5 Ekim 2011 Çarşamba

Steve Jobs öldü


Steve Jobs öldü



Teknoloji dünyasının en bilinen isimlerinden Apple'ın eski patronu Steve Jobs öldü.



Dünyanın en büyük şirketlerinden Apple'ın kurucusu, Steve Jobs, 56 yaşında yaşama veda etti.
Apple'dan yapılan açıklamada, "Steve Jobs'un aramızdan ayrıldığını derin üzüntüyle bildiriyoruz. Steve'in zekası, tutkusu ve enerjisi, hayatımızı zenginleştiren ve geliştiren sayısız buluşun kaynağı oldu. Dünya, Steve sayesinde ölçülemez derecede daha iyi bir yer" denildi.
Steve Jobs, 2004 yılından beri eşine ender rastlanan 'nöroendokrin' denilen tümör kaynaklı bir pankreas kanseri türüyle mücadele ediyordu. iPod ve iPhone'u dünyaya kazandırmasıyla ünlenen Jobs, Apple'ın üst yöneticiliği (CEO) görevinden Ağustos ayında ayrılmıştı. Apple'ı dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline getiren yaratıcı güç olarak görülen Jobs, yerini sağ kolu olarak bilinen Tim Cook'a bırakmıştı.

JOBS'UN ARDINDAN...
www.apple.com/stevejobs sayfasında yayınlanan açıklamada, "Apple, vizyon sahibi ve yaratıcı bir dehayı, dünya ise harkulade bir insanı kaybetti. Steve’i tanıyacak ve onunla çalışacak kadar şanslı olanlarımız ise iyi bir dostunu ve ilham verici bir mentorunu kaybetti. Steve, arkasında yalnızca kendisinin kurabileceği bir firma bıraktı ve onun ruhu sonsuza dek Apple’ın ilham kaynağı olacak" ifadelerine yer verildi ve Jobs’ın ölümü ile ilgili düşüncelerini, anılarını ve taziyelerini paylaşmak isteyenlerin rememberingsteve@apple.com adresine e-posta gönderebilecekleri belirtildi.
JOBS'UN İŞ YAŞAMINDAN KİLOMETRE TAŞLARI
Jobs, 1970 yılının sonunda arkadaşı Steve Wozniak ile Apple bilgisayar üzerinde çalışmaya başladı. Jobs ve Wozniak'ın Sİlikon Vadisi'nde yaptıkları ilk Apple bilgisayar 1976 yılında 666,66 dolardan satışa sunuldu.
Apple'ın ilk başarılı kişisel bilgisayarlarından biri olan Apple II 1977 yılında piyasaya sürüldü. 1980 yılında Jobs, artık milyoner biriydi. İki yıl sonra Apple'ın satış rakamları 1 milyar doları buldu.
Apple, 1984 yılında grafiksel kullanıcı arayüze sahip Macintosh bilgisayarı kullanıma sundu.
Steve Jobs, 1985 yılında dönemin Appel CEO'su John Sculley ile olan anlaşmazlığı yüzünden Apple'dan ayrıldı. Wozniak da istifa etti.
Jobs, 1986 yılında NeXT adlı şirketi kurdu. Bu şirketin ilk bilgisayarı 1989 yılında 6 bin 500 dolardan satışa sunuldu. Bu şirketin satışları hiçbir zaman çok sayıda olmadı, ancak bu bilgisayarda dünyanın ilk ağ tarayıcısı kullanıma sunulmuştu. Bilgisayarın yazılımı bugünkü Macintosh ve iPhone işletim sistemlerinin temelini oluşturdu.
Apple, NeXT'i 430 milyon dolara aldıktan sonra Jobs 1997 yılında Apple'a danışman olarak geri döndü.
Apple, 1998 yılında modern görünümlü iMac bilgisayarı piyasaya sürdü. iMac, Apple'ın talihini döndürdü ve Jobs iki yıl sonra 2000 yılında Apple'ın CEO'su oldu.
Apple, 2001 yılında iPod ile müzik çalar piyasasına dahil oldu. iPod'un başarısı çevrimiçi müzik mağazası iTunes Store ile akıllı telefon iPhone'un önünü açtı.
iTunes Store 2003 yılında hizmete girdi. Apple, iTunes Store ile dünyanın en büyük müzik piyasasının sahibi oldu.
Apple, akıllı telefon olarak bilinen iPhone'u 2007 yılında piyasaya sürdü ve şu anda dünyanın en karlı telefon üreticisi konumuna geldi. iPhone, Apple'ın en fazla satan ürünü olurken, şirket ise dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı oldu.
Jobs, en son 2010 yılında tablet bilgisayar iPad'ı dünyaya tanıttı.
Ayrıca Walt Disney'in yönetim kurulu üyesi ve yüzde 7,4 ile bu şirketin en büyük hissedarı olan Jobs, bu konumuna Disney, Jobs'un animasyon şirketi 'Pixar Animation Studio'sunu 2006 yılında 7,4 milyar dolara satın aldığında kavuştu. Disney bu şirketi aldıktan sonra şirketin yeni ismi Disney-Pixar oldu.
Macintosh bilgisayarlar dahil Apple'ın ürünlerinin arkasındaki itici güç olarak görülen Jobs, 2004 yılında pankreas kanseri tedavisi gördü. Jobs'a 2009 yılında da karaciğer nakli yapıldı.
Jobs'un yönetiminde Apple, petrol şirketi Exxon'dan sonra ABD'deki en değerli ikinci şirket haline geldi.
kaynak.mynet.com

Sınır ötesi tezkereye kabul


Sınır ötesi tezkereye kabul

Sınır ötesi operasyon yetkisini 1 yıl daha uzatan tezkere TBMM’de kabul edildi.

Güncelleme:05 Ekim 2011 19:29
Hükümete sınır ötesi operasyonlar için verilen yetkinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tezkere görüşmeleri sırasında zaman zaman tartışmalar da yaşandı.



Genel Kurulda kabul edilen tezkerede, Irak'ın Kuzey bölgesinde yuvalanan PKK terör unsurlarından kaynaklanan ve Türk halkının huzur ve güvenliği ile ülkesinin milli birliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yöneltilen terörist saldırılar ve açık tehdidin devam ettiği kaydedildi.

Tezkerede, şöyle denildi: "Dost ve kardeş Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve
istikrarının korunmasına büyük önem atfeden Türkiye, PKK teröristlerinin Irak'ın kuzeyindeki mevcudiyetine ve terörist saldırılarına son verilmesini sağlamak amacıyla askeri faaliyetlerini başarıyla yürütmekte, siyasi ve diplomatik girişimleri ile uyarılarını sürdürmektedir.

Türkiye'ye yönelik olarak devam eden terörist saldırılar ve tehdide karşı, terörizmle mücadelenin bir parçası olarak uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe belirlenecek şekilde, TSK unsurlarının, Irak'ın kuzeyinden ülkemize yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere, Irak'ın PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesi ile mücavir alanlara gönderilmesi ve görevlendirilmesi için TBMM'nin 17 Ekim 2007 tarihli ve 903 sayılı kararıyla Hükümete verilen ve son olarak 12 Ekim 2010 tarihli ve 975 sayılı kararıyla bir yıl uzatılan izin süresinin 17 Ekim 2011 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını Anayasanın 92. maddesi uyarınca arz ederim."

Hasip Kaplan'dan itiraz

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, görüşmeler başlamadan itirazda bulunarak, tezkerenin Anayasa'nın 92 ve İçtüzük'ün 49. maddelerine göre bugün görüşülemeyeceğini iddia etti.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Başbakanlık tezkeresinin Başkanlıkça uygun görülen günde gündeme alınabileceğini söyledi.

Kaplan, bunun üzerine Başkanlığın tutumuyla ilgili usul tartışması açılmasını istedi.

Usul tartışması açılması üzerine Kaplan, Danışma Kurulunda tezkerenin görüşülmesi yönünde bir karar alınmadığını belirterek, tezkerenin görüşülmesini AK Parti'nin grup önerisi olarak getirebileceğini ileri sürdü.

"Bizi burada kullanmasınlar. Bu işi Pazartesi, Salı yapın ama usulüne göre yapın" diyen Kaplan, şunları söyledi: "Danışma Kurulunda Grup Başkanvekili olarak benim görevim yoksa, o zaman hiç bir Danışma Kurulu kararı çıkmayacak, hiçbirine 'Allah birdir' deseniz de onay vermeyeceğiz. Şaka değil, savaş kararı alıyoruz. Bu tezkerenin Meclis Başkanlığı üzerinden Genel Kurula indirilmesi ahlaki, yasal değil. Danışma Kurulunda çıkar savunursunuz. Siz eğer Anayasayı ihlal ederseniz, Başkanlık Divanını yürütmenin postacısı yaparsanız, bu da yetmezmiş gibi bu tezkereyi Meclise getirirseniz, gelecek cenazelerin vebalinin altından kalkamazsınız."

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, tezkerelerin görüşülmesinde bugüne kadar bu şekilde tartışma yaşanmadığını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bunun "savaş tezkeresi" olmadığını, meseleyi farklı yönlere çekip bir tartışmaya gerekçe yapılmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Şandır, Başkanlığın dün tezkerenin bugün görüşüleceğini ilan ettiğini, dolayısıyla Başkanlığın tutumunun doğru olduğunu belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, "İlk müzakerelerin böyle başlamasını arzu etmezdim. İçtüzüğün 49. maddesine göre usulde hiç bir problem yoktur" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Başkanlığın tutumunu doğru olduğunu ifade etti ve tezkerenin bugün oylanmasını istedi.

Bu konuşmaların ardından tezkere görüşmelerine başlandı.

GÖRÜŞMELERDEN

MHP Grubu adına söz alan Oktay Vural, tezkereyi desteklediklerini ve yetkinin uzatılmasının arkasında olduklarını ifade etti.

Partisinin terörle mücadele konusunda Türkiye'nin meşru güçlerini kullanması gerektiğini düşündüğünü belirten Vural, tezkereyi bu gerekçeyle desteklediklerini söyledi. Vural, "Ama bölücülük ve terörle mücadele için getireceğiniz her türlü tedbire 'evet' derken, AKP'nin terörle müzakere ve pazarlığına, PKK açılımına 'hayır' demeye devam edeceğiz" diye konuştu.

kaynak.mynet.com

Türk jetleri Kandil'e bomba yağdırdı

Türk jetleri Kandil'e bomba yağdırdıTürk savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK kamplarına bomba yağdırdığı iddia edildi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) resmi internet sitesi Türk savaş uçaklarının PKK'nın Kuzey Irak'taki bazı kamplarını bombaladığını ve Kandil ile Hakurk üzerinde de keşif uçuşu yaptığı duyurdu.

IKYB'nin sitesine göre, bugün saat 10.00 sıralarında Türk savaş uçakları PKK'nın Kandil ve Hakurk kamplarının bulunduğu Türkiye- İran- Irak üçgenindeki Sidekan bölgesinde keşif uçuşu yaptığını belirtti. Haberde daha sonrda uçakların saat 14.00 sıralarında Kuzey Irak'ın iç kesimlerindeki Gare Dağı'ndaki PKK kamplarını bombaladığını yazıldı.

Öte yandan, yerel kaynaklar, savaş uçaklarının dün akşam saat 19.30 sıralarında da Kandil'i bombaladığını bildirdi.
Kaynak.mynet.com

En Çok Okunan Haberler

Google Arama