28 Ekim 2011 Cuma

PKK depremde bile bunu yaptı..

PKK depremde bile bunu yaptı..

Türkiye’nin dört bir yanında herkes bölge için seferber olurken; terör örgütünün yayın organı Roj Tv başta olmak üzere örgütün yayın organları ise halkı kışkırtmaya çalışıyor.


Yapılan yayınlarla halk ayaklanmaya çağrılıyor. Özellikle Roj Tv’de konuşanlar, cezaevleri başta olmak üzere herkesin direnişe geçmesi gerektiğini, halkın sokağa dökülmesi ve saldırmaları gerektiğini belirtiyorlar.

Polis ve askeri de hedef gösteren yayınlar yapan Roj Tv, “Asker, polis, milletvekili rahat dolaşmamalıdır. Bunlar Kürt halkının düşmanlarıdır.” diyerek kışkırtıcı yayınlara imza atıyor.
Televizyonun yayınlarında çadırların gelmediği, 200 TL karşılığında çadırların insanlara satıldığı iddia ediliyor.
Hastanelerde hastalara bakılmadığı, enkaz altındakilerin çıkarılmadığı savunuluyor. Ayrıca yayınlarda BDP’li belediyelerin depremzedelere yardım etmek için çalıştığı, fakat bunun engellendiği ileri sürülüyor.
Yüksekova sallandı BDP'liler aldırmadı
Van ve Erciş'i yıkan depremin etkileri henüz atlatılmadan Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden de deprem haberi geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün yerin 18,3 kilometre derinliğinde meydana geldiğini saptadığı deprem dün saat 11.04'te bölgeyi şiddetle salladı. Yüksekova'daki sarsıntı ilçede büyük tedirginliğe neden oldu. Depremin özellikle köylerde herhangi bir can ve mal kaybına neden olmadığı öğrenildi.
Öte yandan deprem sonrası vatandaşların güvenli noktalara tahliyesine çalışan güvenlik güçleri, terör örgütü yandaşlarının düzenlediği saldırılar sebebiyle sıkıntı yaşadı. Terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlara tepki amacıyla Yüksekova'da gösteri düzenleyen örgüt sempatizanları, esnafa baskıyla kepenk kapattırdı, taş ve molotof kokteylleriyle güvenlik güçlerine saldırdı. Grup, polislerin "deprem oldu, vatandaşa yardımcı olmamız için dağılın" anonsuna rağmen dağılmamakta ısrar etti.
kaynak.mynet.com

"İstanbul da Bir bina bile yıkamaz"

"Bir bina bile yıkamaz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Oy düşünmem yıkarım” sözlerine, “Tümüyle siyasi şov. Bir binayı bile yıkamaz" tepkisini gösterdi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Oy düşünmem yıkarım” sözlerine, “Tümüyle siyasi şov. Bir binayı bile yıkamaz. Salı günkü grup toplantısında ona bir bina göstereceğim, gitsin nasıl yıkacakmış görelim. Acıları siyasi şova döndürmeye çalışıyor” tepkisini gösterdi.


Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığım döneminde ada bazında özel imar planları yaparak, depremle bu yolla mücadele stratejisi geliştirmiştik. Şimdi o noktaya geldiler. Peki kaynak sorununu nasıl çözecekler? Bu konudaki kararlılıkları nasıl olacak? ‘Yıkacağım’ demekle binalar yıkılmıyor. Ayamama Deresi için söyledikleri ne oldu? Tam tersine kaçak binalara izin verdiler. Ne söylerlerse tersini yapıyorlar. Başbakanın sözleriyle vurgularsak İstanbul’un yüzde 70’i kaçak. Peki İstanbul’u 20 yıldır kim yönetiyor? 20 yıldır İstanbul’u yöneteceksin, kaçak yapılaşmaya göz yumacaksın. Akılları fikirleri rant yaratmak. Her gün yeni rant yaratmakla geçti günleri. Başbakanın sözlerini ciddiye almıyorum.”
kaynak.mynet.

AK Partili vekil Harun ÇAKIR vefat etti

AK Partili vekil vefat etti

AK Parti Ordu Milletvekili Harun Çakır kalp krizinden vefat etti.



AK Parti Ordu Milletvekili Harun Çakır, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Çakır, 57 yaşındaydı.

kaynak.mynet.com

Kılıçdaroğlu'ndan törenlerin iptal edilmesine tepki

Kılıçdaroğlu'ndan törenlerin iptaline tepki

Cumhuriyetin ilanının 88. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında Kılıçdaroğlu, hükümetin Cumhuriyet Bayramı törenlerini iptal etmesini kınadı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesiyle ilgili, ''Resepsiyonların iptalini anlayışla karşılarız ama resmi tören geçişlerini, okullarda Cumhuriyet etkinliklerini iptal etmek, Cumhuriyeti anlamamak demektir. Cumhuriyetin erdemlerini bilmemek demektir'' dedi.

Cumhuriyetin ilanının 88. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında Kılıçdaroğlu, hükümetin Cumhuriyet Bayramı törenlerini iptal etmesini kınadı. Kılıçdaroğlu, bunu ''Cumhuriyeti anlamamak, Cumhuriyetin erdemlerini bilmemek'' olarak nitelendirdi.
Kılıçdaroğlu, ''Cumhuriyetimizin 88. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken şehitler verdik, Van'da, Erciş'te yüzlerce insanımızı kaybettik, binlerce yaralımız var. Elbette acımız büyüktür ama bu büyük acıları gerekçe göstererek Cumhuriyet törenlerini iptal etmek doğru değildir. Çünkü Cumhuriyet 'tasada ve kıvançta beraber olmak' demektir. Ayrıca Cumhuriyet, 'kimsesizlerin kimsesi olmak' , Van'a Erciş'e daha fazla sahip çıkmak demektir'' değerlendirmesinde bulundu.

Yakın zamanda verilen şehitler, Van ve Erciş'teki deprem nedeniyle resepsiyonların iptalini anlayışla karşılayabileceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Ama resmi tören geçişlerini, okullarda Cumhuriyet etkinliklerini iptal etmek, Cumhuriyeti anlamamak demektir. Cumhuriyetin erdemlerini bilmemek demektir. Bu kararı alanlar, öğrencilerini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine hazırlayan, depremde şehit olmuş 63 öğretmenimizin aziz ruhlarını incittiklerinin acaba farkındalar mı? Unutulmamalı ki; Cumhuriyet, uluslaşma yolunda attığımız en büyük adımın hatırlanmasıdır. O adımın gerisinde yaşanmış büyük acılar, büyük felaketler vardır. O adımın gerisinde binlerce şehidin kanı vardır. Bu topraklarda hür bir şekilde onurluca yaşamanın çelik iradesi vardır. O adımın gerisinde, bu ülkede yaşayan herkesin, kıvançta ve tasada birlik ve beraberlik yemini vardır.
Atalarımızın ettiği o yemin, bir daha bozulmamak üzere edilmiş bir yemindir. Bize, bugün yaşadığımız acıları, ızdırapları ve felaketleri göğüsleme gücü veren işte o yemindir. Van'da bu büyük milleti zor gününde kucaklaştıran işte bu yemindir, bu Cumhuriyet'tir. Cumhuriyet Bayramları, bu andın her nesil tarafından tekrarlanışıdır. Bu törenler yeni kuşaklara millet olmanın hazzını yaşatır, kıvançta ve tasada bir olmayı öğretir. Cumhuriyetin ruhunu anlamayanlara, bu büyük millet hak ettiği dersi mutlaka verecektir.''

Van'da yardımlar yine yağmalandı

Van’da 7.2 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, vatandaşlara, ülkenin çeşitli yerlerinden gönderilen yardım malzemelerinin dağıtımında, istenmeyen görüntülere bugün de yenisi eklendi. Altıntepe Mahallesi’ne, Beşiktaş Belediyesi tarafından gönderilen bir TIR dolusu malzeme, beş dakika içinde kapışıldı. Bu duruma tanık olan bazı mahalle sakinleri, "Bu talanı yapanın ihtiyaçları yok. Bunlar Vanlı olamaz. Adımızı kirletmesinler" dedi.


Depremin hemen ardından Beşiktaş Belediyesi tarafından Van’a gönderilen bir TIR dolusu malzemeyi Altıntepe Mahallesi’ne, bugün, öğlen saatlerinde götüren görevliler, iddiaya göre, bıçaklı bir kişi tarafından girişte tehdit edildi. Malzemeleri, önceden belirlenen adreslere götüreceğini söyleyen görevliler, yaklaşık 200 kişilik kalabalığın TIR kasasındaki eşyalara hücum etmesiyle zor anlar yaşadı.

TIR’ın kasasındaki brandayı açan çoluk, çocuk, kadın, erkek onlarca kişi, içeri girdi. İçerisinde giyim, yiyecek ve giyecek bulunan malzemeleri birbirlerine kaptırmamak için birbirleriyle mücadele eden kalabalık izdihama yolaçtı. TIR’daki malzemeleri araçlarına koyup götürenler de olurken, bazı vatandaşlar da, üzerlerine oturup diğer kişilerin almasını engelledi. 


Malzemeleri dağıtmakla görevli olan, ancak kalabalığın akın etmesiyle şaşkına dönen Yılmaz Güney, "Hiçbir zaman başımıza bu olay gelmedi. Böyle bir yardım olmaz. Biz evleri, zarar görenleri tespit ediyorduk. Tek tek evlerine gidip yardım malzemelerini veriyorduk. Ama bu sefer TIR’ı götür dediler. Kim verdi bu kararı bilmiyorum. Böyle bir rezillik yaşandı" dedi.

Yaşanan arbedeye tanık olan ve tepki gösteren mahalle sakinlerinden bazıları, "Bu talanı yapanın ihtiyacı yok. Bunlar Vanlı olamaz. Adımızı kirletmesinler. Ayıptır ayıp"dedi.
kaynak.mynet.com

İngiliz polisinden PKK'ya büyük darbe

İngiliz polisinden PKK'ya büyük darbeİngiliz güvenlik güçleri, dün akşam saatlerinde, PKK mensuplarının şehir merkezindeki St Paul’s kadetrali önünde kurdukları eylem çadırını bastı.


İngiliz polisi, PKK çadırını ağır silahlarla bastı PKK üzerindeki baskısını son aylarda artıran İngiliz güvenlik güçleri, dün akşam saatlerinde, PKK mensuplarının şehir merkezindeki St Paul’s kadetrali önünde kurdukları eylem çadırını bastı.

Londra'nın en büyük katedrali olan St. Paul katedrali ile Londra Borsası yakınlarında iki haftadır kurdukları çadırlar ile kapitalizmi ve işsizliği protesto eden gençlerin arasına karışan PKK'lılar, kurdukları çadırla örgüt propagandası yapıyorlardı.

Ancak, polisten alınan bilgilere göre, Scotland Yard'ı arayan bir kişinin "PKK'lıların çadırında silah gördüğünü" söylemesi üzerine gerçekleştirilen baskında gözaltına alınanlar olduğu kaydediliyor.


İngiliz siyasi gözlemciler, Londra'daki güvenlik birimlerinin son aylarda örgüte uyguladığı baskıların yoğunlaşmasına paralel olarak, PKK yandaşlarının da eylemlerini artırdıkları değerlendirmesinde bulunuyorlar.

İngiliz İstihbarat Servisi MI5, geçtiğimiz Haziran ayında Örgütün İngiltere sorumlusu Ali Engizek'i Almanya'ya sınırdışı etmişti. Geçtiğimiz günlerde çeşitli İngiliz medya organlarını işgal girişiminde bulunan Londra'daki PKK'lılar, örgüt üzerinde artan baskıları protesto etmek için iki gün önce de İngiliz Başbakanlık binası önünde bir gösteri düzenlemişlerdi.
kaynak.mynet.com

NYT: Türkiye’den Şam’a en büyük meydan okuma

NYT: Türkiye’den Şam’a en büyük meydan okuma

Türkiye’nin, Esad rejimine karşı mücadele eden silahlı bir gruba ev sahipliğini yaptığı iddia edildi.


New York Times gazetesi, Türkiye’nin, Esad rejimine karşı isyan eden “silahlı muhalefet grubu Özgür Suriye Ordusu’na ev sahipliğini yaptığı, grubun komutanına ve düzinelerce üyesine barınak sağladığı ve onlara, Türk ordusunun koruduğu kamptan sınırın diğer tarafında saldırıları düzenlemelerine izin verdiği”ni belirtirken, bunun, belki şimdiye kadar Türkiye’den Suriye’ye “en çarpıcı meydan okuma” olduğu yorumunu yaptı.

New York Times gazetesi, “Suriye’ye tokat, Türkiye, Esad karşıtı savaşçılarına barınak sağlıyor” başlığını kullandığı geniş haberinde “Bir zamanlar Suriye’nin en yakın müttefiki olan Türkiye, Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın hükümetine karşı isyan eden silahlı muhalefet grubu Özgür Suriye Ordusu’na ev sahipliğini yapıyor, grubun komutanına ve düzinelerce üyesine barınak sağlıyor ve onlara, Türk ordusunun koruduğu kamptan sınırın diğer tarafında saldırıları düzenlemelerine izin veriyor” iddialarına yer verdi.
Türkiye’nin yakında Suriye’ye “yaptırımlar” uygulamasının beklendiği, muhaliflerin, İstanbul’da kurduğu Suriye Ulusal Konseyi’ne desteğini “derinleştirdiği”ni belirten gazete “Ancak Türkiye’nin, Suriye ordusundan kaçanlardan oluşan Özgür Suriye Ordusu liderlerine barınak sağlaması, belki şimdiye kadar Şam’a en çarpıcı medya okumadır” dedi.
ABD’li gazete, Çarşamba günü “Türkiye’de büyük bir koruma altındaki bir mülteci kampında yaşadığı”nı belirttiği grubun, Çarşamba günü, Suriye’nin ortasındaki bir saldırı ile bir subay dahil, dokuz askerin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendiğini kaydettikten sonra şöyle devam etti:
“Türk yetkilileri, grubun komutanı Albay Riad Al- As’aad ve subay kampında yaşayan 60-70 kadar üyesi ile ilişkiyi ‘tümüyle insani’ olarak niteliyor. Yetkililer, Türkiye’nin başlıca kaygısı, kaçanların fizik güvenliğidir. Grubun Türkiye’nin koruması altındaki iken askeri operasyonları düzenlemesine izin verilmesi spesifik olarak sorulduğunda Dışişleri Bakanlığı bir yetkilisi, tek kaygılarının insani koruma olduğunu, onların, görüşlerini dile getirmelerini durduramadıklarını söyledi.”
-“BU KİŞİLERE İNSANİ NEDENLERLE GEÇİCİ BARINMA SAĞLIYORUZ”-
NYT, Dışişleri Bakanlığı bir sözcüsünün, “Bu insanların Suriye’den kaçtıklarında kim olduklarını bilmezdik. Başlarında ‘Ben bir askerim’, veya ‘Ben bir muhalefet üyesiyim’ diye yazmazdı” derken “Bu kişilere, insani nedenlerle geçici barınma sağlıyoruz ve bu, devam edecek” yönündeki sözlerini de aktardı.
Türkiye’deki grubunun halen Esad rejimine gerçek bir meydan okumayı oluşturmayacak kadar küçük olduğunu kaydeden gazete, ancak Suriye’deki ayaklanmanın dirençli olduğunu kanıtladığını belirtirken “Türkiye’nin rolünün Suriye’nin dost ve düşmanlarınca çok yakından izleneceği yorumunu da yaptı. NYT böyle devam etti:
“Türk Dışişleri Bakanlığınca düzenlenen ve bir Bakanlık yetkilisinin önünde gerçekleşen bir mülakat sırasında Albay As’aad, ‘Rejimiyle, düşüşüne kadar mücadele edeceğiz ve Suriye’de yeni bir istikrar ve güven dönemini tesis edeceğiz Bizler, Suriye halkının liderleriyiz ve Suriye halkın yanındayız’ dedi.
Mülakat, yerel bir devlet yetkilisinin bürosunda yapıldı ve Albay As’aad, bir keskin nişancı dahil, ağır biçimde silahlanmış 10 Türk askerinin korumasının altında geldi. Albay, Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, kendisi için satın aldığını dediği bir işadamı kıyafeti giyiyordu. Buluşmanın sonunda da albay ve bakanlık yetkilisi, grupla sonraki temasların bakanlığın aracılığıyla kanalize edilmesi tavsiyesinde bulundular.”
-“TÜRK HÜKÜMETİ, GRUBA SİLAH VEYA ASKERİ DESTEK SAĞLAMIYOR”-
NYT, Türk yetkililerinin, Türk hükümetinin gruba “silah veya askeri destek” sağlamadığını, grubun da doğrudan bu tür bir yardım talebinde bulunmadığını söylediklerini belirterek, “Yine, sağladığı korumadan dolayı Türkiye’yi teşekkür eden Albay Ab’aad, daha iyi silahlar arayışı içinde olduğunu açıkça ifade ederken grubun, kayda değer biçimde birlik olduğunu kanıtlayan Suriye liderliğine zarar verebileceğini söyledi” diye yazdı.
Albay As’aad’ın, uluslararası toplumdan silah talep ettiklerini ifade ettiğine dikkat çeken gazete, Albay’ın ayrıca, Türkiye’de yaşadığı kampta kalanların tümünün Özgür Suriye Ordusu üyesi olduklarını, gruba bağlı savaşçıların sayısının da 10 bini aştığını söylediğini anlattı.
Haberde birçok analist, kaçanların Suriye’deki saldırılarının pek koordine görünmediklerini savunsa da Albay As’aad’ın, operasyonel kontrolü tamamen elinde tuttuğunu, kapsamlı askeri operasyonların planlamasından sorumlu olduğunu iddia ettiğine dikkat çekildi.
Gazete’nin haberine son verirken de değerlendirmelerini aktardığı ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Washington Enstitüsü’nden Andrew Tabler de, grubun organize olduğunu belirtirken, “Ancak mesele, Türkiye ve Suudi Arabistan’daki insanlar gibi ne ölçüde dışarındaki kişilerden finansal destek sağladığıdır” diye konuştu.
kaynak.mynet.com

PKK'ya karşı "süper" destek

PKK'ya karşı "süper" destek

ABD Başkanı Barack Obama, PKK ile mücadelede kullanılmak üzere Türkiye'ye üç adet Süper Kobra helikopterlerinin gönderilmesi için düğmeye bastı.


ABD Deniz Piyadeleri'ne ait bu saldırı helikopterinin Türkiye'ye gönderilmesiyle ilgili öneri Kongre'ye sunuldu.


Reuters haber ajansına konuşan ABD’li yetkililer, Türkiye’nin bir süredir AH-1 Süper Kobra helikopterleri için istekte bulunduğunu belirterek, Obama yönetiminin planı kapsamında stokta bulunan üç adet AH-1 W hava aracının Ankara’ya gönderileceğini belirtti. Reuters haber ajansına konuşan ABD'li yetkililer Obama yönetiminin planının ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi.
Plan kapsamında, Deniz Piyadeleri'nin iki adet, son model AH-1Z Süper Kobra tipi helikopter alması öngörülüyor. Şu anda ellerinde bulunan üç adet AH-1W tipi helikopter de Türkiye'ye gönderilecek.
Yetkililer, ABD ordusu tarafından kullanılan araçların ve silahların başka bir ülkeye gönderilmesinin ender rastlanan bir durum olduğuna dikkat çekti. ABD Deniz Piyadeleri, SuperCobra'ları Afganistan ve Irak Savaşı'nda önemli bir silah olarak kullanıyordu. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardione de daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye'ye PKK ile mücadele için üç Süper Kobra helikopterinin gönderilmesinin planlandığını söylemişti.
kaynak.mynet.com 

Van'a yolladığı battaniyede 5 bin lira unuttu

Van'a yolladığı battaniyede 5 bin lira unuttuSilivri'de yaşayan Şükriye Metin, Van'daki afetzedelere yardım için gönderdiği battaniyenin arasında 5 bin lirasını unuttu. Yardım merkezi Kadıköy'e gelen Metin, yardım TIR'ının yola çıktığını anlayınca, "Anladım ki kolileri bulamayacağız. Bir bardak soğuk su içip Silivri'ye geri geldik" dedi. 

Trajikomik olay, Silivri Selimpaşa Mahallesinde yaşandı. Silivri Belediyesi'nin düzenlediği yardım kampanyasına katkıda bulunmak isteyen Diş Hekimi Cemil Metin'in eşi Şükriye Metin, battaniye arasında sakladığı 5 bin lirayı yanlışlıkla depremzedeler için hazırladığı paketin içinde unuttu. Eşinin yazdığı kitap baskısı için sakladığı paraları da kolilerin içinde unuttuğunu sonradan fark eden Metin, durumu eşine anlattı.

Silivri Belediyesinin yardım kolilerini Kadıköy Belediyesi Yardım Merkezi'ne gönderildiğini öğrenen Cemil Metin, soluğu Kadıköy Belediyesi'nde aldı. Buradaki yetkililerden yardım konvoyunun TIR'larla yola çıktığını öğrenen Cemil Metin, parasından umudunu kesince geri dönmek zorunda kaldı. 

Diş Hekimi Cemil Metin, "Silivri Belediyesinin Van'daki deprem için başlatmış olduğu yardım kampanyası için bizde bir koli hazırladık. Hanım o kolinin içinde benim kitap baskım için hazırladığım 5 bin lirayı yanlışlıkla koymuş. Koliler kamyona yüklendiği zaman bizim haberimiz oldu. Bize İstanbul Kadıköy'e gitmemiz söylendi. Oraya da gittik ama orada da kalabalık olduğu için kolileri bulmamız imkansızdı. Anladım ki kolileri bulamayacağız, bir bardak soğuk su içip Silivri'ye geri geldik. Olan bizim kitap parasına oldu. Canımız sağolsun, sağlık olsun. Bunda da bir hayır vardır diye düşünüyorum" dedi.
kaynak.mynet.com

Polise hain saldırı; 2 şehit

Anahtar kelime giriniz
Osmaniye'nin Zorkun Yaylası yolunda PKK'lı teröristlerce açılan ateş sonucu 2 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Hain saldırı, bugün saat 13.30 sıralarında Fakıuşağı Köprüsü yakınlarında gerçekleştirildi. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin de yer aldığı Zorkun Yaylası'na göreve giden trafik ekiplerine, terör örgütü PKK mensupları tarafından ateş açıldı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada polis memuraları Mehmet Ali Ünal ve Vahap Alagöz şehit olurken, bir polis de yaralandı.
Olayın ardından bölgeye jandarma ve polis ekipleri sevk edilirken, yaralı polis, ambulansla Osmaniye DEvlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleriyle teröristler arasında zaman zaman sıcak çatışmaların yaşandığı belirtildi.
kaynak.mynnet.com

En Çok Okunan Haberler

Google Arama