2 Nisan 2012 Pazartesi

İnternet bankacılığı tehlikelerinden korunun

İnternet bankacılığı tehlikelerinden korunun


İnternet bankacılığı tehlikelerinden korunun

İnternet bankacılığın tehlikelerinden nasıl korunacağını biliyor musunuz?


Kötü niyetli kişilerin, hesabınızı soymasını istemiyorsanız, sizler için oluşturduğumuz bu tavsiyelere mutlaka göz atın. 
İnternet bankacılığı birçok kullanıcı için büyük bir rahatlık. Banka kuyruğuna girmeden ve zaman kaybetmeden birçok banka işlemini rahatlıkla yapabilmeniz günümüzde mümkün. Bu her ne kadar büyük bir avantaj sağlasa da kötü niyetli kişiler bu alana göz diktiklerini söylemeden edemeyeceğiz.
Sanal suçlular, banka ve özellikle son kullanıcılarının zayıf noktalarından faydalanarak kişilerin hesaplarına ulaşabiliyorlar. Tabi şunu da söylemeden edemeyeceğiz. Ülkemizdeki online banka sistemi oldukça güvenli. Dolaysıyla en zayıf halka ne yazık ki banka müşterisi.
Bunu bilen kötü niyetli kişiler bu yüzden bankaya saldırmak yerine banka müşterilerini hedef alıyorlar. Daha doğrusu müşterilerin kullandıkları sistemleri. Yapacağınız bazı ayarlamalarla bu riski minimuma indirgemek mümkün. Sizler için tavsiye ettiğimiz uygulamalara ve tavsiyelere bakarak özellikle internet bankacılığın tehlikelerinden koruyabilirsiniz.
Lafı uzatmadan sisteminizi daha güvenli hale getiren bu tavsiyelere kısaca göz atalım.mynet

Migren Tarih Oldu!

Migren Tarih Oldu!

Migren Tarih Oldu!

Japon Bilim Adamları Migrenin Nedenini Buldu!


Migren, dünyada insanlarda en sık görülen ağrılı bir rahatsızlıktır. Bulantı, kusma, ışığa ve sese gürültüye duyarlılık gösteren bir rahatsızlıktır. Migreni olan kişi yanındakilere zor anlar yaşatabilir. Migren atakları yaşam kalitesini düşüren ve/veya durduran şiddetli bir baş ağrısıdır. Her insanın 10/1'inde görünen migren, kadınların 4/1'inde en sık rastlanan rahatsızlıktır.
Bilim adamlarının yaptıkları araştırma migren’in kendini yenilemesinin ve tedaviye cevap vermemesinin sebebini elektro manyetik dalgalar olduğunu ortaya sürdü. Yapılan incelemeler ve uzun soluklu araştırmalar nihayet sonuca erdirildi. Migren rahatsızlığı artık sona erdi!

Bunun ardından Japon bilim adamları bu dalgaların insan vücuduna olan zararlarını engelleyerek yaptıkları araştırma da migren ataklarının birkaç kez şiddetli olarak geçirdikten sonra tamamıyla yok olduğunu kaydettiler. İşte o mucize!

Jinsei, 2010 yılında İngiltere Kay Pidgeon'da yaptığı bilimsel araştırmanın ilk nicel gözlem hipotezini basına açtı. Raporu incelediğimizde Uluslararası kabul görmüş PIP teknolojisi kullanarak vücuda temas halindeyken yapılan inceleme de Jinsei, vücuda bir auro kalkanı (Vücuttan yayılan ışınsal bir enerji  alanı) oluşturarak dışarıdan gelen zararlı manyetik sinyallerden korumasına yardımcı olmaktadir.

Sıkı takipçileri ve/veya kullanıcıları arasında bu ürünü kullanan ünlü simalarda var. Bunlardan bazıları; Ajda Pekkan, Arda Turan, Fatih Terim, Hakan Yılmaz, Emre Belezoğlu, Hakan Şükür, Süleyman Demirel, Nurseli İdiz, Gökçe Özyol,  Christof Daum, Emre Belözoğlu, Hakan Şükür, Songül Karlı, Ozan Orhon, Yılmaz Erdoğan şeklinde liste uzayıp gidiyor. Televizyon ekranının her köşesinde Jinsei'yi görmek mümkün; Kurtlar Vadisi, Yahşi Cazibe, Kavak Yelleri, Papatyam bunlardan sadece bazıları.

FOX TV Ana haber bültenine göre Ajda Pekkan: "Bana bu kolyeyi Ender Saraç tavsiye etti. Ona müteşekkirim. Vücudumdaki değişikliği anında hissettim. Çok daha zinde çok daha formdayım" diyor.

Jinsei Kolye, radyo aktivite testinden de olumlu rapor almış bir ürün. Yani bir elektrik akımı ile çalışmıyor. Jinsei, Türk Atom Enerjisi Kurumundan radyo aktivite dağıtmadığını ve güvenilir bir ürün olduğunu raporluyor buda sağlık için hiç bir zararının olmadığının altını çiziyor.

Ürünün birçok tanıdık siması ve büyük başarıları var. Günümüz teknolojisi bize bir çok kolaylık sağlarken, sağlığımızı da bir o kadar derinden tehdit ediyor. Cep telefonu, Bilgisayarlar ve Kablosuz Modemler, Baz istasyonları bunlardan sadece bazıları.

Her gün konuştuğumuz cep telefonunun sigara gibi öldürür yazısı kısa bir zaman içerisinde açıklanması duyumlar arasında.

Dünya Sağlık Örgütü'nün yürüttüğü yeni araştırmaya göre de cep telefonu kullanmak beyin kanseri riskini artırıyor. Bu tür elektro manyetik cihazların yaydıkları görünmeyen zararlı sinyaller, birçok hastalığı tetiklediği gibi mevcut hastalığın da iyileşmesine engel olabiliyor.

Jinsei'nin resmi web sayfası yorumlar bölümünde, Jinsei kullananların telefon numaralarını bıraktığını da görebiliyorsunuz. Facebook fun club sayfasında ise 15.000 takipçisi olan ve görüşlerini paylaşan insanlar Jinsei kolyenin faydasından  bahsediyor. 
Jinsei'nin başarılı sonuçlar aldığı hastalıklar sırasıyla;

•Migren
•Panik Atak
•Anksiyete
•Denge Sorunu
•Alzaymır
•Yorgunluk ve Halsizlik
•Stres
•Uykusuzluk
•Kemik ve Eklem Ağrıları
•Baş-Bel-Boyun-Omuz Ağrıları
•Ürtiker
•Uyku Apnesi
•Konsantre bozukluğu

Bunlar sadece bazıları faydaları saymakla bitmiyor. Buzdolabındaki ürünlerin taze kalarak uzun süre kullanılmasını sağlıyor. Jinsei Kolye kullananlar kış aylarında hasta olmadıklarını veyahut hasta olsalar dahi kısa bir sürede atlattıklarını ekliyorlar. Uzmanlar bu tür zararlı sinyaller hastalıkları kapımıza getiriyor, bir rahatsızlığımız olmadan bu ürünü kullanmamız bize fayda sağlayacaktır diyorlar. 

DR. Ender Saraç: "Ben kullanıyorum tavsiyede ediyorum, en azından ne yapabilirsek kardır demiştir".   

Jinsei Kolye, radyo aktivite testinden de olumlu rapor almış bir ürün. Yani bir elektrik akımı ile çalışmıyor. Jinsei, Türk Atom Enerjisi Kurumundan radyo aktivite dağıtmadığını ve güvenilir bir ürün olduğunu raporluyor buda sağlık için hiç bir zararının olmadığının altını çiziyor.

Jinsei Power yetkilileri, sahte ürün uyarısında bulunarak "Ürünü Türkiye'ye getirdikten sonra birçok sahtemiz hem kolye olarak hem de bileklik olarak piyasaya çıkmıştır. Fakat hiç birinin bilimsel dayanakları olmadığı gibi hiç bir yararları da yoktur." şeklinde konuşuyor ve mutlaka gerçek bayi kanalıyla satın alınması uyarısını yapıyor.

Jinsei ile ilgili daha fazla bilgi için 444 16 82 bu telefondan veya www.jinseipower.com adresinden yetkililere ulaşabilirsiniz. Ayrıca üründen memnun kalınmazsa firma bir ay içerisinde iade garantisi veriyor.mynet

Marmara'da 1 Tonluk "Jaws"

Marmara'da 1 Tonluk "Jaws"

Marmara'da 1 Tonluk "Jaws"

Marmara Ereğlisi açıklarında yakalanan balık, 5 metreuzunluğunda...


Marmara denizine kıyısı olan Marmaraereğlisi ilçesi sahili açıklarında balıkçıların ağlarına 1 ton ağırlığında, 5 metre uzunluğunda camgöz cinsi köpek balığı takıldı.
Balıkçılar, Marmara Ereğlisi sahili açıklarında balıkçıların ağlarına takılan camgöz cinsi köpek balığını ağırlığı nedeniyle teknelerine çıkaramadıkları için sahile kadar ağla sürüyerek getirdiler.
1 ton ağırlığında ve 5 metre uzunluğundaki köpek balığı iş makinaları yardımıyla denizden çıkarıldı.
Trt'nin haberine göre köpek balığını yakalayanlar arasında olan balıkçı Erkan Akdeniz, Marmara'da yakalanan en büyük balığı olduğunu tahmin ettiklerini, camgözün etini İstanbul'daki lüks restoranlara satacaklarını belirtti.
Çevredekiler tarafından ''Aliş'' adı konulan köpek balığına bir süre yaklaşamayan vatandaşlar, daha sonra köpek balığının yanında hatıra fotoğraf çektirdi.

Ankara'da sokak köpeği katliamı

Ankara'da sokak köpeği katliamı


Ankara'da sokak köpeği katliamı

Ankara'da geçen hafta bir kişinin sokak köpekleri tarafından parçalanarak öldürüldüğü yönündeki haberler üzerine kimliği belirsiz kişiler köpeklere yönelik vahşi bir katliama girişti.


Ankara’da 7 köpeğe tecavüz edilerek yakılıp telef edildiğini belirten Hayvan Hakları Federasyonu üyeleri, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, sorumluların bulunmasını istedi.
Etimesgut İlçesi’nde son 3 günde 7 köpeğin yakılarak telef edilmesi hayvanseverlerin tepkisini çekti. Hayvan Hakları Federasyon Gönüllüsü Hülya Karaman, köpeklere önce tecavüz edildiğini ardından işkence yapıldığını belirterek, "Köpeklerin çoğu yakılarak öldürülmüş. Böyle bir vahşet yok" dedi. Hayvan Hakları Federasyon Gönüllüleri olayın sorumlularının bulunması için de Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Federasyon gönüllülerinin savcılığa sundukları suç dilekçelerinde şöyle denildi:
"Ankara Eryaman'da, sabah 08.00 sıralarında Tunahan Mahallesi'nde spor yapmak için dışarı çıkan İran uyruklu emekli öğretmen Majid Yahyakhani (60), 8-9 köpeğin saldırısına uğrayarak hayatını kaybettiği haberi ardından bir köpeğe önce tecavüz edilmiş, makata yakın yerde delik açılmış, sonra dayakla boynu kırılmış ve 'hala ölmedi' diye yakılmıştır. Yine olay yerinde bir başka köpek zehirlenerek öldürülmüştür. Son 3 gün içinde ise ilçede 7 köpek aynı şekilde işkence edilerek öldürülmüştür. Tüm bunlar şüphe çekicidir."
Suç duyurusunda 08.00'in çok erken bir saat olmadığı, insanların işe ve okula gitmek için uyandığı, yola çıktığı en hareketli saatlerden biri olduğu belirtilirken, olayda sadece bir tanığın olması dikkat çekici olarak nitelendirildi. Suç duyurusunda şöyle devam edildi:
"Majid Yahyakhani saldırıya uğradığında, mutlaka yardım istemiş olmalıdır. Köpekler saldırdığında kendisinin sesini duyan sadece bir kişi mi olmuştur? Ayrıca köpekler saldırdığında mutlaka havlamış ve hırlamış olmalıdırlar bunuda duyan olmamış mıdır?
Aç köpeklerin saldırıldığı söylenmektedir. Köpekler Majid Yahyakhani'yi öldürdükten sonra yemeye çalışmış mıdır? Majid Yahyakhani ilk kez mi sabah sporuna çıkmıştır? Sabah sporu yapma alışkanlığı varsa, bu köpeklerin varlığını biliyor olmalı ve önlem alarak çıkmış olmalıdır ancak; yanında sopa vb. kendini koruyacak bir alet yada acil durumlarda haber vereceği cep telefonu dahi yoktur. Majid Yahyakhani ancak hemen hayatını kaybederse yardım isteyemez. Köpeklerin Majid Yahyakhani'yi hemen öldürecek şekilde bir darbe ya da ısırık izi var mıdır? Majid Yahyakhani'yi öldüren köpekler tespit edilmiş midir? Sahipsiz sokak hayvanları olduğu kesin midir? Majid Yahyakhani'yi öldürme planı olan birilerinin özel eğitilmiş saldırgan köpekleri o alana özel olarak getirip, Majid Yahyakhani'yi öldürtüp, köpekleri geri toplama ihtimali yani cinayet ihtimali düşünülmüş müdür? Polisler olay yerine ulaştığında saldıran köpekleri görmüş müdür? Daha önce grup halinde dolaşan ve insanları ısıran köpek vakaları duymuşken, hiç insanları öldüren bir grup sokak köpeği duymadık. Bu durum ilginçtir. Olay sonrası bölgede gerçekleşen ve büyük olasılıkla artarak devam edecek olan sahipsiz sokak hayvanları katliamı için önlem alınacak mıdır? Olay sonrası tecavüz edilerek işkenceyle öldürülen sokak hayvanı ayrıca şüphe çekicidir. İnsanların sokak köpeklerini bu olaydan sonra galeyana gelip öldürmesi öfkeli insan psikolojisine uysa da bu tepkiden dolayı normal bir insanın bir köpeğe tecavüz etmesi akıl dışıdır. Bu sebeple bu köpeğe tecavüz eden kişinin olası komployla alakası olabileceği araştırılacak mıdır?"
Suç duyurusunda bu olayın toplumu "Tüm sokak köpekleri ölmeli diyenler" ve "Sokak köpeklerinin yaşam hakkını savunanlar" diye ayrıldığı savunulurken, TBMM 'de bekleyen yeni hayvan hakları kanununa bu olayın denk gelmesi ilginç olarak ntelendirildi. Dilekçede, "Bu bağlamda, bu köpek saldırısı olayının daha dikkatli incelenerek, Majid Yahyakhani'nin ölümüne cinayet şüphesinin eklenmesi, sahipsiz sokak hayvanına tecavüz edip işkence eden kişinin acilen bulunması gerekmektedir. Bu köpeğin alınıp, adli mercilerce köpekte bulunan delillerin araştırılıp bu köpeğin katilinin Majid Yahyakhani'nin ölümüyle alakası olup olmadığı araştırılmasını ,ayrıca yukarıda madde madde yazdığımız şüphelerin bir an önce araştırılmasını talep ediyoruz" denildi.
DHA

Erdoğan'dan protestocu kızları fena fırçaladı

Erdoğan'dan protestocu kızları fena fırçaladı


Erdoğan'dan protestocu kızları fena fırçaladı

Başbakan Erdoğan, konuşmasını protesto eden gençleri fırçaladı.


Başbakan Erdoğan, ATO Kongre ve Sergi Sarayı Congresium'da düzenlenen İş ve Meslek Danışmanlarını atama töreninde yaptığı konuşması sırasında ayağa kalkıp konuşmaya başlayan iki genç kız polis tarafından dışarı çıkarılmak istendi.
Başbakan Erdoğan polislere salondan çıkarılmamalarını söyleyerek iki genç kızın salonda kalmasını istedi. Bir süre tekrar ayağa kalkıp konuşmaya başlayan iki genç kıza Başbakan Erdoğan,  "Özel birşeyin varsa toplantının sonunda gelir bunları sorarsın. Ama şurada Başbakan'ınız konuşuyor önce bunu bir dinle" dedi. 
Başbakan Erdoğan, ATO Kongre ve Sergi Sarayı Congresium'da düzenlenen İş ve Meslek Danışmanlarını atama törenini katıldı. Başbakan Erdoğan, kürsüde konuşmaya başladığı sırada salonda bulunan iki genç kız ayağa kalkarak konuşmaya başlayınca polisler tarafından salondan çıkarılmak istendi. Başbakan Erodğan, polislere "Polis arkadaşım neden çıkarıyorsun dışarı ?" diyerek iki genç kızın salonda kalmalarını istedi.
Başbakan Erdoğan konuşmasına devam ederken aynı olduğu tahmin edilen iki genç kız ayağa kalkarak tekrar konuşmaya başladı. Başbakan Erdoğan, "Bak..Böyle bu tür oturumlarda önce nezaketi öğreneceksin kardeşim. Otur bakalım yerine. 3 bin kişinin olduğu salonda bu maalesef nezaketsizliktir. Böyle birşey olmaz. Burada bir defa dinlemesini bileceksin. Özel birşeyin varsa toplantının sonunda gelir bunları sorarsın. Bakanımıza ve herkese sorarsın. Ama şurada Başbakan'ınız konuşuyor önce bunu bir dinle. Burada 2 bin 817 kişiye iş veriliyor" dedi.
Bunun üzerine iki genç kız polis tarafından salondan çıkartıldı ve Başbakan Erdoğan konuşmasına devam etti. (DHA)

Kaymakamlık yakınında patlama oldu

Kaymakamlık yakınında patlama oldu


Kaymakamlık yakınında patlama oldu

Gaziosmanpaşa kaymakamlığı yakınında patlama oldu. bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.


İSTANBUL (AA) - Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı içindeki Nüfus Müdürlüğü'nde meydana gelen patlamada 2 kişi yaralandı.
Gaziosmanpaşa Meydanı'ndaki Kaymakamlık binası içindeki İlçe Nüfus Müdürlüğü'nün önündeki numaratörün yanındaki çöp kutusunda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.
Patlamada, binada bulunan ve hafif şekilde yaralanan 1'i kadın 2 kişi ambulansla olay yeri yakınındaki özel bir hastaneye kaldırıldı.
Olay yerine gelen polis ekipleri, çevre güvenliğini alarak, patlamanın sebebine ilişkin geniş çaplı soruşturma başlattı.
Nüfus müdürlüğü çalışanları arasında paniğe yol açan patlama nedeniyle binanın bazı camları da kırıldı. 
SABAHKİ BOMBA İMHA EDİLDİ
Dolmabahçe'de de bugün saat 08.00 sıralarında Swissotel'in servis kapısına çıkan Vişnelik Tekke Sokağı'nın köşesinde bir temizlik işçisinin fark ettiği paket içinde bomba bulunmuş, bomba patlatılarak imha edilmişti. mynet

Irak Katar'dan Haşimi'nin iadesini istedi

Irak Katar'dan Haşimi'nin iadesini istedi

Bağdat yönetimi, Katar'dan Doha'ya giden Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi'nin teslim edilmesini istedi.

AA

Irak, Katar'ın hakkında tutuklama emri olan Haşimi'yi topraklarında barındırmasının "kabul edilemez olduğunu" duyurdu. Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şarıstani, düzenlediği basın toplantısında, aranan bir kişinin Katar tarafından barındırılmasının kabul edilemez olduğunu ve Katar'ın Haşimi'yi Irak'a göndermesi gerektiğini belirtti.
'INTERPOL ARASIN'Irak Başbakanı Nuri el Maliki de, hakkında tutuklama emri olan Tarık el Haşimi'nin INTERPOL tarafından aranması gerektiğini belirtti.
Irak Başbakanı, "Arap ülkeleri şunu bilmeli; zanlı Arap Birliği üyesi bir ülke tarafından aranıyor. Haşimi'nin özellikle Cumhurbaşkanı Yardımcısı sıfatıyla karşılanmaması gerekir. Bu uluslararası ilişkilerin tabiatına aykırıdır. Haşimi'nin Interpol aracılığıyla istenmesi Irak'ın hakkıdır" ifadelerini kullandı.
RESMİ ZİYARET İÇİN KATAR'DAHakkında terör eylemlerine karıştığı iddiasıyla tutuklama kararı çıkartılan ve Kuzey Irak'ta ikamet eden Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık el Haşimi dün "resmi ziyaret" için Katar'a gitmişti.
Haşimi, Aralık'ta hakkında çıkarılan tutuklama kararından beri ilk kez Irak'tan ayrıldı. Irak Başbakanı Nuri el Maliki, dün düzenlediği basın toplantısında, Haşimi'nin Katar yönetimi tarafından resmi muhatap olarak karşılanmaması gerektiğini söylemişti.

3. Köprü güzergahında arsa satışları patladı

3. Köprü güzergahında arsa satışları patladı

2011 yılı verilerine göre, Türkiye genelindeki arsa satışları adet bazında 2010 yılına göre yüzde 123 oranında arttı. 3. Köprü güzergâhında yer alan ilçeler ise İstanbul'da arsa satışlarının en çok arttığı alanlar oldu.

ntvmsnbc

2011 yılı verilerine göre, Türkiye genelindeki arsa satışları adet bazında 2010 yılına göre yüzde 123 oranında artış gösterdi. Türkiye genelinde metrekare bazında satışların yüzde 35 arttığı sahibinden.com verilerine göre, arsaların ortalama fiyatları yüzde 6 oranında azalarak 90 bin TL'den 85 bin TL'ye geriledi.
Üç büyük şehirde gerçekleşen arsa satışlarında, adet bazında en çok arsanın satıldığı il, İstanbul oldu. 2011 yılında bir önceki seneye oranla satışların yüzde 87 arttığı İstanbul'da, metrekare bazında yüzde 59 oranında yükseliş yaşandı. Ortalama fiyat ise yüzde 9'luk düşüşle 110 bin TL'den 100 bin TL'ye geriledi.
BEYKOZ İLK SIRADA
Arsa satışları, en çok beş ilçede artış gösterdi. Satışların en çok arttığı ilçelerin başında yüzde bin 919 değişimle Beykoz yer aldı. Yüzde 687 artış ile ikinci sırada yer alan Pendik'i, Sultanbeyli yüzde 515, Tuzla yüzde 338, Arnavutköy yüzde 228 ile takip etti. Satışların düştüğü ilçelerde ise Esenyurt ve Küçükçekmece başı çekti.
ANKARA VE İZMİR
Ankara'da ise ortalama fiyat 2010'da olduğu gibi 2011'de de 70 bin TL'de kalırken, hem adet hem de metrekare bazındaki arsa satışları yüzde 70'in üzerinde arttı. 2011 yılında bir önceki seneye oranla satışların yüzde 73'lük artış kaydettiği Ankara'da, metrekare bazında satışlar yüzde 76 yükseldi.
Metrekarede en yüksek artışın yaşandığı şehir, İzmir oldu. Arsa satışı 2011'de yüzde 104 oranında yükselen İzmir'de, adet bazında artış yüzde 62 olarak gerçekleşti. Ortalama fiyat yüzde 13 oranında yükseldi ve 75 bin TL'den 85 bin TL'ye çıktı.

Dünyanın en hızlı ikinci ekonomisi Türkiye

Dünyanın en hızlı ikinci ekonomisi Türkiye

Türkiye ekonomisi 2011'in tamamında yüzde 8.5 büyüdü. Böylece Türkiye Çin'den sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomi oldu.


ntvmsnbc

İSTANBUL - Türkiye ekonomisinin 2011 karnesi belli oldu. Ekonomi yıllık bazda yüksek bir büyüme gösterirken, son çeyrekteki yavaşlama dikkat çekti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ekonomi geçen yılın tamamında yüzde 8.5 büyüdü. Ekonomi dördüncü çeyrekte ise yavaşlayarak yüzde 5.2 büyüdü.
Büyüme tahminlere paralel gerçekleşti. CNBC-e'nin anketinde dördüncü çeyrek için yüzde 5.2, 2011 için yüzde 8.4 büyüme bekleniyordu.
Türkiye yıllık bazda yüzde 8.5'lik büyümeyle en hızlı büyüyen ikinci ekonomi olarak belirlendi. Çin geçen yılı yüzde 9.2 büyümeyle kapatarak ilk sırada yer aldı.
KİŞİ BAŞI GELİR 10 BİN 444 DOLAR
2011 yılında, Türkiye'nin dolar cinsinden gayri safi yurtiçi hasılasının 772 milyar 298 milyon dolar olurken, kişi başına milli gelir ise 10 bin 444 dolara çıktı.
EN HIZLI BÜYÜME ARACILIKTAN
2011'de sektörel bazda sabit fiyatlarla en yüksek büyüme hızı yüzde 13.4 ile dolaylı ölçülen mali aracılık hizmetlerinde kaydedildi.
Bu sektörü, yüzde 11.4 ile toptan ve perakende ticaret, yüzde 11.2 ile inşaat, yüzde 10.8 ile ulaştırma, depolama ve haberleşme, 10.4 ile vergi sübvansiyon, yüzde 9.6 ile mali aracı kuruluşların faaliyetleri izledi.
2011'de imalat sanayi yüzde 9.4, gayrimenkul kiralama ve iş faaliyetleri yüzde 9.3, elektrik, gaz buhar ve sıcak su üretimi ve dağıtımı sektörü yüzde 8.8 büyüdü.
HİÇBİR SEKTÖR DARALMADI
2011'de daralma gösteren sektör bulunmazken, en küçük büyüme yüzde 1.7 ile diğer sosyal toplumsal ve kişisel hizmet faaliyetlerinde gözlendi. Büyüme konut sahipliğinde yüzde 1.9, madencilik ve taşocakçılığında yüzde 3.9, kamu yönetimi ve savunma, zorunlu sosyal güvenlikte de yüzde 3.9'da kaldı.
ÇEYREKLERE REVİZYON
Bu arada TÜİK, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyüme rakamlarını açıklarken, geriye dönük 7 çeyrek için revizyona gitti. Buna göre, büyüme 2010'un birinci döneminde yüzde 12.6, ikinci döneminde yüzde 10.4, üçüncü dönemdeki büyüme yüzde 5.3, dördüncü döneminde yüzde 9.3 oldu. Büyüme 2011 yılında ise ilk çeyrekte yüzde 11.9, ikinci çeyrekte yüzde 9.1 ve üçüncü çeyrekte yüzde 8.4 oldu.
BABACAN: GIPTA EDİLEN BİR RAKAM
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, büyüme rakamlarına ilişkin, ''Türkiye ekonomisinin hele Avrupa'nın bu kadar zor bir dönemde, dünyanın zor bir döneminde ortaya koyduğu büyük bir başarıdır. Bu büyüme performansı herkesin bir bakıma gıpta ettiği, özellikle Avrupa'dan bakıldığında hem hayretle karşılanan hem de gıpta edilen bir rakam'' değerlendirmesinde bulundu.
ŞİMŞEK: YUMUŞAK İNİŞ DENGELİ SÜRÜYOR
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyüme rakamlarına ilişkin olarak, ''Ekonomideki yumuşak iniş, hedeflerimiz doğrultusunda dengeli bir şekilde devam etmektedir'' dedi.
Şimşek, büyümedeki sağlıklı yapının 2012'de de etkisini sürdürmesini ve büyümenin yüzde 4 seviyesinde gerçekleşmesini beklediğini kaydetti.
ERGÜN: YÜZDE 4'Ü YAKALARIZ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün NTV'ye yaptığı değerlendirmede, bu yıl yüzde 4'lük hedefin yakalanabileceğini belirterek, ''2011'in ilk çeyreği bu konuda gerçek işareti vermeyecektir çünkü baz etkisi çok hissediliyor olacak. Döviz fiyatlarındaki, petrol fiyatlarındaki etkiler çok hissediliyor olacak. 2012'nin ikinci çeyreği ve ikinci yarısından itibaren özellikle Türkiye ekonomisindeki büyüme rakamları yüzde 4'ü yakalayabilecek bir performansı bize gösterebilecek'' dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, CNBC-e'ye yaptığı açıklamada büyümenin bu yıl yüzde 5 civarında olacağını öngördü.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama