30 Ekim 2011 Pazar

Van İçin Sahnedeydiler

Van için sahneye çıktılar

Rock müzisyenlerinin Van’daki depremzedeler için organize ettiği “Van İçin Rock” konseri binlerce müzikseveri Maçka Küçükçiftlik Park’ta buluşturdu.


Rock dünyasının ünlü isim ve grupları, Van’daki depremzedeler için dün İstanbul-Maçka Küçükçiftlik Park’ta yardım konseri düzenledi. “Van İçin Rock” adlı etkinlik için satışa sunulan 12 bin 500 bilet üç gün içinde tükendi. Konser günü gişelerde satılan çok sayıda bilet de yardımseverler tarafından kısa sürede satın alındı. Saat 11.00’de Hayko Cepkin’in konseriyle başlayan etkinlik, geceyarısına kadar devam etti. Cepkin’in yanı sıra 4x4, Aslı, Aylin Aslım, Aydilge, Ayşe Saran-Murder King, Barlas, Can Bonomo, Cem Köksal, Çilekeş, Demirhan Baylan, Demir Demirkan, Dilemma, Duman, Direc-t, Emre Aydın, Ete Kurttekin, Feridun Düzağaç, Foma, Gece, Gece Yolcuları, Gripin, Haluk Levent, Kurban, Mabel Matiz, Malt, Marsis, Melis Danişmend, Model, Moğollar, Mor ve Ötesi, Multitap, Ogün Sanlısoy, Özge Fışkın, Öztürk, Pamela, Redd, Şebnem Ferah, TNK ve Yüksek Sadakat’in ücret almadan sahneye çıktığı etkinliğe Okan Bayülgen, Banu Güven, Erdem Yener, Ferman Akgül, Metin Uca ve Yekta Kopan da konuşmacı olarak katıldı. Biletleri 20 liradan satılan konserden elde edilen gelir ile etkinliği canlı olarak yayınlayan Dream TV ve Joy Türk’ün reklam gelirleri Kızılay vasıtasıyla Van’a aktarılacak.

Konser 14 saatte organize edildi

Redd grubu gitaristi ve organizasyon sorumlusu Güneş Duru, Van’da meydana gelen deprem sonrasında çok sayıda sanatçının konserlerini iptal ettiğini, daha sonra yardım konserleri düzenleme fikrinin ortaya çıktığını ve Twitter üzerinden birçok sanatçının bu fikre destek verdiğini söyledi. Bir saatlik zamanda konserin isminin, 14 saatte de tüm organizasyonun şekillendiğini belirten Duru, “Buradaki her şey gönüllülük esasına dayalı” dedi. Duru, konserden gelecek parayla Van’ın Erciş ilçesinde bir ilkokul yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Eli boş gelmediler

Konsere gelenler, sanatçıların isteği üzerine yanlarında yardım malzemeleri de getirdi. Malzemeler, Şişli Belediyesi ekipleri tarafından Van’a ulaştırılmak üzere toplanıp paketlendi.

Yaşasın halkların kardeşliği

Marsis grubunun solisti Korhan Özyıldız, rock müziğinin ruhunda barış ve kardeşliğin yattığını söyledi. Kardeşlik ve dostluğun sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Özyıldız, “Toplum için zararlı olanlara karşı durmalıyız. Toplumu nefrete ve kine götürenlere ‘dur’ dememiz lazım. Bugün yine ‘yaşasın halkların kardeşliği’ demenin zamanıdır. Bunu söylemeyi, bu şekilde yaşamayı bırakmamamız gerekiyor” dedi.

Sanatçılar da bilet satın aldı


Konser alanına yalnız seyirciler değil, sahneye çıkan sanatçılar da bilet satın alarak girdi. Etkinlikte 584 kişi de ücret almadan, gönüllü olarak çalıştı.

Fotoğraf çekti

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, konser alanına kurduğu stantta 40 TL karşılığında portre fotoğrafları çekti. Çekimlerden elde edilen gelir de Kızılay’a bağışlanacak.
kaynak.mynet.com

"Irak ordusu 2020'ye kadar hazır olamaz

"Irak ordusu 2020'ye kadar hazır olamaz"

Irak Genelkurmay Başkanı Korgeneral Babakir Zebari, ordunun ülkeyi dış tehditlere karşı korumaya 2020'ye kadar hazır olamayacağını söyledi.


BAĞDAT (A.A)Irak Genelkurmay Başkanı Korgeneral Babakir Zebari, ordunun ülkeyi dış tehditlere karşı korumaya 2020'ye kadar hazır olamayacağını söyledi.

ABD Özel Irak Yeniden Yapılandırma Başmüfettişi'nin (SIGIR) yayımladığı rapora göre Korgeneral Zebari, Savunma Bakanlığı'nın, 2020 ila 2024'e kadar dış savunma misyonlarını tam olarak yerine getiremeyeceğini belirterek, bu gecikmenin sebebi olarak fon yetersizliğini gösterdi.
Raporda, Zebari'nin hava kuvvetlerinin Irak hava sahasını koruma ve kara harekatlarına destek verme kapasitesine 2020'ye kadar ulaşamayacağını belirttiği kaydedildi.

Zebari'nin hava kuvvetleri olmayan bir ordunun korunmasız olduğunu vurguladığı da ifade edildi.
Raporda, Irak Genelkurmay Başkanı'nın komşularını kastederek, "Düşmanımız yoksa da gerçek dostumuz da yok" dediği kaydedildi.
Irak, ABD'den F-16 savaş uçaklarının alımını, parayı sosyal programlara aktarmak için bu yılın başında ertelemişti. Ancak geçen ay, Irak'ın ABD ile 18 savaş uçağı alma anlaşması yaptığı açıklanmıştı.
Diğer Iraklı ve Amerikalı yetkililer de asker ve polisin Sünni ve Şiiler'den gelebilecek iç tehditlere karşı hazır olduğunu, ancak dış savunmada yavaş kalacağını belirtiyor.
ABD Başkanı Barack Obama, 21 Ekim'de yaptığı açıklamada, Irak'taki Amerikan birliklerinin, 2008'de varılan güvenlik anlaşması çerçevesinde bu yılın sonuna kadar tamamen çekileceğini söylemişti.
ABD'nin Irak'ta halen 39 bin dolayında askeri bulunuyor. Bu sayı savaş döneminde yaklaşık 170 bindi.
kaynak.mynet.com

Demirtaş'tan Çok Tartışılacak Sözler

Demirtaş'ın bu sözleri çok tartışılacak

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları ve KCK’ya yönelik gözaltıları eleştirdi.


BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları ve KCK’ya yönelik gözaltıları eleştirdi. Demirtaş, "Eğik bir baş olmaktansa, yanık iki ayak olmayı tercih eden gençler onurumuzdur, sahip çıkacağız" dedi.


Gündoğdu Mahallesi’ndeki Şah Düğün Salonu’nda BDP Mersin il kongresinde partililere hitap eden Demirtaş, boynuna asılan sarı-kırmızı-yeşil renkli poşuyla konuşma yaptı. Salonu dolduran partililer de sarı-kırmızı-yeşil renkli bez parçaları sallayıp, Kürtçe ’Yaşasın Başkan Apo’ diye sloganları attı. Selahattin Demirtaş, Malatya morgunda 24 PKK’lının cenazesinin bekletildiğini, bunlara vahşet uygulandığını iddia etti.

Demirtaş, şöyle konuştu: "Cenazelere saygı gösterilmemektedir. Hükümetten elbette ki böylesine bir konuda duyarlılık beklemiyoruz. Çünkü artık çok açık anlaşıldı ki, bunlar kanla abdest alıp, göstermelik namaza duran üç kağıtçılardır. Bizi anlamak istemeyenlere bir kez daha açıkça belirtiyorum; eğik bir baş olmaktansa, yanık iki ayak olmayı tercih eden gençler onurumuzdur, sahip çıkacağız. Sahip çıkmamak onursuzluktur, cenazesine, evladına sahip çıkmamak onursuzluktur, bu vahşete sessiz kalmak onursuzluktur. Biz böyle bir onursuzluğu kabul etmeyeceğiz." Bugüne kadar yaptıkları mücadelenin her adımında ’barışı’ ağızlarından düşürmediklerini savunan Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Barış istedik. ’Onurlu bir barış istiyoruz, eşitçe, hakça, kardeşçe yaşamak istiyoruz’ dedik. ’Biz barış dilencisi değiliz’ dedik. ’Olacaksa eğer bu topraklarda onurlu bir barış, bizi biz olarak kabul edeceksiniz’ dedik. Dilimizle, kültürümüzle, yaşam tarzımızla, coğrafyamızla, köyümüzle biz, biz olarak yaşayacağız bu topraklarda. Onlar bunu sindiremiyorlar. Kürt halkı, Kürdistan gerçeği ile vardır. Kürt halkı, kendi anavatanı ile birlikte vardır. Ama bu zihniyet bir halkın kendi anavatanında 3 kelime Kürtçe konuşmasına tahammül edemediği için ’benim izin verdiğim kadarı ile konuşabilirsin’ diyor. Bir Türk’ün, Türk çocuğunun, bu coğrafyada ne hakkı varsa, ne kadar özgürlüğü varsa, bir Kürt çocuğunun da o kadar özgürlüğü olmalıdır. Eğer birlikte yaşamdan söz edeceksek, bu sömürgeci zihniyetten vazgeçeceksiniz. Neyi kabul edeceksiniz? Kürtler kendi anavatanında özgür bir halk olarak Kürtçe yaşar. Bunu kabul edeceksiniz. Bunu kabul etmeyen bir politikayı biz kabul etmiyoruz. Öyle ’TRT 6’yı açtık, ondan birkaç saat dinleyin, özel kurs açtık, kursa gidin’ yok. Kürtler, Kürdistan’da özgürce yaşar, bunu ezberleyeceksiniz. Bu ülkede kardeşçe yaşayacaksak eğer, bu hukukla yaşayacağız. Bunun dışındaki hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Neyse bunun bedeli ödemeye hazırız. Hak verilmez alınır, şiarımız budur. Biz haklarımızı, özgürlüklerimizi alacağız."

Süleyman Demirel ve Tansu Çiller’in başbakan olduğu dönemleri de hatırlatan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "O dönemlerde de bunların çok daha beterini gördük. ’Bunları bitireceğiz’ diyorlardı. Şimdi bakın ’ya bitecek ya bitecek’ diyenlerin nerede olduğu belli değil, ama BDP 36 milletvekili ile Meclis’te. Zulmün varacağı yer, Tansu Çiller’in vardığı yerdir. Kim bitecek hepimiz göreceğiz. O nedenle kimseden aman dilemiyoruz. Ne kadar cezaevi varsa hepimizi oraya doldurun. Bakalım kim bitecek? Biz haklıyız, bizim meşru taleplerimiz var. Biz kimseye zulüm yapmadık, yapmayacağız. Kimse moralini bozmasın. Bunların çok kullandığı bir laf var, şimdi ben onlara söyleyeyim; ’Bunların son çırpınışlarıdır, son çırpınışları’... Karıncaya sormuşlar, ’Nereye gidiyorsun?’, ’Hacca gidiyorum’ demiş. ’Sen bu gidişler Hacca yetişemezsin’ demişler. O da ’En azından yolunda ölürüm’ demiş. Bize düşen de böyle bir onurlu yolda yürümektir. En azından uğrunda ölürüz."
kaytnak.mynet.com

Protestoculara PKK saldırısı


Paris'te terörü kınamak için toplanan Türk göstericilere PKK yanlısı bir grup taşlarla saldırdı.


Fransa'nın başkenti Paris'te Türkiye'deki terörü kınamak için gösteri yapmak isteyen Türk kökenlilere, bölücü terör örgütü yandaşları taş ve sopalara saldırdı.
Bastille meydanında yerel saatle 15.00'te başlayacak gösteri öncesinde, PKK yandaşları, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda toplanmaya çalışanlara taş ve sopalarla saldırdı.
Fransız polisi, göstericileri korumak için bölgeyi kordon altına alırken, PKK yandaşlarına da göz yaşartıcı bomba attı.
kaynak/ntvmsnbc/com

Kuzey Kıbrıs 'a 'Dandik Cumhuriyet' dedi

KKTC'ye 'Dandik Cumhuriyet' dedi


BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine ‘’Dandik Cumhuriyet’’ dedi.BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine ‘’Dandik Cumhuriyet’’ dedi. Kaplan KKTC’nin ‘’Kürt kökenli öğrencileri sınır dışı ettiğini’’ öne sürüp, sert ifadelerle eleştirdi. 


Çukurca’da meydana gelen ve 24 askerin şehit olduğu olayın ardından KKTC’deki Yakın Doğu Üniversitesinde anma töreni düzenlendi. Bir grup öğrenci ise PKK lehine slogan atıp taşlarla bu gruba saldırdı, olaylar sonucu çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Yapılan soruşturma sonucu olaylarda rolü olduğu belirtilen 18 öğrenci Bakanlar Kurulu kararı ile sınır dışı edildi.

KAPLAN’I ZİYARET ETTİLER
Öğrenciler, ‘’Kürt kökenli oldukları için’’ sınır dışı edildiklerini öne sürerek, BDP milletvekili Hasip Kaplan’ı ziyaret ettiler. Kaplan da konuyu TBMM Genel Kuruluna getirdi ve şunları söyledi:

‘’Bu öğrencileri mahkeme serbest bırakmış. Kıbrıs’taki bir devlet, yavru vatan deyip orayı dandik cumhuriyet, muz cumhuriyetine çevirdiniz. Hiçbir dandik cumhuriyette, bir evrakı verip, uçağa bindirip sınır dışı etmezler.  Kara paranın, mafyanın, fuhuşun merkezine dönmüş bu topraklarda, bizim insanlarımız da o zaman üniversitelerde okumasın, paralarını almasınlar, kapılarını açmasınlar, Millî Eğitim Bakanlığı denklik vermesin’’

KKTC İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, ‘’Sınır dışı kararı üniversitenin güvenlik meselesidir.’Bakanlar Kurulu, kamu düzenini bozucu, ülke barışını tehdit edici tutum nedeniyle sınırdışı kararı aldı. KKTC’de 46 bin öğrenci var. Bunların bilim yönündeki gayretlerini, huzurlarını bozmaya yeltenen kim olursa olsun gereken yapılacak” dedi.
kaynak.mynet.com

Esad: Suriye'ye müdahale deprem yaratır

Esad: Suriye'ye müdahale deprem yaratır

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, 'Batı'nın Suriye'ye müdahalesi onlarca Afganistan yaratır. Suriye fay hattıdır. Oynarsanız depreme neden olursunuz. Tüm bölge yanar.' dedi.


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batı'nın ülkesine müdahalesinin "deprem" yaratacağı uyarısında bulundu.

İngiltere'de yayımlanan Sunday Telegraph gazetesine mülakat veren Esad, müdahalenin Suriye'yi yeni bir Afganistan'a dönüştürebileceğini söyledi. Esad'ın bu açıklamaları, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Suriye yönetiminin baskılara son vermesi çağrısını izliyor. Cumartesi günkü olaylarda en az 50 sivil ve güvenlik görevlisinin öldüğü bildiriliyor. Protestocular, tankların Humus kentindeki tarihi bir bölgeyi bombalaması sonucu 21 sivilin öldüğünü söyledi. Hükümet ise Humus'ta 20 askerin hayatını kaybettiğini, İdlib kentinde de otobüslerine düzenlenen saldırı sonucu 10 güvenlik görevlisinin öldüğünü duyurdu. Beşar Esad yönetimine karşı Mart ayında başlayan ayaklanmada şimdiye kadar 3 binden fazla kişinin öldüğü haber veriliyor.

'Tüm bölge yanar'

Esad demecinde Batı'nın kendilerine baskıyı artırmasını beklediklerini belirterek "Suriye şimdi bölgenin merkezi. Fay hattı. Eğer zeminle fazla oynarsanız, depreme yol açarsınız. Suriye'deki bir sorun tüm bölgeyi yakar. Eğer plan Suriye'yi bölmekse, tüm bölge bölünür. Başka bir Afganistan, ya da olnarca Afganistan daha mı görmek istiyorsunuz?" dedi. Suriye Cumhurbaşkanı demecinde, ayaklanmanın ilk aşamasında güvenlik görevlilerinin "birçok hata" yaptığını kabul etti, ama şimdi sadece "teröristleri" hedef aldıklarını söyledi. Arap Baharı'na devrilen liderlerden farklı yanıt verdiklerini belirten Esad, "İnatçı bir hükümet gibi davranmadık. Protestoların altıncı gününde reformları başlattım" diye konuştu. Ayaklanmayı "İslamcılıkla Pan-Arabizm (Atlas Okyanusu'ndan Arap Denizi'ne Arapların birliğini savunan ideoloji) arasındaki mücadele" olarak tanımlayan Esad, "1950'den beri Müslüman Kardeşler'le savaşıyoruz. Ve bu savaş hala devam ediyor" dedi.uriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Batı'nın ülkesine müdahalesinin "deprem" yaratacağı uyarısında bulundu.
İngiltere'de yayımlanan Sunday Telegraph gazetesine mülakat veren Esad, müdahalenin Suriye'yi yeni bir Afganistan'a dönüştürebileceğini söyledi. Esad'ın bu açıklamaları, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Suriye yönetiminin baskılara son vermesi çağrısını izliyor. Cumartesi günkü olaylarda en az 50 sivil ve güvenlik görevlisinin öldüğü bildiriliyor. Protestocular, tankların Humus kentindeki tarihi bir bölgeyi bombalaması sonucu 21 sivilin öldüğünü söyledi. Hükümet ise Humus'ta 20 askerin hayatını kaybettiğini, İdlib kentinde de otobüslerine düzenlenen saldırı sonucu 10 güvenlik görevlisinin öldüğünü duyurdu. Beşar Esad yönetimine karşı Mart ayında başlayan ayaklanmada şimdiye kadar 3 binden fazla kişinin öldüğü haber veriliyor.

'Tüm bölge yanar'

Esad demecinde Batı'nın kendilerine baskıyı artırmasını beklediklerini belirterek "Suriye şimdi bölgenin merkezi. Fay hattı. Eğer zeminle fazla oynarsanız, depreme yol açarsınız. Suriye'deki bir sorun tüm bölgeyi yakar. Eğer plan Suriye'yi bölmekse, tüm bölge bölünür. Başka bir Afganistan, ya da olnarca Afganistan daha mı görmek istiyorsunuz?" dedi. Suriye Cumhurbaşkanı demecinde, ayaklanmanın ilk aşamasında güvenlik görevlilerinin "birçok hata" yaptığını kabul etti, ama şimdi sadece "teröristleri" hedef aldıklarını söyledi. Arap Baharı'na devrilen liderlerden farklı yanıt verdiklerini belirten Esad, "İnatçı bir hükümet gibi davranmadık. Protestoların altıncı gününde reformları başlattım" diye konuştu. Ayaklanmayı "İslamcılıkla Pan-Arabizm (Atlas Okyanusu'ndan Arap Denizi'ne Arapların birliğini savunan ideoloji) arasındaki mücadele" olarak tanımlayan Esad, "1950'den beri Müslüman Kardeşler'le savaşıyoruz. Ve bu savaş hala devam ediyor" dedi.
kaynak.mynet.com

'İsrail askeri kaçırana 1 milyon Dolar

'İsrail askeri kaçırana 1 milyon dolar'

Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi üyesiPrens Halid bin Telal, Filistinli mahkumlarla takas etmek için İsrailli bir asker yakalayacak kişilere bir milyon dolar vaat etti.


Milyarder iş adamı Elvelid bin Telal’in kardeşi olan Halid bin Telal, ödül teklifini dün El Delil televizyonundan duyurdu.

 
Prens, yaptığı teklifin, İsrail tarafından geçmişte benzer bir teklifte bulunduğu için tehdit edilen Şeyh Avad El Karani’ye destekçıkan bir misilleme olduğunu belirtti. El Karani, aynı amaçla bir İsrail askeri yakalayana 100 bin dolar ödül vereceğini açıklamıştı.
 
Nüfuzlu bir dini lider olan El Karani, yaptığı vaadin ardından tehditler almaya başlamıştı. Prens El Telal, “El Karani 100 bin dolar ödül vaat etmişti. Ben bu teklifi üzerine 900 bin dolar ekleyerek bir milyon dolar yapıyorum” dedi.
 
Suudi Prens ve şeyhlerin İsrail askerlerinin kaçırılması karşılığında sunduğu teklifler, İsrail ordusunda başçavuş olan Gilad Şalit’in beş yıl Hamas’ın esiri olduktan sonra bu ay serbest kalmasının ardından geldi.
 
İsrail, Şalit’e karşılık bin 27 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.
kaynak.mynet.com

En Çok Okunan Haberler

Google Arama