22 Şubat 2012 Çarşamba

Gübreden elektrik üretilecek

Gübreden elektrik üretilecek


Gübreden elektrik üretilecek


Bolu Belediyesi, tavuk gübrelerinden elektrik enerjisi üretimi için Çinli Sinoma Energy ile anlaşma imzaladı.


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Hilton Convention Center'da düzenlenen Türk-Çin İş Forumu'nda, yaklaşık 28 ayrı anlaşma imzalandı. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Xi Jinping, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı forumda, Bolu Belediyesi de Sinoma Energy ile anlaşma imzaladı. İmzalanan anlaşma kapsamında, Bolu'da çevre kirliliği ve kokuya neden olan tavuk ve hindi altlıklarından elektrik üretilecek.
 
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye'de beyaz etin üçte birinden fazlasının Bolu'da üretildiğini belirterek, "Bunun da çevre kirliliği oluşturduğuna yönelik sıkıntılarımız vardı. Bu sıkıntıları aşma konusunda Çin'le yaptığımız görüşmeler neticesinde böyle bir anlaşmaya imza atmış olmaktan son derece gurur duyuyoruz. Daha önce de Güney Kore ile çöpten elektrik enerjisi üretme konusunda bir anlaşma yapmıştık ve şu anda çöpten elektrik enerjisi üretmeye başladık. Bu da Güney Kore'nin yakın komşusu Çin'le yapılan bir anlaşmadır.  Bu anlaşmalara öncülük etmenin onuru ve gururunu yaşıyoruz" dedi.
 
İHA

Ölürken not bıraktı: "Dikkat tüp açık"

Ölürken not bıraktı: "Dikkat tüp açık"



Ölürken not bıraktı: "Dikkat tüp açık"


Bursa'da 50 yaşındaki öğretmen Gönül Gürakar, ev arkadaşlarının bulunmadığı sırada, uyku ilacı içtikten sonra banyodaki şofben tüpünü açıp borusunu keserek intihar etti.


Gürakar’ın intihar öncesii sokak kapısına, arkadaşlarını olası bir gaz patlamasına karşı uyarmak için "Dikkat tüp açık. Işıkları yakmayın", tüpü açıp borusunu kestiği şofbenin bulunduğu banyonun kapısına ise, "Ölümümden kimse sorumlu değildir" yazılı not bıraktığı belirlendi.

Bursa Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde 19 yıldan bu yana 'Yemek Öğretmeni' olarak görev yapan Gönül Gürakar, dün akşam 2 öğretmen arkadaşıyla birlikte kaldığı Merkez Osmangazi İlçesi Kükürtlü Mahallesi’ndeki evinde intihar etti. Bir süreden bu yana panik atak tedavisi gören Gönül Gürakar, dün akşam arkadaşlarının dışarı çıkması ardından doktorunun kendisine verdiği uyku haplarından 95 tane içti. Daha sonra banyodaki tüpü açıp şofbenin hortumunu kesen Gönül Gürakar, sokak kapısına, ’Tüp açık. Işıkları yakmayın’, tüpü açıp şofben hortumunu kestiği banyonun kapısına ise, ’Ölümümden kimse sorumlu değildir’ yazılı not bıraktı. Daha sonra banyona giren Gönül Gürakar burada ölümünü bekledi. Arkadaşları tarafından cesedii bulunan Gönül Gürakar’ın cenazesi bugün Bursa’da toprağa verilecek.
Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.
DHA

Doğan Yurdakul tahliye oldu

Doğan Yurdakul tahliye oldu

Odatv davasının tutuklu sanığı Doğan Yurdakul sağlık sorunları nedeniyle tahliye oldu.



ntvmsnbc ve Ajanslar

İSTANBUL - Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı gazeteci Doğan Yurdakul'un tahliyesine karar verdi.
Doğan Yurdakul'un avukatlarının, sağlık sorunları gerekçe göstererek tahliyesine karar verilmesi yönündeki taleplerini inceleyen mahkeme heyeti, oy birliğiyle Yurdakul'un tahliyesini kararlaştırdı.
Yurdakul'un avukatları Hüseyin Ersöz ve Serkan Günel tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, 66 yaşındaki Yurdakul'un geçmişten bugüne kan pıhtılaşması, hipertansiyon ve böbrek yetmezliği rahatsızlıkları olduğu, emboli sorunu bulunduğu anlatılarak, tahliyesine karar verilmesi istenmişti.
Davanın iddianamesinde, soruşturma kapsamında 7 Mart 2011'de tutuklanan Yurdakul'un, Yalçın Küçük ve Soner Yalçın'dan almış olduğu örgütsel talimatlarla örgütün amaç ve stratejileri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü, medya imkanlarıyla kara propaganda ve toplumu yanlış bilgilendirme faaliyetlerini icra ettiği öne sürülüyor.
İddianamede Yurdakul'un, ''silahlı örgüte üye olmak'', ''kaos ortamı oluşturmak amacıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'', ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek'' suçlarından 9 yıldan 21,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
'TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİNE, GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK DİLİYORUM'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı gazeteci Doğan Yurdakul'u tahliyesini sosyal paylaşım sitesi twitter'daki hesabı aracılığıyla değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu, ''Sağlık gerekçesi ile de olsa Doğan Yurdakul'un tahliyesinden büyük mutluluk duydum. Aynı duyarlılık diğer mahkumlar için de gösterilmeli. Haksız bir biçimde AKP'nin Özel Yetkili Mahkemelerince yıllardır tutuklu bulunan milletvekillerine, gazetecilere özgürlük diliyorum'' mesajını paylaştı.

Arjantin'de tren kazası: 49 ölü

Arjantin'de tren kazası: 49 ölü

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bir yolcu treninin istasyon platformunun sonundaki bariyere çarpması sonucu 49 kişi öldü, 550 yolcu da yaralandı.



ntvmsnbc

Buenos Aires Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Alberto Crescenti, yüzlerce kişinin trenin içinde sıkışıp kaldığını söyledi. Yetkililer kazanın sabah saatlerinde, istasyonun işlek olduğu bir sırada meydana geldiğini belirtti.
Arjantinli yetkililer, banliyö treninin çok hızlı gittiği, bu nedenle istasyondaki platformun sonundaki bariyere çarptığı, çarpma sırasında trenin lokomotifinin ve ilk vagonunun ezildiğini açıkladı.
Görgü tanıkları yolculardan çoğunun kaza esnasında etrafa sıçrayan metal ve cam parçalarından yaralandığını söyledi.

Teknosa halka açılıyor

Teknosa halka açılıyor

Sabancı Holding şirketin halka arzı için SPK'ya başvurdu.

ntvmsnbc

İSTANBUL - Sabancı Holding bağlı ortaklığı Teknosa'nın şirket esas sözleşmesinin, şirket hisselerinin halka arzına ilişkin Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) düzenlemelerine uygun hale getirilmesi amacıyla SPK'ya başvuru yapıldığını KAP'a açıkladı.
Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, perakende alanındaki iştirakleri Teknosa'nın halka arzını 2012'de gerçekleştirmeyi planladıklarını, arz sonrasında Sabancı Holding'in çoğunluk hissedarı olmaya devam edeceğini açıklamıştı.

RTÜK: Dizide Nur var, Serter yok

RTÜK: Dizide Nur var, Serter yok

RTÜK Başkanı Davut Dursun, bir televizyon dizisinde CHP Milletvekili Nur Serter’e hakaret edildiği iddialarının araştırıldığını söyledi. Gazeteye gönderilen tanıtım yazılarında yanlışlık yapıldığını belirten Dursun, “Dizide 3 kez ‘Nur’ deniyor ama Nur Serter geçmiyor” dedi.



AA

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, gazetecilerin CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter’in adının bir dizide geçtiği iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı.
Davut Dursun, şöyle konuştu:
''Yaptığımız araştırmada söz konusu dizinin bölümünde bu anlama gelebilecek herhangi bir şeyin olmadığını gördük. O nedenle bizim açımızdan bir dizi ya da program yayınlandıktan sonra herhangi bir ihlal varsa biz onu değerlendiriyoruz. Yayınlanmamış programla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmamız mümkün değildir.
Arkadaşlarımız da bugün yaptıkları çalışmada söz konusu dizide 3 kez 'Nur' adının geçtiği fakat söz konusu milletvekilinin adının ve soyadının geçmediğini tespit etmiş bulunuyor. Yine de arkadaşlar konu üzerinde çalışıyorlar. Herhangi bir ihlal varsa o ihlali de Üst Kurul’da değerlendireceğiz.
Elbette ki TBMM üyesi bir sayın milletvekilimizin adının bu şekilde saygınlığının aleyhine olabilecek bir yayına müsaade etmemiz mümkün değildir. Bu ciddi bir şekilde ihlal oluşturur. Belli bir karara varmamız durumunda, müeyyide uygulamamız söz konusu olabilir.”
Gerçek olmasa bile hakarete izin verilemeyeceğini belirten Dursun, “Kurgu bile böyle olsa bile birisini küçük düşüren, onurunu zedeleyen herhangi bir şeye müsaade edilemez” diye konuştu.
RTÜK Başkanı Dursun, dizinin yapımcısının yanlışlığın sadece yapım şirketinin gazetelere gönderdiği tanıtım yazılarında bulunduğunu belirttiğini söyledi.
Dursun, yapımcının dizideki Nur Sertaç karakterinin sehven bir başka şekilde kullanıldığını ifade ettiğini kaydetti.

İntibak Yasa Tasarısı komisyondan geçti

İntibak Yasa Tasarısı komisyondan geçti

İntibak yasa tasarısı komisyondan geçti. Tasarıya önergeyle eklenen bir maddeyle, ilaçtan alınan katkı payında değişiklik yapılarak yüzde 10-20 arasında uygulanan oran, yüzde 1-20'ye çekildi.

AA

ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2000 yılından öncesindeki emekli aylıklarında yaşanan farklılığı gidermeyi amaçlayan İntibak Yasa Tasarısı kabul edildi.
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, 2000 yılı sonrası gösterge esaslı sistemden, gelişme hızından pay alınan bir sisteme geçilmesiyle gelişme hızından pay alamayan emeklilerin intibakını düzenliyor.
İntibak düzenlemesinden emeklinin yanı sıra malullük ve ölüm aylığı alan kişiler de yararlanacak.
2000 yılı öncesinde gösterge sistemine göre bağlanan malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları ile bu tarihten önce malullük veya yaşlılık aylığı almakta iken bu tarihten sonra ölen sigortalıların ölüm aylıkları, asgari aylık kontrolü yapılmaksızın, gayrisafi yurtiçi hasıla sabit fiyatlarla, gelişme hızı kullanılarak yeniden hesaplanacak.
Aylıklar, Aralık 1999'da yürürlükteki gösterge ve üst gösterge tablosundan sigortalı için belirlenen mevcut gösterge rakamı ile aynı dönemde yürürlükte bulunan memur aylık katsayısı esas alınarak hesaplanacak.
MALULLÜK AYLIĞIMalullük aylığında; gösterge tablosundan aylık hesaplanan için yüzde 60, sigortalının, başkasının bakıma muhtaç olması halinde yüzde 70, üst gösterge tablosundan aylık hesaplanan için ise Aralık 1999'da yürürlükte bulunan ve gösterge rakamına göre yüzde 59,9 ile yüzde 50 arasında belirlenen taban aylık bağlama oranı esas alınacak.
Yaşlılık ve ölüm aylıklarında; gösterge tablosundan aylık hesaplanan için yüzde 60, üst gösterge tablosundan aylık hesaplanan için ise Aralık 1999'ta yürürlükte bulunan ve gösterge rakamına göre yüzde 59,9 ile yüzde 50 arasında belirlenen taban aylık bağlama oranı baz alınacak.
Bu şekilde belirlenen taban aylık bağlama oranları, sigortalının tahsis talep tarihi veya ölüm itibariyle kadın ise 50, erkek ise 55 yaşından sonra doldurduğu her tam yaş için ve 5 bin günden fazla ödediği her 240 günlük malullük, yaşlık ve ölüm sigortaları primi için 1'er artırılacak.
Malullük, yaşlılık ve ölüm aylığının aylık bağlama oranı yüzde 85'ten fazla olamayacak.
Sigortalının, Aralık 1999 ödeme dönemi itibariyle aylığı, belirtilen gösterge rakamı, memur aylık katsayısı ve aylık bağlama oranının çarpımıyla belirlenecek.
Hesaplanan aylık tutarı, yüzde 5,9 oranında artırılarak Ocak 2000'e, 2000 yılı Ocak ayı için bu şekilde hesaplanan aylık tutar ise 7,13326594120697 çarpanı kullanılarak Ocak 2008'e taşınacak. Bu şekilde hesaplanan aylık tutarı da Ocak 2008'den başlayarak Ocak 2013 dönemine kadar, sigortalılara ödenen aylıklara uygulanan aylık artışlarıyla yükseltilecek
Hesaplanan aylık tutarın, sigortalı veya hak sahiplerine Ocak 2013 döneminde ödenen aylık tutarın altında kalması halinde mevcut aylıklar ödenmeye devam edecek. Hesaplanan aylıklar için geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmayacak.
Sözleşme aylıklarını 2000 yılı Ocak ayı başından sonra borçlanma yapmak suretiyle tam aylığa yükseltenler ile devir alınacak sandıklardan aylık alanlara, devir tarihinden sonra intibak hükümleri uygulanmayacak.
Tasarı, 1 Nisan-30 Haziran 2002 döneminde yürürlükte bulunan gelir basamakları esas alınarak hesaplanan aylıkların, aynı gelir basamakları üzerinden yeniden hesaplanması ve oluşan olumsuzluğun giderilmesini de amaçlıyor.
İLAÇTA KATKI PAYI DÜŞÜYORTasarıya önergeyle eklenen bir maddeyle, ilaçtan alınan katkı payında değişiklik yapıldı. Buna göre yasada yüzde 10-20 arasında uygulanan oran, yüzde 1-20'ye çekildi. Halen yüzde 10 olarak uygulanan alt sınır yüzde 1'e çekilerek, esneklik sağlandı.
BİYOMETRİK KİMLİK DOĞRULAMASIBir başka önergeyle de kişilerin sağlık hizmetine gitmediği halde gitmiş gibi gösterilerek SGK tarafından yapılan usulsüz ve yersiz ödemelerin önlenmesi amacıyla ''biyometrik yöntemlerle kimlik doğrulaması'' yapılmasına imkan tanınıyor.
İŞVERENE CEZA İNDİRİMİİşten çıkardıkları personeli, 10 gün içinde ''sigortalı işten ayrılış bildirgesi'' ile bildirmeyen işverenlere her bir sigortalı için uygulanan ''asgari ücret tutarındaki'' ceza, ''asgari ücretin onda 1'i tutarına'' düşürülüyor. Bu ceza, işverenlerin tutmakla yükümlü olduğu defter ve belgeleri ibraz etmemesi halinde verilecek ceza tutarını geçmeyecek.
SGK'ya aktarılmaları daha önceki düzenlemelerde yer alan banka personel sandıklarının 2 yıl olan devir süresi, 4 yıla çıkarılıyor.
Tasarı, intibakla ilgili düzenlemenin 2013 yılı Ocak ayı ödeme döneminde, diğer düzenlemelerin ise yasanın yayımı tarihinde yürürlüğe girmesini öngörüyor.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama