19 Aralık 2011 Pazartesi

Mesut Yılmaz suskunluğunu bozdu

Mesut Yılmaz suskunluğunu bozdu

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Ömer Lütfü Topal cinayeti ve Susurluk raporu ile ilgili elinde belge ve bilgi olduğu iddialarını yalanladı.

ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 22:07 TSİ 19 Aralık. 2011 Pazartesi
Eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın'ın Taraf gazetesinin manşetinde yer alan "Ömer Lütfi Topal cinayeti'nin perde arkasını Mesut Yılmaz biliyor elinde belgeler var" iddiası üzerine gözler eski Başbakan Mesut Yılmaz'daydı.
Yılmaz yaptığı açıklamada "bu iddia doğru değil elimde bir belge olsaydı, yargıya intikal ettirirdim" dedi.
Mesut Yılmaz, Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış'ın, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş'ın hazırladığı Susurluk raporunun 7-8 sayfasının devlet arşivinde değil Mesut Yılmaz'da olduğu iddiasını da yanıtladı.
Eski Başbakan Yılmaz "Susurluk raporunun devlet sırrı niteliğindeki bölümleri devlet arşivinde ve o bölümler Türk dış politikasını etkileyecek konular, cinayetlerle ilgili değil" dedi.

Facebook'tan Mark Zuckerberg'e dava

Facebook'tan Mark Zuckerberg'e dava

İsrailli 'beğen' oyu satıcısı, Facebook kendisine dava açınca adını ve soyadını Facebook kurucusununkiyle değiştirdi.

ntvmsnbc

Facebook, İsrailli bir girişimci olan Rotem Guez'i dava edecekti. Fakat Guez 7 Aralık'ta mahkeme kararıyla adını ve soyadını değiştirdi, kendine seçtiği yeni isim ise Facebook'un kurucusununkiyle aynı, yani Mark Zuckerberg oldu.
Davanın sebebi, Guez'in kurduğu Like Store isimli şirket. "10.000 'beğen' mi lazım? Hiç problem değil, biz hallederiz." sloganıyla şirketlere "beğen" satıyor. Ekim ayında Facebook'un avukatları, girişimciye Like Store'un "sosyal ağ kullanım kuralları"na aykırı olduğu gerekçesiyle şirketi kapatmasını ve ne sebeple olursa olsun bir daha açmamasını söyledi.
Bunun üzerine Guez, içişleri bakanlığına adının ve soyadının değişmesi için başvuruda bulundu. Bir hafta sonra Facebook şirketin hala aktif olduğunu görüp tekrar dava açmakla tehdit edince, yeni Zuckerberg onlara: "Beni dava etmek istiyorsanız, Mark Zuckerberg'i dava edeceksiniz" diye yanıt verdi.
SİTESİ BİLE VAR
Milliyet'in aktardığına göre yeni Zuckerberg, medyanın ilgisini üstüne çekmek için internet kampanyaları da düzenliyor. Kendine yeni bir Facebook ve Twitter hesabı açan "çakma" Zuckerberg, yeni kimliğiyle internette sükse yapmaya hazır olduğunu söylüyor. Facebook sayfasına yeni kimliğiyle fotoğraflarını yükleyen adam, bir yandan da açtığı internet sitesi "MarkZuckerbergOfficial.com" aracılığıyla hikayesini anlatıyor.
Facebook elbette Mark Zuckerberg isimli birini dava edebilir, fakat bu durum hem ilgi çekici hem de komik. Guez'in bu hamlesinin reklam yapmaya yönelik olduğu da açık. Bakalım bu durum sadece saçmalık mı, yoksa dahice bir reklam mı?

Fransız uçağı Türk hava sahasını ihlal etti

Fransız uçağı Türk hava sahasını ihlal etti

Genelkurmay Başkanlığı, Fransa’ya ait askeri bir uçağın Türk hava sahasını ihlal ettiğini bildirdi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Fransa'ya ait C-160 tipi bir askeri nakliye uçağı, Datça Yarımadası güneybatısında hava sahamızı 3 dakika süre ile ihlal etmiştir. Olay Dışişleri Bakanlığına bildirilmiştir” denildi. İhlalin 17 Aralık Cumartesi günü Ege Denizi’nde meydana geldiği bildirildi. Bu yıl ilk kez bir Fransız uçağı Türk hava sahasını ihlal etmiş oldu. Türk hava sahasındaki ihlallerin tamamı Yunanistan’dan kaynaklanıyor. 2011 yılı içinde bir Kıbrıs Rum Kesimi bir de İspanyol uçağı Türk hava sahasını ihlal etmişti, bunun dışındaki tüm ihlaller Yunanistan uçaklarına ait oldu.

CHP'de Dersim depremi

CHP'de Dersim depremi

Tunceli'de, CHP'nin Hozat, Pertek, Çemişgezek ve Nazımiye ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir kadın muhabire hakaret eden Gençlik Kolları Başkanı görevden alındı.

ntvmsnbc ve Ajanslar

CHP’de Tunceli İl Başkanı Hüseyin Güneş ile il ve merkez ilçe yöneticilerinin görevden alınıp, yerlerine atama yapılmasının ardından bugün de Hozat İlçe Başkanı Güzel Doğan, Pertek İlçe Başkanı Hüseyin Sarıçakmak, Çemişgezek İlçe Başkanı Eyüp Demir ve Nazımiye İlçe Başkanı Ferhat Ateş ve yöneticileri, MYK kararıyla görevden alındı.
Geçen hafta görevden alınan eski CHP İl Başkanı Hüseyin Güneş, genel merkezin Tunceli örgütünü tamamen görevden alacağını ve bir tasfiye operasyonunun başlatıldığını iddia etti.
Güneş, "MYK’nın beni ve İl Yönetim Kurulu üyelerini görevden alması konusunda Genel Merkeze itiraz ettim ve göreve iade edilmemiz konusunda resmi olarak Genel Merkeze başvurdum. Bu hafta içinde bana verilecek cevaba göre göreve iade edilmez isek Tunceli’de göreve iade için mahkemeye başvuru yapacağız ve bütün hukuki yolları kullanacağız. Yine aynı şekilde görevden alınan ilçe başkanları arkadaşlarım da mahkemeye başvuru yaparak görevlerine iadeyi talep edecekler" dedi.
GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI Öte yandan CHP MYK, CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ı görevinden aldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı’nda saat 13.00’de toplanan MYK toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, “CHP MYK toplantısında, Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın TBMM’de bir kadın gazeteciye yönelik yakışıksız davranışı ile kullandığı üslup değerlendirildi” dedi. Güler, yapılan değerlendirme sonunda Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın görevden alındığını belirtti.

Erdoğan'ın yerine Arınç konuşacak

Erdoğan'ın yerine Arınç konuşacak

Meclisin, 2 aydır devam eden bütçe maratonu bu hafta sona eriyor. Bütçe görüşmelerinde kapanış konuşmasını Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yapacak.

AA

ANKARA - TBMM Genel Kurulunda, bütçe üzerindeki son konuşmalar 21 Aralık Çarşamba günü yapılacak.
Ak Parti adına Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP adına Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, MHP adına Grup başkanvekilleri Oktay Vural ile Mehmet Şandır, BDP adına ise Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, birer saat süreyle bütçe üzerindeki son konuşmaları yapacak.
Görüşmeler, Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eleştirileri yanıtlanmasının ardından tasarının oylamasıyla sona erecek.

'15-20 PKK’lı öldürüldü' Dağ Çıkmaya Kalktılar.

'15-20 PKK’lı öldürüldü' Dağ Çıkmaya Kalktılar.


Diyarbakır’ın Dicle İlçesi kırsalında başlatılan hava destekli operasyonda 15-20 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 1000 kişi Görese Dağı’na doğru yürüyüşe geçti.

ntvmsnbc ve Ajanslar

Diyarbakır’ın Dicle ile Elazığ’ın Arıcak İlçeleri arasındaki Görese Dağı’na kış üstlenmesine gelen yaklaşık 50 PKK’lıyı etkisiz hale getirmek için 3 gün önce başlatılan ve Özel Harakat Polis timlerinin de katıldığı hava destekli operasyon devam ediyor.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak "Bölgede sığınaklar ve mağaralar var. Bölgenin mayınlandığını biliyoruz. Bu nedenle arazi arama ve tarama faaliyetlerine şu aşamada henüz başlamadı. Bölgeye çevre bölgelerden kış üstlenmesi için gelen 40-50 teröristin olduğunu tahmin ediyoruz. 3 gündür süren çatışmalardan kesin olmamakla birlikte 15-20 teröristin etkisiz hala getirildiğini düşünüyoruz. Ama kesin sonuç, operasyondan sonra arazi arama ve tarama faaliyetlerinde ortaya çıkacaktır. Çünkü teröristlerin ölen ya da yaralanan arkadaşlarını kaçırdıklarını ve sakladıklarını biliyoruz. Operasyon hava destekli olarak katılan bütün birliklerin uyum ve koordinasyon içerisinde devam ediyor. Zaiyat vermemek için operasyona katılan birlikler büyük bir titizlik gösteriyor. Operasyon bittikten sonra sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.
BDP’LİLERİN GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİOperasyonları protesto etmek isteyen BDP’lilerin dağa gitmek istemelerine ise, güvenlik güçleri izin vermedi.
Sabah saatlerinde BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan ve aralarında Demokratik Toplum Kongeresi (DTK) Eş Başkanı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zendellioğlu’nun da aralarında bulunduğu partililer, 30 araçlık konvoy ile Dicle İlçesi’ne doğru hareket etti. Ancak konvoyun önü Diyarbakır çıkışındaki Üçkuyular Mevkii’nde polis tarafından kesildi. Burada yapılan kontrollerde 5 aracın evraklarının eksik olduğu gerekçesiyle geçişine izin verilmedi.
BDP’liler daha sonra BDP Dicle İlçe Teşkilatı önüne gelerek burada toplandı. Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 1000 kişi Görese Dağı’na doğru yürüyüşe geçti. Önlem alan güvenlik güçleri yürüyen grubun önünde 1 kilometre sonra keserek geçişlerine izin vermedi. Polis, milletvekillerine bundan sonraki bölgenin güvenlikli olmadığını ve tehlikeli olduğunu belirterek geçişlerine izin veremeyeceklerini bildirdi.
TUĞLUK: SİZİNLE KONUŞMAYA GELMEDİKBunun üzerine Milletvekili Aysel Tuğluk, "Biz oraya yürümek için geldik. Sizinle karşılaşmak ya da konuşmak için gelmedik, operasyonların durması ve insanların ölmesini engellemek amacıyla buradayız. Bize izin verin oraya giderek kendi gözlerimizle orada neler oluyor görmek istiyoruz. Beni operasyonu yapan komutanla görüştürün, ben ne yaptıklarını öğrenmek istiyorum" dedi.
Polis, Tuğluk’u dinledikten sonra sadece milletvekillerinin geçişine izin verebileceklerini söyledi. Milletvekili Tuğluk ve Hüsamettin Zendellioğlu’nun da aralarında olduğu 15 kişi dağlık alana doğru yürümeye başladı. Bu sırada Dicle’de bekleyen protestocular ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
Milletvekilleri Tuğluk ve Zendelioğlu’nun aralarında bulunduğu grup yaklaşık 2 saat süren yürüyüşün ardından dağlık bölgeye geldi. Uzaktan Görese Dağı’nın göründüğü bölgede polis yeniden grubun yolunu keserek bundan sonra 'can güvenlikleri' olmadığı gerekçesiyle kesinlikle geçişlerine izin verilmeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine Tuğluk, "Tamam operasyon bölgesine izin vermiyorsunuz ama oradaki köylülerle görüşelim. Son durumu onlardan öğrenelim" dedi. Ancak güvenlik güçleri bu talebi de kabul etmeyince, grup Dicle’ye geri döndü.
YOĞUN ASKERİ HAREKETLİLİK Milletvekilleriyle gazetecilerin de gittiği bölgede yoğun askeri hareketlilik göze çarptı. Skorsky helikopterlerin yoğun uçuş yaptığı bölgede Görese Dağı’ndan da dumanların yükseldiği görülürken, yer yer top ve silah sesleri duyuldu.
Yetkililer, bölgede operasyonların sürdüğünü ve henüz sonuçlanmadığını belirterek, operasyon sonunda açıklama yapılacağını belirtti. 

En Çok Okunan Haberler

Google Arama