17 Ocak 2012 Salı

Soba faciası: 6 ölü

Soba faciası: 6 ölü

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde aynı aileden 6 kişi evlerinde ölü bulundu. Ailenin sobadan zehirlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

AA

DOĞUBAYAZIT - Edinilen bilgiye göre, Doğubayazıt ilçe merkezi Ulusoy mahallesinde müstakil bir evde oturan Genceli ailesinden 2 gündür haber alınamıyordu.
Aileden Ahmetşah Genceli'nin patronu olan Mehmet Sosun, işyerine gelmeyen elemanının cep telefonundan da cevap alamayınca, ailenin Nergiz sokaktaki evine gitti.
Sosun, çaldığı kapı açılmayınca, penceredeki cam kırığını içeri baktı; Ahmetşah'ın yerde yattığını görünce de durumu polise bildirdi.
Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Genceli ailesinin evine girince, 6 kişinin cesediyle karşılaştı.
Anne Hatun Genceli ile çocukları Ahmetşah (22), Muhammet (6), Ayşe (15), Şenay (12) ve İslam'ın (13) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmiş olabilecekleri bildirildi.
Olay yerinde savcılık inceleme başlattı.

Başbakan Erdoğan'ı da dinlemişler

Başbakan Erdoğan'ı da dinlemişler



Başbakan Erdoğan'ı da dinlemişler


Ergenekon soruşturmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında şaşırtan kayıt


Ergenekon soruşturması kapsamında açılan ‘Adil Yargılamaya Etki’ davası delil klasörlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yasadışı dinlenen telefon kayıtlarının kimler tarafından servis edildiğinin izleri bulundu
 
Ergenekon soruşturması kapsamında açılan ‘Adil Yargılamaya Etki’ davası delil klasörlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yasadışı dinlenen telefon kayıtlarının kimler tarafından servis edildiğinin izleri bulundu.
 
Star'da yer alan habere göre; Davanın delil klasörlerine giren sanık İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz ile Dr. C.O.D’in telefon görüşmesinde ikili bu ses kayıtlarını paylaşmak üzere randevulaşıyor.
 
İŞTE O GÖRÜŞME
 
C.D: Şimdi bir numara vereceğim size ama yani bu hatlardan görüşmeyelim. Yani beni arayacağınız zaman mesajlandırayım numarayı
 
Mehmet Cengiz: Evet 
 
C.D: Düz bir numara şimdi bir telefon görüşmesi kaydı bende vereceğim yani ortalık bir birine karışacak 
 
M.C: Öyle mi?
 
C.D: Evet
 
M.C: Tamam
 
C.D: Batı Çalışma Grubu ve TSK ile ilgili, Tayyip Beyin araması 
 
M.C: Tamam bunları sonra konuşalım. Onları buradan, şeyi verin numarayı 
 
C.D: ...şimdi vereyim mi yani çünkü hemen şeye geçebilirler yani siz beni ne zaman ararsanız o zaman vereyim. 
 
M.C: Öyle mi? 
 
C.D: Yani ben size masajlandıracağım onu. Yani bu akşam arayacaksanız şimdi vereyim yarın arayacaksanız yarın.
 
M.C: Yarın akşam arayayım.
 
C.D: Tamam ben sizi yarın akşam tekrar çaldırırım.

'Türkiye'yi terörist politikacılar yönetiyor'

'Türkiye'yi terörist politikacılar yönetiyor'

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Teksas valisi Rick Perry, Türkiye'ye oldukça sert suçlamalarda bulundu.

ntvmsnbc ve Ajanslar

Türkiye'yi İslamcı terörist politikacıların yönettiğini ima eden Perry, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması gerektiğini savundu. Perry, Ankara'ya yapılan yardımların da durdurulmasını istedi.
Amerikan Fox TV'nin düzenlediği canlı açık oturuma katılan Perry, FOX TV sunucusunun yönlendirici sorularıyla Türkiye hakkında sert eleştirilerde bulundu.
Sunucu "Türkiye'deki mevcut yönetim iktidara geldiğinden bu yana kadın cinayeti oranının yüzde 1400 oranında arttığını, basın özgürlüğünün Rusya seviyesine düştüğünü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas'a kucak açtığını, Türkiye'nin İsrail ve Kıbrıs'ı askeri güç kullanmakla tehdit ettiğini" ileri sürerek, Perry'ye ''Sizce Türkiye hala NATO'nun üyesi olmalı mı?'' diye sordu.
Perry, Türkiye'deki iktidarı eleştirerek, böyle bir hükümetin sadece NATO'ya bağlı olup olmadığını gözden geçirmenin yetmeyeceğini, ayrıca ABD'nin dış yardımlarını sıfıra indirmesi gerektiğini iddia etti.
'TÜRKİYE'DE PİLOTLUK YAPTIM'
Perry, ''1970'lerde Türkiye'de Amerikan Hava Kuvvetleri pilotu olarak görev yaptığını, o dönemde Türkiye'nin ABD'nin müttefiki olduğunu, ancak şimdinin Türkiyesi'nde bunu göremediğini" söyledi.
'OBAMA ABD'NİN DÜŞMANLARINI CESARETLENDİRİYOR'
ABD Başkanı Barack Obama'nın dış politikasının müttefiklerini ürküttüğü görüşünü dile getiren Perry, bu durumun ABD'nin düşmanlarını cesaretlendirdiğini belirtti.
'TÜRKİYE'YE SERT MESAJ VERİLMELİ' 
Konuşması alkışlarla kesilen Perry, ABD'nin İran, Suriye ve Türkiye gibi ülkelere sert mesajlar göndermesi gerektiğini de savundu.
Cumhuriyetçiler arasında sadece yüzde 7 oranında destek bulan Perry'nin başkan adayı olması zor görünüyor.

CEO'nun Havaş isyanı: Tekelleştiriyorsunuz

CEO'nun Havaş isyanı: Tekelleştiriyorsunuz

Faaliyeti durdurulan Havaş'ın ana ortağı TAV'ın CEO'su Şener ilk kez konuştu: Özelleştirmeden gelen hakkımız durduruldu. Havalimanı-şehir hattının İstanbul Belediyesi tarafından tekelleştirilmesi yanlış.

Ceylan OLCAŞ
CNBC-e

İSTANBUL - TAV CEO'su Sani Şener, Havaş'ın seferlerinin durdurulması kararını değerlendirdi.
CNBC-e'ye konuşan Şener şunları söyledi: "Havaş, TAV Havalimanlarının yüzde 65'ine ortak olan bir şirket. O şirketin de 32 milyon Euro civarında bir EBITDA'sı var. Bu EBITDA'nın sadece 2 milyon Euro'sunu temsil eden havalimanından şehire bir otobüs taşımacılığı işi vardı. Fakat çok popüler bir iş olduğu için medyada çok öne çıktı. Aslında bizim çok küçük işlerimizden birisidir. Şöyle önemlidir; bizim için bir semboldür.
Havaş özelleştirilmiş bir şirkettir. Özelleştirilmiş bir şirketin özelleştirmeden gelen bir hakkı vardır. Bu hak durdurulmuş oldu. Bundan dolayı biz konuyu mahkemeye intikal ettirdik. Yargının kararını bekliyoruz. Ama genel olarak baktığınızda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir ihale yapıyor; biz de katıldık bu ihaleye. Bizim için çok uygun bir teklif değildi vermedik o teklifi. Onun için devam ediyorduk işimize fakat o işi alan firma belediyeye başvurdu ve belediye "Biz kendi ihalemizi yaptık; artık siz burada çalışamazsınız" dedi, durdurdu.
Tabii ki biz yasalara saygılı bir firmayız. Durduk ancak mahkemeye de müracaat ettik çünkü haklı olduğumuza inanıyoruz. İki tane olay var: birincisi o girilen ihalede Havaş hatları durdurulacaktır gibi bir madde kesinlikle yok. İkincisi özelleştirmeden gelen bir hakkımız var. Orada 2 hatta 3-4 otobüs firması da olabilir; herkes çalışabilir. Havalimanı-şehir hattının İstanbul Belediyesi tarafından tekelleştirilmesinin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Halka açık bir firmayız; yasalara saygılı bir firmayız, yargının kararını beklemek durumundayız."
Havataş ile süren rekabetin ardından belediyenin kararıyla hafta sonu Havaş'ın seferleri durdurulmuş, Havaş yargı yoluna gitmişti.

Avrupa devi dümeni Türkiye'ye kırdı

Avrupa devi dümeni Türkiye'ye kırdı

Avrupa'nın en büyük savunma şirketi BAE Systems, İngiltere'deki tersanelerinin kapatılmasını önlemek için Türkiye ve Brezilya'ya savaş gemisi satmak için görüşmelere başladı.

AA

İngiliz Financial Times'ta "BAE İngiltere'deki tersanelerini korumak için yurt dışına bakıyor" başlıklı haberde, BAE Systems şirketinin İngiltere'nin savunma bütçesindeki kesintiler nedeniyle faaliyetlerini gözden geçirdiği belirtildi.
Türkiye ve Brezilya'nın donanmalarını genişletmekte olduğu hatırlatılan haberde, BAE'nin bu ay Brezilya'ya 133 milyon sterlin değerinde üç adet devriye gemisi sattığı ve en yeni savaş gemisi olan Tip-26 küresel muharebe gemisini de satmayı planladığı belirtildi. 
KURTARICI BREZİLYA VE TÜRKİYE  
Gazete, uzmanların Tip-26 gemisinin teknik olarak karmaşık bir gemi olduğunu, dolayısıyla birkaç örneğin Türk ve Brezilyalı mühendislerle birlikte İngiltere'de inşa edilmesi gerektiğini, böylece mühendislerin eğitileceğini söylediğini belirterek, BAE'nin İngiltere'deki tersanelerinin ömrünün böylelikle uzayacağını kaydetti.
DENİZALTIYLA BOY ÖLÇÜŞÜYOR
Tip-26 küresel muharebe gemilerinin, denizaltılarla mücadele kapasitesine sahip olduğu ve hava savunma sistemlerini üzerinde barındırma seçeneğinin bulunduğu da haberde vurgulandı.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama