12 Kasım 2011 Cumartesi

Halep'te Türk Konsolosluğu'na saldırı

Halep'te Türk Konsolosluğu'na saldırı

Halep’teki Türk konsolosluğuna da saldırı girişiminde bulunan göstericiler Türk bayrağını indirmeye çalıştı.


Arap Birliği'nin yaptırım kararına tepki gösteren Suriyeli göstericiler, başkent Şam, Lazkiye ve Halep’teki diplomatik misyonlara sopa ve kesici aletlerle saldırdı.

Göstericilerin hedefi olan binaların arasında Şam'daki Suudi Arabistan büyükelçiliğinin ve Lazkiye'deki Fransız konsolosluğunun da bulunduğu belirtildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Halep’teki Türk konsolosluğuna da saldırı girişiminde bulunulduğunu söyledi.
Çelik, Türk güvenlik güçlerinin göstericilere müdahale ederek engel olduğunu belirtti.  Ömer Çelik, Türk bayrağını indirmeye çalışan göstericilerin başarılı olamadığını ifade etti.

Çelik, Türk bayrağını yırtılmasın diye saklayan polisin olayların ardından bayrağı Türk yetkililerine teslim ettiğini de vurguladı.

Arap Birliği dışişleri bakanlarının Mısır'ın başkenti Kahire'de dün yaptıkları toplantıda Suriye'yle ilgili bir dizi yaptırım kararı alınmıştı.

Toplantıda Arap Birliği üyesi 18 ülke kararlar leyhine oy verirken, Irak çekimser kalmış, Lübnan ve Yemen ise karşı oy kullanmıştı.
kaynak.mynet.com

Berlusconi istifa etti!

Berlusconi istifa etti!

İtalya'da kemer sıkma paketinin Temsilciler Meclisi’nde onaylanmasının ardından Başbakan Silvio Berlusconi istifa etti.


Cumhuriyet Senatosu tarafından dün onaylanan bugün de Temsilciler Meclisi'nden geçen finansal istikrar yasasının ardından istifa edeceğini daha önce açıklayan Başbakan Silvio Berlusconi, cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de kendisinin ve hükümetinin istifasını Cumhurbaşkanı Napolitano'ya sundu
Temsilciler Meclisi'ndeki oylamanın ardından merkez sağ koalisyonun küçük ortağı Kuzey Birliği Partisi (Lega Nord) lideri Umberto Bossi ile bir araya gelen Berlusconi, mini zirvenin ardından son kez olmak kaydıyla bakanlar kurulunu başbakanlıkta topladı.
Berlusco'nin, son bakanlar kurulu toplantısında bakanlara ve Başbakan Yardımcısı Gianni Letta'ya teşekkür ederek, ''Şimdi cumhurbaşkanlığına istifamı sunmaya gidiyorum'' dediği öğrenildi.
Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun da istifaları kabul edeceği ve yarından itibaren erken seçimlere kadar olan sürede ülkeyi yönetmesi için Senatör Mario Monti'yi görevlendireceği ifade ediliyor.
Napolitano, 1994-2004 yılları arasında Avrupa Komisyonu İç piyasalar, Gümrük ve Vergilendirme Komiserliği yapan Mario Monti'yi üç gün önce hayat boyu senatör olarak atamıştı.
Başbakan Berlusconi, geçen salı günü mecliste yapılan 2010 yılına ilişkin devlet harcamaları bilançosunun oylamasını, iktidar milletvekillerinin oylarıyla meclisten geçirmesine karşın, oylamada meclisteki çoğunluğunu, partisinden ayrılan milletvekilleri nedeniyle kaybetmişti.
75 yaşındaki Berlusconi, AB'nin istediği ekonomik reformların, Senato ve Temsilciler Meclisi'nde onaylanmasını takip eden süreçte, istifa edeceğini açıklamıştı. Berlusconi'nin başbakanlık görevini yaptığı son iktidar, 8 Mayıs 2008 tarihinde göreve gelmişti.
Bu arada, Temsilciler Meclisi önünde toplanan protestocuların, ''Bye bye Silvio'', ''12 Kasım 2011 Özgürlük Bayramı'' sloganları attıkları görüldü.
Cumhurbaşkanlığı sarayının önünde de Berlusconi'ye tepkisini dile getiren 2 bin kadar kişi toplanırken, göstericiler ''Soytarı'' ve ''Mafyasın sen'' diye slogan attı.
kaynak.mynet.com

Yeşil kartlıya gelir testi

Yeşil kartlıya gelir testi

9.5 milyon Yeşil Kartlı’dan kimlerin 2012’den sonra da prim ödemeksizin ücretsiz sağlık hizmeti alacağı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırlayıp uygulayacağı gelir testi ile belli olacak.

Ancak test ile ilgili çalışmalar henüz bitmiş değil. SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü

Prof. Dr. Rıza Murat Karaşen, “Bu test bilimsel kriterleri içerecek. Ancak Yeşil Kartlılar bu test yapılana kadar mevcut haklarını kullanabilecek, boşluk olmayacak” diye konuştu

ANKARA - Yılbaşından itibaren yürürlüğe girecek olan Genel Sağlık Sigortası Sistemi’nde 9.5 milyon yeşil kartlının durumunu belirleyecek ‘Gelir Testi’ için gözler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na kilitlendi. 61. Hükümet’in kuruluşuyla yenidenyapılandırılan bakanlıklar içinde yeralan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, milyonlarca kişinin geleceğini belirleyecek olan ‘Gelir Testi’yle ilgili halen çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlığın hazırlayacağı ve uygulamasını yürüteceği ‘Gelir Testi’nin kriterleriyle, uygulamadaki usul ve esasları büyük önem taşıyor. 2012 yılından itibaren sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için kimin prim ödeyip ödemeyeceğini belirleyecek olan ‘Gelir Testi’ne ilişkin düzenlemenin bir an önce yayınlanarak, yürürlüğe girmesi gerekiyor.

Tek tek test yapılacak
SGK Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürü Prof. Dr. Rıza Murat Karaşen, VATAN’a yaptığı açıklamada, söz konusu ‘Gelir Testi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanıp yayınlanacağını belirterek, bunun sonucunda 9.5 milyona yakın Yeşil Kartlı’nın teker teker bu teste tabi tutulacağını vurguladı. Bakanlığın halen üzerinde çalıştığı düzenlemenin bilimsel kriterleri içereceğini belirten Karaşen, gerçek geliri tespit edilecek olanların bu tespite göre primlerini ya kendilerinin ödeyeceğini, ya da devlet tarafından ödeneceğini belirtti. Karaşen, şöyle konuştu:

“2012 yılı başından itibaren Genel Sağlık Sigortası sistemine geçiyoruz. Bu tarihten itibaren Yeşil Kart sahibi vatandaşlar tek tek ‘Gelir Testi’ne tabi tutulacak. Böylece kimin priminin kendisi tarafından ödeneceği, kiminkinin devlet tarafından ödeneceği belirlenecek.

‘Gelir Testi’ne ilişkin düzenleme Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanıyor. Bu konuda SGK olarak bizim bir görev ve sorumluluğumuz yok. Biz de, son derece titiz şekilde ve bilimsel esaslara dayanılarak hazırlanacak olan Gelir Testi’nin sonuçlarını bekliyoruz. Bu test diğer ülke örnekleri de incelenerek, bu örneklerden Türkiye’ye uyarlanarak, gerçek fakiri, yani ihtiyacı olanı ve olmayanı belirleyecek kriterleri ortaya koyacak. Düzenleme yayınlanıp yürürlüğe girdikten sonra her bir Yeşil Kartlı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tek tek incelenecek.”

Zaman az, çalışma bitmedi
Rıza Karaşen, bakanlığın halen çalışmasını bitirmediği, ancak yılbaşına çok az bir zaman kaldığı hatırlatılarak, “Gelir Testi düzenlemesi yayınlanıncaya kadar geçen sürede ne olacak?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Bu süre içinde Yeşil Kartlılar, henüz bu teste tabi tutulup yeni durum belirlenmediği için Yeşil Kart’ın kendilerine verdiği hakları kullanmaya devam edecek. Düzenleme yayınlanıp, bakanlık ilgili Yeşil Kartlı vatandaşla ilgili test yaptıktan ve test sonucunda ortaya çıkan gelir durumuna göre yeni sisteme uyacaklar. Buna göre geliri asgari ücretin üçte birinden az olanların, yani gerçekten ihtiyacı olanların primini devlet ödeyecek, diğerlerininkini ise gelirlerine göre kendileri ödeyecek.”

Yılbaşına kadar bu düzenlemenin yetişip yetişmeyeceği konusunda Karaşen, “Bakanlığın çok titiz çalıştığını biliyoruz. Ancak gelir testi düzenlemesi yetişmezse de Yeşil Kart sahipleri, bu test yapılana kadar mevcut haklarını kullanabilecekleri için boşluk olmayacak” diye konuştu.kaynak.mynet.com

Suriye'nin ipini Çektiler...

Suriye'nin üyeliği askıya alındı

Suriye'nin üyeliği askıya alındı

Arap Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanlarını bir araya getiren toplantıda, Suriye'nin üyeliği askıya alındı..


Arap Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanlarını bir araya getiren toplantıda, Suriye'nin üyeliği askıya alınıp, Şam yönetimine yaptırım uygulanması istenirken, Suriye muhalefetine "geçiş sürecini" konuşmak üzere Arap Birliği'nin Kahire'deki genel merkezine gelmesi çağrısı yapıldı.


Arap Birliği'nin Suriye konulu toplantısına başkanlık eden dönem başkanı Katar'ın Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad bin Casım ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Suriye rejiminin, Arap Birliği'nin çalışma planını uygulamadığı için Beşşar Esad rejimiyle ilişkilerin askıya alındığını belirtti.


Suriye heyetlerinin bundan sonra hiçbir şekilde Arap Birliği'ne kabul edilmeyeceğini ve Suriye'deki sivil ölümlerin sürmesi halinde Arap Birliği'nin konuyu BM dahil tüm uluslararası örgütlere taşıyacağını vurgulayan Katarlı bakan, Arap Birliği üyesi 22 ülkenin Suriye'de gelecek dönemde bir geçiş yönetimi için bir proje oluşturulmasını sağlamak amacıyla tüm muhalif gruplara çağrı yapılması yönünde görüş bildirdiğini kaydetti.
Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarına Şam'daki büyükelçilerini de çekmeleri çağrısı yapan Bin Casım, toplantıda ayrıca Suriye'ye siyasi ve ekonomik yaptırım uygulanması kararı çıktığını bildirdi.
Kararın çerçevesi tam belirli olmamakla birlikte Arap Birliği'nin Suriye'ye bu yaptırımları uygulamakta kararlı olduğu dile getirlidi.
Kahire'de üç gün içinde Suriye'deki tüm muhalif gruplarla Arap Birliği Suriye Komisyonu bir araya gelecek.
Suriye muhalefetiyle görüşüldükten sonra toplantının sonucuna göre, Suriyeli muhaliflerin temsilci olarak tanınıp tanınmaması hususunda bir sonuca varacağı açıklandı.
-Genel merkez önünde Suriyeli muhaliflerin sevinci-
Arap Birliği'nin aldığı karar, kuruluşun genel merkez binası önünde gösteri yapan Suriyeli muhalif gruplar tarafından sevinçle karşılandı.
A.A muhabirine değerlendirmelerde bulunan muhalifler, Arap Birliği'nin aldığı kararın kendileri için sevindirici olduğunu belirterek, sürecin daha hızlı uygulanmasını istediler.
kaynak.mynet.com

Satanist ayin!

Satanist ayin!


Amerika’nın Milweukee kentinde yaşanan olayda Rebecca Chandler (22), internetten tanıştığı adı açıklanmayan adamla birlikte olduklarını, bıçaklamanın adamın rızasıyla gerçekleştiğini öne sürdü. 

“Bıçak yaralarının çoğundan ev arkadaşım sorumlu” diyen Chandler, polise 20 yaşındaki ev arkadaşı Raven Larrabee’nin satanist olduğunu söyledi. 

Vücuduna 300 bıçak darbesi alan gencin ise ağır yaralı bir halde evden kaçmayı başardığı ve tedavi altına alındığı belirtildi.
kaynak.mynet.com

Deniz otobüsünü Kaçıran terörist öldürüldü...


Deniz otobüsü kaçırıldı

İzmit - Gölcük arası sefer yapan deniz otobüsü kaçırıldı.


Terör örgütü PKK, dün akşam İzmit-Karamürsel arasında sefer yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait “Kartepe” adlı deniz otobüsünü silah ve bomba tehdidiyle kaçırdı. Kaptan köşkünde mürettebatı rehin alan teröristin idaresindeki, gemi Marmara Denizi’nde daireler çizdikten sonra yakıtı bitince İstanbul Silivri açıklarında demirledi. Güvenlik güçlerinin teslim olması konusunda yapılan uyarılar terörist tarafından dikkate alınmadı. Bunun üzerine saat 05.35’de tüm güvenlik birimlerinin düzenlediği ortak operasyonda terörist ölü olarak ele geçirilirken yolcu ve mürettebat da sağ olarak kurtarıldı.

KARTEPE DENİZ OTOBÜSÜNDEN SON KARELER (FOTO GALERİ)


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kartepe isimli Deniz Otobüsünü kaçıran ve 1 kişi olduğunu belirtiği teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi. Vali Mutlu operasyon aşaması ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kartepe isimli deniz otobüsünün bir eylemci tarafından kaçırılması ile ilgili olarak bügün sabah saat 05.35’te güvenlik birimlerimizin ortak operasyonuyla, başarılı bir operasyon yapıldı ve eylemci ölü olarak ele geçirildi.

Bu eylemle ilgili olarak İstanbul deniz liman sahasında kaçırılan deniz aracının girdiği andan itibaren bütün ilgili birimlerimiz güvenlik teşkilatlarımız ciddi bir koordinasyon içerisinde geminin hareketini takip etti ve eylemci ile ilgili olarak, sayısı, kimliği, gerçekleştirmek istediği eylemin yöntemi, bomba düzeni ile ilgili olarak çok yoğun bir araştırma ve koordinasyon yürüttü. Valilik Kriz Merkezinde tüm bilgiler titizlikle incelendi ve eylemcinin teslim olması noktasında beklentiler sürdürülürken, yapılacak çalışmalar da çok dikkatli bir şekilde hazırlandı."Personel ve yolcuların durumu iyi"

Vali Mutlu "Silivri açıklarında geminin demirlediği andan itibarın operasyon çerçevesinde saat 05.35 itibarı ile bu operasyonun gerçekleştirilmesi için karar verildi ve çok kısa bir süre sonra gemiye çıkılarak eylemci ölü olarak ele geçirildi.. Yolcular ve mürettebatla ilgili en ufak bir problem yoktur. Adli makamlar bilgilendirildi ve onlarında bu noktadan sonra yapılacak işlemler koordineli şekilde takip edilecektir" diye konuştu.

"Üzerinde düzenek var"


Mutlu "Şahsın kimlik bilgilerinin tesbitini sürdürüyoruz ancak zaman zaman alınan bilgilerle ilgili kimliğine yönelik bilgilerde farklı kimliklere ulaştık. Eylemcinin üzerinde bir düzenek mevcut. Kablolar, tertibat vardır. Ancak uzmanların yapacağı inceleme sonucu nasıl bir düzenek olduğu anlaşılacak. Çatışma operasyonu gerçekleştiren ortak bir operasyon düzenlendi. Tüm güvenlikle ilgili birimlerimiz görev aldı" dedi.

Yolcular tahliye edildi

Silivri'de operasyon düzenlenen "Kartepe" adlı deniz otobüsündeki yolcular, sahil güvenlik botlarına bindirilerek tahliye edildi. Yolcuların arasında fiziksel olarak zarar gören kimse olmadığı tespit edildi.

Korsan şov

İçinde 5’i kadın 18 yolcu, 4 mürettebat ve 2 stajyer bulunan deniz otobüsü, akşam 17.45’te İzmit İskelesi’nden ayrıldı. Kısa süre sonra silahlı bir kişi kaptan köşküne çıktı. Kaptanı silahla tehdit eden ve “5 kişiyiz, üzerimizde bomba var” diyerek gemiyi ele geçiren eylemci, rotanın Yalova yönüne çevrilmesini istedi.

Olayı gören kaptan yardımcısı, yetkilileri arayarak kaçırılma olayını bildirdi. Deniz otobüsünü ele geçirdikten sonra mürettebat ve yolcuların cep telefonlarını toplayan silahlı kişilerden biri, 155 Polis İmdat hattını arayarak, “Müdahale etmeyin. Üzerimde bomba var, patlatırım” tehdidinde bulundu. Elinde silahla kaptan köşküne girip geminin kontrolünü ele geçiren PKK’lının yalnız olmadığı, kendilerini takip eden güvenlik botlarının yaklaşmasını engellemek için havaya ateş etmeleriyle belli oldu. Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri Deniz Polisi noktasında toplandı. Uzun namlulu silah taşıyan ve çelik yelekli polisler “Polis1” adlı sürat teknesi ve “Polis 2” adlı zodyak botla denize açıldı. Yalova’daki emniyet yetkilileri geminin hiçbir sahile yaklaştırılmayacağını söylediler.

GPS cihazını söktüler
Yalova’ya giderken yön değiştirip Adalar’ın yakınından Selimpaşa’ya istikametine yönelen deniz otobüsünün uydudan takibi önlemek için GPS cihazını söktüren PKK’lılar, 22.00 sıralarında Silivri açıklarına gelindiğinde rotayı güneye çeviren deniz otobüsü bulunduğu bölgede sürekli daire çizdi. Bu sırada güvenlik yetkilileri gerekirse deniz ortasında müdahale etmek için hazırlık yaptı. Deniz otobüsü, yakıtı bittiği için 23.15’te İstanbul Selimpaşa açıklarında demirledi.
Güvenlik görevlileriyle kaptan Cumhur Tunçel’in cep telefonundan irtibat kuran terörist, yiyecek ve yakıt ikmali dışında herhangi bir istekte bulunmadı. Kaptan köşkünde bulunan teröristin üzerinde bomba olduğu ve elindeki bir kumandayla bunu patlatacağı yönünde tehditler savurduğu belirtildi.
Çevresinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı gemiler dikkat çekiyor. Deniz Şube  Müdürlüğüne bağlı ekipler de bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Sahilde ise polis ekipleri ile çok sayıda ambulans hazır beklerken, basın mensupları Selimpaşa sahilinde gelişmeleri izliyor.
Komandolar denize açıldı helikopter takip etti
Deniz otobüsü Adalar yakınlarında dolaşırken, Donanma Komutanlığı’nın da bulunduğu Gölcük Deniz Üssü’nde alarma geçildi. İçinde SAS komandolarının bulunduğu 3 Sahil Güvenlik botu gemiyi takibe aldı. Bir askeri helikopter de havadan takip başlattı. Denizcilik Müsteşarlığı ekipleri de geminin rotasını otomatik tanımlama sistemiyle takip etti.
Ayrıca Körfez boyunca sıralanan, başta TÜPRAŞ olmak üzere parlayıcı ve patlayıcı depolama tesisi bulunan kuruluşlarda da alarma geçildi. İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa’daki güvenlik birimlerini alarma geçerken, sahillerde de yoğun önlem alındı.
Yakıt ve yiyecek istediler
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kaçıranların 4 ya da 5 kişi olduğu tahmin edildiğini söyledi. Yıldırım şöyle dedi: “Terör örgütünün bir kanadı olduğunu söylüyor, HPG diye (PKK’nın silahlı kanadı). Önceliğimiz yolculara zarar gelmeden işi sonlandırmak. Selimpaşa açıklarındaki geminin yakıtı bitmek üzere. Yakıt ve yiyecek talebinde bulunuldu. Ayrıca gemideki makine arızası nedeniyle gerekli aletleri istediler. Kaptanla irtibat kuruyoruz. Niyetleri henüz net değil.”

Kaçıranın ilk şartı: Medyaya  konuşurum
KOCAELİ Valisi Ercan Topaca, kaçırılan deniz otobüsündeki yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Topaca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Yolcular sağlıklı, herhangi bir sorun yok. Arkadaşlarımızın bir sıkıntısı yok. Konuyu takip ediyoruz” dedi.  Vali Topaca, gece toplantı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada,  “Bekliyoruz, takip ediyoruz. Şu an Ambarlı’da. Yolcularımız çok rahatlar, iyiler. Herhangi bir sıkıntı yok” dedi. Gemideki kaptan yardımcısıyla konuştuğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye İbrahim Karaosmanoğlu, olayın ardından yaptığı açıklamada, deniz otobüsünü kaçıran kişinin ilk isteğinin medyaya açıklama yapmak olduğunu belirtti.
Gemideki yolcudan yakınına telefon
GEMİDE bulunan bazı yolcular cep telefonuyla yakınlarıyla irtibat kurdu. Güvenliği açısından adı saklı tutulan C.T. adlı yolcu, teröristin üzerinde bomba olduğunu ve elindeki kumandayla bunu patlatabileceğini söyleyip önce herkesin cep telefonlarının bataryalarını çıkarttırdığını daha sonra da kaptan köşküne çıktığını bildirdi. Daha sonra cep telefonu bataryasını takıp irtibat kurduğu öğrenilen bu yolcunun anlattığına göre eylemci sonradan kendileriyle hiç irtibata geçmedi.  Yolculardan lise öğrencisi Seyitmemi Güven’in dayısı Sinan Topçu’da, “Yeğenim annesine telefon açarak kaçırılma olayını bildirmiş, daha sonra kendisine ulaşamadık” dedi.
Marmara’da seferler iptal
Deniz otobüsünün İzmit-Karamürsel arasında sefer yaparken kaçırılmasının ardından Valilik kararıyla Pendik-Yalova arası arabalı vapur seferleri güvenlik nedeniyle iptal edildi. İskeledeki elektronik tabelalardan seferlerin iptal edildiği bilgisi geçilirken, iptal anoslarla da duyuruldu.
İmralı alarmı
Deniz otobüsünün İmralı’ya gitme ihtimaline karşı Ada’da da geniş güvenlik önlemleri alındı. 5 mil yanaşma yasağı bulunan ve alarma geçirilen İmralı Adası çevresinde hücumbotlar hazır bekledi.

Teröristin kimliği belli oldu

Teröristin kimliği belli oldu

Deniz otobüsünü kaçıran teröristin cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafı yayınlanırken aynı zamanda kimliği de belli oldu.


Gölcük-Değirmendere seferini yapan "Kartepe" adlı deniz otobüsünü kaçıran teröristin kimliği belli oldu. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, teröristin 1984 doğumlu Mensur Güzel olduğunu açıkladı.Dün saat 18:00 sıralarında İzmit Karamürsel seferini yapmak üzere 18 yolcu, 4 mürettebat ve 2 stajyer ile denize açılan Kartepe adlı Deniz Otobüsü PKK’lı terörist tarafından kaçırıldı.
 
Kocaeli’nde yolcu ve mürettebatıyla birlikte bir deniz otobüsü kaçıran eylemci, sabaha karşı güvenlik birimlerinin gerçekleştirdiği bir operasyonda 10 dakika içinde etkisiz hale getirildi, yolcular kurtarıldı. Teröristin cep telefonuyla çekilen fotoğrafı yayınlandı. 
 
Kimliği belli oldu
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin  katıldığı bir TV programında deniz otobüsünü kaçıran teröristin 1984 doğumlu Mensur Güzel olduğunu ve PKK'nın Kacaeli Gençlik Sorumlusu olduğunu açıkladı. Şahin terörist Mensur Güzel'in bağlantılı olduğu 3 kişinin ise gözaltana alındığını söyledi.Üzerinde bomba olduğunu söyledi
Kocaeli’nde kaçırılan deniz otobüsü ile ilgili bekleyiş yaklaşık 12 saat sürdü. Eylemci Kocaeli’de saat 17.45 sularında kaçırdığı deniz otobüsünü bir süre İzmit Körfezi’nde dolaştırdı. Bu arada yolcuların ve mürettebatın silahlarını topladığı ve polisi arayarak üzerinde bomba olduğunu söylediği belirtildi. Gemide toplam 18 yolcu, 4 mürettebat iki de stajyer bulunuyordu. Kartepe adlı deniz otobüsü yakıtının bitmesi üzerine Silivri Selimpaşa açıklarında demirledi.
 
YORGUNLUK EŞİĞİ BEKLENDİ
Gemiyi kaçıran eylemci kaptan aracılığıyla yakıt ve yiyecek istedi. Bu arada polis ve salih güvenlik birimleri deniz otobüsünün çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken İstanbul Terörle Mücadele ve deniz birliklerinin en seçkin timleri SAT komandoları ve tüm emniyet birimleri operasyon için ortak bir çalışmaya koyuldu. Gece boyunca sesiz bekleyiş sürdü herhangi bir hareketlilik yaşanmadı. Ancak sabah saatler 5.35’i gösterirken eylemcinin yorgunluk eşiği de dikkate alınarak operasyon için düğmeye basıldı. Operasyon fazla sürmedi. Yaklaşık 10 dakika sonra deniz otobüsünü kaçıran bir teröristin öldürüldüğü bilgisi geldi.
 
VALİ GÜLER: BAŞARILI BİR OPERASYON YAPILDI
Olay yerine İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile birlikte gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu şu açıklamayı yaptı: "Başarılı bir operasyon yapılmış ve eylemci, ölü olarak ele geçirilmiştir. Bu eylemle ilgili olarak İstanbul deniz liman sahasına, kaçırılan deniz aracının girdiği andan itibaren bütün ilgili birimlerimiz güvenlik teşkilatlarımız ciddi bir koordinasyon içinde geminin hareketini takip etmiş ve eylemciyle ilgili olarak eylemci sayısının tespiti, kimliği gerçekleştirmek istediği yöntemi, bomba düzeneğine sahip olup olmadığı, kimlik bilgileriyle ilgili olarak çok yoğun bir araştırma ve koordinasyon yürütmüştür."
kaynak.mynet.com

En Çok Okunan Haberler

Google Arama