29 Aralık 2011 Perşembe

Hürmüz'de sular ısınıyor

Hürmüz'de sular ısınıyor


Hürmüz'de sular ısınıyor


İran donanmasının geniş çaplı bir tatbikat gerçekleştirdiği Hürmüz Boğazı'nda bir ABD uçak gemisi görüntülendi.


İran Donanması Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, İran keşif uçaklarının çektiği görüntülerde, USS John C. Stennis olduğu tahmin edilen uçak gemisinin, Hürmüz Boğazı'ndan Umman Körfezi'ne geçerken görüntülendiğini söyledi.


Seyyari, "Bir İran fırkateyni ve keşif aracı, Bbasra Körfezi'nden Umman Körfezine geçen bir ABD uçak gemisini takip etti, filme aldı ve fotoğrafını çekti" dedi.

Seyyari, dün yaptığı açıklamada, İran'ın gerekli görmesi durumunda tatbikat dolayısıyla Hürmüz Boğazı'nı kapatabileceğini açıklamıştı. Ortadoğu'da İkinci Dünya Savaşı'ndan beri Basra Körfezi'nde görevli ABD Deniz Kuvvetleri 5'inci Filosu ise Umman Denizi'ne açılan Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına  asla izin verilmeyeceğini bildirmişti. İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey bir yetkilisinin, ABD'nin Hürmüz Boğazı konusunda ne yapmaları gerektiğini söyleyecek konumda olmadığını söylemesi üzerine ise tansiyon daha da yükselmişti.mynet

Uludere için AK Parti'den ilk açıklama

Uludere için AK Parti'den ilk açıklama


Uludere için AK Parti'den ilk açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TSK bombardımanında ölen 35 kişinin terörist değil, sigara kaçakçısı olduğunu söyledi.


Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları dün gece Irak sınırında PKK’nın terör yuvalarına yönelik hava operasyonu gerçekleştirdi. Genelkurmay'dan olayla ilgili açıklama geldi. AK Parti'den de ilk açıklama Hüseyin Çelik'ten geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MKYK sonrası açıklamalarda bulundu.Çelik, "Ölenler arasında gazi çocuğu da var" dedi.


İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:
Hakkari’nin Uludere ilçesinin Ortasu köyü ile Haftanin bölgesi arasında bir yerde, bir grup terörist zannedilerek TSK Hava Kuvvetleri tarafından oraya bir saldırı düzenlemiştir. 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ailelerine Allah’tan rahmet diliyorum.  

MALUM BİR OPERASYON VARDIR
Heronların yaptıkları tespitlere dayanılarak yapılan malum bir operasyon vardır. Şırnak valiliğinden ve devlet görevlilerinden aldığımız bilgilere göre bu insanların sigara kaçakçılığı ile uğraşan insanlar olduğu bilgisi vardır.
Bu aşamada çok ileri ifadeler kullanılması belki doğru olmayacaktır. Eğer yapılan bir hata varsa, yanlış varsa, kusur varsa, hukuk devleti mantığı içerisinde bu tespit edilecektir ve şüphesiz ki bunun gereği neyse bu yapılacaktır.

MAKSADINI AŞAN İFADELER KULLANANLAR VAR
Ama bu insanların terörist olmadıkları, kaçakçılık yaptıkları tespit edilmiştir. Bu insanların yüzde yüz kaçakçılık yaptıkları tespit edilse bile bu insanların bombalanmaları gerekmiyor. Çok maksadını aşan ifadeler kullananlar var. Onları kendi beyanlarıyla baş başa bırakıyoruz.
Şırnak Valiliği, savaş uçaklarının sınırın Irak tarafındaki Sinat- Haftanin kesimindeki bombardımanda ölenler olduğu haberleri üzerine Kriz Merkezi oluşturdu. İlk aşamada ölü sayısının 20’nin üzerinde olduğunu açıklayan Şırnak Valiliği’nden öğle saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, "Irak’ın ilimiz Uludere İlçesi’ne yakın sınırında 28.12.2011 çarşamba günü gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda 35 kişi hayatını kaybetmiş 1 kişide yaralanmıştır. Konu ile ilgili gerekli adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

ÖLENLER ARASINDA GAZİ ÇOCUĞU DA VAR
Bunların içinde korucu çocuğu, bir gazi çocuğu vardır. Olay üzücü bir olaydır. Buradaki adli soruşturmanın bitmesini beklemek gerekir. Partimiz adına üzüntülerimizi ifade ediyoruz. bir hata bir kusur, bir yanlış, bir eksiklik varsa bu örtbas edilmeyecektir. Gereken neyse yapılacaktır.

KASIT SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Burada bir kasıt söz konusu değildir. bunu 33 kurşuna benzetenler çok artniyetli ve ideolojik olarak bakıyorlar.
Yapılan araştırmalar, incelemeler işin gerçek mahiyetini ortaya koyacaktır. Sizler de bizlerde son sözlerimizi o zaman söyleyeceğiz.
Sayın Başbakanımızın talimatıyla vefat edenlerin otopsilerin yapılması için Malatya’ya götürülmesine engel olunmuş, adli tıp’ın tüm imkanlar Şırnak’a götürülmüştür.

KORUCU VE ÖĞRENCİLER VAR
Ölen 35 kişi arasında geçici köy korucuları ile öğrencilerinde bulunduğu öne sürülürken, 3 cesedin Şırnak Devlet Hastanesi’nde olduğu, diğerlerinin köylüler tarafından olay yerinden alındığı belirtildi.
Köylülerin katır sırtında ve traktörlerle önce Irak sınırının sıfır noktasındaki Ortasu Köyü’ne getirilen cesetler, buradan daha büyük köy olan Gülyazı’ya Köyü’ne götürüldü. Köylüler, otopsinin köydeki Sağlık Ocağı’nda yapılmasını istedi.mynet

Kılıçdaroğlu hükümetten açıklama bekliyor

Kılıçdaroğlu hükümetten açıklama bekliyor


Kılıçdaroğlu hükümetten açıklama bekliyor


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak sınırındaki olaya ilişkin, "Hükümetin bu konuda sorumlulukları var. Dolayısıyla hükümetin açıklama yapmasını istiyoruz" dedi.


Kılıçdaroğlu, Ekonomi Gazetecileri Derneğinin (EGD) geleneksel yılbaşı buluşmasında gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Irak sınırında meydana gelen olayla ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''35 yurttaşımızın hayatını yitirmesiyle ilgili hükümet kanadından şu ana kadar bir açıklama gelmemesi şaşırtıcı. Her ne kadar AKP MKYK'sının toplanmasından sonra sayın Hüseyin Çelik bir açıklama yaptıysa da, bu açıklama partiyi ilgilendiren bir açıklama. Hükümetin bu konuda sorumlulukları var. Dolayısıyla hükümetin açıklama yapmasını istiyoruz. Bu, sayın Başbakan olabilir, İçişleri Bakanı olabilir, Milli Savunma Bakanı olabilir. Olayın aydınlatılması yönünde kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından bir açıklama gerekiyor. Genelkurmay'ın açıklaması bizi fazla ilgilendirmiyor. Çünkü o açıklama, devletin bir kurumuna ait açıklama. Bizim muhatabımız doğrudan hükümet, siyasi iktidar. Siyasi iktidarın sorumluluğu var. Bu sorumluluğun bilincinde olarak açıklama yapması gerekiyor.''
GÜL'ÜN VETOSU
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u, emekli milletvekili ve dışarıdan bakanlık görevinde bulunanların maaşıyla ilgili maddesinin bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye iade etmesiyle ilgili soruya karşılık da, Cumhurbaşkanı Gül'ün yasayı veto etmesinden ötürü mutlu olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Ben, sayın Cumhurbaşkanına, 90 yıllık parlamento geleneğimize göre, emekli milletvekillerinin maaşına zam yapılırken gece yarısı operasyonlarıyla bu düzenlemelerin yapılmasının doğru olmadığını, kamuoyunun bu konuda duyarlı olduğunu, bu duyarlılığın göz önüne alınarak yasanın bir kez daha görüşülmek üzere parlamentoya bir kez daha iadesini takdirlerine sunmuştum. Ve sayın Cumhurbaşkanı, ilgili maddeyi tekrar görüşülmek üzere parlamentoya iade etti. Kendisine teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, emekli milletvekili maaşlarını parlamentonun gündemine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin getirdiğine yönelik hatırlatması üzerine de ''Geçmiş olayları tartışmanın bir mantığı yok. Geleceğe bakalım. Önümüzdeki günlerde bu tasarı parlamentoya gelecek, partilerin görüşü gayet net olarak ortaya çıkacak'' dedi.

ASGARİ ÜCRET
Bir gazetecinin, bugün açıklanan asgari ücret zamlarına ilişkin sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Asgari ücret oranları, milletvekili emekli aylıklarına yapılan zamlar dikkate alınınca son derece komik'' değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Odatv davasına ilişkin bir soru üzerine de şunları söyledi:

''Odatv davası, demokrasinin ayıplarından birisidir. Gazetecilere yüklenen suç gerçekten çok ağır. Hak ettikleri bir suçlama ile karşı karşıya değiller. Özellikle virüslerle bilgisayara mesaj gönderildiği artık kanıtlandı. Bir değil, iki, üç değil, dört ayrı bilirkişi raporunda bu dava çökmüştür. Siyasi bir davadır. Zaten biz oradaki basın mensuplarının arkasındayız. Onlar yürekli, namuslu insanlar. Her şeyi aşacaklardır. Bunu da aşacaklarına inanıyorum.''mynet

BDP'liler Taksim'i savaş alanına çevirdi

BDP'liler Taksim'i savaş alanına çevirdi


BDP'liler Taksim'i savaş alanına çevirdi


Uludere'deki olayla ilgili açıklama yapmak üzere toplanan grup dağılım sırasında olaylar çıkardı.


35 kişinin yaşamını yitirdiği Şırnak Uludere'deki olayla ilgili  Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı’nda toplanan grup dağıldıkları sırada çevredeki işyeri ve otobüsleri taşladı. Polis gruba, tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak müdahale etti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe merkezleri üyeleri ile bazı sol grup üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişi, Uludere’de 35 kişinin öldürülmesi üzerine bugün saat 16.00 sıralarında Taksim Meydanı’nda toplandı.
 
Topluluktakiler "Yaşasın hakların kardeşliği" diye slogan attı. Polis İstiklal Caddesi ve Sular İdaresi’nin önünde toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ve çevik kuvvet ile barikat kurdu. Aralarında BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel’in de bulunduğu topluluk, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak’ı beklemeye başladı.
 
Bu sırada büyük gruba katılmak isteyen 4-5 kişilik bir grup ile sivil polisler arasında gerginlik yaşandı. Büyük gruptakiler, kendilerine yaklaşan kişilerin bazılarının gözaltına alınması üzerine, polisi yuhaladı sonra da polise taş attı. Sebahat Tuncel grubu sakinleştirdi. Göstericiler zaman zaman Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. Önce İl Eş Başkanı Asiye Kolçak daha sonra sırasıyla Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel ve Sebahat Tuncel konuştu. Sebahat Tuncel topluluktakilerden dağılmasını istedi.

Tarlabaşı yönüne yürümeye başlayan yaklaşık 500 kişinin arasından, toplu ulaşım araçları ve otobüs duraklarına ile Taksim yönünde bekleyen TOMA aracına taş atıldı. Toplu ulaşım araçları ile otobüs duraklarının camları kırıldı. Polis TOMA’dan göstericilerin üzerine su sıktı. Çevik kuvvet polislerinin göz yaşartıcı bomba atması üzerine topluluk Tarlabaşı yönünde taş atarak kaçtı.
 
Çevre esnafı hasar görmesinden korkarak işlerini kapattı. Tarlabaşı Bulvarı üzerinde barikat kurmaya çalışan göstericiler ara sokaklara dağıldı. Polis olaylara karışan 20 kişiyi gözaltına alındı. Gerginlik ara sokaklara kaydı.mynet

Gül'den emekli vekil zamlarına veto

Gül'den emekli vekil zamlarına veto


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, emekli vekile zam öngeren yasayı veto etti.


Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, veto kararının gerekçeleri arasında, yasanın kamu vicdanında yol açtığı rahatsızlık gösterildi.

Açıklamada söz konusu kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na geri gönderilmesinin gerekçeleri şöyle sunuldu:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunca 23/12/2011 tarihinde kabul edilen 6262 sayılı“Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” incelenmiştir.

İncelenen Kanun ile, diğer hususların yanında dışarıdan atanan bakanların ve milletvekillerinin emeklilikleri ile ilgili düzenlemelere de yer verildiği görülmüştür.

Anayasanın, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin ödenek ve yolluklarını düzenleyen 86 ncı maddesinde 21/11/2001 tarihli ve 4720 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin ödenek ve yollukları yanında emekliliklerinin de kanunla düzenlenmesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ile bunların emeklilerinin Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı ile ilgilendirilerek üyeliği sona erenlerin de ilgilerinin devam etmesi öngörülmüştür. Böylece, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin emeklilik işlemleri Anayasal dayanağa kavuşturulurken, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı ile ilgilendirilmeleri suretiyle de, farklı sosyal güvenlik kuruluşları ile ilgi kurulmasından doğan emeklilik haklarına ilişkin farklılığın giderilmesi, aynı emeklilik hak ve imkânlarına tâbi olmaları sağlanmıştır.

Ayrıca bu maddenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerine ödenecek ödenek ve yollukların, kendilerine sosyal güvenlik kuruluşları tarafından bağlanan emekli aylığı ve benzeri ödemeler varsa bunların kesilmesini gerektirmeyeceğini hükme bağlayan ikinci fıkrası da, ilk fıkradaki değişikliğe paralel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı tarafından bağlanan emekli aylıklarının kesilmemesini sağlayacak şekilde değiştirilmiştir.

Anılan Anayasa değişikliğine ilişkin Anayasa Komisyonu Raporunda, yasama organı üyelerinin, siyaset kurumunun yapısı ve uzun süreci içinde saygınlıklarını emeklilik dönemlerinde de sürdürmek durumunda oldukları ve milletvekilliğinden sonra da toplumsal sorumluluklarının devam ettiği; siyasetin ve milletvekilliğinin sadece ekonomik durumları yüksek düzeyde olanların uğraş alanı olmaktan çıkarılması amacıyla da milletvekillerinin ve emeklilerinin durumlarının bir bütünlük içinde ele alınmasının gerektiği belirtilmiştir.

On sene önce yapılan söz konusu Anayasa değişikliğine rağmen, bunun gerektirdiği yasal düzenlemelerin gerçekleştirilememesi sebebiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin ve hatta Başkanlarının emekli aylıkları arasında önemli farklılıklar oluşmuştur.

GEREKÇE ANLAŞILAMAMIŞTIR


İncelenen Kanunla 5510 sayılı Kanunun 43 üncü maddesinde yapılması öngörülen değişikliğin, Anayasanın 86 ncı maddesinde 2001 yılında yapılan değişiklikle yasama organına tanınan düzenleme yetkisi çerçevesinde gerçekleştirildiği ve bu suretle, emekli milletvekillerinin almakta oldukları aylıklar arasındaki eşitsizliğin giderildiği anlaşılmakta ise de, çerçeve 16 ncı madde ile 5510 sayılı Kanuna eklenmesi öngörülen geçici 38 inci maddenin birinci fıkrasında, 43 üncü maddede yapılan değişiklikle Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve dışarıdan bakanlık görevlerinde bulunanlara veya bu görevleri herhangi bir sebeple sona erenlere ödenecek emekli aylığının belirlenmesine esas % 42’lik oranın 31/12/2020 tarihine kadar % 60 olarak uygulanacağının hükme bağlanmasının gerekçesi anlaşılamamıştır.

Yasama organının söz konusu oranların belirlenmesi konusunda takdir yetkisi bulunmakla birlikte, emekli aylığının belirlenmesine esas olan oranın sekiz yıllık bir süre için yüksek oranda artırılarak uygulanmasının kamu vicdanında da rahatsızlığa yol açtığı görülmektedir.

Bu sebeple, incelenen Kanunun çerçeve 16 ncı maddesinin yeniden değerlendirilmesinde yarar görülmektedir.

Yayımlanması yukarıda açıklanan gerekçelerle uygun görülmeyen 6262 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, 16 ncı maddesinin Türkiye Büyük Millet Meclisince bir kez daha görüşülmesi için, Anayasanın değişik 89 ve 104 üncü maddeleri uyarınca ilişikte geri gönderilmiştir.”mynet

Şırnak'ta 35 ölü için hükümetten başsağlığı

Şırnak'ta 35 ölü için hükümetten başsağlığı


Şırnak'ta 35 ölü için hükümetten başsağlığı

Bakan Çelik, Şırnak Uludere'de savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürülen 35 kişi için başsağlığı diledi.



Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları dün gece Irak sınırında PKK’nın terör yuvalarına yönelik hava operasyonu gerçekleştirdi. Genelkurmay'dan olayla ilgili açıklama geldi. AK Parti'den de ilk açıklama Hüseyin Çelik'ten geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MKYK sonrası açıklamalarda bulundu.Çelik, "Ölenler arasında gazi çocuğu da var" dedi.
İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:


Hakkari’nin Uludere ilçesinin Ortasu köyü ile Haftanin bölgesi arasında bir yerde, bir grup terörist zannedilerek TSK Hava Kuvvetleri tarafından oraya bir saldırı düzenlemiştir. 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ailelerine Allah’tan rahmet diliyorum.  

MALUM BİR OPERASYON VARDIR
Heronların yaptıkları tespitlere dayanılarak yapılan malum bir operasyon vardır. Şırnak valiliğinden ve devlet görevlilerinden aldığımız bilgilere göre bu insanların sigara kaçakçılığı ile uğraşan insanlar olduğu bilgisi vardır.
Bu aşamada çok ileri ifadeler kullanılması belki doğru olmayacaktır. Eğer yapılan bir hata varsa, yanlış varsa, kusur varsa, hukuk devleti mantığı içerisinde bu tespit edilecektir ve şüphesiz ki bunun gereği neyse bu yapılacaktır.

MAKSADINI AŞAN İFADELER KULLANANLAR VAR
Ama bu insanların terörist olmadıkları, kaçakçılık yaptıkları tespit edilmiştir. Bu insanların yüzde yüz kaçakçılık yaptıkları tespit edilse bile bu insanların bombalanmaları gerekmiyor. Çok maksadını aşan ifadeler kullananlar var. Onları kendi beyanlarıyla baş başa bırakıyoruz.

Şırnak Valiliği, savaş uçaklarının sınırın Irak tarafındaki Sinat- Haftanin kesimindeki bombardımanda ölenler olduğu haberleri üzerine Kriz Merkezi oluşturdu. İlk aşamada ölü sayısının 20’nin üzerinde olduğunu açıklayan Şırnak Valiliği’nden öğle saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, "Irak’ın ilimiz Uludere İlçesi’ne yakın sınırında 28.12.2011 çarşamba günü gerçekleştirilen hava harekatı sonucunda 35 kişi hayatını kaybetmiş 1 kişide yaralanmıştır. Konu ile ilgili gerekli adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

ÖLENLER ARASINDA GAZİ ÇOCUĞU DA VAR
Bunların içinde korucu çocuğu, bir gazi çocuğu vardır. Olay üzücü bir olaydır. Buradaki adli soruşturmanın bitmesini beklemek gerekir. Partimiz adına üzüntülerimizi ifade ediyoruz. bir hata bir kusur, bir yanlış, bir eksiklik varsa bu örtbas edilmeyecektir. Gereken neyse yapılacaktır.
KASIT SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Burada bir kasıt söz konusu değildir. bunu 33 kurşuna benzetenler çok artniyetli ve ideolojik olarak bakıyorlar.
Yapılan araştırmalar, incelemeler işin gerçek mahiyetini ortaya koyacaktır. Sizler de bizlerde son sözlerimizi o zaman söyleyeceğiz.
Sayın Başbakanımızın talimatıyla vefat edenlerin otopsilerin yapılması için Malatya’ya götürülmesine engel olunmuş, adli tıp’ın tüm imkanlar Şırnak’a götürülmüştür.

KORUCU VE ÖĞRENCİLER VAR
Ölen 35 kişi arasında geçici köy korucuları ile öğrencilerinde bulunduğu öne sürülürken, 3 cesedin Şırnak Devlet Hastanesi’nde olduğu, diğerlerinin köylüler tarafından olay yerinden alındığı belirtildi.
Köylülerin katır sırtında ve traktörlerle önce Irak sınırının sıfır noktasındaki Ortasu Köyü’ne getirilen cesetler, buradan daha büyük köy olan Gülyazı’ya Köyü’ne götürüldü. Köylüler, otopsinin köydeki Sağlık Ocağı’nda yapılmasını istedi.mynet

Asgari ücret 701 TL

Asgari ücret 701 TL

Asgari ücret yeni yılda ilk 6 ay için 701,14 TL'ye çıkacak. Asgari ücrette artış 42 TL olacak.

ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA - Yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücrette 2012 rakamı netleşti.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu gelecek yıl geçerli olacak asgari ücreti tespit etti. Buna göre, 16 yaşından büyükler için aylık brüt ücret ilk 6 ay için 886,50 lira, ikinci 6 ay için 940,50 TL olarak belirlendi. Bekar bir işçi için aylık net ücret ilk 6 ay için 701,14 lira, ikinci 6 ay için 739,80 TL olacak.
16 yaşını doldurmamış işçiler için aylık brüt ilk 6 ay için 760,50 lira, ikinci 6 ay için 805,50 lira olarak tespit edildi. Bu kesim için de aylık net ücret ilk 6 ay için 610,94 lira, ikinci 6 ay için ise 643,15 lira olarak uygulanacak.

Fransa'ya bir darbe de Ermenilerden

Fransa'ya bir darbe de Ermenilerden


Fransa'ya bir darbe de Ermenilerden


Giragosian, hazırladığı raporda “soykırım teklifi”ni kabul eden Fransa’ya ateş püskürdü


Ermenistan Bölgesel Araştırmalar Merkezi Başkanı Richard Giragosian, hazırladığı raporda “soykırım teklifi”ni kabul eden Fransa’ya ateş püskürdü ve Sarkozy’nin asıl derdini 3 madde halinde gözler önüne serdi.
 
Merkez, Erivan’da bulunan Ermenistan Bölgesel Araştırmalar Merkezi (RSC) Başkanı Richard Giragosian, Fransa Ulusal Meclisi’nde kabul edilen “Ermeni soykırımı”nın inkârını suç sayan yasa teklifinin Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyeceğini söyledi
 
PERDE ARKASINDAKİ NEDENLERİ SIRALADI
Tartışmalarla ilgili rapor yazan Giragosian, Fransa’nın tasarıyı ulusal meclisten geçirmesinin perde arkasında 3 neden olduğunu vurguladı. Giragosian o 3 nedeni şöyle sıraladı:
 
1- Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde, ülkesinde yaşayan ve siyasi açıdan son derece aktif olan 500 bin Ermeni asıllı vatandaşın oylarını çekmeye çalışıyor.
 
2- Paris yönetimi, tasarı ile Ankara’yı utandırmak ve Türk Hükümeti’ne zarar vermek istiyor, böylece Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci de zorlaşacak.
 
3- Tasarı, Ermeni davasına destekten ziyade Fransa’nın küresel arenadaki prestijini ve siyasi liderliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.
 
Habertürk'te yer alan haberde; Ermenistan Bölgesel Araştırmalar Merkezi Başkanı Richard Giragosian, iki ülke arasında halen sivil toplum düzeyinde devam eden “normalleşme” sürecinin tasarı ile darbe aldığını kaydetti. Giragosian, tasarının Ankara’da tepki yarattığını ve “normalleşme” sürecinin zora girdiğini belirtti.
 
‘İSVİÇRE ARABULUCU OLMAK İSTİYOR’ 
Raporda İsviçre’nin Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin devam etmesi için kendi arabuluculuğunda görüşmeler önerdiği anlatıldı. Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bu ay başında gerçekleştirilen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı toplantıları sırasında İsviçre delegasyonunun, Ankara ve Erivan yetkililerine arabuluculu görüşme teklifi sunduğu belirtildi. Raporda, her iki tarafın da başta teklife olumlu yaklaştığı, ancak Ankara’nın daha sonra geri adım attığı öne sürüldü.
 
ABD'DEN GELEN TAŞNAK
ABD’nin Providence kentinde 1965’te doğan Richard Giragosian, Rhode Island ve Maryland üniversitelerinde eğitimini tamamladıktan sonra 9 yıl boyunca Amerikan Kongresi’ne bağlı Müşterek Ekonomi Komitesi’nde görev aldı. Ermenistan’a döndükten sonra Ermenistan Bölgesel Araştırmalar Merkezi’nde başkanlık yapan Giragosian, merkezi Londra’da bulunan Jane’s Information Group adlı kuruluş için analizler hazırlıyor. Aşırı milliyetçi Taşnak Partisi’ne üye bir diaspora Ermenisi iken, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini savunan ılımlı biri olarak anılmaya başlandı.mynet

Ankara'da okullar şehirdışına taşınıyor

Ankara'da okullar şehir dışına taşınıyor


Ankara'da okullar şehirdışına taşınıyor


Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ilkokullar ve ana sınıfları dışındaki diğer eğitim kurumlarının şehrin doğu, batı, kuzey, güney taraflarında oluşturulacak kampüslere taşınacağını bildirdi.


Eğitime yüzde 100 Destek Projesi kapsamında, Ankara Valiliği ile Söğütözü İnşaat adına Salih Bezci ile 32 derslikli birokul binasının yapımına yönelik protokol imzalandı.
 
Makamında, aynı zamanda ATO Başkanı da olan Bezci, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile bir araya gelen Ankara Valisi Yüksel,okul protokollerine yönelik çalışmaları kararlılıkla yürüttüklerini söyledi.
 
Senenin son protokolünü imzaladıklarını belirten Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in de söz konusu törene katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
“Sayın Gökçek, bugüne kadar okul protokollerinde yoktu ama yüreği hep vardı” diyen Yüksel, Gökçek'in sürekli olarak işadamlarına Ankara'da okul yapmaları yönünde telkinlerde de bulunduğunu anlattı.
 
Yıl boyunca bugünkü ile birlikte okul yapımına yönelik toplam 31 protokol imzaladıklarını bildiren Yüksel, Ankara'da derslik yapımı konusunda hayırseverlerin büyük katkısının olduğunu vurguladı.
 
Bu sene eğitime, hayırseverlerin yaklaşık 100 milyon Türk Lirasına yakın katkısının olduğunu anlatan Yüksel, “Ankara'da bulunan, Ankara'nın suyunu içen, havasını soluyan ve ekmeğini yiyen, 'Ben Ankaralıyım' diyen, hali vakti yerinde olan tüm Ankaralıları okul protokolü yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.
 
Vali Yüksel, gelecek yıl okul yapımına yönelik protokol törenlerinin artması temennisinde de bulundu.
 
Başkente eğitim kampüsleri
Ankara Milli eğitimine yön verecek önemli bir proje üzerinde çalıştıklarını ve bununla ilgili bugün birtoplantı yapacaklarını da bildiren Yüksel, şunları söyledi:
 
“İlkokullar ile ana sınıflarının şehir içinde bırakılacak ve diğer eğitim kurumları doğu, batı, kuzey, güney akslarına metro sistemleri ile önümüzdeki yıllarda taşınacak. Bir kampüsün içinde, yani bir okullar şehri alanında 30-50 okul bulunacak. Onun içinde yüzme havuzları, alışveriş merkezleri, sağlık üniteleriyapmakher istikamete sabah metro araçlarıyla birkaç bin öğrenci götürüp, akşam tekrar şehre döndürmeyi amaçlayan, yeni anlayışa kavuşturacak çok önemli bir projeyi tartışacağız.”
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ise kampüsler konusunda belediye olarak başta alt yapıolmak üzere katkı vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
Gökçek, söz konusu projenin hayırseverlerin de yardımı ile kısa sürede tamamlanması temennisinde bulundu.
 
“Türkiye'de belki bir ilk”
ATO Başkanı Bezci ise, Armada ortakları olarak imzalanacak protokol kapsamındaki okulu yapacaklarını söyledi.
 
Ortakların daha önce bireysel olarak 6 okul yaptığını anımsatan Bezci, 32 derslikli yeni okulun Armada ortakları olarak yapılacağını söyledi.
 
Bezci, ATO olarak ise gelecek yıl bir endüstri meslek lisesi ile dış ticaret koleji yapmayı planladıklarını bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan da, Vali Yüksel'in bahsettiği proje hakkında kısa bilgi verdi.
 
Aydoğan, Eğitim Kent Projesi'nin Türkiye'de belki ilk defa olacağını belirterek, şehirde gerçek anlamdabir eğitim kentinin kurulmasını planladıklarını söyledi.
 
Eğitime desteklerinden dolayı Bezci'ye teşekkür eden Aydoğan, Salih Bezci'nin daha önce bir lise veilköğretim okulu yaptırdığını da anımsattı.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim konusundaki destekleri hakkında da kısa bilgi veren Aydoğan, Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi kapsamında 
Ankara'nın, hayırseverlerin katkılarıyla Türkiye genelinde ön sıralarda yer aldığını ifade etti.
 
Konuşmaları ardından Vali Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan ve ATO Başkanı Bezci tarafından protokol imzalandı. İmzaların atılmasının ardından Vali Yüksel, Bezci'yi alnından öperek, tebrik etti.
 
İmzalanan protokol kapsamında, Altındağ'da 32 derslikli bir imam hatip lisesi yapılması planlanıyor. 960 öğrenci kapasiteli okul projesinin 6 milyon 700 bin liraya mal olacağı bildirildi.mynet

En Çok Okunan Haberler

Google Arama