10 Ekim 2011 Pazartesi

Tek tıkla hesap boşaltıyorlar


Tek tıkla hesap boşaltıyorlar


Şebeke üyelerinin şu ana kadar 840 bin tl'lik dolandırıcılık yaptıkları belirlendi


İstanbul'da, kurdukları 110 ayrı internet sitesi üzerinden alışveriş yapan vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirip, bu yolla 840 bin TL'lik dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir şebeke jandarmanın düzenlediği operasyonla çökertildi.
Alınan bilgiye göre, İstanbul'da bulunan D.N. isimli internet yer sağlayıcısı firmasının kendi sunucularında, dolandırıcılık amacıyla internet siteleri açıldığı ve bu yolla dolandırıcılık yapıldığı ihbarını alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 31 Mayıs 2011 tarihinden itibaren çalışma başlattı.
Yapılan araştırmalarda, A.S. liderliğindeki 20 kişilik şebekenin İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde, dolandırıcılık yapmak amacıyla 110 adet internet sitesi açtıkları belirlendi. İnternet yer adlarının bankamatik (debit kart) ve kredi kartları ile satın alındığı, açılan bu sitelerin bir kısmının aynı IP adresinden bağlanılarak satın alındığı tespit edildi. Şebekenin, bu sitelerden alış-veriş yapmak isteyen vatandaşların banka ve kredi kart bilgilerini ele geçirecek şekilde bir sistem hazırladığı belirlendi. Şuana kadar 872 vatandaşın banka ve kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği belirlenen şebekenin, bu yolla 840 bin TL'lik haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.

Şebekeyi uzun süre takip eden jandarma ekipleri, şebekeye ait İstanbul'da 6, Çorum'da 1, Kırıkkale'de 1, Malatya'da 2 ve Manisa'da 1 adres olmak üzere toplam 11 adres belirledi. Organize suç örgütü adına faaliyet gösteren 20 şüphelinin 11'inin daha önce yapılan operasyonla aynı suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildiğinin belirlenmesi üzerine örgütün kalan 9 üyesinin yakalanması için jandarma ekipleri harekete geçti.
4 Ekim 2011 günü belirlenen adreslere saat 06.30'dan itibaren eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, suç örgütü üyesi 7 şüpheliyi yakaladı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ise 1 adet hard disk, 3 adet harici hard disk, 3 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet bilgisayar, 5 veri taşıma cihazı (usb. flash bellek), 1 adet parçalanmış cep telefonu, 1 adet mobil internet cihazı, 23 adet kargo makbuzu, 11 adet cep telefonu, 13 adet sim kart, 42 adet başka şahıslara ait kredi kartı ve 5 adet banka hesap cüzdanı ele geçirildi.
İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen S.K., Y.B., F.Y., S.A., F.C., U.Y. ve G.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA) 

En Çok Okunan Haberler

Google Arama