12 Aralık 2011 Pazartesi

Suriye'den Türkiye'ye şok suçlama!

Suriye'den Türkiye'ye şok suçlama!


Suriye'den Türkiye'ye şok suçlama!


Suriye Haber Ajansı Sana, Rusya’da yayınlanan Zavtra gazetesi üzerinden Türkiye’yi suçladı.


Sana’nın haberine göre, Rusya’da yayınlanan Zavtra gazetesi, Suriye’deki sabotaj ve terörizm eylemlerinden doğrudan Türkiye’nin sorumlu olduğunu öne sürdü.
Gazete, Türkiye’nin bu ülke topraklarında düzenlenen özel operasyonlarda doğrudan yer aldığını iddia etti.
Boris Borisov tarafından kaleme alınan haberde, Türkiye, Almanya, Fransa ve ABD’nin Suriye hakkındaki açıklamalarının, bu ülkeye karşı Libya senaryosu uygulanacağını gösterdiği savunularak, “Görünen o ki, 2003’ten beri Suriye’ye karşı iyi ilişkiler aracılığıyla bir silahsızlandırma politikası uygulanıyor. Suriye’de gerçekleştirilen sistemli operasyonlarda Türkiye önemli bir rol oynuyor. Bu ülkedeki isyancılar Türk topraklarında eğitilip silahlandırıldıktan sonra tekrar Suriye topraklarına geçiyor” denildi.mynet

Hizbullah CIA'i deşifre etti

Hizbullah CIA'i deşifre etti

Hizbullah, Lübnan'daki CIA görevlilerinin isimlerini açıkladı. AP bu durumu, CIA'in bölgedeki operasyonlarına bir darbe olarak yorumladı.

AA

WASHINGTON - Lübnan'daki Hizbullah, ülkede gizli çalışan Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) görevlilerinin isimlerini açıkladı.
Hizbullah isimleri, Lübnan televizyonu El Manar'da bu gece yayımlarken, CIA görevlileri ve muhbirler arasında bazı mekanlarda yapıldığı öne sürülen görüşmelerin canlandırıldığı animasyon görüntüleri ekrana getirildi.
Eski ve şu anki Amerikan istihbarat yetkilileri, ifşaatın, Hizbullah'ın çift taraflı casus kullanarak, CIA'in Lübnan'daki casusluk ağını kısmen ortaya çıkarmasını başarmasından sonra geldiğini belirtiyor. Hizbullah, Haziran ayında, CIA için çalışan iki ajanı yakaladığını açıklamıştı.
CIA sözcüsü ise Hizbullah'ın iddialarını ''düzmece'' olarak nitelendirerek, El Manar'ın örgütün ''propaganda kolu'' olduğunu söyledi.
AP ajansı, ifşaatı CIA'in bölgedeki operasyonlarına bir darbe ve tırmanan casusluk savaşında son hamle olarak yorumladı.

Seda Sayan ile Erol Köse birbirine girdi

Seda Sayan ile Erol Köse birbirine girdi




Erol Köse, "Cenk Koray Ekran Ödülleri" gecesinde Stelyo Pipis'in adamı olduğu iddia edilen kişinin yumruklu saldırısına uğradı.


Erol Köse ve Seda Sayan bu gece Günay Restoran'ta düzenlenen "Cenk Koray Ekran Ödülleri" gecesinde birbirine girdi.
Seda Sayan Erol Köse'ye saldırdı

Gecede çektirdiği çıplak pozları twitter hesabından paylaşan Erol Köse ile karşılaşan Seda Sayan, kendine hakim olamadı ve Köse'ye çantasıyla saldırdı.
Güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği Seda Sayan, uzun süre sinirlerine hakim olamadı.
STELYO PİPİS'İN ADAMI MI?
Yaşananlardan sonra Erol Köse restorant çıkışında bir kişinin saldırısına uğradı. Köse'ye saldıranın Stelyo Pipis'in adamı olduğu iddia edildi. Köse, şikayetçi olmak üzere karakola gitti.
Gecede ödül vermek üzere sahneye çıkan Mehmet Ali Erbil, "Helal olsun Kadırgalı'ya. Bunca erkeğin yapamadığını o yaptı ve Erol Köse'nin kafasına çantayı geçirdi. Böylece hepimizin intikamını almış oldu" dedi.milliyet



CHP'ye 'Öcalan'a af' soruldu

CHP'ye 'Öcalan'a af' soruldu.

CHP MYK'sı sonrası açıklamalar yapan parti sözcüsüne, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir toplantıda Öcalan'ı da kapsayan genel affın konuşulduğu iddiası soruldu.

ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA - CHP Genel Başkan yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK sonrası basının karşısına çıktı.
Önceliği Cumhurbaşkanlığı seçimi olan Güler'e, ''Bir köşe yazarı köşesine de taşıdı, TESEV'in düzenlediği Van'daki toplantıya CHP liderinin de katıldığı ve bu toplantıda da terörist başını da kapsayacak şekilde genel af ve ana dilde eğitim gibi konuların görüşüldüğünü söyledi. Bu iddialar doğru mu?'' sorusu yöneltildi.
Güler, Söz konusu toplantıların genel seçimler öncesinde önce İstanbul ve ardından Van'da gerçekleştirildiğini, toplantıların arama konferansı niteliğinde olduğunu ve katılanların da CHP'nin üyeleri olmadığını belirtti.
Güler, çok çeşitli görüşlerden kanaat önderlerinin, yazarların ve eski siyasetçilerin davet üzerine toplantıya katılarak düşüncelerini aktardıklarını belirtti.
Arama konferanslarının partilerin yetkili organları olmadığını vurgulayan Güler, orada yapılan konuşmaların partiyi bağlamadığını, bireysel düşünceleri aktardığını belirtti.
Güler, ''İstanbul ve Van toplantılarından çıkmış bir karar söz konusu değildir. Bu daha sonra zamanın MYK'sı tarafından sonuçları itibariyle değerlendirmeye alınmış bir arama çalışmasıdır, konferansıdır. Ağırlığı da bundan ibarettir'' dedi. 

Kıbrıs harekatına 'işgal' dedi

Kıbrıs harekatına 'işgal' dedi

BDP'li Ertuğrul Kürkçü'nün Meclis kürsüsündeki değrlendirmesine yanıt CHP sıralarından geldi.

AA

ANKARA - TBMM Genel Kurulundaki bütçe görüşmelerinde söz alan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Kıbrıs Barış Harekatı'nı 'işgal' olarak nitelendirdi.
Kürkçü'nün ''Şimdi oradan askerimizi nasıl çıkaracağımızı bilemiyoruz. Kıbrıs halkı istemiyor bunları, bırakın bunları'' sözleri üzerine CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi yerinden söz aldı.
Hamzaçebi, ''İşgal değildir. O dönemdeki Cumhuriyet Hükümeti, KKTC'de yaşayan Türklerin haklarını korumak amacıyla, orada devam eden zulüm ve haksızlıkları, ölümleri, cinayetleri önlemek amacıyla gitmiştir oraya'' diye konuştu. Hamzaçebi'nin sözlerini AK Parti milletvekilleri de alkışladı.
Kürkçü'nün 'işgal' değerlendirmesi öncesi sözleri de, ''Avrupa Birliği Bakanı Bağış ile İçişleri Bakanı Şahin'in yerinde hiçbir zaman olmak istemeyeceği'' yönündeydi.

Kürkçü, ''Neden? Çünkü, İçişleri Bakanı, bir halkı hapishaneye sokmakla uğraşmaktadır. AB Bakanlığımız ise Cumhurbaşkanı'nın deyimiyle, 'sefil bir birliğe' ülkeyi sokmaya çalışıyor. Egemen Bağış'ın, bu işi yürütürken zaman zaman kapıldığı öfke nöbetlerini anlamak gerekiyor. Fakat bu tepkiler, büyük sorun hakkında ipucu veren küçük sinyallerdir'' ifadelerini kullandı.

Putin'e zengin rakip

Putin'e zengin rakip

Rusya'da gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı seçiminde Putin'in karşısına çıkacak isimler arasına, 'en ciddi rakip olarak', NBA ekiplerinden New Jersey Nets'in sahibi milyarder Mihail Prohorov da katıldı.


ntvmsnbc ve Ajanslar

MOSKOVA - Rusya, partisi parlamento seçimlerinde oy kaybı yaşayan Putin'in de aday olduğu devlet başkanlığı seçimine gelecek mart ayında gidecek.
Komünist parti Başkanı Gennedaiy Züganov, aşırı milliyetçi Vladimir Jirinovski ve Adil Rusya Partisi Başkanı Sergey Mironov'un ardından Putin'e bir rakip daha çıktı.
Ülkenin en zengin iş adamlarından ve New Jersey Nets basketbol takımının sahibi olan dolar milyarderi Mihail Prohorov, devlet başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Forbes dergisine göre, 18 milyar dolar serveti bulunan ve eskiden Başbakan Vladimir Putin'in yoluna çıkmamaya özen gösteren Prohov'un, Putin'e karşı en ciddi aday olabileceği savunuluyor.
Prohorov, adaylığıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, ''Toplum artık uyanıyor. Toplumla diyalog kurmayı başaramayan yetkililer gitmek zorunda kalacaklar'' dedi.
Yukos'un eski Başkanı Mihail Hadarkovski'nin siyasete atılmasının ardından başına gelenlerin hatırlatılması üzerine siyasi emellerinin iş hayatına zarar vereceğini düşünmediğini belirten Prohorov, ''Ben yasadışı bir şey yapmıyorum'' diye konuştu.

PARTİ KURMA ÇALIŞMALARI
Liberal parti kurma çabasıyla ilgili Putin veya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile görüşme şansı elde edemediğini söyleyen Prohorov, devlet başkanlığı seçimi sırasında liberal parti kurma çalışmalarını da tamamlanmasını umduğunu ifade etti.
Rusya'nın giderek büyüyen orta sınıfının oylarını almayı ümit ettiğini kaydeden 46 yaşındaki Prohorov, gösterilerde Putin ve hükümet aleyhine atılan bazı sloganların bazılarını paylaştıklarını ancak önümüzdeki günlerde yapılacak olası protesto gösterilerine katılıp, katılmayacağı konusunda bilgi vermedi.

İşte tahliyelerin gerekçeli kararı

İşte tahliyelerin gerekçeli kararı


İşte tahliyelerin gerekçeli kararı


Şike davasında verilen tahliye kararının gerekçeleri "Atılı suçun mahiyeti" "Mevcut delil durumu" "Tutuklulukta geçen süre" "Yasanın değişiklilik hali" olarak belirtildi.



Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 kişinin tahliyesine ilişkin kararında, 6250 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un da göz önüne alındığını bildirdi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Beşiktaş Jimnastik Kulübü(BJK) yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktörü Tayfur Havutçu, eski Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut, BJK Protokol Müdürü Ahmet Ateş, sözleşmesi fesh edilen Eskişehirspor sportif direktörü Ümit Karan, futbolcular İbrahim Akın, İskender Alın ve Korcan Çelikay'ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetini, mevcut delil durumunu, ayrıca 6250 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'u göz önüne alarak tahliyelerine hükmetti.


İlk yorum Demirören'den
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören; Serdar Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş'in tahliye haberini, Londra'ya gitmek üzereyken öğrendi.
Demirören, "Onlar içirede biz dışarıda acıyı çektik, sevincimiz sonsuz. Camiamıza Allah hiçbir zamanböyle bir durum yaşatmasın" dedi.
"Biraz dinlenmek için Bodrum'a gideceğim"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener; şike operasyonu kapsamında iddianamenin açıklanmasından sonra yasakların kalkması ve tahliyelerin başlaması üzerine yaptığı kısa açıklamada, "Biz baştan beri adalete güveniyoruz demiştik. Buyrun söylediğimiz cümle ve ortaya çıkan son durum ortada" dedi.
Şener, yaptığı açıklamada, "Ancak son günlerde medyada hakkımda çıkan bazı yakıştırmalara çok üzüldüğümü de belirtmek isterim" dedi. Şener, biraz dinlmenmek için şu sıralarda Bodrum'a hareket edeceğini de ifade etti.

Tahliyeler gerçekleştirildi

Tahliyeler gerçekleştirildi


Tahliyeler gerçekleştirildi

Haklarında tahliye kararı verilen şike tutukluları cezaevinden tahliye edildi.


Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ile İbrahim Akın, İskender Alın, Ahmet Ateş, Ümit Karan, Korcan Çelikay, Abdurrahman Yakut Metris Cezaevi'nden tahliye edildi.
''Futbolda şike'' davasında, Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 kişinin tahliyesine ilişkin kararının ardından, tahliye kararı verilen isimler Metris Cezaevi'nden ayrıldılar.
Mahkemenin tahliyelerine hükmettiği Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Diyarbakırspor eski Başkanı Abdurrahman Yakut, Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş, sözleşmesi fesh edilen Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan, futbolcular İbrahim Akın, İskender Alın ve Korcan Çelikay cezaevinden çıktı. Beşiktaşlı taraftarlar uzun süre Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş lehine tezahüratta bulundu

İLK ÇIKAN KORCAN ÇELİKAY OLDU
Tahliye kararı verilen 8 kişi saat 21.00'e gelirken tek tek cezaevinden çıkmaya başladı. İlk çıkan isim kaleci Korcan Çelikay oldu... Tayfur Havutçu; eşi ve yakınlarıyla birlikte cezaevinden ayrıldı.

Taraftarlar Havutçu'yu gördükleri anda tezahüratlarını artırdı; Beşiktaş Teknik Direktörü de taraftarların sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi. Serdal Adalı, diğer isimlerden farklı bir kapıdan çıkış yaptı. Adalı cezaevi çıkışında Tayfur Havutçu'nun yanına giderek kısa bir süre görüştü.

NESLİHAN HAVUTÇU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Bu arada tahliyesi yapılan kişilerle onları cezaevi içine girip bekleyen yakınları arasında duygusal anların yaşandığı, tahliye edilenlerle yakınlarının birbirlerine sarılarak uzun süre hasret giderdikleri, gözyaşlarını tutamadıkları öğrenildi. Neslihan Havutçu'nun, eşi Tayfur Havutçu'yu gördüğü anda hıçkırıklara boğulduğu gözlendi.

ADALI: BENİ BÖYLE GÖRMESİNLER
Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş; Beşiktaşlı taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle cezaevinden ayrılmakta zorlandılar. Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı "Beni bu halde görmelerini istemiyorum" diyerek eşi ve çocuklarının çıkışa gelme isteklerini kabul etmedi. Adalı'yı karşılaşmak için sadece dayısı geldi. Tahliyelerin ardından otoparkta araçlara bindirilen bu isimler, taraftarların araçların önünü kesmesi nedeniyle uzun süre cezaevi önünde kaldılar.

ÇIKAR ÇIKMAZ KEBAPÇIYA
Havutçu, içinde bulunduğu aracın üstündeki açık bölümden dışarıya çıkarak taraftarları selamladı. Havutçu'ya taraftarlar kaşkol da hediye etti. Çocukları tarafından karşılanan Abdurrahman Yakut ise çıkar çıkmaz "Canım kebap istiyor" diyerek kebap yemeye gitti.

RÜŞTÜ VE TORAMAN DA GELDİ
Aracını cezaevi otoparkına çekemeyen kaleci Rüştü Reçber ise ezilme tehlikesi yaşadı. Cezaevinden yürüyerek çıkan Rüştü bir anda taraftarların arasında kalırken, aracına gitmekte zorlandı. Beşiktaşlı taraftarlar kaleci Korcan Çelikay ile Ümit Karan'a tepki gösterdiler. Metris'e Beşiktaş bayrağı asan taraftarlar, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine de bağırdı. Bu arada Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Toraman yaptığı açıklamada ''Çok mutluyuz. Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş tekrar aramıza katıldılar. İnşallah camiamıza hayırlı olur. Bizim için çok güzel'' dedi.

Tahliye olduğum için çok mutluyum

Tahliye olduğum için çok mutluyum


Tahliye olduğum için çok mutluyum


Tayfur Havutçu tahliyesinin ardından konuştu.


Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında 14 Temmuz tarihinden bu yana Metris Cezaevi'nde tutuklu yargılanan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, tahliye olmasının ardından ilk kez DHA'ya konuştu.

Tahliyesinin ardından evine giden Tayfur Havutçu, evinin önünde DHA'ya kısa bir açıklama yaptı. Tahliye olduğu ve ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Havutçu, önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yapacağını ve merak edilen bütün sorulara cevap vereceğini söyledi.

Öte yandan Tayfur Havutçu'yu evinde ilk ziyaret edenler arasında Siyah-beyazlı futbolculardan İbrahim Toraman ve Rüştü Reçber yer aldı.mynet

En Çok Okunan Haberler

Google Arama