9 Mayıs 2011 Pazartesi

DÜNYAYA MEYDAN OKUDU

Dünyaya İstanbul'dan meydan okudu 

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Batılı devletlerin sömürgeci politikalarına artık son vermesi gerektiğini söyledi.


İstanbul’daki 4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı’na katılan İran lideri, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı bir oturumda yaptığı konuşmada, "ABD tarafından piyasaya enjekte edilen bazı değersiz kâğıtlar aracılığıyla diğer ülkeler sömürülüyor" dedi.

Ahmedinejad, "En uygun şartlarla en büyük borcu alan ülkeler kapitalist ülkeler oluyor. Üçüncü Dünya ülkeleriyse kredi alabilmek için sıraya giriyor. Bu durum aradaki eşitsizliği daha da artırıyor" diye konuştu.

"En az gelişmiş ülkelerin de zenginlikleri var. Kaynakları var. Onların da refah için de yaşamaya hakkı var" diyen Ahmedinejad, artık sömürgeci ülkelerin Üçüncü Dünya ülkelerini sömürmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

İran lideri, "Şuna inanmalıyız ki sonunda adalet hâkim olacak. Allah'a dua ediyorum ki dünyada yoksulluk bitsin, ülkelerimiz kalkınsın, dünyada barış hâkim olsun" dedi.

kaynak.mynet.com

BIRAK PEŞİMİZİ FACEBOOK

Türkiyede  ki internet kullanıcalarının neredeyse %70 i facebook bağımlısı yaşlısı genci çocuğu bile, sosyal yaşantı nerede ise sıfır duruma geldi tabi bazılarını unutmamak lazım sırf facebok profilinde güzel resimlerim bulunsun diye farklı yerlerde resim çektirenler eminim siz onlardan değilsinizdir, olmayında zaten.

Birde öyle bir şeyki sanki insanlarımız facebook a itiliyor yani zamanlarını orda geçirsinler diye, reklamlar yapılıyor mesela tv dizileri tv reklamları sürekli facebookdan bahsediyorlar, normal şartlarda tv lerde ücret almadan hiç bir internet sitesi yada hiç bir firmanın reklamını yapmazlar, ama facebook kelimesi neredeyse 10 tane reklamın 1 tanesinde geçiyor dizilerde yine öyle mutlaka ismi geçer insanlar özendiriliyor ki özendirildilerde.

Başımızı kaşıycak vaktimiz kalmadı, dünya yıkılıyor bir yerde ayaklanmalar bir yerde savaş aman ya banane diyoruz dur beni dürtmüşler facebookda şuna bir bakiyim.

Peki bir sorsak kendimize kim var bu gücün arkasında kimler bizi bir yerde facebook vb gibi platformlarda tutmak istiyor.

MSN ŞİFRESİ KIRMAK İSTİYENLER DİKKAT

Bir msn şifre kırma sevdası aldı gidiyor,herkez birilerinin şifresini kırıp özeline girmek istiyor ama hotmail gibi dünya devi bir firmanın bu açığı vermeyeciğini çok yi biliyorum.

Ama bazı program yok değil onları anlatmam gerekirse bir kişiden resim veya müzik adı altında bir şey aldığınızda yani ordan gelen linki tıkladığınızda msn  patlaması yani şifrenin başkalarının eline geçme olasılığı olabilir.

Ama ava giden avlanır misali dikkatli olun derim bu gibi programları siz indirip başka birinin msn şifresini çalmak isterken elinizde bulunan msn şifresi de gidebilir..

Siz Siz olun insanları özelleri ile başbaşa bırakın aynı şey sizin başınıza gelmesin.....

KAKA BEŞİKTAŞ A GELİYOR

 

Bu sene yaptığı transferlerle Avrupa'da ve Türkiye'de ses getiren Beşiktaş yine ortalığı karıştıracak...

Ricardo Quaresma, Guti, Hugo Almeida gibi dünya yıldızlarını kadrosuna katan siyah-beyazlılar gözünü bir mega star'a çevirdi.

Alınan çok gizli bir istihbarata göre Real Madrid Kulübü'nün, Brezilyalı superstar oyuncusu Kaka için yapılacak teklifleri değerlendireceği belirtildi.

Kaka'nın Real Madrid ile yollarını ayıracak olması Beşiktaşlı yöneticileri heyecanlandırdı. Yönetime yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Kaka'nın menajeriyle irtibata geçen yöneticiler Brezilyalı yıldızdan olumlu yanıt aldı. Parasal konularda anlaşma sağlanırsa, Kaka gelecek sezonda siyah beyazlı formayı giyecek.
Bu ses getirecek transferi başkan Yıldırım Demirören bizzat yürütüyor. Geçtiğimiz hafta İspanya'ya giden Demirören, Kaka ile yüzyüze görüşüp kendisini takımda görmek istediğini belirtti. Kaka'nın da sürekli forma giymek istediği bir kulübe gitmek istemesi bu transferi kolaylaştırıyor.
GAZİANTEPSPOR'A GELMİŞTİ


Kaka henüz 17 yaşında Türkiye'ye geldi. Gaziantepspor'un seçmelerine katılan yıldız futbolcu beğenilmeyerek geri gönderildi. Bu ve buna benzer olaylar Türkiye'de oyuncuların hangi gözle izlenildiğini bir kez daha gündeme getirdi.
KAKA KİMDİR?
Simone Cristina dos Santos Leite ve Bosco Izecson Pereira Leite çiftinden dünyaya gelmiştir. Birçok kişi de merak uyandıran Kaká ismi ise küçük kardeşinin küçüklüğünde gerçek ismi olan Ricardo'yu söyleyememesinden dolayı Portekizce'de Ricardo anlamına gelen Caca kelimesini kullanmasından gelmektedir.

Brezilya'nın Sao Paulo takımında yıldızı parlayan Kaká, 2003 yılında 8.5 milyon € karşılığında Milan'a transfer olmuştur. Forvetin arkasında merkez orta sahada, ofansif orta saha oyuncusudur.

Kaká, birçok futbol eleştirmeni tarafından dünyanın en ünlü futbolcularından biri olarak kabul edilmektedir. Kaká, 2007 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde gol kralı olma başarısını göstermiştir.  5 Ekim 2007 tarihinde FIFA tarafından Dünya'da 2007 yılının en iyi futbolcusu seçilmiş ve yılın takımına girmiştir.

Manchester City'in 120 Milyon € gibi rekor teklifini kabul etmeyerek Milan'da futbol hayatına devam etmiştir.9 Haziran 2009 tarihinde 70 milyon € karşılığında 6 yıllığına Real Madrid kulübüne transfer olmuştur.Futbolcu bu transferden yılda net 9 milyon avro kazanacaktır. Bu da 6 yıl sonunda 54 milyon avro'ya denk gelmektedir. Avro bazında Real Madrid tarihinin en pahalı 3. transferidir, ilk sırada ise 94 milyon avroyla Cristiano Ronaldo'dur.


kaynak.mynet.com

İRAN DAN ŞOK İDDA LADİN HASTALIKDAN DOLAYI DAHA ÖNCE ÖLDÜ

İran'dan inanılmaz bin Ladin iddiası!

İran İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in hastalıktan dolayı daha önce öldüğü ve bunu ispatlayacak ellerinde kanıtların olduğunu iddia etti.

 İran İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in hastalıktan dolayı daha önce öldüğü ve bunu ispatlayacak ellerinde kanıtların olduğunu iddia etti.

Bin Ladin'in ölüm haberini gazetecilere değerlendiren İranlı bakan, "Amerikalıların öldürdüğünü iddia etikleri Bin Ladin, hastalık nedeni ile ölmüştü. Bin Ladin'in daha önce öldüğüne dair kesin kanıt, belge ve bilgilerimiz mevcuttur" diye açıklamada bulundu.

Muslihi, ABD'nin Bin Ladin'i öldürdüğüne dair yayınladığı haberlerin "senaryo" olduğunu ve "İslami uyanış" olarak tanımladığı bölgedeki son halk hareketlerini yönlendirme maksadıyla yapıldığını ifade etti. Bakan, "Bin Ladin'in öldürülmesiyle ilgili senaryonun önemli bir kısmı da Amerika'daki iç seçimler ve kötü ekonomik şartları örtbas etmek amacıyla yapıldı" dedi.

İran'da faaliyet gösteren silahlı Cundullah örgütü lideri Abdulmalik Rigi'nin geçen yılki yakalanış görüntüsünü tüm dünya ile paylaştıklarını hatırlatan Muslihi, Amerikalıların Bin Ladin'in cesedini neden paylaşmadıklarını sordu.

kaynak.milliyet.com.tr 

YAĞMUR GELİYOR

 

 

Yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı ise Marmara ve Batı Karadeniz’de 1 ila 3 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Ankara’nın kuzey çevreleri, Kastamonu, Kocaeli, Karabük, Sinop, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Iğdır ve Van çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Kütahya, Eskişehir’in kuzey çevreleri, Bolu, Çankırı ve Çorum, akşam saatlerinden itibaren Samsun ve Amasya, gece saatlerinden itibaren Ordu, Giresun ve Trabzon çevreleri’nin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Sinop ile Kastamonu’nun doğu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Marmara ve Batı Karadeniz’de 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
Sinop ile Kastamonu’nun doğu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.
-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı bulutlu (17)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. (21)
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (24)
ADANA: Az bulutlu ve açık (25)
ANTALYA: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu (23)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı (15)
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu (16)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (24)
-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Kocaeli çevreleri kısa süreli ve lokal sağanak yağışlı geçecek.
EGE: Az bulutlu ve açık, kuzeyi zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu geçecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara’nın kuzey çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Eskişehir’in kuzey çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Bolu çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Samsun ile zamanla Ordu, Giresun ve Trabzon çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Van) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

kaynak.mynet.com
 

En Çok Okunan Haberler

Google Arama