3 Mart 2012 Cumartesi

Tutuklu gazetecilere 'özgürlük' için yürüdüler

Tutuklu gazetecilere 'özgürlük' için yürüdüler

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Nedim Şener ve Ahmet Şık ile CHP İzmir Milletvekili, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan için iki ayrı yürüyüş düzenlendi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

İSTANBUL - Ahmet ve Nedim’in Gazeteci Arkadaşları (ANGA) gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın gözaltına alınmalarının birinci yılında Taksim'de bir araya geldi.
Alkış ve ıslıklarla başlayan yürüyüşte grup, "Özgür basın susturulamaz", "TMY çöpe basına özgürlük", "Dokunan yansa da dokunacağız" sloganları attı.
Galatasaray Lisesi'nin önüne kadar yürüyen gruptakiler burada Cumartesi Anneleri'ne destek verdi.
Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan’ın "tecrit hücrelerine" konulmasının birinci yılı da Galatasaray’da düzenlenen kitlesel yürüyüşle protesto edildi.
Balbay ve Özkan Gönüllüleri tarafından, "Onları tecrit hücresinde ölüme mi terk edeceksiniz?" çağrısıyla düzenlenen yürüyüş Galatasaray Meydanı'ndan başladı.

Kız kardeşi parlamentoya giremedi

Kız kardeşi parlamentoya giremedi

İran'da dün yapılan 9. dönem meclis seçimlerine katılan İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad'ın kız kardeşi seçimi kaybetti.

AA

TAHRAN - İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr, Mahmud Ahmedinejad'ın doğduğu kent olan Garmsar'dan seçime giren, İran Devlet Başkanının kız kardeşi ve yakın müttefiki Pervin Ahmedinejad'ın seçimlerdeki muhafazakar rakibine yenildiğini duyurdu.
Tahran Belediye Meclisi üyesi olarak görev yapan Pervin Ahmedinejad'ın, Mahmud Ahmedinejad'ın 2009 yılında kazandığı devlet başkanlığı seçiminin ardından yapılan ilk seçimde, Ahmedinejad'ın kendi doğduğu kentten adaylığını koymasına karşın parlamentoya girememesi Ahmedinejad için büyük bir darbe olarak değerlendiriliyor.
İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad'ın kız kardeşi Pervin Ahmedinejad

'Benimki seçildi Başbakan beğenmedi'

'Benimki seçildi Başbakan beğenmedi'

TL’nin yeni simgesinden daha çok beğenilen simgenin sahibi ilginç bir iddia ortaya attı: Benimki seçildi ama Başbakan beğenmedi...

Merkez Bankası’nın düzenlediği ‘TL Simge Yarışması’nın sonuçlarıyla ilgili tartışma sürerken, kamuoyunda ve sosyal medyada en çok beğenilen ancak birinci olamayan tasarımının sahibi Hüseyin Artuk’tan tartışma yaratacak bir iddia gündeme geldi.
TL’nin en açık ve kolay anlaşılır simgesi olarak vatandaştan onay alan tasarımın sahibi Hüseyin Artuk, Merkez Bankası’nın önceki hafta, yarışma sonucunu bir basın toplantısıyla açıklayacağını kamuoyuna duyurduğunu, ancak ertesi gün son dakika açıklaması yaparak bu toplantıyı teknik nedenlerle iptal ettiğini hatırlattı.
Vatan Gazetesi'ne konuşan Atuk bu iptalin gerçekte Merkez Bankası’nın kendi tasarımını birinci seçmesinden ancak Başbakan’ın tasarımları görmek istemesinden dolayı gerçekleştiğini öne sürdü. Artuk, Başbakan’ın bir başka tasarımı tercih etmesi nedeniyle kendisinin sadece teşvik ödülü aldığını öğrendiğini söyledi.

RUMUZU CNK88’DİMerkez Bankası simge yarışmasına katılmak isteyenler şartname gereği başvurularına kendilerini belirtecek hiçbir bilgi yazamıyorlar. Her başvuran bir rumuz kullanmak zorunda. Birincilik ödülünü alan Tülay Lale’nin de başvurusunu “Şirin” rumuzuyla yaptığı biliniyor. Hüseyin Artuk ise kendisi rumuzunun “CNK88” olduğunu söyledi.

Atuk yarışma sonuçlarının açıklandığı toplantının ardından Merkez Bankası’ndan bir yetkilinin kendisini aradığını, “Toplantıda sizi misafir edemedik. Ancak Nisan ayında yapılacak Genel Kurulumuz’da sizi ağırlayacağız” dediğini ve tebrik ettiğini belirtti.

Tarihi dava başladı

Tarihi dava başladı

2012 yılının ilk büyük olayı olan ''Costa Crociere'' şirketine ait ''Costa Concordia'' kruvaziyerinin İtalya'nın batısındaki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarparak yaptığı ve 32 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın mahkemesi, Grosseto kentinde bu sabah başladı.

AA

Costa Concordia davası, ilgilenenlerin sayısının çok olması sebebiyle mahkeme salonuna dönüştürülen Grosseto Mondern Tiyatrosu'nda bu sabah saatlerinde görülmeye başlandı. İlk duruşmaya yaklaşık 120 yolcu, 80 kadar avukat ve çok sayıda görgü tanığının katıldığı ifade ediliyor.
Kamu davasının ilk duruşmasında, mahkeme önünde geminin kara kutusunun dinleneceği belirtildi.
Mahkemenin görüleceği tiyatro salonunun çevresinde, 4 futbol sahası büyüklüğündeki alan polis tarafından özel denetime alınırken, davayı takip etmek için çok sayıda kişinin geldiği kentte yoğunluk nedeniyle otellerde yer bulunamadığı da basına yansıyan haberler arasında yer aldı.
Costa Concordia'da iki çocuğu ve karısıyla birlikte bulunan İtalyan Roberto Brignoni, ailesiyle birlikte ''gerçeği ve adaleti'' bulmak için ilk duruşmaya geldiğini aktardı.
Giglio Adası açıklarından, adayı selamlamak için çok yakından geçerken kayalıklara çarparak, kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen dev kruvaziyerin kaptanı Francesco Schettino, ilk duruşmaya katılmadı. Ev hapsinde tutulan Schettino'nun ilk duruşmayı evinden takip ettiği bildirildi.
Davanın ilk duruşmasına olaydan kurtulan 10 Türk yolcudan hiçbiri katılmadı. Bazı Türk yolcuların özellikle kaptan Schettino'nun yer aldığı duruşmaları takip etme eğiliminde oldukları öğrenildi.
114 bin 500 ton ağırlığındaki ''Costa Concordia'' isimli kruvaziyer, yolcu ve mürettebatıyla birlikte toplam 4 bin 229 kişiyle, 13 Ocak Cuma günü yerel saatle 19.00'da başkent Roma'nın batısındaki Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru yol almak için hareket etmiş, yerel saatle 21.45 sularında, Toskana Bölgesi sahillerindeki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarparak, kaza yapmıştı.
32 kişiye mezar olan dev kruvaziyer gemisi, halen adanın birkaç metre açığında yan yatmış halde duruyor. Gemide halen 7 kayıp bulunuyor.
Öte yandan, yakıt tanklarının dolu olması sebebiyle bir çevre felaketine yol açmasından korkulan geminin yakıt tanklarının boşatılma işlemi de sürüyor. Hollandalı bir şirketin üstlendiği yakıtı güvenli bir şekilde tanklardan transfer işleminde, 9 tankın boşaltıldığı, 5 tankın da boşaltılmayı beklediği ifade edildi.

'Kılıçdaroğlu'nun 10 fezelekesi hakaretten'

'Kılıçdaroğlu'nun 10 fezelekesi hakaretten'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Sayın Kılıçdaroğlu hakkındaki fezleke sayısı zannediyorum 14'e çıktı. Bunlardan 9 tanesi iftira ve hakaret suçlarıyla ilgili hazırlanan fezlekeler. Son fezlekeyle 10. hakaret fezlekesi oldu'' dedi.

AA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Erciyes Kayak Merkezi'nde düzenlenen Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Bölge Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında TBMM'de hazırlanan fezlekelerin çoğunun iftira ve hakaret nedeniyle hazırlandığını belirtti.
Gazetecilerin, Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlandığını hatırlatmaları üzerine Bozdağ, milletvekillerinin konuşmalarını yaparken eleştiri sınırları içerisinde yapmaya özen göstermeleri gerektiğini belirtti.
Meclis'e gönderilen fezlekeler arasında hakaret ve iftira üzerine fezlekeler olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:
'Bu, Meclis için iyi bir not, iyi bir görüntü değildir. Meclis'teki fezlekelerin büyük bir kısmı da CHP'ye ait. Sayın Kılıçdaroğlu hakkındaki fezleke sayısı zannediyorum 14'e çıktı. Bunlardan 9 tanesi iftira ve hakaret suçlarıyla ilgili hazırlanan fezlekeler. Son fezlekeyle 10. hakaret fezlekesi oldu. Türkiye'deki ana muhalefet adına son derece üzüntü verici bir tablodur. Bir genel başkan hakkında 14 fezleke olması bunların çoğunun hakaret ve iftira konularından olması hoş bir şey değil. Kılıçdaroğlu'nun oturup düşünmesi lazım 'Ben nasıl konuşuyorum' diye düşünmesi lazım. Cidden kötü ve üzücü bir durum. Kendi düşüncelerini eleştiri sınırları içerisinde yapmaya, iftirada bulunmamaya özen göstermelidir. Bu iftiralardan bir tanesi de Kayseri Büyükşehir Belediyesi hakkında yapılmıştır. Onunla ilgili dava açılmazsa, şöyle böyle olmazsa özür dileyeceğini söylemişti. Bunun en büyük iftira olduğu daha sonra ortaya çıktı. Ama sayın Kılıçdaroğlu çıkıp kimseden özür dilemedi. Onun aksine başkalarını suçlamaya devam etti.
Bir kişinin konuşmalarında eğer hakaret ve iftira ön plana çıkıyorsa konuşmalarını bunlarla süslemeden yapmıyorsa, bu onun ciddi aczi içinde olduğunu, plan ve projesinin olmadığını gösterir. Sayın Kılıçdaroğlu, otaya koyduğu plan ve projelerle gündeme gelmeli. Böyle olursa Türkiye de kazanır.''
Fezlekelerin her dönem olduğunu ancak fezleke üzerine siyaset yapan bir genel başkanın daha önce olmadığını belirten Bozdağ, ''Biliyorsunuz bütün milletvekillerini alıp Meclis bahçesinde yürüdüler. İlk defa böyle bir şey oluyormuş gibi, başka fezleke yokmuş gibi. Bunun üzerine başka bir siyaset bina etmek istediler. Kılıçdaroğlu'nun iftira ve hakaret yerine gerçek eleştiri yapması gerekir. Muhalefetin güçlü olması bizim de işimize yarar. Ama hakaret ve iftira üzerine siyaset olmaz'' diye konuştu.

Başbakan'a Google ziyareti

Başbakan'a Google ziyareti

Başbakan Erdoğan, dünyanın en büyük arama motoru Google'ın Dünya Başkanı ile görüştü.

AA

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Google Dünya Başkanı Eric Schmidt'i kabul etti.
Dolmahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisinde basına kapalı gerçekleşen görüşme, 45 dakika sürdü.

Görüşmenin içeriğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Sütlüce'de perşembe günü meyadana gelen bombalı saldırının ardından Dolmabahçe ve Başbakan'ın güzergahı üzerindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığı gözlendi.

Saldırıda motosiklet kullanılması, güvenlik güçlerinin benzer araçlara karşı tedbirli davranmasına neden oldu. Çevredeki ve güzergahtaki motosikletlerin sahipleri uyarıldı veya çektirildi.

Soğuklar devam edecek

Soğuklar devam edecek

Yağmuru bekleyen İstanbullular aniden bastıran karla sürpriz yaşadı. Yurdun geri kalanında da soğuklar sürecek.

ntvmsnbc ve Ajanslar

İSTANBUL - Kar yağışı Karadeniz Bölgesi ile Ankara ve Sivas'ı içine alan kuzey kesimlerde yine kuvvetlendi. Ege ve Antalya arasında ise sıcaklık 5 derece arttı. Soğukların yeni haftada da kalması bekleniyor.
İstanbul'da öğlen saatlerinde kar yağışı başladı ancak ardından güneş açtı. Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde yağış daha fazla hissedildi. Yarın için ise beklenen sıcaklık 2 derece.
BOĞAZ GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI 
Marmara'da ara veren yağış gece yeniden başlıyor, Bursa-Sakarya arasını etkileyecek yağış yağmur şeklinde olacak, sıcaklık Çanakkale'de 12 dereceye çıkacak. Yarın Trakya tarafı güneşli, Sakarya tarafı ise daha bulutlu olacak.
İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezinden yapılan açıklamada, İstanbul Boğazı'nın düşük görüş mesafesi nedeniyle saat 13:15'te gemi trafiğine kapatıldığı bildirildi.
EN ÇOK KAR YAĞIŞI KARADENİZ'DE Ege'de, kıyılarda en ılık gün bugün, sıcaklık 5 derece artacak, gökyüzü de parçalı bulutlu ama sonraki günlerde yeniden soğuma var. Bugün Afyon-Kütahya arasına hafif kar yağacak.
Akdeniz sahilleri gündüz açık Antalya 16 derece. Kahramanmaraş ile Adıyaman-Diyarbakır arasında bu akşamdan yarın sabaha kadar yine kar görülecek ve soğuklar etkisini sürdürecek.
Kar yağışının en fazla etkilediği Karadeniz'de; Bartın, Kastamonu, Sinop boyunca kar tipi şeklinde yoğun yağacak. Bolu, Tokat, Artvin boyunca da kar var. Yağış yarın da devam edecek.
DOĞU ANADOLU'DA 325 KÖY YOLUNDA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 16 dereceyle Ağrı ve Kars'ta ölçüldü. Bölgedeki diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 15, Ardahan'da eksi 13, Erzincan'da eksi 5 ve Iğdır'da eksi 2 derece olarak belirlendi.
Bölgede bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı'da eksi 7, Kars'ta eksi 6, Erzurum'da eksi 5, Ardahan'da eksi 4, Erzincan'da 3 ve Iğdır'da da 6 derece olması tahmin ediliyor.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum ve Ağrı'da özellikle yüksek kesimlerde bulunan köy yollarında ulaşım sağlanamıyor. Erzurum'da 245, Ağrı'da da 80 olmak üzere toplam 325 köy yolu ulaşıma kapalı.
Öte yandan gece tipi ve kar nedeniyle bir süre ulaşıma kapanan Ardahan-Şavşat karayolu, Karayolları 183. Şube Şefliği ekiplerince ulaşıma açıldı. Söz konusu karayolunda yaklaşık 1 saat mahsur kalan 4 otomobil ve içindeki 9 yolcu, Karayolları 183. Şube Şefliği ekiplerince kurtarıldı.
Ardahan-Posof kara yolunda ise tipi ve kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.
SİVAS-MALATYA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yağdonduran mevkisinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas-Malatya karayolunun Ulaş-Kangal bölümünde ulaşım sağlanamıyor.
Karayolları ekipleri, güzergahta yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Ulaş ve Kangal ilçelerinde uygulama yapan trafik polisleri, Yağdonduran mevkisine araçların geçişine izin vermiyor. Malatya, Kangal, Gürün istikametine gidecek sürücüler Ulaş'ta, Malatya ve Hekimhan'dan Sivas yönüne gidecek sürücüler de Kangal'da bekletiliyor.
Sivas'ı çevre illere bağlayan diğer karayollarında da ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.
BOLU DAĞI'NDA DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR Yaklaşık iki haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Karayolları ekipleri yolun ulaşıma kapanmaması için güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
Sürücüleri etkili olan kar yağışı nedeniyle aşırı hız, yakın takip ve hatalı sollama konusunda uyaran trafik ekipleri, sürücülerden araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama