29 Ocak 2012 Pazar

İstanbul'da hava perşembe ısınıyor

İstanbul'da hava perşembe ısınıyor

Türkiye'de hafta ortasına kadar sıcaklıklar düşecek, kar yağışı daha çok doğu bölgelerinde etkili olacak. İstanbul'da perşembeden itibaren sıcaklıklar artacak, güneş yüzünü gösterecek. Ankara ise bir hafta beyaz örtüyle kaplı olacak.

ntvmsnbc

İSTANBUL - Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava önümüzdeki haftanın ilk üç günü devam edecek. Çarşambaya kadar yurdun büyük bölümünde sıcaklıklar düşmeye devam edecek.
Hava raporuna ilişkin son durumu Hava Tahmin Uzmanı Metin Aydoğan NTV yayınında anlattı.
İstanbul'da yoğun bir kar yağışı beklenmiyor ancak hava sıcaklıkları düşecek. Gece saatlerinden itibaren kuzey kesimleri yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girecek.
Pazartesi ve salı kar yağışı kentte aralıklarla sürecek. Çarşamba gününe kadar sıcaklıklar gece -3, -4 civarında, gündüz 1, 2 derece olacak. Sürücülerin ve vatandaşların buzlanmaya karşı dikkatli olması gerekiyor.
PERŞEMBE GÜNEŞ GÖRÜLECEK
İstanbullular perşembeden itibaren ise güneşi görmeye başlayacak. Perşembe ve cumadan itibaren sıcaklıklar da artacak.
ANKARA BİR HAFTA BEMBEYAZ
Başkent'te de hafta ortasına kadar soğuk hava etkili olacak. Gece sıcaklığı önümüzdeki üç gün -12 civarında, gündüz de -2 ve -4 düzeyinde olacak.
Ankara'da hafta ortasına kadar hafif kar yağışı bekleniyor. Çarşambaya kadar sıcaklıklar düşecek. Kentteki sıcaklıklar sıfır derecenin altında olacağı için bir hafta boyunca beyaz örtü kalkmayacak.
KAR YAĞIŞI DOĞUDA ETKİLİ OLACAK
Türkiye genelinde hafta ortasına kadar kuzey, iç ve doğuda yağış devam edecek. Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz'de yağış bekleniyor. Pazartesi ve salı günü doğuda kar yağışı daha fazla etkili oluyor. Güneydoğu Anadou'nun tamamında yoğun kar yağışı görülebilir. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki vatandaşların özellikle pazartesi ve salı günü dikkatli olması gerekiyor.
EN SOĞUK BÖLGE İÇ ANADOLU
Bugün en soğuk bölge İç Anadolu ve Doğu Anadolu. En soğuk illler gündüz itibariyle -3 dereceyle Kayseri, Sivas ve Ankara. Doğu bölgelerde Erzurum'da en yüksek sıcaklık -7 derece olacak.

Facebook şifresini kırıp 'cep'ten dolandırdılar

Facebook şifresini kırıp 'cep'ten dolandırdılar

İzmir'de bir kişinin Facebook şifresini kırarak hesabını ele geçiren kişi ya da kişiler, site üzerinden arkadaşlarıyla irtibata geçerek öğrendikleri telefon numaralarına mesaj gönderip dolandırıcılık yaptı.

ntvmsnbc ve Ajanslar

İZMİR - İzmir'de Facebook üzerinden yeni bir dolandırıcılık yaşandı.
Facebook'taki hesabını açamayan evli ve 1 çocuk babası olan 20 yıllık öğretmen Refet Ali Kayakıran, hesabının başkası tarafından ele geçirildiğini fark etti.
Facebook profilindeki kişisel bilgileri ve fotoğraflarının kötü niyetle kullanılabileceğini düşünen Kayakıran, Gaziemir Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Evine dönen öğretmenin kuşkuları gerçek oldu.
ARKADAŞLARI DOLANDIRILMIŞErtesi gün gittiği okulda Kayakıran, gece giremediği Facebook'taki hesabı üzerinden arkadaşlarıyla yazıştığını öğrendi.
Arkadaşları, "Telefon numaralarımızı istedin. Bir süre sonra telefonumuza, bir şirketten ürün ve hizmet adlı mesaj geldi. Bu mesajı onayladığımızda da onay başına 35 TL para kesildi" demesi üzerine şaşkına dönen Kayakıran, arkadaşlarına durumu anlattı. Bir kez daha polise giden Kayakıran, dolandırıcılık olayını anlatıp, şikayetçi oldu. Polis ekipleri sanal dolandırıcının kimliğini belirlemek için çalışma başlattığı belirtildi.
'KEŞKE ŞİFREMİ DEĞİŞTİRSEYDİM'
Kayakıran, "Facebook hesabımı açtığımdan beri aynı şifreyi kullanıyorum. Tehlikeli olduğunu söylerlerdi. Bizim de başımıza gelecekmiş. Keşke şifremi daha fazla karakterden oluşturup, sık sık değiştirseydim" dedi.

İran'dan AB’ye misilleme

İran'dan AB’ye misilleme

İran, Avrupa Birliği'nin petrol ambargosu kararına karşılık vermeye hazırlanıyor. İran meclisi, AB ambargosuna misilleme olarak AB’ye petrol satışının durdurulmasını görüşecek.

  İLGİLİ HABER
NTV

İran meclisi, hükümetten Avrupa'ya petrol satışının hemen durdurulmasını isteyen bir yasa tasarısını ele alacak. Meclisin enerji komistesinin hazırladığı tasarıyı, milletvekillleri bugün önce tartışacak, ardından da oylayacak. İranlı bir milletvekili, "Avrupa Birliği petrol ambargosunu kaldırmadığı sürece onlara bir damla petrol vermeyeceğiz" dedi.
Meclisin kabul etmesi halinde tasarının yasalaşması için koruyucu konseyin de onaylaması gerekiyor. Avrupa Birliği, hafta başında, İran petrolüne 1 Temmuz'dan itibaren ambargo uygulanmasını karalaştırmıştı.
UAEK HEYETİ TAHRAN’DA Bu arada, İran'ın davet ettiği Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyeti Tahran'da. Havaalanında bir grubun protestosuyla karşılaşan heyet, yetkililerle Tahran'ın nükleer enerji faaliyetlerini görüşecek. İran'ın, kapılarını böyle bir dönemde heyete açması, Tahran’ın nükleer sorun nedeniyle yaşanan gerginliği azaltmak için attığı bir adım olarak değerlendiriliyor.

Demirören: Hiçbirimiz Avrupa'ya gitmeyelim

Demirören: Hiçbirimiz Avrupa'ya gitmeyelim

Kulüpler Birliği Başkanı Demirören, Türk futbolunun içinde bulunduğu kaostan çıkış formülünü açıkladı: Hepimiz taraftara oynamayı bırakalım. Başlangıç bu. Ardından futbolumuzun rotasına bakalım.

ntvmsnbc

İSTANBUL - Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Federasyonu'nun Olağanüstü Genel Kurulu sonrası gelinen noktayı Akşam'a değerlendirdi.
Demirören'in sorulara verdiği yanıtlar şöyle:
- Futbolumuzun bu kaostan çıkabileceğini düşünüyor musunuz?
Evet, bu krizden çıkış var. Benim gördüğüm, herkesin kendi formasını acilen çıkarması gerektiğidir. Hepimiz taraftara oynamayı bırakalım. Başlangıç bu. Ardından, Türk futbolunu tartışmaya açalım.
- Zaten o tartışılmıyor mu şu anda?
Hayır, şu anda varsa yoksa 58'inci madde... Puan silme mi küme düşme mi? Fenerbahçe mi Trabzon mu? Bunlar tartışılıyor. Oysa bu konular talidir. Büyük resim kaçırılıyor.
- Peki... Güncel meselede Mehmet Ali Aydınlar'ın durumu önemli. Sizce ne yapmalı?
Mehmet Ali Bey götürebilecekse götürsün. Götüremeyecekse başka birini bulalım.
- Riskli bir süreçteyiz, UEFA ile ilişkiler nasıl rayına oturacak, onlar resmin neresinde olacak?
Futbol camiasının ortak kararına göre strateji belirleyeceğiz. Kararlarımızı alacağız. UEFA ile karşı karşıya geleceksek hep beraber gelelim.
- Peki bu sezon nasıl tamamlanacak?
Bu sezon her şartta tamamlanır. 58 ile ilgili düzenleme zaten federasyonun yetkisinde. Kullanabilir. Mesele Türk futbolunun nereye gideceği... Tek Fenerbahçe değil ki... Futbolumuzun rotasına bakalım. Suçlu suçsuz avına çıkmanın zamanı değil. Hepimiz yanıyoruz.
- Genel kurul bir kurtuluş formülü gibi görünüyordu, ne oldu, nasıl tıkandı?
Aslına bakılırsa, çıkacak düzenleme kaostan kurtarmayacaktı. Krizi bitirmiyordu. Eğer orada kavga patlamasaydı 58 değişirdi. Kavga çıktı, orada bitti, bunu kimse görmüyor. Biz o sabah 9.00'da toplanma kararı almıştık, Mehmet Ali Bey bir saat gecikti, o da olumsuz etkiledi. 58 geçici bir rahatlıktı, olmadı. Ben diyorum ki gelin futbolu masaya yatıralım.
- Gelinen noktada, doğru olan nedir, tam yetkili olsanız ne yapardınız?
En doğrusu, mahkeme sürecini beklemektir. İdeal olan bu. Mahkeme karar versin, boynumuz kıldan ince.
- Yapılabilir mi? 5-6 yıllık bir takvimden bahsediyoruz. Futbolda kanaatle karar verme uygulaması var...
Önce Türk futbolunu kurtaralım. Gerekirse 1-2 yıl fedakarlık yapalım.
- Nasıl yani... UEFA hiçbir Türk takımını Avrupa'ya almayabilir...
Mücadele yöntemini belirleriz. Genel kurulda karar alırız. Gerekirse hiçbirimiz Avrupa'ya gitmeyiz.
- Maddi manevi bedeli var. Siz bunu Beşiktaş kulübü olarak göze aldınız mı?
En baştan aldık. Mecburiyetimiz olmamasına rağmen kupayı da iade ettik, gerekirse Avrupa'ya da gitmeyelim diye önerdik.
- Ya diğer kulüpler... Uzlaşma sağlanabilir mi?
Tartışalım. Aksi halde böyle giderse Türk futbolu batağa saplanacak ve hiçbirimiz Avrupa'ya gidemez hale geleceğiz. O halde radikal bir adım atabiliriz.
- Galatasaray? Sert açıklamalar yapıyor...
Taraftara oynuyorlar. Galatasaray sütten çıkmış ak kaşık mı? Onlar Türk sporunun, futbolunun içinde değiller mi? Olgunlaşalım artık. Hepimiz olgunlaşalım. Formaları çıkaralım. Taraftara, futbolcular oynar, taraftara takım oynar, yönetimler değil.
- Son olarak Federasyon Başkanı'nı sormak istiyorum. Genel Kurul'daki konuşmasını siz ayakta alkışladınız. Kendisi son derece dürüst bir isim olarak biliniyor. Sizin gözünüzde Aydınlar nasıl biri?
Dört dörtlük biridir. Çok iyi niyetlidir. Yıprandım, yoruldum diyor, çok haklı. En baştan beri kanaatle karar verebilirdi. Türk futbolunu düşündü, iyi niyetle çalıştı. Kimse zarar görmesin diye çabaladı. Ben de ona 50 kere söyledim. 'Sana yazık oluyor, işadamısın, zarar göreceksin. Genel Kurul'a gitme. Gidersen o salonda istifa etmek zorunda kalabilirsin' dedim. Türk futbolu bugün milat yaşıyor. Kötüden iyiye, krizden istikrara döndürebiliriz. Ben iyimserim ama işbirliği şart. Korkmayalım.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama