2 Mart 2012 Cuma

'O kayıt açıklanırsa Öcalan biter'

'O kayıt açıklanırsa Öcalan biter'


'O kayıt açıklanırsa Öcalan biter'

Terör örgütü eski ve mevcut yöneticileri birbirlerine düştü. Bir dönem PKK’nın iki numaralı adamı olan Şemdin Sakık, teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında şok iddialarda bulundu


15 Şubat 1999’da Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen Öcalan, yıllarca savaştığı devlete sıcak mesajlar vererek, “Annem de Türktü. İmkan verilirse devlete her türlü hizmete hazırım. Beni kullanın” demişti. Diyarbakır Cezaevi’nde yatan Şemdin Sakık, Öcalan’ın kamuoyundan saklanan sorgu kayıtlarının çok daha şaşırtıcı ifadeler içerdiğini iddia etti.

Sakık, PKK’nın eski medya sorumlusu Şükrü Gülmüş’ün sahibi olduğu Serçavan sitesinde yayınlanan mektubunda Öcalan’ın, sorguda çözüldüğünü ve emrindeki teröristleri gammazladığını öne sürdü. Yeni Akit Gazetesi'nin haberine göre Sakık, o dönemde Öcalan’ın sorgusuna katılan bir güvenlik görevlisinin, kaldığı cezaevinde kendisine yaptığı ziyarette, “Öcalan’ın kayıt altına aldığımız söz ve davranışlarını basına yansıtırsak, Türkiye’de ne kadar Kürt varsa onun yüzüne tükürür” dediğini aktardı.

Yakından tanıdığı Öcalan’ın verdiği ifadeye şaşırmadığını belirten Sakık, yetkililere 1991’de HEP’lilere 200 bin mark yardımda bulunduğunu söyleyen kişinin de Öcalan olduğunu ifade etti. Şemdin Sakık, ispiyonculukla suçladığı Öcalan’ın asıl derdinin Kürtlerin hakları olmadığını vurguladı.

“AÇIKLANIRSA ÖCALAN DİYE BİRİ KALMAZ”


Almanya’da yaşayan PKK’nın eski yöneticilerinden Şükrü Gülmüş de Akit’e yaptığı açıklamada, Öcalan’ın yıllardır Kürt halkına yalan söylediğini kaydetti. Kayıt altına alınan ifadelerinin ortaya çıkması halinde artık Öcalan diye birisinden bahsedilemeyeceğinin altını çizen Gülmüş, “Kürtlerin artık Öcalan’ın gerçek yüzünü görmesi lazım. Ancak onu hâlâ kullanmak isteyen güçler kirli çamaşırlarının ortaya dökülmesini engelliyor. Çünkü şişirdikleri balonun patlayacağının farkındalar” dedi.

Abdullah Öcalan’ın yakalandığında günlerce Genelkurmay tarafından sorgulandığına, ancak o sorguya ilişkin en ufak bir ayrıntının dahi bilinmediğine dikkat çeken Gülmüş, “Genelkurmay’ın elinde dışarıya sızdırılmayan Öcalan kayıtları var. Hükümete karşı bile psikolojik harekat siteleri kuranların Öcalan’ın imajını zedeleyecek, onun foyasını ortaya çıkaracak delilleri gizlemesine bir anlam veremiyorum. Öcalan’ın sorgu kayıtların artık kamuoyuna açıklanması lazım. Kürtler o kayıtlarda Öcalan’ın neler söylediğini bilsin ki kimin ajan ve işbirlikçi olduğu netlik kazansın” şeklinde konuştu.

Bir dönem PKK’nın iki numaralı adamı olan Şemdin Sakık, kaldığı Diyarbakır Cezaevi’nden bir mektup göndererek, kayıt altına alınan söz ve davranışlarının basına yansıması halinde bütün Kürtlerin Öcalan’ın yüzüne tüküreceğini söyledi. PKK’nın eski medya sorumlusu Şükrü Gülmüş de o ifadelerin ortaya çıkması halinde artık Öcalan diye birisinden bahsedilemeyeceğini kaydetti.mynet

Hafta sonu yağış var

Hafta sonu yağış var

Hafta sonu yurdun büyük bölümü yağışlı olacak. Batı bölgelerde sıcaklıklar artacak, doğu bölgelerde ise soğuk hava ve kar yağışı devam edecek.

ntvmsnbc

Kar yağışı yarın Karadeniz bölgesi ile Ankara ve Sivas’ta yine kuvvetlenecek. Ege ve Antalya arasında ise sıcaklık 5 derece artıyor. Soğukların yeni haftada da devam etmesi bekleniyor.
Beş büyük kentin hava koşullarına gelince: İstanbul'da bu gece ve yarın sulu kar olacak, sıcaklık 6 derece. Pazar günü Avrupa yakası daha güneşli, Anadolu yakası biraz bulutlu olacak, sıcaklık ise 7 derece.
Ankara'da yarın yine kar var, üstelik öğleden sonra kuvvetli yağabilir. Kar yağışı Pazar günü ise kesilecek ve sıcaklık 1 derece olacak.
İzmir yarın parçalı bulutlu. Sıcaklık 13 dereceye çıkacak.
BÖLGELERDE DURUMMarmara'da ara veren yağış bu gece yeniden başlıyor. Yarın da Bursa-Sakarya arasında sulu kar var ve sıcaklık 6-7 derece. Pazar günü Trakya tarafı güneşli, Sakarya tarafı ise bulutlu ve hafif yağışlı olacak.
İç Anadolu'da kar Ankara-Konya arasında kar kısa bir mola verdi ama yarın kar yağışı tüm bölgede görülecek. Pazar günü ise kar yağışı kesilecek. 
Ege kıyılarında yarın en ılık gün, sıcaklık 5 derece artacak ve gökyüzü de parçalı bulutlu olacak. Ama sonraki günlerde yeniden soğuma var. Yarın Afyon-Kütahya arasına hafif kar yağışı görülecek.
Akdeniz sahillerinde hava açık. Antalya 13 derece.
Kahramanmaraş ile Adıyaman ve Diyarbakır arasında ise yarın geceden Pazar sabahına kadar yine kar yağacak, soğuklar etkisini sürdürecek.
Doğu Anadolu'da yarın hafifleyecek kar yağışı, Pazar günü bölgede yeniden kuvvetleniyor.
Kar yağışının en fazla etkilediği Karadeniz'de, yarın Bartın, Kastamonu, Sinop boyunca tipi var. Bolu, Tokat, Artvin boyunca da kar var. Yağış Pazar günü de devam edecek.

Çukurova'yı rahatlatan karar

Çukurova'yı rahatlatan karar

Londra'daki yüksek mahkeme, Altimo'yla Turkcell konusundaki dava sürecinde Çukurova'nın 1.45 milyar dolar yatırma şartını kaldırdı.



ntvmsnbc ve Ajanslar

İSTANBUL - Turkcell'in yüzde 13.22 hissedarı Rus Altimo'nun Başkan Yardımcısı Mustafa Kıral, Londra'daki yüksek mahkeme olan Privy Council'in, Çukurova Grubu ile Altimo arasındaki Turkcell'deki paylara ilişkin dava sürecinde 1.45 milyar doların mahkemeye yatırılma yönündeki şartını kaldırdığını söyledi.
Reuters'ın konuyla ilgili sorusu üzerine Kıral, "Privy Council'in verdiği kararla Çukurova'nın paylarının şu an için Altimo'ya devri söz konusu olmayacak. İki grup arasındaki dava sürecinin bu yıl sonuna kadar sonuçlanması bekleniyor" dedi.
Çukurova, 2005 yılında o zamanki ismiyle Rus Alfa Grubu ile 3.3 milyar dolarlık bir finansman paketi oluştururken, paket kapsamında Alfa dolaylı olarak yüzde 13.22'lik Turkcell hissesini 1.6 milyar dolara satın almıştı. Alfa ayrıca yaklaşık yüzde 13.8'lik Turkcell hissesi üzerine de Çukurova'ya 1.7 milyar dolarlık kredi karşılığında rehin koymuştu. Çukurova bu paket kapsamında yaklaşık 350 milyon dolarlık borç geri ödedikten sonra, Altimo kalan 1.35 milyar dolarlık borcun geri ödenmesinde Çukurova'nın birden fazla defa temerrüde düştüğünü iddia ederek, tarafların arasındaki sözleşme uyarınca yetkili yer mahkemesi olan British Virgin Adaları'nda konuya ilişkin davalar açmıştı.
Doğu Karayip Mahkemesi 5 Aralık tarihli kararında ise, Çukurova Grubu'nun 1.45 milyar doları 90 gün içinde mahkemeye yatırması gerektiğini belirtmişti.

'Obama'nın doğum belgesi sahte'

'Obama'nın doğum belgesi sahte'

"Amerika'nın en sert şerifi" olarak adlandırılan Arizona Maricopa Şerifi, Başkan Barack Obama'nın doğum belgesinin sahte olabileceğini öne sürdü.



BBC 
Maricopa şerifliği için yakında yeniden seçime girecek olan Joe Arpaio'ya bağlı yolsuzluk bürosunun faaliyetleri hakkında açılan ayrı bir soruşturma da devam ediyor.

BELGE KAMUOYUNA SUNULMUŞTUBeyaz Saray geçen yıl Nisan ayında Amerikan topraklarında doğmamış olduğu söylentileri üzerine Başkan Barack Obama'nın detaylı doğum belgesini kamuoyuna sunmuşlardı. Babası Kenyalı olan Başkan Obama, ABD topraklarında doğmamış olsa, başkanlığa seçilmesi mümkün olmayacaktı.
Belgenin yayınlanması başkanın doğum yeri konusunda kuşku dile getiren bir kesimin iddialarından vazgeçmesini sağlamıştı. Ancak Şerif Arpaio Arizona Çay Partisi mensuplarından gelen talepler üzerine geçen yıl bir soruşturma başlattığını söyledi.
Şerif'e göre araştırmacılar Obama'nın doğum belgesinin elektronik kopyasını gerçek bir başka doğum belgesiyle karşılaştırdılar ve "şüphe ihtimali" buldular. Ama Şerif Arpaio iddialarını çok ileri götürmeyerek "Bu soruşturmadan hiç bir şey çıkmasa bile Amerika Birleşik Devletleri başkanlığına aday olan insanlar hakkında daha iyi bir sabıka soruşturması ve daha dikkatli bir inceleme yapılması gereğini öğrenmiş bulunuyoruz" dedi.
Güncelleme: 15:10 TSİ 02 Mart. 2012 Cuma
Şerif Arpaio, Başkan Obama'nın doğum belgesinin elektronik kopyası üzerinde yapılan analizlerin, orijinalliği konusunda kuşku yarattığını ileri sürdü. 79 yaşındaki Şerif, emrindeki araştırmacıların doğum belgesinin sahte olabileceğine dair "muhtemel bir sebep" tespit ettiklerini açıkladı.
Arpaio, "Sunulan ve araştırılan kanıtlara dayanak sizlere gönül rahatlığı ile bu belgelerin gerçek olduğunu söyleyemem" ifadelerini kullandı. Şerif, "Araştırmacılarım doğum belgesinin uzun versiyonunun elektronik olarak hazırlanmış olduğu, Beyaz Saray'ın iddia ettiği gibi kağıt üzerindeki belgenin kopyası olmadığı kanaatine vardılar" dedi.
ETNİK AYRIMCILIK SORUŞTURMASI Göçmenlik konusunda sert tutumuyla bilinen Şerif Arpaio hakkında Adalet Bakanlığı tarafından "etnik ayrımcılık" iddiasıyla soruşturma yürütülüyor. ABD Adalet Bakanlığı, Şerif Arpaio ve ekibinin Latin Amerika kökenlilere sürekli ayrımcılık yaptığını ileri sürüyor.

Japonların son icadı: Geveze savar

Japonların son icadı: Geveze savar

Japonlar, sessizlik gerektiren ortamlarda gürültü yapmaya cüret edenleri etkisiz hale getirecek bir icada imza attı.

ntvmsnbc

Bir konferans odasında meslektaşlarınızla beraber bir toplantıya katıldığınızı hayal edin. Bir anda patronunuz hız yapan sürücüleri tespit etmek için kullanılan radar silahına benzeyen bir cihazı masanın altından çıkartıyor. Sonra da susmak bilmeyen meslektaşlarınıza cihazı tutuyor ve tetiğe basıyor. Arkadaşlarınız kekelemeye, zor zor mırıldanmaya başlıyor ve ardından susuyorlar. İşte, teknoloji araştırmacıları Koji Tsukada ve Kazutaka Kurihara'nın “Speech Jammer” silahı böyle çalışıyor.
Japon mucitlerin amacı, toplumlarının yüksek ahlak kurallarına uyacak doğrultuda “toplum içinde düzgün konuşulmasını” sağlamak. Böylece belli ortamlarda, hiçkimse bir kişi konuşurken onu dinlemek isteyenlerin dikkatini dağıtamayacak.
Tsukada ve Kurihara, icatlarının ana fikrini, şarkı söylerken sadece kendi seslerini duymak için kulaklık takan şarkıcılardan almış. İki mucit, kelimelerin ağızdan çıktığı vakitle duyuldukları süre bozulmaya başladığı anda, konuşan kişilerin kelimeleri karıştırmaya başladığını ve bir süre sonra konuşmayı kestiklerini fark etmiş. SpecchJammer (Sohbet Jammer) da bu mantığa dayanıyor. Silahın hedefi olan kişiler, ağızlarından çıkan kelimeleri duymaları gerekenden 0.2 saniye daha geç algılıyor. Bu sürekli hale gelince konuşamaz hale geliyor ve çenelerini kapatıyorlar.
TOPLUMSAL KAOS YARATABİLİR ENDİŞESİ
SpeechJammer cihazında, bir kutuya monte edilmiş yönlendirici mikrofon ve hoparlör ile lazer ilaretleyici bulunuyor. Kutuda ayrıca mesafe algılayıcı ve hoparlörün mesafesine göre belirlenen gecikme vaktini hesaplayacak bilgisayar yer alıyor. Silahı elinde bulunduran kişi, çene çalanları lazer işaretleyici ile hedefledikten sonra, tetiğe basıyor. Silah, 30 metreye kadar etki gösteriyor.
Tsukada ve Kurihara, konuşma ahlakı dersi vermeye yönelik silahlarından para kazanmayı düşünmüyor. İkili, kullandıkları teknolojinin çok basit olduğuna ve patentini almanın zor olacağına inanıyor.
Dahası, silahın piyasaya sürülmesi halinde art niyetli kişiler tarafından politikacıların konuşmalarını sabote etmekten, ünlülerin basın açıklamalarına baskın düzenlemeye kadar birçok şekilde kullanılmasından endişe ediliyor. Toplum ahlakı için düşünülen silahın kullanımı için yasa çıkartılması bile gerekebilir. O yüzden SpeechJammer şu an için ciddi bir proje olarak kabul edilmiyor.

'Gelin Kürtlerin önüne sandık kuralım'

'Gelin Kürtlerin önüne sandık kuralım'

Diyarbakır'da açlık grevi yapan belediye başkanlarına destek ziyaretinde bulunan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gelin Kürtlerin önüne sandık kuralım. 'Özerklik', 'Federasyon' veya 'Bağımsızlık' ya da 'Hiçbir şey istemiyor' seçeneklerini sunalım. Sandıktan çıkan sonuç kabulümüzdür" diye konuştu.

Nizamettin KAPLAN
ntvmsnbc

DİYARBAKIR - BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Kayapınar ilçe binasında açlık grevinde bulunan 98 belediye başkanını ziyaret ederek destek verdi. Demirtaş, cezaevinde 15 günden beri açlık grevinde bulunan tutukluların hayati olarak risk sınırına girdiğini ve hükümetin bunu ciddiye alması gerektiğini belirtti.
Demirtaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Ülkede birlikte yaşamdan taraf olduklarını ifade eden Demirtaş, ancak hükümetin Kürtlerle Türklerin birlikte yaşamından yana olmadığını, Kürtleri ülkeden koparmak için elinden geleni yaptığını söyledi.
'KÜRTLER AYRILSIN İSTİYORLAR'Her halkın kendi kaderini tayin etme hakkı olduğunu savunan Demirtaş, şöyle dedi:
"Biz ne kadar birlikte yaşamayı arzuluyorsak bizim dışımızdakiler birlikte yaşama taraftarı değil. En çok da hükümet birlikte yaşamayı arzulamıyor. Hükümetin kafasında Kürtlerle birlikte bu ülkede özgür vatanda, eşit olarak yaşamak yoktur demek. İki şey olabilir; Ya Kürtleri tümden yok etmek istiyorlar, ya da Kürtler ayrılsın istiyorlar. Hükümetin bunun dışında bir politikasının olabileceğini ve başka anlama gelebileceğini biz düşünmüyoruz. Biz ısrarla barış olsun, birlikte yaşamı kuralım, kurgulayalım diye uğraşıyoruz. Hükümet Kürtleri bu ülkeden ayırmak, koparmak için elinden geleni yapıyor. Kürtler duygu düzeyinde devletten koptular. Kürtlerin önemli bir kısmı bu devleti kendi devleti olarak görmüyor."
'ÖZERKLİĞİ OYLAYALIM'"Gelin Kürtlerin önüne sandık kuralım. 'Özerklik', 'Federasyon' veya 'Bağımsızlık' ya da 'Hiçbir şey istemiyor' seçeneklerini sunalım" diyen Demirtaş, "Sandıktan çıkan sonuç kabulümüzdür. Ama, operasyon ile baskı ile bir sonuç elde edileceği sanılıyorsa, Mısır ve Libya'nın durumu ortadadır" dedi.
'KÜRDİSTAN’I BU ÜLKEYE PAY ETTİK'Kürtlerin kendi ana vatanlarını, Kürdistan’ı Türkiye’ye pay ettiğini ileri süren Demirtaş, “Biz bu ülkede sığıntı değiliz. Bu vatanın sahibiyiz. Kürtler kendi anavatanlarını, Kürdistan'ı bu ülkeye pay etmiştir. 20 milyon Kürt halkı, bu statüyle artık bu işi sürdüremez. Bu ülkenin Başbakan Yardımcısı çıkıp ‘bu medeniyet dili değildir, bu dilde eğitim yapılamaz. Kimse böyle bir talepte bulunmasın’ diyor. Genelkurmay Başkanı ‘ana dilde eğitim olmaz’ diyor. Başbakan ‘ana dilde eğitim ülkeyi böler’ diyor. Eğer devletin yaklaşımı buysa, ortada bir çözüm anlayışı yoktur. O halde Kürt halkı kendi başının çaresine bakacaktır” dedi.
'ÇÖZÜM BELLİ'"Artık omuzlarda cenaze taşımak istemiyoruz" diyen Demirtaş, şöyle devam etti:
"Türkler de istemiyor, Kürtler de istemiyor. Biz çok kararlı bir şekilde bu işi uzatmadan çözüm noktasına taşımak istiyoruz. 2012 yılı bizim açımızdan böyle bir yıldır. Cezaevlerinde başlayan açlık grevleri bunun mesajıdır. Bu iş artık uzamamalıdır. Ölümlere kimsenin tahammülü kalmamıştır. Bu işin çözümü nedir deniliyorsa yol haritamız ortada, talepler ortada. Kürtlerin muhattaplarıyla görüşeceksiniz. Bunun dışında yol yok. Vatansa, ortak vatansa, herkesin eşit hakkı olacak. Benim de çocuğum ana dilinde eğitim yapacak. Benim dilim de kamusal alanda kullanılacak. Benim de halkım belediyelerinde, hastanesinde, vergi dairesinde, mahkemesinde kendi dilini kullanacak."
'AKTAŞ’IN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEMEZ'Demirtaş, halen cezaevinde tutuklu bulunan milletvekili Kemal Aktaş'ın vekilliğinin düşürülmesi konusuna da açıklık getirdi. Partililerine yönelik 250 bin dava dosyası hazırlandığını, 8 milletvekilleriyle ilgili yargılamanın devam ettiğini belirten Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı:
"Arkadaşımız ceza almış olsa, cezası kesinleşmiş olsa bile anayasada açık hüküm vardır. Cezanın uygulanması, infazın uygulanması dönem sonuna bırakılır. Milletvekili olduğu süre boyunca o ceza infaz edilemez. Kemal Aktaş arkadaşımızın milletvekilliği düşürülemez. Meclisin de, komisyonların da görüşü bu yöndedir. Meclis Başkanı’nın da görüşü bu yöndedir. Kendisiyle arkadaşlarımız görüştüler. Evet milletvekilliği düşürülemez. Savcıya da parlamento bu yönlü bir cevap yazacaktır."

En Çok Okunan Haberler

Google Arama