17 Aralık 2011 Cumartesi

Deniz ulaşımına lodos engeli

Deniz ulaşımına lodos engeli

Şehir Hatları ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nin bazı seferleri kuvvetli lodos nedeniyle iptal edildi.

AA

İSTANBUL - Şehir Hatları'nda Kadıköy-Eminönü, Kadıköy-Beşiktaş, Beşiktaş-Üsküdar, Bostancı-Adalar ve Kabataş-Adalar seferleri iptal oldu.
İDO'nun Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş, Kabataş-Adalar-Bostancı seferleri ile Sirkeci-Harem araba vapuru seferleri de gerçekleştirilemiyor.
Bu akşam saat 20.15 ve 21.30'daki Yalova-Pendik ile 19.30'daki Yenikapı-Yalova hızlı feribot seferlerini karşılıklı olarak durduran İDO, 19.30'daki Yalova-Kartal-Bostancı ve yarın saat 09.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferlerinin de iptal edildiğini duyurdu.

Şırnak'ta KCK operasyonu: 20 gözaltı

Şırnak'ta KCK operasyonu: 20 gözaltı

Şırnak'ta KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 20 kişi gözaltına alındı.

AA

ŞIRNAK - Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 20 kişi gözaltına alındı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik operasyon düzenlendiği bildirildi.
Şırnak merkezde Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi içerisinde faaliyet yürüttükleri ve çeşitli tarihlerde meydana gelen korsan gösteri, güvenlik güçlerine yönelik taşlı, molotofkokteyli saldırıda bulundukları tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik bugün yapılan planlı operasyon kapsamında 20 kişinin yakalandığı kaydedilen açıklamada, gözaltına alınanların ikametlerinde yapılan aramalarda iletişim ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği belirtildi.

2011'in en önemli haberi

2011'in en önemli haberi

Associated Press'in yaptığı ankete göre, bu yılın en önemli haberi El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesi.




AA

NEW YORK - Amerikan haber ajansı Associated Press'in Amerikalı editörler ve haber müdürleri arasında yaptığı ankete göre, bu yılın en önemli haberi terör ağı El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesi.
247 kişinin görüşüne başvurulan ankette, Bin Ladin'in Amerikan komandoları tarafından Mayıs ayında Pakistan'da öldürülmesi 128 kişinin oyuyla yılın en önemli haberi olarak birinci sırada yer aldı.
Japonya'yı Mart ayında vuran deprem ve tsunami felaketi 60 oyla ikinci sıraya yerleşirken, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki Arap Baharı üçüncü, AB'nin mali krizi ise dördüncü sırada bulunuyor.
Amerikan ekonomisiyle ilgili gelişmeler, ABD'nin en ünlü okullarından Penn Eyalet Üniversitesi'ndeki seks skandalı, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülmesi, Amerikan Kongresindeki mali hesaplaşmalar, gelir dengesizliği ve Wall Street'i protesto gösterileri, Amerikan Kongresi üyesi Gabrielle Giffords'ın vurulması da sırasıyla ilk onda yer alan haberler oldu.
Amerikan bilişim şirketi Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın ölümü ve ABD'deki kasırga felaketleri ilk ona giremedi.
AP'nin geçen yılki anketinde ilk sırayı Meksika Körfezindeki petrol faciası almıştı.

"Devlet kurmaya çalışsaydık..."

"Devlet kurmaya çalışsaydık..."


"Devlet kurmaya çalışsaydık..."

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ne varsa düşüncemizle, bayrağımızla, pankartımızla meydanlardayız" dedi.


Demirtaş, partisinin Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi belediye meydanında düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, gizli saklı bir örgütlenmenin olmadığını belirterek, partililerden saklayacak, korkacak bir durumlarının olmadığını söyledi.

Hükümeti de eleştiren Demirtaş, "Ne varsa düşüncemizle, bayrağımızla, pankartımızla meydanlardayız. İşte burada da gizli örgütü, gizli yapılanmayı kabul etmiyoruz. Ama deseler ki bu yapılanma AKP'ye karşı, hükümete karşı mücadele ediyor, bak o doğru işte onu yapıyoruz" diye konuştu.

Demirtaş, şunları kaydetti: "Devlet kurmaya çalışsaydık sizden çekinmezdik. Hakkımızda binlerce yıl hapis cezası isteniyor, konuşmalarımızdan dolayı. Eğer ki biz bağımsız devlet kurmayı isteseydik, biz savcılardan korkmazdık. Orta doğuda halk paylaşımı yapılırken, Kürtlerin sesi çıkmasın istiyorlar. İdris Naim Şahin'in dediği gibi 'Kürtler sokağa çıkmasın' istiyorlar. Bu nedenlerle operasyonlar yapılıyor. Bu nedenlerle kimyasallar kullanılıyor."mynet

'AK Parti'de çatlama olmaz, birilerini çatlatır'

'AK Parti'de çatlama olmaz, birilerini çatlatır'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''AK Parti kardeşler topluluğudur, AK Parti'de çatlama olmaz. AK Parti birilerini çatlatır kardeşlerim'' dedi.

AA
ŞANLIURFA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Siverek’te AK Parti Siverek ilçe başkanlığı kongresine katıldı.
Genel seçimlerin ardından geçen süreçte neler yaptıklarını salı günü düzenleyecekleri basın toplantısıyla kamuoyuna sunacaklarını belirten Çelik, ''3 ayda bir, yine gelip basın toplantısı yapacağız. Siverek'te ne gelişme oldu, Şanlıurfa'da ne gelişme oldu, bunları bir bir yolda verdiğimiz sözleri projeleri tamamlayıncaya kadar sürdüreceğiz. Laf dönemi bitti, iş dönemindeyiz. Siz görevinizi yaptınız, görev yapma sırası bizde kardeşlerim'' dedi.
Konuşmasında dış politikaya da değinen Faruk Çelik, Avrupa Birliği ülkelerinde ekonomik kriz yaşandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
''Dünyada krizler var, şükretmemiz lazım Türkiye büyüyor, işsizlik düşüyor güzel gelişmeler var. Ama Avrupa'da o zengin devletler iflas ediyor, emekli maaşlarını kesiyorlar.
 Sağlıkta ilacın parasını 2 sene sonra 3 sene sonra ödemeye başlayan devletler var. Yani sen ilaç kullanıyorsun ya, şimdi eczaneden alıp, o ilacın parasını devlet ancak 3 sene sonra ödeyebiliyor. O derece bütçeleri iflas noktasına gelmiş devletler var AB içerisinde. Ama çok şükür Türkiye'de böyle bir tablo yok, bolluk var, bereket var Allah'a şükürler olsun diyorum. Niye olmasın ki milleti gibi yaşayan, milleti gibi inanan, milleti gibi değer yargıları taşıyan bir Başbakanımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz var.
 Milletle kol kola girmişiz yürüyoruz. Niye tökezleyeceğiz Allah aşkına tökezleyecek bir şey yok ki. Fakat bunu çok görenler var, bunu hazmedemeyenler var. 15 gün sayın Başbakanımız bir ameliyat geçirdi biliyorsunuz. Allah şifalar versin, milyonlar dua ediyor. Yalnız Türkiye'de 74 milyon değil dünya insanlığı aranan ve bulanamayan, Türkiye'nin bulduğu bu lider için dua ediyor. Çok şükür dün Bakanlar Kurulu vardı sayın Başbakanımız aslanlar gibi geldi, Bakanlar Kurulu'na katıldı. Çok şükür tekrar hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı.
 Bu 15 günlük süre içerisinde neler neler uydurmaya başladılar. İşte AK Parti'de çatlaklar varmış, AK Parti'de bilmem şöyle olacakmış, böyle oluyormuş, böyle gidiyormuş... AK Parti kardeşler topluluğudur, AK Parti'de çatlama olmaz. AK Parti birilerini çatlatır kardeşlerim.''

Rektör: Piyasaya bulaşan hekimleri istemiyoruz

Rektör: Piyasaya bulaşan hekimleri istemiyoruz

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, ''Piyasa hekimliğine bulaşmış hekimleri fazla üniversiteye almak istemiyoruz. Bundan sonra da almayacağız'' dedi.

AA

MALATYA - İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği'nin düzenlediği ''İntraabdominal Enfeksiyonlara Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu''nun açılışında yaptığı konuşmada, üniversite hastanelerinin kendi içinde sıkıntıları bulunduğunu, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin böyle bir sorunu bulunmadığını söyledi.
Diğer üniversite akademisyenlerinin bunu hayretle karşıladığını aktaran Çelik, başarıyı hastane içindeki uyum atmosferiyle sağladıklarını ifade etti.
Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki hiçbir hekimin dışarıda muayenehanesi bulunmadığını anlatan Çelik, ''Piyasa hekimliğine bulaşmış hekimleri fazla üniversiteye almak istemiyoruz. Bundan sonra da almayacağız. Çünkü piyasa hekimliği ile akademisyen olarak hekimlik yapmak, bilimadamlığının çok da örtüşen değerler olmadığını biliyoruz'' diye konuştu.
Organ nakillerinde marka olan bir tıp fakültesi olma yolunda ilerlediklerini belirten Çelik, üniversite bünyesinde karaciğer nakli enstitüsü kurulduğunu ve akademisyenlerin buranın içini doldurmak için çaba sarf ettiğini kaydetti.
Kanser konusunda da merkez olmayı amaçladıklarını söyleyen Çelik, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü açtıklarını ve ABD'de doktorasını tamamlamış 5 bilim insanı bünyesine kattıklarını dile getirdi.
Türkiye'nin pek çok alanda yurt dışındaki ülkelerden daha da iyi duruma geldiğini belirten Çelik, üniversitelerin de bu konuda ilerleme kaydetmesi gerektiğini ifade etti.
Çelik'in konuşmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen sempozyumda, intraabdominal enfeksiyonu olan hastaların yönetimi ve karaciğer transplant alıcılarında intraabdominal enfeksiyonlar gibi konular ele alındı.
Yarın da devam edecek sempozyumda, konuyla ilgili yeni tedavi seçenekleri ve farklı hasta gruplarında antimikrobiyal tedavide yaşanan sorunlar ele alınacak.

Bahçeli'den Erdoğan'a mektup desteği

Bahçeli'den Erdoğan'a mektup desteği

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye gönderdiği mektuba ilişkin olarak, ''Fransa devletinin ortaya koymuş olduğu bir yasa önerisine Türk milletinin tepkisini ortaya koyması açısından sayın başbakanın göndermiş olduğu mektubu olumlu buluyoruz'' dedi.

AA
ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 5. Dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması sebebiyle düzenlenecek sertifika töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, bir gazetecinin cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin sorusu üzerine, MHP'nin yapılmış olan anayasa değişiklikleri çerçevesinde milletvekilliği süresi ile cumhurbaşkanlığı süresi üzerinde ortaya konulmuş olan görüşleri benimsediğini söyledi. Bahçeli, ''Dolayısıyla hukuken geçerli olacak olan 5 artı 5 formülüdür. Yani herhangi bir şahsiyet cumhurbaşkanı olduğu zaman, süresi 5 ve arzuladığı takdirde ikinci bir 5 yıl için de tekrar aday olmayı düşünebilir. Biz bu görüşü muhafaza ediyoruz. Sayın başbakan, meclisteki çoğunluğuna göre hareket ederse bu onların bileceği iştir. Biz MHP olarak 5 artı 5 formülünün ülkemiz için daha hayırlı olacağı görüşündeyiz'' diye konuştu.
Bahçeli, ''TBMM'de bu konudaki görüşmelere katılacak mısınız?'' sorusuna da, ''MHP, her türlü meclis faaliyetinin içindedir ve her türlü faaliyete de katılır. Düşüncelerini de orada net olarak ifade eder'' karşılığını verdi.
Devlet Bahçeli, bir başka gazetecinin, ''Başbakanın Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'ye gönderdiği bir mektup var. İçeriği basına da yansıdı. Mektubu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine de şöyle konuştu:
''Fransa devletinin ortaya koymuş olduğu bir yasa önerisinin kendi meclislerinde görüşülmesi konusunda Türk milletinin tepkisini ortaya koyması açısından sayın başbakanın göndermiş olduğu mektubu olumlu buluyoruz. Burada kalınmamalı, Türkiye Cumhuriyeti devleti her türlü imkanını seferber ederek Fransa meclisinden bu yasa tasarısının çıkmaması için gayret göstermelidir. MHP de üzerine düşen her konuda destek olacaktır.''
Bahçeli, ''Bugün bir Rus gazetesinin iddiası gündeme geldi, İsrail'in ABD'nin de desteğiyle İran'ın nükleer santrallerine bombalama yapacağını söylediler'' denilmesi üzerine de, ''O konuda sağlıklı bir bilgiye sahip değiliz'' yanıtını verdi.

MHP, Antalya Milletvekili İrbeç’i ihraç etti

MHP, Antalya Milletvekili İrbeç’i ihraç etti


MHP, Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç’i partiden ihraç etti.


MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Nacar, İrbeç'in ihracı ile ilgili olarak yazılı biraçıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "MilliyetçiHareket Partisi Genel Başkanlığının 22.10.2011 tarih, 2011/01-750 sayılı yazıları ile Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç'in MHP'den tedbirli olarak kesin ihraç talebiyleMerkez Disiplin Kurulu'na sevkine karar kılınmış, Kurulumuzun, 24.10.2011 tarih 2011/24 sayılı kararı ile sevk talebi kabul edilerek takibat başlatılmıştır. Teşkil edilen tahkikat heyeti tahkikata ilişkin çalışmalarını tamamlamış, başkaca araştırılacak bir husus kalmadığı görülmüş olmakla takibat tamamlanmıştır.
Disiplin Kurulumuz 17.12.2011 tarihinde yapmış olduğu toplantıda; Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç'in parti tüzüğünün 11. maddesinin a, b, c ve e fıkralarında belirtilen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyerek, parti tüzüğünün 78. maddenin 4. fıkrasının c, e, h ve i bentlerinde ifade edilen fiilleri işlediği, bu fiillerin sübut bulduğu ve kesin çıkarma cezasını gerektirdiği; bu sebeple Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç'in MHP'den kesin çıkarma cezası ile tecziyesine karar vermiştir. "mynet

En Çok Okunan Haberler

Google Arama