4 Aralık 2011 Pazar

Van yine sallandı

Van yine sallandı



Van yine sallandı.



Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre saat00:15'te merkez üssü Van'ın Kavurma köyü olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Uzmanlar yerin 4.5 km altında meydana gelen depremin artçı sarsıntı olduğunu belirtti. 
İlk belirlemelere göre sarsıntıda yıkılan bina olmadığı öğrenilirken, deprem halk arasında kısasüreli paniğe neden oldu.mynet

Fuhuş operasyonu depremden kurtardı

Fuhuş operasyonu depremden kurtardı

Merkez üssü Van'ın Tabanlı Köyü olan 7.2 büyüklüğündeki deprem öncesi, polisin Erciş İlçesi'nde gerçekleştirdiği 'Madonna 1' adlı fuhuş operasyonunun 40 kişinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı.

ntvmsnbc
Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri, fuhuş yapıldığı gerekçesiyle Erciş İlçesi’nde bulunan bir oteli izlemeye aldı. 7 aylık teknik takibin ardından, 7.2’lik depremden 2 gün önce otele operasyon düzenlendi. Radikal'in aktardığına göre ’Madonna-1’ adı verilen operasyonda otelde bulunan Azeri, Gürcü ve Rus uyruklu 16 kadın, 16 müşteri, aracılık yapan 6 kişi ile 2 otel yetkilisi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 40 kişi ilk depremin meydana geldiği 23 Ekim günü ise adliyeye çıkarılmak üzere araca bindirildi. Şüpheliler, bindirildikleri araçla gözaltına alındıkları otelin önünden geçerken 7.2 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Fuhuş operasyonunun gerçekleştiği otel gözaltına alınanların gözleri önünde yerle bir oldu.
Göl kenarında bulunan otelin enkazından 9 kişinin cesedi çıkartıldı. Polis tarafından gözaltına alınan 40 kişi ise enkaz altında kalmaktan kurtuldu.
AĞLAYARAK POLİSE TEŞEKKÜR ETTİLER
Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilirken kaldıkları otel gözleri önünde yerle bir olan fuhuş şüphelileri gözyaşlarını tutamadı. Sürekli bu otelde kalan yabancı uyruklu hayat kadınları gözleri önünde otelin yıkılmasından sonra sinir krizleri geçirdi. Ağlayarak polise teşekkür eden kadınlar, "Hayatımızı kurtardınız, operasyonla gözaltına almasaydınız hepimiz ölecektik" dedi.
Fuhuş operasyonlarında gözaltına aldıkları kişileden sürekli tepki alan polis ekipleri, ilk kez teşekkürle karşılaştı.
Fuhuş operasyonunda gözaltına alınan yabancı uyruklu kadınların işlemlerinin ardından sınır dışı edildiği, gözaltına alınan erkeklerin ise serbest bırakıldığı belirtildi.

Mercimek çuvalında kaçak sigara

Mercimek çuvalında kaçak sigara.

Van sınırında düzenlenen kaçak sigara operasyonunda, Irak üzerinden Şanlıurfa'ya araçlarla getirilen ve mercimek çuvalları arasına gizlenmiş, 330 bin paketi aşkın sigara ele geçirildi.


Van sınırından Türkiye'ye getirilen sigaraların Şanlıurfa üzerinden çeşitli illere dağıtılacağı ihbarını alan güvenlik güçleri, 2 TIR ve 1 kamyonu takibe aldı.
Sürücüler, Şanlıurfa'da 3 ayrı yerde ''dur'' ihtarına uymadı. Polisin takibi sonucu durdurulan araçlarda, mercimek çuvalları arasına gizlenmiş, piyasa değeri 733 bin lira olan 333 bin 400 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. 4 kişi gözaltına alındı.NTV

'Rüyam çalındı, şikayetçiyim'

'Rüyam çalındı, şikayetçiyim'

Gördüğü bir rüyayı noterde onaylattıktan 6 yıl sonra bir meşrubat firması tarafından reklam filmi olarak çekildiğini öne süren emekli öğretmen 54 yaşındaki Hasan Sancak, 'Rüyam çalındı' iddiasında yargıya başvurdu.

Samsun'un Alaçam İlçesi'nde oturan 3 çocuk babası emekli öğretmen Hasan Sancak, gördüğü rüyayı 1 Aralık 2000 tarihinde reklam senaryosu olabileceği iddiasıyla Samsun'un Bafra İlçesi'nde 2'nci Noterliği'nde tutanakla tespit ettirdi. Sancak, başkalarının rüyasını kullanmaması için de 'İş bu rüya metninin hiçbir bilgisayar, internet ve benzeri şirket tarafından, tamamı ya da bir bölümü sahibinden izin alınmadan televizyon ya da radyoda reklam haline getirilerek oynanamaz ve oynatılamaz' şerhini koydurttu.
Aradan 6 yıl geçtikten sonra rüyasını anlatan metnin bir meşrubat firması tarafından reklam filminde kullanıldığını iddia eden Sancak, 2006 yılı Nisan ayında Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na giderek noter onaylı rüyasının çalındığı ileri sürerek suç duyurusunda bulundu ve Samsun 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 7 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkeme, geçen yılın Eylül ayında dava konusu olan rüya hakkında Ankara Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi'nden görüş istedi. Mahkeme tarafından gönderilen raporda, 'Davacıya ait noter onaylı metnin FSEK (Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu) hükümlerine göre eser vasfını haiz olduğu, davacının eser sahibi sıfatı bulunduğu, dava konusu reklam filminin senaryosunun ise davacı eseri ile aynı veya benzer olmadığı, bu nedenle davacının mali haklarına tecavüz vuku bulmadığı kanaat ve sonucuna ulaşılmıştır' denildi.
Samsun 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, bu rapor üzerine geçen nisan ayında verdiği kararda emekli öğretmen Hasan Sancak'ın davasını reddetti. Yerel Mahkeme'nin verdi bu karara itiraz eden Hasan Sancak, hakkını sonuna kadar arayacağını belirterek, Yargıtay'dan yerel mahkemenin kararını usul ve esastan bozmasını istedi.
Notere onaylattığı rüyası ile reklam filminde çok benzerlikler olduğunu söyleyen Sancak, şöyle dedi:
"Ben rüyayı yatakta görüyorum. Reklamdaki genç koltukta. Ben rüyamda yattığım yerden kalkıyorum, bir şeyler arıyorum. Reklamdaki genç de yattığı yerden kalkıyor ve bir şey arıyor. Benim açlık ihtiyacım var. Reklamdaki gencin ise, susuzluk ihtiyacı var. Ben buzdolabının kapağını açıp yiyecek arıyorum bulamıyorum. Reklamdaki genç buzdolabında içecek arıyor, o da bulamıyor. İkimiz de aradığımıza en sonunda ulaşıyor ve uyanıyoruz. Reklamda oynayan kişi de bulunduğu yerden uyanmaktadır. Rüyam ile reklam senaryosu bu kadar benzemektedir."ntv


'Sigara öldürür' Avrupa birincisi

'Sigara öldürür' Avrupa birincisi

Türkiye, sigaranın zararlarını anlatan 'sigara paketlemede' örnek ülke seçildi.

Sigaranın zararlarını en iyi anlatan ülke Türkiye oldu.
Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'nin tütün mamullerinde ‘paketleme ve etiketleme’ tedbirleri açısından Avrupa bölgesinde ‘en iyi uygulama’ ülkesi seçti.
Türkiye'nin, zararlı ürünlere karşı ‘en iyi uygulama ülkesi’ seçilmesinde, tütün mamülerinin kullanım alanları ve satışıyla ilgili yapılan yasal düzenlemeler de etkili oldu.


Yeni düzenlemeler sayesinde, perakende satış noktalarında, tütün mamullerinin görünür şekilde raflarda tutulması yasaklandı. Bu uygulamayla sigara reklamı ve tanıtımının önüne geçilmesi hedefleniyordu.
Ayrıca, diğer ülkelerle ve uluslararası kuruluşlarla yapılan işbirlikleri de 2 yılda sigarayla mücadelede çok önemli bir ilerleme sağlanmasına katkı sağladı.

Arınç: Üst düzey bir PKK'lı yakalandı

Arınç: Üst düzey bir PKK'lı yakalandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''İsmini söylemeyeceğim, PKK örgütünün üst düzeyinden biri İstanbul'da yakalanmıştır'' dedi.

AA
BURSA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'dan yayın yapan Bursa TV'de konuk oldu.
Programda kadın gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç'a, terör örgütü PKK ile ilgili bir soru yöneltildi.
Son 3 aydır terör örgütüne yönelik başarılı operasyonlar düzenlendiğini, Amanosların temizlendiğini söyleyen Arınç, İstanbul'da adını söyleyemeyeceği üst düzey bir PKK'lının yakalandığını açıkladı.

Yargıtay üyeliği seçimlerinde sürpriz gelişme

Yargıtay üyeliği seçimlerinde sürpriz gelişme

Yargıtay üyeliği seçimlerinde sürpriz gelişme.
HSYK kararıyla Yargıtay üyeliği seçimlerinde aday gösterilenlerden 39 kişi adaylıktan çekildi.

















Çekilenler arasında, Ergenekon soruşturmasını yürütürken İstanbul Başsavcı Vekilliği'ne atanan Zekeriya Öz, eski YARSAV Başkanı İstanbul Hâkimi Ömer Faruk Eminağaoğlu ile HSYK 1. Dairesi Başkanı İbrahim Okur'un eşi Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Nurdan Okur da bulunuyor.

SEÇİMİN EN GEÇ 2 AY İÇİNDE YAPILMASI GEREKİYOR Boşalan 10 Yargıtay üyeliği için seçimin en geç 2 ay içinde yapılması gerekiyor. Üyeler birinci sınıf olarak en az 3 yıl başarıyla görev yapmış hakim ve savcılar arasından seçilecek. HSYK, üyelik için kriterlere uyan 5 bin 59 hâkim ve savcıyı tespit etti. HSYK, aday olmak istemeyenlere ilişkin de 39 kişilik bir liste açıkladı.

İŞTE O ÇEKİLEN 39 İSİM Yargıtay üyeliği seçiminde aday olmak istemeyenlere ilişkin listede yer alan 39 kişi şöyle:

İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Nurdan Okur, eski YARSAV Başkanı İstanbul Hâkimi Ömer Faruk Eminağaoğlu, Demokrat Yargı Genel Sekreteri Kemal Şahin, Yargı-Sen Başkan Yardımcısı olan Afyonkarahisar Hakimi Mehmet Gülçek, HSYKGenel Sekreteri Mehmet Kaya, Genel Sekreter Yardımcıları Muzaffer Bayram, Neslihan Ekinci, Engin Durnagöl ve Bülent Albayrak,
Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Günay Albayrak, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mustafa Kemal Özçelik, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, İzmir Hakimi Ahmet Caner, İstanbul Hakimi Ali Belen, Aydın Hakimi Ayşe Ermumcu, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Cengiz Topaktaş, Ankara Cumhuriyet Savcısı Ferhat Yıldırım, Menderes Cumhuriyet Başsavcısı Halil İbrahim Marifet, Bursa Hakimi Halis Gümüşoğlu, İstanbul Hakimi Hasan Yalçıntaş, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk ile Savcıları Mahmut Baybuğa ve Mehmet Barut, İzmir Cumhuriyet Savcısı Mehmet Alyaprak, Eskişehir Hakimi Nadir Serbest ve Salih Kıral, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, Ankara Hakimi Nemci Özer, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Neyzen Özcan, İskenderun Hakimi Nezahat Sayan, Küçükçekmece Hakimi Nur Ateş, Karşıyaka Hakimi Osman Olcay, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Isparta Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Suat Yürekli, Gebze Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şerafettin Saka, Ankara Cumhuriyet Savcısı Vahdet Polatkan, Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yusuf Coşkun.sondakkahaber

Sözleşmeli er başvuruları uzatıldı

Sözleşmeli er başvuruları uzatıldı



Sözleşmeli er başvuruları uzatıldı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı, sözleşmeli er alımı başvuru süresini uzattı













Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın, sözleşmeli erihtiyacını karşılamak amacıyla daha önce başvuru süresi olarak 7 Eylül-21 Ekim 2011 tarihleri bildirilen ikinci dönem sözleşmeli er temini ön başvuru süresi uzatıldı. Ön başvurular, 4 Kasım-31 Aralık 2011 tarihleri arasında yapılacak. Toplam 10 bin 659 kişi alınacak.

Sözleşmeli er olabilmek için gerekli şartlar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın sözleşmeli er ihtiyacını karşılamak amacıyla personel temin edilecek. En az ilköğretim mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlamış, ön başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla terhislerinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olanlar ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olanlar ve halen silah altında bulunan adaylar arasından seçilecek.

Adaylar; 4 Kasım 2011 tarihinden 31 Aralık 2011 saat 17.00'ye kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın www.kkk.tsk.tr internet adresinden çevrimiçi (online) olarak ön başvurularını yapacak. Ön başvuru sonuçlarının ve sınav merkezinin yayımlanması 10 Ocak 2012 tarihinde; başvuru evraklarının incelenmesi ve kayıt kabul faaliyetleri, ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet test ve mülakatın icrası ise 16 Ocak-6 Şubat 2012 tarihleri arasında olacak.

2011 yılı ikinci dönem sözleşmeli er kontenjanları da şöyle:

"Piyade sınıfında; Hafif Zırhlı Tekerlekli Araç Sürücüsü 89,
Hafif Araç Sürücüsü 517,
Hafif Araç Sürücüsü Motorlu Kar Kızağı 79,
Aşçı 145, Ekmek pişirici 135,
Elektrik ve Güç Kaynakları Operatörü 139,
Bilgisayar işletme 4,
Diğer branşlar 9 bin 81.
Sıhhiye sınıfında ise Şoför ve Hafif Araç Sürücüsü 39,
Sıhhiye elemanı 305,
Bilgisayar işletmeni 10. Veteriner sınıfında da köpek eğiticisi 116 olmak üzere toplam 10 bin 659."

Askerlik hizmetini yapanlar bonservislerine göre alınacak Aynı branşlarda olup değişik sınıflarda başvuran adaylar, idarenin ihtiyaçları doğrultusunda diğer sınıflara kaydırılabilecek. B, C, D ve E sınıfı ehliyetli sürücülerden temin edilecek. Askerlik hizmetini yapmakta olan yükümlüler birlik komutanlıklarından alacakları onaylı belge veya bonservis ile başvurabilecekler. Askerlik hizmetini yapmış olanlar ise bonservislerine göre alınacak.sondakkahaber

En Çok Okunan Haberler

Google Arama