22 Ocak 2012 Pazar

Bakan Kılıç'la Bekaroğlu Twitter'da tartıştı

Bakan Kılıç'la Bekaroğlu Twitter'da tartıştı

Has Parti'li Bekaroğlu’nun Twiter hesabına, "Kahrolsun İsrail sloganları atan 30 genç için suç duyurusu yapanın Gençlik Bak. Suat Kılıç olduğunu biliyorsunuz, değil mi?" yazması üzerine Kılıç'la Bekaroğlu arasında tartışma çıktı.

ntvmsnbc ve Ajanslar

İSTANBUL - Twitter siyasi bir polemiğe sahne oldu. Twitter'i etkin bir şekilde kullanan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'la, Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu Twitter'da birbirine girdi.
Tartışma Bekaroğlu’nun Twiter hesabına, "Kayseri’de ’Kahrolsun İsrail’ sloganları atan 30 genç için suç duyurusu yapanın Gençlik Bak. Suat Kılıç olduğunu biliyorsunuz, değil mi?" yazmasıyla başladı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bu Twite, " Kayseri’de gençlerin İsrail protestosu ile ilgili işlem Savcılıkça re’sen yürütülmektedir, şahsım ve GSB ile ilgisizdir" şeklinde karşılık verdi.
Ancak Bekaroğlu iddiasını sürdürdü. Has Parti İstanbul İl Başkanı Bekaroğlu, "Ben hala suç duyurusunun yapıldığını, bu davanın resen açılmadığını iddia ediyorum" dedi. Bekaroğlu bu konudaki twitlerini sürdürdü.
Bekaroğlu çeşitli defalar, "Herkes bunu konuşuyor, ben dillendirdim. Hayır dediğinizde de retweetledim, izleyicilerime duyurdum, Bu soruşturmayı savcı resen açmış olabilir mi? Gençler "kahrolsun İsrail" diye bağırdıkları için" diye yazdı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Bekaroğlu’nun tüm bu iddialarına sert bir karşılık verdi. Bakan, Kılıç Twitter hesabına, "Arsız bir yalan, yüzsüz bir iftira. Sahibinin resmi ile münasip bir çamur " diye yazdı.
Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu da bu yanıta yine sert bir göndermede bulundu. Bekaroğlu , "Arsızlığa ve yüzsüzlüğe gelince bunu millete havale edelim... Senle bu konularda yarışamam. Bu arada yüzümü beğenmemişsin. Çamur filan demişsin. Benim yüzümün çamurluğu mu senin maske yüzün mü " karşılığını verdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın kendisi için dava açmaya hazırlandığını öne süren Bekaroğlu Twitter hesabına son olarak , " Tamam, dava aç. Para verelim de. Bu büyüklenme, bu kibir ne. Bu laflar ne öyle?" diye yazdı.
KAYSERİ’DE NE OLDU ? 24 Kasım 2011 tarihinde Kayseri Kadirhas Kongre ve Spor Merkezi’inde Kayseri Kaski Spor ile, Maccabi Bnot takımları arasında oynanan Euro CUP kadınlar basketbol müsabakası sırasında İsrail aleyhine slogan atan 30 genç hakkında savcılık, halkı din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek kin ve düşmanlığa sevk etmek suçundan soruşturma açmış, gençlerin sporda şiddetin önlenmesine daire yasanın 14. maddesinin 2. fıkrası ve Türk Ceza Kanunu’nun 53/1 maddesine göre yargılanmasını istemişti. Tutuksuz yargılanan ve haklarında birer yıl hapis cezası istenen gençler, 27 Ocak tarihinde hakim karşısına çıkacak.

Hürmüz Körfezi'nde facia: 16 ölü

Hürmüz Körfezi'nde facia: 16 ölü

İran'da Hürmüz adasında demir alan yolcu gemisi kötü hava koşulları nedeniyle battı. Kazada 16 kişi yaşamını yitirdi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Bender Abbas'a gitmek için dün akşama doğru Hürmüz adasından demir alan yolcu gemisinin batması sonucu 16 kişinin öldüğünü açıkladı. IRNA öldüğü tahmin edilen iki kişiyi bulmak için de çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirtti.
Kazada kaptanla birlikte 5 kişinin sağ olarak kurtarıldığı belirtilirken, geminin denizde etkili olan fırtına sonucu battığı açıklandı.
KAPTAN GÖZALTINDA 
İlk açıklamada, geminin yakıtının bittiği, deniz ortasında kalan geminin daha sonra su alarak battığı belirtilmişti.
Yetkililer, hava şartlarını ve uyarıları dikkate almayarak yola çıkan kaptanın gözaltına alındığını söyledi
Haberde, sahil güvenlik ekiplerine bağlı dalgıçların, gemiden çıkardıkları 15 cesedi adli tıpa teslim ettiği de vurgulandı.

'Yüz nakli'nin tarafları buluştu

'Yüz nakli'nin tarafları buluştu

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, organ donörü Ahmet Kaya ile nakil yapılan hastaların aileleri biraraya geldi. Ahmet Kaya'nın 19 yaşındaki kızı, "Babamın vasiyetini yerine getirdik. Organlarını bağışlamak istiyordu" dedi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde organlarıyla Türkiye’nin ilk yüz nakli ve aynı anda çift kol ve bacak naklinin donörü Ahmet Kaya’nın evli kızı 19 yaşındaki Leyla Kahveci, organlar bağışlanırken başka bir insanda babasının yüzünü düşündüğünü belirterek, "Babamın yüzünü göreceğimi, ellerini öpebileceğimi düşündüm" dedi.
Eşi Gökay Kahveci ile alıcılar Uğur Acar ve Atilla Kavdır’ın ailesiyle buluşmak için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen Leyla Kahveci, "Babamı kaybetmek çok acı bir şey. Babamın organlarını bağışlayacağımız aklımıza gelmezdi" dedi. Dün rüyasında babasını gördüğünü, onun da hiçbir şeyden haberi olmadığını, ama ’Yüzümde bir şey var’ dediğini anlatan Leyla Kahveci, "Organlarını bağışlamayı halamla da konuştuk. İşe yaramayacak sonunda. Başka bir insanın yüzünde babamın yüzünü düşündüm" diye konuştu.
'KEŞKE İÇ ORGANLARI DA BAĞIŞLANSAYDI' 
Konuşurken gözyaşları içinde kalan, defalarca babasının çok çalışan bir insan olduğunu söyleyen Leyla Kahveci, "Keşke babamın iç organları da bağışlansaydı" dedi. Uşak’ta ameliyat sırasında babasının kalbi durduğu için iç organlarının alınamadığını kaydeden Kahveci, "Mutluluk biraz olsun üzüntüyü örtüyor" sözleriyle duygularını dile getirdi. Yüz nakli olan Uğur Acar’ın fotoğraflarını gazetelerden gördüğünü aktaran Leyla Kahveci, "İyiki böyle bir şey yapmışım. İnşallah herkes bunu yapar diye düşünüyorum. Belki böyle bir şeye kalmazlar ama yapabileceklerini düşünüyorum" diye konuştu.
VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİK 
Leyla Kahveci aynı zamanda adını taşıdığı ve 1996 yılında vefat eden halası hastanede yatarken ona kan bulmakta zorluk çektiklerini, bunu babası Ahmet Kaya’nın hiç unutmadığını belirterek, "O zamanlar, ’Organlarımı bağışlayacağım’ diye söylemişti. Ehliyetini alacaktı. Dosyasında bile söylemiş, ’Organlarımı bağışlamak istiyorum’ diye. Biz onun vasiyetini yerine getirdik" dedi.
ERDOĞAN'DAN KUTLAMA 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan iki kol nakli ile Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren doktor ve üniversite rektörünü arayarak tebrik etti.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Başbakan Erdoğan'ın kendisini ve Prof. Dr. Ömer Özkan'ı telefonla arayarak tebrik ettiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, 3 yıldır Akdeniz Üniversitesi'ndeki başarıları izlediğini ifade ettiğini aktaran Kurtcephe, ''Sayın Başbakan çok güzel şeyler söylediler. 'Üst üste gelen bu başarılarla çok gururlandım' dediler'' diye konuştu.

Gingrich yarışı kızıştırdı

Gingrich yarışı kızıştırdı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti, Başkan Barack Obama karşısında yarışacak adayı önseçimle belirlemeye çalışıyor. Güney Carolina'daki önseçimleri aday adaylarından Newt Gingrich kazandı.

ntvmsnbc

Gingrich'in önseçimi kazanması favori olarak gösterilen Mitt Romney'nin moralini bozdu.
Cumhuriyetçi Partinin dört aday adayı Iowa ve New Hampshire'den sonra bu kez Güney Carolina'daki önseçimde yarıştı.
Önceçimin galibi büyük sürpriz yaparak oyların yüzde 40'ini alıp Mitt Romney'yi geride bırakan Newt Gingirch oldu. Aday adayları içinde en şanslı görülen Romney ise oyların sadece yüzde 28'ini alabildi. İlk iki seçimi dördüncü sırada tamamlayan Gingrich'in bu galibiyetiyle Cumhuriyetçi Parti'deki yarış da kızıştı. Diğer aday adayları Rick Santorum yüzde 17 ve Ron Paul yüzde 13 oranında oy aldı.
ROMNEY HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI 
Siyasi uzmanlar Güney Carolina'daki sonucun ardından Cumhuriyetçi Parti'deki seçim yarışının uzun süreceği yorumlarını yapmaya başladı. Iowa'daki ilk seçimi muhafazakar aday Rick Santorum, New Hampshire'deki seçimi Mitt Romney kazanmıştı.
GINGRICH LEHİNE ÇEKİLDİ 
Teksas valisi Rick Perry ise ilk iki önseçimde hüsrana uğrayınca Güney Caroline'deki seçim öncesi Newt Gingrich lehine çekildiğini açıklamıştı.

Agos'un sitesine erişim engellendi

Agos'un sitesine erişim engellendi

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki bilgisayarlardan Agos gazetesinin internet sitesine girildiğinde ekranda "Siteye erişim sakıncalı içeriğinden dolayı, MEB'in isteğiyle, Türk Telekom tarafından engellenmiştir" yazıyor.

ntvmsnbc

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda internet filtreleme programı kullanılıyor. Filtreleme programları okullarda pek çok siteye erişimi engelliyor. Kişisel sitelerin yanı sıra blogspot uzantılı sitelere, video görüntülerinin olduğu sitelere dahi erişilemiyor.
Radikal gazetesinin haberine göre, filtre engeline takılan sitelerden biri de www.agos.com.tr. Oysa diğer gazetelerin sitelerine ve Yahudi cemaatine yönelik çıkarılan Şalom gazetesine ulaşmak mümkün. Okulda internet sitesine giriş yaparken yasaklı olduğunu fark eden eski KESK Başkanı Sami Evren, “Yasal mevzuata uygun çıkan bir gazete. Hangi kriterlere göre yasaklanmış?” diye konuştu.Eğitim-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Barış Uluocak da “MEB’in internet bağlantısı son derece sınırlı. Birçok siteye girilmiyor” dedi.
MEB Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada ise filtrelemenin bakanlık tarafından değil Türk Telekom’un uluslararası standartlara göre belirlediği başlıklar üzerinden yapıldığı anlatılarak şu bilgiler verildi: “Mesela okullardaki internet ağına çok fazla yük olmasın diye kişisel siteleri filtreleyin diyoruz. Tescilli olduğu uzantıya bakarak filtreliyorlar. Birkaç sınıflandırma var. Oradan bakıp sınıflandırmalara göre ‘filtre uygulanması iyi olur’ diyoruz. Türk Telekom otomatik olarak filtreliyor. Agos’a yönelik kasıt yok.“
Koptaş: Kabul edilemez Türk Telekom’dan yapılan açıklamada da önce Agos’un internet sitesine erişim engelinin sitenin kişi adına kayıtlı olmasından kaynaklandığı, MEB tarafından kişisel sitelerin tümüne erişim engeli istendiği belirtildi. Ancak www.agos.com.tr sitesi, AGOS Yayıncılık Basım Hizmetleri SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ’ye ait. Sitenin domaini de e-kolay.net. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, engelin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Bütün gazetelere erişilmesi ancak Agos’a erişilmemesi okullarda böyle basit bir konuda ayrımcılık olduğunu gösteriyor” diye tepki gösterdi.
Türk Telekom ise filtrelemenin şöyle çalıştığını açıkladı: “Filtreleme yazılımı üreticisi tarafından sistemde ön tanımlı kategoriler yer alıyor. Hangi web sitesinin hangi kategoride değerlendirileceği üreticinin kendi algoritmasına göre otomatik belirleniyor. MEB’e sunulan filtreleme kategorilerinden hangilerine filtre uygulanacağı bakanlıkça belirlenir. Web sitelerinin tanımlanması için çok sayıda otomatik geri bildirim yöntemi kullanılmaktadır. Bu tanımlamalar kategorizasyon ana veritabanında saklanır.”

En Çok Okunan Haberler

Google Arama