15 Aralık 2011 Perşembe

Minik öğrencilere erotik kitap

Minik öğrencilere erotik kitap



Minik öğrencilere erotik kitap


Manisa Valiliği, başlattığı '251 bin Dev Öğrenci' projesi kapsamında İlköğretim ve liseli öğrencilere 5 TL'den sattığı kitaptaki erotik tanımlamalara göz yumdu.


Manisa Valiliği ile il Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı '251 bin Dev Öğrenci' projesi kapsamında ilk ve ortaöğretim okullarında 5 TL'den sattığı 'Kendi Kutup Yıldızını Bul' isimli kitapla, 'erotik' içeriği daha çocuk yaştaki öğrencilere kampanyalı bir şekilde ulaştırdı. Nüvide Gültunca Tulgar tarafından hazırlanan kitap, alıntılardan oluşan bir derleme.
 
AŞKIN MÜSTEHCEN TANIMI
50 bin adet bastırılan  kitabın 332. sayfasında 'Aşk Nedir?' başlıklı yazı. Burada aşk, bilinenin dışında işleniyor. Ne Leyla ile Mecnun'un ilahi aşkına ne de saygıya dayalı yoğunlaşmış sevgi olarak bilinen aşkla benzerlik göstermiyor.
 
Kitapta aşk şu şekilde tanımlanıyor:
"Aşk, iyi geceler öpücüğünü uzun tutmaktır. Beklentidir." "Aşk, delicesine flört ederken yanındakinin hiçbir şey yapmama hakkını teslim etmektir. Saygıdır." "Aşk, korumaktır. Sorumluluktur." "Aşk, kocaman yatağın üçte birine sığışmaktır. Yakınlıktır."
 
HOCAM ANLAMIYORUZ!
Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teşvik edilerek Manisa genelindeki okullarda satışı yapılan bu kitabı alan öğrenciler, okuyunca şaşırıyor. Kitap, öğrenciler arasında mizah konusu olurken, bazı öğrenciler kitapta yer alan kavramları anlamadığı ifade ediyor. Milli Gazete'nin haberine göre, bazı öğrencilerin öğretmenlerine gelerek, "Hocam bazı bölümleri anlamadık" dedikleri de gelen duyumlar arasında. İlköğretim dördüncü sınıfa giden 10 yaşındaki bir öğrencinin kitapta yer alan, "Aşk, kocaman yatağın üçte birine sığışmaktır. Yakınlıktır" gibi erotik anlam ifade eden bir sözü anlamaması ise gayet normal bir durum.
 
VALİ NE DEDİ?
Geçtiğimiz hafta Manisa'da İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi'nde öğrencilerle buluşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, satışı yapılan 'Kendi Kutup Yıldızını Bul' isimli kitabın önemine şu sözlerle dikkat çekti: "Sizin için büyük önemi olan aldığınız bu kitapları saklayın. İleride içinde yer aldığınız bir proje kapsamında bastırılan bu kitapları arasanız da bulamazsınız. Bunlar sizin başarı hikâyelerinizden birinin belgesi olacak."mynet

Meclis'te geçmiş olsun kuyruğu!

Meclis'te geçmiş olsun kuyruğu!

Yaklaşık 1 ay sonra Meclis'e giden Başbakan Erdoğan, muhalefet partili milletvekilleri de dahil geçmiş olsun ve acil şifa dilekleriyle karşılandı.

ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA - Meclis Genel Kurulu sembolik açıdan önemli anlara tanık oldu.
Geçirdiği ameliyatın ardından yaklaşık 1 ay sonra Meclis Genel Kurulu'na giden Başbakan Erdoğan'a, partisinin milletvekilleri gibi muhalefetten de geçmiş olsun dilekleri geldi.
Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da Erdoğan'a, ''TBMM adına size geçmiş olsun diliyoruz'' dedi.
Başbakan Erdoğan, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerine katıldı.
Erdoğan, Tasarının 5. maddesinin görüşmeleri sırasında Genel Kurula geldi.
Erdoğan, Genel Kurula girişinde AK Parti milletvekillerince ayakta ve alkışlarla karşılandı.
Tasarı üzerinde kürsüde konuşan CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da sözlerine, Başbakan Erdoğan'a 'acil şifa' dileyerek başladı. Özkan'ın sözlerini de AK Parti milletvekilleri alkışladı.
Bakanlar Kurulu sıralarında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile birlikte oturan Erdoğan'ın yanına BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP'li İdare Amiri Sırrı Sakık ve Van Bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk giderek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Daha sonra da CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP'li İdare Amiri Adnan Keskin, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve bazı MHP milletvekilleri Başbakan Erdoğan'ın yanına giderek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tasarı üzerinde soru yönelten bazı milletvekilleri de sözlerine Başbakan Erdoğan'a ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunarak başladı.

Güreşin hocası kalp krizine yenildi

Güreşin hocası kalp krizine yenildi

Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Fevzi Şeker, takımın kampında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti.

AA

ANKARA - Türk güreş tarihinin önemli isimlerinden Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Fevzi Şeker, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
Elmadağ'daki güreş kamp eğitim merkezinde, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında bugün milli takım ile birlikte kampa giren Şeker, akşam antrenmanından sonra milli takım sporcuları ve antrenörlerle futbol maçı yaptı.
Maç esnasında fenalaşan Fevzi Şeker'e ilk müdahale Elmadağ Hastanesi'nde yapıldı. Ardından ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne getirilen Şeker, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve 49 yaşında hayata gözlerini yumdu.
1962 yılında Sivas'ta dünyaya gelen Şeker, güreşe 1974 yılında İstanbul Fatih Kulübü'nde başladı.
İstanbul Tekel Spor, Tofaş SAS, Simtel Spor ve İskenderun Demirçelik Spor Kulübü'nde mayo giyen Fevzi Şeker'in, Balkan şampiyonalarında elde ettiği birçok derecesinin yanı sıra dünya 2'nciliği ve 3'üncülükleri bulunuyor.
Şeker ayrıca, serbest stil 68 kiloda, 1983'te Macaristan ve 1985'te Almanya'da olmak üzere 2 gümüş, 1990 yılında da Polonya'da altın madalya kazandı.
Fevzi Şeker'in kendine has en iyi uyguladığı güreş teknikleri arasında tek ve çift dalma, koltuk altı geçme, boyunduruk çekme ve çırpma gösteriliyordu.
Şeker, son olarak İstanbul'da eylül ayında yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'ndaki başarısızlığın ardından Güreş Federasyonu'nca istifasının istendiği yönündeki haberlerle gündeme gelmişti. Federasyon yönetimi, bu başarısız sonucun ardından serbest stilde antrenör arayışlarına girmiş, ancak daha sonra istifalarını istediği Fevzi Şeker ve ekibini yeniden göreve getirmişti.

Cemil Çiçek noktayı koydu

Cemil Çiçek noktayı koydu

Cumhurbaşkanı’nın görev süresine kimin karar vereceği tartışmalarında AK Parti cephesinden adres olarak gösterilen TBMM Başkanı Çiçek, "Meclis karar verir, YSK uygular" dedi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

'Cumhurbaşkanı’nın görev süresi 5 yıl mı, 7 yıl mı?' tartışması ekseninde, bu süreye kimin karar vereceğine yönelik farklı değerlendirmeler, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e soruldu.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli tarafından, süre konusunda karar verici merci olarak gösterilen Çiçek’ten, farklı yönde bir açıklama geldi.
Meclis Başkanı’nın karar vermeyeceğini ve ortada tartışılacak bir konu olmadığını söyleyen Çiçek, "Parlamento karar verir, YSK uygular" dedi.
Cemil Çiçek, Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin resepsiyonuna gelişinde, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin bazı basın yayın organlarında ifadelerinin yer aldığının hatırlatılması üzerine Çiçek, bu konuda doğrudan açıklama yapmadığını, soru üzerine açıklama yaptığını söyledi.
"KARARI MECLİS BAŞKANI VERMEZ" Cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili yaşanan tartışmanın kendisinin dışında başladığını ifade eden Çiçek, şunları kaydetti. ''5 yıl diyen var, 7 yıl diyen var. Bunun kararını Meclis Başkanı vermez. Eksik, yanlış ama bizim hukukumuzda hangi işin, hangi işlerin, hangi makam tarafından karara bağlanacağı Anayasada ve ona dayalı çıkarılmış yasalarda var. Dolayısıyla seçimle ilgili bir şey söz konusu olduğunda bunun kararını kural koyan organ olduğu için, Meclis verir. Bunun uygulamasını ve uygulamaya dayalı yorumları da Yüksek Seçim Kurulu yapar. Dolayısıyla kararı verecek bu iki merciden birisi olabilecek. Ben ihtimali söylüyorum.''
"YASAYA İHTİYAÇ VAR" İster 5 yıl ister 7 yıl olsun, Cumhurbaşkanı ilk kez halk tarafından seçileceği için bir seçim usulü yasasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Çiçek, ''Bunun çıkması gerekiyor, ne zaman seçim yapılacaksa yapılsın buna kesinlikle ihtiyaç var. Geçen dönem Genel Kurula kadar gelmiş bir yasa tasarısı vardı, hükümet onu tekrar Meclis gündemine getirdi'' ifadesini kullandı.
Süre tartışmasının Türkiye'yi bir yere götürmeyeceğini ifade eden Çiçek, ''Madem ki bu kanun tasarısı Meclis gündeminde, kim ne diyecekse orada söylenir, Meclis bir karara varır, varmalıdır. Peki Meclis karara varmazsa, Meclis burada bir karar vermezse o zaman da Yüksek Seçim Kurulu karar verecektir'' değerlendirmesinde bulundu.
BAŞBAKAN ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMESİ Çiçek, Başbakan Erdoğan'la görüştüğünün hatırlatılması üzerine de ''geçmiş olsun'' ziyaretinde bulunduğunu ve Başbakanın sağlığını bir önceki ziyaretine göre daha iyi gördüğünü söyledi.
Bir gazetecinin her hafta yeni anayasa ile ilgili düzenli toplantı yapmasına karşın bu hafta bir toplantı yapmadığını belirtmesi üzerine, Çiçek, usul ile ilgili konulardan dolayı toplantı yapmadıklarını ancak gelecek hafta konuyla ilgili birtakım açıklamalar yapacaklarını bildirdi. 

Dikkat! Yağışlı havakapıda...

Dikkat! Yağışlı hava kapıda...


Dikkat! Yağışlı havakapıda...

Türkiye’nin batı bölgeleri yarından itibaren orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yarın yurdun batı kesimlerinin orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisinde kalacağı, Marmara, Ege, batı Akdeniz ve Hakkari ile akşam saatlerinden sonra doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve batı Karadeniz’in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN...
Yağışların kıyı Ege’de kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, batı Karadeniz ile kuzey Ege’nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, Hakkari çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Tahminlere göre, yağışlı hava 17 Aralık Cumartesi günü doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Akşam saatlerinden sonra yurdun batı kesimleri tekrar yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.
Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Sivas ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
18 Aralık Pazar günü de Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve batı Karadeniz yağmur ve sağanak yağışlı geçecek, yağışlar Marmara’nın güney ve doğusu ile kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olacak.
Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı, ülkenin iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde, doğu bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın yarın Marmara, kıyı Ege ile Akdeniz kıyı kesimlerinde, 17 Aralık’ta Marmara ve kıyı Ege’de güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Yetkililer, vatandaşları kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konularında uyardı.mynet

Türkiye'den Fransa'ya rest!

Türkiye'den Fransa'ya rest!


Türkiye'den Fransa'ya rest!

Ankara, Fransa meclisinin, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini kabul etmesi halinde Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nu geri çekecek.


Paris Büyükelçiliği Müsteşarı Engin Solakoğlu, AA'ya yaptığı açıklamada, “yasa teklifinin kabul edilmesinin Türk-Fransız ilişkilerinde tamiri imkansız yaralara yol açacağını” belirterek, “Paris'teki Türk Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun istişarelerde bulunmak üzere belirsiz bir süre için Ankara'ya çağrılacağını” söyledi.

Türkiye, daha önce Fransa parlamentosuna yaptığı uyarıda, “tarihi olayların parlamentolar tarafından yazılamayacağı” yolunda 2008 yılında yine Fransız parlamentosunun kurduğu araştırma komisyonu tarafından kaleme alınan rapora sahip çıkmasını istemişti.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği internet sitesinde yer alan açıklamada, Meclis Başkanı Bernard Accoyer'in başkanlığındaki araştırma komisyonunun, “parlamentoların rolünün tarihi olayları değerlendirmek ve özellikle yasa çıkartarak cezai müeyyide istemek olmadığı” yolundaki rapora önemli vurgu yapılmıştı.

"FRANSA TARİHİ TARİHÇİLERE BIRAKSIN"


Açıklamada, Türkiye'nin, “Fransız yetkililerin, tarihi, tarihçilere bırakmasını umut ettiği” ifade edilen açıklamada, “cemaatçi değerlendirmelerin Türk ve Fransız ilişkilerini rehine almaması” istenmişti.

Senato'da Mayıs ayında yine aynı konuda gündeme gelen yasa teklifinin oylanmadan ezici bir üstünlükle "incelenmeye alınmasının" reddedildiği hatırlatılan açıklamada, Fransa'da seçimlerle ilgili takvime göre şimdi yine aynı konuda gelen yasa teklifinin meclis yasalar komisyonunda kabul edilmesinin şaşkınlıkla karşılandığı kaydedilmişti.

Türkiye'nin ulusal parlamentoların tartışmaya açık tarihi olaylar konusunda karar almaktan kaçınmasından yana olduğu ifade edilen açıklamada, tarihi, tarihçileri ve araştırmacılara bırakılması istenmişti.

BİR YIL HAPİS, 45 BİN EURO PARA CEZASI

Fransa meclisi, yasalar komisyonunda geçen hafta kabul edilen, iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) Marsilya milletvekili Valerie Boyer tarafından hazırlanan yasa teklifini, 22 Aralık'ta genel kurulda oylayacak. Yasalar komisyonunda kabul edilen yasa teklifinde, “Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların inkarı, bir yıl hapis ile 45 bin euro para cezasına çarptırılır” ifadesi yer alıyor.

Fransa parlamentosu, 29 Ocak 2001 tarihinde, “Fransa, 1915 yılındaki Ermeni soykırımını tanır” ifadesiyle kaleme alınan bir yasayı onaylamıştı.mynet

Oscar'ın favorileri açıklandı

Oscar'ın favorileri açıklandı

Oscar Ödülleri’nin habercisi sayılan Altın Küre adayları açıklandı. 'The Artist' 6 dalda aday olurken, onu 5'er dalda adaylıkla 'The Descendants' ve 'The Help' izledi. Altın Küre Ödül Töreni her sene olduğu gibi CNBC-e'den canlı yayınlanacak.

ntvmsnbc

LOS ANGELES - 15 Ocak'ta sahiplerini bulacak 69. Altın Küre adayları açıklandı. İşte tüm adaylar....
En İyi Film (Drama)
The Descendants
The Help
Hugo
The Ides of March
Moneyball 
War Horse
En İyi Film (Müzikal veya Komedi) 
The Artist
Bridesmaids
50/50
Midnight in Paris
My Week with Marilyn
En İyi Erkek Oyuncu (Drama)George Clooney – The Descendants
Leonardo DiCaprio – J. Edgar
Michael Fassbender – Shame
Ryan Gosling – The Ides of March
Brad Pitt – Moneyball
En İyi Kadın Oyuncu (Drama)Glenn Close – Albert Nobbs
Viola Davis – The Help
Rooney Mara – The Girl with the Dragon Tattoo
Meryl Streep – The Iron Lady
Tilda Swinton – We Need to Talk About Kevin
En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal veya Komedi) 
Jean Dujardin – The Artist
Brendan Gleeson – The Guard
Joseph Gordon-Levitt – 50/50
Ryan Gosling – Crazy, Stupid, Love.
Owen Wilson – Midnight in Paris
En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal veya Komedi)
Jodie Foster – Carnage
Charlize Theron – Young Adult
Kristen Wiig – Bridesmaids
Michelle Williams – My Week with Marilyn
Kate Winslet – Carnage
En İyi Yardımcı Erkek OyuncuKenneth Branagh – My Week with Marilyn
Albert Brooks – Drive
Jonah Hill – Moneyball
Viggo Mortensen – A Dangerous Method
Christopher Plummer – Beginners
En İyi Yardımcı Kadın OyuncuBérénice Bejo – The Artist
Jessica Chastain – The Help
Janet McTeer – Albert Nobbs
Octavia Spencer – The Help
Shailene Woodley – The Descendants
En İyi YönetmenWoody Allen – Midnight in Paris
George Clooney – The Ides of March
Michel Hazanavicius – The Artist
Alexander Payne – The Descendants
Martin Scorsese – Hugo
En İyi SenaryoThe Artist: Michel Hazanavicius
The Descendants: Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash
The Ides of March: George Clooney, Grant Heslov, Beau Willimon
Midnight in Paris: Woody Allen
Moneyball: Steven Zaillian, Aaron Sorkin, Stan Chervin
En İyi Film Müziği 
The Artist - Ludovic Bource
The Girl with the Dragon Tattoo - Trent Reznor, Atticus Ross
Hugo - Howard Shore
War Horse - John Williams
W.E.-  Abel Korzeniowski
En İyi Yabancı Dilde Film
The Flowers of War (Çin)
In the Land of Blood and Honey (ABD)
The Kid with a Bike (Belçika)
A Separation (İran)
The Skin I Live In (İspanya)
En İyi Animasyon 
The Adventures of Tintin
Arthur Christmas
Cars 2
Puss in Boots
Rango
Ödül Töreni her sene olduğu gibi bu yıl da CNBC-e'den canlı olarak yayınlanacak.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama