13 Şubat 2012 Pazartesi

Rumlar çözüm belgesini basına sızdırdı

Rumlar çözüm belgesini basına sızdırdı

Kıbrıs Rum yönetiminin, müzakerelerde çözüme ilişkin taslak belgesini Türk tarafıyla teati etmeden basına sızdırması tepki çekti.

AA

Rum tarafının çözüm taslağı belgesini önce Rum siyasi partilere daha sonra da Rum basınına sızdırmasını değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ''Bunun anlaşmamak veya anlaşmanın önünü tıkamak için bir taktik olduğunu düşünüyorum'' dedi.
Eroğlu yarınki liderler görüşmesinde konuyu gündeme getireceğini belirtti. Yarınki görüşmenin, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'in taraflarla ayrı ayrı yaptığı görüşmeler sonucunda varılan mutabakat gereği yapılacağını ifade eden Eroğlu, ''Önümüzde çok kısa bir süre var. Biz bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye ve Sayın Downer'in raporunun gerçeklere göre hazırlanması konusunda hassasiyetimizi ortaya koymaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.
Görüşmelerin devam edebilmesi ve çok taraflı konferansın yapılması için gelecek 3-4 haftada bazı gelişmelerin olması gerektiğini belirten Eroğlu, ''Onun arayışı içerisinde olacağız. Biliyorsunuz biz başından beri çok taraflı konferansın yapılmasını talep etmekteyiz, Rum tarafı ise bundan kaçmaya çalışmaktadır. Bu, Sayın Downer'in vereceği raporla ortaya çıkacak bir durumdur. Bunu da zaman içerisinde göreceğiz'' dedi.
Liderler, 22-24 Ocak'taki New York Greentree'deki beşinci üçlü Kıbrıs zirvesinin ardından yarın ilk kez bir araya gelecek.
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer mart sonunda, görüşmelerin seyrine ilişkin hazırlayacağı raporu BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a sunacak. Ban'ın da raporun içeriğine bağlı olarak, çok taraflı konferans çağrısı yapması bekleniyor.

Bakanlıktan sibutramin uyarısı

Bakanlıktan sibutramin uyarısı

Sağlık Bakanlığ, sibutramin içeren ilaçların yalnızca konunun uzmanı, hastayı ve sağlık durumunu bilen hekimlerin önerisiyle kullanılması gerektiğini açıkladı.

AA

ANKARA - Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl Avrupa İlaç Ajansı Beşeri Tıbbi Ürün Komitesi'nin (CHMP), sibutramin içeren ilaçların kullanımında, risklerin faydalarından daha fazla olduğuna karar vererek bu ilaçların tüm Avrupa ülkelerinde reçete edilmemesi ve satışının durdurulmasını önerdiği hatırlatıldı.
Yapılan inceleme sonucu, söz konusu ilaçların tümünün ruhsatnamelerinin iptal edildiği, eczane, ecza deposu, hastane seviyesinde piyasadan toplatılarak satışının durdurulduğu ifade edilen açıklamada, şunlara dikkat çekildi:
''Geçen sürede, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğümüz, bitkisel ürünlerle ilgili bazı internet sitelerinde, medyada tanınan yüzlerle yapılan reklamlarla satışa sunulan ve kısa sürede zayıflattığı iddia edilen ürünlerle ilgili numuneler alarak incelemiştir. Bu incelemeler çerçevesinde halk arasında 'Antakya biberi, Samandağ Biberi' kapsülleri olarak bilinen ürünlerden Tarım Bakanlığından izinli ibaresi yazılı 'Capsi Green' adlı üründe yapılan numune analizinde 'Fenolftalein' adlı ilaç etkin maddesi ve ayrıca kapsül başına 10,5 mg miktarında 'Sibutramin' olduğu tespit edilmiştir.''

"ZARARI YARARINDAN ÇOK"
Sibutraminin kalp üzerindeki (kardiyovasküler) riskinin, kilo kaybı için kullanıldığında elde edilen faydasından daha fazla olduğuna işaret edilen açıklamada, ''İleride telafisi mümkün olmayan sağlık sorunlarına yol açılmaması, tüketicinin korunması ve yanıltılmaması amacıyla vatandaşlarımızın kilo ve diğer sağlık problemleriyle ilgili yalnızca konunun uzmanı, hastayı ve sağlık durumunu bilen hekimlerin önerisiyle, denetimleri ve güvenliği sağlanmış ilaç ruhsatlı ürünleri kullanmaları önem arz etmektedir'' denildi.
Söz konusu ürünlerin ambalajları üzerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izinli olduğu ibaresi bulunduğundan, piyasadan toplatılmasına yönelik işlemlerin yapılabilmesi için gerekli bilgi ve belgelerin ilgili bakanlığa gönderildiği bildirildi.

Kadir Topbaş ameliyat oldu

Kadir Topbaş ameliyat oldu

İBB Başkanı Kadir Topbaş ameliyat oldu. Ameliyat sonrası yapılan açıklamada Topbaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

AA

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, özel bir hastanede ''septal deviasyon'' ve ''endoskopik sinüs'' ameliyatı oldu.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kadir Topbaş'ın bugün Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde Prof. Dr. Harun Cansız tarafından ameliyat edildiği bildirildi.
Açıklamada, başarılı geçen ameliyat sonrasında hastanede istirahate alınan Başkan Topbaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

'Bundan sonrası diktatörlük düzeni'

'Bundan sonrası diktatörlük düzeni'

CHP'den yapılan açıklamada MİT düzenlemesinin, 'demokratik hukuk devletinin ortadan kaldırılma noktası' olduğu belirtildi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sonrası yapılan açıklamada MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırılmasıyla gündeme gelen MİT düzenlemesine tepki gösterildi.
'Gelinen noktanın demokratik hukuk devletinin ortadan kaldırılma noktası' olduğu belirtilen açıklamada "Bundan sonrası diktatörlük düzenidir" denildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, ''Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır. Bundan sonrası, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir'' değerlendirmesinde bulundu.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
Güler, yaptığı yazılı açıklamada toplantıda ele alınan konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.
'HUKUK DEVLETİ YARALANDI'MYK toplantısında, yargı sistemindeki değişiklikler ile yargıç–savcı sistemi üzerinde gerçekleştirilen uygulamaların, temel anayasal ilke olan hukuk devleti ilkesini kökten yaraladığı görüşünün bir kez daha vurgulandığını savunan Güler, şunları kaydetti:
''Demokratik devlet ilkesi adına kaldırılması gerektiğini pek çok kez dile getirdiğimiz Özel Yetkili Mahkeme hukuksuzluğuna, kamu yönetiminin üst kademelerinde Özel Yetkili Görevlilik uygulamasının eklendiği görülmektedir. Bu AKP uygulaması, kamu yönetimi düzeninin yasallık ilkesinden uzaklaştırıldığına açık bir kanıt oluşturmaktadır. Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır. Bundan sonrası, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir.''
OLAĞANÜSTÜ KURULTAYToplantıda 16. Olağanüstü Kurultay çalışmalarının gözden geçirildiğini, Tüzük Hazırlık Komisyonunun yaptığı çalışmaların değerlendirildiğini belirten Güler, kurultayın örgütlenmesi ve tüzüğe ilişkin gelecek günlerde yapılacak hazırlıkların da ele alındığını aktardı.
Güler, toplantıda Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeliklerine atama yapıldığını da bildirdi.

Uludere'de operasyon: 10 PKK'lı öldürüldü

Uludere'de operasyon: 10 PKK'lı öldürüldü

PKK'lı bir grubun eylem yapacağı istihbaratı üzerine harekete geçen güvenlik güçleri Şırnak'ın Uludere ilçesinde bir operasyon düzenledi. Operasyonda 10 PKK'lı öldürüldü.

ARŞİV
ntvmsnbc ve Ajanslar

İSTANBUL - Güvenlik güçleri Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında PKK teröristlere yönelik bir operasyon düzenledi.
Hava destekli operasyonda 10 PKK'lı ölü ele geçirildi.
Bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri Şırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınır kesiminde eylem hazırlığında olan PKK'lı grubun yerini tespit etti.
Bölgeye, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde bölgeye hava destekli operasyon düzenlendi.
Helikopterlerle bölgeye indirilen özel birlikler, PKK'lılarla sıcak temas sağladı. Gelen ilk bilgilere göre operasyonda 10 PKK'lı öldürüldü.

Diyarbakır'da 'bomba yüklü araç' operasyonu


Diyarbakır'da 'bomba yüklü araç' operasyonu

Diyarbakır-Mardin otoyolunda bomba yüklü bir araç bulundu. Aracı bırakarak kaçan teröristlerden biri ölü diğeri de yaralı olarak ele geçirildi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

DİYARBAKIR - Diyarbakır-Mardin otoyolunun 20. kilometresinde bomba yüklü bir araç bulundu.
Araçta yapılan aramada bulunan 125 kilogram patlamaya hazır bomba, güvenlik güçlerince imha edilirken, aracı bırakıp başka bir araçla kaçan 2 PKK'lıdan biri ölü diğeri yaralı ele geçirildi.
Mardin Valisi Turhan Ayvaz, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerini gören teröristlerin aracı bırakarak kaçtığını belirtti.

Ayvaz, ''Otomobilde 2 adet tüp ve bir teneke içerisine gizlenmiş toplam 125 kilo patlayıcı bulundu. Patlayıcı olay yerine gelen uzmanlar tarafından imha edildi" dedi.
4 KİŞİYİ REHİN ALDILARBomba yüklü aracı bırakarak kaçan PKK'lılar Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Aktepe Köyü'ne geldi. Burada 4 kişi rehin alan teröristler için operasyon düzenlendi.

Özel Harekat Timleri'nin de katıldığı operasyonda 1 PKK'lı öldürüldü. Diğer PKK'lının da yaralı olarak ele geçirildiği operasyonda, rehin alınan köylüler kurtarıldı.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da yaptığı açıklamada, "Yaralı terörist ambulansla Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındı. Düzenlenen operasyonda rehineler sağ olarak kurtarılırken, çatışmaya giren terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerle birlikte çok sayıda el bombası ve silah bulundu. Bölgede çalışmalar sürüyor'' dedi.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama