16 Ocak 2012 Pazartesi

BM: Somali’de açlıktan onbinler ölecek

BM: Somali’de açlıktan onbinler ölecek

6 ay önce açlık krizi ilan edilen Somali, tarihinin en zor yılını geçiriyor. Birleşmiş Milletler, kıtlığın önüne geçilmediği takdirde, onbinlerce kişinin öleceği uyarısında bulundu.

NTV

Son 60 yılın en kurak dönemini yaşayan Somali'de açlık sorunu, uluslararası yardımlara rağmen aşılamıyor. BM kıtlık krizinin önüne geçilemediğini ve onbinlerce kişinin açlıktan ölebileceğini açıkladı.
AÇLIK EN YÜKSEK SEVİYEDE Kıtlık nedeniyle, geçen yıldan bu yana onbinlerce kişinin öldüğünü söyleyen BM yetkilileri, Somali'deki yetersiz beslenme oranlarının, dünyanın en yüksek seviyesinde olduğunun altını çizdi.
En büyük sıkıntıyı ise çocuklar yaşıyor. Çocuk nüfusunun yarısının ciddi ya da akut yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. 1.3 milyar dolar tutarında yardım yapılmasına karşılık yaşanan krizin 6-7 ay daha süreceği kaydediliyor.
Geçen yıl Somali'nin kırsal kesimlerindeki onbinlerce kişi, yiyecek bulmak için Etiyopya ve Kenya'ya geçmişti. Birleşmiş Milletler krizin 1,5 milyon kişiyi evlerini terk etmek zorunda bıraktığını tahmin ediyor.

‘19 Mayıs günümüze uygun hale getirildi’

‘19 Mayıs günümüze uygun hale getirildi’

Cumhurbaşkanı Gül, stadyumlarda öğrencilerin katılımıyla yapılan 19 Mayıs törenlerine getirilen sınırlamayla ilgili konuştu.

ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘19 Mayıs törenleri günümüz şartlarına uygun hale getirilmiştir. Milli bayramların kaldırılması söz konusu edilmedi’ şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanlığından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatları doğrultusunda 11 Ocak'ta Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen'in başkanlığında; Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığından üst düzey yetkililerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiği, bu toplantılarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı; 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin daha çok ithaf edilen kitlelerce, buna karşılık 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın ise daha geniş kitlelerin katılımıyla bugünkünden daha kapsamlı ve görkemli törenlerle kutlanmasının amaçlandığı bildirildi.
Törenlerle ilgili düzenlemelere ilişkin ayrıntılar ise henüz netlik kazanmadı.
KIBRIS'A DAVETBu arada Abdullah Gül, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel ve Onuncu Cumhurbaşkanı Sezer’e, Denktaş’ın yarın yapılacak cenaze törenine birlikte gitmek için davet iletti.
Ancak Demirel ve Sezer, törene katılamayacaklarını belirterek, Gül’e teşekkür etti.
Demirel’in grip olduğu için cenazeye katılamayacağını bildirdiği, Sezer’in de cenaze törenine katılamayacağını belirterek, teşekkürlerini ilettiğini ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Gül, cuma akşamı vefat eden Denktaş için düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere yarın KKTC’ye gidecek.

Kritik 58. madde Genel Kurul'a kaldı

Kritik 58. madde Genel Kurul'a kaldı

TFF yaptığı yönetim kurulu toplantısında, 26 Ocak'ta gerçekleştirilecek TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nun, önceden ilan edilen gündem maddeleriyle gerçekleştirilmesine karar verdi.

  İLGİLİ HABER
ntvmsnbc

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu İstanbul'da toplandı.
Kritik 58. maddede değişiklik yapılıp yapılmayacağı Olağanüstü Genel Kurul'da belirlenecek.
Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu göreve başladığı günden itibaren, Türk futbolunun girdiği kaostan çıkması için elinden gelen iyi niyetli çalışmayı göstermiştir. Özenli, objektif ve hukuki prensipler içerisinde yönetim anlayışını sürdürmüş, sürdürmeye de devam edecektir.
13 Ocak Cuma günü yapılan TFF-Kulüpler Birliği toplantısında, tüm kulüp başkanları tek tek dinlenmiş ve görüşleri alınmıştır. Bu görüşler, 16 Ocak'taki TFF Yönetim Kurulu'nda ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir. Yapılan bu değerlendirme sonucunda, 26 Ocak 2012'de yapılması planlanan TFF Olağanüstü Genel Kurulu, önceden ilan edilen gündem maddeleri ile gerçekleştirilecektir.
UEFA'YA HARFİYEN UYGUN
Türkiye Futbol Federasyonu'nun bugüne kadar aldığı her karar ve yaptığı her işlem; TFF Kanununa, Statüsüne ve hukuki düzenlemelerine uygun olduğu gibi; FIFA ve UEFA'nın uluslararası kural ve düzenlemelerine de harfiyen uygundur. 26 Ocak'ta yapılacak TFF Olağanüstü Genel Kurulu ve kurulda varılacak her sonucun da aynı bu prensibe uygun olacağına inancımız sonsuzdur.
Tüm kamuoyu bilmelidir ki; Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararlarını, bireysel açıklamalara dayanarak değil, tüm futbol paydaşlarının görüşleri ışığında almayı prensip edinmiş, aynı prensiple de almaya devam edecektir."

KCK'da 35 kişi mahkemede

KCK'da 35 kişi mahkemede

Savcılğın tutuklanmasını talep ettiği kişiler arasında eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da bulunuyor.

Mahkemeye sevk edilenler arasında eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan da bulunuyor.
AA

İSTANBUL - Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyon kapsamında savcılıkça ifadesine başvurulan 38 kişiden 35'i tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Gözaltında tutuldukları İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 38 şüpheli, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcıları Bilal Bayraktar ve Sadrettin Sarıkaya'nın da aralarında bulunduğu savcılarca sorgulandı.
Şüpheli 38 kişiden, eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında olduğu 35'i tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbeçi 14. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. Cengiz G, Nurullah A. ve Murat O. adlı 3 şüpheli ise serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 35 kişinin, nöbetçi hakim tarafından sorgulanması bekleniyor.
Bu arada, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün adliyeye getirilen şüpheli hamile bir kadının da savcılıkça sorgulanmasının ardından mahkemeye sevk edildiği ve mahkemeden hakkında yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı öğrenildi.

'Denktaş Londralı avukatlara benzerdi'

'Denktaş Londralı avukatlara benzerdi'

Kıbrıs müzakerelerinde rol oynayan BM Temsilcisi Downer, hayatını kaybeden Rauf Denktaş’ı NTV’ye anlattı.

NTV

ANKARA - Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer, Ankara'da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesi sonrası NTV’den Didem Tuncay’a konuştu.
Gündemde, hayatını kaybeden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş vardı.
NTV yayınında Denktaş ile çalışmanın nasıl olduğunu anlatan Downer, Denktaş’ın Londralı avukatlara benzetti.
Eski Avustralya Dışişleri Bakanı Alexander Downer şunları söyledi:
"Çok değerli bir şahsiyetti. Kişisel bir çekiciliği vardı. Zekasına, halkına olan bağlılığına saygı duymak, arkadaşlığından zevk almak için onunla her zaman aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz.
Onu görmeye her gittiğimde benim için kağıtlar hazırlamış olurdu. Onun bakış açısını daha iyi anlamam için, belgelerin, okumak zorunda olduğumu düşündüğü makalelerin fotokopileri. Bunu hep çok sevimli bir şekilde yapardı. Londralı hukukçulara benziyordu. Sanırım, eğitiminin büyük bölümünü Londra'da aldığı için. Konuları hukuki açıdan görebilen bir insandı...”

MÜZAKERELER
Gelecek hafta sonu New York'ta başlayacak Kıbrıs müzakerelerine hazırlık yapan Downer, Kıbrıslı Rumlar'ın Avrupa Birliği dönem başkanlığını üstleneceği 1 Temmuz'a kadar çözüm istediklerini vurguladı.
Türkiye'nin yaklaşımı olumlu olarak niteleyen Özel Temsilci, Ada'daki tarafları ise uyardı: "Evet bir çözümsüzlük var ama Greentree'deki görüşmelerle bunun aşılacağını umuyoruz. Aksi halde, daha fazla ne yapabileceğimizden emin değilim. Taraflar, karşılıklı olarak birbirini suçlamaya devam ederse, bunun kimseye faydası olmayacaktır. Bu oyunun kazananı olmaz."

En Çok Okunan Haberler

Google Arama