2 Ocak 2012 Pazartesi

35 kişinin ölmesi terör örgütünü sevindirdi

35 kişinin ölmesi terör örgütünü sevindirdi


35 kişinin ölmesi terör örgütünü sevindirdi

Irak sınırında 35 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, bölücü terör örgütünü sevindirdi.


Bu sevinç teröristlerin telsiz konuşmalarına açıkça yansıdı.

Konuşmalarda sözde örgüt ele başları, teröristlere artık güvenlik güçlerinin operasyon yapmayacağını müjdeliyor.

Andok: Asker artık operasyon yapmaz değil mi?

Murat: Kesin dostum kesin hatta bakarsın tamamen durur yaza kadar.

35 Vatandaşımızın Ölmesine Çok Sevindiler
35 vatandaşımızın Irak sınırında hayatını kaybetmesi teröristlere umut oldu. Yaşanan olayın ardından tek elden düğmeye basıldığı belliydi.

Terör örgütü üst yapılanması ve teröristler meydanlara indi.

Terör örgütü ele başları kendilerine yakın medya aracılığı ile halkı sokaklara dökmeye çalıştı.Kafalarının arkasındakini anlamak ise kısa sürmedi.

Terör örgütünün sözde Hakkari sorumlusu ANDOK kod adlı terörist ile sözde sorumlu Murat Kod adlı teröristin aralarında geçen telsiz konuşmaları da bunun bir kanıtı.

Andok: Heval Nasılsın

Murat: Nasıl olayım daha iyi hiç olmamıştım.

Andok: Nasıl olaydan arkadaşların moralleri

Murat: 5 Karakol bassak bu kadar etki etmezdi herhalde.

Kan donduran konuşmada teröristler güvenlik güçlerinin artık operasyon yapamayacağını müjdeliyor.

Andok: Asker artık operasyon yapmaz değil mi?

Murat: Kesin dostum kesin hatta bakarsın tamamen durur yaza kadar.

Andok: Şimdi çıkmasınlar ama hazırlık yapsınlar zaten olay rahatlattı bizi. Biliyor musun Murat,  vekillerin ağlaması vardı ya bize bütün Uludere'yi kazandırdı

Murat: Ama gülenleri izledin mi

Andok: doğru ama boşver medya üstüne gitmedi iyi oldu.
mynet

'Köşk' düğümü çözülüyor

'Köşk' düğümü çözülüyor


'Köşk' düğümü çözülüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin netleşmesi için geri sayım başladı. Anayasa Komisyonu'nun 5 Ocak'ta toplanması planlanıyor.


Belirsizlikte artık sona geliniyor. Çünkü Meclis'te Anayasa Komisyonu toplanacak.
Edinilen bilgiye göre de 5 Ocak'teki o toplantıda cumhurbaşkanı seçim usullerini belirleyen yasa görüşülecek.
Ama geçen dönemden yenilenen bir düzenleme olduğu için, komisyonun önünde iki seçenecek var. Buna göre, tasarı baştan yeniden görüşülebilir. Ya da geneli görüşülüp, Genel Kurul'a gönderilebilir.

Kulislere göre, komisyon ikinci seçeneği dikkate alacak gibi. Yani görev süresine ilişkin düzenleme komisyonda değil, Genel Kurul aşamasında yapılacak.

Peki nasıl bir düzenlemeye gidilecek?


O konuda da iki alternatif var.

Alternatifleri de, AK Parti Grup Başkanvekili Canikli açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanı seçim kurallarını düzenleyen usul kanunun bu hafta ya da gelecek hafta görüşüleceğini söyledi. Süreyle ilgili konunun netleştirileceğini ve bu konudaki tartışmaların ortadan kaldırılacağını ifade eden Canikli, "Aksi halde tartışmalar bitmeyecek gibi görünüyor. Bunu açıklığa kavuşturacak tek kurum da TBMM'dir. Yöntem olarak iki görüş var. Biri doğrudan bir geçici madde eklemek, diğeri dolaylı şekilde seçim tarihini öne alarak ya da onu belirleyerek süreyi ortaya koymak. Her ikisi de sorunu çözer diye düşünüyoruz" dedi.

AK Parti içindeki eğilim doğrudan bir düzenleme yapmak. Yani "11.inci cumhurbaşkanının görev süresi 7 yıldır" ifadesini koymak.mynet

İlker Başbuğ'a soruşturma açıldı

İlker Başbuğ'a soruşturma açıldı


İlker Başbuğ'a soruşturma açıldı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında soruşturma başlatıldı.


Emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı tarafından "İnternet Andıcı" kapsamında soruşturma başlatıldı.
‘İnternet Andıcı’ davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Cuma günü görülen duruşmada ara karar vererek, davanın sanıkları beyanlarında ve bazı belgelerde adı geçen İlker Başbuğ hakkında gerekli işlemin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına karar verdi.
Mahkemenin Başbuğ ile ilgili yazı bugün sabah İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştı. Yazının ulaşmasının ardından özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliği ‘İlker Başbuğ’ hakkında ‘internet andıcı’ kapsamında soruşturma başlattı. Soruşturma Ergenekon savcısı Cihan Kansız tarafından yürütülüyor.

Başbuğ’un önümüzdeki günlerde savcılık tarafından ifadeye çağrılması bekleniyor.

Aralarında generallerin de olduğu ‘İnternet Andıcı’ davasında birçok sanık davaya konu olan İnternet sitelerinin İlker Başbuğ’un onayı ile hazırlandığını belirtmişti.mynet

200 gurbetçi yanlışlıkla Burdur’a geldi

200 gurbetçi yanlışlıkla Burdur’a geldi

Avrupa'da çalıştıkları ülkelerden vatani görevlerini döviz bedelli olarak yerine getirmek üzere Burdur'a gelen yaklaşık 200 kişi, yürürlüğe giren Döviz Bedelli Askerlik Yasası uyarınca askere alınmadı.

ntvmsnbc ve Ajanslar

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden vatani görevlerini yapmak üzere Burdur’a gelen yaklaşık 200 kişi, yeniden düzenlenen Döviz Bedelli Askerlik Yasası uyarınca, 21 günlük temel askerlik eğitiminin kaldırılması üzerine, üniforma giyemedi. Yeni yasa yürürlüğe girmeden önce vatani görevlerini yerine getirmek üzere başvuran yurt dışında yaşayan Türkler, bu sabah saatlerinde Burdur’a geldi. İlk olarak Burdur Askerlik Şubesi’ne gelerek işlemlerini başlatmak isteyen bu kişiler, askere alınmayacaklarını öğrenince Burdur’daki 58’inci Piyade Er Eğitim Alayı’na gitti.
HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER
Burada da askere alınmayacaklarını öğrenen bu kişiler şehir merkezindeki fotoğraf stüdyolarına giderek, komando üniformasıyla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Burdur’dan ayrıldı.
TEPKİ GÖSTERDİLERAskerliğini yapmak için Almanya’dan geldiğini anlatan Yücel Aydın, "Bu bize yapılan bir zulümdür. Bize, ’Temel askerlik eğitimini yapmak üzere 2-4 Ocak arasında Burdur’daki askeri birliğe teslim olmalısınız’ yazılı mektup geldi. Konsolosluk açıklama yapmadı. Biz de yatırdığımız paramız yanmasın diye buraya geldik. Şimdi de ’Gerek kalmadı evinize dönün’ diyorlar. Bir açıklama bekliyoruz" diye konuştu.
Atilla Deniş ise Burdur’a vatani görevimi yerine getirmek için Almanya’dan geldiğini anlatırken, "Bir hafta önce Ağrı Eleşkirt Askerlik Şubesi’ni aradım ve şube müdürüyle görüştüm. Şube müdürü, ellerine ulaşan bir bilgi olmadığını, ama gitmemiz gerektiğini belirtti. İşimi bıraktım geldim. Hepimiz mağdur olduk. Bir sürü para harcadık. Bize bir açıklama yapılsın" dedi.
ASKERLİK ŞUBESİ YÖNLENDİRDİ Askerlik görevini tamamlamak için İsviçre’den gelen Gürsoy Atik ise şu iddialarda bulundu. "Bana mektup geldikten sonra bağlı olduğum askerlik şubesini aradım. Şu an bilgileri olmadığını, gelmem gerektiğini söylediler. Şimdi de ’pardon’ deyip geri gönderiyorlar. İşyerimden 1 ay izin aldım. Ben bu sürede Türkiye’de ne yaparım? Hemen açıklama yapılsın. Başkaları da boşuna gelmesin. Askerlik şubesini bizzat aradım. ’Gitmek zorundasınız’ denildi. Binlerce insanımız yollara düşüp mağdur olmasın. Acil açıklama yapılsın ve mağduriyet giderilsin."
Parayı ödedikleri halde gelmemeleri gerektiği bildirilmeyen dövizli asker adayları çok üzüldüklerini kaydetti. Karardan haberi olmayan dövizli asker adayları Burdur’a gelmeye devam ediyor.

İkiz uydular Ay’da

İkiz uydular Ay’da

ABD’nin, Ay’ı keşfetmeye dönük çalışmaları devam ediyor.

ntvmsnbc ve Ajanslar

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) ikiz uydularından Grail-B de Ay’ın yörüngesine girdi.
NASA’dan yapılan açıklamada, Grail-B’nin, ikizi Grail-A’dan yaklaşık 24 saat sonra başarılı şekilde yörüngeye yerleştiği açıklandı.
NASA Başkanı Charles Bolden, yeni yıla yeni bir araştırma göreviyle girdiklerini belirterek, edinilecek verilerle Ay ve Dünya’nın ortaya çıkış süreciyle ilgili yeni bilgiler elde etmeyi umduklarını kaydetti.
Yaklaşık dört ay önce Florida’daki Cape Canevarel üssünden fırlatılan ikiz uydular, Mart ayında veri toplamaya başlayacak.

Güney Sudan'da 50 bin kişi evlerini terk etti

Güney Sudan'da 50 bin kişi evlerini terk etti

Güney Sudan'da aşiretler arası çatışmalar nedeniyle yaklaşık 50 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

AA

Birleşmiş Milletler yetkilileri, Pibor kenti ve çevresinde yaşayan on binlerce kişinin canlarını kurtarmak için kaçtığını kaydetti.
Sudan'daki Murle ve Lou Nuer aşiretleri arasında günler süren çatışmaların ardından, Lou Nuer aşireti üyesi yaklaşık 6 bin silahlı kişi, Pibor'a saldırmıştı.
Yetkililer, kaçan insanların barınma, yemek ve temiz sudan yoksun olduklarını ve acil yardım gerektiğini aktardı. BM kaynakları, Güney Sudan ordusuna bağlı yaklaşık 3 bin asker ve 800 polisin de Pibor'a gönderildiğini bildirdi. Güney Sudan, 2005 yılında varılan barış anlaşması gereği yapılan referandum sonucunda Temmuz 2011'de Sudan'dan ayrılmıştı.

ABD gerçek Rambo'nun peşinde

ABD gerçek Rambo'nun peşinde

ABD'de Mount-Rainer Ulusal Parkı'nda bir korucuyu öldüren, Irak savaşı gazisi bir çiftçiyi de yaraladıktan sonra ormanın derinliklerine kaçtı. FBI 150 polis ve kızılötesi ışınlarla tarama yapan helikopterlerle zanlının peşine düştü.

ntvmsnbc

ABD'nin Washington eyaletindeki Mount-Rainer Ulusal Parkı'nda yeni yılın ilk günü erken saatlerde korkunç bir cinayet işlendi. Ulusal Park'a girmek isteyen bir kişiyi korucu Margaret Anderson durdurmak istedi, ancak Irak'ta savaştığı tespit edilen Benjamin Colton Barnes, 35 yaşındaki kadını vurduktan sonra aracından inerek kaçtı.
ARABADA SİLAH VE ÇELİK YELEK
Bölgede bulunan bir çiftçi, Barnes'i durdurmaya çalıştı ama o da ölümden kıl payı kurduldu ve hastanede yatıyor. ABD medyası, Mount-Rainer Ulusal Parkı'nda Rambo filmlerini aratmayan bir olayın yaşandığını belirtiyor.
Olay yerine varan polis, öncelikle Irak savaşı gazisi Barnes'in geride bıraktığı araçta arama yaptı. Otomobilde bir çelik yelek, bir silah ve ormanda hayatta kalmak için araç gereçler bulundu.

Karla kaplı ulusal parka kaçan Barnes'ı 150 FBI görevlisi ile polis helikopterleri arıyor.
Yetkililer, Barnes'ı ulusal parkta yakalamanın o kadar kolay olmayacağını belirtiyor. Washington eyaletinde bulunan Mount-Rainer Ulusal Parkı bin kilometre kare büyüklüğünde ve parkın yüzde 97'si balta girmemiş ormanlarla kaplı.

Botoks gözleri de tedavi ediyor

Botoks gözleri de tedavi ediyor

Genellikle kozmetik amaçla alın ve göz çevresindeki kırışıklıkların giderilmesi ile kaş kaldırma için uygulanan botoks, göz hastalıklarında da tedavi seçeneklerinden biri.

ntvmsnbc

İSTANBUL - Şaşılıktan göz sulanmasına kadar pek çok rahatsızlıkta çözüm olabilen botoksun uzman ellerde yapılması buyük önem taşıyor.
Botulinum toksininin (botoks, dysport) günümüzde tıbbın hemen hemen tüm branşlarında kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ümit Beden, bu branşlardan birinin de göz hastalıkları olduğunu söyledi. 
Dr. Beden, “Günlük hayatta, botulinum denildiğinde akla ilk gelen, kozmetik uygulamalardır ancak göz hastalıkları ve özellikle oküloplastik cerrahi uzmanları tarafından birçok farklı nedenle göz ve çevresine uygulanabilmektedir” dedi ve botoksun göz hastalıklarında kullanımı hakkında şu bilgileri verdi:
İSTEMSİZ GÖZ KASILMALARI KONTROL ALTINA ALINIYOR“Uzun süre düzelmeyen ve hastayı rahatsız eden göz seğirmelerinden, günlük farklı problemler düzenli botulinum uygulamaları ile kontrol altına alınabilmektedir. Bu tür hastalıkların tedavisinde, öncelikle altta yatan başka bir hastalık olmadığından emin olduktan sonra, göz çevresine ve istemsiz kasılma bölgelerine uygulanacak olan botulinum enjeksiyonları hastanın hayatını çok daha konforlu hale getirmektedir.
KURU GÖZ VE GÖZ SULANMASI ŞİKAYETLERİNİ GİDERİYORGözyaşının yetersiz salgılandığı olgularda, gözyaşı toplama kanallarının çevresine yapılacak olan botulinum enjeksiyonları, gözyaşının gözden toplanmasını azaltacağı için kuru göz problemlerini rahatlatabilmektedir. Ayrıca, gözyaşı kanallarında problem olan ve bu nedenle gözyaşı gözden toplanamayıp yanaklardan aşağıya taşan hastalarda da, göz yaşı bezine botulinum uygulaması ile bu şikayetleri azaltılabilmektedir.
GUATR HASTALIĞINDA GÖRÜLEN GÖZ BULGULARINDA ETKİLİBazı guatr hastalıklarında (özellikle Graves) göz ve çevresinde çok belirgin değişiklikler oluşabilmektedir. Bu değişikliklerin en belirgini, gözlerin irileşmesidir. Gözlerin irileşmesine katkıda bulunan en önemli sebeplerden biri, bu hastalarda üst göz kapağının normalden daha yukarıya kalkması ve göz açıklığının artmasıdır. Bu tür olgularda, göz kapağını kaldıran kasa yapılacak olan botulinum enjeksiyonu kapak seviyesini normal yerine getirebilmektedir.
YÜZ FELCİNDE GÖZ KAPAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ SAĞLANIYORYüz felci gelişen olgularda, göz kapakları kapanamadığı için korneada kuruma ve enfeksiyon ile ülser gelişimi görülebilmektedir. Bu gibi olgularda yüz felci geçici ise düzelene kadar, kalıcı ise, göz kapak ameliyatını gerçekleştirene kadar göz koruması için üst göz kapağının botulinum ile düşürülmesi ve korneanın korunması sağlanabilmektedir.
ŞAŞILIK OLGULARINDA ÇEŞİTLİ AMAÇLAR İÇİN KULLANILIYORŞaşılık olgularında çeşitli amaçlar ile botulinum kullanımı mevcuttur. Felç nedeni ile gelişen şaşılıklar, bazı şaşılık ameliyatlarından sonra görülebilen problemlerin giderilmesi ve bazı şaşılık ameliyat planlamaları için uygulanan botulinum enjeksiyonları bu kullanımlara verilebilecek örneklerdendir.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama