5 Şubat 2012 Pazar

Romney bir engeli daha aştı

Romney bir engeli daha aştı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığı yarışında eski Massachusetts Valisi Mitt Romney, Nevada eyaletini açık farkla kazandı.

ntvmsnbc

Romney oyların yüzde 42'sini alarak birinci olurken, başkanlık yarışındaki en büyük rakibi olarak görülen eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich oyların sadece yüzde 26'sını alabildi. Diğer adaylar Ron Paul yüzde 18, Rick Santorum ise yüzde 13'lük bir destek aldı.
Romney'in kazanmasında Nevada eyaletinin önemli bir özelliği de var, çünkü eyaletin 4'te 1'i Romney gibi Mormon. Bunun yanında, diğer eyaletlerin aksine Romney, Nevada'da aşırı muhafazakar çay partisi hareketi ve evanjeliklerin oyunu da aldı. Böylece Romney, sadece ''ılımlı''ların desteklediği bir başkan adayı olma durumundan kurtulmaya başladı.
Florida gibi bu eyalette de Mitt Romney'e oy verenler, ona ''daha seçilebilir ve ABD Başkanı Barack Obama ile yarışabilir aday olduğu'' ve ''ekonomiden iyi anladığı'' gerekçesiyle oy verdiklerini belirtti.
ÜÇ EYALETTE ZAFER KAZANDI 
ABD Başkanı Barack Obama'nın rakibini belirlemek için ön seçim yapan Cumhuriyetçi Parti şimdiye kadar 5 eyalette seçim yaptı. Üç eyalette Mitt Romney birinci olurken rakibi Gingrich ve Santorum birer eyalatten zaferle ayrıldı.

Merkel Sarkozy için devrede

Merkel Sarkozy için devrede

Almanya Başbakanı Angela Merkel, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye destek vermek amacıyla ortak bakanlar kurulu toplandısında biraraya gelecek.

ntvmsnbc ve Ajanslar

Fransız ve Alman ortak bakanlar kurulu, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Başbakan Angele Merkel başkanlığında yarın Paris'te toplanacak.
Fransız basını, toplantıyı, ''Avrupa'nın en güçlü ekonomisini yöneten Merkel'in, Sarkozy'ye seçimler öncesi verdiği sembolik siyasi destek olarak'' değerlendirdi.
Sarkozy, 2009 yılında düzenlenen seçimlerde Merkel'in seçim kampanyasına katılarak Alman lidere siyasi destek vermişti.
İki lider akşam saatlerinde Fransız ve Alman televizyon kanallarında yayınlanacak programa da birlikte katılacak.
GÜNDEM EURO BÖLGESİ OLACAK 
Elysee Sarayı'nda düzenlenecek 14. ortak bakanlar kurulunun ana gündemini, Euro Bölgesi borç krizi oluşturuyor. Ortak bakanlar kurulu öncesi Sarkozy ve Merkel ikili bir görüşme de gerçekleştirecek.
Toplantıda ayrıca, iki ülke arasındaki işbirliği alanları ayrıntılı bir şekilde gözden geçirilecek. İki ülke arasındaki mali uyum ve şirketler için vergiler konusu önceliklİ ele alınacak konular arasında yer alıyor.
İki ülke arasındaki son ortak bakanlar kurulu, 2010 yılı Aralık ayında Almanya'nın Fribourg kentinde gerçekleşmişti.

Doğubayazıt Savcısı'na silahlı saldırı

Doğubayazıt Savcısı'na silahlı saldırı

Doğubayazıt'ta Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç silahlı saldırıya uğradı.

AA

DOĞUBAYAZIT - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'a silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Kılıç, daha sonra Ağrı'dan Ankara'ya sevk edildi.
Doğubayazıt ilçesindeki bir şarküteriden alışveriş yaptıktan sonra arabasına doğru giden Hakan Kılıç, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.
Ağır yaralanan savcı Kılıç, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kılıç, burada yapılan müdehalesinin ardından ambulans uçakla Ankara'ya götürüldü.
Hakan Kılıç, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından ambulansla Doğubayazıt 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına götürülmüş, ağır yaralı olan Kılıç'ın buradan Erzurum'a sevk edilmesine karar verilmişti.
Daha sonra karar değiştirilerek Kılıç'ın ambulans uçakla Ankara'ya gönderildiği bildirildi.
SALDIRGAN ARANIYOROlay yerinden yaya olarak kaçan saldırganın yakalanması için emniyet güçleri çalışma başlattı. İlçenin giriş ve çıkışlarında güvenlik kontrol noktaları oluşturuldu.
Bu arada, Ağrı Emniyet Müdürü Halil Karataş, Hakan Kılıç'ın sağlık durumu hakkında tedavi gördüğü hastaneye gelerek bilgi aldı. Daha sonra olayın gerçekleştiği Güven Caddesi'ne giden Karataş ve beraberindekiler incelemelerde bulundu.
3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDIEdinilen bilgiye göre, yapılan çalışmalar neticesinde, Taşlıçay ilçesi girişinde, 36 KD 044 plakalı araç, ilçe emniyet amirliği ekiplerince durduruldu.
Araçta bulunan 3 kişinin şüpheli olarak gözaltına alındığı ve söz konusu kişilerin, Taşlıçay İlçe Emniyet Amirliği'ne getirildikleri öğrenildi.
'ELİM BİR SALDIRI'Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'daki temaslarının ardından Ankara'ya gitmek için geldiği Adana Havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının ''elim bir saldırı'' olduğunu söyledi.
Ergin, ''Canına bir şey gelmemesi için dua ediyoruz. Şuan saldırının nedeni hakkında araştırma yapıyoruz. Bir takım tespitler var ama bunları şuan için konuşmak erken. Başsavcılığımız gerekli çalışmaları yapıyor. Emniyet güçlerimiz çok büyük fedakarca gayret içerisindeler. Şüphelinin kısa sürede yakalanacağını ümit ediyorum'' dedi.

Tekin: Haddinizi bilin

Tekin: Haddinizi bilin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Paul Auster’ı Atatürk’e benzeten Bülent Arınç’a tepki göstererek "İpe sapa gelmeyecek laflar söylemeyin, haddinizi bilin" dedi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

ADANA - CHP Adana İl Başkanlığı’nda teşkilat yöneticileri ile bir araya gelen Gürsel Tekin daha sonra, basın toplantısı düzenledi. Gürsel Tekin, Bülent Arınç’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da eleştirilen yazar Paul Auster’le ilgili "Bu kadar benzeyenini görmedim. Hazır Türkiye’ye gelmişken o yönünü keşfedip onu aktör olarak da düşünebilirler. Paul Auster, makyajsız aynı Mustafa Kemal Atatürk. İçimden geçeni söylüyorum" yönündeki sözlerini eleştirdi. Tekin şöyle konuştu:
"Gazete ve televizyonlarda görüyorsunuz. İktidar yetkilileri, sayın Başbakan ve bakanlar adeta ipe sapa gelmeyecek laflarla Türkiye gündemini meşgul etmeye çalışıyor. Son dönemlerde sayın Arınç’ın söylediği laflar, hiçbir siyasetçinin üslubuna yakışmayacak laflardır. Mustafa Kemal Atatürk’e laf uzatacak kadar alçak olmadıklarına inanıyorum. Son 10 yıldır Türkiye’nin sorunlarını bırakmışlar, CHP’nin tarihiyle meşguller. Biliyorsunuz daha önce de İsmet Paşa’yla meşgul oldular. Şimdi Mustafa Kemal’e sıra geldi. TC’nin bakanını, alay edercesine sarf ettiği laflarından dolayı şiddetle kınıyorum ve protesto ediyorum. Umuyorum ki sürçü lisan etmiştir ve bu laflarını en kısa zamanda düzeltecektir. Aksi takdirde onlara kendilerinin altından kalkamayacakları ağır laflarla karşılık vereceğimizi unutmasınlar."
Hükümetin söylemlerine karşı sivil toplum örgütleri ve sendikaların suskun kaldığını iddia eden Tekin eleştirilerini şöyle sürdürdü.:
"Türkiye’nin bir tek sigortası, güvencesi olan CHP kaldı. CHP tarihiyle hesaplaşanlar, başta sayın başbakan belli ki CHP’nin tarihini bilmiyorlar. CHP, tarihinde hiçbir dönem baskılara, darbecilere boyun eğmemiştir. Hele size hiç boyun eğmeyecektir.
Dünyanın hiçbir yerinde baskıyla, zulümle ve diktatörlükle hiç kimse ayakta kalamaz. Bunların yol arkadaşları vardı. Ödül aldıkları Arap baharındaki, Mısır’dan Tunus’a kadar. Bunlar da yüzde 70 yüzde 80 oylar almışlardı. Şimdi neredeler bunlar? Onlardan örnek alın. Baskının hiç kimseye yaramayacağını bilin. Ey iktidar yetkilileri, ipe sapa gelmeyecek laflar söylemeyin, haddinizi bilin. Karşınızda CHP var. CHP size öyle laflar, söyler ki hiçbiriniz altından kalkamazsınız."
KAMER GENÇ İÇİN ÖZEL YASA ÇIKARIYORLAR Bu dönemde CHP’nin sadece sevgi ve saygıya ihtiyacı olduğunu belirten Gürsel Tekin şöyle konuştu:
"Özellikle bizim tek güvencemiz örgütlerimiz. Başka hiçbir gücümüz yok. Medya ve gazetelerimiz yok. İktidar hepsini teslim aldı. İktidar, başbakan ve bakanlarla ilgili söylediğimiz her kelime sansür ediliyor. En son da Meclis’te sesimizi kısmak için yeni bir tüzük tartışması başladı. Milletin temsilcileri, 550 tane milletvekilinin bölgedeki sorunlarını anlatabilecekleri bir tek ’TRT3’ vardı, onu da kaldırdılar. O da yetmedi, şimdi de süreleri kısaltmak istiyorlar. Hükümet, Sayın Kamer Genç için yeni bir yasa çıkarmaya çalışıyor. Sayın Kamer Genç sizi korkutuyorsa ve yasa değiştirebilecek duruma geldiyseniz, buradan kendisini kutlamak istiyorum."

'Yaşasın zalimler için cehennem'

'Yaşasın zalimler için cehennem'

Suriye ordusunun Humus kentinde düzenlediği operasyonda 200'den fazla kişinin ölümüne neden olmasını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye halkının tek ümidinin Türkiye olduğunu söyledi. Arınç, Suriye konusunda Said Nursi'nin "Yaşasın zalimler için cehennem" sözlerini hatırlattı.

ntvmsnbc ve Ajanslar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Bediüzzaman Hazretleri öyle diyor; 'Yaşasın zalimler için cehennem.' Hiçbir zaman zalimlerle birlikte olmayacağız. Biz zalimlerden yana değiliz, mazlumlardan yanayız. Her zaman zulme uğramış insanlar hangi ülkede hangi coğrafyada yaşıyorsa yaşasın Türk milleti hep mazlumun yanındadır. Hiçbir zaman zalimin emrinde olmamıştır'' şeklinde konuştu.
''Suriye halkının da, bu zulme uğramış mazlum insanların da, tek ümidi Türk milletidir, Türkiye'dir" diyen Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, "Küfür devam eder zulüm devam etmez. Zalimler bir gün yıkılıp gideceklerdir'' dedi.
BOZDAĞ'DAN SURİYE'DEKİ ŞİDDETE TEPKİ 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, Suriye'de yaşanan olayların kaygı verici olduğunu belirterek, "Bir yönetim kendi halkını öldürürse, masum insanların üzerine silah doğrultursa meşruiyetini kaybeder" dedi.
Suriye'de sorunların çözümü için atılması gereken pek çok adımın olduğuna dikkati çeken Bozdağ, bunların kararının ise Suriyeliler tarafından verilmesi gerektiğini belirtti.
Sorunların ana nedenlerinden birisinin mevcut yönetimin kendi insanlarına silah doğrultması olduğunu söyleyen Bozdağ, "Bu başlı başına fecaat bir durumdur. Ama pek çok neden var. Suriye'de sorunların çözülmesi için pek çok yapılması gereken olacaktır. Bunun kararını da Suriyelilerin vermesi lazım" ifadelerini kullandı.

Ankaragücü Kongresi'nde ateş açıldı

Ankaragücü Kongresi'nde ateş açıldı

Ankaragücü'nün Olağan Genel Kurulu'nda bir kişi kalabalığa rastgele ateş açtı. Saldırı sonucu dört kişi yaralandı.

AA

ANKARA - Alınan bilgiye göre Makina Kimya Endüstrisi Kurumu'nda yapılan olağan genel kurulda, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi kalabalık katılımcı grubuna doğru ateş açtı.
Açılan ateş sonucu bina önünde bekleyenlerden Aydın Çalışkan, Halil Tamer Güngör, Turgay Doğru ve İlker Türker hafif yaralandı.
Ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Olay sonrası kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.
Bu arada olayın ardından bazı Ankaragücü taraftarları hastaneye gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama