10 Aralık 2011 Cumartesi

Kredi kartlarında yeni dönem

Kredi kartlarında yeni dönem



Kredi kartlarında yeni dönem.
Kredi kartlarında tek limit dönemi başlıyor











Vatandaşların gelirlerini aşan ve ödeme güçlüğü yaşadıkları kredi kartılimitlerine sınırlama geliyor. Ekonomiyönetimi, 2012 başında kredi kartlarına tek limit uygulamasına geçiyor.

LİMİTİ AŞMAK SÖZ KONUSU OLMAYACAK Habertürk gazetesinin haberine göre; 10 bin lira limit belirlenen bir vatandaş, bunu ister tek bankadan, isterse 5 ayrı bankadan 2 biner TL limitli kartlarla kullanabilecek. Bu limiti aşmak söz konusu olmayacak. 2011 yılında 200 milyar TL'yi aşan bireysel kredi kartı borçları, ekonomi yönetimini bu konuda önlem almaya itti. Son dönemdekredi kartı borçlarında yaşanan ödeme güçlüğü ve bu konuda artan şikâyetler üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarında, "tek limit" uygulamasını hayata geçiriyor.

2012 BAŞINDA HAYATA GEÇİRİLECEK 2012 başında hayata geçirilecek düzenleme ile kredi kartı sahiplerinin gelir durumları, mülkiyet bilgileri, ailedeki çocuk sayısı, tüketim ve harcama alışkanlığı gibi bilgiler göz önünde bulundurularak kredi kartları merkezi tarafından, "tek bir limit" belirlenecek. Tüm bankaların ulaşımına açık olacak bu limit, vatandaşa verilecek kredi kartlarına da referans oluşturacak.

Gürcistan’a kimlikle geçiş başladı

Gürcistan’a kimlikle geçiş başladı


Gürcistan’a kimlikle geçiş başladı.
Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınır geçişleri, pasaporta gerek kalmadan kimlikle gerçekleştiriliyor















Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınır geçişleri, pasaporta gerek kalmadan kimlikle gerçekleştirilmeye başlandı.

Türkiye ve Gürcistan arasındaki 1996 tarihli gümrük geçiş noktaları anlaşmasına eklenen ve 31 Mayıs 2011’de iki ülke diplomatları tarafından imzalanan ek protokolle birlikte iki ülke arasındaki geçişlerde artık pasaport kullanılmayacak.

Teknik altyapının tamamlanmasıyla birlikte, 31 Mayıs’ta sembolik
başlatılan kimlikle geçiş süreci, gece yarısı 12.00’den itibaren başlatıldı.
Bundan böyle Türkiye Cumhuriyeti ve Gürcistan vatandaşları, kara sınır
kapılarından kimlik kartlarıyla geçiş yapabiliyor.

Ek protokolün imzalandığı 31 Mayıs’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, gümrük noktasına gelerek kimlik
kartlarını görevlilere göstermiş, Gürcistan tarafından Türkiye tarafına giriş
yapmışlardı.

-Geçiş nasıl yapılıyor?- 

Sarp Sınır Kapısı’nda Hopa Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Kimlikle
Geçiş İrtibat Bürosu’na başvuran vatandaşlar, nüfus cüzdanlarını buradaki
görevlilere teslim ederek kimlikle geçişin ilk aşamasını başlatıyor.

Kimlik bilgileri bilgisayar ortamına aktarılan vatandaşlara, bu
bilgilerin yer aldığı bilgisayar çıktısı veriliyor. Yurt dışı çıkış harcı yerine
1 liralık ücret alınan vatandaşlar, kendilerine teslim edilen belgeyle sınır
kapısından giriyor. Burada önce Türk tarafında polisler tarafından mühürlenen
belgeyle Gürcistan tarafına geçen vatandaşlar, buradaki kontrolün ardından
Gürcistan’a geçiyor.

-Vatandaşlar uygulamadan memnun- 

Yeni uygulamayla birlikte Gürcistan’a kimlikle geçen Sarp Köyü Muhtarı
Yalçın Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1988 öncesi kapalı olan sınır
kapısından bugünlere gelmenin çok önemli olduğunu belirtti.

O dönemler kuzeye ellerini uzatamadıklarını, bunun bile yasak sayıldığını
ifade eden Çakır, "Şimdi çok iyi. Önce pasaportla geçiş başladı. Bugünden
itibaren kimlikle geçiş başladı, ülkemiz için güzel şeyler başladı. Geçişlerin
bize ekonomik olarak büyük katkısı olacak. Bana göre giriş çıkışlar yüzde 100’den
fazla artar" dedi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu da kimlikle geçiş yapanlar
arasında yer aldı. Emiralioğlu, kimlikle geçişi uzun yıllardır beklediklerini
kaydederek, özellikle beldelerine böylece insan sirkülasyonunu artacağını, ayrıca
iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerinin daha da artarak devam edeceğini
vurguladı.

Selahattin Karabük ise Ankara’dan geldiğini belirterek, "Batum’a
gidiyoruz. Bir derneğin aracılığıyla gezi yapacağız. İlk kez geçiyorum. Kimlikle
geçiş çok iyi bir uygulama. Pasaport alacaktık, yetiştiremedik, şimdi kimlikle
geçiyoruz, çok memnunuz" diye konuştu.

Mehmet Öztürk de kimlikle geçmek için sınır kapısına geldiğini anlatarak,
"Karşıyı gezmek istedik. Önce turistik amaçlı gezeceğiz. İşi daha sonra
düşüneceğiz" dedi.

Nüfus cüzdanı olmadığı için sınırdan geçemeyen Uğur Yavaş ise "Ehliyetle
giremiyorum. İlla nüfus cüzdanı istiyorlar. Ehliyetle girmek istiyoruz" diye
konuştu.sondakkahaber

Ay tutulmasına yoğun ilgi

Ay tutulmasına yoğun ilgi

Ay tutulmasına yoğun ilgi
Tam ay tutulması, Erzurum'un Oltu ilçesinde ilgiyle izlendi. 











Oltu'da saat 17.45 sıralarında ay tutulması net şekilde izlendi. Yaklaşık 15 dakika süren ay tutulmasını büyük bir heyecanla seyreden vatandaşlar, ilginç değerlendirmelerde bulundu.

İlk kez tutulma izlediklerini söyleyen vatandaşlar manzara karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadılar.

Ette korkunç iddia

Ette korkunç iddia


Ette korkunç iddia.

Macaristan'dan ithal edildi diye gösterilerek deli dana riski taşıyan ülkelerden hayvan ithal edildiği ortaya çıktı


Hayvan hastalıklarından ari olduğu için“güvenli” bulunarak hayvan ithaline izin verilen Macaristan, hayvan vurguncularının da yeni kapısı oldu.

Macaristan’dan getirilen “ithal sığırlarla” ilgili belgelerde tahrifat yapılarak suiistimal edildiğinin belirlenmesi üzerine, Macaristan’dan hayvan ithalatı durduruldu. Bakanlığın araştırmaya başlattığı iddialar ise korkutucu nitelikte.

Radikal'den Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre bazı firmaların, Türkiye’nin deli dana gibi hastalıklar açısından riskli olduğu için ithalat yapılmasına izin vermediği ülkelerden aldığı hayvanları, Macarlı yetkililerin de göz yummasıyla “Macar sığırı” olarak gösterdiği ve Türkiye’ye soktuğu iddiaları doğrulandı ve araştırma genişletildi. Macaristan bu iddiaların gündeme geldiği tek ülke de değil. Bulgaristan’dan ithal edilen koyunlarla ilgili olarak da benzeri suistimaller görüldü ve ithalat askıya alındı.

Suistimal edildi

Edinilen bilgiye göre, Macaristan’dan yapılan büyükbaş hayvan ithalatıyla ilgili iddiaların başında, başka ülkelerden getirilen hayvanların “Macar sığırı” olarak gösterilmesi bulunuyor. Türkiye, hayvan ithalatını sıkı kurallar çerçevesinde gerçekleştiriyor ve başta deli dana olmak üzere hayvan hastalıkları açısından riskli olan ülkelerden hayvan ithalatına izin vermiyor.

Ancak Macaristan’a getirilen diğer ülke sığırlarının Macar sığırı olarak gösterilmesiyle, bu kural ihlal edilmiş oluyor. Bir anlamda “sağlık” açısından Türkiye’nin önem verdiği bir kural ihlal edilerek, bazı firmalar başka ülkelerin sığırlarını Macar sığırı olarak Türkiye pazarına sokuyor. Macar yetkililerin de, konuya yeteri kadar hassasiyet göstermemesi nedeniyle bu suistimalin yaşandığı belirtiliyor.

Macaristan’dan hayvan ithalatında yaşanan usulsüzlüklerin belirlenmesinin ardından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu ülkeden yapılan ithalatın durdurulduğunu açıkladı. Bakanlık kararın gerekçesi olarak da, Macaristan’dan gelen hayvanların sağlık sertifikalarında bazı sıkıntılar olduğunun belirlenmesini gösterdi.

Macar heyeti 20 Aralık’ta geliyor

İddialarla ilgili olarak Macar yetkililerin dönem dönem uyarıldığı, ancak bugüne kadar gerekli düzenlemelerin yapılmadığı belirtildi. İthalatın geçici bir süreyle durdurulması kararının verilmesinin ardından ise Macaristan, Türkiye ile temasa geçip sorunları görüşmek istediğini belirtti. Bu çerçevede 20 Aralık’ta Macaristan’dan gelecek bir ekiple, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin görüşmesi bekleniyor.

Toplam 1 milyon 156 bin hayvan girdi

30 Eylül 2011 itibariyle, Avustralya, Bulgaristan, Macaristan, Uruguay ve Yunanistan’dan 1 milyon 156 bin baş kasaplık haiyvan girişi oldu. Yetkililer ise Macaristan’dan yapılan ithalatla ilgili özel bir veri bulunmadığını, verilerin toplu olarak tutulduğunu belirtti.

Bulgaristan koyunlarında da aynı sıkıntı var

Macaristan’dan gelen hayvanlarla ilgili olarak ortaya atılan iddialar sadece bu ülkeyle sınırlı değil. Bulgaristan’dan yapılan küçükbaş hayvan ithalatında da, aynı usulsüzlükler belirlendi. Bulgaristan’dan büyükbaş hayvan ithalatı ise yapılmıyor. Suiistimalin belirlenmesinin ardından bu ülkeden yapılan küçükbaş hayvan ithalatı da durduruldu.mynet

500 kişi ölümden döndü

500 kişi ölümden döndü


500 kişi ölümden döndü.

Fatih'te bir derneğin programının yapıldığı kültür merkezinde yangın çıktı. Gecede sunulmak üzere hazırlanan plaketler, yangın nedeniyle sahiplerine dışarıda takdim edildi.


Fatih'te bir derneğin programının yapıldığı kültür merkezinde yangın çıktı. Gecede sunulmak üzere hazırlanan plaketler, yangın nedeniyle sahiplerine dışarıda takdim edildi.
Dün akşam saatlerinde Fatih Oğuzhan Caddesi 17 numarada bulunan Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nin depo kısmında henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Bu esnada, yaklaşık 500 kişinin bulunduğu konferans salonunda Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği folklor gösterisi yapılıyordu.

Salondaki yetkililerin yangını erken fark etmesi üzerine davetliler ve göstericiler salondan tahliye edildi. Ardından olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa bir süre içinde söndürdü. Yangının erken fark edilmesi büyük bir faciayı önledi.

PLAKET TÖRENİ CADDEDE YAPILDI

Öte yandan, söz konusu derneğin düzenlediği programın sonunda bazı katılımcılara plaket verilmesi planlanıyordu. Yangının çıkması sebebiyle verilemeyen plaketler kültür merkezinin önündeki cadde üzerinde yapılan törenle sahiplerine verildi. Programı düzenleyen Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Celal İçten, konserin yarıda kalmasından yakındı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i de programa davet ettiklerini ancak Başkan Demir’in katılmadığını belirten İçten, olayı şöyle anlattı:

"Konseri seyrediyorduk. Tam oyunlar başlamıştı. Ardından dumanlar çıkmaya başladı. Depo kısmında alevler başlamış. Bu esnada salonda 500 kişi vardı. Yangın çıkınca hemen dışarıya çıktık. Bu nedenle konserimizin de sonunu getiremedik. Plaket törenini burada yapmak kısmetmiş" diye konuştu. Diğer yandan polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.mynet

Metris önünde "Cübbeli" izdihamı

Metris önünde "Cübbeli" izdihamı


Metris önünde "Cübbeli" izdihamı

"Karagümrük Çetesi" soruşturması kapsamında tutuklanan Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Metris Cezaevine dualarla uğurlandı.


Cezaevi önünde toplanan yaklaşık 150 kişi, Cübbeli Ahmet Hoca'yı taşıyan aracın çevresinde uzun süre dua etti.

"Karagümrük Çetesi" soruşturması kapsamında tutuklanan Cübbeli Ahmet Hoca akşam saatlerinde Metris Cezaevi'ne getirildi. Bu sırada cezaevi kapısında bekleyen kalabalık da hocaları için dua etti. Cübbeli Ahmet Hoca'yı taşıyan polis aracının görülmesiyle kendilerini aracın önüne atan cemaat üyeleri tekbir getirdi.
Cübbeli Ahmet Hoca'yı görebilmek için adeta birbiriyle yarışan kalabalık, hep beraber hocaları için dua etti. Polisin güçlükle sakinleştirmeye çalıştığı kalabalık, Cübbeli Ahmet Hoca'nın cezaevine girişi ardından da bir süre dua ederek olaysız şekilde dağıldı.mynet

Facebook Türkiye’de ekip kuruyor

Facebook Türkiye’de ekip kuruyor.

Facebook Direktörü Beard, ‘Türkiye’de bir takım yaratıyoruz. Türkiye’ye odaklanacak bu takımla, kullanıcılara ve iş ortaklarına daha yakın olmak istiyoruz’ dedi.

ntvmsnbc

Facebook Küresel Platform Ortaklıkları Direktörü Ethan Beard, 30 milyona yaklaşan kullanıcı sayısıyla Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, “Henüz ofis kurma düşüncemiz yok ama Türkiye’de bir takım yaratıyoruz. Türkiye’ye odaklanacak bu takımla, kullanıcılara ve iş ortaklarına daha yakın olmak istiyoruz” dedi.
Hürriyet gazetesinin haberine göre, Facebook’un uluslararası büyümesinin çok hızlı olduğunu dile getiren Beard, “Trafiğin dörtte üçü ABD dışından geliyor. Daha önce bu bölgede temsilciliğimiz yoktu. Artık temsilciliğimiz var. Asya ve Avrupa’da büyümeye devam edeceğiz. Büyüme hızlı olduğu için akıllı genişleme stratejisi izliyoruz. Şu anda Türkiye’de takım kurmakla yetiniyoruz” diye konuştu.
İSTANBUL'DA ETKİNLİK YAPTITürkiye’ye verdikleri önemi göstermek için ABD dışındaki ilk geliştiriciler toplantısını İstanbul’da düzenlediklerini dile getiren Beard, şöyle konuştu: “Burada bu alanda büyük bir topluluk olduğunu gördük. Sosyal medya çok popüler. En çok ilgi oyunlara. Sosyal medyada elektronik ticaret de geliyor. Arkadaş tavsiyesiyle alışverişi Facebook sağlıyor. Bu dönemde elektronik ticaret önemli bir nokta olacak. Bizimki açık platform. Bu nedenle herkes bir şeyler geliştirebilir. Milyonlarca web sitesi bizim teknolojimize entegre olabilir. Herkesin işine yararyacak bir aracımız (tool) var.”
EN ÇOK İLGİ OYUNATürklerin Facebook kullanım alışkanlıklarında dünyayla benzer olduğunu da da dile getiren Beard, “Daha çok oyunlar ilgi görüyor. Video paylaşımı ve diğer konular oyunları takip ediyor. İnsanlar irtibatta kalmayı seviyor. O nedenle Facebook her yerde kullanılıyor” dedi. Ethan Beard, dünyada sosyal medyadaki rekabetli ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz kendi kullanıcımıza odaklanıyoruz. Onlara en iyi ürünü teklif ediyoruz. Kullanıcı olarak daha fazla zaman harcıyoruz. Sosyal medyada etkileşim ve paylaşım için olanakları artırıyoruz. ‘Beğen’ butonu eklenmesi bile paylaşımları iki katına çıkardı. Yeni kelimelerle bunu artıracağız. Biz kesinlikle üyelerimize iyi ve onların sevdiği hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Kullanımı çok kolay bir platform sunuyoruz. Bütün siteler sosyal medyayı da kapsayacak. Daha pek çok gelişmenin başındayız.”

Der Spiegel Erdoğan'ın hastalığını yazdı

Der Spiegel Erdoğan'ın hastalığını yazdı.

Almanya'nın önemli siyasi dergilerinden Der Spiegel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hastalığıyla ilgili bir haber yaptı.

ntvmsnbc

Haberde, Başbakan Erdoğan'ın hastalığının ciddi olduğu yönündeki spekülasyonlara yer verilirken, Erdoğan olmadan sadece AK Parti'nin değil, tüm ülkenin kaosa sürüklenebileceği imasında bulunuldu.
Jürgen Gottschlich imzalı haberde, Başbakan Erdoğan'ın 26 Kasım'da rutin bir kontrol için Pendik'deki Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne gittiği ancak daha sonra Başbakan'ın "küçük bir operasyon" geçirdiğinin duyurulduğu belirtildi. Erdoğan'a hastanede endoskopi yapıldıktan sonra kalın bağırsağındaki poliplerin alındığı ve hafta sonunu hastanede geçirdiği hatırlatıldı.
KANSER İDDİALARI ORTAYA ATILDI 
Başbakan Erdoğan'ın hastaneden sonra evinde bir kaç gün dinleneceği beklenirken, bu sürenin iki haftayı geçmesi üzerine hastalığı hakkında spekülasyonlar yapılmaya başlandığı ve "kanser" olabileceği iddialarının gündeme geldiği vurgulandı.
İKİ ÖNEMLİ KONFERANSA KATILAMADI 
AK Parti lideri Erdoğan'ın üç haftadır evinde dinlendiği, iki önemli uluslararası konferansa katılmayı iptal etmek zorunda kaldığı belirtilerek, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Katar Emiri'ni evinde kabul etmek zorunda kaldığı vurgulandı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın bir bakıma Erdoğan'ın hastalığının derecesini öğrenmek için de, evini ziyaret ettiği iddiasına yer verildi.
ŞİKE YASASI SÜRÜNCEMEDE KALDI 
Haberde ayrıca Erdoğan'ın hastalığı sürecinde Şike Yasası'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edildiği hatırlatıldı. Erdoğan partinin başında olmadığı için günlerdir yasanın tartışıldığı ve AK Parti içinde çatlak sesler çıktığı savunuldu.

10 yıl dayanan pil!

10 yıl dayanan pil!

Üzerinde çalışılan yeni teknoloji başarılı olursa kablosuz cihazların pilleri 10 yıl dayanacak.

ntvmsnbc

İSTANBUL - Çip üreticisi Broadcom, kablosuz klavyelere 10 yıl pil ömrü sunacak bir Bluetooth çipseti üzerinde çalıştığını duyurdu.
Broadcom'a göre BCM20730 Bluetooth çipini kullanan kablosuz klavyeler, ömrü boyunca aynı iki kalem pili kullanacak. Aynı çip, farelerde, 3D active shutter gözlüklerde, uzaktan kumandalarda ve oyun denetimlerinde de kullanılacak.
Milliyet'in haberine göre; Broadcom'un BCM20730 çipi, USB emülasyon ve şirkete ait ZeroTouch yapılandırma teknolojisini kullanarak yüklemeyi de oldukça baside indirgiyor.
BCM20730 şu an tam kapasite üretim aşamasında, ancak şirket ilk ürünlerin ne zaman ortaya çıkacağı konusunda herhangi bir bilgi vermiyor. Piyasa araştırma şirketi In-Stat'a göre Bluetooth destekli cihaz sevkiyatı, 2013'de iki milyarı geçecek.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama