancak bu kötü olaydan önce 10 gün yeniden başlandı. Olmuyordu çünkü askerler izin vermiyordu ve mazot yasaktı. Basında akaryakıt kaçakçılığı çok gündeme gelince bunun önü kesilmeye çalışıldı. Ama bölgede geçim sıkıntısı olduğu için biraz da göz yumuldu. İzin verilmiyordu ama yeniden başlanılmasından 2 hafta sonra böyle bir olayın olması soru işaretlerini artırdı."
 
PKK'dan habersiz iş yapılmaz
"Buralarda hiçbir iş PKK ve onların sivil uzantılarının haberi olmadan yapılamıyor. Daha geçen günlerde Kaymakam Çeşmesi tarafında bir kömür ocağında, sahibi PKK'ya para vermedi diye iş makinelerini yaktılar. Kaçakçılık işinde de böyle. Sınırın her iki yakasında da para veriliyor. Mal sahibi Türkiye'dekilere haracını veriyor. Bunu, sınırı geçen çocuklara bir şey olmasın ve ailesine bir zarar gelmesin diye mecburen yapıyor. Kaçakçı çocuklardan birine teslim edilen para ise sınırın öte yakasındaki PKK'lılara veriliyor. Yani her iki taraftada PKK bu kaçakçılık işinden para kazanıyor. Halk, geçim sıkıntısı nedeniyle bunu yapıyor. Yoksa PKK'ya gelir sağlayalım diye kaçağa gidilmez."
 
Yine gidecekler
"Uludere köylülerinin çoğu korucu ve geçimlerini kaçakçılıkla sağlıyor. Bu yol köylüler ve oradaki güvenlik güçleri için şehir merkezi kadar bilindik bir yer. Sorunun özü eğitim değil. Çünkü ölenler arasında üniversite okuyan bir genç de vardı. Asıl mesele geçim sıkıntısı. Yani 1 hafta sonra yine kaçağa gidecekler. Çünkü alternatif yok. "mynet

Baykal harekete geçiyor

Baykal harekete geçiyor


Baykal harekete geçiyor

CHP'de parti içi muhalifler sski genel başkan Baykal'ın önderliğinde harekete geçti.


CHP'li muhalifler, olağanüstü tüzük kurultayı toplanması için birkaç gün içinde imza kampanyası başlatacak. İmza verecek isimler arasında mevcut milletvekilleri ile eski ve yeniParti Meclisi üyeleri ve il başkanları da var.

CHP tüzüğüne göre, ilk imzayı takip eden 15 gün içinde noter onaylı yaklaşık 250 imzanın toplanması halinde, CHP Genel Merkezi'nin, olağanüstü kurultay toplaması gerekecek. CNN TÜRK'ün ulaştığı muhalifler sayının 250'yi de geçeceği iddiasında. CHP kulislerinde hareketi, Deniz Baykal ile Önder Sav'ın desteklediği belirtiliyor. Son yapılan Parti Meclisi toplantısında olağanüstü tüzük kurultayı önergesi oylanmış ama oy çokluğuyla kabul görmemişti.
Hedef Kılıçdaroğlu mu?
Parti içi güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre muhalefetin hesapları sadece tüzük kurultayı içingeçerli değil. Baykal ve Sav ikilisi önce bu tüzük taslağını kurultay'dan geçirip örgütler üzerindeki güçlerini artırmayı planlıyor. Nihai hedef ise 2012'nin sonbaharındaki olağan kurultayda Kılıçdaroğlu'nu alaşağı etmek.mynet

“Soykırım yok” diyenlerin cezasını o ödeyecek


“Soykırım yok” diyenlerin cezasını o ödeyecek


“Soykırım yok” diyenlerin cezasını o ödeyecek

Cezayir asıllı Fransız işadamı Raşid Nekkaz, cezalar için 1 milyon euroluk bir fon oluşturacak.


Cezayir asıllı Fransız işadamı Raşid Nekkaz, Fransa'daki "soykırımı inkar yasası"nın kabul edilmesi halinde hüküm giyecek kişilerin cezalarının ödenmesi için 1 milyon euroluk birfon oluşturacağını açıkladı.
 
Associated Press'in haberine göre, Nekkaz, Türkiye'nin Müslüman bir ülke olduğu içincezalandırıldığını, bu yüzden söz konusu yasanın hedefinin de İslam olduğunu ifade etti.
 
Nekkaz, daha önce de Avrupa'da peçe giydiği için mahkum olan Müslüman kadınların cezalarını ödemeyi teklif etmişti.
 
Kırk yaşındaki Fransız, kurduğu "Raşid Nekkaz Partisi" ile 2007'deki genel seçimlere katılmış, yüzde 0.56 oy almıştı. Nekkaz, Fransa'da bu yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine de aday olmayı planladığını açıklamıştı.
 
YASA TEKLİFİ, OCAK'TA SENATOYA GİDECEK
 
Öte yandan Fransız haber radyosu France Info, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını inkar edenlere bir yıla kadar hapis ve 45 bin euro para cezası verilmesini öngören ve 22 Aralık günü Fransız Ulusal Meclisi'nden geçen yasa tasarısının, kanun olma prosedüründeki ikinci etap olan senato ayağına Ocak ayının içinde geleceğini duyurdu.
 
DHA'nın haberine göre, France Info, Fransa'da yaşayan Türklerin, Türk asıllı Fransızların ve Türkiye'nin tüm ikazlarına rağmen inadından vazgeçmeyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da vermiş olduğu "Türkiye 'Ermeni soykırımını' derhal tanımazsa Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce kanuni yoldan gerekeni yaparım" sözünü yerine getirmeye niyetli olduğunu belirtti.

Komutanlar istifa edecek" haberine yalanlama

"Komutanlar istifa edecek" haberine yalanlama


Komutanlar istifa edecek" haberine yalanlama


Genelkurmay Başkanlığı bugün bazı basın organlarında yayınlanan, “Başbuğ tutuklanırsa komutanlar istifa edecek” haberinin gerçek dışı olduğunu bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, bugünkü bir gazetede, Kara Kuvvetleri ve Harp Akademileri Komutanlarına yönelik bazı iddiaları içeren bir köşe yazısı yayınlandığı ve bu yazıya atıf yapılarak haber kanallarının İnternet sitelerinde aynı iddialarınyer aldığı bildirildi.




Genelkurmay, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yarın tutuklanması halinde Kara Kuvvetleri Komutanı Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Harp Akademileri Komutanı Aslan Güner'in istifa edeceklerine ilişkin haberleri “İddialar gerçek dışıdır” diyerek yalanladı.

Yeni Şafak gazetesinde yarın savcıya ifade verecek olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklanırsa, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile Harp Akademileri Komutanı Aslan Güner'in, istifa edecekleri şeklinde restte bulunduklarını iddia edilmişti.
Gazete iki kuuvvet komutanının restine karşılık Erdoğan ve Orgeneral Özel'in de "Reste rest" kararı aldıklarının belirtildiğini ifade etmişti.
ANKA

Taraf'a Twitter şoku!

Taraf'a Twitter şoku!


Taraf'a Twitter şoku!

Gazetenin Twitter hesabı ele geçirildi...


Taraf Gazetesi'nin Twitter hesabı @tarafonline, "hack"lendi. Söz konusu hesabı takip edenler, gazeteye ve Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'a yönelik itham ve hakaretlerle karşılaştı.

'Tunus ve Libya birleşsin'

'Tunus ve Libya birleşsin'

Tunus’ta iktidar ortağı olan Ennahda Partisi'nin lideri Gannuşi, Tunus ve Libya’nın birleşmesinin önünde hiçbir engel kalmadığını söyledi. Tunus Cumhurbaşkanı Marzuki’nin gündeme getirdiği birlik fikrine destek çıkan Gannuşi, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

NTV

'Arap Baharı'nın başlangıç noktası olan Tunus, Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin ardından Libya'yla yakınlaşıyor. Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Marzuki’nin, Libya'nın başkenti Trablus'a gerçekleştirdiği ziyarette ortaya attığı iki ülkenin birleşme fikrine, İslamcı Ennhada Partisi’nin lideri Raşit Gannuşi'den destek geldi.
'BİRLEŞMEK İÇİN HİÇBİR ENGEL YOK'Gannuşi, "Birleşmek için siyasi, toplumsal ve kültürel bir engelimiz yok. Her iki ülkenin vatandaşlarının büyük çoğunluğu aynı ırktan, hepsi Müslüman ve yine hepsi Maliki mezhebinden" dedi.
'LİBYA MİNNETTARLIK DUYAR'Büyük bir fırsat yakaladıklarını ve bundan ödün vermeyeceklerini söyleyen Gannuşi, Libya'nın halk ve hükümet olarak bu birleşmeden minnettarlık duyacağını savundu. İslamcı lider, Arap dünyasında geçen yıl gerçekleşen devrimler ve değişimlerin halklar arasında birlik ruhunu yeniden canlandırdığı görüşünü de dile getirdi. Libya tarafındansa henüz birleşme önerisiyle ilgili bir açıklama gelmedi.
Geçmişte Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olan Libya, 1919'de İtalya yönetimi altına girmiş, bağımsızlığına 1951'de kavuşabilmişti. 1881'de Fransa'nın işgal ettiği Tunus ise 1956'da bağımsızlığını elde etmişti.

Scorsese'ye BAFTA'dan prestijli ödül

Scorsese'ye BAFTA'dan prestijli ödül

'Taxi Driver', 'Goodfellas', 'Raging Bull' gibi klasiklerin usta yönetmeni Martin Scorsese'ye BAFTA tarafından 'Akademi Bağlılık Ödülü' verilecek.

AA

LONDRA - İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA), ünlü Amerikalı yönetmen, yapımcı ve senaryo yazarı Martin Scorcese'yi sinemaya katkılarından dolayı ödüllendirecek.
Akademiden yapılan açıklamada, bu yılki ''Akademi Bağlılık Ödülü''nün (Academy Fellowship), sinema sanatına yaptığı ''üstün ve sıradışı'' katkılardan dolayı Scorcese'ye verileceği belirtildi.
BAFTA Başkanı Tim Corrie de yaptığı açıklamada, Scorcese'nin ''yaşarken bir efsaneye dönüştüğünü ve eserleriyle dünyanın dört bir yanındaki genç yönetmenlere ilham kaynağı olduğunu'' kaydetti.
BAFTA'nın en prestijli ödülü olan ''Akademi Bağlılık Ödülü''nün sahipleri arasında dünya sinemasının önde gelen isimlerinden Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg ve Elizabeth Taylor da yer alıyor.
''Taxi Driver'', ''Goodfellas'', ''Raging Bull'', ''Gangs of New York'' ve ''The Departed'' gibi pek çok önemli filme imza atan Scorcese, ödülünü 12 Şubat'ta Londra'da düzenlenecek geleneksel BAFTA Ödülleri töreninde teslim alacak.
Scorcese, 1991 yılında ''Goodfellas'' ile üç dalda BAFTA ödülü almış, 2006'da ise ''The Departed'' ile Oscar heykelciğine kavuşmuştu.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama