1 Ocak 2012 Pazar

Saldırıda PKK-Derin Ankara işbirliği!

Saldırıda PKK-Derin Ankara işbirliği!


Saldırıda PKK-Derin Ankara işbirliği!

Taraf yazarı Emre Uslu; "35 kişinin öldüğü olay. PKK içinde çalışan çift taraflı ajanların işi’.


Savaş uçaklarının ‘terörist’ sanarak bombaladığı ve 35 kişinin öldüğü olayla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı: “PKK içinde çalışan çift taraflı ajanların işi’.
 
Bu iddianın sahibi ise Taraf yazarı Emre Uslu. Terör örgütüyle ilgili çarpıcı analiz ve tahminleriyle dikkat çeken Uslu, “Kuş katliamı yaptılar” başlıklı yazısında önce saldırının gerçekleştiği Gülyazı köyünde yaşayanlarla ilgili bilgi verildi. 

Ardından da bombaların hedefi olan Encu ailesinin terörle mücadele ön saflarda yer aldığını belirtti. Özellikle korucubaşı Dirbaz Encu’nun, Barzani’ye yakın olduğuna ve üst düzey askerlerle yakın ilişkisine dikkat çekti. Encu’nun başta Ergenekon sanığı Levent Ersöz olmak üzere diğer askerlerle ilgili ilişkilerinin anlatıldığı yazıda en çarpıcı iddia ise ‘kasıtlı istihbarat’ oldu: “PKK içinde çift taraflı çalışan istihbarat ajanları (derin Ankara-PKK ilişkisi dediğimiz ilişki) yanlış bilgilerle uçakları bu köylülere yönlendirdi. Böylece bir taşla kuş katliamı yaptılar. Barzani’ye yakın bir aileyi bombalatarak hem Türkiye ile birlikte hareket edip PKK’yı Kuzey Irak’tan çıkın diye sıkıştıran Barzani’ye ayağını denk al mesajı verdiler, hem de son bombalamalarla sıkışan örgüt bir üstünlük kazandı.

 Ayrıca hava bombardımanları ve Heron görüntülerinin sorgulanmasını sağladı. Yani Ankara’da yeni terörle mücadele konseptinden memnun olmayan bir damar ile o damarın PKK içindeki etkin elemanları ortaklaşa köylüleri bombalatıp, PKK’yı bitirme noktasında birlikte hareket eden Barzani’ye ve yeni terörle mücadele konseptine dur mesajı verdi.”mynet

Caferiler, Laçiner’i mahkemeye veriyor

Caferiler, Laçiner’i mahkemeye veriyor


Caferiler, Laçiner’i mahkemeye veriyor


TRT Haber’de yayımlanan ‘Açı’ programında konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in, Şii’lere yönelik sözleri tepki topladı.


Suriye ve Irak’taki mezhep çatışmalarına değinen Laçiner, programda, “Sadece Irak’ta değil Körfez’de de Şiiler var, Kuveyt’te de. Şimdi bir insanın Şii olması Hıristiyan olmasından kötü, çünkü Hıristiyan nihayetinde ehli kitaptır; üç dinden bir tanesindendir. Allah onu selamete de erdirebilir, belki cennete de koyabilir. Şii ise sapkınlık var orada dini bozmaya çalışmak var” demişti.

Laçiner’e tepki gösteren Türkiye Caferiler Lideri Selahattin Özgündüz, “Ülkemizin en geç rektörünün bu şekil bağnaz, yobaz ifadeler kullanmasını çok yadırgadım. İhtilal döneminde bile kimse bizim mezhebimize dil uzatmadı” dedi.

Caferiler, Laçiner’e dava açacaklarını söylediler.mynet

Fethullah Gülen'den Uludere için ilan

Fethullah Gülen'den Uludere için ilan


Fethullah Gülen'den Uludere için ilan


Terörist sanıldığı gerekçesiyle kaçakçılık yaparken F-16'ların hedefi haline gelerek yaşamını yitiren 35 kişi için bir taziye mesajı da Fethullah Gülen'den geldi.


Yaptığı taziye açıklamasında olayın örtbas edilmemesi için yetkili makamların devreye girmesinin teselli edici olduğunu vurgulayan Gülen, yeni anayasa sürecinin sobote edilmek istendiğini belirtti.
 
İşte Gülen'in hayatını kaybeten 35 kişi için taziye mesajı; Türkiye'nin, devletler muvazenesinde denge unsuru olmaya yürüdüğü ve ikbal yıldızının parlayacağına dair ümitlerin yeşerdiği bir süreçte 35 vatandaşımızın terörist zannıyla elim bir şekilde öldürülmesini teessürle öğrendim.
 
TEMİNATLAR TESELLİ EDİCİ
Yetkili makamların olayın örtbas edilmemesi için verdiği teminat ve hadisenin yargıya intikali teselli edicidir.
 
Bütün güvenlik birimlerinin terörle mücadelede topyekûn mücadele ettiği ve şekâvete aman verilmediği bir dönemde bu ahengi baltalamak isteyen odaklar boş durmuyor; türlü provokasyonlarla yeni anayasa hazırlıklarını ve açılımları da sabote etmeye çalışıyorlar.
 
Bugüne kadar nice elim hadisede sağduyusunu kaybetmemiş, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin heveslerini temkin ve dengesiyle kursaklarında bırakmış olan ülkemiz insanının, bu kritik süreci de Allah'ın inayetiyle vifak ve ittifakı koruyarak atlatacağına ümidimiz tamdır.
 
"KAN ÜZERİNDEN SALTANAT KURMAYA ÇALIŞANLAR.."
Yeri geldiğinde askerimizle birlikte teröre karşı mücadele eden korucu vatandaşlarımızın mukim olduğu Ortasu Köyü'nün vatanperver halkının acısını istismardan geri durmayanların, vatan evladını birbirine kırdırtmaktan ve akan kanın üzerine kendi saltanatlarını kurmaya çalışmaktan vazgeçmeyeceği hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir.
 
Hadisede elim bir şekilde vefat eden 35 vatandaşımıza, kardeşimize, evladımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diler, kederli aileleriyle yakınlarına başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ederim.
 
M.FETHULLAH GÜLEN

Korumalara yeni silah

Korumalara yeni silah


Korumalara yeni silah

Başbakan Erdoğan’ı koruyan CAT timi ve yakın korumaların kullandığı uzun namlulu silahlar yenilendi.


Korumalar için 120 adet Alman-İsveç yapımı Sig Sauer 556 tam otomatik tüfek satın alındı. Seyyar ve sabit dipçikli iki modelden oluşan tüfekler, geçen hafta korumalara dağıtıldı.
 
Başbakanlık korumaları tabancalar da daha önce Sig Sauer’e geçmişti. Böylece, tüfekler de standart oldu.
 
Başbakan Erdoğan’ın özellikle Doğu ve Güneydoğu’ya yapacağı gezilerde yakın korumalar, tabancalarının yanı sıra bu tüfeklerle koruma sağlayacak. Habertürk'ün haberine göre; Sig Sauer’ler, halen kullanımda olan M16, MP5 ve Kalaşnikof’ların yerine geçecek. Silahın en önemli özelliklerinden biri suda da çalışması.
 
TEKNİK ÖZELLİKLERİ
-Aşınmaya dayanıklı Nitron-X ve yüksek dayanımlı çelikten yapıldı
-10'da 1'lik twist oranı ile 5.56 mm çapında ve NATO standartlarında
-Üzerinde korozyon direncini artıran taç ve mat siyah nitrür kaplama var.
-Dürbün, lazer montajı yapılabiliyor
-Tam otomatik atış yapabiliyor
-Dipçik takılıp sökülebiliyor
-Çift şarjörle kullanılabiliyor
mynet

PKK'lının Türkçe sicili

PKK'lının Türkçe sicili



PKK'lının Türkçe sicili


Terör örgütü PKK'nın, militanlarının sicilini tuttuğu ortaya çıktı.


PKK'nın eylem için Diyarbakır'a gönderdiği Xebat Rodi kod isimli Mekin Kar için tuttuğu sicilde onunla ilgili her türlü bilgi yer alıyor.
 
Türkçe yazılan sicil fişinde teröristin geçmişinden ailesine, baba mesleğinden eğitim düzeyine kadar her türlü bilgi mevcut. Kar'ın 6 kez gözaltına alındığı, 3 yıl cezaevinde kaldığı, abisi ve dayısının oğlunun terör örgütü saflarında iken öldürüldüğü belirtiliyor. Kar'ın, 2004 yılında örgütün gençlik yapılanmasında çalıştığı, milislik faaliyetlerinde bulunduğu, ailesinin de yurtsever (PKK yanlısı) olduğu notu yer alıyor. Teröristin dil olarak Türkçe ve Kürtçe bildiği fişte yer alıyor.
 
Bu arada, son zamanlarda ciddi kayıplar veren terör örgütü, halkı sokağa döküp güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirmek için büyük gayret sarf ediyor. Bunun son örneği eylem yapmak amacıyla şehre gelen 2 terör örgütü mensubunun öldürüldüğü Diyarbakır'da yaşandı. Örgütün dağ kadrosundan kente gönderilen iki militan, düzenlenen operasyonla kaldıkları evde öldürüldü. Valilikten, emniyetten bu yönde açıklamalar yapıldı. Ancak Roj TV ve ANF başta olmak üzere örgütün kontrolündeki medya organları, polisin 2 öğrenciyi infaz ettiğini iddia ederek saatlerce bu minvalde yayın yaptı. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de "Öldürülenler öğrenci." dedi. Bunun üzerine şehir karıştı. Bir çok sokak ve caddede gösteriler yapıldı.
 
Diyarbakır Valiliği'nin öldürülenlerin örgüt kamplarında çektirdikleri fotoğrafları yayınlamasına rağmen, BDP'lilerin de öncülük ettiği bir grup, iki PKK'lının etkisiz hale getirildiği Huzurevleri Mahallesi'ndeki binaya yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine çıkan olaylarda, göstericiler polise ve basın mensuplarına çok sayıda molotof, ses bombası ve havai fişek attı. Hızını alamayan bazı kişiler, apartmanlardan polisin üzerine televizyon bile fırlattı. Bu olaylara yol açanlar, bir gün sonra öldürülen 2 kişinin terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG'li olduğunu açıkladı. 'Öğrenci' deyip ortalığı karıştıranlar, hiçbir şey olamamış gibi yine bir köşeye çekildi. Olan, gözaltına alınan 50 kişiye oldu. Bunlar eylemlerinden dolayı en az 6 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.
 
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN PROVOKE ETMEK İSTEDİĞİ OLAYIN ASLI
Terör örgütü ve yandaşlarının provokasyona çevirmek istediği olayın aslı ise şöyle: "Terör örgütü, eylem yapmaları için iki militanını Diyarbakır'a gönderdi. Metin Kar ile Agit Altan isimli iki terörist, duyarlı vatandaşların '155 Hattı'na yaptığı ihbar üzerine güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. Kayapınar ilçesi Huzurevleri Caddesi'ndeki bir apartmanın üçüncü katında kalan teröristlerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Ancak teröristler polise ateşle karşılık verdi. Çıkan çatışmada polise 2 el bombası atan teröristler, yakalanacaklarını anlayınca kaldıkları apartmanın üçüncü katından atlayarak kaçmak istedi. Bu sırada çıkan çatışmada etkisiz hale getirildiler. Ölen teröristlerin kaldığı evde 2 uzun namlulu silah, 2 el bombası ve bir tabanca ele geçirildi. İki örgüt mensubunun, Diyarbakır'ın Suriçi ilçesi Turistik Caddesi'nde 22 Eylül 2011 tarihinde bir iş yerinin önünde çay içerken uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Mehmet Çakır ile Erman Tosun'un katili olduğu ortaya çıktı. Teröristlerden 'Xebat Rodi' kod adlı Mekin Kar'ın örgüte 2011 yılında, 'Navdar Dürdane' kod adlı Agit Altan'ın da 2009 yılında katıldığı ortaya çıktı.
 
Cihan

5 bin kişilik gösteri

5 bin kişilik gösteri


5 bin kişilik gösteri


Trabzonsporlu taraftarlar, İstanbul'daki TFF binası önünde de protesto gösterisi düzenledi.


Trabzonsporlu taraftarlar, düzenledikleri yürüyüşte Fenerbahçe’nin küme düşürülmesini, şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesini isterken bir araç üzerine kurulan hoparlörlerden de, "Şu Metris’in önü" türküsünün çalındığı dikkati çekti. Ayrıca, Trabzonlular İstanbul'daki TFF binası önünde de protesto gösterisi düzenledi.

Yaklaşık 5 bin kişiden oluşan taraftarlar, Maraş Caddesi’ni de kapsayan yürüyüşlerinden sonra Atatürk heykeli önünde toplandı. Ellerinde, "Fenerin oyunu Bizans oyunu", "Kazım Koyuncu’nun evi Avni Akerdir", "MHK istifa", "Senin gücün karanlığı yırtacak", "Fenerli federasyona hayır", "Şampiyonluk kupamızı istiyoruz", "58. madde kaldırılamaz", "Şikeyle saadet olmaz", "Aykut bu kırmızı kartlar irdelensin mi?", "İsyan sokakta insaf arıyor" yazılı pankartlar bulunan taraftarlar, zaman zaman, "Aydınlar istifa", "Bize her yer Trabzon", "Şampiyon Trabzon", "Taraftar burada vekiller nerede" ve "Şike yapanı düşürün" diye de gösterilerde bulundular.
 
"ŞU METRİSİN ÖNÜ"
Yürüyüşü sırasında bir minibüsten, "Şu Metris’in önü" adlı türkü çalındı. Bordo mavili taraftarlar da yürüyüş boyunca çalınan türküye eşlik ettiler.
 
Atatürk anıtı önünde toplanan taraftarlara seslenen Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodolak, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Aydınlar’ın derhal istifa etmesi gerektiğini, Trabzonspor’un şampiyonluğunun gasp edildiğini iddia ederken şöyle konuştu:
 
"KUPA SAHİBİNE TESLİM EDİLMELİ"
"Artık yeter. Türk futbolu tek bir takımdan ibaret değildir. Artık mızrak çuvala sığmıyor. 58’inci maddenin kaldırılması olayı geri tepti. Futbol Federasyonu derhal istifa etmeli, Türk futbolunu cesaretli karar alabilecek bu kaostan kurtaracak başkan ve yönetim kurulları seçilmelidir. Elimizden şikeyle teşvikle alınan 2010-2011 lig şampiyonluğunun UEFA’nın da yaptığı gibi gerçek sahibi Trabzonspor’a teslim edilmelidir. Şampiyonluğun ruhu burada geri kalan tenekesini de hemen istiyoruz." Taraftarlar, kolbastı oynadıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
 
TFF ÖNÜNE SİYAH ÇELENK
Trabzonsporlu taraftarlar, futboldaki şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmayla başlayan süreçteki tepkilerini dile getirmek için Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) binası önünde protesto düzenledi.
 
Yaklaşık 2 bin kadar taraftar, pankartlar ve sloganlarla TFF yönetimini protesto ederek, bina önünde bir süre horon oynadı. İstanbul Trabzonsporlular Platformu Başkanı Ali Uzunay ve Kızılay eski Başkanı Tekin Küçükali, TFF binası önüne, üzerinde "Temiz lig istiyoruz" yazılı bir siyah çelenk bıraktı.
 
Basın mensuplarına açıklama yapan Ali Uzunay, Trabzonsporluların temiz lig, hak ve adalet için yürüdüğünü belirterek, "Defalarca hakkı gasp edilmiş, hayat alanı daraltılmış ve buna rağmen bir gün olsun başını öne eğmemiş, onurlu, azimli ve inatçı bir camianın temsilcileriyiz. Futbolun sadece ve sadece sonucu sahada belirlenen bir oyun olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Türk futbolunu iyileştirme, temizleme ve fair-play ruhu ile donatma sorumluluğu taşıyan kurumların, bazı camiaların hizmetine girmiş olmasını kabullenemiyor, elimizde bu kadar belge ve kanıt varken kaybedilen zamana da tahammül edemiyoruz" diyen Uzunay, "Bu federasyon binasında yaşayan, hayatını bizlerin futbol sevgisi üzerinde sürdürenlerin, futbola, hayata ve futbol camiasına bakış açılarını, ahlak seviyelerini okudukça, gördükçe, önce üzülüyor, sonra sinirleniyoruz. Ortayla çıkan çıplak gerçekler göstermektedir ki, Türk futbolu hiç bu kadar kirletilmemişti. Logosu üzerinde Türk bayrağı bulunan bir kuruma karşı durmak, önünde ona meydan okumak bize zor geliyor. Ama bize bu gücü ve hakkı veren, eli kirli, ruhu ve vicdanı bulunmayan, baktığı her şeyi para görenleri buradan temizleme hevesidir" şeklinde konuştu.
 
Uzunay Ayrıca, Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin şike yapan kulüplere verilen cezaları belirleyen 58. maddesinin değiştirilmesine yönelik çalışmalara da tepki göstererek, "58. madde, Türk futbolunun namusudur ve değiştirilemez. Spor kulüpleri, özellikle de Anadolu'daki spor kulüplerinin yönetici ve başkanları şunu çok iyi bilmelidirler ki, kulüplerinizin sahipleri Türk futbolseverleridir. 58. maddenin değişimine onay veremezsiniz. Şikecilerle işbirliği yapamazsınız, yapmamalısınız" diye konuştu.
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in yeniden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesini sert bir dille eleştiren Uzunay, "Her maç kendisine küfür edenlere tek kelime cevap vermeyen Trabzonspor taraftarını cezalandırdınız. Gerçek ahlaksızları duymazlıktan geldiniz. Ekranlarda ağlayan ve yalanlarıyla sizleri itham edenlerin önünde diz çöktünüz. Hakkını arayan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e de her Allah'ın günü ceza vermek hevesindesiniz. Bütün karar alıcılar iyi bilmelidir ki, oynanan her türlü haksız oyunu bozmaya gücümüz vardır ve bu gücü adalet yerin buluncaya kadar kullanacağız" dedi.
 
Bu arada Trabzonspor taraftarlarının TFF binası önüne yaptığı protesto gösterisine Galatasaraylılardan da destek geldi.
 
TFF önüne gelen yaklaşık 30 kişilik Galatasaray taraftar grubu, Trabzonspor taraftarlarına destek verdiler.
 
Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
 
DHA

AB Dönem Başkanı Danimarka oldu

AB Dönem Başkanı Danimarka oldu

Avrupa Birliği'nin yeni dönem başkanı Danimarka oldu. Danimarka, bir önceki dönem başkanı Polonya’nın Avrupa politikasının sürdürüleceğinin işaretini verdi.

ntvmsnbc

Danimarka'nın Avrupa Bakanı Nicolai Wammen, ülkesinin şimdiye kadarki en zor dönem başkanlığının üstlendiğini söyledi. "Kriz, hiç kuşkusuz dönem başkanlığımza damgasını vuracak" diyen Danimarkalı bakan, dönem başkanı olarak hedeflerinin Euro bölgesi ile ortak para biriminde yer almayan Avrupa Birliği ülkeleri arasında birleştirici rol oynamak olduğunu belirtti. Türkiye ile ilgili olarak Danimarka, Ankara ile müzakerelere var olan siyasi parametreler çerçevesinde devam edileceğini kaydetti.
Ancak son bir yıl içerisinde hiçbir fasıl açılmadığını hatırlatan Danimarka kendi dönem başkanlıklarında bu yönde temel bir değişiklik olmasını beklemediklerini ifade etti.

Hamas lideri 4 yıl sonra ilk kez Gazze dışında

Hamas lideri 4 yıl sonra ilk kez Gazze dışında

Gazze'deki Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye İstanbul'da Başbakan Erdoğan'la biraraya geldi. Haniye, Hamas'ın 2007'de Gazze şeridini kontrolü altına almasından sonra ilk kez yurt dışına çıktı.

AA

Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, yarın Mavi Marmara gemisini ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nı ziyaret edecek.
İHH'dan yapılan açıklamaya göre, çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Türkiye'ye gelen Haniye, yarın Mavi Marmara gemisini ziyaret ederek, gemide şehit olanların aileleri ve gemi katılımcılarıyla bir araya gelecek.İHH vakfını da ziyaret edecek İsmail Haniye, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte, vakıf genel merkezinde basın açıklaması yapacak.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama