7 Mayıs 2011 Cumartesi

Öcalan'ı astılar


Kocaeli'de, BBP üyesi bir grup partili, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın maketini kurdukları idam sehpasında astı.


BBP Kocaeli İl Başkanı Rıza Güven Usta, Sabri Yalım Parkı'nda yaptığı açıklamada, idam cezasının geri gelmesi için referandum yapmayı önerdiklerini söyledi. Usta, Kocaeli'de kurdukları stantlarla 2 saatte 500 imza topladıklarını kaydetti.

Söz konusu referandum önerisi için siyasi partilerin il başkanlıklarını da ziyaret ettiklerini belirten Usta, kendilerine Saadet Partisi, MHP, HEPAR ve DP'nin destek verdiğini, AK Parti, HAS Parti ve CHP'den destek bulamadıklarını bildirdi.

Usta, ''Türk gençliği ve Alperenlerin balans ayarıyla oynamak istiyorlar. İktidara geldiğimizde 'Sayın Öcalan'ı' asacağız'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından kar maskeli iki kişi, alana getirilen ve yüzünde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın maskesi bulunan maketi, alana kurulan idam sehpasında astı.

Grup, eylemin ardından alandan ayrıldı.

kaynak.mynet.com

DANİMARKA DAN VİZE MÜJDESİ

Bir ülkeden daha vize müjdesi

Avrupa'nın en katı yabancılar yasasına sahip ülkesi Danimarka vizeleri kaldıran ilk Schengen üyesi oldu. İşçi olarak gidenlere ve iş kurmak isteyenlere vize kalkıyor


Avrupa Schengen bölgesinden vize ile ilgili ilk müjde Danimarka'dan geldi. Danimarka'da iş kurmak veya işçi olarak çalışmak isteyenlere vize uygulaması kaldırılacak. Danimarka Göçmenler ve Uyum Bakanlığı, Avrupa Adalet Divanı'nın geçtiğimiz 9 Aralık günü aldığı Toprak davası adı verilen kararı ile ilgili kendi hukukçularına yaptırdığı incelemenin sonucunu yayınladı. Sabah'ın haberine göre Toprak Davasının, 12 Eylül 1963 tarihli Ankara Anlaşması ve 1980 tarihli Katma Protokol anlaşması uyarınca serbest meslek sahipleri ve işçilere vize şartını kaldırdığını, buna gerekçe olarak da 1980'de vize uygulamasının bulunmadığını gösterdi.

'TÜRKLER MUAFTIR' VURGUSU
Toprak davasının Danimarka yabancılar yasası için altı maddelik bir grupta değişiklikler öngördüğünü belirten bakanlık hukukçuları Stand-still, kararları adı verilen talimatlar uyarınca 1980'den sonra gidilen sertleştirmelerin Danimarka'da iş yapmak isteyen serbest meslek sahipleri ve işçileri kapsamadığına hükmediyor. Yabancılar yasasındaki her maddede 'Türkler muaftır' maddesi yer alacak. Yayınlanan genelgede 1980'de geçerli olan haliyle Danimarka Yabancılar yasasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı serbest meslek sahipleri ve işçileri için vize uygulaması bulunmadığı gerekçe gösterildi ve bunların kaldırıldığı belirtildi. 1980'den bu yana Danimarka Yabancılar Yasasında gerçekleştirilen kısıtlamalar ve sertleştirmelerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kapsayamayacağı da belirtildi.

Diğer Avrupa ülkeleri için de umut doğdu
Akdeniz Üniversitesi profesörü Harun Gümrükçü, SABAH'a yaptığı açıklamada gelişmenin çok olumlu olduğunu, Danimarka'nın Avrupa'daki en sert yabancı yasasına sahip olduğunu ve Danimarka'da vizenin kaldırılmasının diğer AB ülkelerindeki vize uygulamalarının da kaldırılması için de umut verici olduğunu söyledi.

Turist vizesi açıklaması bekleniyor
GENELGEDE belirtilen maddeler uyarınca Danimarka Yabancılar yasasının değiştirilmekte olduğu belirtilirken önümüzdeki günlerde Bakanlık hem geriye dönük olarak alınan kararlarda yapılan uygulamaların durumunun ne olduğuna karar verecek, hem de ileri dönük olarak bu yasanın uygulamasının nasıl olması gerektiği çeşitli mercilere bildirilecek. Turist vizesi konusunda ise hâlâ bir belirsizlik söz konusu iken önümüzdeki hafta içinde de bu konuda bir açıklamanın yapılması bekleniyor.
kaynak.mynet.com 

KREDİ KARTI KULLANIMI İLE İLGİLİ ÇARPICI GERÇEKLER



2.1 milyon kişi icralık

Ali Çetin, artan tüketici borçlarına dikkati çekerek, 29 Nisan 2011 tarihi itibariyle kredi kartı ve tüketici kredisi tutarının 185,4 milyar liraya (119 milyar dolar) ulaştığını belirtti.

Güncelleme:07 Mayıs 2011 14:32
2011 Mart sonu itibariyle kredi kartı ve tüketici kredisi nedeniyle icraya düşen tüketici sayısı da 2 milyon 100 bin 658 kişiye ulaştı.
Çetin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 2010 yılı milli gelirinin 735 milyar dolar olduğunu anımsatarak, milli gelirin yüzde 6'sı oranında tüketici borcu oluştuğuna işaret etti.

Merkez Bankası verilerine göre, takibe düşmüş bankaya bildirilen tüketici sayısının 2006 yılında 78 bin 989 kişi olduğunu, rakamın 2008'de 406 bin 686, 2009'da 691 bin 727, 2010'da 629 bin 60 kişiyi bulduğunu belirten Çetin, 2011 yılının ilk üç ayında ise 225 bin 768 kişinin takibe düştüğünü ifade etti.
Çetin, 2011 Mart sonu itibariyle kredi kartı ve tüketici kredisi nedeniyle icraya düşen tüketici sayısının toplam 2 milyon 100 bin 658 kişi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Merkez Bankası verileri, son derece çarpıcı ve dramatiktir. AKP hükümetinin bütün 'zenginleştik' söylemlerine rağmen zenginleşen kesimin tüketiciler olmadığını rakamlar ortaya koymaktadır. Tersine tüketicilerin borcu artmakta, icraya düşen tüketici sayısı artmaktadır.

Türkiye kamuoyu rakamların dilini anlamalıdır. Tüketicilerimiz, iktidar ve yandaşları Karunlar kadar zenginleşirken 2 kilo mercimek, 2 torba kömür ile 'sadaka ekonomisi' yapanları, tüketicilerin sırtında köşeyi dönenleri, daha doğmamış çocukları bile binlerce dolar borçlandıranları iyi tanımalıdır. Tüketicilerimiz, 12 Haziran seçimlerini iyi değerlendirmelidir. Bilinçli bir tüketici olarak kim hangi politikalar kendilerini eziyor, kendileri dolaysız zenginleşirken dolaylı vergilerle kendilerini kimler soyuyor iyi görmeli, değerlendirmeli ve ona göre tercihini kullanmalıdır.”
kaynak.mynet.com

En Çok Okunan Haberler

Google Arama