3 Ocak 2012 Salı

İş dünyasını bıraktı, yazar oldu

İş dünyasını bıraktı, yazar oldu

Hayallerine yolculuğu işdünyasına tercih eden işadamı Eddi Anter, kariyer basamaklarını simdi kalemiyle çıkıyor…
Tekstil sektöründe yıllarca başarılı işlere imza atan işadamı Eddi Anter, hayallerinin peşinden koşmayı tercih etti ve
yazar oldu… Kalemin büyüsüne kapıldım ve yazar olarak yaşamayı tercih ettiğini belirten Eddi Anter, üçüncü kitabı İnkar ile, kariyer basamağındaki yükselişini şimdi de kitaplarıyla sürdüyor…

“İşlerimi bir anda bıraktım ve yazarlık macerama soyundum. Öyle bir soyundum ki çırılçıplak kaldım. Her anlamda…” diyen
Eddi Anter nın ilk romanı Lilly- Ben bir Arap Yahudi’siyim ile en çok satan listesinde uzun süre yer alırken, ikinci kitabında da aynı başarı grafiğini sürdürdü….
Yeni kitabını da geçtiğimiz günlerde piyasaya sunan Eddi Anter”nin İnkar ismini taşıyan yeni eseride oldukça ses getirdi…
Kitabının yediden yetmişe ulaşmasını arzuladığının altını çizen yazar Eddi Anter, yazılmayanı yazdı ve ölüm ve ölüm sonrasına ilişkin sorulara bulduğu yanıtları okurlarına sundu…Yeni kitabını, her sayfasında ayrı bir öğreti ve
bilinmezlere yanıt veren bir kitap…olarak değerlendirdi.
Halen daha yurdışında yaşamını sürdüren Eddi Anter, hayallerimi gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyorum, kalemin ise yaşam rehberim oldu, amacım herkesin de aynı mutluluklarla tanışması diye konuşurken, sözlerini şöyle tamamladı….*Hayat bir mucizedir. Hayatı ya her şey kendi kontrolünüzde ya da hiçbir şey kendi kontrolünüzde değil gibi yaşamak tercihine sahipsiniz; kimisi de ikisinin arasında dolaşacak sonra da kaybolup gidecek…

Trabzon'da gergin eylem

Trabzon'da gergin eylem




Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde hava operasyonunda 35 kişinin ölümü, Trabzon’da bir grup tarafından protesto edildi. Polis, göstericilerin güvenliğini korumak için etraflarında etten duvar ördü.
Uludere’de 28 Aralık gecesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda, kaçakcılık yaptıgı belirtilen 35 köylü yaşamını yitirdi. Trabzon’da bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, ’katliam’ diye niteledikleri olayı protesto etmek için Meydan Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Daha önce Trabzon’da yaşanan olayları göz önüne alan Emniyet Müdürlüğü, 50 kişilik gösterici grubun çevresinde yaklaşık 250 sivil ve resmi polisle etten duvar ördü. Çevik Kuvvet parkın etrafında önlem alırken, sivil polisler de parkın içinde adeta kuş uçurtmadı.
Ölenlerin anasına yapılan saygı duruşunun ardından grup adına okunan basın açıklamasında şöyle denildi: "Sorunun özü Genelkurmay’ın açıkladığı gibi sadece yanlış bir istihbarat problemi değildir. AKP’li Hüseyin Çelik’in açıkladığı gibi bir operasyon kazası hiç değildir. Bu katliamın MGK toplantısından saatler sonrasına denk gelmesi de tesadüf değildir. Sayın Başbakan artan olaylar nedeniyle iptal ettirdiği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonlarına gösterdiği duyarlılığı, neden Yılbaşı resepsiyonlarını iptal ettirmede göstermedi. Katliamın adı dün Halepçe’ydi, bugün Şırnak. Bir çok hükümet değişti ama Kürt sorunu ve Kürt halkına reva görülen zulüm değişmedi. Bunu şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." Daha sonra Şırnak’ta ölenlerin isimleri tek tek okundu. Kollarında siyah bantlar bulunan grup, üzerinde herhangi bir yazı yer almayan siyah bir pankart da taşıdı. Basın açıklaması sırasında sivil polisler grubuna etrafında adeta etten duvar ördü, vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi.
BİR DAKİKALIK OTURMA EYLEMİ
asın açıklamasının ardından grup oturma eylemi yaptı. Bu sırada ’Şehitler verildiği zaman da oturma eylemi yaptınız mı arkadaşlar?’, ’Şırnak’ta cenazelerin yanında Apo’nun resimleriyle birlikte oturuyorlardı’ diye gruba laf atan bazı vatandaşlar polisler tarafından uzaklaştırıldı. Grup, polisin tepkilerin artabileceği uyarısıyla bir dakika sonra oturma eylemini sona erdirerek dağıldı.mynet

Erdoğan'ın odasının önünde oturma eylemi

Erdoğan'ın odasının önünde oturma eylemi


Erdoğan'ın odasının önünde oturma eylemi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP milletvekilleri ile “Barış anneleri” Başbakan Tayyip Erdoğan’ın TBMM'deki makam odasının önünde eylem yaptı.


TBMM (A.A) - Kendilerine "Barış Anneleri" adını veren ve aralarında BDP milletvekillerinin de bulunduğu bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclisteki makam odası önünde oturma eylemi yaptı.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Başbakanlık makamının önüne gelen grup, Erdoğan ile görüşmek istedi.
Daha sonra oturma eylemi başlatan gruba, Demirtaş'ın yanı sıra BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ile bazı BDP milletvekilleri de destek verdi.



Başbakanlık koruma görevlilerinin "Ziyaret yasağı var. Burada bunu yapamazsınız" uyarısı üzerine Demirtaş, "Burası parlamento. Kimse buraya KPSS ile girmedi. Sokak mı burası" diye tepki gösterdi. BDP'li Sakık da tepkisini, "Bunlar bizim konuklarımız. Annelerimiz. Böyle davranamazsınız" şeklinde dile getirdi.
Daha sonra ayağa kalkan ve isminin Havva Kıran olduğu öğrenilen eylemci, "Başbakan ile görüşmek istiyoruz. Barış istiyoruz. Barışın, çözümün yeri burası" diye bağırdı.
Grup, daha sonra eylemi sona erdirerek, BDP grubuna gitti.
BDP Grubu önünde "barış anneleri" adına açıklama yapan Raife Özbey, "yıllardır savaşın bitmesi için Ankara'ya geldiklerini ancak yetkililerle görüşemediklerini" ifade etti.
BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in, cep telefonuyla eylemi görüntülediği izlendi.mynet

Kışanak AK Partili vekili azarladı

Kışanak AK Partili vekili azarladı


Kışanak AK Partili vekili azarladı


TBMM Genel Kurulu'nda BDP grubu adına konuşan Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, kendisine laf atan AK Partili vekili 'Kes sesini' diye susturdu.


TBMM Genel Kurulu'nda, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Şırnak Uludere’de 35 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili bilgi vermesinin ardından gruplar adına da birer milletvekili görüşlerini ifade etti. En sert tepki BDP grubu adına konuşan Siirt Milletvekili Gültan Kışanak'tan geldi. Kışanak kendisine laf atan AK Partili vekili de 'Kes sesini' diye susturdu

Kışanak, "Ben bugün bu kürsüden vicdanı olanlara seslenmek istiyorum. Vicdanı olmayanlara söylenecek söz kalmadı zaten. Hükümeti, devleti, medyası, Parlamentonun büyük çoğunluğu, bu vicdan muhasebesinde sınıfta kalındı" dedi.

O köyde ne yaşandığını anlamak isteyenlere seslenmek istediğini ifade eden Kışanak, "Göz göre göre, açık, planlı bir katliamla karşı karşıyayız. Bu gerçeği gizlemeye hiç kimsenin yalanı yetmeyecek" diye konuştu.

Savaş uçaklarının bomba attığında, insanhların saklanmak için katırların karnının altına girdiğini iddia eden Kışanak, şöyle konuştu: "Herkes biliyor, neyin kaçakçılığı, bir paket sigaranın kaçakçılığı mı olur? Buralarda trilyonları götürürken, devletin cebindekini çar çur ederken, vergi kaçakçılığı yapılırken kaçakçılıktan bahsetmiyorsunuz. Bir ekmek için oraya giden mi kaçakçı? Orada köylülerin evi Türkiye sınırında, tarlaları Suriye tarafında. Her gün sınırı geçiyorlar. Yok mu vicdanınız, insanlığınız? Senelerdir orada karakolun gözü önünde, devletin yetkililerinin bilgisi dahilinde açıkça yapılan bir faaliyeti ’bilmedik, görmedik, terörist zannettik, operasyon kazası’ diyecek kadar mı insanlığınızdan çıktınız, vicdanlarınız köreldi." -"Kes sesini"- Kışanak, yaşamını yitiren 35 kişinin 19’unun çoçuk olduğunu iddia ederek, "Biz bu Hükümet’ten 20 saat sonra ’operasyon kazası’ lafını duyduk. Kimsiniz be, kimsiniz siz? Ne terörü, ne terörle mücadelesi? 90 yıldır terörle mücadele diye yapmadığınız katliam mı kaldı? Göz göre göre karakolun gözü önünde gitmiş 35 canı dönüşte katlederek Kürt halkına gözdağı vermeyi düşünenler, görecek ki bu katliamın altında kendileri kalacak" diye konuştu.

'KES SESİNİ'

Gültan Kışanak, kendisine laf atan bir AK Parti milletvekiline, "Kes sesini" diye bağırdı. Kışanak, "Birileri bize diyor ki ’kök salmanıza izin vermeyeceğiz.’ Neyin kök salması? Biz bu topraklarda bin yıllardır varız, bundan sonra da var olacağız. Köklerimiz burada zaten. Neyin kök salmasına izin vermiyorsunuz?" dedi.mynet

Rusya 2012'de uzaya 36 roket fırlatacak

Rusya 2012'de uzaya 36 roket fırlatacak

Rusya, 2012 yılında Baykonur ve Plesetsk uzay üssünden 36 uzay aracı fırlatmayı planlıyor.

AA

Rus İnterfaks ajansı, 31 uzay aracının Kazakistan'daki Baykonur üssü, 5'inin ise Arhangelsk'in 180 kilometre güneyindeki Plesetsk üssünden fırlatılacağını duyurdu.
Soyuz, Proton, Zenit, Rokot türü çeşitli uzay araçlarını uzaya gönderecek Rusya'nın, yılın ilk çeyreğinde 12, ikinci çeyreğinde 8, üçüncüsünde 9, son çeyrekte ise 7 uzay roketi fırlatacağı bildirildi.
Rusya 2011 yılında son 10 yılın rekorunu kırarak 32'si Baykonur uzay üssünden olmak üzere 35 uzay roketi fırlatmıştı.

BD askerleri 'Scooby Doo'nun yasını tutuyor

BD askerleri 'Scooby Doo'nun yasını tutuyor

Irak ve Afganistan’da görev alan askerler, Scooby Doo adlı robotun yasını tutuyor. Özellikle bomba imha operasyonlarında kullanılan robot, son görevinde büyük hasar alarak kullanılamaz hale geldi.



ntvmsnbc

iRobot PackBot veya diğer adıyla Scooby Doo adlı robot, 19 bombayı etkisiz hale getirdiği operasyonun ardından hasar alarak kullanılamaz hale geldi. 'Scooby Doo', Irak ve Afganistan'da özellikle bomba imha operasyonlarında başarılı sonuçlara imza atmıştı.
Zor anlarda, askerilerin sağ kolu olan bu robot, keşif, gözlemleme ve bomba imha operasyonlarında önemli roller oynuyordu.
MÜZEDE SERGİLENECEK Yaklaşık 30 kg ağırlığında ve 4 kamerası bulunan robotun, merdiven gibi alanlara çıkmak için gelişmiş paletleri bulunuyordu. Kullanılamaz hale gelen ‘Scooby Doo’ bundan böyle Bedford'da bir müzede sergilenecek.

Meclis ilk kez PKK’lı yakınını dinleyecek

Meclis ilk kez PKK’lı yakınını dinleyecek

Meclis İnsan Hakları Komisyonu, ilk kez bir PKK’lı yakınının şikayetlerini dinleyecek. Görüşme Perşembe günü yapılacak.

NTV

ANKARA - TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde oluşturulan terör ve şiddet olaylarının mağdurlarını araştıran alt komisyon, Perşembe günü bir ilke imza atacak. Komisyon, tarihinde ilk kez ölen bir PKK'lının babasını dinleyecek.
2009 yılında Gabar Dağı'nda düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden Ahmet Şerif Karakaya'nın babası Mehmet Karakaya komisyona davet edildi.
Karakaya, daha önce oğlunun cenazesinin savcılık tarafından kendisine verilmemesinden şikayetçi olmuştu.
Mehmet Karakaya, oğlunun ölümünde kimyasal silah kullanıldığını öne sürmüştü.

24 üniversite öğrencisi serbest

24 üniversite öğrencisi serbest

İstanbul Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki kavgaya karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan 24 öğrenci, savcılıktan serbest bırakıldı.

AA

İSTANBUL - İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki yerleşkesinde, iki ayrı öğrenci grubu arasında dün meydana gelen kavganın ardından polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınan 24 öğrenci, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından sorgulanan 24 öğrenci serbest bırakıldı.
Bu arada, gözaltına alınan arkadaşlarına destek vermek amacıyla adliye önünde toplanan öğrenciler, çeşitli sloganlar attı.
Serbest kalan örencileri alkışlarla karşılayan gruptakiler, daha sonra toplu halde adliye önünden ayrılırken, çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

'Sur' zirvesinde Uludere de görüşüldü

'Sur' zirvesinde Uludere de görüşüldü

Cumhurbaşkanı Gül’le görüşen Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, surların müze haline getirilmesini amaçlayan projeyle ilgili rapor sundu. Baydemir, 35 kişinin öldüğü Uludere olayını da konuştuklarını söyledi.

AA

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’i Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Baydemir, Diyarbakır ziyareti sırasında kentin köklü tarihi ve kültürel mirasının korunması için Gül'den destek istediklerini anımsattı.
Görüşmede, Diyarbakır sur içi bölgesinin hem korunması hem de turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması konusunda Gül'e bir rapor sunduklarını anlatan Baydemir, ''Bu raporun özü, surların turizm potansiyelinin açığa çıkarılması ve yoksullukla mücadele, istihdam sürecinde bu hazineyi harekete geçirme çabasıdır'' dedi.
Abdullah Gül'ün kendilerine büyük ilgi ve alaka gösterdiğini dile getiren Baydemir, Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti.
Gül'ün himayesinde kuracakları ve önerdikleri organizasyon şemasının en kısa sürede çalışmaya başlamasını temenni eden Baydemir, ''5 yıllık zaman dilimi içinde Diyarbakır sur içi bölgemizi açık hava müzesine dönüştürmüş ve başarmış olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşamış oluruz'' diye konuştu.
Baydemir, burçlar, sivil mimari örnekleri, sur etrafının boşaltılması ve çok katlı betonarme binaların ''tıraşlanması'' ile ilgili proje ve bakış açılarını Gül ile paylaştıklarını belirtti.
Aynı zamanda uluslararası sivil havaalanı, otoyol, Dicle Üniversitesi bünyesinde turizm ve otelcilik bölümü açılması gibi dolaylı yatırım ve girişimlere ilişkin görüşlerini de paylaştıklarını anlatan Baydemir, görüşmenin hem kendi adına hem Diyarbakır adına verimli ve memnuniyet verici geçtiğini ifade etti.
SINIRDAKİ 35 ÖLÜMOsman Baydemir, bir gazetecinin, Uludere'deki olayın görüşmede gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine, ''Güncel ve ülkenin en önemli problemine ilişkin de çok kısa bir şekilde görüş alışverişinde bulunma imkanı buldum'' ifadesini kullandı.
'CAMLAR KIRILSIN AMA CANLAR TOPRAĞA DÜŞMESİN'"Bu ülkenin tek bir canını bu ülkenin bütün camlarına tercih etmemiz gerekiyor" diyen Baydemir, "Varsın bütün camlar kırılsın ama tek bir can toprağa düşmesin" diye konuştu.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama