29 Kasım 2011 Salı

Her deliğe giren robot

Her deliğe giren robot


Her deliğe giren robot.

ABD'li bilimadamaları, solucan gibikıvrılarak ve bükülerek çok dar alanlara girebilecek esneklikte bir robot geliştirdi.


Prototipi üretilen 12,5 santimetre uzunluğundaki, 4 bacaklı insansı robot, deprem gibi doğal felaketlerde ulaşılması zor çatlaklara girilmesini veya savaş alanlarındaki zorlu arazilerde izleme yapılmasına imkan verecek.
Kimyacı George George W. Whiteside'ın başkanlığında Harvard Üniversitesi'nden bilimadamlarının, ABD Savunma Bakanlığıaraştırma bölümünün mali desteğiyle geliştirdikleri robot, biyolojik, fiziki ve sosyalbilimler konularında yayımlar yapan Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinininternet sitesinde bilim dünyasına tanıtıldı.

İki aylık bir çalışma sonucu prototipi oluşturulan robotun 4 bacağının havayla şişirildikten sonra elleveya bilgisayar aracılığıyla kontrol edilebildiğini anlatan bilimadamları, bu sayede robota emeklemek ve sürünerek ilerlemek de dahil olmak üzere bir dizi hareket imkanı kazandırıldığını belirtti.

Robotun esnekliğini, yer ile, 1,905 santimetre yukarıda olan cam bir levhanın arasından eğip bükerek geçirmek suretiyle test eden araştırmacılar, robotu bu son derece ince aralıktan bir dizi hareketkombinasyonunu uygulayarak 15 kez manevra ettirmeyi başardıklarını kaydetti.
Araştırmacılar pek çok durumda robotun cam aralığının bir ucundan diğerine gitmesinin bir dakikadan az bir zaman aldığını ifade etti.

Robotun esnekliğini sağlamak amacıyla sürekli olarak havayla şişirilmesi ve havası alınarak söndürülmesi sonucu bozulmamasının kendilerini sevindirdiğini belirten bilimadamları, robotun ilerleme hızının sonuçta daha da iyileştirilmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Robotun, keçe kumaş, çakıllı kum, çamur ve hatta jöle de dahil olmak çeşitli yüzeylerde bir uçtan diğerine hareket edebildiğini anlatan Harvard Üniversitesi akademisyenlerinden Robert Shepherd, robotun çeşitli yüzeylerde bozulmadan işlevlerini yerine getirebilecek kadar sağlam olduğunu gözlemlediklerini söyledi.
Carnegie Mellon Üniversitesine bağlı Yumuşak Makineler Laboratuvarını yöneten robot bilimi araştırmacısı Carmel Majidi, prototipi üretilen yeni robotun, daha önceki çalışmalardan faydalanılarak yapılmış olmasına karşın yaratıcı olduğunu kaydetti. Majidi, ''Basit bir fikir, ama canlıların yaptığına benzer biyolojik hareketler elde ediyorlar'' dedi.

Harici bir güç vericisine bağlı olarak çalışmasının robotun günlük hayatta kullanımı açısından en büyükdezavantajı oluşturduğuna işaret eden uzmanlar, robotun güç vericisiyle birleştirilmesi için bir yolgeliştirilmesine ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekiyor.kaynak.mynet

Erdoğan'dan bedelli açıklaması

Erdoğan'dan bedelli açıklaması


Erdoğan'dan bedelli açıklaması.

Başbakan Erdoğan kasım ayı değerlendirmesini yaptığı ulusa sesleniş konusunda bedelli askerlik konusuna da değindi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle, Türkiye ekonomisindeki bu güven ve istikrar sürecini hiç sarsmadan devam ettireceğiz. Parapolitikasından, mali politikalardan asla taviz vermeyeceğiz. Ayağımızı yere sağlambasarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, Tunus'ta başlayan, ardından Mısır'da, Libya'da, Yemen ve Suriye'de devam eden değişim ve dönüşüm rüzgarının, bütün bir bölgede etkisini sürdürdüğünü ifade etti. Erdoğan şunları kaydetti:

"Bölgedeki hiçbir yönetimin, halktan gelen bu meşru taleplere sırtını dönmesi; Bu talepleri görmezden gelmesi, yok sayması mümkün değildir. Diktatörlerin ardından yönetimi devralmış geçici yönetimlerin de bu süreci geciktirmesi söz konusu olamaz. Nitekim, birkaç gün önce, Mısır'da Başbakan İsam Şeref liderliğindeki kabinenin istifası akabinde, Tahrir Meydanı'nın yeniden büyük kitlesel gösterilere sahneolması, bunun açık bir göstergesi olarak okunmalıdır.
Zira bu bölge, bizim için dünyanın herhangi bir bölgesinden daha değerlidir. Biz, Bağdat derken, Kudüs derken, Gazze derken, Bingazi, Trablus, Sirte derken, birileri gibi petrol kuyularını görmüyor, tam tersine orada akan kanı, orada dökülen gözyaşını görüyoruz. Sesimizi yükseltmemizin yegane nedeni budur."

VAN
Erdoğan, ekonomikticarisosyal anlamda, konut, eğitim, sağlık, enerji, sanayi noktasında, Van için ne gerekiyorsa onu yaptıklarını ve yapacaklarını ifade ederek, "Tabii her şeyi bir anda yapmamız mümkün olmayabilir, şartların çok zor olduğunu biliyorum, ancak bu zorlu süreçte ben Vanlı kardeşlerimden sağduyulu olmalarını, sabırlı olmalarını özellikle istirham ediyorum" dedi.

BEDELLİ ASKERLİK
Bedelli askerlik konusunda da Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"İlgili kurumlarla yaptığımız istişareler neticesinde, mevcut asker sayımızı ve asker potansiyelimizi de dikkate alarak, bedelli askerlik için gerekli şartların oluştuğuna kani olduk. Keza, bedelli askerlik bugün için hükümetimizin temennisi olmaktan ziyade, Türkiye'nin mevcut şartları gözetildiğinde bir mecburiyet haline gelmiştir... Şunu temin etmek isterim; getirdiğimiz yaş sınırlaması dolayısıyla Bedelli Askerlik uygulaması, kat'i surette Türkiye'nin terörle mücadelesinde zafiyete yol açmayacaktır; askerlik ve güvenlik hizmetlerinin aksamasına neden olmayacaktır."

KCK DEMOKRASİYE TEHDİT
Başbakan Erdoğan, "KCK operasyonlarını, siyasetçilerin tutuklanması, ifade özgürlüğünün sınırlandırması olarak değerlendirenler, lütfen ortaya çıkan delillere, belgelere, fotoğraflara, ortaya çıkan gerçeklere bir kez daha baksınlar. Avukat kisvesi altında teröre lojistik destek sağlayanları lütfen görsünler" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:
"KCK örgütlenmesi, Kandil'den, İmralı'dan yönetilen, oralardan talimat alan, terörle işbirliği artık netleşmiş olan, devlete paralel bir örgütlenme girişimidir.

Demokrasi geliştikçe, bu demokrasi düşmanları da işlevsiz kalacaktır. İşte onun için, demokrasiden taviz vermeden, ifade özgürlüğünden, temel hak ve özgürlüklerden taviz vermeden bu süreci nihayete erdireceğiz."
kaynak.mynet

Meclis’te tansiyon yükseldi

Meclis’te tansiyon yükseldi


Meclis’te tansiyon yükseldi.

Bedelli askerlik görüşmelerinda BDP'li Sırrı Sakık'ın sözleri gerginliğe neden oldu.


TBMM Genel Kurulu’nda, bedelli askerlik düzenlemelerini içeren tasarı görüşmelerinde BDP’li Sırrı Sakık’ın, “24 Ekim Hakkari’de 36 PKK’lı militan öldürüldü. Hangi silahlar kullanıldı ki 36 gündür aileler çocuklarına teşhis edemiyorlar” sorusu tansiyonu yükseltti.
Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin ardından milletvekilleri sorularını yöneltti.

SAKIK’IN SORUSU GERGİNLİK YARATTI

BDP’li Sırrı Sakık, “24 Ekim’de Hakkari Kazanovasında 36 PKK’lı militan öldürüldü. Ölümden sonra bunlar Malatya Adli Tıp Kurumuna sevk edildiler ama halen 36 gün olmasına rağmen orada kullanılan silahlardan dolayı. Bu ülkenin sorunu. Tarafsız olun" dedi. Sakık'ın, Sadık Yakut'un uyarısı üzerine, "Uyarsan ne olur, ayıptır be. Hangi silahlar kullanıldı ki 36 gündür aileler çocuklarına teşhis edemiyorlar. Savaşın da bir kuralı, ahlakı olmalıdır” sözleri salonda gerginlik yarattı.
MECLİS BAŞKANVEKİLİ YAKUT, UYARDI
Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, Sırrı Sakık’ı uyardı ve “Konuyla ilgili soru sorma hakkınız var. Sizi uyarıyorum. Konuyla ilgili soracaksınız. Konu dışına çıkarsanız müdahale edeceğim. Var böyle hakkım. Ben İçtüzük hükümlerini uyguluyorum. 24 tane Türk askeri şehit edilirken hangi ahlak varsa Türk askeri, iç hukukun ve uluslararası hukukun verdiği ölçüler içerisinde teröristle mücadelesini yapar” dedi.
BDP’li Hasip Kaplan’ın da itiraz etmesi üzerine Yakut, “Ben tarafım. Devlet tarafıyım. Çok net söylüyorum” dedi.
MİLLİ SAVUNMA BAKANI: “ALNINDA PKK’LI YAZIYOR MU?”
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da “Öncelikle bu terör örgütü üyeliğinden kovuşturma tabi tutulanlar da bundan faydalanacak mıdır?” diye sordu.
Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savuna Bakanı İsmet Yılmaz, bu yasadan suç işleyenlerin yararlanıp yararlanmayacağına ilişkin soruya, “Ceza kovuşturmasına tabi tutulanlar farklı husus, bu yasada ne diyoruz, 30 yaşından gün almış olanlar. Alnında yazıyor mu PKK’lı olduğu. O ayrı. Bu yasanın şartlarını taşıyanlar bu ülkenin vatandaşı olan bu yasada belirtilen şartları taşıyan herkes bu yasadan faydalanır” dedi.
Milli Savuna Bakanı, yasadan yararlanacakların sayısının yaklaşık 460 bin civarında olduğunu da söyledi.

SIRRI SAKIK’IN SORUSUNA YANIT VERDİ
Sırrı Sakık’ın sorusuna yanıt veren Milli Savuna Bakanı, “Bu ülkenin insanı hiç ölmesin. Siz elinizde silahla Almanya’nın dağlarında dolaşabilir misiniz, Amerika’nın dağlarında dolaşabilir misiniz, oralarda dolaşamıyorsanız da Türkiye’nin dağlarında nasıl dolaşırsın” dedi.

VEKİL ÇOCUKLARI YARARLANACAK MI?
“Buradaki milletvekillerinden üçüncü dereceye kadar olanlardan kaç kişi faydalanacak diye bir soruvar” diyen Milli Savunma Bakanı, “Buna insaf demek lazım. Bu parlamentonun değerini düşünmek demektir. Bunun içinde siz de varsınız, biz de varız. Biz şimdi bütün milletvekillerine sorduk mu sizin evladınız kaç yaşında, 30 yaşında askerlik çağına gelmemiş, gitmemiş olan var mı diye sorduk mu, böyle bir şeyi yaparsak ayıp olurdu” dedi. (ANKA)

VAN DA DEPREM

VAN DA DEPREM

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 02.47'de, merkez üssü Van-Kurubaş olan 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Daha önce ağır hasar gören ve yıkım çalışmaları yapılan eski Sağlık Meslek Lisesi'nde yeni çökme olduğu belirtildi. Bu arada İmam Hatip Lisesi'nde kalan ve yaşanan panik sonrası bazıları birinci kattan atlayarak hafif yaralanan 5 polis memuru ambulans ve diğer araçlarla hastane kaldırıldı.

 HASTANE BAHÇESİNDE DOĞUM YARDIM YAPTI
Yaşanan deprem sırasında büyük panik yaşayan ve boşaltılan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalan hasta ve yakınları ile çalışanlar bina dışına çıktı. Hastaların çadırda bulunduğu belirtiliyor. Bu arada, Binnaz Kıraç adlı bir kadın, hastane bahçesinde doğum yaptı. Kız bebeğin, Kıraç'ın ikinci çocuğu olduğu öğrenildi.
Deprem sonrası şehrin tamamında kesilen elektrik enerjisi bazı bölgelere yeniden verilirken, bazı sokaklarda kopan elektrik tellerinin tehlike arz ettiği ve ekiplerin olaya müdahale ettiği öğrenildi
Bu arada, yaşanan deprem sonrası bölgede saat 02.54'de 3.0, 2.56'da 3.1, 03.03'de 3.0, 03.16'da 3.8 büyüklüğünde artçılar yaşandı.mynet

Saat 02.47’de Van’ın Kurubaş köyünde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 


Serdar Turgut AK Parti'yi bitirme planını açıkladı

Serdar Turgut AK Parti'yi bitirme planını açıkladı



Serdar Turgut AK Parti'yi bitirme planını açıkladı.
Serdar Turgut, cari açık rakamları üzerinden AK Parti'nin bitirilmeye çalışıldığını ileri sürdü. 













Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgutbugünkü yazısında cari açık rakamları üzerinden hükümeti bitirme planını açıkladı. Turgut yazısında, cari açığın iyi bir şey olduğunu belirterek, bunun Fitch adlı değerlendirme kuruluşunun bir oyunu olduğunu iddia etti. 

Fitch'in bu değerlendirmesinin muhalif çevrelerce AK Parti'yi bitirmek için kullanıldığını belirten Serdar Turgut, ne olursa olsun hiçbir kesimin AK Parti'yi bitiremeyeceğini ve Türkiye'nin 2023'e daha güçlü gireceğini söyledi. 

İşte Serdar Turgut'un o yazısı;

Bugün AKP'ye muhalif çevrelerde dolaştığınız zaman, konuşmalarının hemen başında konuyu cari açığa getiriyorlar. Bu konunun iktidarın başını yiyeceği umudu da var bu çevrelerde. Tabii eğer cari açık AKP'nin başını yiyecekse o arada Türkiye'yi de vuracak olması bu çevreleri hiç ilgilendirmiyor.

TÜRKİYE İLE OYNAMAYA ÇALIŞIYORLAR Ellerinde AKP'yi vurabilecekleri başka hiçbir silah kalmadığından bir tek ona güveniyorlar. Türkiye'nin dünyadaki yükselişinden korkan dış güçler de bu cari açık silahını kullanıyorlar bize karşı. Fitch adlı değerlendirme kuruluşunun, krizin pençesinde boğulan ülkelerin kredi görünümü notuyla oynamazken Türkiye'nin kredi görünümünü aşağıya çekmesi hem manidar hem de komiktir. Kredi derecelendirme kuruluşları, merkez ülkelerin global politikalarına koordineli, uyumlu not verirler ve gayet tabii ki aynı zamanda bir siyasi manipülasyon aracıdırlar da. Türkiye'nin dünyadaki tırmanışı merkez ülkeleri rahatsız etmiş ve yerlerinden olacaklarından korkmaya başlamışlardır. İşte bu yüzden Türkiye ile oynamaya çalışıyorlar.

OYUNU NET GÖRELİM AKP hükümetini cari açıkla vurma oyunun temelinde bu vardır. Cari açığın yüksekliği tabii ki savunulacak bir şey değilir ve sonu kötüye de gidebilir. Muhalifler sadece bunu söylüyorlar, AKP'yi ve Türkiye'yi vurmak ve yıpratmak için işin sadece bu yönüne güveniyorlar. Ama iş bu kadarla bitmiyor. Muhalifler ve Türkiye'den korkanlar işin öteki yüzünü düşünmek bile istemiyorlar.

 

CARİ AÇIK İYİ DE OLABİLİR Evet dediğim gibi cari açık iyi bir şey değildir, ama bu her durumda böyle demek değildir. Eğer bir ekonomi hem büyüyüp hem de dönüşüme uğruyorsa, yani bir olumlu geçiş sürecindeyse ve buna ek olarak global fonlar bu ülkeyi dünyada gidilebilecek, sığınılabilecek en güvenli liman olarak görüyorlarsa o zaman da bu ülkenin cari açığı artabilir. Bu son derece olumlu bir geçiş sürecidir.

CARİ AÇIKTAN KORKACAK BİR ŞEY YOKTUR Bu durumda şimdi artan cari açık, ilerisi için yapılan bir yatırımdır. İleride değişmiş, dönüşmüş ekonominin çok daha güçlü bir şekilde büyümesi için bugün yapılan planlı bir yatırımdır cari açık.

Eğer bu durumdaki bir ülkenin iktidarı güçlüyse, ekonomide kontroller elindeyse cari açıktan korkacak gerçekten bir şey yoktur.

TÜRKİYE ÖRNEK BİR ÜLKEDİR Ekonomi bilimi bunu söyler ve Türkiye, ekonomi biliminin bu durumuna tıpa tıp uyan bir modeldir, bir örnek ülkedir.

Ben bugün muhaliflerin sorun yaratacak diye sarıldıkları cari açık rakamlarına baktığımda 2023 yılında çok değişmiş, ekonomisi dönüşmüş ve sağlıklı olarak başlamış yeni merkezi olan ülkeyi görüyorum.

100 YILA ÇOK GÜZEL GİRECEĞİZ Cari açıktan şikâyet edeceğinize, bunu AKP iktidarını vurmak için vesile arayanlara malzeme vereceğinize tavsiyem, benim gibi yapın ve AKP iktidarına ve Türkiye'ye güvenin, geleceğe umutla bakın. Oluşmakta olan güçlü zemine bir de sağlam özgüven eklenirse Türkiye 2023 yılında gerçekten dünya başkenti olacak.
Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına çok güçlü ve güzel gireceğimize eminim.
kaynak.sondakikahaber

CHP'li Hamzaçebi'den bedelsiz bedelli önerisi.

CHP'li Hamzaçebi'den bedelsiz bedelli önerisi



CHP'li Hamzaçebi'den bedelsiz bedelli önerisi.
Hamzaçebi, yıllık geliri 12 bin liranın altında olanların hiç bedel ödemeden bedelli askerlikten faydalanmasını istedi.















TBMM Genel Kurulunda, bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren, Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başlandı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yıllık geliri 12 bin liranın altında olanların hiç bedel ödemeden bedelli askerlikten faydalanmasını istediklerini belirterek, "Parası olan askerlik yapmayacak, olmayan yapacak. Alavere, dalavere vatandaş Mehmet askere" dedi.

Tasarıya ilişkin gruplar adına ilk sözü CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi aldı.

Tasarıya göre, 30 yaşından gün almayanlar, 30 bin TL karşılığında bedelli askerliği hak kazanacak ve 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf tutulacak.

İşçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ve sanat sahibi olarak yurtdışında oturma ve çalışma iznine sahip olanlar, en az 3 yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde çalışmış olmaları şartıyla 10 bin Avro ödeyerek, 21 gün süreli temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Ak Parti ise Önergesinde; "31 Aralık 1982'den önce doğanlar faydalanır" dedi.

GÜNDEM VE ÇALIŞMA SAATLERİNE İLİŞKİN GRUP ÖNERİSİ KABUL EDİLDİ Ak Parti'nin, TBMMGenel Kurulunun gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Ak Parti, TBMM Danışma Kurulunda uzlaşma sağlanamaması üzerine önerisini Genel Kurula taşıdı. Öneri üzerinde konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, bedelli ve dövizle askerlik konusundaki yasa tasarısı ile TBMM Teşkilat Kanunu Teklifinin 48 saat geçmeden gündemin ön sıralarına çekilmesi, MHP'nin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesinin 1 Aralık Perşembe günü görüşülmesini istediklerini anlattı.

Genel Kurulun bugün bedelli askerlik, yarın ise TBMM Teşkilat Yasa teklifi yasalaşıncaya kadar çalışmasını önerdiklerini kaydeden Aydın, ayrıca 1 Aralık Perşembe günü gensorunun ardından bir uluslararası anlaşmanın görüşülmesini, bunun bitmemesi halinde ise Genel Kurulun 2 Aralık Cuma günü de çalışmasını istediklerini söyledi.

Aydın, "Cuma günü çalışmayabiliriz. Genel Kurulun performansı çok önemli. Meclisi yoğun günler bekliyor. Halkın gündeminde olan düzenlemeleri birlikte çıkarmayı umuyoruz" dedi.

"Sabaha kadar diye bir nöbet yok" Öneri aleyhinde konuşan BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, bedelli askerlik nedeniyle Türkiye'nin gözünün Mecliste olduğunu belirterek, ancak düzenlemenin tartışılması gerektiğini ifade etti. Kaplan, "Niye zengin bedelli yapıyor, niye yoksul zor durumda. Bunun ortası yok mu konuşmalıyız" diye konuştu.

Mecliste milletvekillerinin yaş ortalamasının 50 yaşın üzerinde olduğunu hatırlatan Kaplan, "Yaşlı üyeleriniz var. 3 gün 24 saat çalışmak üzere önerge veriyorsunuz. Poliste, askerde nöbetin belli süresi var ama Mecliste nöbetin sınırı yok. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini onaylayan bu Meclis değil mi? Sayın Rıza Türmen buradaysa söylesin, orada 'angarya yasak' deniyor. Sabaha kadar diye bir nöbet yoktur, zorla köleliği dayatıyorsunuz" diye konuştu.

Kaplan, TBMM Teşkilat yapısını yeniden düzenleyen teklif üzerinde de konuşulması gerektiğini belirterek, Meclisin bütün faaliyetlerini belirlemesi nedeniyle teklif üzerinde sağlıklı bir tartışma ortamının yaratılmasını istedi.

Yeni anayasa çalışmaları sırasında "yol temizliği yapılmasını" önerdiklerini anlatan Kaplan, "Bu Meclisin 8 milletvekili tutuklu. Herkesin dinlendiği, düşünce özgürlüğünün olmadığı bir ülkede konuşuyoruz. Terörle Mücadele Kanunu, TCK, CMK varken sağlıklı Anayasa tartışması yapılabilir mi? Aykırı fikirleri sunanların hepsine savcılara mı ihbar edeceksiniz? Sizin gündeminiz Avro ve dolarlar üzerinden çalışıyor. Bunlar bir ülkeye tek taraflı selamet getirmez" dedi.

HAMZAÇEBİ'DEN BEDELSİZ BEDELLİ ÖNERİSİ Hamzaçebi, askerlik süresinin uzun olmasının ana sorun olduğunu savundu.

Akif Hamzaçebi, bu sürenin mutlaka gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye terörle mücadele ediyor. Böyle bir sorun var ama 15 ay askerliğe daha 2000'li yıllarda gelindi. Askerlik Kanununu, insanların ihtiyaçları ile devletin güvenlik ihtiyacı arasında denge kurarak yeniden ele almalıyız" diye konuştu.

Partisi tarafından verilen bedelli askerlik teklifi hakkında bilgi veren Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan, bizim projemizi beğenmedi, 'böyle bir proje olur mu?' dedi. Peki bu proje, proje midir? Diyor ki '21 günlük askerlik yok, 30 bin lirası olan, parayı veren kurtulur.' Aradan 8 ay geçmiş, bir proje açıklıyor Sayın Başbakan. Parası olan askerlik yapmayacak, olmayan yapacak. Alavere, dalavere vatandaş Mehmet askere. Biz bedelin makul bir seviyeye inmesini istiyoruz.

Biz diyoruz ki, yıllık geliri 12 bin liranın altında olan veya hiç geliri olmayan vatandaşımız, hiç bedel ödemeden bu olanaktan faydalansın. Parası olmayan benden değildir denilebilir mi? Bu düzenlemenin sizlerin içine sinmediğini ben tahmin ediyorum. 30 bin lira büyük para. Bizim rakamlarımızı beğenmeyebilirsiniz, başka bir rakam üzerinde tartışalım."

Vatandaşların bundan yararlanmak için 5 yıl vadeli kredi aldıklarında bunun geri ödemesinin faiziyle birlikte 50 bin liraya yükseleceğini kaydeden Hamzaçebi, 30 yaş sınırının da biraz daha aşağı çekilebileceğini ifade etti.

Bedelli uygulamasında 21 günlük askerliğin kaldırılmasını da eleştiren Akif Hamzaçebi, bedelli askerlik yapmak isteyen gençlerin üniforma giyme arzularını kendilerine ilettiklerini anlattı. Hamzaçebi, şehitlerin çocuklarının yaş ve bedel kaygısı olmadan kapsama alınmasını, gazilerin çocukları için de bir kolaylık yapılmasını istedi.

"Gelin bu kanun tasarısını iyileştirelim" diyen Hamzaçebi, bu şekliyle tasarıya destek vermelerinin mümkün olmadığını belirtti.

"TSK tartışmaların dışında tutulmalı" Tasarının tümü üzerinde MHP Grubu adına söz alan Sakarya Milletvekili Münir Kutluata ise, bedelliye ilişkin düzenlemenin zamanlamasının çok geç olduğunu ifade etti.

Bedelli askerliğe ihtiyaç olduğuna inandıkları için destek verdiklerini ifade eden Kutluata, şöyle konuştu:

"Bedelli askerlik konusu son yıllarda sık sık gündeme gelmiş ancak hem Başbakan hem de Bakanlar tarafından net olarak reddedilmiştir. Süreç şu veya bu şekilde işlemiş ve tasarı Genel Kurula gelmiştir. Tasarının, adaletsiz hüküm ihtiva eden maddelerinin düzeltilmesini istiyoruz. Parası olanın bedelli askerlik yapabileceği, olmayanın da yapamayacağı konusu netlik kazanıyor. Vicdanları sızlatan bu tablonun düzeltilip, rakamın aşağı çekilmesinin doğru olacağını düşünüyoruz."

TSK'nın personel rejiminin sağlam ve güvenilir esaslara bağlanması gerektiğini vurgulayan Kutluata, TSK'nın artık tartışmaların dışında tutulması gerektiğini söyledi.

Kutluata, askerlik görevinin eşitlik kavramı içerisinde gerçekleştirilmesi gereken milli bir yükümlülük olarak algılanması gerektiğini belirterek, askerlik süresinin kısaltılması talebinde bulundu.

"Her Türk vatandaşının temel askerlik hizmetine tabi tutulması gerekir" diyen Kutluata, tasarının "adaletsiz hükümlerinin değiştirilmesi için" alt komisyon talebinde bulunduklarını ancak bunun kabul edilmediğini ifade etti.

Kutluata, bedelli ücretinin 15 bin liraya düşürülmesi konusunda önerge vereceklerini belirterek, diğer siyasi partilerin desteğini istedi. Kutluata, yaş sınırının da 27'ye kadar çekilmesi gerektiğini savundu.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da, tasarının komisyondaki görüşmelerinde muhalefet ve iktidar partili milletvekillerinin görüşlerinin dikkate alınmadığını iddia ederek, "Sadece bir kişinin talebi ile yapıldı. Peki demokrasi bunun neresinde?" dedi.

Yoksulların ve Van depreminde öksüz kalanların da bu yasadan yararlanması gerektiğini belirten Zenderlioğlu, "30 yaş ve 30 bin TL'nin" yüksek olduğunu, aşağıya çekilmesi gerektiğini söyledi.

"Kimse gocunmasın" Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, önerge lehinde konuşurken, "Biz bu millet için gerekirse angarya oluruz. Buraya gelirken çalışacağız dedik. Bundan kimse gocunmasın. TBMM, gerekirse gece gündüz çalışacak' görüşünü ifade etti.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Dersim" tartışmalarını hatırlatarak, "Dersim ile hedef Mustafa Kemal, üniter yapı ve ay yıldızdır" dedi.

Konuşmaların ardından Ak Parti'nin grup önerisi kabul edildi.

Bedelli görüşülüyor TBMM Genel Kurulunda, bedelli ve dövizle askerlikle ilgili düzenlemeleri içeren, Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine başlandı.

Tasarıya göre, 30 yaşından gün alanlar, 30 bin TL karşılığında bedelli askerliği hak kazanacak ve 21 gün temel askerlik hizmetinden muaf tutulacak.

İşçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ve sanat sahibi olarak yurtdışında oturma ve çalışma iznine sahip olanlar, en az 3 yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde çalışmış olmaları şartıyla 10 bin Avro ödeyerek, 21 gün süreli temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.kaynak.sondakikahaber

Ortalığı Kana Bulayacaklardı!

Ortalığı Kana Bulayacaklardı!

Ortalığı Kana Bulayacaklardı!
Siirt'te 25 roketatar mühimmatı ve bir el bombası ele geçirildi. 













Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında 25 RPG-7 roketatar mühimmatı ve bir el bombası ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasını ve vatandaşlarımıza huzurlu ve güvenli bir ortam sağlamak maksadıyla, il emniyet müdürlüğünce elde edilen bilgiler doğrultusunda, Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı, il jandarma komutanlığı ve il emniyet müdürlüğünce, Eruh ilçesi kırsalında 29 Kasım 2011 tarihinde icra edilen operasyon esnasında arazide üzeri taşlarla örtülmüş vaziyette 25 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve 1 adet el bombası ele geçirilmiştir.''kaynak.sondakikahaber

Kamer Genç: Dersim araştırılsın belki...

Kamer Genç: Dersim araştırılsın belki...

Kamer Genç: Dersim araştırılsın belki...
Genç, Dersim olayları ile ilgili, "Önce araştıralım, belki özür dileyecek bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Dersim katliamı tartışmasında 
Başbakan Erdoğan, "gerekirse özür dilerim" demiş, CHP lideri KemalKılıçdaroğlu da "özür yetmez, arşivleri aç" demişti.CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'ten ise bambaşka bir açıklama geldi: "Özür dilemek bir şey ifade etmiyor. Önce araştıralım, belki özür dileyecek bir şey yok."

ÖNCE ARŞİVLERE BAKILSIN BELKİ ÖZÜR DİLENECEK BİR ŞEY YOKTUR CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de önerinin lehinde yaptığı konuşmada, "Bu iş çok acı bir olay. Geçmişte birtakım olaylar olmuş ama bu olayları gündemde tutmak kimseye fayda kazandırmaz" dedi.

Video yayına hazırlanıyor...

O dönem devleti yönetenlerin zafiyetinden dolayı birtakım sıkıntılar yaşandığını ancak bir isyanın sözkonusu olmadığını ifade eden Genç, "Bir isyanın liderinin olması lazım. Seyit Rıza lider deniliyor. Orada 91 aşiret vardı ve Seyit Rıza da o aşiretlerden birisinin lideriydi,Dersim'in lideri değildir" diye konuştu.

Genç, bu olay üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "vurulmaya çalışıldığını" ileri sürerek, "Cumhuriyetten rahatsızlar, Atatürk'ü yıkmak istiyorlar, 1937-1938 de tek parti vardı ve Atatürk de Cumhurbaşkanı idi. Cumhuriyetin kuruluşu ile hesaplaşmaya çalışıyor Tayyip bey. Özür dilemek bir şey ifade etmiyor. Önce araştıralım, belki özür dileyecek bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Dersim ile ilgili açıklamalar yapan İhsan Sabri Çağlayangil'in Atatürk ve İnönü düşmanı olduğunu iddia eden Genç, AK Parti'lilere, "CHP o zaman tek parti idi. Peki sizin babalarınız da CHP'li değil miydi? Adnan Menderes CHP'nin müfettişi, Celal Bayar da Başbakanı idi. Bunu CHP'ye bağlamanın mantığı yok" dedi.
kaynak.sondakikahaber

Jackson'ın ölümünde karar belli oldu.

Jackson'ın ölümünde karar belli oldu


Jackson'ın ölümünde karar belli oldu.


Amerikalı yıldız Michael Jackson'ın ölümüne sebebiyet vermekten suçlu bulunan doktor Conrad Murray, 4 yıla mahkum oldu.


Mahkemenin yargıcı, Murray'nin şartlı tahliyesini reddetti.
Mahkeme, ay başında görülen davada Dr. Murray'nin 25 Haziran 2009'ta Jackson'agüçlü bir anestezi ilacı olan ''propofol''den aşırı dozda vererek ölümüne yol açtığına hükmetmişti.

Altı hafta süren mahkeme sürecinde Murray, suçlamaları reddetmişti. Savunma avukatları da ünlü şarkıcının ölümcül dozu kendisinin aldığını ileri sürmüştü.

Los Angeles Adli Tıp Kurumu, yapılan otopside Jackson'ın kanında propofolün yanı sıra lorazepam, midazolam, diazepam, lidocaine ve ephedrine ilaçlarının bulunduğunu açıklamıştı.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama