28 Kasım 2011 Pazartesi

BDP'li ile KCK'lı otelodasında basıldı.

BDP'li ile KCK'lı otel odasında basıldı


BDP'li ile KCK'lı otelodasında basıldı.

KCK operasyonlarında Irak’a kaçtığı için yakalanamayan Gülten Ataman ile BDP’li Belediye Başkanı Yusuf Temel aynı otel odasında basıldı.


 KCK Operasyonları'ndan ötürü Irak'a kaçarak firari duruma düşen Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi BDP Kadın Kolları Sorumlusu Gülten Ataman Tatvan'da Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temelile aynı otel odasında iken yakalandı.
NEFES KESEN KOVALAMACA
KCK Operasyonları'nın başlaması üzerine yasadışı yollardan Irak'a kaçtığı öğrenilen Ataman, BDP Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel'in aracılığıyla Türkiye'ye döndüğü belirlendi. Nefes kesen takipte Ataman'ın Çukurca sınırından illegal olarak giriş yaptığını fark eden güvenlik güçleri, Ataman'ın Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel ile buluştuğunu tespit etti. İkilinin araçla Van'a doğru gitmekte olduğunu gören ekipler Hakkari/Van güzergahı üzerinde kontrol noktası oluşturarak aracı durdurmak istedi. Ancak araç ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçtı.


BİRLİKTE OTELE YERLEŞMİŞLER
Akit'ten Fatih Akkaya'nın haberine göre, Arama ve takip faaliyetlerini sürdüren ekipler ikilinin Bitlis'in Tatvan ilçesinde Sahra Otel'e yerleştiklerini belirledi. 23 Kasım 2011 günü akşam saatlerinde otele baskın düzenleyen polis ekipleri 206 numaralı odada ikiliyi birlikte yatarken yakaladı.

KIZININ ADINA KAYIT YAPTIRMIŞ
Otel görevlileri şahısları tanımadıklarını söylerken Yusuf Temel'in Gülten Ataman'ı kızı gibi göstererek aynı odadan yer ayırttıklarını belirttiler. Otel kayıtları incelendiğinde Temel'in kayıtlara kendisi ve kızının ismini yazdırdığı kaydedildi.

"YOLDA LAZIM OLUR DİYE ALDIM"
Öte yandan Ataman'la polis arasında ilginçbir diyalogun yaşandığı tespit edildi. Ataman'ın üzerinden başka birinin adına kayıtlı kimlik çıkması üzerine, "Yolda lazım olur diye aldım" şeklinde kendisini savunduğu öğrenildi.
KCK FİRARİSİ BDP'Lİ BAŞKANLA AYNI YATAKTA
Edinilen bilgilere göre Gülten Ataman da Yusuf Temel de evli. Temel'in eşi Sarya Temel Beytüşşebap'ta ev hanımı. Ataman'ın kocası Rahmi Ataman ise K.Irak'ta kız kardeşinin yanında bulunuyor. Rahmi Ataman aynı zamanda BDP eski Beytüşşebap İlçe Başkanı. 2010 yılında hakkındayakalama kararı çıkınca o da karısı gibi K.Irak'a kaçtı. Gülten Ataman Beytüşşebap'ta DÖKH (Demokratik Özgür Kadın Hareketi) Sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu.
kaynak.mynet

Atatürk 'vurun' dedi, vurduk!

Atatürk 'vurun' dedi, vurduk!


Atatürk 'vurun' dedi, vurduk!

Hüsamettin Cindoruk'tan olay yaratacak açıklamalar...


Hüsamettin Cindoruk, Celal Bayar'ın Dersim'i kendisine, "Polis, jandarma Tunceli'ye giremiyordu, vergi alamıyordu. Çok uyardık. Sonunda Atatürk 'vurun' dedi" sözleriyle anlattığını açıkladı. Cindoruk, Dersim'den CHPkadar DP'nin de sorumlu olduğunu söyledi. 
 
Radikal gazetesinde Ezgi Başaran imzasıyla yayımlanan haber şöyle:
Hüsamettin Cindoruk uzun yıllar Celal Bayar’ın avukatlığını yapmıştı. Dersim katliamı sırasında başbakan olan Bayar’la Cindoruk’un bu konu hakkında neler konuştuğunu, Bayar’ın Dersim’le ilgili fikrini öğrenmek içinkapısını çaldım.
 
1936’da Celal Bayar’ın Dersim’le ilgili hazırladığı rapor en az İnönü’nünkü kadar sert. Bayar, Dersim katliamıyla ilgili ne düşünüyordu?
Ben Bayar’ın son 25 yılında avukatlığı yaptığımdan bu konuda da konuşmuştuk. Rahmetli Bayar’ın Dersim’le ilgili bana söylediği şudur: “Cumhuriyet Milli Misak sınırları içerisinde tamamen egemen olmuştu. Hakkâri dahil, Trakya dahil bütün ülkede Cumhuriyet egemendi, bir tek Tunceli dışında. Tunceli’deki mütegallibe Tunceli’yi Cumhuriyet’in dışında tutuyordu. Polis, jandarma oraya giremiyor, vergi alamıyordu. Coğrafyası böyle bir direnmeye çok müsaitti. Bunu aşmak için çok uyarı yaptık, kanunlar çıkardık ama olmadı. Atatürk sonunda bize vurun dedi, vurduk. Tenkir ve tedip ederek Cumhuriyet topraklarına Tunceli’yi kattık.” Aynen böyle anlatmıştı.
 
Atatürk’ün bilgisi yoktu diye bir kesim hâlâ diretiyor?
Atatürk’ün bilgisi yoktu, o sırada hastaydı diyenler doğru söylemiyor. Başka bir karine daha Sabiha Gökçen’dir. Kendisi askeri pilot da değildi. Sizce Atatürk’ün manevi kızı olarak onun bilgisi dışında böyle bir harekâta katılması mümkün mü? O nedenle işi İnönü’ye veya Bayar’a yıkmak son derece yanlış. Atatürk’ün ölmeden evvel Tunceli’yi Cumhuriyet topraklarına katma iradesi var işin içinde.
 
Ne İnönü ne Celal Bayar bu acımasız yönteme karşı çıkmış ama değil mi?
zaman karşı çıkmak yok. İhsan Sabri Çağlayangil, ki Bayar’ın yakınıydı, devlet bürokrasisi olaraktalimat aldıklarını açıkça anılarında söylemişti. Dersim’e yapılanlar baştan aşağı haksızlıktır. Ve Seyit Rıza’nın dediği gibi zulümdür. Cumhuriyet’in zorbalığıdır. Evet, belki CHP egemen partiydi ama o sırada sadece İnönü ve Bayar mı var? Menderes, Köprülü milletvekili. Demokrat Partili bir sürü vekil var. Eğer orada bir siyasi mesuliyet varsa, herkesindir. Sadece CHP’nin değil, Demokrat Parti’nin de.
 
Bayar, Dersim’le ilgili bir özeleştiri yapmış mıydı size?
Yapmaz. Onlar nasıl insanlardı biliyor musun… Milli mücadeleci adamlar! Zor bir kavga içindeler. Ölüm fermanıyla geziyorlar ve bir koca Osmanlı’yla hesaplaşarak devlet ortaya çıkarıyorlar. İşte o devlete karşı aşırı sahiplik duygusu gelişiyor onlarda. Devletin mülkiyeti bizde gibi hissediyorlar. O zamanlarkolay erişilebilen insan hakları sözleşmeleri de yok, bir tek kuralları esnek olan Milletler Cemiyeti var. Ne Atatürk’ün ne de diğerlerinin o dönemde öncelikleri hak ve hukuk değil. Bir devlet kurmanın kirli yanları varsa, onlar bunu kir diye görmüyordu.
kaynak.mynet

Selektör yapana 1 yıl hapis cezası!

Selektör yapana 1 yıl hapis cezası!


Selektör yapana 1 yıl hapis cezası!

Dikkat, Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı!..

12. Ceza Dairesi, trafikte seyir anındaki bir aracı yakından takip eden, sıkıştıran, selektör yapan kişinin bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Bu kararın ardındantrafikte selektör yapıp, araçları yakın takip eden ve sıkıştıranlar "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işledikleri gerekçesiyle mahkum olabilecek.

Yanınızda veya arkanızda seyreden aracın sahibi sizi yakından mı takip ediyor? Siz, seyir halindeyken,selektör yapıp dikkatinizi mi dağıtıyor? veya, arabasıyla yanınıza yaklaşıp size bakarak arkadaşlarıyla mı gülüşüyor?

Bütün bunları yapanlar, artık iki kez düşünerek hareket edecek...

Çünkü, Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal sayılacak bir karara imza attı.

Erzincan'da yaşayan A.Y., şehir merkezinde arabasıyla giderken, K.H.'nin arabasıyla kendisiniyakından takip ettiğini, selektör yaptığını, arkadaşlarıyla beraber yan tarafına geçip gülüştüğünü,polis merkezinin bulunduğu tarafa dönünce takipten kurtulduğunu belirterek şikayetçi oldu.

Şikayeti değerlendiren Erzincan 1. Sulh Ceza Mahkemesi, K.H.'yi trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan mahkum etti. Kararın, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, emsal bir karara imza atarak K.H.'yi "kişilerin huzurunu ve sükununu bozma" suçunu işlediğine dikkat çekti.

AAA şiddetinde şok!

AAA şiddetinde şok!


AAA şiddetinde şok!
Fitch, ABD'nin not görünümünü "negatif"e çevirdi.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ABD'nin ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise "negatif"e çevirdi.

Fitch, 16 Ağustos'ta ABD'nin not görünümünü "durağan" olarak belirlemişti.

Standard and Poor's (S&P) ise, 5 Ağustos'ta dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin ''AAA'' olan uzun vadeli kredi notunu, tarihinde ilk kez düşürerek ''AA ''ya çekmiş, kredi not görünümünü ise ''negatif'' olarak belirlemişti.
AA

"İnsanların öldürülmesine karşıyım" diyen PKK'lı teslim odlu.

"İnsanların öldürülmesine karşıyım" diyen PKK'lı teslim odlu.


SURİYE’den Türkiye’ye geçen PKK’lı 24 yaşındaki Ferdi A., jandarmaya teslim oldu. Babasının katilini bulmak için dağa çıktığını belirten PKK'lının, insanların öldürülmesine karşı olduğu için teslim olduğunu söylediği kaydedildi.

Kilis in Suriye sınırındaki Çerçili Köyü’nden jandarmayı arayan Ferdi A., PKK ’lı olduğunu belirterek teslim olmak istediğini bildirdi. Etkin
Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istediğini de belirten PKK’lı, jandarma tarafından teslim alındı. İl Jandarma Komutanlığı’nda sorguya alınan Ferdi A.’nın ifadesinde, babasının katilini bulmak için dağa çıktığını söylediği belirtildi.
İfadesinde şöyle dediği kaydredildi:
"1994 yılında İstanbul’da babam Fevzi A. öldürüldü. Yıllarca babamın kim tarafından öldürüldüğünü öğrenmek için çalıştık.Dicle Üniversite’nde okurken, bana babamın katilini örgütün bileceğini söylemeleri üzerine, ideolojik olarak tasvip etmeme rağmen 2008 yılında Haftanin kampına katıldım. Burada kısa bir siyasi eğitim aldıktan sonra Kandil’e gittim. Burada siyasi eğitim aldım. Yapı gereği insan öldürülmesine karşıyım. Örgütü, yaptıkları katliamları tasvip etmediğim için Suriye’den Türkiye’ye gelerek teslim oldum. Çok pişmanım."
Diyarbakırlı olduğu ve ailesinin ekonomik sorunu da olmadığı öğrenilen PKK'lı, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi

Türkler konsolosluklara koştu..



Türkler konsolosluklara koştu.

Hükümetin dövizle askerlikte öngördüğü yeni düzenleme yürürlüğe girmeden önce askerlik kararı aldırmak isteyen Hollanda’da yaşayan Türk gençleri, konsolosluklara akın etti.

Yeni düzenlemede dövizle askerlik bedeli 5 bin 112 avrodan 10 bin avroya yükseltilecek. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihe kadar başkonsolosluklara başvuranlar 10 bin avro yerine 5 bin 112 avro ödeyecek.

Son günlerde Rotterdam ve Deventer başkonsolosluklarında aşırı yoğunluk yaşanırken, konsolosluk çalışanları yoğun talebe cevap verebilmek için gece geç saatlere kadar mesai yapıyor. Vatandaşlar ise sıra numarası alabilmek için geceden konsolosluk kapısında bekliyor.

Türkiye’deki yeni yasal düzenlemeye ilişkin haberlerden sonra dövizle askerlik başvurularında yoğunluk yaşandığını belirten Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, gazetecilere yaptığı açıklamada, geç saatlere kadar çalışarak, vatandaşların taleplerine cevap vermeye çalıştıklarını söyledi.

Son 4 günde binden fazla vatandaşın işlemlerini tamamladıklarını kaydeden Oral, dövizli askerlik işlemlerinin diğer işlemlere göre daha uzun sürdüğünü, bu çerçevede müracaat edip de sırası gelmeyenlere telefonla bilgi verdiklerini anlattı.

"Elbette buranın da bir kapasitesi var, ama biz tüm personelimizi seferber ettik" diyen Oral, şöyle konuştu: "Gerçekten canla başla çalışıyorlar. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Fakat buranın da bir işlem kapasitesi var. Vatandaşlarımızı sıraya koyarak işlemlerini diğer servisteki arkadaşları da buraya kaydırarak bitirmeye çalışıyoruz. Doğal olarak zaman alan bir süreç. Mümkün olduğunca işlemleri basitleştirmeye çalışıyoruz. Ankara ile de konuşarak hangi bölümleri hızlı yapabiliriz diye canla başla arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Mesai saatleri geç saatlere kadar sarkıyor." Vatandaşlara başkonsolosluğa gelmeden önce internetteki sayfalarında yer alan bilgileri okumaları tavsiyesinde bulunan Oral, istenen belgelerin eksiksiz olmasının işlemleri kolaylaştırdığını söyledi.

GECEDEN SIRAYA GİRİYORLAR

Rotterdam Başkonsolosluğu önünde aşırı yoğunluk yaşanırken, bazı vatandaşların sıra numarası alabilmek için geceden sıraya girdiği görüldü. Eski uygulamadan yararlanabilmek için erken saatlerde başkonsolosluğa geldiğini belirten elektrik mühendisi Kamil Kocabaş, 276. sırada olduğunu ve işlemlerinin muhtemelen yarına sarkacağını söyledi. Kocabaş, mevcut kriz ortamında 10 bin avroyu ödemenin kendilerini sıkıntıya sokacağına işaret etti.

Gazetecilere açıklamada bulunan Hollanda  Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu (HTİKDF) Başkanı Arif Yakışır, askere gitmek isteyen vatandaşların konsolosluklara akın ettiğini belirterek, "Bir sivil toplum kurumu başkanı olarak Rotterdam Başkonsolosluğunun yoğun talebe hızlı cevap verdiğini gördüm" diye konuştu.
kaynak.hürriyet

Türkler bu ülkeye kimlikle girecek


Türkler bu ülkeye kimlikle girecek.

1996 tarihli vize anlaşmasına eklenen protokolle birlikte kimlikle seyahat 10 aralıktan itibaren yürürlüğe girecek ...

Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino Kalandadze, düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında Türkiye ile Gürcistan arasındaki 1996 tarihli vize anlaşmasına eklenen ve iki ülke arasında kimlikle geçişleri öngören protokolün 10 aralıktan itibaren yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Kalandadze, 31 Mayıs 2011'de imzalanan söz konusu protokol gereği Türk ve Gürcüvatandaşların 10 Aralıktan itibaren pasaporta gerek duymadan Gürcistan ile Türkiye arasında kimlikle de seyahat edebileceklerini açıkladı.

Nino Kalandadze, söz konusu protokolün, ayrıca görev sırasında denizcilerin ve havacıların hizmet belgeleriyle de Türkiye'den Gürcistan'a, Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yapmalarını öngördüğünü ifade etti.
kaynak.milliyet

"Cumhuriyet Mitingi" yeniden!

"Cumhuriyet Mitingi" yeniden!


"Cumhuriyet Mitingi" yeniden!

CHP, 4 Aralık'ta İzmir'de 'Cumhuriyet Mitingi' düzenleyecek...


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Birgül Ayman Güler, 4 Aralık Pazar günü İzmir'de 'Cumhuriyet Özgürlük ve Demokrasi Mitingi'nin düzenleneceğini açıkladı. Güler, "Bu mitingle Çarşamba günü, iddianamesiz, suçsuz bininci gününü dolduran Mustafa Balbay temelinde, hakları talep edeceğiz." dedi.

Birgül Ayman Güler, MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'deki gelişmeleri hepbirlikte dile getirmek ve buna karşı olduklarını söylemek üzere bir miting düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

4 Aralık'ta İzmir de Cumhuriyet, Demokrasi ve Özgürlük Mitingi düzenleyeceklerini kaydeden Güler, "Bu mitingde asıl olarak Çarşamba günü iddianamesiz, suçsuz bininci gününü dolduran Mustafa Balbay temelinde, hakları talep edeceğiz. Mustafa Balbay, 30 Kasım'da tutukluluk süresinin bininci gününü dolduracak. Bu demokrasi ayıbını gücümüz yettiği ölçüde dile getirdik. Artık uluslar arasıdünya da Türkiye'de yaşanan haksızlığı gördü. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıçları, Türkiye'de yargılamayı sakatlayan bu uzun tutukluluk sürelerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarına aykırı düştüğü açıklamalarını yaptı." diye konuştu.

Cumhuriyet, demokrasi ve özgürlük talebinde bulunacaklarını söyleyen Güler şöyle devam etti: "Mustafa Balbay, Türkiye'de yargı alanında yaşanan adaletsizliğin temsilcisidir. Çok sayıda tutuklu milletvekilinin, tutuklu gazetecinin temsilcisidir, aynı zamanda 22 Kasım günü İzmir'de yaşadığımız gibiniye tutuklandıklarını bilmeden hapiste tutulmaya devam eden üst düzey belediyecilerin temsilcisidir. Biz Mustafa Balbay'ı, bininci gününün utancında, AKP iktidarının bozuk karnesini bir kez dahahaykıracağız."

Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı CHP'li belediyelerin Alman vakıflarından aldıkları kaynakları PKK'ya aktardığı yönünde açıklama yaptığını, bu belediyelerin hangileri olduğunu sorusunaise cevap alamadıklarını dile getirdi.

Güler, "Başbakan'ın kendisi hakkında verilmiş bir gensoruya cevap vermek üzere yüce Meclis'e gelmemesi yönlendirdiği kişilerin de konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmaması ileri sürülen sözlerin iftira olduğunun kanıtıdır. Biz açıklamayı halen talep ediyoruz. Anlaşılıyor ki, TBMM'nin yüce salonu bu açıklamayı almaya yeterli değil." diye konuştu.

Güler, CHP'li belediyelerin Başbakan hakkında tazminat talebi ile dava açmaya başlayacağını aktardı.

Basın özgürlüğünün aynı zamanda halkın yöneticiler ve yönetim hakkında haber alma özgürlüğü olduğunu kaydeden Güler, "Dolayısı ile TBMM üzerinde uygulanan bu bastırma operasyonu ve basınyayın organları üzerinde çeşitli yöntemlerde uygulanan susturma operasyonu Türkiye'nin özgürlük sorundur. Basın özgürlüğü 4 Aralık 2011 mitinginde gündeme getireceğimiz bir diğer ana tema olacak. Tüm basın yaygın organı sahiplerinden ve muhabirlerinden bu çağrıyı çok yakından hissederek duymalarını talep ediyoruz. Türkiye bu yanlıştan kurtarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Güler, mitingle ilgili bir soru üzerine, "Genel Başkanımızın başkanlığında yapılan bir miting olacak. Milletvekillerimiz cumhuriyet, demokrasi ve özgürlük diyen kitlenin önderliğini yapacaklar." şeklinde konuştu.kaynak.mynet

Osmanlı hanedan üyeleri yemekte biraraya geldi.

Osmanlı hanedan üyeleri yemekte biraraya geldi


Osmanlı hanedan üyeleri yemekte biraraya geldi.

Osmanlı Hanedan üyeleri Osmanlı Saray mutfağının yemeklerinin sunulduğu öğle yemeğinde biraraya geldi.







Osmanlı hanedan üyeleri, 1888’de kurulan ve kuruluş beratı Sultan 2. Abdülhamit tarafından verilen Beyoğlu’ndaki Hacı Abdullah Lokantası’nda biraraya geldi. Öğle yemeğinde buluşan hanedan üyeleri arasında Sultan 5. Murad’ın torunu Osman Selahaddin Osmanoğlu, Sultan 2. Abdülhamit’in torunu Harun Osmanoğlu, Enver Paşa’nın torunu Arzu Enver, Sultan 5. Murad’ın torunu Telgüzar İris, Sultan 5. Mehmet Reşad’ın torunu Emel Nuricihan Bobo, oğlu Nazım Bobo vardı. Öğle yemeğine Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş da katıldı.

HANEDAN ÜYELERİNE SARAY MUTFAĞI MÖNÜSÜ
Hanedan üyeleri önce kuruluş beratı Sultan 2. Abdülhamit tarafından verilen Hacı Abdullah Lokantası’nda öğle yemeği yedi Hanedan üyelerine Osmanlı saray mutfağı yemeklerinden elbasan tava, hünkar beğendili kebap, iç pilav, incir tatlısı, aşure, karışık komposto, nar suyu ikram edildi.

SULTAN 5. MURAD’IN TORUNUNDAN ’MUHTEŞEM YÜZYIL’ ELEŞTİRİSİ
Hanedan üyeleri öğle yemeğinin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Hanedan üyelerinden Sultan 5.Murad’ın torunu Osman Selahaddin Osmanoğlu gazetecilerin Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatını ve saltanatını anlatan ’Muhteşem Yüzyıl’ dizisiyle ilgili konuştu. Osmanoğlu diziyi zaman zaman takip ettiğini belirterek, dizinin bazen gerçeği yansıtmadığı eleştirilerini yanıtladı. Osmanoğlu, "Devamlı Türkiye’de olmadığını ancak arada da olsa diziyi takip etme imkanı bulduğunu kaydetti. Osmanoğlu, "Diziyi devamlı izlemedim. Bazı kısımlarını izledim. Malum bu bir dizidir. Tarihi bir belgesel değildir. Dolayısıyla ikisini karıştırmamak lazım. Belgesel olursa çok eleştiri olur. Ama bir dizidir" dedi. Dizinin zaman zaman eleştirildiği yanları olduğunu kaydeden Osmanoğlu, "Çok var. Bir tanesi Sultan Süleyman 46 sene hüküm sürdü. Seferlerinin mesafelerini saysanız 48 bin kilometre de sefere gitti. 48 bin kilometreyi de klimalı araçla gitmedi. At üstünde gitti ve bu uzun zaman sürdü. Yani haremde o kadar vakit geçirmedi. Dizide bu gösterilmiyor sanki vaktinin çoğu İstanbul’da Topkapı Sarayı’nda geçiyor gibi gösteriliyor" dedi.

’MUKADDES EMANETLER’ KİTABI HEDİYE EDİLDİ
Osmanoğlu, sık sık hanedan üyeleri olarak biraraya gelip gelmedikleri sorusuna ise, rutin olmasa bile zaman zaman biraraya geldikleri yanıtını verdi. Osmanoğlu, biraraya geldiklerinde Türkiye’nin gündemini konuştuklarını kendi ailelerinden bahsettiklerini de dile getirdi. Konuşmaların ardından lokanta tarafından her bir hanedan üyesine ’Hırka -i Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler’ kitabı hediye edildi.
kaynak.hürriye
t

Suriye konusunda sular ısınıyor .

SULAR ISINIYOR


Suriye konusunda sular ısınıyor .

Suriye üzerindeki uluslararası baskı giderek artarken, Şam yönetimi de harekete geçti.







Birleşmiş Milletler (BM) komisyonunun yaptığı soruşturmanın raporu bugün açıklandı. Raporda Suriye yönetiminin insanlığa karşı suç işlediği belirtildi.
BM'nin Bağımsız Suriye Soruşturma Komisyonu'nun hazırladığı raporda, "Komisyon, Suriye Arap Cumhuriyeti'nde incelemenin yapıldığı dönem içerisinde farklı yerlerde insanlığa karşı suç işlendiği konusunda derin kaygılar taşımaktadır" denildi.
Komisyon, rapor için 223 kurban ve görgü tanığıyla görüşmeler yaptı. Söz konusu Komisyon, Ağustos ayında kurulmuştu.
Raporda ayrıca, Suriye ordusu ve güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı düzenleyen "Özgür Suriye Ordusu" isimli bir grubun varlığı da kabul edildi. Raporda, muhalif gruplara uluslararası insan hakları hukukuna saygı göstermeleri çağrısı yapıldı.
BM'nin hazırladığı bu raporun, Suriye üzerindeki uluslararası baskıyı artırması ve olası yaptırımların da sertleştirilmesinin yolunu açması bekleniyor.
KRİTİK AB TOPLANTISI
Raporun yankılarının, Suriye ile ilgili bu hafta içerisinde yapılacak kritik toplantıda da varlığını hissettireceği tahmin ediliyor.
Perşembe günü Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları Brüksel'de Suriye'deki son durumu ele almak üzere bir araya geliyor.
Fransa, bu toplantıya Türkiye'nin de katılmasını istedi. Bu konudaki talebini diğer AB ülkelerine ileten Fransa, Brüksel'in bu talebi değerlendirmeye aldığını belirtti.
AB toplantısında, Suriye'nin petrol ve finans sektörlerini hedef alan yaptırımların daha da sıkılaştırılması bekleniyor.
Toplantıdan ayrıca, Avrupa hükümetlerinin Suriye'ye piyasanın altında faiz oranlarıyla uzun vadeli kredi vermesinin de yasaklanacağı belirtiliyor.
Fransa'dan Şam yönetimine karşı sert bir açıklama da Dışişleri Bakanı Alain Juppe'den geldi. Juppe Arap Birliği'nin Suriye hakkında yaptırım kararları almasının ardından Suriye rejiminin "günlerinin sayılı" olduğunu belirtti.

ŞAM'DAN KARŞI HAMLE
Arap Birliği'nin dün onayladığı ağır yaptırımlar, Şam yönetimini de harekete geçirdi.
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim bugün düzenlediği basın toplantısında Arap Birliği’ne sert tepki gösterdi.
Örgütün dün kabul ettiği dokuz maddelik yaptırım paketinin “bir ekonomik savaş ilanı” anlamına geldiğini ifade eden Muallim, “Sizi temin ederim Arap ülkelerindeki varlıklarımızın yüzde 95-96’sını geri çektik. Halkımızın çıkarlarını korumak zorundayız” dedi.
Muallim bugünkü basın toplantısında ayrıca Suriyeli silahlı muhalif grupların düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçlerinin de görüntülerini yayınladı.
Ancak basın toplantısını yayınlayan yabancı yayın kuruluşları, bu görüntülerin gösterilmesi üzerine canlı yayınlarını kesti.
kaynak.hürriyet

Rize Üniversitesi'nin adı değiştirilecek .

Rize Üniversitesi'nin adı değiştirilecek


Rize Üniversitesi'nin adı değiştirilecek


Rize Üniversitesinin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi için üniversite senatosunca karar alındı.


Rize Üniversitesi Senatosunun bugün yaptığı ve tek konunun isim değişikliği olduğutoplantıda, üniversitenin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi görüşüldü. Yapılan toplantı sonucunda Rize Üniversitesinin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi, 23 üyenin tamamının oy birliğiyle kabul edildi.
Üniversite senatosunun aldığı karar, YÖK'e bildirilecek. YÖK Genel Kurulu'nun uygun görmesi halinde TBMM'ye sunulacak olan karar, Meclis'te de kabul edilmesi durumunda yürürlüğe girecek.
kaynak.mynet

En Çok Okunan Haberler

Google Arama