5 Kasım 2011 Cumartesi

27 kadının cesedini evinde sakladı

27 kadının cesedini evinde sakladı

Rusya'da polis, 27 kadının cesedini evinde saklayan bir kişiyi gözaltına aldı.


Ülkenin batısında yer alan Nizhniy Novgorod kentindeki mezarlıklarda hırsızlık olaylarını araştıran polis, 45 yaşındaki bir tarihçiden şüphelendi. Şüphelinin evinde yapılan aramada 27 kadının mumyalaşmış cesetleri bulundu.
Polis, şüphelinin genç kadınların cesetlerini kentin farklı yerlerindeki mezarlıklardan çıkardığını, elbise giydirip süsleyerek evinde sakladığını açıkladı.
Şüphelinin "nebbaşlık" suçlamasıyla mahkeme önüne çıkması bekleniyor.
kaynak.mynet.com

Teröristler özel harekat noktasına saldırdı


Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde özel harekat timlerinin bulunduğu Ziyaret Tepe'ye bölücü terör örgütü PKK üyesi bir grup terörist tarafından roketatarlı ve uzun namlulu saldırı düzenlendi. Bu esnada İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sızmak isteyen ve üzerinde patlıyıcılar olan bir terörist son anda etkisiz hale getirildi. Yaralı bir teröristinde arandığı olayla ilgili bölgede başlatılan Kobra tipi helikopter destekli operasyon sürüyor.
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde özel harekat timlerinin nöbet tuttuğu Ziyaret Tepe'ye saat 18.30 sıralarında PKK'lı bir grup terörist tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Özel harekat polislerinin PKK'lı teröristlere karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Uzun süren çatışma sonrası bölgeleye giden Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu noktaları ateş altına aldı. Karadan da bölgeye takviye ekipler sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı.
İlçe'ye hakim olan Ziyaret Tepe'de bulunan özel harekat timlerine üç koldan ateş açan PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğüne sızma girişimi ise son anda fark edildi. Üzerinde patlayıcı ve roketatar bulunduğu kaydedilen bir kişi açılan ateş sonucu etkisiz hale getirildi. Polis, saldırıda yaralanan PKK'lı bir teröristi de bulmak için operasyon başlattı. İlçe merkezinde süren operasyon devam ediyor.
VALİ TOPRAK: "SIZMAYA ÇALIŞAN PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ilçede özel harekat timlerinin kaldığı tepeye roketatarlı ve uzun namlulu saldırı düzenlendiğini belirterek, "Saldırı ile birlikte Kobra tipi helikopter ve çok sayıda zırhlı araç sevk ettik. İlçe Emniyet Müdürlüğüne sızma girişiminde bulunan bir PKK'lı son anda etkisiz hale getirildi" dedi.
Polis, etkisiz hale getirilen PKK'lının üzerinde uzaktan komandalı bomba olabileceği ihtimali üzerine kimseyi cesedin yanına yaklaştırmıyor. Bayram alışverişinde olan ilçe sakinleri olayın şokunu yaşarken, İlçedeki gergin bekleyiş sürüyor.
kaynak.mynet.com

SGK vatandaşa kötü haber geldi

SGK vatandaşa kötü haber geldi

Kronik hastalıklar ve acil haller hariç olmak üzere 10 gün içerisinde aynı branşta farklı sağlık hizmetsunucusuna yapılan ayakta tedavi başvurularında muayene katılımpayı tutarı 5 TL artırıldı.


ANKARA (ANKA) – Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan(SGK) vatandaşa kötü haber. SGK, Kurumca belirlenen kronik hastalıklar ve acil haller hariç olmak üzere 10 gün içerisinde aynı branşta farklı sağlık hizmet sunucusuna yapılan ayakta tedavi başvurularında muayene katılım payı tutarı 5 TL artırdı. Artırılan 5 TL’lik tutar, SGK’dan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gelir ve aylıklarından kesilecek. Diğer kişiler için ise eczanelerden ilaç alınırken tahsil edilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde  Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi gazete’de yayımlandı. 25 Mart 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği”nin “Ayakta Tedavide Hekim ve Diş Hekimi Muayenesi Katılım Payı” başlıklı maddesinde değişikliğe gidildi. Buna göre birinci basamak sağlık kuruluşları muayeneleri, Kurumca belirlenen kronik hastalıklar ve acil haller hariç olmak üzere 10 gün içerisinde aynı branşta farklı sağlık hizmet sunucusuna yapılan başvurularda bu maddede belirtilen ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payı tutarları 5 TL artırılarak tahsil edilecek. Artırılan 5 TL’lik tutar; SGK’dan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gelir ve aylıklarından, diğer kişiler için ise eczanelere müracaat aşamasında eczanelerce kişilerden tahsil edilecek.
kaynak.mynet.com

Matkapla penisini koparttı


Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi Demirtepe köyünde su bulmak için sondaj yapan 26 yaşındaki Hayrullah Bahçeci, elinden kaydırdığı matkap ters dönünce penisini koparttı.
 
Hastaneye kaldırılan Bahçeci, ameliyata alındı. Olay, Demirtepe Köyü’nde, bugün saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Yenice İlçesi’nde oturan Hayrullah Bahçeci, su bulmak için sondaj yapmak üzere Demirtepe Köyü’ne gitti.
 
Sondaj için çalışmaya başlayan Bahçeci, zeminin taş olması nedeniyle elindeki sondaj matkabını kaydırdı. Ters dönen çalışır durumdaki matkap, Bahçeci’nin penisini koparttı. Kanlar içinde yere yığılan Bahçeci, çevredekiler tarafından Gelibolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Hayrullah Bahçeci ve kopan penisi, ambulans helikopterle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Kepez’deki Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edildi.
 
Ameliyata alınan Bahçeci’nin kopan penisinin yerine dikilmeye çalışıldığı öğrenildi. 
kaynak.mynet.com

PKK Kandil’den çıkarılamaz

Barzani: PKK Kandil’den çıkarılamaz

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani, askeri operasyonlara karşı olduğunu vurgulayarak, “Ne kadar güçlü olursanız olun, PKK Kandil Dağ'ından çıkarılamaz” dedi.


Türkiye’de temaslarda bulunan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani, askeri operayonlara karşı olduğunu söyledi.

Barzani, “Ne kadar güçlü olursanız Kandil yok edilemez” diye konuştu.  Mesud Barzani’yle görüşen gazeteci Mehmet Ali Birand, Barzani’nin açıklamalarını yazdı.

Barzani şunları söyledi:

“Benim için en önemli unsur Kürt-Türk dostluğunun zedelenmemesidir. Artık yeni bir dönem başlamıştır ve bu dostluk bozulmamalıdır. Oysa PKK, asker ve polis öldürerek bu dostluğu zedeliyor.

Bu sorun silahla çözülemez. Ne Türkiye ne de PKK silahla bir yere varır. Ben de buraya askeri operasyonların bırakılmasını istemeye geldim. Biz herhangi bir askeri operasyona katılmayız.

Ne kadar güçlü, ne kadar donanımlı olursanız olun bu yine de imkansız. Karşınızda düzenli bir ordu yok. Hele o dağlarda gerillayı çekip çıkartamazsınız. Ben de oralarda çarpıştım. Irak yönetimi bize gaz bombası attı, tam 5 bölük asker yığdı. Uçakla bomba yağdırdı, yine de bizi yok edemedi.”
kaynak.mynet.com

Dikkat CIA sizi de izliyor olabilir!

CIA sizi de izliyor olabilir!

ABD’nin istihbarat teşkilatı CIA’in gizli bir birimi, sıradan insanların twitter’da yazdıklarını takip ederek dünyanın ruh halini ortaya koyuyor.


ABD’nin istihbarat teşkilatı CIA, her gün sizin tweet’lerinizi okuyor! CIA’in gizli bir birimi sıradan insanların facebook ve twitter hesaplarını, internet sohbet odalarını, yerel radyo istasyonları ve gazeteleri takip ederek dünyanın ruh halini analiz ediyor. Associated Press (AP) haber ajansı, ilk defa ‘Open Source Center’ (Açık Kaynak Merkezi) adlı birime girmeyi başardı.
Birimin direktörü ile görüşen AP, nasıl çalıştıklarına dair ilginç detaylar aktardı. Virginia eyaletinde gizli bir yerde bulunan Open Source Center, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından kuruldu. Birimde Türkçeden Arapça, Çince ve Urducaya kadar her dili bilen kişiler çalışıyor. Çalışanların anadilinin İngilizce olmaması, o dili konuşarak büyümesi tercih ediliyor.

Mısır’da devrim olacağını bildiler

Birimin direktörü Doug Naquin, “diğer insanların varolduğundan bile haberi olmayan şeyleri nasıl bulacağını bilen kişler” olarak tanımladığı çalışanlarının ‘Ejderha Dövmeli Kız’ polisiye romanının üstün yetenekli bir hacker olan baş karakterine benzediğini söylüyor. Çalışanlar her gün sosyal medyadan topladıkları bilgileri, yerel gazeteler ve gizlice dinlenmiş telefon kayıtları ile karşılaştırıyor. Oluşturdukları raporlar da Başkan’a ve Beyaz Saray’ın en üst kademelerine gidiyor.
Open Source Center’ın amaçlarından biri, sıradan vatandaşları takip ederek dünyada yaşanabilecek olayları öngörmek. Naquin, Mısır devriminin olacağını bildiklerini, bir tek hangi gün patlayacağını tahmin edemediklerini söyledi. Bunun yanı sıra, ABD’nin dış politika hamlelerine ya da belirli olaylara dünyanın geri kalanının nasıl tepki verdiğini de analiz ediliyor.  Örneğin, Başkan Barack Obama’nın Ortadoğu üzerine yaptığı konuşmalarından 24 saat sonra Türkiye, Mısır, Yemen, Cezayir, İran, Körfez ülkeleri ve İsrail’deki sosyal medya kullanıcılarına yoğunlaşılıyor. Naquin, hem Araplar ve Türklerin, hem de İsraillilerin bu konuşmalara olumsuz tepki verdiğini söylüyor.
Araplar ve Türkler Obama’yı İsrail yanlısı, İsrailliler ise İsrail karşıtı olmakla suçluyor. El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in mayısta Pakistan’da öldürülmesinin ardından da CIA, dünyanın tepkisini twitter’dan ölçmüş. Pakistan ve yakın müttefiki olan Çin’de atılan tweet’lerin olumsuz olduğu görülmüş.
kaynak.mynet.com

Bingöl halkı Eylemde , "Benim için öldürme" dedi

Bingöl'de 29 Ekim günü canlı bomba saldırısının gerçekleştiği noktada bir araya gelen binlerce vatandaş, terörü protesto etti.

Bingöl'de, 29 Ekim Pazar günü çarşı merkezindeki Genç Caddesi'nde canlı bombayla birlikte 2 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin de yaralandığı terör saldırısı protesto edildi. 43 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi ve çok sayıda vatandaş, cuma namazı çıkışı Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya geldi. Grup, ellerinde türk bayrakları, "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Aponun p.. yıldırımaz bizleri", "İntikam, intikam, isteriz kana kan" şeklinde sloganlar atıp, saldırının gerçekleştirildiği yere geldi. Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın da bulunduğu kalabalık, Fatiha okuyarak yaşamını yitiren anne ve kızının anısına karanfil bıraktı.

Toplanan grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Bingöl Şube Sorumlusu Mücahit Çelik, "Kürt halkı için mücadele ettiklerini iddia edenler, lütfen bizim için kimseyi öldürmeyin. Biz Kürt'üz ve Zaza'yız. Bizim adımıza ne kimse ölsün ne de kimse öldürsün. Bir inanı bu kadar basit bir şekilde ölüme göndermenin hiçbir insani ve ahlaki karşılığı yoktur. Halklar arası ayrışmaya sebep olacak saldırılar doğru değildir. Kürtleri sevenler, Kürtler için cinayet işleyip öldürmesinler" ifadelerini kullandı.Eylemciler Basın Toplantısından sonra olaysız bir şekilde dağıldı...

Bu cihazla yarım milyon çaldılar

Bu cihazla yarım milyon çaldılar

Kopyaladıkları yurtdışındaki bankalara ait kredi kartlarıyla yaklaşık 500 bin TL’lik alışverişyapan 14 kişi İstanbul’da gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ayönce, kart çetesini takibe aldı. Sürdürülen çalışmaların sonunda Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Fatih, Küçükçekmece, Sarıyer ile Kocaeli’nde operasyon düzenlendi.
Operasyonda çetenin elebaşı olduğu öne sürülen Derman Y. ile 13 kişi yakalandı. Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda 1 kart kopyalama cihazı, 65 manyetik şeritli kart, 14 cep telefonu, 3 adet modem, 1 sahte mühürlü pasaport, 1 sahte ehliyet, 26 nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi fotokopisi, 18 araç kira sözleşmesinin bulunduğu çok sayıda malzeme ele geçirildi. Malzemeler üzerinde yapılan incelemede 10 binlerce kişiye ait kart bilgileri bulundu.

Kuyumcuda harcadılar
İddiaya göre çete üyeleri, yurt dışı bankalara ait kart bilgileri ile kendi adlarına kart yaptı. Bu kartlar ile özellikle kuyumcu ve alışveriş merkezlerine giden çete üyeleri her seferinde 1000 ile 1500 TL harcadı. Çete üyesi şüphelilerden Kazakistan uyruklu Zara B. ile Türkmenisten uyruklu Devlet B.’nin yabancı kadın ve erkeklere ait kredi kartlarının kullanılmasında görev aldıkları iddia edildi. Poliste kaydı bulunan Derman Y. ile Cüneyt T., Atik G.’nin de aralarında bulunduğu 14 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.
kaynak.mynet.com

Amerikalı turiste takside tecavüz

Amerikalı turiste takside tecavüz



İstanbul Beyoğlu'nda taksiye aldığı 30 yaşındaki Amerikalı C.C.'ye Eyüp'teki bir otoparkta tecavüz ettiği öne sürülen 41 yaşındaki şüpheli D.F. hakkında dava açıldı.


Suçlamayı reddeden D.F., Amerikalı turist C.C. ile rızasıyla cinsel ilişkiye girdiğini ve tam bir ilişki yaşanmadığını öne sürdü.
Hakkında 12 yıla kadar hapis istenen D.F. önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.
kaynak.mymet.com

ABD’den filo için Türkiye’ye uyarı

ABD’den filo için Türkiye’ye uyarı

İsrail'in dün müdahale ettiği yardım gemileriyle ilgili ABD'nin Türkiye'yi önceden uyardığı ortaya çıktı.


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland,  “Türkiye’nin filonun yola çıkmasına izin vermemesi için bir girişiminiz oldu mu?” sorusu üzerine, “Bu sorunun yanıtını bilmiyorum, ama hissiyatım şu ki; gelişmelerin ortaya çıkış şekli, hem Türk hükümeti hem de bizim hükümetimizde bir miktar sürprize yol açtı” dedi.  Nuland, Türk hükümetiyle yaptıkları temasın ayrıntılarıyla ilgili sorular üzerine de şunları söyledi; “Filoya Türk savaş gemilerinin eşlik edebileceği yönündeki bazı haberlere dair bir kaygı vardı. Türk hükümeti tarafından bize, böyle bir durumun söz konusu olmadığı kesin bir dille izah edildi. Bunun çok kötü bir fikir olacağı şeklindeki düşüncemizi onlara açıkça dile getirdik. Onlar da bize, böyle bir durumun söz konusu olmadığı yönünde güvence verdi.”
kaynak.mynet.com

Bordo Bereliler, Karayılan ve Bahoz için Kuzey Irak'ta

Karayılan ve Bahoz için Kuzey Irak'talar


Edinile bilgilere göre, bölgeye intikal eden özel eğitimli ekibin hedefinde, terör örgütü PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan ile Zap kampında olduğu düşünülen Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, Duran Kalkan, 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik ve Sabri Ok var. Bordo Bereliler'in, bu isimlerden en az birini Türkiye'ye getirme yönünde karar aldığı aktarılıyor.
Terör, son olarak Bingöl'de sivil vatandaşları hedef aldı. Saldırıda çocuklarına siper olan Nesibe Belgin ve Mehmet Cibik isimli vatandaşlar hayatını kaybetti. Çukurca saldırısının ardından Bingöl'deki canlı bomba saldırısının emrini de Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in verdiğinin tespit edilmesi hem Özel Harekat polislerini hem de Özel Kuvvetler Komutanlığı ekiplerini harekete geçirdi. Bu kapsamda Çukurca saldırısı sonrasında bölgeye intikal eden özel eğitimli ekip, örgütün lider kadrolarına yönelik operasyon başlattı. Güvenlik birimlerinden edinilen biligiye göre, harekat Murat Karayılan, Fehman Hüseyin, Duran Kalkan, 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik ve Sabri Ok gibi isimleri hedefliyor. Son operasyonun ardından Irak'ın kuzeyine giriş yapan ekipte biri subay olmak üzere 17 kişinin olduğu dile getiriliyor. Askeri kaynaklar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel başta olmak üzere kuvvet komutanlarının son operasyonu yerinde yönetmesinin hem özel kuvvetlere hem de diğer askerlere büyük bir moral verdiğinin altını çiziyor.


Öte yandan, son operasyonun ardından örgüt içinde de birtakım bölünmelerin yaşandığını aktaran kaynaklar, telsiz dinlemelerinde bunun açıkça ortaya çıktığını belirtiyor. Örgütün aralık ortalarına kadar eylemlerine devamedeceği yönünde bilgilerin geldiği ifade edilirken en fazla talimatın 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'den geldiğine dikkat çekiliyor. Bundan dolayı da örgüt içinde Erdal'a karşı son dönemde tepkilerin arttığı ileri sürülüyor. Hüseyin'in Irak'ın kuzeyindeki Zap kampında bulunduğutahmin ediliyor. İstihbarat birimleri, Bahoz Erdal'ın yer değiştirme olasılıklarını da mercek altına aldı. ÖzelKuvvetler'e bağlı eğitimli askerler, Irak'ın kuzeyinde örgüt liderlerini yakından takibe alırken, diğer birliklerin de belli periyotlarla kırsal bölgelerde operasyonları sürdürdüğü belirtiliyor.
kaynak.mynet.com

Bedelli askerlik ne kadar olacak?

Bedelli askerlik ne kadar olacak?

Bedelli askerlik için 4 taksitte 10 bin euro düşünülüyor. Uygulamanın 2012’de başlaması ve 1977 vedaha yaşlı doğumluları kapsaması öngörülüyor.


ANKARA- Bedelli askerlikle ilgili çalışmaları sürerken miktarın 10 bin euro olması ve 4 taksitte alınması planlanıyor. Uygulamanın 2012’de başlaması, 1977 ve daha yaşlı doğumluları kapsaması öngörülüyor. 1111 sayılı askerlik kanununun 10. maddesi, bedelliye imkan tanıdığı için, yeni bir yasa gerekmiyor. Düzenleme Bakanlar Kurulu kararı ve yönetmelikle hayata geçirilebilecek.

35-40 yaş arasındaki yükümlülerin 10 bin eoro karşılığı 21 gün askerlik yapması, 40 yaşından büyük olanların ise 15 bin euro vererek hiç askerlik yapmaması seçeneği ağır basıyor. Kapsama girdiği halde ödeme gücü olmayanlar ise temel eğitimin ardından, kamu kurumlarında çalışarak  askerliklerini yapmış sayılacak.

BİRİ PEŞİN 4 TAKSİT

Bu konuda yapılan ön çalışmaya göre, bedelli askerlikten 1 Ocak 1978 tarihinden önce doğanlar ve askerlik hizmetine başlamamış olanlar yararlanacak. Bu durumdakiler 10 bin euro ödeyecek. 1 Ocak 1973’den önce doğanlar ise 15 bin euro vererek silah altına alınmadan askerliklerini yapmış sayılacak. Bedel miktarının ilk taksiti müracaat tarihinde, diğer üç taksiti ise 2 ya da 3’er aylık dilimler halinde alınacak.

Yükümlülerden, bedel taksitlerinden herhangi birini ödemeyenler, celp döneminde askerlik eğitimine katılmayanlar, hükümlülük, tutukluluk, gözaltı ya da hastalık nedenleriyle son celp dönemine kadar silah altına alınamayanlar, kapsam dışına çıkarılacaklar.  Temel eğitimi tamamlamadan ölen veya askerliğe elverişsiz hale gelenlere ise, ödedikleri bedel, kendilerine ya da mirasçılarına iade edilecek. Temel askerlik sonrası ise geri ödeme yapılmayacak.

BANKA KREDİSİ

Son olarak 1999’da uygulanan bedelli askerlik için bankalar kredi vermişti. Bu kez de bedelli askerlik için tahmin edilen 10 bin Euro'luk bedel için bankalar kredi hazırlığına girişti. Bedelin karşılığı olan yaklaşık 25 bin lira kredi için bir yıl vadeli ödeme planında geri ödeme 27, iki yıl vadelide ise geri ödeme toplam 29 bin lira olacak. 1999’daki bedelli askerlik uygulamasında 1 Ocak 1973 tarihinden önce doğanlar 15 bin mark, 1960’tan önce doğanlar ise 20 bin mark ödemişti. O dönemde 1.1 milyar mark gelir elde edildi. Bugüne kadar çıkarılan üç ayrı bedelli askerlik uygulamasından 125 bin 844 kişi yararlandı.
kaynak.meynet.com

En Çok Okunan Haberler

Google Arama