8 Kasım 2011 Salı

Baydemir'e 28 yıl hapis istemi

Baydemir'e 28 yıl hapis istemi

Baydemir hakkında, 28 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında, ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' ve ''terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarından 28 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
İddianamede, sanık Baydemir'in çeşitli tarihlerde katıldığı 3 ayrı etkinlikte suç unsurlarının tespit edildiği belirtildi. İddianamede, Baydemir'in 27-28 Nisan 2011 tarihinde Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Kızılmescit köyü kırsalında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 7 teröristten 4'ünün, 4 Mayıs 2011 günü Diyarbakır'da düzenlenen cenaze törenine katıldığı kaydedildi.

Sanık Baydemir'in ayrıca söz konusu olayı protesto etmek amacıyla BDP'nin 30 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirdiği yürüyüşte terör örgütünün propagandasını yaptığı ifade edildi.
Baydemir'in son olarak terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldığının belirlendiği bildirilen iddianamede, ''Şüpheli Osman Baydemir'in terör örgütü PKK ve illegal uzantılarının yaptığı eylem çağrıları doğrultusunda örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın sahiplenilmesi, görüş ve düşüncelerinin toplum içerisinde derinleşmesi ve kökleşmesini amaçlayan etkinliğe katılıp, Öcalan'ın fotoğrafının önünde yürümek suretiyle suç işlediği anlaşılmıştır'' denildi.
İddianamede, Baydemir'in katıldığı 3 ayrı etkinlikten dolayı 3 kez Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesinde yer alan ''terör örgütünün propagandasını yapmak'', TCK'nın 314/2. maddesi olan ''örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçlarından 28 yıla kadar hapsi istendi.
Baydemir'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Yüzyılda Bir Oluyor..

11.11.11’de saat 11.11’de neler olacak?

Cuma öğlene doğru sayıbilimsel açıdan ilginç bir an yaşanacak.


Hem tarih hem saat 11’lerden oluşacak. 11 Kasım 2011, saat 11’i 11 dakika, 11 saniye geçe takvim ve saatler 11.11.11, 11.11.11 olacak.
Milyonlarca insan belki de saatlerinde, dijital aletlerinde ve takvimlerinde yüzyılda bir olabilecek bu durum karşısında gözlerini bile kırpmayacak.

 Fakat sayıbilimciler, metafizikçiler, medyumlar ve müritleri, gizli güçlere inananlar ve komplo teoricileri; geniş çaplı bir insani uyanış, ahenkli bir çakışma, hatta yeni bir boyuta kapıların açılması için işaretler bekliyor olacak. Bazıları ise bilinçte büyük değişimler olacağı tahmininde bulunuyor. Binlerce kişi 11.11.11 törenleri için toplanacak, danslar yapacak. Kimileri ise videolar çekecek. Facebook’ta bu tarih için sayfalar açıldı bile.
Bilinçaltına giden sayı

Kendisini “Solara” olarak tanıtan Perulu bir 11-11 uzmanı yaptığı açıklamada, “Gezegende bir değişim görüyorum. Bu tarihle çakışacak. 50’den fazla ülkede gruplar bu tarihi kutlayacak. Dünyalar içindeki dünyaları denetleyen sessiz izleyiciler olarak birlikte oturacaklar” dedi. Sayıbilimciler, Hür Masonlar ve okült (gizemli) gruplar için 11 sayısının özel bir tınısı var. Bu sayı kimilerine göre bilinçaltına giden bir kanalı temsil ediyor. Solara’ya göre insanlığın doğuşundan beri süregelen iyi-kötü paradigması gibi bir dualizmi (ikiciliği) içeriyor.
İşte o özel günün internet geyikleri
İnternette ‘11’ üzerine geyikler eksik olmuyor:
- 11 Eylül terör saldırıları 11’i simgeleyen İkiz Kuleler’e yapıldı. Hatta Dünya Ticaret Merkezi’ne çarpan ilk uçağın uçuş numarası 11’di.
- 11’inci yüzyılda yaşayan İrlandalı Başpiskopos Saint Malachy kıyametten önce 112 Papa’nın görev yapacağını söyledi. Şu andaki Papa 16’ncı Benedict 111’inci.
- 1’inci Dünya Savaşı’nda ateşkes 11.11.1918’de saat 11’de imzalandı.
kaynak.mynetcom

'Esad Erdoğan'ı Kürt kartıyla cezalandıracak'

'Esad Erdoğan'ı Kürt kartıyla cezalandıracak'

Fransız Le Figaro gazetesi, Suriye lideri Beşar Esad'ın, Suriyeli muhaliflere verdiği destek nedeniyle Başbakan Erdoğan'ı "Kürt kartıyla cezalandırmanın" hesaplarını yaptığını yazdı.


Gazete, Esad'ın geçen Nisan ayında PKK'ya yakınlığıyla bilinen Demokratik Birlik Partisi'nin (PVD) Kürt lideri Muhammed Salih Müslim'in Suriye'ye dönüşüne izin verip, ülkenin resmi muhalefet hareketi Demokratik Değişim Güçleri Ulusal Koordinasyon Komitesi'nin (CNS) başkan yardımcısı olmasına yeşil ışık yakmasını, Türkiye'nin Suriye muhalefetine verdiği desteğe bağladı.
Haberde, her ne kadar Suriye rejiminden "nefret" etse de bu durumun PVD'nin işine geldiği, zira Suriyeli Kürtlerin, İstanbul'da kurulduğu ve arkasında Müslüman Kardeşler Örgütü bulunduğu gerekçesiyle CNS'e güvenmedikleri savunuldu.
Gazete, Suriye uzmanı bir diplomatı kaynak göstererek, PVD'nin vatandaşlar komitesi oluşturmak için seçimler düzenlemeye başladığını, Ekim ayında "Batı Kürdistan Konseyi" seçtiğini, amacının ise Esad rejiminin yıkılması halinde özerk bir Kürdistan kurmak olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE'YE SUÇLAMALe Figaro'da bugün yayımlanan bir diğer haberde ise Türkiye, "Kürt yanlısı aydınların sesini kısmakla" suçlandı.
KCK operasyonları kapsamındaki son tutuklamaların Türkiye'de demokrasi yanlıları için "bardağı taşıran damla" olduğuna vurgu yapan gazete, terörle mücadele yasalarından başlıca zarar görenlerin "Kürtler" olduğunu ancak ücretsiz üniversite eğitimi isteyenler ve gazetecilerin de bu yasalar kapsamında hapse atıldığını hatırlattı.
Türkiye'nin "hapiste en fazla gazetecisi olan ülke" olduğunu anımsatan Le Figaro, bu durumun Avrupa Komisyonu'nun son ilerleme raporunda "kaygı verici" olarak değerlendirildiğini de vurguladı.
kaynak.mynet.com

En Çok Okunan Haberler

Google Arama