17 Kasım 2011 Perşembe

Barışmaya giden damat dövülerek öldürüldü...

Barışmaya giden damat dövülerek öldürüldü


Ümraniye’de iki aydır ayrı olduğu kız arkadaşı Ayşegül C ile barışmak için randevulaşan Engin Özdemir (25), kız arkadaşının aile bireyleri ile yakın akrabaları tarafından dövülerek öldürüldü. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 7 kişiden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Dudullu Meydanı’nda geçtiğimiz Pazar günü saat 17.00’de meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:
İnşaatlarda kalfalık yapan Engin Özdemir, iki yıl önce kızkardeşi ile aynı üniversitede okuyan Ayşegül C.,(23) ile tanıştı. İkili arasında başlayan yakınlaşma, kısa süre içinde aşka dönüşünce söz yüzüğü takıldı. Evlilik planları yapan çiftin ilişkisi iki ay önce Ayşegül C., tarafından bitirildi. Ayşegül C’nin yakınları ilişkinin bitmesinden sorumlu tuttukları Engin Özdemir’i cep telefonuyla arayarak ve ona cep telefonundan mesaj göndererek buluşmaya çağırdı.
BARIŞMA UMUDUYLA GİTTİ
Engin Özdemir’in geldiğini gören saldırganlar hemen harekete geçti. Engin Özdemir’in yanına yaklaşan 3 otomobilden inen saldırganlar, Özdemir’i dövmeye başladı. Aldığı bıçak, sopa ve yumruk darbelerinden kaçmaya çalışan Engin Özdemir yere yığıldı. Saldırganlar da otomobillerine binerek olay yerinden kaçtı.
Yaşanan dehşete tanık olan vatandaşlar polisten ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Kısa süre içinde olay yerine gelen ambulansa konulan Engin Özdemir, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Engin Özdemir, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı.

POLİS EVE OPERASYON DÜZENLEDİ
Olayla ilgili araştırma başlatan Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, olayın faili olduğu öne sürülen 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılardan Ayşegül C’nin babası Mustafa C., hakkındaki suçlamaları kabul etti. Olay sırasında bıçak kullandığını anlatan Mustafa C.’nın, "Kızımı rahatsız ediyordu" dediği öne sürüldü. 
ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan Ayşegül C’nin babası Mustafa C., amcası Cafer C. ve kardeşi Serkan C. tutuklanarak cezaevine götürüldü. Mustafa C. ile Cafer C. Maltepe Cezaevi’ne, Serkan C. ise askeri cezaevine konuldu. Serkan C.'nin askerlik görevini yaptığı birliğinden izin alarak baba evine geldiği öğrenildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli de sorgularının ardından serbest bırakıldı.
"OĞLUM TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ"
Hayatını kaybeden Engin Özdemir’in cenazesi memleketi Ordu’ya götürülerek toprağa verildi. Oğlunun sözlüsü Ayşegül’ün cezalandırılması gerektiğini öne süren baba Salih Özdemir, "Bir çete kurmuşlar ve tuzağı hazırlamışlar. Ayşegül oğlumu ölüme çağırdı" diye konuştu. Olaya karışan herkesin cezalandırılması gerektiğini anlatan Salih Özdemir, "Meydan dayağıyla insan öldürülüyor, sadece 3 kişi tutuklanıyor. Buna dayanamıyorum" dedi.
kaynak.mynet.com

İsrail İran'ı Türkiye üzerinden vuracak!..

İsrail İran'ı Türkiye üzerinden vuracak!


Tahran'a yönelik bir askeri operasyon için çanlar daha kuvvetli çalmaya başladı.

İsrail istihbaratı, İran'ın 3 ay içinde atom bombası üretebileceğini belirtince Tahran'a yönelik bir askeri operasyon için çanlar daha kuvvetli çalmaya başladı. İsrail'in 3 farklı operasyon rotası kullanma ihtimali var.
 
İngiliz istihbaratından bir ismin Daily Mail gazetesine "İsrail İran'ı bu yılın sonuna kadar vuracak" açıklaması ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun, "Tahran yönetimi atom bombası sahibi olmak için gizli çalışmalar yürütüyor" şeklindeki raporu Ortadoğu'da savaş tamtamları çalmasına neden oldu.
 
Yedioth Ahronot gazetesi, İran'ın nükleer tesislerini hedef alacak olası bir İsrail harekatının detaylarını yazdı.
 
Buna göre İsrail'in ekstra yakıt tankıyla donatılmış F-15 uçakları ile düzenleyeceği saldırıda 6 nükleer tesis hedef alınacak. İsrail'in Alman yapımı 3 Dolphin denizaltısı da Süveyş kanalını geçerek Körfez'e gelecek ve Jericho füzeleriyle saldırıya destek verecek. Sınırlı sayıda İsrail komandosu, yerde hedef belirlemek için İran topraklarına ayak basacak ve burada sabotaj operasyonları düzenleyecekler.
 
İŞTE O 3 İHTİMAL
Heronlar da İran semalarında uçuş yapacak ve istihbarat desteği sağlayacak. Stuxnet virüsü ile İran'ın nükleer programına büyük darbe indiren İsrail siber ordusu, saldırı sırasında İran'ın savunma sistemlerini hedef alan siber saldırılar düzenleyecek, uçaksavar sistemleri ve radarları devre dışı bırakacak. İsrail'in hava bombardımanı için 3 rota ihtimali var:
 
Türkiye üzerinden: Suriye'nin gizli nükleer tesisini Türkiye üzerinden uçarak vuran İsrail'in, Ankara ile ilişkiler bu haldeyken böyle bir maceraya kalkışması olası değil.
 
Suriye-Irak üzerinden: Irak hava sahasının hala ABD'nin kontrolünde olması İsrail uçakları için daha kolay olacak.
 
Suudi Arabistan-Irak üzerinden: Washington'daki Suudi elçisine İranlı ajanlar tarafından suikast düzenleneceği iddiası Riyad ile Tahran'ın arasını gerdi. Geçtiğimiz aylarda İsrail uçaklarının Suudi Arabistan hava sahasında tatbikat yaptığı bile iddia edilmişti.
 
İRAN'DA OLURSA TÜRKİYE'DE İSTER
Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı, "İran'ın yerinde olsaydım, ben de nükleer silah sahibi olmak isterdim" dedi. İran'ın nükleer çalışmalarının devam etmesi halinde bölge ülkelerinin de silahlanmaya gideceğini belirten Barak, Türkiye ve S. Arabistan gibi ülkelerin de nükleer silahlanmaya gidebileceğini söyledi.
 
PBS televizyonunda, Amerika'nın en popüler sunucularından Charlie Rose ile söyleşisinde Barak, "İran, sadece İsrail'e karşı nükleer silahlanmaya gitmiyor. Onların 4 bin yıllık bir geçmişleri var...Ve onlar da etraflarına bakıyor; Çinliler'de, Ruslar'da ve Pakistan'da nükleer güç bulunduğunu görüyorlar. (Irak'ın eski lideri) Saddam nükleer silah sahibi olmaya çalıştı; (Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad çalıştı, (Libya'nın öldürülen Devlet Başkanı Muammer) Kaddafi de bunu denedi. Dediklerine göre İsrail'de de var" diye konuştu ve "İran'ın yerinde olsaydım, ben de nükleer silah sahibi olmak isterdim" ifadelerini kullandı.
 
Nükleer silaha sahip bir İran'la, Ortadoğu'nun tümüyle farklı bir yer olacağını söyleyen Barak, şöyle devam etti:
 
"Ötekiler farklı. Dünya ABD'nin nükleer bir güç olmasını kaldırabilir. Belli koşullarla Rusya'yı, Çin'i, hatta Hindistan'ın bile nükleer silahlara sahip olmasını kaldırabilir.
 
'TÜRKİYE DE NÜKLEER SİLAH ÜRETEBİLİR'
Ama bir düşünün; İran nükleer silahlara sahip olursa, Suudilerin de nükleer silah üretmemesi mümkün değildir. Türklerin de nükleer silah üretimine başlamasını önleyemezsiniz. Hatta ileride bir Mısır Hükümeti, bile... Bu da çok daha sorumsuz ellerde bir nükleer silah yarışı başlatacaktır. Bu çok tehlikeli bir şey."
 
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın eski Başkanı Muhammed El Baradey'in "Nobel barış ödülünü almasına rağmen, İran'la ilgili gerçekleri hiçbir zaman dile getirmediğini" iddia eden Barak, "Şimdi Yukiya Amano geldi ve hakikati söylemeye karar verdi" dedi.
kaynak.mynet.com

Erdoğan'a: "Sadece senin anan yok"

Erdoğan'a: "Sadece senin anan yok"


BDP'li Gülten Kışanak, Başbakan'ın BDP'li kadın milletvekilleriyle ilgili açıklamalarına sert yanıt verdi.


BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Kürt kadın Milletvekilleri ve parti çalışanı kadınların, barış ve demokrasi için bedelini ödeyerek mücadele verdiğini ve vermeye devam edeceğini belirterek, "Bizim kimseden korkumuz yoktur. Özgürlüğe sevdalı yüreklerimiz vardır. BDP’li kadın vekiller Başbakan’ın korkulu rüyası olmuştur. Toplumda bize karşı kin ve nefret tohumlarının gelişmesi için söylenmedik bir şey kalmadı" dedi.
KCK operasyonlarında tutuklamaları protesto etmek için Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi’nde her perşembe günü düzenlenen eyleme BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, BDP milletvekilleri Altan Tan, Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediye başkanları ve partililer katıldı.
Kışanak, 2.5 yıl önce KCK adı altında başlatılan ve devam eden operasyonların, demokratik siyaseti susturma ve halkı kırma operasyonu olduğunu ileri sürdü. Kışanak, "Siyasi soykırım operasyonlarına her gün yenileri ekleniyor. Bu operasyonlar çözüm iradesini kırma operasyonlarıdır. Kürt halkı bu sorunun çözümü için güçlü bir irade açığa çıkardı. Operasyonlar, bu iradeyi kırmaya yöneliktir. Askeri, siyasi operasyonlar ve İmralı’da uygulanan rehine operasyonlarının amacı bu iradeyi kırmaya yöneliktir" diye konuştu.


’OCAKLARA ATEŞ DÜŞÜYOR’
Gültan Kışanak, dün olduğu gibi bugün de bu politikaların bu coğrafyada kabul görmeyeceğini, geçmişte denenip boşa çıkıldığının görüldüğünü ifade etti. Kışanak şunları söyledi: "İnsan doğasına aykırı olan bir sistemi bize dayatmaya çalışıyorlar. Bu sistem ve operasyonlar bize acı dışında hiç bir şey katmayacaktır.
Bu coğrafyada anaların gözyaşlarını dindirmek için söylenen yalanlar gözyaşlarını sele çevirmiştir. Ocaklara ateş düşüyor, bunlar arasında ayrım yapmamızı isteyen zihniyetle karşı karşıyayız. Başbakan’ın yaptığı timsah gözyaşları dökmektir. Kürt kadın milletvekilleri ve parti çalışanı kadınlar, barış ve demokrasi için bedelini ödeyerek mücadele verdiler ve vermeye devam edeceklerdir. Bizim kimseden korkumuz yoktur.
Özgürlüğe sevdalı yüreklerimiz vardır. BDP’li kadın vekiller Başbakan’ın korkulu rüyası olmuştur. Toplumda bize karşı kin ve nefret tohumlarının gelişmesi için söylenmedik bir şey kalmadı. Sayın Başbakan kendi ananın ayaklarının altını öpmüş olabilirsin. Sadece senin anan yok. Dağdaki gerillanın, ölüme gönderdiğin polisin ve herkesin anası vardır. Ve herkes kendi anasına saygı gösteriyor ve analara saygı gösterilmesini bekliyor. Senin politikan yüzünden akan kan göl oldu, anaların gözyaşları ise sel oldu. Sen sorunu konuşarak çözmek için ilk adım atsan bu sorun çözülecektir. Kürt halkı ve Kürt siyasal aktörleri çözüm için hazırdır."
’KENDİMİ İHBAR EDİYORUM’
Kayapınar Belediyesi önündeki etkinlik 5 dakikalık oturma eylemi ile sona ererken, BDP’li vekiller ve partililer daha sonra ’Kendimi ihbar ediyorum’ kampanyası için Diyarbakır Adliyesi’ne giderek tutuklanan arkadaşları ile aynı suçu işlediklerini belirten dilekçeleri savcılığa verdi.
kaynak.mynet.com

Doğuş'un olay pozu Cebeci'yi çok eğlendirdi




Doğuş'un dün akşam Twitter'a yüklediği olay pozun etkileri hala devam ediyor.
Seksi şarkıcı Hilal Cebeci'nin adeta diline dolanan bu olay pampişlerin işine yaradı.
İşte Cebeci'nin Doğuş'un pozuyla ilgili birbirinden eğlenceli twitleri:

hilalcebeciii hilal cebeci 
doğuşun çiçek açması doğanın bir hediyesidir panpişlerimm...........

hilalcebeciii hilal cebeci 
doğuşa anadan doğma çıplak diyenler çok komiğime gidiyo lol anadan doğmamı görmediniz ömrünüzde hahahahah

hilalcebeciii hilal cebeci 
doğuş kızdırmayın çiçeği kaldırırm yazmış lol ........panpişlerim bencede kızdırmayalımm kaldırmasın çiçeğii :))çiçekler solmasın...

hilalcebeciii hilal cebeci 
çiçek sepeti firması doğuşla geyik yapmadan önce, bir teşekkür etseydin sayesinde patladın biraz nazik ol @sozmuzikDogus

hilalcebeciii hilal cebeci 
siz bilmessiniz doğuşun en güzel yeri çiçeğidir:)

hilalcebeciii hilal cebeci 
bir çiçekle ömür geçmez :))))

hilalcebeciii hilal cebeci 
saksının dibini gördüm lol:)))))
kaynak.flasflaş.com

EROL KÖSE'DEN DOĞUŞ YORUMU: "PANPİŞİZM ÖLDÜ, YAŞASIN PİPİŞİZM"


Erol Köse'nin Doğuş'la ilgili yorumları koparttı.


Twitter'ın sivri dilli yorumcusu Erol Köse, Doğuş'un "Çiçek Açtım" temalı pozu için esprili yorumlarda bulundu... 

Erol Köse'nin yorumlarından bazıları şöyle;

Panpişz öldü, yaşasın Pipişizm diyen Doğuş saksıyı çalıştırdı. 

İşte Erol Köse'nin Tweet'lerinden bazıları;


DOĞUŞ NÜ ÇALIŞMIŞ ,NATÜRMORT PORTAKAL KARAKALEMDEN İYİDİR,HİLALİN ESKİ HELALİYDİ GENETİK DNA GEÇİŞİ ÖPÜŞÜRKEN OLABİLİYO.HUYUNDAN 

drerolkose erol köse
Gülben ergenin yarı ÇIPLAK albümü satmadı...Sıra doğuşta...

drerolkose erol köse
Doğuşa iğrenç diyenler dua edin izzet yıldızhan twıtterde değil...

drerolkose erol köse
BANA SAKSI MUAMELESİ YAPMAYIN EN ÇOK BANA SORACAKSINIZ-İMZA E.BÜYÜKBURÇ FEAT DOĞUŞUN ÇİÇEĞİ

drerolkose erol köse
VUCUT GELİŞTİRİRKEN HORMON KULLANAN DOĞUŞ YANLIŞLIKLA KLOROFİL ALIP FOTOSENTEZE BAŞLAMIŞ OLABİLİR....YEŞİLMİŞİK SAZMIŞIK..SAZA NİYE GELMEDİN

drerolkose erol köse
TEMA VAKFI BAŞKANI KIRMIZI SÜVETERLİ HAYRETTİN KARACA DOĞUŞU MÜTEVELLİ HEYETİNE ATADI.....

drerolkose erol köse
DOĞUŞ SAKSI VS. BAYILDINIZ DİMİ ULAN ŞEHİT VERDİK BU KADAR TANTANA OLMADI.

drerolkose erol köse
DOĞUŞ DERHAL O SAKSIYI YAVAŞÇA YERE KOY VE İLACINI AL ,O KÜÇÜK PEMBEDEN 2 TANE.GEÇTİ SAKİN ..SAKİN...

drerolkose erol köse
DOĞUŞ Ç. BİR TWITTER SAPKINİYESİ....

drerolkose erol köse
DOĞUŞ EŞEYLİ ÜEREME ÇALIŞMAKTAYDI.

drerolkose erol köse
DÜN GECE DOĞUŞ SKANDALI VARDI....HEPSİ KIYAMT ALAMETİ BUNLARIN....

drerolkose erol köse
KADIN ÇİÇEKTİR SULANMAK İSTER DERKEN DOĞUŞ SANIRIM YANLIŞ ANLADI...KADIN ÇİÇEKTİR DOĞUŞ, ÇİÇEK KADIN DEĞİL..HADİ İLACINI İÇ VE KOY O SAKSIYI

drerolkose erol köse
MİLLİ EĞİTİM YENİ MÜFREDATDA FASİKÜLÜ VE BİLİM İÇİN KENDİNİ ADAYAN NOBEL ADAYI DOĞUŞA DA YER VERDİ

drerolkose erol köse
DOĞUŞ GÜNDEME GELİNCE SABAHIN KÖRÜNDE OZAN ORHON'UN BAUHAUSE'IN AÇILMASINI SAKSI REYONU KAPISINDA BEKLERKEN GÖRÜLDÜ..

drerolkose erol köse
DOĞUŞUN SAKSISINDA PLASTİK A4 PARDON O KAĞITTI,PLASTİK C4 OLABİLİTESİ VAR DİYE TÜM DENİZ OTOBÜSLERİ SEFRLERİNİ İPTAL ETTİ.İMRALI ABLUKADA

drerolkose erol köse
SAVCILIK GENÇLERİ EROTİZME TEŞVİK EDİYOR DİİYE ÇİÇEKSEPETİ.COM'UN KAPATILMASINA KARAR VERDİ

drerolkose erol köse
BENCE DOĞUŞ SAKSIYI HARBİDEN ÇALIŞTIRDI Kİ KONUŞMAKTAYIZ.....

drerolkose erol köse
DOĞUŞUN GERÇEK İSMİ ORHAN BALTACI...SAKSIYA BAKARSAK BALTA YERİNE ÇEKİÇ HATTA KERPETEN DESEK...
kaynak.haberşow.com

Vali toplantı salonunda mahsur kaldı...

Vali toplantı salonunda mahsur kaldı


Erzincan Valisi Selman Yenigün, İliç'te altın madeni arayan şirketen brifing aldıktan sonra kapılar açılmayınca mahsur kaldı. Kapının su baskınına uğraması sonucu Vali Yenigün arka kapıdan kurtarıldı.

Erzincan Valisi Selman Yenigün, Erzincan'ın ilçeleri görmek ve yöneticilerle görüşmek için 116 kilometre uzaklıktaki İliç İlçesi'ne ziyarette bulundu. Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel ve kurum müdürleri ile birlikte İliç'te Kaymakam Çağlayan Aydın ve Belediye Başkanı AK Parti'li Ramazan Buran'dan sorunlar ve çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Selman Yenigün, buradan ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Anagold Madencilik Sananayi ve Ticaret A.Ş.'ye gitti. Vali Selman Yenigün, şirketin toplantı salonunda altın madeni işletmesi hakkında brifing alırken, yangın su borusu patladı ve binanın çıkışı su altında kaldı. 

Ön kapıdan çıkamayacaklarını anlayan Vali Selman Yenigün ve yanındakiler bu defa arka kapıya yöneldi. Ancak çok sık kullanılmayan arka kapı da bir türlü açılmadı. Omuz darbeleri ile kapının kırılması ardından arka çıkışa yönelen Vali Yenigün ve beraberindekiler burada da su birikintisi ile karşılaşınca toplantı salonundan dışa açılan üçüncü kapıdan çıktı.
kaynak.mynet.com

Kanser yapan vücut tarayıcıları yasaklanıyor

Kanser yapan vücut tarayıcıları yasaklanıyor


Avrupa Birliği, uçaklarda terör saldırılarının önüne geçmek amacıyla havalimanlarına konulan vücut tarayıcılarına kansere yol açtığı gerekçesiyle yasak getiriyor.


Araştırmaya göre, ABD'de her yıl 100 kişi bu nedenle kanser oluyor.
Vücut tarayıcıları insanları çıplak gösterdiği ve özel yaşama müdahale olduğu gerekçesiyle çok eleştirilmişti. Söz konusu eleştirilere rağmen 2009 yılından itibaren Almanya, Fransa, İtalya, Finlandiya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde önemli havalimanlarına yerleştirilerek kullanılmaya başlandı.
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, vücut tarayıcıları "özel hayata müdahale" nedeniyle değil ama kansere neden olduğu için önümüzdeki nisan ayından itibaren Avrupa Komisyonu tarafından yasaklanacak.
Haberin Devamı

100'DEN FAZLA KİŞİ KANSER OLUYOR Gazetenin haberinde, vücut tarayıcılarıyla ilgili yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. ABD'de havalimanlarında kullanılan bu cihazlardan dolayı her yıl 100'den fazla insan kansere yakalanıyor.
YASAĞA UYMAYANLARA PARA CEZASI Ancak terör saldırısı nedeniyle havalimanlarında vücut tarayıcılarını kullanmaya devam eden ülkelere sadece para cezası verilebilicek.
İngiltere'nin Manchester Havalimanı'nda vücut tarayıcılarından geçmeyi reddeden yolcuların uçağa binmesine izin verilmiyor.
ABD'DE 68 HAVALİMANINDA KULLANILIYOR Havalimanlarında kullanılan vücut tarayıcıları Rapiscan Sysytems tarafından 1992 yılında satışa sunuldu. İlk kez Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol havalimanında kullanılan cihaz, 2010 yılından itibaren ABD'de kullanıma alındı. Şu anda ABD'de 68 havalimanında bu tarayıcılara kullanılıyor.
kaynak.mynet.com

Uçağın yakıt parasını yolculardan istediler

Uçağın yakıt parasını yolculardan istediler


Avusturya havayolu şirketi Comtel, Hindistan’dan İngiltere’ye giden yolculardan yarı yolda yakıt parası istedi.


İngiltere’nin Birmingham kentine gitmek üzere Hindistan’dan kalkan uçağın, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yakıt ikmali için durduğu, ancak şirketin 31 bin dolarlık yakıt parasını yolculardan istediği bildirildi.
Yolcular, Comtel havayolu çalışanlarının kendilerinden para istediğini, aksi taktirde Viyana’da kalacaklarını söylediğini anlattı.
Üzerinde nakit bulunmayan bazı yolcuların uçaktan ayrılarak ATM’lerden para çekmek zorunda kaldığı kaydedildi.Havaalanı görevlileri, Comtel’in hafta sonu uçuşlarının iptal edildiğini belirtti.
kaynak.mynet.com

Van da Deprem Bitmiyor bu kez 4.7 ile sallandı

Van bu kez 4.7 ile sallandı


Van'da merkez üssü Colpan Köyü olan Richter ölçeğine göre 4. 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı deprem büyük paniğe yol açtı.


Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölge beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Boğazici Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiyi göre, bugün saat 14.38'de merkez üssü kente 55 kilometre uzaklıkta bulunan Colpan Köyü olan Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyük paniğe neden olan deprem kent merkezi ve yakın ilçelerden de hissedildi. Vatandaşlar, sarsıntıyla birlikte ev ve işyerlerinden fırlayıp soluğu dışarda aldı. 
Depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. 
Bu arada, 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem ile 9 Kasım tarihindeki 5. 2 büyüklüğündeki artçıda ölenlerin sayısının 644 olduğu belirtildi. 
İKİ KEZ DAHA SALLANDI
Bu depremden önce saat 13.33’de merkez üssü Errciş İlçesi’ne bağlı Aşağıkozluca Köyü olan Richter ölçeğine göre 3.3 büyüklüğünde, saat 14.31’de ise merkez üssü Özyurt Köyü olan 3.5 büyüklüğünde depremler kaydedildi.
kaynak.mynet.com

Korkunç cinayete iyi hal indirimi...

Korkunç cinayete iyi hal indirimi


Bursa'da konsomatris sevgilisi 25 yaşındaki Sevgi Taşkın'ı öldürüp cesedini parçalara ayırdıktan sonra, bacaklarını çöp konteynerine attığı öne sürülen tutuklu sanık 31 yaşındaki Bülent Kocaman önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ardından bu ceza iyi halden 25 yıla indirildi. Kocaman, cezaevinde yattığı süre göz önüne alındığında 14.5 yıl sonra tahliye edilecek. 
Merkez Nilüfer İlçesi’nde geçen yıl Temmuz ayında belediye ekiplerince çöp konteynerinin içinde diz kapağı hizasından düzgün olarak kesilmiş, tırnakları ojeli bir kadına ait 2 bacak bulundu. Polis, İstanbul'daki Münevver Karabulut'un öldürülmesine olan benzerliği ile dikkat çeken cinayete kurban giden kadının 39 olan ayak numarasından yola çıkarak, yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu ve eşinden ayrı yaşayan 1 çocuk annesi Sevgi Taşkın'a ait olduğunu belirledi. Soruşturmayı genişleten polis, Sevgi Taşkın'ın Bülent Kocaman'a ait müzikolda konsomatris olarak çalıştığını, işyeri sahibi Kocaman ile birlikte yaşadığını tespit etti. 
Bunun üzerine Bülent Kocaman'ın evinde arama yapan polis, bu kişi ile babası Ali Ekber ve kardeşi Barış Kocaman'ı gözaltına aldı. Cinayet şüphelisi olarak mahkemeye çıkartılan Bülent Kocaman tutuklanırken, babası ve kardeşi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Hakkında Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Bülent Kocaman'ın yargılanması tamamlandı. 
Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Bülent Kocaman'a önce ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan heyet bu cezayı 25 yıla indirdi. Cezaevinde kaldığı süre dikkate alındığında 14.5 yıl sonra tahliye olması beklenen Bülent Kocaman'ın Avukatı Rıdvan Demircioğlu, verilen cezayı çok bulduklarını bu nedenle temyiz edeceklerini söyledi.
kaynak.mynet.com

Yazıcıoğlu soruşturmasında flaş gelişme...

Yazıcıoğlu soruşturmasında flaş gelişme


Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgiliolarak İstanbul’da iki ayrı adrestearama yapıldı.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatının kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Atatürk Havalimanı'nda arama yapılırken İstanbul'da 1 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen bu kişinin evinde de arama yapıldığı belirtiliyor.
1 TEKNİSYENİN BİLGİSİNE BAŞVURULDU
Eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldüğü helikopter kazasıyla ilgili soruşturma devam ederken, kaza döneminde helikopterin sahibi olduğu şirkette çalışan ve helikopterin bakımlarını yapan teknisyen K.K.’nın bilgisine başvurulduğu öğrenildi.
Haberin Devamı

Polis, kaza yapan helikopterin sahibi olduğu şirketten ayrılıp şu an başka bir şirkette çalışan K.K’nın İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde ifadesini aldı. K.K.’nın ifadesinin alınma işlemleri devam ediyor.
TAV'DAN AÇIKLAMA
K.K.’nın bilgisine başvurulması ile ilgili olarak TAV şu yazılı açıklamayı yaptı:
"Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında daha önce bu kaza ile ilgili devlette çalışırken kaza kırım ekibinde bulunmuş olan teknisyenimiz ile ilgili bilgi almak üzere bugün Emniyet Birimleri TAV Havacılık Hangarları’nı ziyaret etmiştir. Soruşturma kapsamı emekli astsubay teknisyenin o dönemki göreviyle ilgilidir. Yapılan soruşturmanın teknisyenimizin h?lihazırdaki görevi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır."
kaynak.mynet.com

2012 yılı 113 gün tatil yapılacak

Gelecek yıl 113 gün tatil yapılacak


Gelecek yıl resmi ve dini bayramtatillerinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 113 gün tatil yapılacak.


ANKARA (A.A) - Ramazan Bayramı tatilinin 9güne çıkarılmasıyla bu yıl hafta sonu ve resmi ve dini bayram tatilleriyle birlikte 113 gün tatil yapanlar, gelecek yıl dini ve resmi bayramların hafta sonunda başlaması ya da bitmesi nedeniyle Bakanlar Kurulunun karar almaması halinde iki bayramda da uzun tatil yapma imkanı bulamayacak.
Gelecek yılın ilk tatili yıl başının ertesi günüolan 1 Ocak Pazar günü yani hafta sonu tatil gününe denk geliyor. Gelecek yıl pazartesi gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ve salı günü kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde çalışanlar birer gün tatil yapacak. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve SporBayramı'nın cumartesi gününe rastlaması nedeniyle bu gün hafta sonu tatilinde geçirilecek.
Ramazan Bayramı'nda arife günü 18 Ağustos Cumartesi gününe, bayramın ilk günü ise pazar gününe rastlıyor. Salı günü sona erecek Ramazan Bayramı'nda yalnızca iki mesai günü tatil yapılmış olacak.
Haberin Devamı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ise mesai gününe denk geliyor. Perşembe günü bir gün tatil yapılacak.
-Kurban Bayramı 29 Ekim ile birleşiyor-
24 ile 29 Ekim arasında, Kurban Bayramı'nda yılın en uzun tatili yapılacak. 3. ve 4. günü yine hafta sonu tatiline denk gelen Kurban Bayramı'nda tatil, arife günü olan 24 Ekim Çarşamba günü öğleden sonra başlayacak. Tatil 28 Ekim Pazar günü sona erecek ancak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 5,5 gün tatil yapma imkanı bulunacak.
Gelecek yıl 14,5 günlük resmi ve dini bayram tatilinin 5 günü hafta sonu tatiline denk geliyor. Yıllıkizinler dışında, bu yıl hafta sonu tatilleri, resmi ve dini bayramlar dahil olmak üzere toplam 113 gün tatil yapılacak.
2012 yılı resmi tatil günleri şöyle:
''Yılbaşı (1 Ocak Pazar), Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan Pazartesi), Emek ve Dayanışma Günü (1 Mayıs Salı), Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs Cumartesi), Ramazan Bayramı arifesi (18 Ağustos Cumartesi), Ramazan Bayramı (19 Ağustos Pazar-21 Ağustos Salı), Zafer Bayramı (30 Ağustos Perşembe), Kurban Bayramı arifesi (24 Ekim Çarşamba), Kurban Bayramı (25 Ekim Çarşamba-28 Ekim Pazar), Cumhuriyet Bayramı (29 Ekim Pazartesi).''
kaynak.mynet.com

Erdoğan okudu Eyüp Sultan dinledi...

Erdoğan okudu Eyüp Sultan dinledi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatının 40. günü nedeniyle Eyüp Sultan Camii'nde mevlit okuttu.


Başbakan Erdoğan mevlit törenine eşi Emine Erdoğan, Irak Ulusal Meclis Başkanı Usame El Nuceyfi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte geldi. Mevlite ayrıca; Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
VATANDAŞLARA YEMEK DAĞITILDI
Mevlit öncesi camii önündeki vatandaşlara AKP Eyüp İlçe teşkilatı tarafından etli pilav, lokma tatlısı, ayran, çay ve kahve dağıtıldı.



BAŞBAKANIN SESİNDEN AL-İ İMRAN SURESİ
Yaklaşık 3 saat süren mevlittede, Başbakan Erdoğan, Al-i İmran Suresinin bazı ayetlerini okudu. Erdoğan'ın kendi sesiyle okuduğu ayetler, cami hoparlöründen de duyuldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cami içerisinde cemaatle tek tek tokalaşırken, çıkışta da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
"SEVGİLİ ANNECİĞİMİN EBEDİYETE İNTİKALİ"
Mevlidin ardından mavlide katılanlara şeker ikram edildi. Dağıtılan şekerlerin üzerinde, 'Sevgili anneciğimin ebediyete intikalinin 40. günü vesilesiyle' yazıldığı görüldü.Vatandaşlarla kısa süre sohbet eden Başbakan Erdoğan daha sonra Üsküdar Kısıklı'da evine gitti. kaynak.mynet.com


En Çok Okunan Haberler

Google Arama