8 Aralık 2011 Perşembe

Çakıcı'dan Eymür'e tehdit

Çakıcı'dan Eymür'e tehdit


Çakıcı'dan Eymür'e tehdit.

Cezaevinde yatan Alaattin Çakıcı, eski MİT mensubu Mehmet Eymür'ün kendisi hakkındaki ifadelerine avukatı aracılığıyla cevap verdi.


Kandıra F Tipi Cezaevi'nde yatan Alaattin Çakıcı, eski MİT mensubu Mehmet Eymür'ün,Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifade ve dün bir gazetede yer alan açıklamalarına ilişkin, avukatı Mehmet Barış Yaya aracılığıyla açıklama yaptı.

 "Bak Mehmet Bey" diye başlayan açıklamada Çakıcı, "Benim korkak olup olmadığını sen iyi biliyorsun. Oğlunun hayatını kurtardım. S.G.'den hatırla. 'İkinci gelişimde MİT ilişkim olmadı' diyorsun. Hızır Kaptanı yurt dışına iki defa gönderdin. Kim yurt dışında onlara yardım etti? O da senin yaptırdığın her iş gibi fos çıktı. Rahmeti Tarık deli dolu bir adamdı ama Alman gizli servisin adamı olduğunu hem sana hem de Hiram abiye rapor verdim. O rapora rağmen onu korudunuz, ondan kopmadınız. Benim bu raporumu bir tek Yazvuz abi 'doğrusun' diye tasdikledi" ifadelerini kullandı.
Çakıcı, el yazısı ile kaleme aldığı 10 sayfalık açıklamasında, kendisi için "Mafyalığa özendi" dediğini savunduğu Eymür'e, "Hayatı boyunca bütün mafya babaları ile ilişkisi olan sensin" suçlamasını yöneltti.
Açıklama şu ifadelerle sona erdi:

"Bugüne kadar seni hep ürküttüm, hiç düşman olmadım. Eğer sana düşman olursam hiç şansın yok. Ne Türkiye'de ne de dünyanın bir yerinde. Bundan emin ol. Alp senin oğlun. Sana zarar versem ona asla vermem. Bunu o yaşlanmış, sulanmış beynine iyi yerleştir. Sana yakışır mı S.Ö. denen kumarhaneler sahibine korumalık yapmak. Bu ne lahana, bu ne turşu? Yine de Allah işini rast getirsin."

İran casus uçağı gösterdi, hesap sordu

İran casus uçağı gösterdi, hesap sordu.

İran, geçtiğimiz hafta sonu düşürüldüğünü duyurduğu ABD'ye ait casus uçağın görüntülerini yayınladı ve ABD'den açıklama istedi.


AA

TAHRAN - İran devlet televizyonu, 4 Aralık'ta düşürüldüğü duyurulan RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağının görüntülerini yayınladı.
Haberde uçağın, elektronik muharebe sistemleriyle indirildiği için fazla zarar görmediği belirtildi.
Uçağın, son derece üstün teknoloji ürünü olduğu, casusluk faaliyetleri için donatıldığı ve radara yakalanmayan türden olduğu kaydedildi.
İran bayrağı önünde sergilenen uçağın fizik teknik bilgilerine de yer verilirken, görüntülerde, uçağın ana gövdesinin sağlam olduğu görülüyor.

ABD'DEN AÇIKLAMA İSTENDİ ABD ile İran arasında 30 yılı aşkın bir süredir doğrudan diplomatik ilişki bulunmaması nedeniyle, ABD'nin İran'daki çıkarlarını gözeten İsviçre'nin Tahran Büyükelçisinin, Dışişleri Bakanlığa çağrıldığı açıklandı.
İran'ın acil olarak ABD'den açıklama istediği ve bu eylemin telafisi yönünde adımlar beklediği belirtildi.
ABD'nin İran aleyhindeki tahrik edici ve gizli eylemlerinin arttığına değinilen açıklamada, Washington yönetiminin, bu tür eylemlerle uluslararası yasaları çiğnediği ifade edildi.
Açıklamada, bölge ve dünya barışının aleyhinde olan bu eylemin tüm sonuçlarının ABD'nin sorumluluğunda olduğu kaydedildi.
Benzer eylemlerin tekrarı konusunda ABD'nin uyarıldığı belirtilen açıklamada, uygun cevap hakkının da saklı tutulduğu vurgulandı.

Şike yasası aynen Meclis'e

Şike yasası aynen Meclis'e

Cumhurbaşkanı Gül'den veto yiyen şike yasası Adalet Komisyonu'ndan değiştirilmeden geçti. Yasa yarın Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığındaki Adalet Komisyonu toplantısına katıldı.

ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA - TBMM Adalet Komisyonu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilen şike cezalarında indirim öngören kanunu aynen kabul etti.
Komisyon toplantısına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yasasnın yarın Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceğini açıkladı.
AK Parti, CHP ve MHP'nin mutabakata vardığı yasanın, Genel Kurul'dan da geçmesi ve Gül'ün onayına sunulması bekleniyor.

Şike yasasına karşı, Erdoğan'a bağlı!

Şike yasasına karşı, Erdoğan'a bağlı!

Şike cezalarına indirim getiren yasaya karşı olduğu bilinen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bunun bir otorite sorgulaması olmadığını ve parti içinde kimsenin buna cesaret edemeyeceğini söyledi.


ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA - 'AK Parti'de şike çatlağı' değerlendirmelerine neden olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan açıklamalar geldi.
Yasaya muhalefeti nedeniyle Başbakan da dahil partiden kimsenin kendisini aramadığını belirten Tayyar, Genel Kurul'da ret oyu vererek partisiyle çatışıyor görüntüsü yaratmayacağını söyledi.
Yasayla ilgili kamuoyunu bilgilendirme görevi yaptığını, yasanın aynen geçmesi halinde ülkenin çok zarar göreceği düşüncesinde olduğunu belirten Tayyar, tutumunun otorite sorgulması olmadığını dile getirdi ve ekledi: "AK Parti'de tek bir realite var, o da Recep Tayyip Erdoğan..."
Şamil Tayyar, yasayla ilgili tavrı nedeniyle partiden herhangi bir yöneticinin kendisini arayıp aramadığı sorusuna, kimsenin kendisini aramadığını belirterek, ''Cumhurbaşkanına mektup yazdığım zamanlarda Gençlik ve Spor Bakanımız aradı, niye böyle bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu, ben de niye karşı olduğumu anlattım'' dedi.
"RET OYU ŞIK OLMAZ" Yasanın görüşüleceği Adalet Komisyonuna gidip gitmeyeceği sorusuna Tayyar, ''Komisyona gelmem, 'Genel Kurula niye gelip ret oyu vermiyor' diye soruyorlar. Bu şık olmaz. Benim gelip burada (Genel Kurul) kendi partimle çatışıyormuşum gibi... Benim ret oyu vererek değiştireceğim bir şey yok. Ben sadece kamuoyunu bilgilendirme görevi yapıyorum. Tarihe not düşüyorum. İnşallah haksız çıkarım. Haksız çıkmayı çok istiyorum. O zaman da kamuoyundan özür dilerim. Bu kanunun aynen geçmesi halinde bu ülkenin göreceği çok zarar var. İnşallah yanılıyorumdur. Ama öyle olmayacak gibi görünüyor'' yanıtını verdi.
"PARTİDEN KİMSE ARAMADI" Teklifin görüşmelerinde de oylamaya katılmadığını, yasanın Pazar günü yapılacak görüşmelerine de katılmayacağını belirten Tayyar, ''Başbakan aradı mı?'' sorusuna, 'Hayır. Partiden kimse aramadı, beni kendi halime bıraktılar'' dedi.
Tayyar, ''Parti disiplinine aykırı hareket ettiğinizi söyleyenler var'' sözlerine, ''AK Parti başından beri çok sesliliği savunan bir parti. Ayrıca benim açıklamalarımda parti disiplinine aykırı bir şey yok ki. Grup kararı yok ki'' karşılığını verdi.
"DAHA ÖNCE AÇIKLASALARDI" Bir gazetecinin ''Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Teklifteki imza aslında Başbakan'ın imzasıdır' diyor'' demesi üzerine Tayyar, ''Keşke o zamanlar söyleselerdi bunu. Biz de bu imzanın kime ait olmuş olduğunu bilirdik. Başbakan Yardımcısı, Enerji Bakanı konuştu, Devlet Bakanı konuştu. Bugüne kadar o imzanın kime ait olduğunu niye söylemediler?'' diye konuştu.
"TEK REALİTE RECEP TAYYİP ERDOĞAN" ''Cumhurbaşkanı seçimiyle alakalı olduğu söyleniyor'' ifadesi üzerine de Tayyar, ''Hiçbir alakası yok. Şu ana kadar konuşan hiç kimseyle temasım olmadı. Sayın Arınç, Enerji Bakanı ya da diğerleriyle. Tümüyle vicdani rahatsızlık bu. Yok Köşk hesabı, yok cemaat mesafeli...

Bunların hepsi hikaye. AK Parti'de tek bir realite var, o da Recep Tayyip Erdoğan. Ötesinde ne hizip, ne klip olur, ne başka şey olur, hiçbir şey olmaz. Bu yasayla ilgili kişisel vicdani rahatsızlık, yoksa burada bir otorite sorgulaması yok. Kimse buna cesaret de edemez. Kaldı ki Tayyip Bey'e karşı parti içinde böyle bir şey asla olmaz. Kişisel olarak benim hiç olmaz. Ben Tayyip Bey'i Allah için seviyorum, başkaları koltuk için seviyordur, onu bilemem'' dedi.

Hakan Şükür'den şike yasasına yorum yok

Hakan Şükür'den şike yasasına yorum yok

"Ben tarafım, içeride arkadaşlarım var' diyen AK Parti İstanbul Milletvekili Şükür, bu nedenle şike cezalarına indirim getiren yasayla ilgili fikir belirtmek istemediğini söyledi.

AA

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Meclis kulisinde gazetecilerle sohbet etti.
Şükür, şike cezalarını indiren yasayla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, ''Fikrime ket vurmak durumundayım. Ben her şeyden önce tarafım. İçeride arkadaşlarım var, aynı odayı paylaştığım... Taraf olduğum için bir şey söylemem çok uygun düşmez'' dedi.
'Bir şey söylediği takdirde insanların bunu yanlış anlayabilecekleri' yorumu yapan Şükür, ''Düzenlemeye destekliyorsunuz anlamına mı geliyor?'' sorusuna, ''Fikir vermek istemiyorum, 'destekliyorum' ya da 'desteklemiyorum' demiyorum" yanıtnı verdi.
"YAPMADIKLARINA İNANIYORUM"
Şike konusunda Avrupa'daki standartların ne olduğu sorusuna karşılık Şükür, şöyle konuştu:
''Bu haliyle onu getirmeye çalışıyorlar. Bir gerçek de var ki şu anda bu yasanın mağdurları, yasa yapılırken okey vermiş insanlar. Bu ikilem içinde, spordan gelen biri olarak bir şey söylemek çok zor. Ben de o dönem komisyona geldim. Yaptı diye söylemiyorum, yapmadıklarına inanıyorum, aksi ispatlanıncaya kadar herkes suçsuzdur. Ama o zaman herkes '30 yıl, 20 yıl olsun hiç farketmez' diye konuşuyordu, o tarafı hiç konuşulmuyordu. Şimdi konuşuyoruz. Bence cezanın süresi önemli değil, bir saat bile olsa eğer o iş yapılmış ise o benim için büyük cezadır. Hassas dengeler gözetilecektir, kamu vicdanına uygun hareket edilecektir.
Ben yasadaki sürelerle ilgili bir şey söylemedim. O gün kimse süreye bakmıyordu. Çünkü, kimse yapılmayacağını düşünerek konuşuyordu.
Futbolculukta bir tabir vardır; öyle bir an oldu mu herkes delikanlıdır. Ama ihtiraslar, hırslar farklı şeyleri beraberinde getirebilir. Bu konuda biraz ortada kalmak lazım. Yüce Meclis burası. İnşallah herkesin memnun olacağı bir yasa ve sonra da yeni anayasa ile milletimizi memnun edecek güzel şeylere imza atarız. 24. Dönem çok önemli bir dönem. Çok şeyi içinde barındıran... Ben de içinde olduğum için heyecanlıyım, gururluyum.''

PARTİ İÇİNDEKİ FARKLI FİKİRLER
Şükür, ''Partide farklı sesler konusunda ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna, ''Parti içinde fikirlerini farklı şekilde söyleyenler olabilir, ben onlara 'haklısınız' veya 'haklı değilsiniz' diyemem. Herkes bir başka şeyle kıyaslayarak düşünebilir. Ama onunla ilgili sorun olup olmadığı konusunda fikrim yok'' karşılığını verdi.

Kanserde metastazın önü kesiliyor mu?

Kanserde metastazın önü kesiliyor mu?

İsviçreli bilim insanlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, vücutta bulunan periostin adlı proteinin devre dışı bırakılmasının, kanserin yayılmasını engellemede kilit rol oynayabileceğini ortaya koydu.

ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA - Araştırmaya imza atanlardan Joerg Huelsken, fareleri vücutta doğal olarak bulunan periostin adlı proteinden yoksun bırakan bilim insanlarının, kanserli kök hücrenin metastaza uğramadığını, kaybolduğunu ya da uyku durumuna geçtiğini gözlemlediklerini belirtti.
Huelsken, proteine yapışan bir antikor geliştirdiklerini ve antikorun periostinin işlevini engellediğini ifade etti.
"Nature" dergisinde yayımlanan araştırmada bilimciler, insanlarda da işe yarayabilecek benzer bir antikorun bulunup bulanamayacağını henüz bilmediklerine ancak yapılan araştırmanın umut ışığı olabileceğine dikkati çekti.
Konuya ilişkin makale, Fransız "Le Point" dergisinin internet sitesinde de yayımlandı.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama