18 Şubat 2012 Cumartesi

ABD'nin İHA'ları Suriye semalarında

ABD'nin İHA'ları Suriye semalarında


ABD'nin İHA'ları Suriye semalarında


NBC televizyon kanalı, Suriye'deki muhalefet ve sivillere karşı askeri operasyonları izlemek için bu ülkenin hava sahası üzerinde çoksayıda Amerikan İnsansız Hava Aracı'nın görev yaptığını bildirdi.


NBC, isminin açıklanmasını istemeyen Amerikan savunma yetkililerine dayanarak verdiği haberinde, insansız hava araçlarının bu uçuşlarının bir ABD askeri müdahalesine hazırlık anlamı taşımadığını belirtti.

Amerikan hükümetinin, insansız uçaklarla hava denetimi sağlayarak ve Suriye hükümeti ile askerlerinin haberleşmesini izleyerek, bu ülkeye karşı bir uluslararası yanıtın verilmesi için elindeki kanıtları güçlendirmeye çalıştığını belirten NBC, Suriye'ye insani yardım sağlanması olasılığını değerlendirmek üzere Beyaz Saray, Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları düzeyinde görüşmeler yapıldığını duyurdu.

Amerikan televizyon kanalı, ancak Amerikalı yetkililerin, bu insani yardım operasyonlarının katılımcıları için tehlikeli olabileceği ve ABD'nin Suriye'de bir askeri rol oynamasına yol açabileceğinden endişe ettiklerini bildirdi.mynet

Seks gecesinde görüntülenen çifte tazminat Seks gecesinde görüntülenen çifte tazminat

Seks gecesinde görüntülenen çifte tazminat


Seks gecesinde görüntülenen çifte tazminat


Almanya'da eş değiştirme programında görüntülenen çift, 15 yaşındaki kızlarının programı izlemesi nedeniyle TV şirketinden tazminat kazandı.


Almanya'da bir çift, eş değiştirme kulübüne gitti. Ancak bir televizyon programı gece kulübünde yaşananları filme aldı. Daha sonra bu çekim televizyonda gösterildi.

Ancak o programı izleyen bir genç kız, görüntülerde annesinin jartiyerli, babasının Batman gözlükleri ve elinde seks oyuncağı ile görünce şok oldu. Bu durum karşısında sinirlenen çift televizyon şirketini mahkemeye verdi.

Mahkeme TV şirketini "hafif kusurlu" buldu ve 160 euro (368 TL) tazminat ödemesine karar verdi. TV yönetimi kendini "çiftin geceyi filme alınacağını bildiğini" iddia ederek savundu. Aile ise filme alınacağını bildiklerini ama TV'de gösterilirken yüzlerin kapatılacağını düşündüklerini söyledi.mynet

Facebook 'sahte ünlüler'den kurtuluyor

Facebook 'sahte ünlüler'den kurtuluyor

Ünlüler artık hesaplarını doğrulayabilecek. Twitter'daki resmi hesap uygulaması artık Facebook'ta da başlıyor.

Facebook bugünden itibaren bazı kullanıcılara hesaplarını doğrulama imkânı veriyor.
ntvmsnbc

İSTANBUL - Facebook, Twitter’da olduğu gibi kişisel hesapların kullanıcı tarafından onaylanmasını sağlayacak. Yalnız bu özellik sadece herkes tarafından tanınan isimler tarafından kullanılabilecek.
Bilgi Çağı'nın haberine göre; doğrulanan kişilerin ismi Facebook’un takip edilmesi önerilen kişiler kısmında da görülebilecek.
Twitter, kullanıcı hesabı doğrulama özelliğini 2009 yılında, Google+ da kullanıma açıldıktan bir süre sonra çıkarmıştı.

Fakat Facebook Twitter’da olduğu gibi kullanıcı hesaplarına “doğrulanmış kişi” ibaresini koymayacak.


Doğrulanmış kişiler gerçek isimleri yerine takma isim kullanma imkânına sahip olacak ya da kullandıkları takma isimlerin yanında parantez içinde gerçek isimlerini ifşa edebilecek.

Arınç: CHP hiç olmazsa bu sözünü tutsun

Arınç: CHP hiç olmazsa bu sözünü tutsun

Başbakan Yardımcısı Arınç, CHP'nin MİT Yasası'nı Anayasa Mahkemesine götüreceğine ilişkin açıklamasıyla ilgili, ''CHP, hiç olmazsa bu sözünü tutmalı ve anamuhalefet partisi olarak kendine tanınan müracaat hakkını kullanmalı'' dedi.

ntvMuhalefetin, MİT Yasası ile ilgili eleştirilerini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu eleştiri ve endişelerine inanmadığını söylediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:
''Bu eleştirileri yapan muhalefet partisi ister CHP olsun, ister MHP, ister BDP olsun, bu eleştirilerinde ne kadar ciddi ve ne kadar samimi olduğunu göstermek için bu kanunun oylamasına katılması gerekirdi. Bunların hiçbiri ciddi ve samimi değildir. Eğer öyle olsaydı, en az 200 kişilik muhalefet partisi milletvekillerinden sadece 60'ı aleyhte oy kullanmazdı."
Sayın Kılıçdaroğlu bu kadar tehlike diyor, bu kadar eleştiri yapıyor, peki niçin 136 milletvekilinden sadece 30'u aleyhte oy kullanıyor da, 10'da 8'i dışarıda başka şeyler yapıyor. Niçin 50-52 kişilik MHP'den 10 kişi aleyhte oy kullanıyor da, gerisi başka yerlerde duruyor. Niçin 29 kişilik BDP'den sadece 2 milletvekili aleyhte oy kullanıyor. Hem bu kanun vesilesiyle, hem de geçtiğimiz aylarda verilen gensorularda muhalefetin bu gayriciddi tutumunu görmüştük. Gensoru veriyor bakan hakkında, başbakan hakkında, fakat oylamasına bile katılmıyor. Muhalefet partileri bu konularda ne derlerse desin, milletvekillerinin tümüyle birlikte bu sözlerinin gereğini yapmadıkça bunların hiçbir söylediğine inanmayın.''
Yasama faaliyetinin TBMM'nin ana görevi olduğunu belirten Arınç, TBMM'nin yasama görevini hakkıyla yerine getirdiğini söyledi.
Bülent Arınç, ''AK Parti grubu da, yüzde 80 oylamaya katılmış ve uygun bulduğu kanuna 'evet' oyu kullanmıştır. Keşke aksini de muhalefet partileri yapsaydı. Ama onlar da bu kanunun ve yapılmak istenen şeyin hukuka uygun olduğuna inanıyorlar. 10 kişiyi koyuyorlar Meclis'e kavga etsinler diye, geri kalanlar dışarıda keyfine bakıyor. Ne böyle muhalefet olur, ne böyle eleştiri olur'' diye konuştu.
CHP'nin Anayasa Mahkemesine gideceği açıklamasının hatırlatılarak, bu konuda hukukçu olarak yorumunun sorulması üzerine Arınç, ''CHP hiç olmazsa bu sözünü tutmalı ve ana muhalefet partisi olarak kendine tanınan müracaat hakkını kullanmalı. Ben Anayasa Mahkemesinin bu konuda ne karar vereceğini önceden söylersem, mahkemeye saygısızlık yapmış olurum'' dedi.
Arınç, gazetecilerin, ''MİT Yasası'nın suç ve suçluyu koruma anlamına geldiği yorumları yapılıyor'' şeklindeki sözleri üzerine de, ''Bu yorumların hiçbirisi gerçek değil'' diye konuştu.

Yaşar Nuri hocadan çoktartışılacak iddia

Yaşar Nuri hocadan çok tartışılacak iddia



Yaşar Nuri hocadan çok tartışılacak iddia


Yaşar Nuri Öztürk'ten yine çoktartışılacak bir iddia...


Hocanın bu tezine göre Diyanet'ten para alan imamların kıldırdığı namazlar geçersiz

Show TV'de konuşan Yaşar Nuri Öztürk, yaptığı açıklama ile İmamları ayaklandıracak.

Yaşar Nuri Öztürk'ün canlı yayında söylediğine göre Kur'an'ı Kerim'i parayla satmak kesinlikle haram...Ancak hocanın Kur'an çevirileri kitapçılarda ücret karşılığı satılıyor. Aynı şekilde internet üzerinden de Kur'an çevirileri için para isteniyor.

Mesala yayın yılı 2011 olan son Kur'an tefsiri 28 TL'den satışta...

O NAMAZLAR GEÇERSİZ

Hoca'nın dediğine göre "namaz kıldırma karşılığı aldıkları paralar haram"... Canlı yayında "Kur'an'ı Kerim'i para karşılığı satmak haram mıdır?" sorusuna yanıt verirken sözü Diyanet'in maaşlı imamlarına getiren Öztürk şunları söyledi;

"Kur'anı Kerim'i parayla satmak gayet tabiii haram! Hiç bir dini değeri parayla satamazsın. Eğitim hizmeti yapıyorsan o eğitim hizmeti için aldığın para meşrudur. Namaz kıldırarak alınan paraların tümü haramdır. O namazlar da geçersizdir. Kimse bunun aksini iddia ve ispat edemez."

Gazeteciler.com'un haberine göre Yaşar Nuri Öztürk, Diyanet'te görev yaptığı süre içinde babasının kendisine "Din hizmeti yaparak diyanetten aldığın para hırsızlıktan daha kötüdür. Derhal buna son ver" dediğini de söyledi.

İLAHİYAT HOCASININ PARASI HELAL

Bilindiği gibi Yaşar Nuri Öztürk de İlahiyat Fakültesi'nde kendi deyimi ile 28 yıl boyunca öğretim hizmeti verdi. "Dini" konularda gençleri eğiten hocanın aldığı para bu durumda "haram olmuyor mu?".

Yaşar Nuri Öztürk, kendi durumunu "eğitim hizmeti" istisnası içine soktu ve dedi ki;
-"Eğitim hizmeti veriyorsanız, tabii karnınızı bir yerde doyuracaksınız. Ben ilahiyat profesörüyüm eğitim hizmeti vermişim 28 yıl üniversitede ve maaş almışım. Ben insanlara namaz kıldırarak o maaşları alsaydım külli haramdı o bana..."

İMAMLAR NEYLE GEÇİNECEK?

Yaşar Nuri Hoca'nın iddiasına göre Diyanet'ten maaş alarak camilerde namaz kıldıran tüm hocalar "haram" para kazanıyor. Bu durumda akıllara şu soru takılıyor. "Din hizmeti parayla satılamayacağına" imamlar neyle geçinecek?mynet

İran gemileri Suriye'ye gidiyor

İran gemileri Suriye'ye gidiyor

İran donanmasına ait savaş gemilerinin Süveyş Kanalını geçerek Akdeniz'e doğru hareket ettikleri bildirildi.

ntv
İran Devlet televizyonu, Deniz Kuvvetlerine ait iki savaş gemisinin bugün Süveyş Kanalını geçtiklerini duyurdu.

Akdeniz'e açılan gemilerin Suriye'nin doğusuna doğru hareket ettikleri belirtildi.
İran savaş gemileri 30 yılı aşkın bir aradan sonra ilk kez geçen yıl Süveyş Kanalını geçerek Akdeniz'e açılmışlardı.

Çin çark etti

Çin çark etti

BM Güvenlik Konseyi'nde Arap Birliği'nin hazırladığı Suriye tasarısını veto eden Çin, dışişleri bakanı Jun'un Suriye ziyareti sonrasında 'Arap Birliği'nin çabalarına destek' açıklaması yaptı.



AA

PEKİN - Çin hükümeti, Suriye'de şiddetin durdurulması için Arap Birliği'nin önerileri temelinde barışçıl bir çözüm istediğini açıkladı.
Çin Dışişleri Bakanlığının internet sitesinden yayımlanan açıklamada, Suriye'ye giden Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Zhai Jun'un, Devlet Başkanı Beşşar Esad'a, ''Bir çözüm bulunması için Suriye hükümeti, muhalefeti, Arap Birliği ve Arap ülkeleriyle çaba harcamak istedikleri"''mesajını götürdüğü belirtildi.
Çin'in, soruna siyasi bir çözüm bulunabilmesi için Arap Birliği'nin bütün arabuluculuk çabalarını desteklediği vurgulanan açıklamada, tüm ilgili taraflara, ''Arap Birliği'nin konuyla ilgili önerileri temelinde soruna barışçıl ve uygun bir çözüm bulunabilmesi için iletişimi ve görüşmeleri artırma çağrısında bulunulduğu'' kaydedildi.
Suriye ile Çin arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla Şam'a giden Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhai Jun, Devlet Başkanı Esad tarafından kabulünün ardından, ülkedeki tüm taraflara şiddeti derhal durdurmaları çağrısı yapmıştı.
Çinli yetkili ayrıca, Suriye'de yakında yapılacak genel seçim ile yeni anayasa referandumunun sorunsuz geçmesi dileğini dile getirmişti.
Çin ve Rusya, BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve Arap Birliği planına dayanan Suriye'yle ilgili karar tasarısını veto etmişti.

'Kim içki satıyor'

'Kim içki satıyor'

Alkollü içki satan işletmeleri isim isim isteyen Cevdet Erdöl, gelen tepki üzerine ikinci yazıda bu talepten vazgeçti.

ntvTBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı, 22 Aralık 2011'de Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na (TESK) resmi bir yazı göndererek, alkollü içki satan büfe, bakkal, market, birahane ve içkili lokantaların illere göre listesini istedi.
AK Partili Komisyon Başkanı Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl imzalı yazıda ayrıca, alkollü içkilerin adını afişe ederek satış yapan işyerlerinin bildirilmesi talep edildi. Gerekçe olarak 'Alkollü içki sektörünün etkin şekilde denetlenmesi, alkollü içki tüketiminin sağlığa, sosyal hayata ve ekonomiye verdiği zararların azaltılması amacıyla komisyonda yapılacak çalışmalar' gösterildi.
Ancak TBMM antetli talep yazısı TESK'te rahatsızlık yarattı. Durum şifai yolla Komisyon Başkanı Erdöl'e bildirildi. Bir milletvekili de Erdöl'ü arayarak 'isim isim liste istenmesinin doğru olmayacağı' uyarısında bulundu.
Bunun üzerine Erdöl, 27 Ocak 2012 tarihinde yeni bir yazı kaleme alarak TESK'e gönderdi. İlkinde alkollü içki satan işletmeleri isim isim isteyen Erdöl, ikinci yazıda bu talepten vazgeçti. Alkollü içki satan işletmelerle alkollü içkilerin adını afişe ederek satış yapan işletmelerin illere göre sayısını istedi. Bu talebin, 'Alkollü içki piyasasını düzenleyen yasal mevzuatın ilgili esnaf veya ticari işletmeleri ne ölçüde etkilediğine ilişkin çalışma amacıyla istendiği' vurgulandı.
Akşam Gazetesi'ne konuşan Cevdet Erdöl ise kendisini şöyle savundu:
"Komisyon Başkanı olarak benim görevim gençleri, çocukları, aileleri ve toplumu bağımlılıklardan korumak, kurtarmak ve bu amaçla çalışmalar yapmaktır. Alkollü içki satan işletmelere yönelik çalışmayı da bu amaçla, komisyon başkanı olarak başlattım. İlk yazıda yer alan, 'İşletmelerin isim isim listelerinin istenmesi' daktilo hatasından kaynaklanmış bir durum.
TESK'ten bilgi istemem, fişleme ya da andıç anlamına gelmemeli. Ben istihbaratçımıyım ki fişleme yapayım."

En Çok Okunan Haberler

Google Arama