5 Mart 2012 Pazartesi

'Pozantılı çocuklar evlerine gönderilsin'

'Pozantılı çocuklar evlerine gönderilsin'

BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Sincan Cezaevi'ne nakledilen çoçukların evlerine gönderilmesi için ''Sayın Cumhurbaşkanı bu işe önayak olmalı" diye konuştu.

AA

ANKARA - BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Pozantı Cezaevi'nde kalan çocukların Sincan Cezaevi'ne değil, ailelerine gönderilmesi gerektiğini söyledi.
Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Pozantı Cezaevi'nde kalan çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarına değinen Önder, ''Sayın Cumhurbaşkanı bu işe önayak olmalı. Çocuklar 24 saat içinde Sincan Cezaevi'ne değil, anne babalarının kollarına, yuvalarına gönderilmelidir. Olan olmuştur. Çocuklardan da kuvvetli bir özür dilemeliyiz. Bağış, İçişleri Bakanı'nı coplarken, Adalet Bakanı da bunu yapabilir'' diye konuştu.
Önder, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirttiği Çevik Kuvvet Temel Eğitim Kitabı'nda yer alan ifadeleri de eleştirdi.
BDP'li Önder, kitapta, ''Ön kol kemiği sinirine yapılan atak noktası, ön kolun üst ve iç tarafı olmak üzere iki tarafta bulunur. Bu sinir noktaları dirseğin 6-8 santimetre üstündedir. Bu iki bölgeye atak kolda hissizlik oluşmasına neden olur'' gibi ifadelerin bulunduğunu söyledi. Önder, ''AB'ye talip bir ülkede güvenlik anlayışı bu mudur? İçişleri Bakanı'nı çağıralım, kendisinin tarif ettiği yeri bandajlayalım. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın da eline cop verelim, o vursun. İkisine de yakışır'' dedi.

'Sabancı ve Hablemitoğlu'nu Ergenekon öldürdü'

'Sabancı ve Hablemitoğlu'nu Ergenekon öldürdü'

Birinci Ergenekon davasının 215. duruşmasında dinlenilen gizli tanık, Hablemitoğlu ve Sabancı suikastlerinde Veli Küçük'ün rolü olduğunu öne sürdü.

ntvİSTANBUL - Birinci Ergenekon davasının 215. duruşmasına 'Gizli Tanık Kıskaç'ın ifadeleri damgasını vurdu. 

Gizli Tanık Kıskaç, ikinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Osman Gürbüz'ün kendisine, "Sıkmasaydım bu kadar para olur muydu? Necip Hablemitoğlu'nu öldürdüm, parayı aldım. Patron benim, jandarmada komutanım var, adı da Levent Ersöz" dediğini öne sürdü.

Gizli tanık ayrıca mahkemeye Sabancı suikastiyle ilgili bilgilerin bulunduğunu söylediği bir flaş belleği de sundu.

29'u tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası'nın 215. duruşması 'Gizli Tanık Kıskaç'ın ifadesinin alınmasıyla devam ediyor. Duruşmanın öğleden önceki oturumunda gizli tanığın sesinin salonda tam olarak anlaşılmaması üzerine sorunun giderilmesi için duruşmaya ara verilmişti. Duruşma başladığında ise gizli tanığın sesinin salona normal olarak ancak görüntüsünün yine bozuk olarak verildiği görüldü.
SABANCI SUİKASTİ Sabancı suikastinin basit bir olay olmadığını kırılma noktası olduğunu savunan 'Gizli Tanık Kıskaç', "Veli Küçük'ü herkes tanır, Veli'yi herkes bilir. Hatta Özdemir Sabancı suikastinin olduğu dönemde Sabancı Center Güvenlik Müdürlüğü'nü emekli Tümgeneral Ömer Pehlivanoğlu yapıyordu. Ömer Pehlivanoğlu, Veli Küçük'ün arkadaşıdır. Bu generale karşı kimse bir şey yapmadı" dedi. Gizli tanık ayrıca mahkemeye Sabancı suikastiyle ilgili bilgilerin bulunduğunu söylediği bir flaş belleği de sundu.
"KAÇAN TERÖRİSTLER VELİ KÜÇÜK'ÜN BÖLGESİNE GİTTİ" Veli Küçük'ün bir dönem Giresun Jandarma Komutanı olarak görev yaptığına dikkat çeken Gizli Tanık Kıskaç, Sivas kırsalında çatışmadan kaçan teröristlerin, Veli Küçük'ün görev yaptığı bölgelere gittiğini öne sürdü. Küçük'ün Giresun Jandarma Bölge Komutanı olarak göreve başladığında nüfuzunu kullanarak Sivas İmranlı İlçe Jandarma Bölük Komutanı olan Menderes Güçlü'yü Giresun Şebinkarahisar Bölük Komutanlığı'na getirdiğini iddia eden 'Gizli Tanık Kıskaç', "Orada da zamanla teröristler çıktı" dedi. Gizli tanık, PKK'ya en büyük desteği Alman Gizli Servis Teşkilatı'nın (BND) verdiğini öne sürerek, "Hatta birçok komutanı Almanya'ya kendim yolcu ettim" diye konuştu.
"HABLEMİTOĞLU CİNAYETİNİ İTİRAF ETTİ" İkinci Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Osman Gürbüz'ün kendisini tehdit ettiğini, Gürbüz ile mahkemelik olduklarını söyleyen 'Gizli Tanık Kıskaç', "Gürbüz'ün Antalya Kuvay-i Milliye Derneği üyesi olduğunu öğrendim. Ben cezaevindeyken Gürbüz'ün yeğeni Şerife Gürbüz bana amcasının Hablemitoğlu cinayetini işlediğini söyledi" şeklinde konuştu. Daha sonra Osman Gürbüz ile Merter'de Mc Donalds'ta görüştüğünü dile getiren gizli tanık, "Kendisine, Şerife Gürbüz'ün, ‘Osman Gürbüz Necip'e sıktı' dediğini hatırlattım. Osman Gürbüz, "Sıkmasaydım bu kadar para olur muydu? Necip'i öldürdüm, parayı aldım. Patron benim, Jandarmada komutanım var, adı da Levent Ersöz. Bunun dışında 2 bin adamım var" dedi. Osman Gürbüz'ün itiraflarını Merter'de Mc Donalds'ın kameraları tarafından çekildiğini belirten Kıskaç, kayıtları İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdiğini ancak hiçbir işlem yapılmadığını kaydetti.
"DEMİREL'İN KORUMASI BENİ ARADI" Tehdit nedeniyle Osman Gürbüz ile davalık olduklarını hatırlatan 'Gizli Tanık Kıskaç', davayı geri çekmesi için Kuvay-i Milliye Derneği'nin Antalya Şubesi sorumlusu olan Ali Pur'un kendisini aradığını kaydetti. Pur'un eski İstanbul Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar'ın okul arkadaşı olmasının yanı sıra Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de eski koruması olduğuna dikkat çeken Kıskaç, Pur'un sıklıkla kendisini arayarak davayı geri çekmesini istediğini öne sürdü.
"GÜRBÜZ VELİ KÜÇÜK'ÜN ADAMI" İDDİASI Emekli asker Aziz Ergen'den Veli Küçük'le görüşmek için talepte bulunduğunu söyleyen Kıskaç, 22 Nisan 2006 günü Çamlıca Kız Lisesi'nde Veli Küçük'le görüştüğünü iddia etti. Söz konusu toplantıya davanın tutuklu sanığı Oktay Yıldırım'ın da katıldığını öne süren 'Gizli Tanık Kıskaç', "Ben o zaman Çamlıca gişelerinden kaçak geçiş yaptım. Kayıtlarda da vardır. Toplantının ardından Veli Küçük'e Osman Gürbüz'ü anlattım. Küçük de bana, 'Osman Gürbüz bizim adamımız' dedi. Veli Küçük ve Osman Gürbüz, Necip Hablemitoğlu cinayetinin ardından yollarını ayırmış" ifadelerini kullandı.
"KARADAĞ, 13 BİN KİŞİLİK 'HAİN' LİSTESİNİ ÇALDIRDI" Davanın tutuklu sanığı emekli Albay Fikri Karadağ ile Osman Gürbüz olayı vesilesi ile tanıştığını dile getiren Gizli Tanık Kıskaç, Karadağ'a, Gürbüz'ü kastederek 'Bu itirafçı teröristin aranızda işi ne?' dediğini aktardı. Kıskaç, ilerleyen günlerde Karadağ'ın kendisini telefonla arayarak uçakla İstanbul'a geleceğini söylediğini dile getirdi. Karadağ ile evinin yakınındaki bir pastanede oturduklarını anlatan Kıskaç, "Karadağ bana arabada çantasındaki 13 bin kişilik hain listesini gösterdi. Daha sonra eve gitmek için arabasının yanına gittiğimizde listenin çanta ile birlikte çalındığını gördük. Daha sonra karakola giderek şikayette bulunduk. Çanta bulundu ancak içi boştu" şeklinde konuştu.

'PSİKOLOJİK HAREKAT PERİNÇEK'İN SANATIDIR'Gizli tanık, ''Psikolojik harekat Doğu Perinçek'in sanatıdır. Perinçek, Kıbrıs Harekatı sırasında Türk Ordusu'na 'işgalci', Rauf Denktaş'a da 'faşist' dedi. Şimdi kendisi neden sıçrıyor?'' diye konuştu.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Ergün Poyraz, Sedat Peker ile duruşmalardan men cezası verilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu, Özkan Kurt, Osman Yıldırım ve Özkan Kurt ise gelmedi.
Tutuksuz sanıklar Güler Kömürcü Öztürk ve Nusret Senem'in de hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu sanık Alparslan Aslan'ın terlikle geldiği gözlendi.
Duruşmada söz alan sanık Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, müvekkiline 16, Perinçek'in diğer avukatı Hasan Basri Özbey'e de esas hakkındaki savunma aşamasına kadar duruşmalardan men edilmesi kararının usule ve yasaya aykırı olduğunu savundu. Cengiz, mahkemenin bu kararlardan geri dönmesini talep etti.
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese ise taleplerin yazılı olarak verilmesini istedi. Avukat Cengiz de, ''Gerekçemi şifahi olarak söylememe izin vermiyorsunuz, savunma hakkımın elimden alındığı gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunuyorum'' dedi.
Bunun üzerine mahkeme heyeti, talepleri karara bağlamak üzere duruşmaya ara verdi.
Verilen aranın ardından taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Doğu Perinçek ile avukatı Hasan Basri Özbey'e verilen duruşmalardan men cezasının yasaya ve usule uygun olduğu gerekçesiyle talepleri reddetti. Mahkeme heyeti, sanık avukatının reddi hakim talebinin de usule aykırı olduğu gerekçesiyle reddini kararlaştırdı.
Karar üzerine avukat Mehmet Cengiz ile bazı sanıkların avukatları duruşma salonunu terk etti. İzleyicilerin bu tutumu alkışlaması üzerine de, Mahkeme Başkanı Özese, alkışlayan izleyicileri salondan çıkarttırdı.
Bu sırada, tutuklu sanık Alparslan Aslan'ın babası Mahkeme Başkanı Özese'ye hitaben, ''Oğluma çoraplarımı vermek istiyorum. Çıplak ayak ve terlikle getirmişler salona'' dedi. Mahkeme Başkanı Özese de, ''Sizin duruşmaya müdahale hakkınız yok. Talebinizi yazılı olarak iletiniz'' dedi.

Cennetten tapu vaadiyle 6 milyon TL'lik vurgun

Cennetten tapu vaadiyle 6 milyon TL'lik vurgun

5 ilde vatandaşları cennetten yer vereceklerini söyleyerek yaklaşık 6 milyon lira dolandırdığı iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.



AA

ANTALYA - Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dini inançları kullanarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zanlılara yönelik iki aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenledi.
Antalya, Hatay, Kırıkkale, Çankırı ve Ankara'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, örgütün lideri olduğu öne sürülen F.K. ile eşi N.K, doktor olduğu öğrenilen A.C.Y. ile A.Y, U.T. ile F.Y. gözaltına alındı.
F.K'nin, önceki hayatında Veysel Karani olduğunu söyleyerek vatandaşları ''Cennetten size yer vereceğiz'' vaadiyle dolandırdığı öne sürüldü.
Zanlıların 2 yılda 11 kişiyi 5-6 milyon lira dolandırdığı iddia edildi.
Zanlıların dolandırıcılık yaparken hipnoz yöntemini de kullandığı, örgütün dolandırdığı kişiler arasında hakim, avukat ve öğretmenlerin de bulunduğu öğrenildi.
ALTERNATİF YÖNTEMZanlıların dini inançları kullanarak dolandıramayacağını düşündüğü kişileri de Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkındaki Kanun'u kullanarak dolandırdığı öne sürüldü.
Zanlıların, ''Varlık barışı ile Türkiye'ye getirdiğimiz parayı harcını ödeyemediğimiz için Merkez Bankasından alamadık'' diyerek vatandaşlardan faiz karşılığında para aldığı iddia edildi.
Zanlılar, sorgularının ardından ''örgütlü nitelikli dolandırıcılık'' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Mama anne sütünün yerini tutmaz

Mama anne sütünün yerini tutmaz

Gelişimini henüz tamamlamamış bebek hastalıklara karşı korunmasız oluyor. Anne sütünün önemini vurgulayan uzmanlar, mamaların anne sütündeki tüm maddeleri içermesinin imkânsız olduğunu söylüyor.

ntvmsnbc

İSTANBUL - Anne sütünün yararları araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Bunların bazılarını;
• Anne sütüyle beslenen bebekler mamayla beslenenlere göre bebeklik çağında enfeksiyonlara karşı daha dirençlidirler.
• Anne sütüyle beslenen bebeklerin daha sonraki yıllarda diyabet, multiple skleroz, kalp hastalıkları, çocukluk çağı kanserleri gibi bazı hastalıklara yakalanma olasılığı daha düşüktür.
• Emziren annelerde ileride kemik erimesi, meme, rahim, yumurtalık kanseri gibi hastalıklar daha az görülür.
• Emziren anneler hamilelikte alınan kiloları daha kolay verirler, şeklinde özetlemek mümkün.

Anne sütünün ekonomik avantajlarını, bedava olması, hastalıkları azalttığı için sağlık masraflarını azaltması, her an hazır ve taze olması olarak sıralayan Pediatri Doktoru Gülsemin Güloğlu, anne sütünün yararları hakkında şunları söyledi:
İLK YILDA ANNE SÜTÜNÜN YARARLARI“Bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü almaları, en az bir yıl boyunca da anne sütü almaya devam etmeleri önerilmektedir. İlk 6 ay sadece anne sütü vermek, yiyeceklerle enfeksiyon bulaşmasını önler. Alerjen olabilecek maddelerle karşılaşmasını geciktirir. Anne sütünün enfeksiyonları ve bağışıklık sistemi hastalıklarını azalttığı çok sayıda çalışmada gösterilmiştir.
• Anne sütündeki antikorlar bebeğe geçerek bebekleri enfeksiyonlara karşı korur. 
• Solunum sistemi hastalıkları mama ile beslenen beklerde daha sık görülmektedir.
• Mama ile beslenen beklerde 3-4 kez daha fazla oranda ishal görülür.
• Anne sütü alan bebeklerde kulak enfeksiyonlarının daha az ortaya çıktığı gösterilmiştir.
• Özellikle gelişmekte olan ülkelerde anne sütüyle beslenmenin bebek ölümlerini azalttığı saptanmıştır.
• Ani bebek ölümü sendromu anne sütü ile beslenen bebeklerde daha az görülmektedir.
• Anne sütüyle beslenmemin bebeklerde alerji gelişimini azalttığı bildirilmektedir.
İLK YILDAN SONRA ANNE SÜTÜNÜN YARARLARI • Anne sütü almış çocuklarda diş çürükleri daha az görülmektedir.
• Anne sütü alan bebeklerde, çocukluk çağında obezite görülme olasılığı azalmaktadır. Mama ile beslenen bebeklerde yüzde 20-30 daha fazla obezite görülmektedir.
• 15 yaş altı kanserleri anne sütü almış çocuklarda daha az görülmektedir. Mama ile beslenmiş çocuklarda bu kanserler 8 kat daha fazla görülmektedir.
• Anne sütü ile beslenen bebekler erişkin olduklarında tansiyon yüksekliğinin daha az görüldüğü, kalp hastalığı olasılığının azaldığı belirtilmektedir.
• Anne sütü ile beslenen bebeklerde ileride psikolojik sorunlar, davranış sorunları öğrenme güçlüğü gibi problemlerin daha az görüldüğü bildirilmektedir.
• Anne sütü alan bebeklerin ileride daha olgun ve kendine güvenli olduğu diğer bir çalışmada gösterilmiştir.
EMZİRMENİN ANNEYE YARARLARI • Doğum sonrası kilo vermeyi kolaylaştırır.
• Emzirme sırasında oksitosin denen bir hormon salgılanır ve bu da rahmin küçülmesini ve eski haline dönmesini sağlar.
• Emziren annede ileride osteoporoz gelişme olasılığı azalır.
• Emziren diyabetik annelerde insülin ihtiyacı azalır.
• Emziren annelerde ileride meme, rahim, yumurtalık kanseri gelişme olasılığı azalır.
• Emzirme anne ile bebek arasındaki iletişimi arttırır, annenin stresini azaltır.

155 metrekare villa 51 bin TL

155 metrekare villa 51 bin TL

Prefabrik evler kısa sürede kurulumu ve uygun fiyatları ile dikkat çekiyor.

ntvmsnbc

Müstakil bir villada yaşama hayali kuranlar için bulunmaz fırsatlar, cazip fiyatlarla satışa sunulan çelik gövdeli prefabrik evler kısa sürede kurulumu ve uygun fiyatları ile en büyük tercih sebebi.
Fiyatlar ise 13.300 TL  ile 53.300 TL arasında değişiyor.
Donanım olarak lüks bir dairede olan tüm malzemeleri eksiksiz olarak kullanabildiğiniz çelik yapılar, sağlamlığı ve istenilen modellerde uygulanabilir olması nedeniyle cazibesini giderek katlıyor.
Milyon dolarlık villaların benzerlerini yaptırmak istediğinizde cebinizden çıkacak para sizi çok şaşırtacak. İstediğiniz büyüklükte evinizi yaptırmanız mümkün, bu evlere sahip olabilmeniz için kendinize ait tapulu bir arsanızın olması gerekiyor.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama