23 Kasım 2011 Çarşamba

Teröristler şantiye Bastı: 3 Ölü

Anahtar kelime giriniz


Teröristler şantiye Bastı: 3 Ölü
Batman’ın Kozluk ilçesi Yanıkkaya köyü mevkiinde bulunan Avustralya'ya ait Şelmo petrol sahasında terör örgütü PKK elemanları tarafından devriye görevi yapan özel güvenlik görevlilerini çapraz ateşe tuttu.


 Uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 2 özel güvenlik görevlisi ve 2 işçi ağır yaralandı. Silah seslerinin duyulması ile yardıma gelen güvenlik görevlilerinin arkadaşları ateşe karşılık verdi.Karanlıktan faydalanarak kaçan PKK'lı terörist grup takibe alındı.Şirket çalışanları şirkete ait ambulanslarla yaralıları Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırdı.Hastanede yaralılara yapılan tüm müdahalelere rağmen güvenlik görevlileri Mücahit İçli (28) ve Nimet Dalkılıç (30) ile işçi Şerif Çolak (36) kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay sonrası Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, hastaneye gelerek hastanede görevli personelve polislerden olayla ilgili bilgi aldı.Çatışmanın yaşandığı bölgeye Batman ve Kozluktan çok sayıda özel harekat polisi ve jandarma gönderildi.Kaçan PKK'lı terörist grubun yakalanması an meselesi,hastanede hayatını kaybeden güvenlik görevlileri ve işçi Şerif Çolak'ın cenazeleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
kaynak.mynet.

Ali Taran'ın eski eşi Selma Desmond hayatını kaybetti!



Ali Taran'ın eski eşi Selma Desmond hayatını kaybetti!


Reklamcı Ali Taran'ın kısa bir sure önce boşandığı eşi Selma Ann Desmond akşam saatlerinde Levent'teki evinde yaşamını yitirdi.

Ali Taran  21 yıllık eşi Selma Ann Desmond'u  Ayşe Özyılmazel uğruna terk etmiş ve geçtiğimiz Temmuz ayında görkemli bir düğünle Bodrum'da evlenmişti. Bu düğününde yaşananlar büyük tartışma konusu olmuştu.

Ali Taran'ın, Ayşe Özyılmazel ile birlikte olduğu öğrenen Selma Taran, Özyılmazel'e acı bir nisihatta bulunmuştu:
“Ali'ye de Ayşe'ye de mutluluklar diliyorum. Bu durumda oğlumuz Kuzey üzgün ve kırgın. Gelin hanıma bir tavsiyem var; Sakın hasta olmasın. Benim geçirdiğim hastalığı geçirmesin.”
Selma Ann Desmond, hastalığı döneminde eski eşinin ilaç paralarını ödemediğini söyleyerek şunları söylemişti:

"Şok geçiriyorum. İlaçlarım için gerekli parayı ödemiyor. Bu nasıl bir beladır. Ben iyileşmeye çalışıyorum o beni hasta etmek için elinden geleni yaptı, yapmaya devam ediyor. İlaçlar olmadan nasıl iyileşeceğim.. Yıllar önce hediye edilmiş mallarım var. Kendisinin de birden fazla malı vardır. Mahkeme kararıyla her türlü ilaç giderlerimi ödemekle sorumlu. Bu tavrı alarak benim ölmemi istediğini düşünüyorum. İtirazı olan var mı? Sesiz kalmak, alttan almak, artık salaklık derecesine giriyor.”

PKK Suriye sınırında kamp kurdu

PKK Suriye sınırında kamp kurdu

PKK Suriye sınırında kamp kurdu

Terör örgütü PKK'nın, iç karışıklığın yaşandığı Suriye'de, Türkiye sınırındaki Resulyan İlçesi'nde yeni bir kamp kurduğu öne sürüldü.


İstihbarat birimleri, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne yakın mesafede olan ve 150 örgüt mensubunun yerleştiği kampın PKK'nın liderkadrosundan 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in talimatıyla kurulduğunu belirtti.

Geçen ay Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen hava operasyonunda öldürülen PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın yürütme konseyi üyesi 'Rüstem Cudi' kod adlı Rüstem Bayram'ın adı verilen kampın kurulduğu bilgisinin ardından, olası saldırı ihtimaline karşı sınıra asker takviyesi yapıldı.
İstihbarat raporlarında, PKK'nın kış üstlenmesi öncesi Güneydoğu'nun sakin kentleri olarak bilinen Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep'te ses getirecek eylem yapmayı planladığını belirtilerek, güvenlikönlemlerinin üst seviyeye çıkarılması istendi.



Yaşanan iç karışıklığı fırsat bilen ve muhaliflere destek vermeme noktasında anlaşmaya varan PKK, Suriye'de elde ettiği zemin ile Türkiye sınırına yakın noktalarda üstlenmeye başladı. Irak ve İran sınırında rahat hareket edemeyen örgütün, Türkiye'ye rahat sızma amacıyla Suriye'ye yöneldiği kaydedildi.

CEYLANPINAR'IN KARŞISINA KAMP KURULDU
İstihbarat birimlerinin hazırladığı rapora göre yaklaşık 1 ay önce PKK'nın lider kadrosunda yer alan Suriyeli Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık'ın kararıyla Suriye'nin Haseki kentine bağlı olan ve sınıra sıfır noktasındaki Şanlıurfa'ya birkaç kilometre mesafedeki Resulayn ilçesinin yüksek kesimlerinde örgüt kampı kuruldu. Kuruluş toplantısına Fehman Hüseyin ve Cemil Bayık'ın da katıldığı kampa, 150 silahlı örgüt mensubunun yerleştirildi.

ÖLDÜRÜLEN SURİYELİ TERÖRİSTİN ADI VERİLDİ
Faaliyete başlayan ve 150 silahlı örgüt mensubunun barındığı kampa, geçen 10 Ekim'de Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava saldırısında öldürülen PKK'nın önemli isimlerinden olan aynı zamanda KCK'nın yürütme konseyi üyesi Rüstem Cudi kod adlı Rüstem Bayram isimli Suriyeli teröristin adı verildi. Bu teröristin cesedi de bir hafta önce Resulayn İlçesi'nde, PKK mitingine dönüşen cenaze töreniyle defnedildi.

SINIRA ASKER TAKVİYESİ YAPILDI
Gelişmelerin ardından Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne kent merkezinden ve batı illerinden çoksayıda asker takviyesi yapıldı, birliklerin sızmalara karşı uyarıldığı sınır hattındaki devriye sayıları da artırıldı. İstihbarat birimleri, daha önce terör örgütünün tercih ettiği Hatay kırsalının deşifre olması ve bölgede güvenlik güçlerince gerçekleştirilen yoğun arazi arama tarama faaliyetinden dolayı, sızmalariçin Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis hattına yöneldiğine dikkat çekti. Ceylanpınar'ın yanı sıra, sınıra sıfır noktada bulunan Akçakale ile Suruç ilçelerine de takviye yapılan sınır birliklerinin dikkatli olmaları uyarısı yapıldı. Terör örgütünün militanlarının yanı sıra, yurt içinde yapılacak eylemlerde kullanılacak patlayıcıları da Suriye sınırından geçirmeyi amaçladığına dikkat çekilen uyarıda, patlayıcıların sınıra yakın noktalardaki PKK milis güçleri aracılığıyla taşınmak istendiği vurgulandı.

HEDEFTE ŞANLIURFA, ADIYAMAN VE GAZİANTEP VAR
İstihbarat birimleri, kış üstlenmesine hazırlanan terör örgütünün, ses getirmek için bu kez batı illeri yerine, sakin olarak değerlendirilen Güneydoğu kentlerinde eylem yapmayı amaçladığı görüşüne de yer verdi. Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şöyle denildi: "PKK'nın yeni bir eylem yapmak için zemin aradığı, eylem için batı illeri yerine Şanlıurfa,Gaziantep ve Adıyaman başta olmak üzere sakin olarak değerlendirilen Güneydoğu kentlerini hedef aldığı belirlenmiştir. Olası saldırı ihtimaline karşı tüm birimlerin teyakkuz halinde olması ve tedbirlerini gözden geçirmesi ve en üst seviyeye çıkarması gerekmektedir." ASKERE 'SİVİL ARAÇ' UYARISI
İstihbarat birimlerince hazırlanan raporlar doğrultusunda tüm illere gönderilen mesajda, PKK terör örgütünün militanları aracılığıyla güvenlik güçlerini de hedef alacağı belirtilerek, şu uyarılarda bulunuldu:"PKK terör örgütü, emniyet müdürlükleri, askeri birlikler, karakollar, kışla ve gazinolara yönelik eylem planlamaktadır. Bu doğrultuda tüm birimlerin hassasiyet içerisinde görev yapması, önlem amaçlı görevlendirilen nöbetçi sayılarının artırılması ve mutlaka çelik yelek giymelerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Personellerin bulunduğu alan ve çevresinde sivil araç parklarına izin verilmemesi ve bu konuda tüm personelin uyarılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Ana hedef konumundaki personel servislerinin de, olası eylemlere hedef olmamak için saatleri ve güzergahlarınıngünlük olarak değiştirilmesi önem arz etmektedir. Askeri personelin taşınması veya görevlerini resmi araç yerine sivil araçlar ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir." Uyarı mesajında, resmi kurumlar, bankalar ve halkın yoğunlukla bulunduğu alışveriş merkezlerinde de güvenlik tedbirlerinin artırılması istendi.

POLİS VE ASKERE ATEŞ EĞİTİMİ
Son süreçte yaşanan gelişme sonrası alarma geçen polis ve asker de kendi içinde önlemlerini artırdı. Zırhlı araçların bakımları yaptırılırken, polis ve askere sık sık uzun namlulu silahlarla atış talimi yaptırılmaya başlandı. Kent merkezlerinde olası eylemlerde açık hedef olunmaması konusunda sık sık telsiz anonsları ile uyarılan polislerden, ihbarlara en az 2 ekiple bakmaları ve yanlarında mutlaka uzun namlulu silah bulundurmaları isteniyor.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI SINIRDA İNCELEME YAPTI
Gelişmeler Suriye sınırında hareketli günler yaşanmasına yol açarken, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu beraberindeki kuvvet komutanları ile dün Şanlıurfa'ya geldi ve sınır hattında incelemelerde bulundu. 2'nci Ordu ve 7'nci Kolordu Komutanı ile birlikte Şanlıurfa'ya gelerek, Suriye sınırındaki Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç İlçeleri'nde incelemelerde bulunan Orgeneral Kıvrıkoğlu, ziyaretine ilişkin soruları "Sınır birliklerimizi denetliyoruz" diye yanıtladı.
kaynak.mynet

Eksi 2 derecede banyo işkencesi!

Eksi 2 derecede banyo işkencesi!


Eksi 2 derecede banyo işkencesi!

Van'da depremzedeler soğuk havaya rağmen çocuklarını gündüz saatlerinde eksi 2 derecede yıkamaya çalışıyor.


Van'da yaşanan deprem felaketinin ardından bir yandan yaralar sarılmaya çalışılırken artçı depremler korkutuyor. Birçok vatandaş binalara girmeye giremiyor, esnaflar tezgahlarını sokaklara kuruyor.

ÇOCUKLAR DIŞARIDA YIKANIYOR
Hayatlarında ilk kez çadır kurmak durumunda kalan vatandaşlar, çadır kurmada birbirlerine yardımcı olmaya çalışıyor. Özellikle çocuklarının kış şartları ve soğuk nedeniyle çeşitli hastalıklara maruz kaldığını belirten Vanlılar, etkin önlemler alınmasını istiyor. Bazı aileler, soğuk havaya rağmen çocuklarını gündüz saatlerinde yıkamaya çalışıyor.
 
Gündüzleri çocuklar için oyun alanı gibi olan çadır kentler gece ayazı ile suskunluga bürünüyor. Çadır kentlerden soğuk yüzünden uyuyamayan çocukların ağlama sesleri yankılanıyor.
 
ÇOCUKLAR HASTALIKLARLA KARŞI KARŞIYA
Van'da sert kış koşulları çadır kentlerdeki çocukları vurdu. Çocuklar bronşit ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibihastalıklarla karşı karşıya.
 
Çadır kentlerde yaşayan aileler çocuklarının sağlığı konusunda endişeli. Sert kış koşulları ve özellikle gece eksi 14'e kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle çocuklar bronşit ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklarla karşı karşıya.
 
Depremzedelere soğuğa karşı elektirikli ısıtıcı ve katalitik soba verilmiş olsada bez çadırlar kış koşullarına uygunolmadığı ısınmak mümkün olmuyor.
kaynak.mynet

Gül'den AB'ye sert eleştiri..

Gül'den AB'ye sert eleştiri


Gül'den AB'ye sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Gül İngiltere gezisi kapsamında konuşma yaptığı İngiltere Parlamentosu'nda AB'ye ağır eleştirilerde bulundu.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Kıbrıs'taki yarım devletin 2012'nin ilk yarısında ABDönem Başkanlığı yapacak olması AB tarafının zayıflığını gösteriyor. Bu şartlar altında AB'nin Kıbrıs'ın bütünlüğünü tamamen imkansız hale getirecek sürecin başlamasına sebep olacağından endişeliyim. Böyle bir sürecin sonuçlarına er ya da geç herkeskatlanır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İngiltere'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında İngiltere Parlamentosunun bir grup milletvekiline hitap etti. Konuşmasını İngilizce olarak yapan Gül, Türkiye-İngiltere ilişkileri ve Arap Baharına ilişkin değerlendirmelerde bulunduktan sonra Kıbrıs meselesiyle ilgili AB'ye mesajlar verdi.
Ada'da çözüme ulaşılmasını Rum tarafının engellediğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, AB ülkelerinin, Kıbrıs'ın tamamını temsil etmeyen Rum kesimini üyeliğe kabul ederek ilkeleriyle çeliştiğini söyledi. Gül, şöyle konuştu:

''AB, ortaya çıkabilecek böyle bir durumu ancak siyasi irade göstererek önleyebilir. İngiliz dostlarımız AB tarafında bu niyetin sergilenmesi için kritik rol oynayabilir.''
''Ben burada Türkiye'nin doğru dostları arasındayım'' diyen Gül, İngiltere ile Türkiye'nin bölgelerindekilit rol oynadığını ve benzer görüşleri paylaştığını vurguladı. İki ülke arasındaki işbirliğini ''mükemmel'' olarak niteleyen Gül, işbirliğinin ikili ilişkileri de aştığını ve çok geniş coğrafyayı ilgilendirdiğini belirtti.
-''Onlarca yıl ya da yüzyıllık ilişki değil''-

Gül, bugünkü toplantının ilişkilerin güçlenmesine ve iki ülke arasındaki tarihi dostluğa katkıda bulunacağına dair inancını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül, ''Tarihi derken onlarca yıl ya da yüzyıldan bahsetmiyorum. Diplomatik ilişkilerimiz 16. yüzyıla kadar uzanıyor'' dedi.

Türkiye'den İngiltere'ye ilk devlet ziyaretini yaklaşık 150 yıl önce Sultan Abdülaziz'in yaptığını anımsatan Gül, tarihçiler tarafından Osmanlı'nın gücünün gösterilmesi, dönemin önemli ülkeleriyle dostluk bağlarının güçlendirilmesi ve Avrupa'nın önde gelen ülkelerindeki idari ve sosyal yapının görülmesi şeklinde sıralanan o dönemdeki gezinin amaçlarının, ilişkilerin 150 yılda çeşitlenmesine rağmen bugün de uygun görülebileceğini ifade etti.
Türkiye ile İngiltere arasındaki iyi ilişkilerin iki ülkenin de güçlenmesine katkı sağladığının altını çizen Gül, ''Halklarımızın yaşam standardını artırmak için hala birbirimizden öğreneceğimiz ve yararlanacağımız çok şey var'' diye konuştu.
-Dünyadaki değişim süreci-
Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın tarihi bir değişimden geçtiğine dikkati çekerek, ''Yaşanan gelişmelerle başa çıkmak için seçilecek yol gelecek nesillerin yaşamını da etkileyecek'' dedi.
Afrika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Ortadoğu'ya eski düzenlerin değişmek üzere olduğunun altını çizen Gül, şöyle devam etti:

''Gerçekten keşfedilmemiş denizlere doğru yol alıyoruz. Türkiye ve İngiltere hepimizin içindebulunduğu geminin doğru yolda ilerlemesi için dümenin kontrol edilmesine yardımcı olabilir. Türkiye ve İngiltere G-20 bünyesinde dünya ekonomisini istikrara kavuşturmak için ortak çaba içinde, Avrupa'nın bütünüyle daha özgür ve barış içinde olması için uğraşıyor, NATO'da güvenlik için işbirliği yapıyor, Afganistan, Irak ve Libya gibi coğrafyalarda güvenlik ve istikrarı yerleştirme gayretinde, Ortadoğu ve Kuzey Afrika halklarının dönüşüm ve demokrasi mücadelesine katkı veriyor.
Arap Baharı sürecinde hangi ülkede neler olacağına dair sağlıklı öngörüde bulunmak için erken, ancak açık olan şey bölgede kaçınılmaz ve geri dönüşü olmayan demokrasi sürecinin başladığıdır. Umarız, bölge halklarının saygın bir hayat sürme hayalleri gerçekleşir. Bu yolda halkların da direksiyonda olacağına şüphe yok.''
-''İki yıldır tek bir fasıl bile açılmadı''-
Gül, bir İngiliz parlamenterin Türkiye-AB ilişkilerine dair sorusu üzerine, Türkiye'nin en hızlı büyüyen Avrupa ülkesi olmasına rağmen son iki yılda tek bir müzakere faslının dahi açılmadığına işaret etti. Türkiye'nin Avrupa için en güvenli enerji tedarikçisi olacağının altını çizen Gül, enerji faslının açılmadığını da dile getirdi.

Türkiye'nin AB serüveninin kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Gül, süreç sonunda üyeliğe Avrupa ülkelerinin olduğu kadar Türk halkının da karar vereceğini söyledi.
kaynak.mynet

33 yıllık iktidarın sonu...

33 yıllık iktidarın sonu


33 yıllık iktidarın sonu

Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih yetki devri anlaşmasını imzaladı.


Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) barış planıiçin geldiği Riyad'ta Kral Abdullah'ın hazır bulunduğu toplantıda yetkilerini devredecek olan anlaşmayı imzaladı. Toplantıda KİK Üyesi ülkeleri dışişleri bakanları da hazır bulundu.

Suudi Arabistan devlet televizyonunun birinci ve ikinci kanallarında Arapça ve İngilizce olarak yayınlanan anlaşma töreninde Kral Abdullah ve tüm kabine hazır bulundu. Kur'an okunması ile başlanan imza töreni ile ocak ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilecek sürecin başlatılacağı belirtildi.

Yemen'de barış görüşmeleri için bulunan Birleşmiş Millerler (BM) heyetine başkanlık eden Cemal Bin Ömer'in girişimleriyle yapılan görüşmelerde, muhalif partiler ile Salih arasında mutabakata varıldığı belirtilmiş, Salih'in yetkilerinin devrine imkan sağlayacak "operasyonel mekanizma" konusunda imzanın bir kaç gün içerisinde atılabileceği açıklanmıştı. Yemen Devlet Başkanı Salih'in son derece sağlıklıgöründüğü canlı yayında sürekli olarak Kral Abdullah ile sohbet ettiği görüldü.

Kral Abdullah açılış konuşmasında, anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Yemen halkına yönelik bir konuşma yaptı ve "Bugün yeni bir sayfa ve yeni bir tarih açıyoruz. Yemen'in bağımsızlığı içingüzel bir sayfa açıyoruz. Suudi Arabistan geçmişte olduğu gibi kalacaktır ve size yaptığı tüm yardımlara ve geleceğinize yardım edecektir. Ve karşılıklı ilişkilerimiz korunacak, yeni bir gelecekoluşacaktır" ifadelerini kullandı.

Bugün Riyad'ta imzalanan anlaşmaya göre Devlet Başkanı Salih'in kendisine ve ailesine sağlanacak olan dokunulmazlık karşılığında yetkilerinden vazgeçip, anayasal koşullarda "Devlet Başkanı" statüsü ile korunması öngörülüyor.

YENİ HÜKÜMETLE İSŞBİRLİĞİ YAPACAĞIM
Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, ülkesinde kurulacak yeni birlik hükümetiyle işbirliği yapacağını söyledi. Salih, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin hazırladığı yetki devri anlaşmasını Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da imzalamasından sonra yaptığı açıklamada, Yemen'de 9 aydır süren isyanın bedeline değindi, ancak istifasını isteyen protestocuların taleplerinden söz etmedi.

Ali Abdullah Salih, protestoları ''devrim'' olarak nitelendirerek, Devlet Başkanlığı Sarayına haziran ayında yapılan, kendisinin ağır yaralanmasına yol açan saldırının ise ''skandal'' olduğunu söyledi.

Yetki devri anlaşması, Salih'in yetkilerini 30 gün içinde yardımcısı Abid Rabbo Mansur Hadi'ye devretmesini ve 90 gün içinde devlet başkanlığı seçimleri yapılmasını öngörüyor.
kaynak.mynet

Kılıçdaroğlu'dan Başbakan'a Dersim yanıtı

Kılıçdaroğlu'dan Başbakan'a Dersim yanıtı


CHP lideri, "Başbakan kin ve nefret tohumları ekiyor, psikoloğa görünmesi lazım" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bir başbakanın görevi toplumda sevgiyi egemen kılmaktır. Toplumun kaynaşmasına katkı vermektir. Sayın Başbakan topluma kin ve nefret tohumları ekti'' dedi.

Kılıçdaroğlu, beraberinde Ankaramilletvekilleri ile Mardin'nin Nusaybin ilçesinde terör saldırısında şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Oktay Aydoğan'ın Keçiören'deki babaevine taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Dersim konusunda sert ifadeler kullandığı ve özür dilediğinin hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine şunları söyledi:

''Bir başbakanın görevi toplumda sevgiyi egemen kılmaktır. Toplumun kaynaşmasına katkı vermektir. Sayın Başbakan topluma kin ve nefret tohumları ekti. Çok ağır ifadeler. Ben kendisini dinlerken 'acaba Türkiye Cumhuriyetine düşman bir kişiyi mi dinliyorum?' diye kaygıya kapıldım. Nasıl olur da bir ülkenin başbakanı kendi yurttaşları arasında ayrım yapar. Kin ve nefret tohumları eker. Ben merak ediyorum. Bundan sonraki adımı ne olacak acaba. Sayın Başbakanının kesinlikle ama kesinlikle bilgilendirilmesi lazım, kesinlikle ama kesinlikle bir psikoloğa görünmesi lazım.''
kaynak.mynet

TSE'de büyük rüşvet operasyonu

TSE'de büyük rüşvet operasyonu

TSE'de büyük rüşvet operasyonu

TSE Deney Laboratuvarları MerkeziBaşkanı Mehmet H'nin de aralarında bulunduğu 19 kişi, parakarşılığı belge düzenlendiği iddiasına ilişkin gözaltına alındı.


İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli'ne bağlı Çayırova ilçesindeki TSE'degörev yapan bazı kişilerin para karşılığında belge düzenledikleri yönündeki ihbarlar üzerine çalışma başlattı.
4 aylık çalışmanın ardından TSE'ye ve İstanbul ile Kocaeli'nde belirlenen adreslere operasyon düzenleyen polis, TSE Deney Laboratuvarları Merkezi Başkanı Mehmet H. ve bazı TSE çalışanlarının da aralarında bulunduğu 19 kişiyi gözaltına aldı.
Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda bazı evrak ve dijital malzemeler ele geçirilirken, çok sayıda dokümana da incelenmek üzere el konuldu.


Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.
kaynak.mynet

Erdoğan canlı yayında Metiner'i susturdu

Erdoğan canlı yayında Metiner'i susturdu


Başbabakan Erdoğan, Mehmet Metiner'i canlı yayında susmaya davet etti!


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında 'Sabiha Gökçen Havalimanı ismi değişsin' diyen Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner'e seslendi.
Başbakanlık arşivi ve Necip Fazıl Kısakürek'in kitabından belgelerle Dersim Katliamı konusunda çarpıcı açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, 'Eğer devlet olarak bir özür dilenmeliyse ben devlet adına özür dilerim ve de diliyorum. CHP lideri de CHP tarihi adına özür dilesin' dedi.

'SEN ARTIK BUNA KARIŞMA MEHMETÇİĞİM'



Erdoğan, konuşmasının bir yerinde AK Parti vekili Metiner'e dönerek 'Artık sen de bu işe karışma Mehmetçiğim' dedi.
ERDOĞAN BU İŞİ YAPAMAZ DEMİŞTİ!
AK Parti'de Mehmet Metiner'in konuşmaları daha önce de tartışma konusu olmuştu. Milletvekili seçilmeden önce yaptığı bir konuşmada "Tayyip Erdoğan, Kürt sorununu çözemez" demişti. Bu konuşmasına ilişkin ses kaydının gündeme düşmesi AK Parti'de infial etkisi yaratmıştı.
ÖZÜR ÜSTÜNE ÖZÜR DİLEMİŞTİSes kasedi ortaya çıkınca önce 'ses bana ait ama ifadeler bana ait değil' diyen Metiner ardından 'böyle bir şey söylemedim, muhabir haberi yanlış yazmış. Ses de ifade de bana ait' diyerek konuşmayı sahiplenen son olarak da kanal kanal gezerek "Başbakan Erdoğan'dan bin kez özür diliyorum" açıklaması yapmıştı.
EMİNE HANIM'IN ÖNÜNDE İKİ BÜKLÜM
Ekranlarda özür dileyen Metiner, yaptıklarıyla yetinmeyip Başbakan Erdoğan'la bizzat görüşmek için Kayseri'ye kadar gitmişti.
İddialara göre Başbakan'ın konuşması öncesi kendisiyle görüşmeye çalışan Metiner'e ise Erdoğan yüz vermemişti. Başbakan Erdoğan kürsüde konuşurken Metiner bu kez Emine Erdoğan'ın yanına gelerek derdini anlatmaya çalışsa da ondan da beklediği ilgiyi görememişti. İşin en çarpıcı yanı ise Metiner'in Emine Erdoğan'ın yanında görünen fotoğraflardaki bu haliydi.

Markette açık süt devri başlıyor...

Markette açık süt devri başlıyor

Markette açık süt devri başlıyor

Hayvansal ürünlerin satış ve denetimiyle ilgili mevzuat yenileniyor. En önemlideğişikliklerden biri sütte...


Yirmi gün içinde yürürlüğe girecek düzenlemeyle artık tüketiciler, marketlerden de tencereyle "açık süt" alabilecek.
Söz konusu düzenleme Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, 13 Aralık'a kadar çıkaracağı 10 yeni gıda yönetmeliğinin içinde var. Yönetmeliklerin temel amacı hayvansal ürünlerde denetimi artırmak.
Bu kapsamda süt özel olarak mercek altına alındı. Özellikle kırsal kesimde yaygın olan açık süt kullanımı kayıt altına alınacak. Gerekli koşulları sağlamak şartıyla açık süt, marketlerde satılabilecek.
Haberin Devamı

Çiftlik aşamasından sütün işlendiği ve satıldığı aşamalara kadar soğuk zincirin kırılmaması ve hijyen şartlarının yerine getirilmesi olduğu takdirde bunlar olacak.
Yeni dönemde hayvanların kesim şartları da değişiyor. Hayvanlar, kesimden önce şoklanacak.
Düzenlemeleri NTV canlı yayınında anlatan Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, ürünlerin, tarladan sofraya gelinceye kadar izlenerek kayıt altında olacağı ve Avrupa Birliği'nin hijyen kriterlerinin tam olarak sağlanacağı bir sistem kurulacağını söyledi.
Kavak, "Çiftliklerimizin hastalıklara karşı, özellikle hayvandan insana bulaşan hastalıklar konusunda ari hale gelmesi şartları getiriliyor" dedi.
kaynak.mynet.

Rusya füze kalkanını hedef aldı!

Rusya füze kalkanını hedef aldı!


Rusya füze kalkanını hedef aldı!

Rusya, Türkiye’de kurulmasına karar verilen füze kalkanına tepki gösterdi.


Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Rusya’nın güney ve batı bölgelerinde füze konuşlandıracakları açıklamasını yaptı.
 
NATO’nun füze kalkanı konusunda Rusya’nın endişelerini de göz önüne almasını istediklerini belirten Medvedev, aksi takdirde konuşlandırılacak füzelerin buraları hedefleyeceğini söyledi.
 
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Washington yönetimi, Rusya’nın füze kalkanı planıyla ilgili endişelerinin üzerine eğilmezse ABD’nin Avrupa’daki füze kalkanı sahalarını hedef alabileceklerini söyledi.
 
Medvedev, televizyonda yayınlanan açıklamasında, NATO ile ABD’nin liderliğindeki füze kalkanı planı konusunda anlaşmaya varamamaları halinde Rusya’nın ülkenin en batısındaki Kaliningrad ile diğer bölgelere füzeler konuşlandıracağını kaydetti.
 
Dimitriy Medvedev, ülkesinin, ABD ile yapılan, nükleer silahların azaltılmasını öngören yeni STARTanlaşmasından çekilebileceğini ve ABD’nin, Avrupa’ya füze kalkanı yerleştirme planını ilerletmesi halinde silahların kontrolüyle ilgili diğer anlaşmaları durdurabileceğini bildirdi.
 
Rusya, ABD’nin Avrupa’ya konuşlandırmayı öngördüğü füze kalkanı planını, nükleer güçlerine bir tehdit olarak değerlendiriyor.
kaynak.mynet

En Çok Okunan Haberler

Google Arama