4 Mayıs 2011 Çarşamba

GÜMRÜK VERGİSİ ARTIK KAPIDA ÖDENEBİLECEK

Yurtdışından alınan eşyaların gümrük vergisi artık kapıda ödenebilcek.

Gümrük Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada, Gümrük Yönetmeliği değişikliğiyle posta yoluyla gelen eşyanın vergilerinin ödenmesinde kolaylık getirildiği bildirildi.

Söz konusu yönetmelik değişikliğinin 30 Nisan 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatılan açıklamada, değişikliğin getirdiği kolaylıklardan birinin de Posta Gümrüğü olan Ankara ve İstanbul'da da, diğer yerlerde olduğu gibi, Posta İdaresine posta eşyası için gümrük vergilerini kapıda tahsil etme yetkisinin verilerek kişilerin ticari olmayan ve değeri genelde çok düşük eşyalarını gümrüğe gelmeden evlerinde teslim alabilmelerinin önünü açılması olduğu belirtildi.

Yapılan bu değişikle, posta yoluyla Türkiye'ye gelen gönderilerin gümrük işlemleri ve dağıtımının, İstanbul gibi tek bir merkezden yapılabilmesinin de önü açıldığı vurgulanan açıklamada, Gümrük Yönetmeliği uyarınca posta yolu ile gelen ve ticari nitelikte olmayan hediyelik, numunelik, zat ve aile ihtiyaçlarını karşılayan türdeki eşya için, ''Declaration en Douane'' ile beyanda bulunulduğu ve söz konusu belgelerin, gümrük idaresince beyanname olarak kabul edildiği ifade edildi.

Bununla birlikte, daha önce maktu vergi ödenmesi gereken durumlarda, gümrük veznesinin bulunduğu yerlerde, eşya sahibinin gümrük idaresine davet edilerek vergilerini bizzat ödemesi talep edildiği hatırlatılan açıklamada, gümrük veznesi bulunmayan yerlerde ise tahsilat posta idaresince yapılarak en geç 1 hafta içinde gümrük hesabına yatırıldığı kaydedildi.

Eşya sahiplerine kolaylık sağlamak ve işlemleri hızlandırmak adına Gümrük Yönetmeliğinin posta yoluyla gelen eşyanın gümrük vergilerinin ödenmesine ilişkin 461 inci maddesine bir ekleme yapılarak Ankara ve İstanbul gibi gümrük veznesi bulunan yerlerde de gümrük vergilerini kapıda tahsil etme yetkisinin Posta İdaresine verildiği belirtilen açıklamada, böylece, kişilerin ticari olmayan ve değeri genelde çok düşük eşyalarını gümrüğe gelmeden evlerinde teslim alabilmelerinin sağlandığı bildirildi.

İHRACATÇI ÜLKELERİN DÜZENLEDİĞİ MENŞE ŞAHADETNAMELERİ DE KABUL EDİLECEK

Yönetmelik değişikliğinin getirdiği bir diğer yeniliğin de menşe şahadetnamelerinin menşe ülke tarafından hazırlanması koşuluna ek olarak, ihracatçı ülke tarafından da düzenlenebileceğinin hüküm altına alınması olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Değişiklik öncesi düzenlemeye göre; gümrük idaresi tarafından sadece menşe ülke yetkili makamlarınca düzenlenmiş olan menşe şehadetnamelerinin kabul edilmesi bir zorunluluktu. Ancak, günümüzde uluslararası ticari faaliyetler sadece iki ülke arasında gerçekleştirilen ikili ilişkiler olmaktan çıkmış, uluslararası ticarette liberalizasyonun sağlanması ve küresel ticaret hacminin genişlemesi sonucu sisteme üçüncü ülkelerin de girmesiyle karmaşık yeni bir boyut kazanmıştır. Örneğin, transit ticaret kapsamında, A ülkesi tarafından B ülkesine ihraç edilen A ülkesi menşeli bir eşya, C ülkesinde yerleşik bir firma tarafından satın alınarak, doğrudan B ülkesinden D ülkesine ihraç edilebilmektedir. Bu durumda, eşya A ülkesi menşeli, ihracatçı ülke B ülkesi, ticareti yapan ülke ise C ülkesidir. Eski uygulamaya göre, ithalatçı ülke olan D ülkesinin gümrük idaresi, yalnızca A ülkesi makamlarınca düzenlenmiş olan menşe şehadetnamesini kabul edebilecekti.

Bu bağlamda, menşe şehadetnamesinin mutlaka menşe ülke yetkili makamlarınca düzenlenmesini zorunlu tutmanın, günümüz uluslararası ticaret sisteminin doğasına aykırı olduğu ve yürürlükteki Gümrük Yönetmeliğinin 38 inci maddesinde yer alan kısıtlamanın, yani ticaret erbabını sadece menşe ülke yetkili makamlarınca düzenlenmiş menşe şehadetnamesi ibraz etmesi konusunda zorunlu tutmanın, ticaretin kolaylaştırılması düsturunu ilke olarak benimsemiş günümüz modern gümrük idaresi anlayışına ters düştüğü görülmüştür.

Dolayısıyla, liberalleşen ve globalleşen günümüz uluslararası  ticaretinin doğasına uygun ve modern gümrük idaresi anlayışı çerçevesinde ticaretin kolaylaştırılması ilkesinin bir gereği olarak menşe ülke yetkili makamlarınca düzenlenmiş menşe şehadetnamelerinin yanısıra, ihracatçı ülke yetkili makamlarınca düzenlenmiş menşe şehadetnamelerinin de gümrük idarelerince kabul edilmesini sağlamak üzere Gümrük Yönetmeliğinde bu değişikliğe gidilmiştir.''

  
kaynak.sabah.com.tr

FRANSA DA SOYKIRIM KARARI









Fransa Senatosu, 1915 olaylarına ilşkin Ermeni iddalarını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören yasa teklifini reddetti.

Genel kuruldaki oylamadan önce yasa teklifinin reddedilmesini talep eden önerge oylandı.

196 evet ve 74 hayır oyu ile önerge kabul edildi ve böylece yasa teklifi düştü.

MSN NEDEN ÇALIŞMAZ

İlk başta bilgisayarınızın saat ve tarih ayarlarının doğruluğunu kontol edin, Tarih ve saat yanlış ise msn açılmaz.Antivürüs yazılımı msn i engelliyor olabilir anti virüs programınızdan msn i güvenli bölgeye alın.

Msn Versiyonunuz eski ise internetten yeni sürümünü yükleyin.Mesenger discovery gibi yan programlar yüklü ise onları kaldırın, Msn yi silip yeniden yükleyin.Hala giremıyorsanız msn de aldığınız  hata kodunu google den aratın karşınıza çıkan sizin yazdığınız hata kodu ile aynı olan bir sayfayı açın sorununuzun çözümünü bulacaksınız..

FACEBOOK HAKKINDA İPUÇLARI

Facebook profilinizin çalınmamasını istiyorsanız mail ve msn ayarlarınızı gizleyin.Tanımadığınız kişilerin maiilerini açmayın.Tanımadığınız kişileri msn nize eklemeyin.Davet edildiğiniz her grubuya girmeyin.Girdiğiniz gruplarda ise e-posta adreslerinizi yayınlamayın.Birde kimseye kızıp facebook sohbet sayfasında  küfür etmeyin siz birisine küfür ettiğiniz de karşınızdaki sizi şikayet ederse facebook sizin hesabınızı kapatır.Arkadaş eklemelerinizde günlük 5 kişiyi geçmemenizi tavsiye ederim çok arkadaş eklemeniz durumunda hesabınız kapatılır. 
FACEBOOK  KİŞİ ENGELLEMEK
Eklenen yeni seçenekler ile Facebook chat içerisinde yer alanarkadaşlarınızı aynen MSN’de olduğu gibi iş, ev, aile, gibi gruplar altında paylaştırabiliyorsunuz.
Gruplaştırma seçeneğinin en büyük avantajı ise kendinizi belli bir gruba “çevrimdışı” gösterebilme imkanına sahip olmanız. Böylece Facebook anında mesajlaşma sisteminin kullanıcılar için en büyük sorunlarından  biri olan “çevrimiçi olduğunuzu listenizdeki tümkişilerin görüp sizinle sohbete başlayabilmesi” sorunu ortadan kalkıyor.
Bunu yapmak için ise, çevrimdışı görünmek istediğiniz arkadaşlarınızı bir chat grubunda toplayıp “beni bu grupta olanlara offline göster” seçeneğini kullanmanız, onlar için Facebook ortamında görünmez olmanız içinyeterli oluyor.

          FACEBOOK ARKADAŞLARINIZI GİZLEME


Öncelikle Facebook’ta üst menüde bulunan Arkadaşlar kısmına tıklıyoruz.
Gelen ekranda yukarıda tarafta bulunan Yeni bir Liste Oluştur butonuna basıyoruz.

Listenizi oluşturduktan sonra bu listeye, arkadaş listenizin görmesini istemediğiniz arkadaşlarınızı ekleyiniz. İsterseniz tüm arkadaşlarınızı bu listeye ekleyerek Arkadaşlar alanınızı, listenizdeki herkesin göremeyeceği şekilde ayarlayabilirsiniz. Listeye ekleme işi bittikten sonra
Ayarlar menüsünden Gizlilik Ayarlarına giriyoruz.
Buradan En Yukarıda Facebookta Bağlantı Kurma diye bir link göreceksiniz buraya giriyoruz.
Profil kısmına girince burada birçok alanın yetkilerini belirleyebileceğiniz bir arayüz gelmekte karşınıza. Biz şu an Arkadaşlar alanında yetkilendirme yapacağız. Arkadaşlar alanın karşısında bir açılır menü mevcut. Orayı açıp, Özelleştir seçeneğini tıklıyoruz.
facebook
Karşımıza gelen pencerede Sadece Arkadaşlar seçeneğini seçiyoruz, Ağlardan hiçbirini seçiyoruz. Son olarakta en altta bulunan Bu kişiler dışında başlığı altında bulunan kutuya, daha önce hazırladığımız Sınırlı listesinin adını yazıp, boş bir yere tıklıyoruz.
Tamamı tıklayıp, onaylıyoruz. Bundan sonra arkadaşlarınızı görmesini istemediğiniz kişileri bu “Sınırlı” listesine ekleyerek arkadaşlarınızın görünmesini engelleyebilirsiniz.
Arkadaşlarınızı bu sınırlı listeye eklemek için ise ” Arkadaşlar ” menüsüne giriniz. Orada sağ üst tarafta bulunan kare butona basınız. Butona basınca arkadaşınızın detayları açılacaktır. Orta kısımda bulunan “Arkadaşlarını gör” yazısının hemen yanında “açılır menü” olan ok olacak. Menüyü açtığınızda arkadaşınızı, daha önceden oluşturduğunuz listelere dahil edebilirsiniz.

İNTERNETTE CANLI MAÇ İZLEMEK

Bilindiği gibi turkcell süper lig maçları tamamı digitürk yayınlıyor 2015 kadar yayın haklarını aldığı ihalede büyül mevla ödediler.

Ama Digitürk abonesi olmuyan futbolsever internet kullanıcıları  canlı maç izlemek için internette büyük çaba sarfediyorlar ve çoğu kullanıcı bunu başarıyordu ilk justin tv adlı internet sitesi vardı ve canlı maç izleme fırsatı sunuyordu kullanıcılara ama digitürk ün bunu farketmesi ile birlikde açdığı davada justin tv nin türkiyeden girişlerini mahkeme kararı ile erişime engelledi.

Bunun yanı sıra bazı programlarla kullanıcalar yine maç izlemeyi başarabiliyor tabi digitürk ün bunların peşinde olduğundan eminim.

En son google nin hizmeti olan türkiye çok fazla kullanıcısı bulunan blogspot da bir kaç blog canlı maç izlettiği için telif hakkı ihlali gerekçesi ile  digitürk ün şikayeti ile komple erişime kapatılmıştır.
Tabiki digitürk haklıdır bu durumda ama bir kaç blog yüzünden blogspot un tamamen kapanması o derece anormaldir.Türkiye de binlerce blog yazarı bu seveblerden dolayı madur olmuş durumdadır.

Neyseki şimdi blogspot tam gaz devam umarım yapan arkadaşlar bu işi bir daha devam ettirmezler..

BLOG YAZARAK PARA KAZANMAK

Merhabalar bir blogdur aldı gidiyor blog yazmak zevk işi bence zevksiz bir insan yapamaz diye düşünüyorum ha ben blogcumuyum hayır ama kendimi öyle hissetmek istiyorum.

Ne zamandır yazıyorum 1.5 ay civarıdır yazmaya başladığım, herkez gibi araştırdım bende nerde yazabilirim diye önce blogspotu buldum 2 yazı yazdım şans bu ya  mahkeme kararı ile kapatıldı, herşeyde bir hayır vardır elbet bir domain ve hosting alarak bu işi yapmayı düşündüm ama sonra blogcu com a rastladım ücretsiz bu hizmeti sağlıyor e bizde dahi olalalım dedim .

Hoş sayfanın en üstünü kaplayan reklamıda olmasa iyiydi.
Blogcu comda gezerken neye rastladım bundan 5 yıl önce yine bir heves 3 yazı yazmıştım sonrada hevesim kaçmış olmalı bırakdım neyse o eski yazdığım bloga bakdım resmen google ye gömülmüş kimseler ziyaret etmemiş.Demekki bu blog işi bir fidan gibi  sulamak lazım devamlı ki büyüsün.

Şimdi gelelim bu yazdığım blogun akibetine, 1 aydır yazıyorum özgün içerik özgün içerik onuda yazmaya başladım ortalama bir iki günde bir yazı yazarım ama istatisliklerimi hiç  beğenmiyorum ama şuna inanıyorum yükselişe geçicem:)

Yazmaya başladığımda yine bir heves blog makalelerini okuyorum blog yazarak adsense reklamlarından para kazanabilirsiniz şu bu yazarak adamın iştahını kapardıp duruyorlar.

Doğruyu yazanlar var tabiki ama benim blogumu günde 5000 kişi ziyaret edicekde 500 kişisi google reklamlarıma tıklıyacakda tıkı 0.10 kuruşdan bunun toplamı günlük 50 tl olucak da ve bu 50 tl ayda 1500 tl para yapıcakda :) zor iş bunlar zor,ama yokmu bu kadar kazananlar vardır elbet neden olmasın ama bu işde en azından 3 5 senelik olmaları lazım bir çok konuda veya bir çok kelimede google de en üst sıralarda olmaları gerekki bu 5000 kişi bloglarını ziyaret etsin.Yoksa hiç işleri yok bu 5000 kişi arıyacakda googlede 20 .ci sayfada benim blogumu bulacak da tıklayacak:)

Yani yazmak iyi hoş güzel ama bu işden para kazanmak sabır işi gerçekden ha ne olur günde veya iki günde bir sen yazını yaz, blogunu sulanması gereken bir çiçek gibi düşün, hem yazarak kendin rahatlarsın, ha ne olur sen blogunu yazsanda zaman geçicek yazmasanda , bir sene sonra dönüp arkana baktığında iyi bir şey yapmış olduğunu görebilirsin.

Bu yazımla tekrar blogspotdayım blogcu com da iyiydi ama reklamları bunalttı beni ilk site açılırken tam ekran reklam bunaltıyor gerçekden,ben hoşlanmadım farklı kişilerin hoşlanacağını düşünmüyorum.

İNTERNETTE ALIŞVERİŞ YAPMAK GÜVENLİMİ

Günümüzde internetin yaygınlaşması ile bir çok ticari şirketler ve aracı kurumlar web sitelerinde satış yapmaya başlamışlardır.Türkiyede internet kullanıcısı 30 milyona yakın bir seviyededir.
Ama çoğu insan yinede internette alışveriş yapmakdan çekinir.Türkiyede internet 18 yaşına gelmiştir ve güvenlik konusunda bayağı ilerlemiştir ve online satış yapan web sitelerin tümü 128-bit ssl sertifikası ile korunmaktadır.Yani bu ne demek güvenli alışveriş demek.
Peki sitenin güvenli olduğunu nasıl anlarız.

Site adres,telefon.e-mail ini yayınlamışmı 

Hakkımızda Site ile ilgili genel bilgi vermişmi

En önemlsi ssl güvenlik sertifikası varmı

Bunlar var ise korkmadan alışveriş yapabilirsiniz.Ama ürün teslimi gibi konularda belki sıkıntı yaşıyabilirsiniz oda düşük bir ihtimal kimse bunu kolay kolay yapmaz,Yapsa bile bankanızı arıyarak ödemenizi geri çekebilirsiniz.
Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum sizlerle.Turkcell web sitesinden kontur alıcakdım site kapalıydı ulaşamadım,başka bir web sitesine bakdım ve ordan kontur satın almaya karar verdim, site adresi ve telefon numarası mevcuttu güvenmiştim açıkcası ama ssl güvenlik sertifikasının olup olmadını hatırlamıyorum 100 kontur almıştım ve ödeme yaptım ama kontor gelmedi telefonuma , yarım saat geçtikden sonra web sitesinde yazan telefonu aradım açan yokdu.kredi kartımda ise 350 tl limit vardı ve tüm parayı çekmişlerdi ilk başda umutsuzluğa kapıldım.Sonra bankama giderek olayı anlattım ve beni haklı buldular paramı geri çekebildim yani bu gibi durumlarda banka sizi mağdur etmeyip kurtarabiliyor..

TÜRKİYE’ DE PETROL MÜJDESİ

Petrol ve doğalgaz kuyuları "ümit" verdi

Türkiye’de geçen yıl açılan 205 kuyunun yarıya yakınında, petrol ve gaz bulundu. 57 kuyudan petrol, 44 kuyudan gaz ve 1 kuyudan da hem petrol, hem gaz çıkarıldı.

 

AA muhabirinin Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün Faaliyet Raporu’ndan derlediği bilgilere göre, 2010 yılında Türkiye’deki petrol hakkı sahibi şirketler tarafından 93 arama, 51 tespit, 61 ütrtim kuyusu sondajı olmak üzere, toplam 205 sondaj gerçekleştirilirken, bu kuyularda 323 bin 55 metre sondaj yapıldı.

Geçen yıl açılan toplam 205 kuyunun 57’sinde petrol, 44’ünde gaz, birinde ise hem petrol, hem gaz bulundu. 74 kuyu kuru kuyu olarak tamamlanırken, 29 kuyudaki çalışmalar ise bu yıl devam edecek.

-ÜRETİM-
2010 yılında 128 petrol sahasından 17 milyon 316 bin varil (2.497.022 ton) ham petrol üretimi, 65 doğal gaz sahasından ise 725 milyon 984.6 bin metreküp doğal gaz üretimi gerçekleştirildi.

Geçen yıl devlet hissesi olarak, 228,8 milyon lirası ham petrolden, 36.5 milyon lirası doğal gazdan olmak üzere toplam 265,3 milyon lira, devlet hakkı olarak ise 11,3 bin lira tahakkuk edildi.

-47 ŞİRKET ARADI-
Türkiye’de geçen yıl 25 yerli, 22 yabancı olmak üzere toplam 47 şirket arama ve üretim faaliyetinde bulundu. 2010 yılı sonunda toplam 387 adet arama ruhsatı, 76 adet işletme ruhsatı ve 5 adet jeolojik keşif izni verildi.

Yıl içinde toplam 169 adet arama ruhsat müracaatında bulunuldu. 2010 yılı içinde 57 adet petrol arama ruhsatı verildi. Bununla birlikte 59 adet petrol arama ruhsatının temdidi (uzatma) yapıldı. 85 adet arama ruhsatı ise terk veya fesih edildi ya da süresi sona erdi.

68 adet arama ruhsat başvurusu red edildi. 3 yerli, 2 yabancı olmak üzere, 5 şirket petrol hakkı sahibi olarak arama faaliyetlerine başladı.

Bu arada, yıl sonu itibarile Türkiye’de 76 adet işletme ruhsatı mevcut bulunuyor.

2010 yılında alınan devlet harcının toplamı ise 401,7 bin lira oldu.

-HEDEFLER-
Öte yandan, 2013 sonuna kadar Türkiye’deki arama-üretim yatırımlarının her yıl yüzde 10, ham petrol üretiminin yüzde 1, doğal gaz üretiminin yüzde 5 artırılması için uygun koşulların sağlanması hedefleniyor.

2012 yılı sonuna kadar sektör temsilcilerinin katılımıyla kamuya herhangi bir yük getirmeden güçlü bir stok teşkilatı oluşturulması da öngörülüyor.

 kaynak.milliyet.com.tr

En Çok Okunan Haberler

Google Arama