22 Ekim 2011 Cumartesi

7 terörist bakın nereli çıktı?

7 terörist bakın nereli çıktı?

Terör örgütüne yakınlığı ile bilinen internet sitesi öldürülen 7 teröristin kimliklerini açıkladı.


Kimlikleri açıklanan teröristlerin doğum yerleri terör örgütüne kimlerin hakim olduğunu ortaya koydu.

Çünkü kimliği açıklanan 7 teröristten sadece 2'si Türkiye doğumlu. Diğer 5 teröristten 3'ü İran 2'si de Suriye doğumlu. Terör örgütünün Türkiye'deki halk desteğinin bitme noktasına geldiği ortaya çıktı.
Hem KCK operasyonları ile hem de askeri operasyonlarla köşeye sıkışan örgütün eleman ihtiyacını İran ve Suriye'den sağladığı anlaşıldı.  Bahoz kod adlı Suriyeli terörist Fehman Hüseyin'in ( Nusayri - Kürt değil) örgüt içindeki etkinliği de bu durumu teyit eden bir durum.

İŞTE ÖLDÜRÜLEN O TERÖRSİTLER VE DOĞUM YERLERİ:

*1989 İran doğumlu, 2008 katılımlı, Agit Rojhilat kod adlı Rahim Yusuf

*1987 Diyarbakır doğumlu, 2005 Mardin katılımlı, Kamuran Serbest kod adlı Zeki Savgın

*1985 İran doğumlu, 2007 katılımlı, Kani Urmiye kod adlı Muhammed Hatemi

*1988 Suriye doğumlu, 2007 katılımlı, Rojhat Artêş kod adlı Ciwan Keçel

*1990 İran doğumlu, 2006 katılımlı, Serdar Berxwedan kod adlı Numan Temoyi

*1990 İran doğumlu, 2007 katılımlı, Viyan Tolhildan kod adlı Pervane Delayi
kaynak.mynet.com

*1988 Van doğumlu 2008 katılımlı, Zinar Xeribo kod adlı Erhan Sucai

Genelkurmay'dan sözleşmeli er açıklaması

Genelkurmay'dan sözleşmeli er açıklaması



Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklmaya göre sözleşmeli er ve erbaşlar gelecek mart ayında göreve başlayacak.Genelkurmay Başkanlığı sözleşmeli er ve erbaş alımına ilişkin, 17 bin 827 kişinin ön müracaatı alındığını ancak bunlardan 3 bin 38 kişinin bizzat gelerek başvurduğunu, ön sağlık, fiziki yetenek testi ve mülakatları sonucunda, bin 992 kişi başarılıolduğunu belirterek, ''Görüleceği gibi planlanan 5 bin 103 kişinin ancak bin 992 kişisi üç aylık eğitimi müteakip Mart 2012'den itibaren görevlendirilebilecektir'' ifadesine yer verdi.

Genelkurmay Başkanı'ndan teşekkür mesajı

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yeralan açıklamaya göre, öncelikle hudut birliklerinde görevlendirilmek üzere uzmanlaşmış personel temini ile ilgili olarak 10 Mart 2011 tarihinde 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu çıkartıldığına vurgu yapıldı.

Yasaya göre, en az ilköğretim mezunu olup askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlamış, ön başvuru tarihininilk günü itibarıyla terhislerinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olanlar ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olanların ''sözleşmeli erbaş ve er'' olmak üzere başvurabileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Sözleşmeli erbaş/erler; 3-8 yıl arasında değişen sürelerde istihdam edilecek, en fazla 29 yaşına kadar görev yapacaklar, kışlalarda iskan, iaşe ve ibate edilecekler, her türlü ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak, her ay görev yerlerine göre ortalama 2 bin lira maaş alacaklar ve görevleri sonunda belirli bir tazminat alarak (her yıl için yaklaşık 7 bin TL) TSK'dan ayrılacaklardır.

2011 yılı için KKK'lığı bünyesinde görevlendirilmek üzere, 5 bin 103 kişilik kontenjan belirlenmiş ve temin faaliyetine 12 Temmuz 2011 tarihinde başlanmıştır. Temin faaliyeti başlangıçta bir merkezde, bilahare on merkezde sürdürülmüş ve 17 bin 827 kişinin ön müracaatı alınmıştır.

Ancak müracaat edenlerden 3 bin 38 kişi bizzat gelerek başvurmuş ve bunların ön sağlık, fiziki yetenek testi ve mülakatları 21 Ekim 2011 tarihinde sona ermiştir. Testler sonucunda, bin 992 kişi başarılı olmuştur.

Görüleceği gibi planlanan 5 bin 103 kişinin ancak bin 992 kişisi (en iyimser rakamla) üç aylık eğitimi müteakip Mart2012'den itibaren görevlendirilebilecektir.

2012 yılı için 10 bin 659 kişinin temini planlanmıştır. Başvurular, 21 Ekim 2011 tarihinde sonuçlanmış ve 8 bin 450 kişi müracaat etmiştir. Adayların ön sağlık, fiziki yetenek testi ve mülakatları 16 Ocak-6 Şubat 2012 tarihleri arasında icra edilecektir. Başarılı olanların Mayıs 2012 tarihinde eğitime alınması, Ağustos 2012 tarihinde de birliklerinde göreve başlaması planlanmıştır.''
kaynak.mynet.com

15 yıldır girilemeyen kamp yerle bir oldu

Hava bombardımanı ile yerle bir edilen kamp PKK'nın lojistik üssü olarak kullanılıyor/


Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıyı gerçekleştiren yaklaşık 400 PKK'lı teröristin saklandığı Kazan Vadisi gün boyunca bombalandı. Hakkari,Diyarbakırve Şırnak merkezli başlatılan hava harekatındaterörörgütü PKK'nın Kazan Vadisi'ndeki kampları ve sığındakları F-16 savaş uçakları ve Cobra helikopterlerle vuruldu. Hava harekatında Çukurca saldırısına katılan çok sayıda teröristtin etkisiz hale getirildiği iddia ediliyor. Harekata dün gece Batman ve Diyarbakır'dan havalanan insansız hava uçakları da destek verdi. Heronların tespit ettiği bazı noktalara da skorsky helikopterlerle komando sevkiyatı yapıldı.

15 YILDIR GİRİLMİYORDU

Hakkari-Çukurca arasında Irak sınırında sarp dağlarla çevrili Kazan Vadisi'ne PKK'nın kurulduğu tarihten bu yana ilk kez girildiği belirtildi. Vadinin coğrafi yapısı ise sarp kayalıklardan oluşuyor ve Irak sınırının sıfır noktasında yer alıyor. Karayolu ile ulaşımın mümkün olmadığı vadide bulunan bazı köylere ulaşım patika yollardan sağlanıyor. Genellikle kaçakçılıktan geçimini sağlayan köylülere de örgüt mensupları sınır geçişlerinde destek veriyor. PKK teröristlerinin bu vadiyi mesken tutmasının nedenleri arasında da bu noktadan Hakkari'nin kritik noktalarına dağ yollarını geçiş güzergahı olarak kullanması yatıyor. Bunun yanında Kazan Vadisi'nde Fehman Hüseyin'in sağ kolu olan bazı örgüt yöneticilerinin bulunduğu öğrenilince operasyonlar bu bögede yoğunlaştırıldı. Vadide ayrıca PKK'nın çok sayıda alt gurubu bulunuyor. Olması muhtemel hava ve kara harekatında toplu halde kayıp vermek istemeyen örgütün, elemanlarını 50 kilometrelik alana dağıttığı biliniyor. PKK'lı teröristlerden istihbarat birimleri tarafından tespit edilemeyen bazı örgüt mensupları da lojistik ihtiyaçları karşılamak için çoğu zaman şehir merkezine giriyor. Mazot ve sigara kaçakçılarını milis olarak kullanan örgüt, vadi ile şehir arasındaki irtibatı bu milisler aracılığıyla sağlıyor. Mazot kaçakçılığı yapan milislerin Çukurca'ya yönelik saldırı hazırlığında bulunan silahlı örgüt teröristleri Isuzu marka kasalı kamyonetlerle taşıdıkları tespit edildi. Saldırıda kullanılan havan topları ve roket mermilerinin bu kamyonetlerle taşındığını tespit eden güvenlik güçleri hava ve kara harekatını bu geçiş noktalarında yoğunlaştırdı.

KROKİLER 3 AYDA ÇİZİLDİ

ZAP kampından saldırı talimatı veren Behoz kod adlı Fehman Hüseyin'in Çukurca saldırısı için bu vadideki teröristleri görevlendirdiği öğrenildi. Örgütün en etkili iletişim araçlarından biri olan telsizlerle teröristlere çağrı yapan Bahoz, saldırı için gereken hazırlığın yapılması talimatını 3 ay önceden verdiği öğrenildi. Şifreli telsiz konuşmalarında Bahoz'un, Kazan Vadisi'ndeki örgüt yöneticilerine saldırı için Çukurca'nın fiziki haritasını ve askeri üs bölgelerinin tespit edilmesi talimatını verdiği belirlendi.

Hedef Suriyeli Bahoz Erdal

Kanlı terör örgütü PKK'nın ülke genelindeki bombalı eylem talimatını koordine eden Suriye vatandaşı Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in bulunduğu ZAP kampı ikinci hedef olarak seçildi. Kampta bulunan 700 terörist tarafından korunan Bahoz'un yerini tespit eden Heronlar, bu istihbari bilgiyi Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak bölgelerindeki askeri kontrol noktalarına iletti. Bahoz ve ekibinin kaldığı ZAP kampına havalanan çok sayıda F-16 uçakları gün boyunca bu noktayı bombaladı. Sınır noktalarında bulunan uzun menzilli Obüs toplarının da gün boyunca bu kampa nokta atışı yaptığı öğrenildi. Kara harekatı için düğmeye basılmasının ardından Bahoz'un bu kampı terk ederek Kuzey Irak'ın iç bölgelerine kaçtığı tahmin ediliyor. TSK'nın ikinci hedef olarak belirlediği Bahoz'un 17 Ağustos'ta 9 askerin şehit edildiği mayınlı saldırıyı ve 11 Eylül'deki Şemdinli saldırısını da ZAP kampından yönettiği ortaya çıktı.

KUMRULAR BOMBASI BU VADİDEN

Askerin tamamen temizlik yapmak üzere birinci hedef haline getirdiği Kazan vadisi ve çevresindeki sığınakların PKK için öneminin çok büyük olduğu belirtiliyor. Türkiye'nin batısında eylem yapacak teröristlerin ve mühimmatların da bu noktadan ülkeye yayıldığı da askeri istihbarat birimleri tarafından tespit deldi. 20 Eylül tarhindeAnkaraKumrular caddesindeki bombalı saldırda kullanılan bombanın da Kazan'daki kamplardan getirildiği öğrenildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyon için özellikle bu noktaya ağırlık vermesinin deneninin de bu bölgenin PKK için stratejik öneme sahip olmasından kaynaklanıyor.

Gübre de kablo da burada planlandı


Askerin birinci hedefi olan Kazan Vadisi'ndeki terörist sığınaklarının vurulmasının asıl nedeni ise bölgedeki saldırılarının tamamının bu noktadan kaydırılan teröristler tarafından yapıldığı yönünde olması. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Kazan Vadisi boyunca yer alan Oğul, Alandüz, Agaçdibi, Ortaklar, Cevizli, Meşeli köylerinin kırsallarında barındıkları tespit edildi. 17 Ağustos'ta 9 askerin şehit edildiği mayınlı saldırının planlarının da Kazan Vadisi bölgesinde bulunan Oğul köyünde planlandığını gizli tanık ifadesi ortaya koymuştu. Teröristler Oğul köyünde korucularla buluşup, saldırıyı burada planladı. Saldırıda kullanılacak kablo ve gübreleri teröristlere temin edeceklerini korucular Kazan Vadisindeki Oğul köyünde kararlaştırmışlardı. 10 şehidin verildiği hain pusuda kullanılan 500 kg bomba ve patlayıcılar için döşenen kilometre kablonun korucular tarafından temin edildiği belirlenmişti.
kaynak/mynet/com

Diyarbakır'da büyük uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır'da büyük vurgun
Diyarbakırın Lice İlçesi'nde helikopter destekli uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 2 ton esrar ile 4 bin 853 kök hint keneviri ele geçirildi.Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücalede Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçılarına yönelik yaptığı aylar süren çalışmanın ardından Lice İlçesi Ovacık Köyü'nde operasyon düzenledi. Özel harekat polisleri ile havadan 3 helikopterlerin destek verdiği operasyona narkotik dedektör köpeklerde katıldı. Yaklaşık 200 polisin ablukaya aldığı köyde 100 polis daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaparken, diğer polisler çevre güvenliği önlemi aldı. Bu arada bombalı tuzaklar olabileceği şüphesiyle bomab uzmanı köpeklerle de arama yapıldı.Operasyonlarda tarlalara, mağaralara, su kuyularına, demir çubuklarla kapatılmış odalar ve ahırlara gizlenmiş, 1 ton 947 kilo esrar ile 4 bin 853 kök hint keneviri ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin de yakalanmasına çalışılıyor.


Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, ele geçirilen uyuşturucuları basına tanıtırken, 2011 yılında yaklaşık 9 ton esrar ele geçirildiğini söyledi. Sağlam, şöyle dedi:

"Düzenlediğimiz operasyonda köy içerisi ve çevresinde dere yatakları, su kuyularında narkotik ve bomba köpekleri ile detaylı arama yapılmıştır. Yapılan aramalarda yerin altıda demir çubuklarla yapılmış odalar tespit edilmiştir. Arama çalışmalarımız sonucunda 99 adet varil ve kovalarda toplam ağırlığı 1 ton 947 kilo 950 gram kubar esrar maddesi ile tarlalara ekili vaziyette 4 bin 853 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Olayla ilgisi bulunan 5 kişi yakalanırken, 3 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Diyarbakır polisi olarak özellikle şehrimiz genelinde ülkemiz gençliğini hedef alan tüm uyuşturucu madde kaçakçılarına yönelik bu ve bu karanlık yapıların ülkemiz. Gençliğine ve dolayısıyla ülkemizin geleceğine ipotek koymalarına izin verilmeyecektir"

Emniyet Müdürü Sağlam, bazı odakların Diyarbakır polisinin uyuşturucuya karşı mücadele vermediği yönünde dedikodular yaydığını belirterek, şunları söyledi:"Bunlar bazı suç örgütlerinin isnatları, halbuki biz şöyle biliyoruz. Onların bizzat sığınaklarının bulundukları yerlerin yakınlarında ekiliyor bunlar. Yeri geliyor bunlardan habersiz biri ekerse bu kişilerde icabında ceza vererek sanki uyuşturucu ile mücadele ediyormuş hissini veriyorlar. Burada arada bir 1-2 tane sokak satıcısının evine molotof atıyorlar. Bununla da vitrini oynuyorlar sanki uyuşturucu ile mücadele ediyorlar hissini veriyorlar. Fakat son yıllarda uyuşturucu ile mücadele konusunda her yıl ilk sıradayız. Her yıl kendi rekorumuzu kırarak çıtamızı yükseltiyoruz. Milletimizin bize inanmasını, güvenmesini ve desteklerini bekliyoruz. Çünkü onların desteği oldukça bu başarılarımızı hızla daha da büyüyecektir. Bu yakalanan malzemeler binlerce genci zehirleyecekti. Bu yıl toplamda yakaladığımız 9 tonu geçtik, geçen yıl 7 ton civarındaydı ondan önceki yılda iyiydi. Biz bu yıl 9 tonu geçtik. Sürekli artarak devam ediyoruz. Bu rakamı inşallah daha yukarılara taşıyacağız"Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücalede Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçılarına yönelik yaptığı aylar süren çalışmanın ardından Lice İlçesi Ovacık Köyü'nde operasyon düzenledi. Özel harekat polisleri ile havadan 3 helikopterlerin destek verdiği operasyona narkotik dedektör köpeklerde katıldı. Yaklaşık 200 polisin ablukaya aldığı köyde 100 polis daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaparken, diğer polisler çevre güvenliği önlemi aldı. Bu arada bombalı tuzaklar olabileceği şüphesiyle bomab uzmanı köpeklerle de arama yapıldı.Operasyonlarda tarlalara, mağaralara, su kuyularına, demir çubuklarla kapatılmış odalar ve ahırlara gizlenmiş, 1 ton 947 kilo esrar ile 4 bin 853 kök hint keneviri ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken, 3 kişinin de yakalanmasına çalışılıyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, ele geçirilen uyuşturucuları basına tanıtırken, 2011 yılında yaklaşık 9 ton esrar ele geçirildiğini söyledi. Sağlam, şöyle dedi:

"Düzenlediğimiz operasyonda köy içerisi ve çevresinde dere yatakları, su kuyularında narkotik ve bomba köpekleri ile detaylı arama yapılmıştır. Yapılan aramalarda yerin altıda demir çubuklarla yapılmış odalar tespit edilmiştir. Arama çalışmalarımız sonucunda 99 adet varil ve kovalarda toplam ağırlığı 1 ton 947 kilo 950 gram kubar esrar maddesi ile tarlalara ekili vaziyette 4 bin 853 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Olayla ilgisi bulunan 5 kişi yakalanırken, 3 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Diyarbakır polisi olarak özellikle şehrimiz genelinde ülkemiz gençliğini hedef alan tüm uyuşturucu madde kaçakçılarına yönelik bu ve bu karanlık yapıların ülkemiz. Gençliğine ve dolayısıyla ülkemizin geleceğine ipotek koymalarına izin verilmeyecektir"

Emniyet Müdürü Sağlam, bazı odakların Diyarbakır polisinin uyuşturucuya karşı mücadele vermediği yönünde dedikodular yaydığını belirterek, şunları söyledi:"Bunlar bazı suç örgütlerinin isnatları, halbuki biz şöyle biliyoruz. Onların bizzat sığınaklarının bulundukları yerlerin yakınlarında ekiliyor bunlar. Yeri geliyor bunlardan habersiz biri ekerse bu kişilerde icabında ceza vererek sanki uyuşturucu ile mücadele ediyormuş hissini veriyorlar. Burada arada bir 1-2 tane sokak satıcısının evine molotof atıyorlar. Bununla da vitrini oynuyorlar sanki uyuşturucu ile mücadele ediyorlar hissini veriyorlar. Fakat son yıllarda uyuşturucu ile mücadele konusunda her yıl ilk sıradayız. Her yıl kendi rekorumuzu kırarak çıtamızı yükseltiyoruz. Milletimizin bize inanmasını, güvenmesini ve desteklerini bekliyoruz. Çünkü onların desteği oldukça bu başarılarımızı hızla daha da büyüyecektir. Bu yakalanan malzemeler binlerce genci zehirleyecekti. Bu yıl toplamda yakaladığımız 9 tonu geçtik, geçen yıl 7 ton civarındaydı ondan önceki yılda iyiydi. Biz bu yıl 9 tonu geçtik. Sürekli artarak devam ediyoruz. Bu rakamı inşallah daha yukarılara taşıyacağız"

kaynak/mynet/com



Aci Gercek Şehit ağacında künye asacak yer kalmadı

Şehit ağacında künye asacak yer kalmadı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki şehit parkına 2 yıl önce konulan “Şehit Ağacı”na, son dönemde şehit olan 86 askerin daha künyesi asıldı. Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, ağaçta künye çakılacak yer kalmadığını belirterek, “Umarız bundan sonra şehit vermeyiz” dedi.
Şehit Fatih Duru Parkı'ndaki kurumuş sedir ağacına son dönemlerde verilen 86 şehidin künyesinin asılması amacıyla tören düzenlendi. Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal ve bazı oda başkanlarının katıldığı törende, 86 şehidin künyesi Şehit Ağacına çakıldı.

Törenin ardından açıklama yapan Başkan Ünal, ilçede görev yapan Kıbrıslı bir doktorun önerisiyle ilçedeki şehit parkına 29 Ekim 2009 yılında dikilen ve üzeri özel bir sıvı ile kaplanan ağaca, Türkiye'nin verdiği her şehit için hazırlanan künyenin belli aralıklarla çakıldığını söyledi.
“7 BİN 314 ŞEHİT KÜNYESİ ÇAKILDI"Türkiye'nin 1980 yılından sonra verdiği şehit sayısı kadar künyenin ağaca çakıldığını anlatan Ünal, “Bugün ağacımızda 7 bin 314 şehidimizin künyesi var” dedi.

Şehitlere Kızılcahamam halkının da sahip çıktığını ifade eden Ünal, şehit ağacına Türkiye'nin her yerinden ziyaretçilerin geldiğini kaydetti. Ünal, “Bu kadar şehit verdiğimiz bu dönemde herkesin birlik olup, kendisi ölçüsünde katkı yaparak terörün ortadan kaldırılması lazım” diye konuştu.
“AĞAÇTA YER KALMADI"ATB Başkanı Faik Yavuz da son dönemlerde hain saldırılarla şehitler verildiğini anımsatarak, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların terör konusunda yaptığı çalışmalara, sivil inisiyatiflerin de destek vereceğine inandığını belirtti.

Türkiye'nin her başarısının arkasından böyle bir saldırının gerçekleştiğini ifade eden Yavuz, “Türkiye, hem insan olarak hem de maddi olarak bu terör olayı nedeniyle çok kayıp verdi. Tek duamız ve temennimiz, bu terör olayının bir an önce bitmesi ve Türkiye'nin siyasi ve ekonomik anlamda olması gereken yerde olmasını istiyoruz” dedi.

Terörün siyasal anlamda bazı özgürlükleri kısıtladığını dile getiren Yavuz, “Anayasa değişikliği yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki en büyük engel terör. Onun için tek duamız bu çatışma ortamının bitmesi ve Türkiye'nin demokratik bir anayasaya kavuşmadır” diye konuştu.

Yavuz, ağaçta künye çakılacak yer kalmadığını belirterek, “Umarız bundan sonra şehit vermeyiz” şeklinde konuştu.
kaynak/mynet/com

Terörist telsizlerinden çığlıklar duyuluyor

Terörist telsizlerinden çığlıklar duyuluyor



Kuzey Irak'a giren asker PKK'lıları kovalıyor. Teröristlerin halini telsiz konuşmaları ele veriyor.


Tamamı komando, JÖH ve Özel Kuvvetlere bağlı 22 taburla yapılan operasyonlarda kıstırılan PKK’lılar telsizlerden örgüt yöneticilerine yardım çığlıkları gönderiyor.

Star gazetesinde oprasyonla kapana kısılan teröristlerin telsiz konuşmaları yer aldı. ‘İmdat’ çığlıkları atan teröristler, kaçarken de yaralı arkadaşlarını öldürmeleri yolunda üstlerinden talimat aldı. İşte o konuşmalardan biri:

- Kırsaldan gerillayı toplayın...

- Havanı’nın aşağısındayız. Bize destek lazım... Destek...

-Yoksa gerilla için çok acı olur.

YARALI TERÖRİSTE SIKIN

- Ben ne yapayım? Bir gerilla ağır

- Sıkın... Kaçın... Kafasına sıkın


- 20’nin üzerinde yaralı var. Yaralı

- Roket atın... Roket...

Peşmergelerin verdiği istihbaratı değerlendiren ‘Bordo Bereliler’, Kuzey Irak’ta nokta operasyon yaparak, PKK’nın Hatfanin kampına girdi. ‘Bul, gir, imha et, terk et’ taktiğini uygulayan seçkin birliklere ‘Yarasa’ adı verilen her türlü hava koşulunda hareket yeteneğine sahip özel donanımlı Sikorsky’ler de eşlik ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ağırlığı yurtiçinde olmak üzere terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı kara operasyonunun Kuzey Irak ayağından dün önemli bir bilgi geldi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Peşmerge güçlerinden ciddi şekilde istihbarat almaya başlayan ‘Bordo Bereliler’ Haftanin kampına girdi.
PEŞMERGE İSTİHBARAT

 Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, TSK bu kez geçmişteki kara operasyonlarından daha farklı bir yöntem uyguluyor. Daha önce tank dahil kara zırhlı birlikleri ve piyade güçleri ile bölgeye giren TSK, bu kez nokta operasyon yapan, ‘Bordo Bereliler’ olarak bilinen seçkin özel birliklere ağırlık verdi. Bordo Bereliler PKK unsurlarına karşı ‘Bul, gir, imha et, terk et’ taktiğini uyguluyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hem Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani ile yaptığı telefon görüşmesinde, hem de Türkiye’ye özel temsilcisi olarak gönderdiği yeğeni Neçirvan Barzani ile önceki günkü buluşmasında gündeme gelen “Peşmerge devreye girmeli” anlayışı da hayata geçmeye başladı.

Uludere’den Kuzey Irak’a giren Bordo Bereliler, Peşmerge’nin verdiği istihbarat ve sıcak temas desteğiyle dün sabaha karşı Haftanin kampına girdiler ve teröristlere ağır zayiat verdirdiler. Bordo Bereliler, Peşmerge dışında insansız hava araçlarından (İHA) gelen istihbaratları da değerlendirerek nokta operasyon yapıyor. Özel birlikler için modernize edilen, gece ve her türlü hava koşullarında hareket yeteneğine sahip, makineli tüfekle donatılmış, gelişmiş radar ve indirme yapmak için vinç sistemine sahip ‘Yarasa’ isimli Sikorsky helikopterleri de nokta operasyonlarda etkili rol oynuyor.
KOMUTA KADEMESİ HÂLÂ BÖLGEDE

Türk ordusunun uzun yıllardır sürdürdüğü en kapsamlı operasyonu halen bölgede olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları yönetiyor. Operasyona Özel Kuvvetler’e bağlı bordo berelilerin yanı sıra 2. Ordu Komutanlığı bölgesindeki 7. Kolordu Komutanlığı ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı unsurları katılıyor.

İLK HEDEF ÇARÇELLA

Sabah Gazetesi'nin haberine göre operasyon, Türkiye ayağının, Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçelerine yöneltilen PKK saldırılarını gerçekleştiren terörist grupların saklandığı ifade edilen Çarçella adlı dağlık bölgede yoğunlaştı.

Askeri kaynaklaran edinilen bilgiye göre, bu bölgede konuşlu PKK kamplarının, bölgeyi çok iyi bilen Jandarma Özel Harekât Taburları ile komandolar tarafından etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor. 20. Jandarma Sınır Tugayı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Fatihler ve Efeler Jandarma Özel Harekât Taburu’nun da bu kapsamda görev aldığı ifade ediliyor. Bu arada, 21 askerin şehit düştüğü Kekliktepe’de teröristlerle sıcak temas sağlandı. Bölgeye helikopterlerle takviye birlik gönderildi.
kaynak.mynet.com

53 terörist öldürüldü

53 terörist öldürüldü





Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 24 askerin şehit olduğu hain saldırının ardından başlatılan operasyonlar kapsamında 53 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 

Çukurca'da 24 askerin şehit olduğu, 18 askerin de yaralandığı terör örgütü PKK saldırısının ardından 22 taburla sınır ötesi ve yurt içinde başlatılan operasyon meyvesini vermeye başladı. Dün gece silah ve top seslerinin susmadığı Çukurca'da sabahın erken saatlerinden itibaren 20. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'nda yine helikopter hareketliliği yaşandı. Skorksy helikopterleri Kazan Vadisi Bölgesi'nden sık sık Tugay'a asker indirip buradaki askerleri çatışma bölgesine götürdü. Bu arada Işıklı bölgesinde bir grup PKK'lı ile sıcak temas yaşandığı belirtilirken, 20. Sınır Jandarma Tugay'ında ambulansların hazır bekletildiği ve bazı askerlerin yaralı taşıdığı gözlendi.

Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Çukurca İlçesi'ne yaptığı baskında sonra baslayan operasyonlar hız kazanarak sürüyor. Çukurca'da dün gece silah ve top sesleri hiç susmazken, askeri hareketlilik hız kazandı. 
Operasyon bölgesinden de ilk birlikler geri getirilip yerlerine yeni birlikler götürüldü. Sabah saatlerinden itibaren helikopterler sürekli Kazan Vadisi ve Işıklı bölgesine asker ve mühimmat taşıdı. Bölgeye giden helikopterler Kazan Vadisi üzerinde PKK'lıların saldırısına karşı ısı bombaları attı. Bu arada dün gece Işıklı bölgesinde asker ile PKK'lılar arasında sıcak temas sağlandığı ve çatışma yaşandığı belirtildi. Ölü yada yaralı konusunda bir bilgi verilmezken, resmi olmayan bilgilere göre operasyonun yoğunlaştığı Kazan Vadisi'nde 32 PKK'lının ölü olarak ele geçirildiği bildirildi. Operasyonun ilk gününden beri öldürülen terörist sayısının ise 53 olduğu belirtildi.

Bu arada 20. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'na inen helikopterlerden bazı askerlerin yaralı taşıdığı görülürken, Hakkari Valisi Muammer Türker Kazan Vadisi ve Işıklı Bölgesi'nde çatışmaların sürdüğünü ve arazi aramasının henüz yapılmadığını söyledi.
Çukurca'daki askeri hareketlilik sürerken, basın mensupları da en iyi görüntüyü alabilmek için adeta askeri birliklerin bulunduğu bölgelerde mevzileniyor. Kimi gazeteciler kamerayla birlikleri gözetlerken, kimisi de dürbünlerle gelişmeleri yakından görmeye çalışıyor.
kaynak.mynet.com

En Çok Okunan Haberler

Google Arama