31 Ocak 2012 Salı

İmam nikahlı kadın da ‘şiddet koruması’nda

İmam nikahlı kadın da ‘şiddet koruması’nda

Hükümet kadına şiddetin önlenmesi için en önemli adımı attı. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarı yasalaşırsa imam nikahlı eş de şiddet korumasına alınıyor. Tasarı ayrıca, şiddet uygulayan eşe de psikolojik tedavi uygulaması içeriyor.

Kadına yönelik şiddetin sembolü haline gelen Ayşe Paşalı, eski kocası tarafından 11 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü.
NTV

ANKARA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı "Kadın ve Aile Bireylerinin Şiddetten Korunmasına Dair Kanun Tasarısı" bakanlar kurulunda imzaya açıldı.
Daha önceden sadece resmi nikahlı eşler için yapılan şiddet düzenlemesine imam nikahlı kadınlar da dahil edildi.
Bundan böyle şiddet tedbirleri farklı haneye mensup olsalar bile aile sayılan her türlü kişiden gelecek şiddet tedbir kapsamına alındı.
Tasarı, fiziksel, cinsel, ekonomik veya psikolojik zarar gören bireylere, koruyucu ve önleyici tedbirler getiren tasarı çok önemli düzenlemeler içeriyor. İşte ayrıntılar
MÜLKİ İDARİ AMİRİ KORUMASIÖte yandan, hayati tehlike durumunda, bundan sonra mülki idare amirleri tarafından dan mağdura koruma sağlanabilecek.
İŞLEMLER HIZLANACAKtasarı yasalaştığında şiddet mağdurlarının başvuru ve şikayetleri artık daha hızlı işleme alınacak. Hayati tehlikesi bulunan mağdurların gerekli hallerde ev adresleri değiştirilecek, iş bulmasına yardım edilecek ve bu bilgiler gizli tutulacak..
KİMLİK DEĞİŞİKLİĞİTtanık koruma kanunu kapsamında mağdurların kimlik bilgileri de değiştirilebilecek. Sağlık giderleri devlet tarafından karşılanacak ve şiddet gören bireylere psikolojik ve sosyal destek sağlanacak.
ŞİDDET UYGULAYANA DA YARDIM VAR21 maddelik kanun tasarısında şiddet uygulayanlara yönelik çalışmalar da göze çarpıyor. Tasarıya göre şiddet uygulayanlar öfke kontrolü için rehabilitasyona alınacak madde bağımlılıkları varsa tedavi edilecek ve meslek edindirme kurslarına katılacak.
15 GÜN HAPİSÖnleyici tedbir kararlarına rağmen aykırı davranışlar gözlendiğinde şiddet uygulayanlar 3 gün ila 15 gün arasında haps cezası gündeme gelecek. İhlalin tekrarı halinde ise bu süre altı aya kadar çıkabilecek.

Evren'in avukatı çekildi

Evren'in avukatı çekildi

12 Eylül davası sanıkları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın avukatı davadan çekildi.

ntvmsnbc

12 Eylül davasında sürpriz bir gelişme yaşandı.
Dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın avukatı davadan çekildi.
Avukat Ömer Nihat Özgün yaptığı açıklamada, ''Gördüğüm lüzum üzerine vekillikten çekildim. Davadan çekildiğime ilişkin dilekçemi mahkemeye bugün verdim. Yalnız müvekkillerimle bir problemim olmadığının bilinmesini isterim. Avukatlıktan çekilmek hakkımdı ve bu hakkı kullandım'' dedi.
Dilekçesini vermeden önce müvekkilleriyle görüştüğünü kaydeden Özgün, daha önce Evren ve Şahinkaya'nın yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için başvuruda bulunmuştu.
Kovuşturma aşamasında Özgün'ün, Evren Ve Şahinkaya'nın ilerlemiş yaşları ve sağlık sorunları nedeniyle duruşmalara katılmamaları için dilekçe vermesi bekleniyordu.

'Ermeniler Fransız senatörleri tehdit etti'

'Ermeniler Fransız senatörleri tehdit etti'

Paris Büyükelçisi Burcuoğlu, Fransız senatörler üzerinde baskı oluşturan Ermeni diasporasının bazı senatörleri de tehdit ettiğini dile getirdi.

AA

PARİS - Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, inkar yasası görüşmelerinde bazı Fransız senatörlerin Ermeni diasporası tarafından tehdit edildiğini söyledi.
Burcuoğlu, Fransa'da 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasanın iptali için bugün Anayasa Konseyi'ne başvuru yapılmasının ardından açıklamalarda bulundu.
Ermeni diasporasının Fransız senatörleri etki altına almak için yoğun çaba sarfettiğini kaydeden Burcuoğlu, bazı senatörlerin Ermeni diasporası tarafından tehdit edildiğini ifade etti.,
Burcuoğlu, senatörlerin kendilerini tehdit eden Ermeniler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.
İşte Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları:
‘GELİNEN NOKTA ÇOK ÖNEMLİ’“Geldiğimiz nokta çok önemli, beklediğimiz gelişmeyi sağladık. Bu aşamada, destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Türk-Fransız ilişkileri bu yasa ile yaşayamazdı. Anayasa Konseyi'nden olumlu bir karar çıkmasını bekliyoruz. Türkiye'de iktidar, muhalefet, iş dünyası, sivil toplum örgütleri, Fransa'daki Türk Dernekleri tek bir yürek oldu ve bize destek verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Fransa'daki Türk sivil toplum örgütleri, demokratik haklarını kullanarak tepkilerini dile getirdiler.
‘İMZA SAYISI DAHA DA ARTABİLİRDİ’Senato'da imzaları toplayan Jacques Mezard, mecliste ise Jean Michelle Diefenbacher girişiminde gerek senatoda gerek mecliste bütün siyasi grupların bu girişime destek vermesi çok önemli. Sayının yüksek olması bizi memnun etti. Sayı daha da artabilirdi.
STK’LARLA TEMASTAYIZBüyükelçilik olarak yoğun bir temas trafiğindeyiz. Senato ve milletvekillerinin dışında Fransız Büyükbaş Hayvan Üreticileri Dernekleri’ne kadar çok farklı sivil toplum kuruluşlarına kadar temaslarda bulunduk. Ayrıca, bütün radyo televizyon, yazılı basın ile de iletişim içindeyiz.
FRANSIZ BASINI YASAYA KARŞIFransız basınının yüzde 80'i bu yasaya karşı görüş bildirdi. Önemli hukukçular da bu yasaya karşı tavır almış durumda.”

Zonguldak'ta gemi battı: 8 kişi kayıp

Zonguldak'ta gemi battı: 8 kişi kayıp

Zonguldak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle bir kuru yük gemisi battı. Mürettebattan, 3 kişinin kurtulduğu belirtilirken 8 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

ARŞİV
AA

ZONGULDAK - Zonguldak'ta Kamboçya bandıralı bir kuru yük gemisi Ereğli ile Alaplı ilçeleri arasında kıyıdan yaklaşık 1 mil açıkta battı.
Olayda gemide bulunan Ukrayna uyruklu 11 personelden 3'ü kurtulurken 8 personelin halen kayıp olduğu belirtildi.
Kurtarılan 3 kişiden ikisinin geminin 2'inci ve 3'üncü kaptanı olduğu öğrenildi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
Açıklamada Rostov limanından İzmir Nemrut Limanı'na hurda yükü götüren Kamboçya Bayraklı 114 metre boyunda ve 13 metre enindeki 2 bin 584 gross tonluk ''Vera'' isimli geminin, Karadeniz Ereğli önlerinde kötü hava koşulları nedeniyle saat 19.30 sularında battığı kaydedildi.
Olayda gemide bulunan Ukrayna uyruklu 11 personelden 3'ü kurtarılırken, kayıp 8 personel için arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmaları Erdemir'e ait 3 römorkör ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botlar tarafından yapılıyor.

İstanbul'da kar yarın etkisini yitirecek

İstanbul'da kar yarın etkisini yitirecek


İstanbul'da kar yarın etkisini yitirecek


Bir süredir devam eden kar yağışı yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek.


İSTANBUL (A.A) -  İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler yoğun kar yağışının yarın öğle saatlerinde etkisini yitireceğini söyledi.


 
Güler, hava sıcaklığının, yarın en düşük eksi 2, en yüksek 1 derece olacağını belirterek, "Kuvvetli kar yağışı öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek" dedi. 

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının bugün aralıklı ve kuvvetli olarak devam edeceğini belirterek, "Hava sıcaklığı, yarın en düşük eksi 2, en yüksek 1 derece olacak. Kuvvetli kar yağışı öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek" diye konuştu.

Aralıklı kar yağışının görüleceği 2 Şubat Perşembe günü de, hava sıcaklığının en düşük 0, en yüksek 3 derece olacağını ifade eden Güler, 3 Şubat Cuma günü ise kar yağışının yerini yağmura bırakacağını ve hava sıcaklığının en düşük 1, en yüksek 7 derece olacağını kaydetti.

Güler, 4 Şubat Cumartesi günü, yağışın devam edeceğini ve hava sıcaklığının 3 ile 9 derece arasında olmasının beklendiğini anlatarak, yağışın devam edeceği 5 Şubat Pazar günü de sıcaklığın 4 ile 8 derece arasında olacağını söyledi.

Bir süre mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklığının 3 Şubat Cuma gününden itibaren artarak devam edeceğini belirten Güler, "Ocak ayı genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyretti. Ocak ayındaki toplam yağış, normallerinin yüzde 10 üzerinde gerçekleşti. 2 Şubat Perşembe gününe kadar kuvvetli poyraz devam edecek. Gece sıcaklıklar düşük olduğu için don ve buzlanmaya karşı vatandaşlar tedbirli olmalıdır" diye konuştu.

Güler, basına yansıdığı gibi Ocak ayında İstanbul'da son 30 yılın en soğuk ayının yaşanmadığını belirterek, Çatalca'da deniz seviyesinden 250 metre yükseklikteki otomatik bir istasyon verisinin İstanbul'a genellenemeyeceğini kaydetti.

Kartal'da, dün en düşük sıcaklığın eksi 4,7 olarak ölçüldüğünü ifade eden Güler, bunun 2000 yılından bu yana Kartal'da ocak ayında ölçülen en düşük sıcaklık olduğunu söyledi.

İstanbul'da ocak ayında en düşük sıcaklığın, 1963 yılında Florya'da eksi 12,6 derece olarak ölçüldüğünü hatırlatan Güler, "Bu sabah itibariyle hava sıcaklığı, Bakırköy'de eksi 4, Kartal'da eksi 4, Pendik ve Samandıra'da eksi 5 olarak ölçüldü. Şile'de 7 santimetre, Sarıyer'de 8 santimetre, Bakırköy'de 10 santimetre, Pendik'te 17 santimetre ve Samandıra'da 19 santimetre kar kalınlığı ölçülmüştür" dedi.

İran'dan şok iddia!

İran'dan şok iddia!










İran'dan şok iddia!


İran’da dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye’nin Suriye’ye sorun yaratması için Katar yönetiminden milyarlarca dolar para aldığını iddia etti.


İran’ın Fars ajansına demeç veren Safevi, Suriye’ye karşı Türkiye ve bazı, Arap ülkelerinin tutumunu ağır bir şekilde eleştirerek, ABD’nin kendi çıkarları için bu ülkelere rol tayin ettiğini ileri sürdü.
 
Safevi, “ABD, bölgedeki gelişmelerin İran’a karşı, kendi çıkarları doğrultusunda olması için Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar için rol vermiş. Bazı raporlara göre, Katar yönetimi Ankara’ya Suriye’ye sorun çıkarması için milyarlarca dolar yardım etmiş” diye konuştu.
 
İranlı yetkili, Türkiye ve Arap ülkelerinin Suriye’ye karşı yürüttüğü politikanın onlar için gelecekte sorun oluşturacağını savundu.mynet

En Çok Okunan Haberler

Google Arama