15 Şubat 2012 Çarşamba

Rusya, İran'ın ne zaman vurulacağını açıkladı

Rusya, İran'ın ne zaman vurulacağını açıkladı


Rusya, İran'ın ne zaman vurulacağını açıkladı


Rusya Genelkurmay Başkanı, Batı'nın nükleer silah üreten İran'a yönelik operasyonun tarihi ile ilgili tahminde bulundu.


Rusya Genelkurmay Başkanı General Nikolay Makarov, Batı'nın nükleer silah üretmek üzerine olduğunu düşündüğü İran'ı bu yaz vurabileceğini açıkladı.
 
 
 
Rus RT televizyonunun haberine göre, başını ABD'nin çektiği Batı ittifakının İran'ı vurmasının artık an meselesi olduğunu belirterek, "Sanırım karar en geç yaz başına kadar verilecek" dedi.
 
Moskova'da gazetecilerin sorularına cevaplandıran Rus Genelkurmay Başkanı, "İran artık sıcak bir hedef. Biz de bölgedeki gelişmeleri yakından izliyoruz" diye konuştu.mynet

Güzellik sırları açıklandı

Güzellik sırları açıklandı

Barbadoslu şarkıcı Rihanna düzgün fiziğiyke katıldığı her organizasyonda adından söz ettiriyor. Özel spor eğitmeni Harley Pasternak sanatçının güzellik sırlarını “People” dergisine verdiği röportajında açıkladı.

ntvmsnbc

İSTANBUL - Pasternak “We Found Love” adlı parçasıyla dünya müzik listelerinde zirveye oturan 23 yaşındaki şarkıcının en az haftada 3 kere spor yaptığını belirtti.
Pasternak şöyle konuştu: “Rihanna’nın spor seansları 25 dakika civarında sürüyor. Genelde bisiklete biniyor ya da yürüyor. Fakat eğer bir konsere ya da önemli başka bir organizasyona hazırlanıyorsa o zaman egzersiz günlerini haftada 5 olarak belirliyoruz”
Rihanna’nın daha çok protein ağırlıklı beslendiğini kaydeden Pasternak şöyle konuştu: “Günde 5 hafif öğün yemeye çalışıyor. Fasulye en tercih ettiği sebze.”

ESET bu virüse karşı uyardı

ESET bu virüse karşı uyardı

Dünyanın önde gelen güvenlik yazılımı şirketlerinden ESET, geçtiğimiz ay ortaya çıkan ve bilgisayar kullanıcılarının kabusu haline gelmeye başlayan yeni bir virüs hakkında uyarıda bulundu.



ntvmsnbc

ESET’in bulut-tabanlı zararlı yazılım raporlama sistemi Live Grid‘e göre, bilgisayarlara yönelik Ocak ayının en sık görülen tehdidi “HTML/Scrinject.B.Gen“ adlı virüs oldu. Bu virüs, güvenilir olarak bilinen web sitelere yerleşerek, kullanıcıyı sahte linklere yönlendiriyor ve kötü amaçlı yazılımların bilgisayara indirilmesine neden oluyor.
ESET’in Live Grid Tehdit İstatistikleri‘nde son iki ayda önemli değişiklikler kaydediliyor. USB gibi çıkarılabilir aygıtlar yoluyla bulaşan zararlı yazılımlar 2011 yılı boyunca en büyük tehditi oluştururken, yeni yılla birlikte “HTML/ScrInject.B.Gen“ olarak tanımlanan bir virüs, dünyada en sık görülen zararlı yazılıma dönüştü. Bu virüs HTML web sayfalarının karmaşık kaynak kodlarının bulunduğu komut dosyalarında yer alıyor ve kötü amaçlı yazılımları otomatik olarak indirme ya da sahte sitelere yönlendirme gibi etkiler içeriyor. 
BAŞKA SİTELERİN GÜVENİRLİĞİNİ KULLANIYOR
Siber suçlular, aslında bir kodu ifade eden “HTML/ScrInject.B.Gen“ virüsünü, düzgün ya da güvenilir olarak bilinen sitelere bir link görüntüsüyle gömüyorlar. Link tıklandığında virüs harekete geçiyor ve otomatik olarak kötü amaçlı bir yazılım kullanıcının bilgisayarına indiriliyor. Amaç burada da yine klasik. Siber suçlular, bu yöntemle mümkün olduğunca paraya dönüştürülebilecek, parola, şifre, banka bilgileri gibi kişisel bilgilere ulaşmayı hedefliyor.
NOEL ETKİSİ
ESET Güvenlik Uzmanı Peter Stancik, HTML/ScrInject zararlısının Aralık ayında yükselişini ve Ocak ayındaki artışını dünyadaki Noel kutlamalarına bağlıyor. Stancik, “Daha fazla alışveriş, daha dikkatsiz tıklamalar ve daha fazla popularite… Daha önceki yıllarda da, Kasım ayında başlayan Noel nedeni ile belirli türlerdeki tehditlerde artış gözlemlemiştik” değerlendirmesini yaptı. Peter Stancik, güncel bir antivirüs yazılımının bu kodu engelleyebildiğini belirterek, “ESET NOD32 ve ESET Smart Security gibi yazılımlar başta olmak üzere ESET antivirüs yazılımları, bu virüsleri farkedip, sisteme bulaşmadan engelleyebiliyor.

12 milyon aç için son çağrı

12 milyon aç için son çağrı

Roma'da toplanan BM kuruluşları, 12 milyon kişinin açlığın pençesinde bulunduğu Afrika'nın Sahel bölgesine yardım için 725 milyon dolara ihtiyaç bulunduğunu açıkladı.

AA

BM'nin çeşitli kuruluşları ile Avrupa ve Amerikan insani yardım örgütlerinin bugünkü eşgüdüm toplantısından sonra BM Kalkınma Programı yöneticisi Helen Clark, bu yıl için bu bölgede yardım sağlanması amacıyla 725 milyon dolar civarında paraya ihtiyaç olduğunu belirlediklerini söyledi.
BM Gıda ve Tarım Teşkilatının (FAO) Genel Direktörü Jose Graziano da Silva da fazla zamanlarının olmadığını, kuraklığın yaklaştığını belirterek, "Ama hala kötü sonuçlardan kaçınmak mümkün, iki veya üç ayımız var, fazla değil. Somali gibi açlık durumundan güç bela çıkan, Somali gibi desteğimize ihtiyacı bulunan diğer bölgeleri unutmamalıyız" diye konuştu.
Avrupa Komisyonu'nun acil yardımdan sorumlu üyesi Kristalina Georgieva da AB'nin bölgedeki küçük yaştaki çocukların beslenmesinin sağlanması için 30 milyon Euro acil yardımda bulunacağını açıkladı.
ACİL YARDIM İSTEDİLER 
Sahel bölgesinin 5 ülkesi Burkina Faso, Çad, Mali, Moritanya ve Nijer acil durum ilan ederek uluslararası yardım talebinde bulundu.
Avrupa Komisyonu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Sahel bölgesinde "açlık mevsimi" denilen dönem normal olarak Mayıs-Haziran'dan itibaren başlamasına karşın, geçen yıl bölgeyi etkileyen yetersiz hasat ve kuraklık nedeniyle, gıda krizinin gelecek haftalarda başlamasından endişe edildiğini belirtti.

'Askeri casusluk' davasında 5 tahliye

'Askeri casusluk' davasında 5 tahliye

Askeri casusluk davasına bakan mahkeme, 11 tutuklu sanıktan 5'i hakkında tahliye kararı aldı.


ntvmsnbc

İSTANBUL - ''Şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına ilişkin görülen davada tahliye kararı çıktı.
Mahkeme, emekli Albay İbrahim Sezer'in de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 56 sanığın yargılandığı davada, 5 tutuklu sanığın tahliye edilmesine karar verildi.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada ara karar açıklandı.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Albay Binbaşı Necmi Yıldırım, eski TÜBİTAK görevlisi Yücel Çipli, Üsteğmen Burak Çetin, Yüzbaşı Esin Tolga Uçar ve Üsteğmen Alper Eylem Ersoy'un, üzerlerine atılı bulunan suçlardan bir kısmının vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreleri göz önüne alarak tahliye edilmesine hükmetti.

Mahkemeye heyeti, duruşmayı 18 Nisan 2012'ye erteledi.

BACAK BACAK ÜSTÜNE ATMA TARTIŞMASI
Davasında, Mahkeme Başkanı Metin Özçelik ile tutuklu sanık Tuğamiral Şafak Yürekli arasında gerginlik yaşandı. Mahkeme Başkanı, duruşmaya katılanların isimlerini tutanağa yazdırırken Şafak Yürekli'nin bacak bacak üstüne attığını fark etti.
Başkan Özçelik'in, "Lütfen düzgün oturun" diye uyardığı Yürekli, "Dosya düşüyor, onu tutmak için böyle oturuyorum" dedi. Yürekli, daha sonra "Başkanım, 'düzgün oturun' diyorsunuz ama siz uyardığınızda zaten bacağımı indirmiştim" diye tepki gösterdi.
Mahkeme Başkanı da, "Ben sizi görünce uyardım. Siz de mazeretini söylediniz. Ben de 'tamam' dedim" diyerek konuyu kapattı.

'Uludereliler pisi pisine öldü'

'Uludereliler pisi pisine öldü'

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Uludere olayıyla ilgili Heron görüntülerini izledi. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan komisyon üyesi CHP'li Levent Gök, "Görüntüler çok net, pisi pisine öldüklerini söyleyebilirim" dedi.



ntvmsnbc

İSTANBUL - CHP’li Levent Gök, Uludere’de 34 sivilin hayatını kaybettiği olayla ilgili “Pisi pisine öldüklerini söyleyebilirim” dedi.
Şırnak’ın Uludere ilçesinde meydana gelen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Heron görüntüleri Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda izlendi.
Komisyon üyelerinden olan CHP’li Levent Gök, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Yaklaşık 7 bin metreden çekilen görüntülerin ‘çok net’ olduğunu söyleyen Gök, “Burada çok ciddi bir ihmal olduğu görülüyor. Şahısların çıplak gözle bile kaçakçı oldukları belli oluyor, pisi pisine öldüklerini ifade edebilirim” diye konuştu.
Ak Partili milletvekilleri ise soruşturmanın gizliliğini öne sürerek herhangi bir açıklamda bulunmadı.

Emniyette ikinci atama depremi

Emniyette ikinci atama depremi

MİT'çilerin ifadeye çağırılmasının ardından görevden alınan iki şube müdüründen sonra; KCK davasına bakan aralarında amirlerin de olduğu 9 personelin görevlerinde değişikliğe gidildi.

NTV

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde akşam saatlerinde sıcak gelişmeler yaşandı. KCK soruşturmasında görevli 9 emniyet ve büro amirinin görevden alındığı açıklandı.
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu dört MİT'çinin ifadeye çağırılmasından sonra İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atagün ve İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan görevden alınmıştı.
Emniyetteki atamalar bugün akşam saatlerinde de devam etti ve terörle mücadele şubesi ve istihbara şubesinde görev yapan 9 emniyet ve büro amiri görevden alınarak yerlerine başkaları atandı.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama