19 Ocak 2012 Perşembe

Kenan Evren ailesinin 'intihar' korkusu

Kenan Evren ailesinin 'intihar' korkusu


Kenan Evren ailesinin 'intihar' korkusu


Evren'in ailesini intihar korkusu sardı, evdeki silahlar toplatıldı.


12 Eylül askeri darbesini gerçekleştiren Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya, 4 Nisan’da hakim karşısına çıkacak. Yurt dışı yasağı gelen Evren ve Şahinkaya, mazeretsiz olarak duruşmaya gelmemeleri halinde zorla getirilecek.
 
Olayla ilgili olarak da Vatan gazetesi yazarı Reha Muhtar aldığı bir bilgiyi okuycularıyla paylaştı..
 
Muhtar'a göre Evren'in evinde 'intihar korkusu' varmış.
 
İşte Muhtar'ın yazısında o iddiasıyla ilgili bölüm:
 
.......
 
Öğrendim ki ailesi silahlarını evden toplattırmış...
 
Ne olur ne olmaz “Canına kıyar” diye...
 
Evren’in kaldığı evde silahlarının hiçbiri kalmamış, hepsi çocuklarının evine götürülmüş...
 
Aklı tamamen yerinde, vücudu iyice yaşlanmış, iki büklüm haldeymiş...
 
Durup durup “yüzde 92 evet oyu nasıl olup da bugün sesini çıkartamaz oldu” diyormuş...
 
Hayatın ne garip bir ironisi bu...
 
O günlerde “vatan haini kapsama alanına zaman zaman girip çıkan” yüzde 8’lik azınlık aidiyetinden bir genç gazeteci, bugün onu da anlayarak yazmaya çalışıyor darbe günlerini...
 
Bir zamanlar meydanlarda “vatan hainliği yapanlar” içinde sıraladığı, sonra işinden olan o genç gazeteciye nasipmiş bugünleri de yazmak...mynet

Öcalan, İmralı'ya gelen kardeşi ile görüşmedi

Öcalan, İmralı'ya gelen kardeşi ile görüşmedi


Öcalan, İmralı'ya gelen kardeşi ile görüşmedi


Abdullah Öcalan, görüş için İmralı'ya gelen kardeşi ve diğer ziyaretçileri kabul etmedi.


Bursa’nın Gemlik İlçesi’nden bu sabah görüşme yapmak üzere İmralı'ya giden terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, aynı cezaevinde kalan PKK'lı Şehmuz Poyraz'ın kızkardeşi Felek Cızlaşmak aynı örgüt üyesi Cumali Karasu'nun kızkardeşi Pervin Oduncu Ada’dan döndü.
 
Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerin ardından Mehmet Öcalan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öcalan, gazetecilerin ‘görüşme nasıl geçti’ sorusu üzerine, “Cezaevi müdüründen aldığımız bilgiye göre, yazı gelmiştir.
 
Abdullah Öcalan şöyle bir yazı yazmıştır: ‘Burası çok hassastır. Görüşe çıkmamız uygun değildir’ Bizim orada olan bitenlerden haberimiz yoktur. Müdürün bize verdiği bilgi bu kadar" yanıtını verdi. Gazetecilerin, ‘Abdullah Öcalan sizinle görüşmek istemedi mi’ sorusu üzerine Öcalan, “Evet müdürün bize söylediği bu" dedi.
 
Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Mehmet Öcalan, ağabeyinin müdüre söylediği “Süreç çok hassas bir süreçtir. Görüşe şu aşamada çıkmamız uygun değildir. Her şey birbirine karışmıştır. Görüşe çıkmayacağız" sözlerini yineledi. Öcalan, “Müdürün bize söyledikleri bu kadar. Biz başka bir şey bilemiyoruz. Orada olup bitenlerden hiç haberimiz yoktur" dedi.
 
Mehmet Öcalan, “Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz"sorusu üzerine de şöyle konuştu: "Süreci tam olarak bilemiyorum. 35-40 tane avukatı vardı. Onlarda tutuklanmıştı. Yani avukatları götürmüyorlar. Zannederim aileleri götürüyorlar. Süreci tam bilemiyorum ama süreç biraz karışık. Biz üç dört hafta önce başvurumuzu yapmıştık. Görüş için Bu Perşembe için bize haber geldi. Biz geldik görüş yapılmadı." Mehmet Öcalan ve diğer tutuklu yakınların daha sonra özel araçla Gemlik jandarma komutanlığından ayrıldılar.mynet.

Kurultay tarihini Kılıçdaroğlu belirleyecek

Kurultay tarihini Kılıçdaroğlu belirleyecek

Olağanüstü tüzük kurultayı için gerekli imzaların toplandığı CHP'nin parti yönetiminden, kurultay tarihini Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun duyuracağı açıklaması geldi.

AA

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, olağanüstü tüzük kurultayının toplanmasıyla ilgili imzaların ulaştığını ve tüzük kurultayının yapılacağını söyledi.
Matkap, ''Tüzük hükümleriyle ilgili Genel Başkanımızın kararı, takdiri esastır. Çağrıyı yapacak olan O'dur'' dedi.
Matkap, gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine yaptığı açıklamada, imzaların genel merkeze ulaştığını ve taleplerin incelendiğini söyledi.
Tüzüğün açık olduğunu ve hiçbir yoruma gerek olmadığını vurgulayan Matkap, tüzük kurultayının yapılacağını kaydetti.
Matkap, ''Sayın Genel Başkanımız tüzük kurultayının toplanmasını, hukuk ne istiyorsa, ne diyorsa onun yapılmasını istiyor. Tüzük hükümleriyle ilgili Genel Başkanımızın kararı, takdiri esastır. Çağrıyı yapacak olan O'dur. Genel Başkanımız tüzük kurultayını yasal süre içinde hemen, süreden bir hafta önce, 15 gün önce yapar veya zamanında yapar. Takdir tamamen Genel Başkanındır'' diye konuştu.

7 kişi donmak üzereyken kurtarıldı

7 kişi donmak üzereyken kurtarıldı

Bingöl'de karda mahsur kalan 4 çocuklu aileye ve bir akrabalarına, 8 saatin ardından ulaşılabildi.

AA

BİNGÖL - Bingöl'de karda mahsur kalan 7 kişi, donmak üzereyken kurtarıldı.
Kent merkezinde yaşayan Kaygalak ailesi, sömestir tatili için merkez Ilıcalar beldesine bağlı Dallıtepe köyüne gitmek için yola çıktı.
Kar nedeniyle köy yolunun ulaşıma kapandığını gören baba Deniz Kaygalak (35), anne Melek Kaygalak (38), çocukları Didem (15), İlker (13), Dilek (12) ve Diyar (7) kalan 7 kilometrelik yolu yürüyerek gitmeye karar verdi.

Bir süre yürüyen aile köyde onları karşılamaya gelen akrabaları Uğur Kaygalak ile karşılaştı. Uğur Kaygalak ile yürümeye devam eden aile, Kasımçeşmesi mevkisinde tipi nedeniyle yolunu kaybetti. Kaybolduklarını yetkililere bildiren aileyi kurtarmak için paletli kar ambulansı ve iş makineleri yola çıktı.
Paletli kar ambulansı, yer yer kar kalınlığı 1 metreyi aşan Kasımçeşmesi mevkisinde arama çalışması başlattı. Yaklaşık 8 saat tipide mahsur kalan aile, donmak üzereyken kurtarıldı.
İlk müdahale yapıldıktan sonra, Ilıcalar beldesine getirilen Kaygalak ailesi, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.

'Özgürlük'te Türkiye'ye kırık not

'Özgürlük'te Türkiye'ye kırık not

Demokrasinin geliştirilmesi çağrısıyla kampanyalar düzenleyen düşünce kuruluşu Freedom House, "2012'de Dünyada Özgürlük" adlı yıllık raporunu yayımladı. Raporda Türkiye "kısmen özgür" ülkeler kategorisinde yer aldı.

ntvmsnbc

Washington merkezli düşünce kuruluşu Freedom House'un raporunda Türkiye'de siyasi tutuklamalar ve basın özgürlüğüne yönelik baskıların endişe verici unsurlar olduğu belirtildi. Freedem House Türkiye'yi en son 1979'da özgür bir ülke olarak nitelendirmişti.
'BETERİN BETERİ' ÜLKELER 
Macaristan, Güney Afrika, Ukrayna, Azerbaycan ve Kazakistan 2011'de olumsuz yönde ilerleyen ülkeler arasında sayılırken, durumu "beterin beteri" olarak ifade edilen ülke ve bölgeler ise Ekvator Ginesi, Eritre, Kuzey Kore, Özbekistan, Somali, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Türkmenistan ve Çin'in Tibet bölgesi olarak sıralandı.
"Özgür" ülkelerin ön saflarında yer alan ABD içinse rapor korumacı, dışa kapalı eğilimlerin güç kazandığı tespitinde bulundu.
Dünyanın genel olarak otoriter yönetimlere kaydığı uyarısında bulunan Freedom House Arap Baharı'na rağmen özgürlüklerin gerilediğini raporunda vurguladı.
ARAP BAHARI KİMSEYE YARAMADI 
Arap Baharı'nın yaşandığı Tunus, Mısır ve Libya'da ilerlemeler olduğu belirtilirken, bölgenin bazı kesimlerininse yıl içinde dünya geneline göre en büyük gerilemeleri yaşadığı vurgulandı.
Özgürlüklerin kötüye gittiği ülkelerin başında Bahreyn, İran, Lübnan, Suudi Arabistan, Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yemen gösterildi.
Freedom House 1972 yılından bu yana birey hakları ve özgürlüklerinin dünyadaki durumu konusunda düzenli raporlar hazırlıyor.

Vize muafiyetinde sıra Kosova'da

Vize muafiyetinde sıra Kosova'da

AB Komisyonu Kosova'ya vize muafiyeti içi müzakereleri başlatma kararı aldı. Kosova, Balkan ülkeleri arasında AB'nin vize muafiyeti tanımadığı tek ülke olarak kalmıştı.

AA

İçişlerinden sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmström, ''Kosova vatandaşlarına vize muafiyeti taahhüdümüz gerçektir ve şimdi bu amaç doğrultusunda somut ilerlemeyi başlatmaktan çok memnunum'' dedi.
AB Komisyonu, vize muafiyeti için Kosova hükümetinden seyahat belgelerinin güvenliği, sınır yönetimi, göçmen ve mültecilerin durumu ve örgütlü suçlarla ve yolsuzlukla mücadele alanlarında önemli reformlar bekliyor.
Kosova, Balkan ülkeleri arasında AB'nin vize muafiyeti tanımadığı tek ülke olarak kalmıştı. Bölge ülkelerinden Makedonya, Karadağ ve Sırbistan'a 2009, Bosna Hersek ve Arnavutluk'a 2010 sonlarında vizesiz seyahat kolaylığı sunulmuştu.
İngiltere, İrlanda, Romanya, Bulgaristan ve Kıbrıs Rum kesimi dışındaki 22 AB üyesiyle İsviçre, Norveç, İzlanda ve Liechtenstein'ı kapsayan Schengen ortak vize bölgesine girişte Balkan ülkelerine ilaveten Ortadoğu'da İsrail, Asya'da Japonya, Güney Kore, Tayvan, Malezya, Hong Kong ve Makau, Avustralya ve Yeni Zelanda, Kuzey ve Orta Amerika'da Belize dışındaki tüm ülkeler ve Güney Amerika'da Arjantin, Brezilya, Şili, Paraguay, Uruguay ve Venezuela vatandaşlarından vize istenmiyor.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama