2 Şubat 2012 Perşembe

Polisten kumar çetesine: Geliyoruz toparlanın

Polisten kumar çetesine: Geliyoruz toparlanın


Polisten kumar çetesine: Geliyoruz toparlanın


Soruşturma kapsamında tutuklanan polislerin ve askerlerin kumar çetesi ile yaptıkları işbirliği teknik takibe takıldı.


Bazı polisler, kumar çetesi üyelerine baskından önce “Arkadaşlarla geliyoruz, toparlanın" diye mesaj göndermiş. Çete bu uyarıyı yapanları zarf içindeki 3 bin lirayla ödüllendirmiş ya da Kıbrıs tatiline göndermiş.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve aralarında asker ile polislerin de bulunduğu ‘Kumar Çetesi’ne’ yönelik soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıktı.
 
POLİSTEN ÇETEYE ‘GELİYORUZ TOPARLANIN
 
Soruşturma kapsamında tutuklanan polislerin ve askerlerin kumar çetesi ile yaptıkları işbirliği teknik takibe takıldı. İşbirlikçi polisler çete üyelerine telefonda, “Arkadaşlarla geliyoruz, toparlanın " diye haber gönderdiği tutanaklarda yer aldı. Tespit edilen bilgilere göre Başakşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru S.D.’nin 5 Ocak 2011 günü kumarhaneye yapılacak baskını kumarhane güvenlik görevlisi H.Ç’ye ilettiğini kayıt altına aldı.
 
POLİSLERE ZARF İÇİNDE PARA
 
Kumarhane sahiplerinin baskınları işbirliği yaptıkları polislerden önceden öğrendikleri ve baskınları haber veren polislere zarf içerisinde düzenli para gönderdikleri telefon dinlemelerinde yer aldı. Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, baskınları haber veren polislere zarf içinde 3 bin liraya kadar para gidiyordu. Bazı polislerin ise çete üyeleri tarafından Kıbrıs’a tatile gönderildiği ortaya çıktı.
 
ASKERLERE DE RÜŞVET İDDİASI
 
Savcılık, kumar çetesinin, Beykoz Polonozköy’de bulunan işletmelerinde işlerini rahat yürütebilmeleri için ise jandarma bölgesi olması nedeniyle bazı askerleri rüşvete bağladığını belirledi. Operasyonda Yarbay M.A ve Binbaşı A.R.Ç ile Polonozköy Karakol Komutanı'nın çeteden rüşvet aldıkları öne sürülüyor.
 
KUMAR OYNAYANLARIN LİSTESİ BULUNDU
 
Öte yandan kumar çetesine yönelik baskınlarda, kumar oynayan müşterilerin de isim listesi bulunduğu belirtildi.
 
GÖZALTINA ALINAN 52 KİŞİDEN 17'Sİ TUTUKLU
 
Aralarında eski MİT mensubu, subay ve polislerinde bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 17'si tutuklanmıştı.
 
DHA

İçtüzük gerginliğinde Çiçek devrede

İçtüzük gerginliğinde Çiçek devrede

Meclis Başkanı Cemil Çiçek Meclis'te yaşanan içtüzük gerginliğiyle ilgili yarın partilerin grup başkanvekilleriyle görüşecek.

ntvGünlerdir süren içtüzük gerilimi iktidar ve muhalefet partilerini karşı karşıya getirdi.
Ak Parti’nin verdiği içtüzük teklifine karşı çıkan muhalefet partileri, Genel Kurul çalışmalarını tıkaması üzerine devreye Meclis Başkanı Çiçek girdi.
Yarın kahvaltıda grup başkanvekileriyle biraraya gelecek olan Meclis Başkanı gerilimin daha fazla uzamaması için orta yolun bulunmasını isteyecek.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Meclis İçtüzük değişikliğine ilişkin teklifin bugün görüşülmeyeceğini açıkladı.
Canikli, iktidar kulisinde gazetecilerin sorularını cevaplarken, ''TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yarın sabah grup başkanvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelecek. TBMM İçtüzüğü'nün değiştirilmesine ilişkin teklifin görüşmeleri bugün yapılmayacak'' dedi.

Bulvar Caddesi bombacıları yakalandı

Bulvar Caddesi bombacıları yakalandı

Polis Hakkari’de 2 hafta önce meydana gelen patlamanın faillerini yakaladı. K.Irak’a geçerken yakalanan zanlılar mahkemeye sevk edildi.

ntvmsnbc

HAKKARİ - Hakkari polisi, 2 hafta önce uzaktan kumanda ile 5 kilo bombayı patlatan, bir üniversite öğrencisinin ölümü ve 29 kişinin yaralanmasına neden olan 6 kişiyi yakaladı.
Kuzey Irak'a giderken yakalanan 6 kişi Van Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevkedildi.
Hakkari’nin Bulvar Caddesi üzerinde 19 Ocak tarihinde meydana gelen patlamada ağır yaralanan bir kişi 21 yaşındaki Zeki Yeşil isimli üniversite öğrencisi hastaneye götürülürken hayatını kaybetti.
Saat 17:30’da polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 29 kişi de yaralandı.
Saldırının ardından araştırmalara başlayan Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısa sürede terör örgütünün hakkari sorumlusu olan Cebrail Kurt'un ismine ulaştı.
Eylem talimatının Kuzey Irak'taki PKK kamplarından geldiğini belirleyen polis, operasyon için tüm hazırlıklarını yaptı.
HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYONPolis helikopterlerin de destek verdiği baskınlarda örgüt kamplarına gitmek için hazırlanan 6 kişi  gözaltına alındı
Şüphelilerden Cebrail Kurt'un patlama anında olay yerinde olduğu ve uzaktan kumandayla saldırıyı gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Kurt'un elinden yaralı olduğu halde hastaneye gitmediği de tespit edildi.
Zanlıların daha önce de 10 kg patlayıcı ile birlikte bölgede askerlere yönelik bir eylem hazırlığı yaptığı  ancak hayata geçiremeği belirtildi.
Hakkari Emüdürlüğünde sorgulanan 6 zanlı Van Ağır Ceza mahkemesine sevkedildi.

Çelik: Gençliğe Hitabe ayet mi?

Çelik: Gençliğe Hitabe ayet mi?

"Andımız" ve "Gençliğe Hitabe"nin kaldırılması konusunun tartışılması gerektiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik “Bunlar ayet mi?” diye sordu. Atatürk’ün kanunla korunamayacağını söyleyen Çelik, “Hz. Peygamber’i korumakla ilgili kanun yok” dedi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

İSTANBUL - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Andımız” ve “Gençliğe Hitabe”nin kaldırılacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi.
Bir televizyon programına konuşan AK Parti'li Hüseyin Çelik, kısaca şunları söyledi:
“Kanunla kimseyi kimseye sevdiremezsiniz. Siz eğer Atatürk’ü bir ideolojinin sığ çerçevesi içine hapsederseniz, kimsenin tartışmasına müsaade etmezseniz bu Atatürk’e yapılabilecek en büyük kötülüktür.
Bir insan kendi milli liderini kanunla korur mu? Böyle bir şeye gerek var mı? Siz onu insanların gönlüne yerleştirmediğiniz sürece silah ya da devlet zoruyla kimseyi kimseye kabul ettiremezsiniz.
'Gençliğe Hitabe'nin kaldırılması konusunun tartışılması lazım. Ayet mi bunlar? Türkiye’de yaşayan yabancılar bana mektuplar yazdılar. ‘Biz Türk değiliz. Her sabah çocuklarınızı sıraya geçiriyorsunuz ve onlara and içiriyorsunuz’ dediler. Bu insani mi, doğru mu?
Atatürk’ü bir kenara bırakalım, Hz. Peygamberi ele alalım. Hz. Peygamber'le alakalı bir ton hakaretamiz şey yazılıp çizilmemiş mi bugüne kadar. Hz. Peygamber'i korumakla ilgili herhangi bir şey var mı? Şiddete yönelmediği sürece siz ona saygı duymak orundasınız. Birisi ‘Atatürk dünyanın en demokrat insanıdır’. Birisi de ‘Atatürk diktatördür’ der.”

Juppe: Artık çenemi kapatacağım

Juppe: Artık çenemi kapatacağım


Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, soykırımların inkarının cezalandırılmasını öngören yasa konusunda "çenesini kapatma kararı aldığını" söyledi.



Kayhan KARACA
ntvmsnbc
 
STRASBOURG - Juppe, Fransız Dışişleri Bakanlığı'nda bu sabah düzenlenen Fransa-İsrail Vakfı toplantısı sırasında konu hakkında kendisine yöneltilen bir soruya, "Bir gün Jean-Pierre Chevenement'ın (eski Savunma ve İçişleri Bakanı) 'Bir bakan ya çenesini kapatır ya da çeker gider' sözünü aynen benimsediğimi söylemiştim. İşte bu çok özel konuyla ilgili olarak çenemi kapattığım bir durumdayım" yanıtını verdi. Fransız bakanın bu denli açık ifadelerle konuşmasının Cumhurbaşkanı Sarkozy ile arasındaki derin görüş ayrılığından kaynaklandığı yorumları yapılıyor.
Basına kapalı toplantıya katılanlar tarafından aktarılan bilgiye göre, Juppe, "Hükümet içinde görüş ayrılığı yok. Zaten olsa da Cumhurbaşkanı başkanlık edip Başbakan karar alıyor" ifadelerini kullandı. Juppe'nin, "uluslararası planda vazgeçilmez aktör" olarak tanımladığı Türkiye'yle ilişkilerin "türbülanstan geçtiğini" söylediği ve bu ilişkilerin "korunacağı ve kuvvetleneceği ümidini" dile getirdiği de belirtildi.

'BURUNLARININ ÖTESİNİ GÖREMİYORLAR'
İnkar yasasına karşı olduğunu daha önce açıkça dile getiren Juppe, dün sabah yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Sarkozy tarafından sert dille eleştirilmişti. Sarkozy, toplantı sırasında yasaya karşı olan bakanlarını, yasanın Anayasa Konseyi tarafından iptal edilmesi halinde "Yahudi soykırımının inkarıyla ilgili yasanın sorgulanmasına neden olacağı" gerekçesiyle, "burunlarının ötesinden ilerisini görmemekle" suçlamıştı.

Öte yandan yasanın iptali için Anayasa Konseyi'ne başvuran Fransız milletvekili sayısı 71'e yükseldi. Bunlardan 51'inin Nicolas Sarkozy'nin iktidar partisi Halk Hareketi Birliği (UMP), 15'i ana muhalefetteki Sosyalist Parti, 2'sinin de Yeni Merkez gruplarına mensup oldukları belirtiliyor. Diğer 3'ü ise bağımsızlardan oluşuyor. Senato'da ise iptal dilekçesi 6 siyasi gruba mensup 77 senatör tarafından imzalandı. Böylelikle Millet Meclisi ve Senato cephesinde iptal başvurusu için toplanan imza sayısı 148'e yükselmiş oldu. Senato tarihinde ilk defa bir yasal düzenleme 6 gruba mensup senatörler tarafından Anayasa Konseyi gündemine taşınıyor.

Kulübe haciz futbolcuları çıldırttı

Kulübe haciz futbolcuları çıldırttı


Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'un eski futbolcusu Emrah Eren, 142 bin liralık alacağı için kulübün bazı mallarını haczettirdi. Avukatlara kızan futbolcu Ragıp Başdağ, televizyonu paramparça etti.



Ümit BİLGİÇ
NTV
 
DENİZLİ - Geçen sezon devre arasında transfer edilen ve halen Akhisar Belediyespor'da oynayan futbolcu Emrah Eren, Denizlispor'dan 142 bin lira tutarındaki alacağını tahsil edemeyince, icra kararı aldırdı.
Şemikler Haluk Ulusoy Tesisleri'ne gelen Eren'in avukatları, futbolcunun alacaklarını tahsil etmek için icra takibi başlattı.
Kulüp yetkililerine ödeme için süre veren avukatlar, herhangi bir ödeme yapılmayınca dün akşam saatlerinde haciz işlemlerine başladı.

ÇİM BİÇME MAKİNESİ DE GİTTİTesislerdeki odalara girmek isteyen avukatlar ile teknik direktör Osman Özköylü bir süre tartıştı. Haciz işlemlerine başlayan avukatlar, tesislerde ve futbolcuların odalarında bulunan elektronik eşyaları ve personellerin bilgisayarları ile çim biçme makinesini haczetti.
TELEVİZYONU PARÇALADIHaciz işlemlerinin yapıldığı sırada Denizlisporlu futbolcu Ragıp Başdağ, eski Denizlisporlu futbolcu Fatih Ceylan'ın kendilerine bıraktığı LCD ekran televizyonu haczetmek isteyen avukatlara sinirlenerek, tesislerin önünde televizyonu parçaladı.

DUMAN: PARA BULMAYA ÇALIŞIYORUZDenizlispor Başkanı Yurdal Duman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, futbolcu Emrah Eren'in avukatı ile anlaşmaya çalıştıklarını belirterek, ''Alacaklarına karşılık çek ya da senet verelim dedik, kabul etmediler ve anlaşmaya yanaşmadılar. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Para bulmak için aşındırmadığımız kapı kalmadı. Mücadelemize devam edeceğiz'' dedi.

FUTBOLCULARDAN AÇIKLAMAÖte yandan, Denizlisporlu futbolcular konuyla ilgili yazılı ortak bir basın açıklaması yaptı.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Tesislerimizde yaşanan icra işlemlerinde gelişen olayların, kesinlikle alacaklarımız ile alakası olmadığı gibi alacaklarımız için yönetim kurulumuz ile anlaşmış bulunmaktayız. İcra işlemleri sırasında futbolcuların odalarına gelen Emrah Eren'in avukatları ısrarla şahsımıza ait olan TV'leri götürmek istediler. Aramızdan ayrılan Fatih Ceylan'a ait olan TV'nin faturası yanımızda olmadığından dolayı almaya çalıştılar. Alınmak istenen TV'yi Emrah Eren'in avukatlarının tutumuna karşı kırdığımızı belirtir, konunun diğer boyutları biz futbolcuları ilgilendiren bir durum değildir.”

İnterneti yeniden inşa edecek

İnterneti yeniden inşa edecek


Bilim insanları, çelikten daha sert olan, aynı zamanda sahip olduğu esneklik sayesinde birçok şekle girebilen örümcek ağının en büyük özelliğini ortaya çıkardı. Bu keşif internetin geleceği için de ilham kaynağı oldu.



ntvmsnbc
 
Nature dergisinde bugün yayımlanan araştırmaya göre, örümcek ağı sadece sert değil, aynı zamanda “akıllı.” Öyle ki, gelecekte elektrik şebekeleri ve internetin örümcek ağı temel alınarak oluşturulması söz konusu.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) akademisyeni Markus Buehler ve ekibi, Avrupa’da yaşayan bahçe örümceği Araneus diadematus’un üzerinde bilgisayar modellerini kullanarak yaptıkları araştırmada, örümcek ağlarının farklı gerilme seviyelerine değişik tepkiler verdiğini tespit etti.
Örümceğin, evi olarak kullandığı ağı ile aynı zamanda avını yakaladığına dikkat çeken Buehler, “örümcek ağı gerektiği zamanlarda yumuşayan, ardından yine eski sertliğine kavuşan eşi benzeri olmayan bir özelliğe sahip” ifadesini kullandı.

Yapılan araştırmada, örümcek ağı hafif bir rüzgarda yumuşarken, genel yapısında bozulma göstermedi. Ağın belli bir noktasına daha güçlü bir kuvvet uygulandığında, ağ bu bölgede esnekliğini yitirecek şekilde katılaştı ve kırıldı.
Ancak bu durumun, ağın genel yapısını ve bütünlüğünü daha da güçlendirdiği ortaya çıktı. Buehler ve ekibi, farklı bölgelerindeki iplikler kırılınca, ağın normalde taşıdığından yüzde 3 ile 10 arasında daha fazla ağırlık taşıyabildiğini ortaya çıkardı. Bilim insanları, örümcek ağının çeliğe karşı en büyük avantajının bu özelliği olduğunu belirtti.
KARMAŞIK YAPILARA TEMEL OLUŞTURACAK
Araştırmacılar, örümcek ağının sırlarının deşifre edilmesiyle, gelecekte internet gibi karmaşık ağların çok daha güçlü ve bozulmalara karşı dirençli inşa edilebileceğine dikkat çekti.
Buehler, “Oluşturulacak yeni görsel ağlar çok fazla hasar görse de mekanik özelliğini yitirmeyecek. Kısaca, sistemin neresi saldırıya uğrarsa uğrasın, ağ sadece belli bir noktada çökecek” dedi.
Bilim insanları, örümcek ağı üzerindeki araştırmaların ilerlemesiyle elektrik şebekelerinden internete ve dokumacılık sektörüne kadar birçok alanda büyük atılımlar yapılabileceğine inanıyor.

İMKB 4 ay sonra ilk kez 60 bini aştı

İMKB 4 ay sonra ilk kez 60 bini aştı


Global piyasalarda risk iştahının artmasıyla İMKB 3 Ekim'den beri ilk kez 60 binin üzerine çıktı.



ntvmsnbc
 
İSTANBUL - Yunanistan'a yönelik anlaşma umutlarının artmasıyla hisse senedi piyasalarında pozitif seyir gözleniyor.
Yurtdışındaki borsalara paralel İMKB de yükselişini sürdürüyor. İMKB 100 Endeksi 3 Ekim'den bu yana ilk kez 60 bin seviyesinin üzerine çıktı.
Endeks günü yüzde 1.41 artışla 60 bin 51 puandan tamamladı.

Bankalararası piyasada dolar gün içinde 1,76'ya kadar çıktı. Ancak daha sonra gerileyen dolar yeniden 1,75'te dengelendi.

Ankara AİHM'de Perinçek'e müdahil

Ankara AİHM'de Perinçek'e müdahil


Ankara, "Ermeni soykırımı" iddialarının varlığını inkar ettiği için İsviçre tarafından yargılanıp mahkum edilen Doğu Perinçek'in bu ülkeye karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde açtığı davaya müdahil oldu.



Kayhan KARACA
ntvmsnbc
 
 
Strasbourg - AİHM'nin yerleşik usullerine göre bir birey bir devlete karşı dava açtığında, söz konusu bireyin vatandaşlığını taşıdığı devlet dilerse başvuru hakkında görüş belirtebiliyor.
NTV'nin edindiği bilgiye göre Ankara, Doğu Perinçek'ten bağımsız biçimde davaya müdahil oldu. Türk hükümeti Perinçek ile ortak hareket etmedi. Ancak dava sürecinde tarafların görüşleri birbirlerine iletildiğinden Perinçek Türk hükümetinin adımından haberdar.
Türk hükümeti AİHM'ye sunduğu görüşte, İsviçre mahkemelerinin Perinçek hakkında aldığı kararın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) ifade özgürlüğünü güvence altına alan 10'uncu maddesine aykırı olduğunu savundu. Perinçek de AİHM önünde yaptığı savunmada aynı görüşü savunmuştu.

PERİNÇEK 2008'DE AİHM BAŞVURMUŞTU
Perinçek 10 Haziran 2008 tarihinde AİHM'ye yaptığı başvuruda, 2005 yılında İsviçre'nin Lausanne, Opfikon ve Köniz kentlerinde verdiği konferanslar sırasında "Ermeni soykırımı" iddialarının varlığını inkar ettiği gerekçesiyle kendisini yargılayıp mahkum eden İsviçre mahkemelerinin AİHS'in ifade özgürlüğüyle ilgili maddesini ihlal ettiği tezini işlemişti.
Perinçek ayrıca, dava sürecinde İsviçre'de avukatıyla görüşmesi için kendisine vize verilmemiş olmasının da AİHS'nin adil yargılanmayla ilgili 6'ıncı maddesine aykırı olduğunu savunmuştu. İP lideri İsviçre resmi makamlarının haklarını kısıtladığı ve kendisine ayrımcılık yapıldığı şikayetinde de bulunmuştu.
AİHM DAVAYI İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YÖNÜNDEN İNCELEYECEK
AİHM'nin davayı sadece ifade özgürlüğü açısından ele alması bekleniyor. AİHM, Perinçek ve Ankara'dan gelen görüşler sonrasında İsviçre hükümetinden "davacının AİHS'nin 10'uncu maddesi temelinde ifade özgürlüğü ihlal edildi mi?" şeklinde tek cümelik bir soruyla savunma istemişti.
AİHM'nin Perinçek kararının bu yıl içinde açıklanması bekleniyor.

Rekorun 'altın'dan İsviçre çıktı

Rekorun 'altın'dan İsviçre çıktı


İsviçre'nin 100 milyon dolarlık altın talebi, mücevher ihracatını patlattı. Ocak ayında 279 milyon dolarla rekor kıran mücevher ihracatının yarısına yakını İsviçre bankalarına yapıldı.



İLGİLİ HABER
Burcu GÖKSÜZOĞLU
CNBC-e
 
İSTANBUL - Mücevher ihracatı Ocak ayında yüzde 224 artarak 279 milyon dolar ile rekor kırdı. Bu rakamın önemli bir bölümünü isviçre'nin altın talebi oluşturdu.
CNBC-e'ye konuşan Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, "İsviçre'ye 100 milyon dolarlık altın sattık. Bu talep bankalardan geldi. 'Yapabilir misiniz' dediler. Bize hurda altın geldi. Biz de bunları işledik. Sattığımız altınların üzerinde İstanbul Altın Borsası yazıyor" dedi.
İsviçre'nin talebinde İngiltere Külçeciler Birliği'nin Türkiye'deki rafinerilere 2011 yılında verdiği onay etkili oldu. Bu onayın ardından Türk rafinerilerinde üretilen külçe altın, dünyada tanınmaya ve talep edilmeye başlandı.

Külçe altın imalatında kullanılan hurda altın ithalatının borsa üzerinden yapılmasını öngören düzenlemenin ardından ise Ocak ayında hem ithalat, hem de ihracat kayda alındı.
'İHRACAT 5 MİLYAR DOLARI BULABİLİR'
Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Güner, Şubat ayında külçe altın ihracatının 250 milyon doları bulabileceğini, toplam ihracatın ise yıl sonunda 4-5 milyar dolara ulaşabileceğini öngördü.
'ÖTV KALDIRILMALI'
Güner, kıymetli taşlardaki ÖTV'nin kaldırılması durumunda önümüzdeki 2-3 yıla yıllık ihracatın 7-8 milyar dolara çıkabileceğini belirtti. Ocak ayında yapılan ihracatın 179 milyon dolarını takı oluşturdu.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama