22 Aralık 2011 Perşembe

Putin zengin değilmiş

Putin zengin değilmiş

Dünyanın en zengin adamı olduğu ileri sürülen Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in yılda 140 bin dolar geliri ve St. Petersburg'da küçük bir apartman dairesi olduğu bildirildi.

AA

Uzun süredir mal varlığı spekülasyon konusu yapılan ve dünyanın en zengin adamı olduğu ileri sürülen Putin, hakkındaki iddialara resmi gelir ve mal varlığı beyanıyla yanıt verdi.
Putin'in resmi geliri ülkenin resmi gazetesi sayılan Rossiyskaya gazetada bugün yayımlanırken, Rus başbakanın son 4 yılda maaşı, KGB'den emeklilik maaşı ve bankadaki birikiminden kazandığı gelirin toplam 559 bin dolar civarında olduğu kaydedildi.
Putin'in mal varlığıyla ve gelirinin resmi gazetede Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in yetkililerden giderlerini rapor etmelerini isteyen BM Yolsuzlukla Mücadele Konvansiyonu olan 20'nci maddesinin yasalaştırılması çağrısını yaptığı aynı günde yayımlanması dikkat çekti.
Mal beyanında genellikle devlete ait zırhlı Mercedes otomobiliyle seyahat eden Putin'in 1960 ve 1965 yapımı 2 adet eski Volga spor ve 2009 yapımı Lada ile 1987 yılında yapılan bir karavan bulunuyor.
St. Petersburg'da 78 metrekarelik bir dairesi ve Moskova yakınlarında bir arsasının bulunduğunu bildiren Putin'in St. Petersburg'daki orta ölçekli bir bankada 510 bin dolar değerinde parasının, eşi Ludmila'nın da çeşitli bankalarda 264 bin dolar değerinde rublesinin bulunduğu kaydedildi.
WIKILEAKS BELGELERİNE KONU OLMUŞTU
Putin'in sözcüsü Dimitriy Peskov, Wikileaks tarafından deşifre edilen Amerikalı diplomatlarının merkezle yaptıkları yazışmada Putin'in şahsi servetiyle petrol şirketleriyle ilişiklerine yönelik spekülasyonlarına ''aptalca'' diyerek tepki göstermişti.

Doğum yapan kadına ırkçı şiddet

Doğum yapan kadına ırkçı şiddet

Şanlıurfa’da 27 yaşındaki Halime Erkut doğum sırasında hemşire ve ebeler tarafından dövüldüğünü iddia etti. Erkut, Kürt olduğu için doğumhanede kendisine tokat atıldığını ve sağ işaret parmağının kırıldığını söyledi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

Şanlıurfa merkeze bağlı Çiçekli Köyü'nde yaşayan 5'inci çocuğuna hamile Halime Erkut, doğum sancılarının artması üzerine çiftçilik yapan eşi 41 yaşındaki Ali Erkut tarafından 19 Aralık günü Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne getirildi. Doğumhaneye alınan kadın, 'Berfin' adını verdikleri bir kız bebek dünyaya getirdi. Ancak Halime Erkut hastaneden çıktıktan sonra, doğum sırasında hemşire ve ebeler tarafından dövüldüğünü ve bir parmağının bu nedenle kırıldığını iddia ederek eşi Ali Erkut ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu.
'TOKAT VURUP MASADAN ATTILAR'Bugün eşi ile birlikte yeniden hastaneye getirilen ve başından geçenleri anlatan Halime Erkut, şunları söyledi:
"Ben doğum sırasında ölme noktasına gelmiştim. Bana hemşireler kötü sözler söyleyip hakaret etti. Beni 'siz Kürtler çok pissiniz' diye aşağıladılar. Tokat vurdular ve sonra beni o halimle masadan attılar. Acıdan bağırmaya başlayınca parmaklarımı sıkıca tuttular ve işaret parmağımın kırılmasına neden oldular"
'BU ŞAKAYSA, CİDDİ OLAN NEDİR' Doğuma getirdiği eşini 24 saat boyunca hiç görmediğini söyleyen Ali Erkut da, daha sonra gördüğü eşinin kendisine, parmağının kırıldığını söylediğini belirterek şöyle dedi:
"Ben de eşimin parmağının neden kırlığını sormaya gidince, hemşireler bana şaka yaptıklarını ve olayın kazayla meydana geldiğini söyledi. Tokat atmak şaka, Kürt olduğumuz için hakarete maruz kalmak şaka, parmak kırılması şaka, peki ciddi olan nedir? Yaşadıklarımızın içerisinde en çok reva görülen ayrımcılık bize dokundu. Eşimin doğum sırasında darp edilmesine yol açanlardan şikâyetçi olduk."
Hastane yönetimi iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

Apo'ya artık 'sayın' demek serbest!

Apo'ya artık 'sayın' demek serbest!


Apo'ya artık 'sayın' demek serbest!

Yargıtay, Abdullah Öcalan’dan “sayın” diye söz edilmesine ceza verilmesi yönündeki içtihadını değiştirdi.


Yargıtay 8. Ceza Dairesi, çok sayıda kişinin ceza almasına yol açan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükümlüsü Abdullah Öcalan’dan “sayın” diye söz edilmesine ceza verilmesi yönündeki içtihadını değiştirdi. 
 
Daire, Tunceli Asliye Ceza Mahkemesi'nin Öcalan'dan "sayın" diyerek söz eden Esra Çiftçi'ye verdiği beraat kararını onadı. Daire, geçmişte Öcalan'a "sayın" denilerek hitap edilmesini "yasadışı örgüt adına suç işleyen kişiye önderlik atfedip yüceltmek, suçu ve suçluyu övmek" kapsamında değerlendiriyordu. 
 
Ancak yeni durumda Daire, bu yöndeki beyanları "kişinin sosyal statüsü" ve "AİHS 10. maddesi" kapsamında değerlendirdi. Esra Çiftçi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Tunceli'de düzenlenen bir mitingde terör örgütü liderinden "sayın Öcalan" diye bahsetmişti. 
 
Çiftçi hakkında "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla dava açılmıştı. Mahkeme gerekçesinde, "Sanığın, suçluluğu sabit olan Abdullah Öcalan'a 'sayın' olarak hitap etmesi mevcut pozitif hukuk kuralları karşısında herhangi bir suç teşkil etmez" denildi.mynet

''Türkiye aşırı tepki vermemeli''

''Türkiye aşırı tepki vermemeli''


''Türkiye aşırı tepki vermemeli''

Fransa Dışişleri Bakanı Juppe, soykırım tasarısının kabul edilmesine Türkiye'nin aşırı tepki vermemmesi gerektiğini söyledi.


Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Fransa Parlamentosu'nda 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesin ardından, Türkiye'nin ''aşırı tepki vermemesi gerektiğini'' söyledi.
Alain Juppe, Ankara'nın açıkladığı tedbirlerden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Dileğim, Türk dostlarımızın Fransız Meclisinin bu kararına aşırı tepki göstermemeleridir'' dedi. Bakan, Ankara'nın olası yeni tedbirleriyle ilgili soruya verdiği cevapta, ''tedbirleri görüp değerlendireceklerini, mümkünse daha ileri gidilmemesini dilediklerini belirtti.

Paris Büyükelçisinin istişareler için Ankara'ya çağrılmasını ''not alan'' Bakan Juppe, ''Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yakın ve birçok alanı kapsayan ilişkiler olduğunu ve birlikte yapacak çok şeylerinin bulunduğunu'' kaydederek, ''bu ilk tepkiden dolayı üzgün olduğunu, sağduyu ve itidal çağrısında bulunduğunu'' ifade etti.

Fransa Meclisi Genel Kurulu, bugünkü oturumunda 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini oy çokluğuyla kabul etmişti. Genel kuruldaki oturuma 577 milletvekilinden sadece 70'e yakını katılmıştı. Yasa teklifinde, ''Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların reddi, bir yıl ve 45 bin avro para cezasına çarptırılır'' ifadesi yer alıyor. Fransa Parlamentosu, 29 Ocak 2001 tarihinde, ''Fransa, 1915 yılındaki Ermeni soykırımını tanır'' ifadesiyle kaleme alınan bir yasayı onaylamıştı.mynet

Bir ülkeyle daha vizeler kalktı

Bir ülkeyle daha vizeler kalktı


Bir ülkeyle daha vizeler kalktı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Ukrayna arasında vize muafiyeti anlaşmasının imzalandığını bildirdi.


Başbakan Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Karadeniz'in kuzey yakasında yer alan Ukrayna'nın Devlet Başkanı Yanukoviç'i Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Erdoğan, “Bu ziyaretin iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisisin 20. yıl dönümü arefesinde gerçekleşmesi ayrıca önemlidir” dedi.

Yanukoviç ile baş başa görüşmenin ardından eş başkanlığını yaptıkları Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısını da gerçekleştirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“En üst düzeyde yön vereceğimiz bu kurumsal mekanizma sayesinde ilişkileri yeni projelerle taçlandırmayı düşünüyoruz. Bugünkü başlangıcın bu noktada çok çok önemli bir adım olduğuna inanıyorum. Görüşmelerimizde gerek bizler, gerekse bakan arkadaşlarımızın ikili toplantıları da çok çok verimli. Gelecek yıl Kiev'de yapacağımız toplantı için de önemli bir yol haritasının tespitine vesile oldu.

İlişkilerimize yön veren siyasi diyaloğun her düzeyde ve en üst yoğunlukta sürdürülmesi, bu yol haritasına ayrı bir zenginlik kazandırıyor. Özellikle ulaştırma, enerji ve savunma sanayi gibi potansiyel vadeden alanlarda işbirliğini geliştirmeye karar verdik. Ülkelerimizin kalkınmasına ivme kazandırmak bölgemizde bir refah ve istikrar kuşağı oluşturmak öncelikli hedefimizdir.

Bunun için kişi, mal ve hizmetlerin serbest dolaşımına imkan sağlayacak şartların tesisine yönelik yönelik çabalarımızı özellikle yoğunlaştırma kararı aldık. Az önce sizlerin de şahit olduğu gibi önemli bir adımı attık bu da vize muhafiyeti anlaşmasıydı imzalanmış oldu, hayırlı olsun.

Ukrayna ile ikili ilişkilerimizi, ticari ilişkilerimizi, dostluğumuz güçlendirmeye yönelik bu adımların ileride hız kazanacağına eminim.”

SERBEST TİCARET ANLAŞMASI
Yanukoviç ile serbest ticaret anlaşması konusunda da mutabık kaldıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
“Bu da iki ülke için çok çok önemli bir adım. Böylece ticaret hacmimizi 2015 yılı sonuna kadar 20 milyar dolara, 2020 yılı sonuna kadar 40 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu görüşmelerimizde Kırım Tatarları'nın durumlarını da ele aldık. Bu bağlamda Tatar toplumunun ekonomik, kültürel, siyasi ve sosyal sorunlarının giderilmesi için yapabileceğimiz katkıları konuştuk.

TİKA'nın şu ana kadar 22 milyon dolarlık bir yatırımı özellikle gerçekleşmiş vaziyette. Şimdi Kiev'de bir ofis açmak suretiyle bu tür yatırımları yaygınlaştırma hedefini Yanukoviç ile paylaştım.

Yüksek düzeyli stratejik konsey bünyesinde kurulan ve ilk toplantısı temmuzda Ankara'da ortak strateji planlama grubunun çalışmaları ışığında iki ülke ilişkilerini geliştirme noktasında atılacak adımlar konusunda, dışişleri bakanlarımız, bu konsey üyelerini bilgilendirdiler. Biz de bakanlarımıza gerekli talimatları verdik. Gerek eğitim alanında, gerek ticari alanda, gerek turizmde neler yapabiliriz bütün bu alanları değerlendirme fırsatı bulduk. Toplantının gelecek yıla yönelik başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum.”
 mynet

Kartal kapanışı 3 puanla yaptı

Kartal kapanışı 3 puanla yaptı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu ilk yarısının son maçında İstanbul'da Kardemir Karabükspor'u Hugo Almeida'nın 37. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek ligin ilk yarısını galibiyetle kapattı.

NTV Spor

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu ilk yarısının son maçında İstanbul'da Kardemir Karabükspor'u konuk etti.
Beşiktaş karşılaşmaya Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Ekrem Dağ, Ernst, Fernandes, Veli Kavlak, Edu, Almeida 11'i ile başlarken, konuk ekip Kardemir Karabükspor, Orkun Usak, Erdem Özgenç, Hamza Çakır, Bilal Kısa, Cernat, Seric, İlhan Parlak, Nikolic, Muhammet Özdin, Shelton ve Ragued 11'i ile sahadaki yerini aldı.
Karşılaşma Karabüksporlu futbolcuların vuruşuyla başladı. Maça hızlı başlayan Beşiktaş 6. dakikada Ekrem ile gole yaklaştı. Soldan Edu'nun yerden ortasına Erkem ilk andan vuramadı ancak top önünde kaldı. İkinci pozisyonda Ekrem'in yaptığı vuruş yandan auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında organize olmakta zorlanan konuk ekip Kardemir Karabükspor rakip alana geçmekte zorluk çekti.
Rakip kalede golü daha çok arayan Beşiktaş, bu çabasının karşılığını 37. dakikada Almeida'nın attığı golle aldı. Fernandes bu kez sol kanattan İsmail'i çok güzel gördü. İsmail son çizgiden ortayı yaptı, Almeida iyi yükseldi ve güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 1-0.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmazken Beşiktaş devreyi Almedia'nın attığı golle 1-0 önde kapattı.
Beşiktaş müthiş bir tempoyla oynadığı ilk yarıda son haftaların yıldız ismi Fernandes bir maestro gibi yönetti takımını.
Karşılaşmanın ikinci yarısı Beşiktaşlı futbolcuların vuruşu ile başladı. İkinci yarının ilk 15 dakikası karşılıklı ataklarla geçilirken Beşiktaş bu bölümde ilk yarıda ki kadar atak üretmekte zorluk çekti. Rakibinin hücum etkinliğini kırmak adına ikinci devreye daha atak başlayan Kardemir Karabükspor yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi.
71. dakikada Carvalhal oyuncu değişikliğine gitti. Hugo Almeida yerini Mustafa Pektemek'e bıraktı. Skor avantajı yakalayan Beşiktaş, ikinci yarıda kontrollü bir oyunu tercih etti ve maçın temposu düştü.
76. dakikada Cernat'ın ortasında Shelton bomboş pozisyonda topu kontrol etti. Açısı dar olan Shelton topu Mehmet'e çıkardı ama net pozisyonda Mehmet'in önünü savunma kapadı. Egemen ve Hilbert birbirine çarparak sakatlandı.
Beşiktaş 87. dakikada Veli ile gole çok yaklaştı ama sonuç alamadı. Cernat ceza sahasına girmek istedi ama topu kaybetti ve bu pozisyon Beşiktaş kontra atağına dönüştü. Hilbert'in ortasında altı pasta Veli kafayla boş kaleye değil dışarıya vurdu topu.
Maçın son dakikalarında ataklarını arttıran Beşiktaş bu seferde direkleri geçemedi. Necip Fernandes'den aldığı topla çok sert bir şut attı. Havada falso alan top üst direkten geri döndü.
Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmazken Beşiktaş 37. dakikada Almeida'nın attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti.
Busonuçla Beşiktaş puanını 32'ye çıkarırken, Kardemir Karabükspor ise 12 puanla devreyi kapattı.
KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Beşiktaş'ın, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçta Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Tayfur Havutçu, hasretine son verdi.
Futbolda yaşanan şike iddiaları nedeniyle tutuklanan, ancak geçtiğimiz günlerde Metris Cezaevi'nden tahliye edilen Havutçu, tam 214 gün sonra Fiyapı İnönü Stadı'nda siyah-beyazlı taraftarlarla buluştu.
Geçen sezon ortasında takımın teknik direktörlüğüne getirilen, ancak bu sezon başında tutuklandığı için bu görevinden uzak kalan Tayfur Havutçu, tahliyesinin ardından yönetim kurulunun kararıyla futbol genel direktörlüğüne getirilmişti.
Genç teknik adam, Beşiktaş'ın Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçı protokol tribününden takip etti. Havutçu, en son 21 Mayıs 2011 yılında ligde Eskişehirspor ile oynanan lig maçında Fiyapı İnönü Stadı'na gelmişti.
Taraftarlar, Havutçu'nun protokol tribününde olduğunu fark edince, kendisine sevgi gösterisinde bulundular. Tayfur Havutçu da ayağa kalkarak taraftarları selamladı.
ALMEİDA İLE EDU BİRLİKTE GOL ARADI
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Almeida ile Edu'yu ilk 11'de oynatarak, gol aradı.
Geçen hafta takımının tek golünü atan Edu, solda maça başlarken, Almeida ise en uç noktada görev aldı.
Carlos Carvalhal, İbrahim Toraman'ı kadroya dahil etmezken, sakat oyuncular Quaresma, Mehmet Auerilo da kadroda yer almadı.
Bu arada sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen, ancak dünkü antrenmanda takımla birlikte çalışan Simao da 18 kişilik kadroda kendine yer bulamadı.
Öte yandan sakatlığı nedeniyle son maçlarda oynayamayan, dünkü antrenmanda takımla çalışma fırsatı bulan Almeida, bugünkü maçta ilk 11'de şans buldu.
KADRODA 5 DEĞİŞİKLİK
Carvalhal, Kardemir Karabükspor maçında geçen haftadan 5 farklı isme forma verdi.
Kalede sakat Rüştü'nün yerine Cenk'i oynatan Portekizli teknik adam, geçen hafta ilk 11'de oynayan Necip Uysal, Mustafa Pektemek ve Sidnei'yi yedek soyundururken, Filip Holosko'ya ise maç kadrosunda yer vermedi.
Sidnei'nin yerine savunmada Sivok yer alırken, Ekrem, Almeida ve Edu da şans bulan diğer isimler oldular.
EDU YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRIYOR
Sezon başında geldiği ilk günlerde ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yaratan, ancak son maçlarda kendini göstermeye başlayan Edu, hocasının gözüne girmeyi başardı.
UEFA Avrupa Ligi'nde Stoke City ile Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada sonradan oyuna giren Brezilyalı oyuncu, bu maçta attığı golle kendini göstermişti. Ligin 16. haftasındaki Samsunspor maçında da sonradan oyuna giren Edu, kazandırdığı penaltı atışını da gole çevirerek takımının 1-1 berabere İstanbul'a dönmesini sağlamıştı.
Bu iki karşılaşmada attığı gollerin yanı sıra güçlendiğini de gösteren Edu, Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de sahaya çıkma şansı yakaladı.
Ligde en son 6. haftada Fiyapı İnönü Stadı'ndaki Kayserispor maçında ilk 11'de forma şansı yakalayan Edu, 10 maç sonra ilk 11'de oynama fırsatı buldu.
RÜŞTÜ YOK, UMUT KAYA KADRODASiyah-beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle dünkü antrenmanda yer almayan tecrübeli kaleci Rüştü Reçber, kadroda yer almazken bu oyuncunun yerine maç kadrosuna Umut Kaya alındı.
Samsunspor mücadelesinde yedek soyunan Cenk Gönen ise 1 maç aradan sonra ilk 11'de oynadı.
EKREM 4 MAÇ SONRA İLK 11'DEYDİ
Kardemir Karabükspor mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkan Ekrem Dağ, 4 lig mücadelesi sonrası bu şansı yakaladı.
Ligde Trabzonspor ile oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı maçta en son ilk 11'de forma giyen Ekrem, Orduspor, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor karşılaşmalarında forma şansı bulamamıştı.
Ekrem, orta sahanın sağında görev aldı.
SİVOK KAPTAN OLARAK 11'E DÖNDÜ
Samsunspor karşısında Egemen Korkmaz'ın yanında Sidnei oynatan Portekizli çalıştırıcı, Kardemir Karabükspor maçında klasik düzenine geçti.
Carvalhal, ligin 16. haftasındaki Samsunspor maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Sidnei'yi yedek soyundururken, bu oyuncunun yerine Tomas Sivok'u sahaya sürdü. Çek oyuncu, Kardemir Karabükspor karşısında kaptan olarak sahaya çıktı.
CARVALHAL'E DESTEK PANKARTI
Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar kapalı tribüne ''Nos te amamos Carvalhal-Seni seviyoruz Carvalhal'' pankartı açtı.
Öte yandan, mücadeleyi 200 kadar Kardemir Karabükspor taraftarı da izledi. Konuk takım taraftarları, Beşiktaş'ın futbol genel direktörü Tayfur Havutçu lehine tezahürat yaparken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik kötü tezahüratta bulundular.
CENTİLMENLİK GÖSTERİSİ
Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi iki takım oyuncularını birlikte tribünlere çağırdı. Oyuncular da birlikte taraftarları selamladı.
Konuk takım taraftarları da Beşiktaş lehine bağırdı.
BEŞİKTAŞLILAR YILIN SON MAÇINA İLGİ GÖSTERMEDİ
Beşiktaşlı taraftarlar yılın son maçına ilgi göstermedi ve tribünler büyük ölçüde boş kaldı.
Son iki lig maçında 4 puan yitiren siyah-beyazlı takımın Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçı 10 bine yakın taraftar takip etti.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama