4 Kasım 2011 Cuma

İnternette Tanıştıkları Genç Kızları Fuhuşa Sürüklüyorlar


İzmit'te internette tanıştıkları genç kızları fuhuş batağına sürükleyen ve fuhuş yapmak istemeyenlere de ormanlık alanda işkence yaptıkları iddia edilen 5 kişilik çete, polisin operasyonuyla yakalandı.
Daha önceki evliliğinden olan oğlu C.A.’nın, öz teyzesi A.Ö. ile birlikte yaşadığını ve onunla birlikte genç kızları da erkeklere pazarladığını öne süren F.D adlı kadın, polise giderek ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Yenidoğan semtinde bir eve baskın düzenledi. Ekipler, burada gözaltına alınan C.A., A.Ö. ve M.S., İ.A. ve M.Ç.’nin, bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla tanışıp tuzağa düşürdükleri genç kızlara fuhuş yaptırdıkları ileri sürüldü.
Alınan ifadelerde 19 yaşındaki E.B.G, 26 yaşındaki A.A ve 25 yaşındaki C.A’yı zorla alıkoyup ölümle tehdit ederek 100 ile 1000 lira arasında değişen para karşılığı erkeklere pazarladıkları ileri sürülen fuhuş çetesinin, fuhuş yapmak istemeyen genç kızları Umuttepe mevkiindeki bulunan Kent Ormanı’na götürüp orada soyarak çıplak olarak ağaca bağlayıp işkence yaptıkları belirlendi.
Gözaltına alınan ve poliste çeşitli suçlardan 3 kaydı bulunan 25 yaşındaki C.A., 27 yaşındaki A.Ö., 20 yaşındaki M.S., 37 yaşındaki İ.A., 40 yaşındaki M.Ç. Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. 
kaynak.mynet.com

Şimon Peres: İran için zaman tükeniyor

Peres: İran için zaman tükeniyor

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, uluslararası camianın İran'ın nükleer programı ile ilgili sorunu diplomatik çabalar yerine askeri harekat yaparak çözme yoluna daha yakın olduğunu söyledi.


İsrail'de yayın yapan bir televizyon kanalına konuşan Peres, İran için zamanın daraldığını belirtti. Ülkesinde daha çok “güvercin” kanadın temsilcisi ve iyimser bir politikacı olarak bilinen Peres'in bu sözleri şaşırttı.
İsrail yardım filolarına müdahale etti

Peres ayrıca, dünya liderlerinin İran'ı “ne pahasına olursa olsun” durdurmak için “verdikleri sözleri tutmalarını” istedi.

Peres, “Yapılacaklar konusunda önümüzde uzun bir liste var” diye konuştu. İsrail basınında geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun İran'a karşı bir askeri harekat başlatmak için bakanların desteğini almaya çalıştığı yazılmıştı.

İsrail, ABD ve diğer birçok ülke, İran'ın nükleer silah geliştirmeye çalıştığını düşünüyor. İran ise nükleer çalışmalarının barışçıl amaç taşıdığında ısrar ediyor.
kaynak.mynet.com

Ergenekon'da tahliye!

Ergenekon'da tahliye!

Birinci "Ergenekon" davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklardan Kuvayi Milliye 1919 Derneği yöneticisi Hüseyin Görüm'ün tahliyesine karar verdi.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararları açıkladı.

Buna göre mahkeme heyeti, taleplerin celse arasında karara bağlanmasına hükmederek, tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu hakkında, duruşmada sarf ettiği sözler nedeniyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Mahkeme, dosya kapsamı, delil durumu ve yattığı süreyi dikkate alarak, yaklaşık 4 yıldır tutuklu olarak yargılanan Kuvayi Milliye 1919 Derneği yöneticisi Hüseyin Görüm'ün tahliyesini kararlaştırdı.

Görüm hakkında yurtdışına çıkış yasağı da koyan mahkeme heyeti, duruşmayı 5 Aralık 2011'e erteledi.

Hüseyin Görüm, duruşmalarda sarf ettiği dini içerikli sözler nedeniyle "İmam Hüseyin" olarak anılıyordu.
kaynak.mynet.com

Yıurda Dönen Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Fransa'da katıldığı G20 zirvesi sonrası yurda dönen Erdoğan, havaalanında önemli açıklamalarda bulundu.


Erdoğan'ı taşıyan ''ANA'' uçağı, saat 21.30'da Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Başbakan Erdoğan'ı, Devlet Konukevi'nde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve diğer ilgililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Danışmanı, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ve Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç da yurda döndü.

Başbakan Erdoğan Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Türkiye Alman ilişkilerini ayrıntılı bir biçimde görüşme imkanımız oldu. Görüşmelermizde Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını, Kıbrıs'taki son gelişmeleri ve vize sorunlarını değerlendirdik. Türkiye ve Almanya'nın birlikte uluslarası barış için çalışmalarını sürdüreceğini teyit ettik. Mevcut işbirliğimizi sürdüreceğimizi belirledik. Terör en önemli konu idi. Şu anda terörle bağlantılı olan binlerle ifade edebileceğim Almanya'da yaşayan PKK yandaşlarının teröre hizmet ettiklerini konuştuk.

G-20 zirvesinde öne çıkan konu, Yunanistan'daki gelişmeler oldu. Umarım Yunanistan içinde bulunduğu krizden kurtulur. Küresel ekonomik istikrarın sağlanması ülkemiz için de hayırlı olur.

Bu arada önemli bir gelişme de, yoğun gayretlerimizle G-20'nin 2015 zirvesini ülkemizde yapma kararı alındı. Ülkemiz için hayırlı olsun.
kaynak.mynet.com

Devlet yurdunda utanç anketi iddiası



Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Dicle Üniversitesi öğrencilerine dağıttığı anketlerde kız öğrencilere “Daha önce kaç birliktelik yaşadınız?”, “Hiç canlı doğum yaptınız mı?" gibi soruların sorulduğu iddia edildi. 
Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK), Konya Selçuk Üniversitesi’nde yaptırdığı anketlerin ardından Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencilerine de kaldıkları yurtlarda “Doldurmak zorundasınız” denilen imzasız anket dağıttığı iddia edildi. Ankette kız öğrencilerin özel yaşamına ilişkin sorular sorulması tepki çekti.
KYK’nin DÜ yurtlarında, KYK anteti bulunmadan yapıldığı iddia edilen ankette, “daha önce kaç birliktelik yaşadığı”, “Hiç canlı doğum yaptınız mı? (düşük, kürtaj ve ölü doğumlar hariç)” ve “1 Ocak 2005 tarihinden sonra şu an canlı olsun ya da olmasın canlı doğum yaptınız mı?” gibi soruların sorulduğu öne sürüldü.
Soruları cinsiyetçi ve ayrımcı olarak niteleyerek reddeden öğrencilere ise yurt görevlileri tarafından 500 TL disiplin cezası kesildiği de iddia edildi.
 
Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi ve Sosyalist Gençlik Derneği (SGD) üyesi Rojda Varhan, bireyin nerelerde çalışmak istediği yönündeki eğilimlerini sorgulayan bir şekilde devam ettiğine işaret ederek, “Böylelikle anketi yapan odaklar, öğrencinin geçmişi ve geleceği hakkında genel bir perspektif sahibi oluyorlar” dedi.
Soruların kimler tarafından yapıldığının kendilerine söylenilmediğini belirten Varhan, öğrencilerin ısrarla isim istemeleri üzerine yurt görevlilerinin, Türkiye İstatistik Kurumu’nu (TÜİK) adres gösterdiğini belirtti.
 
Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan K.G ise Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Yurdu’nda kaldığını belirterek üniversitenin açıldığı ilk hafta yurt görevlilerinin ellerinde anketlerle oda oda gezdiğini söyledi. Gündüz, anketi, AKP MYK üyesi ve Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. M.B'nin öğrencilere dönük geliştirdiği “taciz” uygulamasının bir uzantısı olarak nitelendirdi.
Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi yöneticileri ise konuyu genel merkezlerine taşıdıklarını belirterek kısa süre içerisinde durum ile ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu.(Cumhuriyet)

Helal viski üretildi

Helal viski üretildi

Helal şarabın ardından şimdi de helal viski geldi. Ürün önceki gün ABD'de satışa çıkarıldı.


Kurban Bayramı öncesine yetiştirilip Müslümanlar için piyasaya sürülen viski sıfır alkol taşımasının yanı sıra diğer viskilerin lezzetinden farklı olmayacak.

Açık Gazete'nin haberine göre; Florida Eyaleti'nde bir basın toplantısı düzenleyerek yeni  ürün viskiyi tanıtan ArKay şirketinin sözcüsüne ve basın bültenine bakılırsa, alkolsüz viski tamamen içine alkol girmemiş kazanlarda distile edildi.

1 litreli özel şişesinde ve ayrıca teneke kutularda piyasaya çıkan Helal Viski'nin şişesi 10 dolardan, alüminyum ambalajı ise 4 dolardan satılacak.
ArKay firması Müslümanları düşünerek imal ettiği bu ürün için ayrıca ABD İslamî Gıda ve Besin Birliği'nden de onay aldı.
kaynak.mynet.com

G20'de flaş Türkiye kararı

G20'de flaş Türkiye kararı

İki gün süren G-20 zirvesinin sonuç bildirgesinde, 2015 yılında dönem başkanlığını Türkiye'nin yapmasına karar verildi.


Fransa'nın Cannes kentinde iki gündür devam eden G-20 liderler zirvesi sona erdi.
G-20 Dönem Başkanı Fransa'nın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, zirve sonunda düzenlediği basın toplantısında, AB Komisyonu'nun hazırladığı ve üye ülkelerde finansal işlemler vergisi getirilmesini öngören projenin, AB liderleri tarafından 2012 yılı başında ciddiyetle ele alınacağını bildirdi.
Sarkozy, bu verginin yürürlüğe girmesi için ülkesinin büyük çaba göstereceğini ifade etti.
''Vergi cennetleriyle'' ilgili mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade eden Sarkozy, ''Artık vergi cenneti istemiyoruz. Bu konudaki mesajımız çok açık. Vergi cennetlerine kucak açan ülkelere yasaklamalar getirilecek'' dedi.

2015'TE LİDER TÜRKİYEZirvenin sonuç bildirisinde, zirvenin 2015 yılında Türkiye'de yapılmasına karar verildi.
Aynı yıl Türkiye, G-20 grubunun başkanı olacak.
kaynak.mynet.com

Gazzeye Yardım Götüren Gemilere İsrail Müdahale Etti

Yardım filolarına İsrail donanması temas etti

Yardım filolarına İsrail donanması temas etti


İsrail ordusu, Türkiye'den hareket ederek Gazze'ye gelen filoya müdahale etti, askerlerin çıktığı gemilerin limana çekildiği açıklandı.


İsrail ordusundan yapılan açıklamada, ''İsrail donanması ile Gazze'ye doğru gelmekte olan Tahrir ve Saoirse ile ilk temas sağlandı'' denildi.

Ordu Sözcüsü Avital Leibovich ise, twitter hesabında ''Tekneler, geri dönmeleri ya da Mısır limanına gitmeleri ve yasadığı hareketlerini sonlandırmaları konusunda uyarıldı'' dedi.

İsrail askerleri gemilere çıktı

İsrail donanmasının kuşattığı Gazze'ye yardım filosu gemilerine İsrail askerlerinin çıktığı ve gemilerin rotalarından çıkıp, limana çekildiği belirtiliyor. Gelen haberlere göre askerlerin gemilere el koyması esnasında ölen ya da yaralanan olmadı.

İsrail donanması filoyu kuşattı

İsrail donanmasına ait gemilerin Gazze'ye doğru yoluna devam eden filoyu kuşattığı bildiriliyor.

Gerilim tırmanıyor

Reuters haber ajansı, İsrail Deniz Kuvvetleri'ne filoyu "durdurma" emri verildiğini belirtiyor.

 "Gemilere çıkın" emri verildi


İsrail ordusundan yapılan açıklamada, tüm irtibat girişimelerinin başarsız olması üzerine Gazze’ye gelen filoya müdahale etme ve askerlerin gemilere çıkması emri verildiği bildirildi.
Ordu Sözcüsü saat 15.34 itibariyle hala gemilere çıkılmadığını bildirdi.

Filo, İsrail'in "geri dön" çağrısını reddetti

Gazze ablukasını delmek için yola çıkan filonun, İsrail’in geri dönme ya da yolunu değiştirme talebini reddettiği bildirildi.
İsrail ordusunun açıklamasında, "Tekneler, güvenlik amaçlı deniz ablukası altındaki alana doğru ilerliyor" denildi. Öte yandan Filistin medyasına göre, İsrail savaş gemilerinin, filoya varış noktalarını sorması üzerine, ’insanlığın vicdanına’ cevabını aldı. Sorunun tekrarlanması üzerine, ’insanoğlunun iyileştirilmesine’ cevabı geldi.
Ayrıca gemilerle Gazze’ye 48 mil kala irtibata geçildiği, aktivistlerin işbirliğine gitmek istemediği bildirildi. Saat 15.05 itibariyle, bazı iddiaların akine, İsrail ordusundan filoya müdahale edildiği yönünde bir açıklama henüz gelmedi.

İlaç taşıyorlar


2 Kasım günü Fethiye'den yola çıkan filonun hedefi, Gazze'ye ilaç götürmekti. "Tahrir" adlı Kanada gemisi ile "Saoirse" adlı İrlanda gemisi 5 ayrı ülkeden 27 aktivist ile 30 bin dolarlık ilaç taşıyor.
Gemilerin sessiz sedasız yola çıkmasının sebebinin, daha önce Gazze'ye yardım götürmeye çalışan gemilere İsrail tarafından müdahale edilmesi olarak belirtilmişti.
İsrail irtibatın görüntülerini yayınladı
İsrail donanmasının Gazze'ye yardım götüren teknelerle kurduğu irtibatın görüntüleri yayınlandı.
İsrail ordusunun yayınladığı görüntülerde, bir asker ''Güvenlik dolayısıyla uygulanan ablukanın bir parçası olarak Gazze ve kıyı bölgesi deniz trafiğine kapalıdır. Gazze'ye deniz yolu ile girme girişiminiz uluslararası kanunlara aykırıdır. Size, insani yardımların Gazze'ye kara yolu ile ulaştırılabildiğini hatırlatıyoruz'' diyor.
Telsiz konuşmasında ayrıca teknedekilerin İsrail'in Aşhod limanına gidebilecekleri ve malzemeleri kara yolu ile ulaştırabilecekleri belirtiliyor.
kaynak.mynet.com

Bir Ülkeden Daha Vize Müjdesi!

Bir ülke ile daha vizeler kalkıyor!

Belarus Dışişleri Bakanı Sergey Martinov, Türkiye ile vizelerin karşılıklı kaldırılması çalışmalarının tamamlandığını ve anlaşmanın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun imzasını beklediğini söyledi.


Martinov, AA’ya yaptığı açıklamada, vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasına yönelik anlaşmanın hazırlıklarının tamamlandığını ve imzalanmaya hazır olduğunu belirterek, "Sayın Davutoğlu ile ön mutabakatımız mevcut ve kendisini özellikle bu anlaşmayı imzalaması için Minsk’e davet ettim" dedi.

Türkiye ve Belarus vatandaşlarının, vizelerin bir an önce kaldırılmasını istediğini kaydeden Martinov, Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi ülkeler içinde Belarus’un Rusya’dan sonra Türk vatandaşlarına yönelik vizeyi kaldıran ikinci ülke olacağını kaydetti.

Martinov, Türkiye’den yatırımcıları da ülkesine davet ederek, "Belarus ile ortak işletmeler kurarak, üretilecek malın üzerine Made in Belarus yazılması bizim için geleneksel piyasalardaki satışları kolaylaştırır. Bizler de kendi makinelerimizin Türkiye’de montajı ve benzer şekilde üzerine Made in Turkey yazıp komşu ülkelerde pazarlanmasına ilgi duyuyoruz" diye konuştu.

Enerji alanındaki işbirliğinin de son derece önemli olduğunu, Türkiye ile Belarus’un enerji kaynaklarını çeşitlendirmeyi öncelikli hedef olarak önlerine koyduğunu belirten Martinov, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türk işadamlarının yatırım yapabileceği diğer önemli nokta da stratejik lojistik konusu. Kuzey-güney, batı-doğu ulaşım koridorlarında lojistik çalışması.

Belarus, Kazakistan ve Rusya arasındaki gümrük birliği 1 Ocak’tan itibaren tek ekonomik bölgeye dönüşeceği göz önünde bulundurulursa bu bölgenin ciddi bir potansiyel oluşturduğu görülür. Belarus bu bölgenin batı kapısı anlamına gelmekte." Turizm alanında da yapılabilecek çok şey olduğunu kaydeden Martinov, sadece ülkelerinden Türkiye’ye değil aynı zamanda Türkiye’den ülkelerine yönelik turist sayısının artmasını istediklerini belirtti.

Martinov, bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ve gelecek yıl Türkiye’de Belarus tanıtım günlerinin yapılacağını ifade ederek, bunu Türkiye’de halkın kendilerini tanıması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
kaynak.mynet.com

Sarıgül’ den Şişli’de 'ithal kurban' yasağı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilçe sınırlarında ithal kurbanlık hayvan satışını yasakladıklarını açıkladı. Sarıgül, ithal hayvanların nakliye masrafları belediye tarafından karşılanarak ilçe dışına çıkarılacağını belirtti. 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül beraberindeki veteriner hekimlerle ilçedeki kurban satış yerlerini denetledi. Ayazağa’daki kurban satış bölgesinde incelemelerde bulunan Mustafa Sarıgül, kurbanlık hayvanların kulaklarındaki kimlik belgelerinden hayvanların yerli mi, ithal mi olduğunu kontrol etti. 
Kurban satış yerlerini aralıksız olarak denetlediklerini belirten Sarıgül, kurbanlık hayvanların sağlık raporlarını da kontrol ettiklerini ifade etti. 
Yerli üreticilerin hayvanlarını satmakta zorlandığına dikkat çeken Sarıgül, “ 'Angus' olarak bilinen ithal hayvanlar ne yazık ki daha da ucuz. Ancak bu 'Angusları' Anadolu hayvanları kadar, Anadolu’muzun hayvanları kadar bizim yerli hayvanlarımız kadar sağlıklı değil.” dedi. 
Şişli Belediyesi’ne ait kurban satış merkezlerinde ithal kurbanlıkların satışına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirten Sarıgül, “Bizim yerli hayvanlarımız hem daha sağlıklı, hem daha lezzetli, bu nedenle Şişli bölgesinde şu andan itibaren ithal kurbanlıkların satışını yasaklıyoruz. Angus’lar gitmeli. Bizim dağlarımızda, bayırlarımızda, cennet vatanımızın köylerinde yetiştirdiği hayvanlar satılmalı.” şeklinde konuştu. 
Türkiye’nin tarım ve hayvancılık ülkesi olduğunu bildiren Sarıgül, “Hayvancılığı güçlendirmemiz lazım. Köylerinde aylarca, yıllarca, dağlarda, bayırlarda hayvanlarını otlatan yurttaşlarımızın kurbanlıklarımızın satışının önünü açmamız lazım. Yerli üreticimize de mutlaka ve mutlaka destek olmamız lazım. Bu nedenle Angus hayvanlarının satışını doğru bulmuyorum. O nedenle denetimlerimizi aralıksız olarak sürdüreceğiz.” dedi. 
Sarıgül, kurbanlık satış merkezlerinde yer alan ithal hayvanların, nakliye masrafları belediye tarafından karşılanarakŞişli bölgesinin dışına çıkarılacağını söyledi. 
Denetimler sırasında ithal hayvan sattığı belirlenen bir satıcıya ise 5 saat süre verildi. Sarıgül, “Çünkü biz kesinlikle kararlıyız. Bölgemizde ithal hayvanların satışına izin vermiyoruz. Türkiye tarım ülkesi, biz tarımla geçimini kazanan binlerce yurttaşımız var. Onun dışında sağlık nedenleri ve beslenme nedenlerine baktığımız zaman, adları da tatları da bizim hayvanlarımıza uymuyor.” ifadelerini kullandı.
kaynak.mynet.com

Hamsi bedava


Karadeniz Bölgesi'nde hava sıcaklığının düşmesiyle Sinoplu balıkçılar tarafından bol miktarda avlanan hamsi, liman sahasında vatandaşlara bedava dağıtılıyor.
Sinop Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Refik Çobanoğlu, yaptığı açıklamada, son 3 günde Sinop Limanı'ndan balık unu fabrikalarına 2 bin ton hamsi sevk edildiğini söyledi. Sezonun erken ve bereketli başlamasının balıkçıların yüzünü güldürdüğünü belirten Çobanoğlu, hamsinin tezgahlarda kilosu 2 liraya satıldığını, bu sayede vatandaşların uygun fiyata balık yeme şansı yakaladığını ifade etti.

Sinop Limanı'na yanaşan balıkçıların limandaki vatandaşlara bedava hamsi dağıttığını söyleyen Çobanoğlu, ''Geleneksel hale gelen bu uygulamanın bereketi artırdığına inanılıyor. Bu sayede balıkçıların yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşlar mutlu oluyor'' dedi.
kaynak.mynet.com

Fuhuş yapan AİDS'liye 30 yıl hapis istemi


Adana’da bir evde 2 kişiyle fuhuş yaparken yakalanan ve muayenesinde AİDS’li olduğu saptanan 24 yaşındaki Leyla A. hakkında, hastalığını bildiği halde erkeklerle para karşılığı birlikte olmayı sürdürdüğü için ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Geçen mart ayında Leyla A.’nın, kendisini ÇÜ İktisat Fakültesi öğrencisi olarak tanıtıp fuhuş yaptığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, genç kadının kaldığı evi takibe aldı. Eve giren çıkan erkek sayısının artması üzerine baskın yapan polis, Leyla A. ile müşterisi Ç.Ö.’yü yatakta yakaladı. Leyla A. ile aynı gün para karşılığı birlikte olduğu tespit edilen Y.Ç. de gözaltına alındı. Leyla A.’nın sevk edildiği hastanede yapılan tetkiklerinde HIV virüsü taşıdığı tespit edildi. Leyla A. ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gözaltına alınıp serbest bırakılan Y.Ç. ve Ç.Ö.’nün kan tahlillerinde ise HIV virüsüne rastlanmadı.
AIDS OLDUĞUNU BİLE BİLE’
Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan soruşturma sonunda Leyla A. hakkında, ’AİDS olduğunu bile bile cinsel ilişkiye girdiği, 2 kişiye bu virüsü bulaştırarak öldürmeye teşebbüs ettiği’ iddiasıyla, ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan toplam 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Adana 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın iddianamesinde "... Müştekilerle korunmadan cinsel ilişkiye girdikleri, böylece şüphelinin HIV taşıması ve bunu müştekilere bulaştırmak suretiyle ölümlerine sebep olacak şekilde cinsel ilişkiye girerek her iki müştekiye karşı ayrı ayrı atılı suçu işlediği anlaşılmıştır" denildi.
’KORUNARAK İLİŞKİYE GİRİYORDUM’
Tutuksuz olarak yargılanmasına başlanan sanık Leyla A. ilk duruşmaya katılmadı. Leyla A., savcılıktaki ifadesinde ise 3 yıldır geçimini fuhuş yaparak sağladığını belirterek şöyle konuşmuştu:
"Ben evimde tanımadığım kişilerle cinsel ilişkiye girmem. Telefonla görüşür, dışarıda ilişkiye girerim. Y.Ç. ile evimde cinsel ilişkiye girdim. Kendisine hasta olduğumu söylemedim. Ancak korunarak ilişkiye girdim. Daha sonra, arkadaşım Ç.Ö. ile evde sohbet ederken polisler bastı. Ç.Ö. ile o gün ilişkiye girmedim. Daha önce girmiştim. Ona da hasta olduğumu söylememiştim. Geçimimi sağlamak için mecburen hasta halimle fuhuş yapmaya devam ettim. Ancak korunarak ilişkiye giriyordum."
Duruşmada sanıktan şikayetçi olmayan Y.Ç. ise, "Sanığın kendi evinde 50 lira karşılığında kendisi ile cinsel ilişkiye girdim. Herhangi bir korunma yöntemi de kullanmadım. Beni bu konuda uyarmadı. Hasta olduğunu da söylemedi" dedi.
Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen Leyla A. hakkında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.
kaynak.mynet.com

Anne-kıza uykuda infaz

İzmir'in Beydağ İlçesi'nde 47 yaşındaki Rıza Duman, eşi 41 yaşındaki Gülşen Duman ile üvey kızı Damla Araklı'yı sabaha karşı yataklarında bıçaklayarak öldürdü. 
Beydağ İlçesi Çomaklar Köyü'nde oturan Rıza D., dün saat 05.00 sıralarında dehşet saçtı. Yatağında yatan 2 yıl önce evlendiği Gülşen Duman’ın göğüs ve sırtından 7 bıçak darbesiyle öldüren Rıza Duman, bu kez de üvey kızı Damla Araklı'nın odasına girdi. Araklı'yı da göğsünden bıçaklayıp öldüren Rıza Duman kaçtı. 
Çığlık sesleri üzerine eve gelen komşuları, Gülşen Duman ve kızı Damla'yı kanlar içinde yataklarında yatarken bulunca sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, anne-kızın yaşamlarını yitirdiği belirlendi. 
Beydağ İlçesi'nde telefonculukla uğraşan Ferhat Araklı, evin önünde İzmir'den gelen ablasına sarılarak gözyaşı döktü.
Jandarma ve nöbetçi cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından anne ve kızının cesetleri İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilrdi. 
Mahalle sakinleri, çiftin zaman zaman tartıştığını ancak Rıza Duman'nın cinayet işleyeceğini ummadıklarını söyledi. 
Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, kaçan Rıza Duman'ın yakalanması için çalışma başlattı. 
kaynak.mynet.com

Küçük çiftin büyük aşkı

Gaziantep'te 115 santimetre boyundaki 19 yaşındaki Resul Ayrıç'ın görücü usulüyle tanışıp aşık olduğu 120 santimetre boyundaki 24 yaşındaki Asiye Budak muhteşem bir düğünle evlendi.

Bir yakınlarının düğününde tanışıp ilk görüşte birbirlerine aşık olan Resul Ayrıç ile Asiye Budak için merkez Şahinbey İlçe Belediyesi'nin desteğiyle Ayıntap Plaza Düğün Salonu'nda düğün yapıldı. Akrabalarının yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı düğün töreninde gelin ve damat salona gelişleri sırasında davul zurnayla karşılandı. Çift, boylarının kısa olması nedeniyle ilk dansları sırasında havaya atılan konfetiler nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. 

Yakınları çifti dolar yağmuruna tutarken, havaya saçılan paralar, salonda çalışan çocuklar tarafından toplandı. Çok sayıda davetli de çiftin mutlu anının ölümsüzleştirmek için cep telefonlarının kamerasıyla görüntü almak için birbiriyle yarıştı. Genç çiftin nikahını Şahinbey Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Tahmazoğlu kıyarken, şahitliklerini ise Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çavuş ile Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz yaptı.


Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü hatırlatarak Resul-Asiye çiftinden 3 çocuk yapmalarını istedi. Ayrıca işsiz olan gelin ve damat için davetliler, 'İş-aş' tezahüratında bulununca Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, geline iş sözü verdi. Buna sevinen gelin, Eşime de iş istiyorum dedi. Başkan Tahmazoğlu bunu değerlendireceklerini söyledi.
kaynak.mynet.com

‘Yunanistan AB'den çıkartılabilir’

‘Yunanistan AB'den çıkartılabilir’


Fransız Bakan Leonetti sert konuştu: Yunanistan, kurtarma planını kabul etmezse AB'den çıkartılabilir.


Fransa'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Jean Leonetti, AB tarafından kabul edilen kurtarma planının kabul etmemesi halinde Yunanistan'ın avro para birimi dışında, AB'den de çıkartılabileceği uyarısında bulundu.
G-20 zirvesi sırasında ''Europe 1'' radyo kanalının sorularını yanıtlayan Leonette, ''Planı kabul etmemek avrodan ve AB'den de çıkmayı gündeme getirebilir''ifadesini kullandı.
Bu tür bir gelişmeyi arzu etmediklerini kaydeden Fransız bakan, Yunanistan'ın avro para biriminden ve AB'de çıkmasının, avro bölgesinin istikrarsızlığına yol açmayacağını söyledi.
Fransız bakan, AB ülkelerinin Yunanistan'dan sorumluluklarını üstlenmesini istediğini sözlerine ekledi.
kaynak.mynet.com

Bedelli askerlik Geliyor.: Yaş sınırı kaç olacak?

Bedelli askerlikte yaş sınırı kaç olacak?

Uzun süredir binlerce kişinin beklediği bedelli askerlikle ilgili çalışmaların detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor


Şu an 35 yaş üstü kişiler için düşünülen uygulamada 40 yaş üstündekiler daha yüksek bir bedel ödeyecek.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Almanya’ya giderken “Gönlümüzde yer alan biran önce neticelendirip, açıklamak, bu adımı atmaktır” diyerek sinyalini verdiği bedelli askerlikle ilgili çalışmalarının detayları ortaya çıkıyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çalışmaların hâlâ sürdüğünü belirtirken, uygulamadan 35 yaşın üzerindeki kişilerin yararlanacağı öğrenildi.

Bedelli askerlik uygulamasının 35 yaş üstü için çıkartılması planlanıyor. 35 yaşın üzerindekiler belli bir bedel ödemeleri karşılığında 21 günlük askerlik yaparak askerlik yükümlülüğünden urtulacak. 40 yaş üstü grubunda olup askerlik görevini yerine getirmeyenler ise çok daha yüksek bir bedel ödeyerek silah ltına alınmaksızın askerliklerini yapmış sayılacaklar.

PARASI OLMAYANA KAMU HİZMET


İ Bedelli askerlik kapsamına girmesine rağmen gereken parayı ödeyemeyecek durumda olanlar ise kamuda zorunlu çalışma ile askerlik yükümlülüğünden kurtulacak. Bedelli askerlikten toplanan paraların ise nerelerde kullanılacağı konusunda ise karar verilmediği belirtiliyor.

BAŞBAKAN'A SUNACAĞIZ


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili BUGÜN’e konuştu. “Bedelli askerlik ile ilgili çalışmalar hâlâ devam ediyor. Çalışmalar bittiği anda Sayın Başbakan’a sunum yapacağız. Gerekli açıklamaları Sayın Başbakanımız yapacaktır” diyen Bakan Yılmaz, çalışmaların ne zaman biteceği konusunda takvim veremeyeceğini söyledi. Yılmaz, “Takvim vermem mümkün değil. Çalışmalar bitince sunum yapacağız” dedi.
kaynak.mynet.com

Hamoğlu: "Evet, 20 bin dolar verdim"

Hamoğlu konuştu: "Evet, 20 bin dolar verdim"

Sedat Peker'in Ölüm listesinden çıkmak için Eken'e para verdiler sözleriyle ilgili konuşan iş adamı Ahmet Hamoğlu, "Korkut Eken zordayım dedi, 20 bin dolar verdim" dedi.


Radikal'İn haberine göre, Mafya lideri Sedat Peker'in Ankara'da devam eden faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında verdiği ifadede "Korkut Eken, Ahmet Hamoğlu'ndan para aldı" iddiası doğrulandı.
İşadamı Hamoğlu, "Eken gelip zor durumda olduğunu söyledi. 15-20 bin dolar para verdim" dedi. Gündemdeki bir işadamı olduğu için Mehmet Ağar, Hüseyin Kocadağ, Korkut Eken, Sedat Peker gibi isimleri tanıdığını da anlatan Hamoğlu, Eken ve para ödeme konusunda şu açıklamayı yaptı:"Eken'i bana Atilla Yıldırım tanıştırdı. Korkut Bey'le bir değil birden fazla görüşmem var. Hal hatır sormalarla geçen konuşmalardı. Ama bunlardan birisinde Atilla Yıldırım'la bana geldi. Aynen şu ifadelerle konuştu: 'Devlet bize görev veriyor.


Verdikleri görevleri yerine getiriyoruz. Mahkemelere düşünce sahip çıkmıyorlar. Mahkemelere para ödemekten çoluk çocuk evde aç kalıyor. Nafakamı bulamıyorum' diye yakındı. 'Bana bir miktar yardım edebilir misin? Çok zordayım' dedi. Rakamı tam hatırlamamakla birlikte 15-20 bin dolar civarında bir para verdim. Bu parayı tanıdığım zor durumdaki bir insana destek olmak için verdim." Kendisinin Çorumlu olduğunu, PKK ile uzak yakın bir ilişkisinin söz konusu olmadığını da kaydeden Ahmet Hamoğlu, böyle bir ölüm listesinden hiç haberi olmadığını ifade etti.
HERKESİ TANIYORUM
Hamoğlu, "Ömer Lütfü Topal'ın başına gelenler sizi korkuttu mu?" sorumuza ise şu yanıtı verdi: "Dedikodulara kulak asmam. Topal'ın kendine göre başka bir dünyası vardı. Benim kimseyle alış verişim, husumetim, tahsilat işim yoktu. Ama o günlerde casino işletmecilerinin bertaraf edilerek bu yerlerle ilgili yeni bir ekol yaratılmak istenildiği konuşuluyordu. Ama hiç korku içine girmedim. Bu ekolün kimliği konusunda bilgim yok." Hamoğlu bu ekolün kimlerden oluştuğuna dair sorumuza ise "Niye kapatıldığına bakmak lazım önce" yanıtını verdi.Hamoğlu, Susurluk çetesine benzeyen herhangi bir oluşumun o dönem kulağına gelmediğini de belirterek, "Herkesi tanıyorum ama tek tek tanıyorum" dedi.
CASINOCULAR LİSTESİ VARDI
Ahmet Hamoğlu, Kürt işadamlarıyla ilgili listeye dair bilgisi bulunmadığını söylerken, başka bir listenin varlığını duyduğunu açıkladı. Hamoğlu, "O dönemin devamında gazinoların kapatılma konuları gündemdeydi. Gazinoların ele geçirilmek istendiği kulağıma geldi. Ömer Lütfü Topal vuruldu. Bu konuda iş yapanlar, Ömer Lütfü Topal, Sudi Özkan, Ahmet Hamoğlu, Net Holding kim varsa bunlar da listede laflarını duydum. Ama neyin listesi kimin listesi bilmiyorum. Benim kimseyle alıp veremediğim bir şey olmadığı için dedikodu deyip geçtim" dedi.
SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ
Ergenekon iddianamesinde yer alan ve Eken'in işadamlarından para aldığını belirten telefon konuşması hakkında Peker ifadesinde şunları söylemişti: "Atilla Yıldırım'a bu konuyu anlattım. Bunun üzerine gülerek, 'Olay bildiğin gibi değil. Ben Korkut abiyi işadamı Ahmet Hamoğlu ile tanıştırdım. Hamoğlu'nun yanına çantasız geldik. Giderken Korkut abinin elinde bir James Bond çanta vardı' dedi. Bunun üzerine çok şaşırmıştım. O dönemde PKK'ya yardım eden iş adamlarına yönelik hazırlanan listedeki şahısların öldürüldüğünü herkes konuşuyordu.
kaynak.mynet.com

En Çok Okunan Haberler

Google Arama