30 Aralık 2011 Cuma

1386 şişe sahte içki

1386 şişe sahte içki

İstanbul'da, yılbaşı öncesi 1386 şişe sahte içki imal ederek piyasaya sürmeye hazırlandıkları iddia edilen 4 kişi yakalandı.

AA

İSTANBUL - Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki imal ettikleri belirlenen kişilere yönelik Kadıköy, Maltepe, Kartal ve Pendik'te 2'si depo, 2'si büfe ve 2'si de ikametgâh olmak üzere toplam 6 ayrı adrese önceki gün operasyon düzenledi.
Operasyonda, suç örgütü elebaşı konumundaki M.S. ile birlikte M.Ş, R.S. ve H.Ş. gözaltına alındı.
Operasyonda, değişik isimlerde piyasaya sürülmeye hazırlanılan 1386 şişe sahte içki, 5 bin 260 adet TAPDK sahte içki bandrolü, 69 bin 900 sahte fiyat etiketi, 5 bin adet sahte içki etiketi, 530 adet içki kapağı, 30 adet boş içki şişesi, 2 adet 10 litrelik bidon içerisinde hazırlanmış sahte içki ele geçirildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan bu kişiler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Fiyapı sponsorluk sözleşmesini feshetti

Fiyapı sponsorluk sözleşmesini feshetti

Beşiktaş'ın stadına geçtiğimiz yıl adını vererek sponsor olan Fiyapı ile siyah beyazlı kulüp arasındaki anlaşma feshedildi.

AA

İSTANBUL - Fiyapı, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ile İnönü Stadıyla ilgili yaptığı sponsorluk sözleşmesini feshettiğini bildirdi.
Fiyapı'nın Kadıköy 23. Noterliği kanalıyla çektiği ihtarnamede, Fiyapı'nın, sözleşmenin 3. maddesindeki ödeme vecibelerini yerine getirdiği halde muhatap şirket tarafından ödemelere karşılık faturaların tüm uyarılara rağmen bugüne kadar alınamadığı ve fatura tanzim etmek için karşı taraf şirket yetkililerinin talimatı gerektiği ve yönlendirilen yetkililere de ulaşılamadığı gibi, bunun kasıtlı olarak engellendiğinin gözlemlendiği belirtildi.
İhtarnamede, şunlar kaydedildi:
''Esasen yasal olarak düzenlemeleri gereken evrakın hiçbir uyarıya gerek duyulmaksızın muhatapça yerine getirilmesi gerekmektedir. Ayrıca 'son ödemenin yerine getirilmesinden sonra fatura tanzim edileceği' hususundaki sözleşme maddesi, yasaya aykırıdır. Kaldı ki müvekkilim bir dönem için ödemeleri tamamlamıştır. Fatura tanzimini engelleyen bir husus bulunmamaktadır.
Neticede bu durum müvekkil şirketin gider yazmasını engellediği gibi müvekkile ayrıca vergi yükü getirecektir. Açıklanan nedenlerle muhatabın bu davranışı sözleşmenin feshine sebep olmuş olup, bu ciddiyetsizlik karşısında müvekkil şirket tarafından sözleşme haklı olarak fesih edilmiştir.''
Fesih sonucu olarak fatura tanzim edilmemesinden doğan ve bir vesikaya dayanmadığı için gider yazılamayan kısmın kurumlar vergisi yükü 525 bin lira, indirilemeyen KDV tutarı 472 bin 500 lira olmak üzere toplam 997 bin 500 liralık meblağın talep olunduğu ifade edilen ihtarnamede, ''İkinci dönem alınmış olan reklam bedeli KDV hariç 750 bin dolar olup bu dönem için tarafımızdan ödenmiş olan 1,5 milyon dolardır. Fesih tarihi itibariyle hizmet bedeli olarak fazla ödenmiş olan 750 bin doların iadesi talep olunur'' denildi.
İhtarnamede şu ifadelere yer verildi:
''Muhatap ile Eko Faktoring AŞ arasında yapılmış 27 Eylül 2011 tarihli 3 milyon dolar tutarındaki alacak temliki reklam sözleşmesinin feshinin doğal sonucu olarak tarafımızca yerine getirilemeyeceği hususu bildirilir.
Yukarıda açıklanan nedenlerle sözleşme feshinden kaynaklanan 997 bin 500 lira ile fazla ödenen 750 bin doların bir hafta içerisinde hesaplarımıza ödenmesi, aksi halde yasal yollara başvurulacağı ihtar olunur.''
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ile Fi-Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ arasında imzalanan sözleşme ile BJK İnönü Stadı'nın isminin 1 Ekim 2010-15 Eylül 2012 tarihleri arasında ''Fi-Yapı İnönü Stadı'' olarak kullanılmasına karar verilmişti.
Fi-Yapı'nın bu reklam anlaşması kapsamında, şirkete 1 Ekim 2010-30 Eylül 2011 dönemi için toplam 3 milyon 500 bin lira artı KDV, 1 Ekim 2011-15 Eylül 2012 dönemi için ise toplam 3 milyon dolar artı KDV tutarında ödeme yapması kararlaştırılmıştı.

Köprü ve otoyollara yeni yıl zammı

Köprü ve otoyollara yeni yıl zammı

Otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretleri yılbaşından itibaren zamlanıyor. Yüzde 10,21 oranında zamla hazırlanan yeni tarife 1 Ocak 2012 günü gece yarısından itibaren uygulamaya girecek.

ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA - Otoyol ve Boğaz Köprülerinin geçiş ücreti 1 Ocak 2012 Pazar günü saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlendi.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, daha ekonomik, güvenli ve daha hızlı sürede ulaşım imkanı sağlayan erişme kontrollü otoyolların; yapım, bakım ve işletme maliyetlerinin diğer ulaşım sistemlerine göre daha yüksek olduğu belirtildi.
Açıklamada, otoyollarda 2 Ocak 2010 tarihinden beri uygulanmakta olan geçiş ücretlerinde duyulan gereklilik üzerine fiyat düzenlemesi yapılarak, ücretlerin yüzde 10,21 oranında artırıldığı ifade edildi.
Buna göre, otoyollarda otomobil için en yakın mesafe ücreti 1,75 lira, en uzak mesafe ücreti 15 lira, Boğaz Köprüleri otomobil geçiş ücreti ise 4,25 lira olarak belirlendi.
Büyük araçlar için ise köprü geçiş ücretleri 5,50 lira ile 32,25 lira aralığında belirlendi.

MİT: İstihbaratı biz vermedik

MİT: İstihbaratı biz vermedik

Milli İstihbarat Teşkilatı, 35 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan hava operasyonuna ilişkin istihbaratın MİT'ten kaynaklandığı yönündeki iddiaları yalanladı.

AA

ANKARA - MİT Müsteşarlığı, 30 Aralık 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında yer alan, ''Irak/Haftanin bölgesinde 35 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan hava operasyonuna ilişkin istihbaratın MİT'ten kaynaklandığı'' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
MİT Müsteşarlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
''30 Aralık 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında yer alan 'Irak/Haftanin bölgesinde 35 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan hava operasyonuna ilişkin istihbaratın MİT'ten kaynaklandığı' yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
Genelkurmay Başkanlığının yaptığı 29 Aralık 2011 tarihli basın açıklamasında, söz konusu operasyonun nasıl gerçekleştirildiği belirtilmektedir. Buna rağmen bazı basın yayın organlarınca basın meslek ilkelerine aykırı bir şekilde Teşkilatımıza teyit ettirilmeden olayla ilgili gerçek dışı haberler yayımlanmasından üzüntü duyulmaktadır.
Terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesinin vazgeçilmez unsuru olan kurumlararası istihbarat paylaşımı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürülecektir.''

Tunceli'de 6 PKK'lı ölü ele geçirildi

Tunceli'de 6 PKK'lı ölü ele geçirildi




Tunceli'de 6 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi.Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Başakçı köyü kırsalında, arazi taraması yapan güvenlik güçleriyle bir grup terörist arasında çatışma çıktığını kaydetti.
Vali Taşkesen, çatışmada 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bölgede operasyonların hava destekli sürdüğünü açıkladı.mynet

Sınıf basıldı iddiası!

Sınıf basıldı iddiası!


Sınıf basıldı iddiası!


Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde yüzleri maskeli bir grubun sınıfı basıp içeridekileri yaraladığı iddia edildi.


Uludere'de 35 vatandaşın terörist sanılarak yanlışlıkla öldürülmesinin ardından gerginlik devam ederken, bir olay da Hacettepe Üniversitesi'nde yaşandı.



Üniversitede okuyan bir öğrencinin iddiasına göre; sabah 9.15 civarında Edebiyat Fakültesi'nde ders devam ederken sloganlar atan ve yüzleri maskeli olduğu söylenen 20 kişilik grup dersi basarak içeridekileri yaraladı.

Olaya tanık olan öğrenci, bu grubun öğrencileri darp ettikten sonra hocalara küfür ettiğini, güvenlik güçlerine saldırdığını ve ellerini kollarını sallayarak okuldan çıktıklarını söyledi.

Güvenlik görevlisi ve güvenlik amirinin olay yerine gelmesine rağmen bu olayın polise intikal ettirilmemesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Hacettepe Üniversitesi'den yapılan açıklamada olayla ilgili duyumlar alındığı ve araştırma başlatıldığı belirtildi.
Alper Duman/MYNET

Baransu'dan Erdoğan'açok sert yanıt

Baransu'dan Erdoğan'a çok sert yanıt


Baransu'dan Erdoğan'açok sert yanıt


Şırnak Uludere'de 35 köylünün öldürülmesinin ardından başlayan tartışma Başbakan Erdoğan ve Taraf Gazetesi yazarı arasında çok sert polemiğe neden oldu.


Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun 'Uludere için istihbarat MİT ajanından geldi' açıklamasına Başbakan'dan yalanlama geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Uludere'de yaşamını yitiren 35 vatandaş için yaptığı açıklamada Baransu hakkında şunları söyledi:
MİT'in son anda istihbarat yoktur, bilgi 9-10 gün önce verilmişti. Bunu yazan köşeyazarı görünümlü cambazlar var. Köşeyazarı görünümlü bu cambazların herhalde MİT içinde böcekleri var ama doğru bilgi alamıyorlar."

Baransu Twitter'dan Başbakan'a anında yanıt verdi. Baransu'nun mesajları şöyle:

"Sayın Başbakan iki canbaz bir ipte oynamaz, hatırlatayım size. Öyle böcek diyerek olayı sulandırmayın Gerçeği siz de benim gibi biliyorsunuz

Sayın Başbakan, Emre Uslu I. Koşaner istifa edecek dediğinde de esip gürlemiştiniz. Ne oldu sonra... Hatırlatayım dedim

Sayın Başbakan hatırlatayım. Senin İçişleri bakanına bağlı jandarma beni dinledi Şimdi de evimin ve iş yerimin üzerine bir heron istiyorum.

Sayın Başbakan, bugün anladım ki sizden daha iyi MİT'i biliyorum. MİT arşivlerini MOSSAD'a açmıştı. Böceğe değil Mossad ajanlarına bak.

Bu ülke canbazın kim olduğunu da öğrenecek. Canbazları da. Sayın Başbakan siz de çok iyi bildiklerinizi öğreneceksiniz

Sayın Başbakan ben eli silah tutanlardan korkmadım. Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan'dan korkacağımı zannediyorsanız yanılıyorsunuz."
BARANSU İDDİA ETMİŞTİ 

Taraf yazarı Mehmet Baransu köşesinde Uludere istihbaratın MİT ajanından geldiğini iddia etmişti. Baransu'nun yazısı şöyle:

"Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 35 sivil vatandaş, TSK'nın düzenlediği hava saldırısıyla önceki gün hayatını kaybetti. Haber öncelikle gece yarısı sosyal medyada, twitter'da, bölgedeki vatandaşlar tarafından kamuoyuna duyuruldu. İddia, sivillerin öldürüldüğü yönündeydi. Bu bilgi üzerinde de ölenlerin sivil mi PKK'lı mı oldukları merak edilmeye başlandı. Yetkililerden bir açıklama beklendi.

İlk açıklama Şırnak Valisi'nden geldi. İddialar araştırılacaktı. İkinci açıklama Genelkurmay'dan yapıldı ve olay yalanlanmaya çalışıldı. Akşam saatlerinde ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik kameralar karşısına geçip, öldürülenlerin PKK'lı değil, sivil olduklarını açıkladı. Fazla detaya girmeden, olayın soruşturulduğunu belirtti.

İSTİHBARAT PKK İÇERİSİNDEKİ BİR MİT AJANINDAN 


Dün gün boyu bu operasyon istihbaratının nasıl geldiğini öğrenmeye çalıştım. Hem bölgedeki yetkililerden hem Ankara'dan hem de Genelkurmay'dan aldığım bilgi, istihbaratın MİT tarafından gönderildiği. MİT'in yanlış istihbaratı üzerine 35 sivil hayatını kaybetmiş. Kendilerini ölüme götüren olayın perde arkası ise şu şekilde gelişmiş. Bilgi öncelikle PKK içerisindeki bir MİT ajanından gelmiş. Bombalanan bölgeden PKK'lıların geçeceği bu ajan sayesinde MİT'e iletilmiş. Hatta grup içerisinde Fehman Hüseyin'in olacağı yönünde de bir bilginin Ankara'ya iletildiği iddiası var. İddia diyorum çünkü bu bilgiyi yalnızca bir isimden öğrendim. MİT kendisine iletilen bu istihbaratı Genelkurmay Başkanlığı'yla paylaşıyor. Ardından da bölgeye heron gönderiliyor. Heron, bölgedeki sivil vatandaşların görüntüsü alıp, Ankara'ya iletiyor. Ankara'da görüntüleri gören yetkililerden biri durumdan şüpheleniyor. Grubun sivil olma ihtimali üzerinde duruyor. Şüphe üzerine konu yetkililerle paylaşıyor. MİT'le iki kez temasa geçiliyor. MİT yetkililerine şüphe aktarılıyor. MİT, "grup kesin PKK'lı" deyip, kendilerine gelen istihbaratın sağlam olduğunu Karargâh'a bildiriyor. "Kesin" ifadesi üzerine de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın emriyle uçaklar bölgeyi bombalıyor.

3 SAATLİK ZAMAN FARKI 

Genelkurmay Başkanlığı dün yaptığı açıklamada İHA'nın görüntüleri 18:39'da aldığını belirtti. Hava operasyonun da 21:37-22:24 saatleri arasında yapıldığını açıkladı. Görüntü alınmasıyla, operasyon yapılması arasındaki bu üç saatlik zaman farkının nedeni, görüntülerden şüphelenen yetkilinin bilgisi üzerine MİT'le iki kez temasa geçilmesi. Bilginin teyit edilmesi için beklenmesi.

HİÇBİR BİRİME HABER VERİLMEDİ 

Olayın en skandal tarafı ise konuyla ilgili bölgede bulunan komutanlardan hiçbir bilgi alınmaması. Bölgedeki tümen ve karakol komutanı dahil hiçbir birime haber verilmemesi. Dün bölgede görev yapan bir askeri yetkiliyle görüştüm. Operasyondan kendileri haberdar edilmemiş. Olaydan haberdar olduklarında ise çok geç olmuş. Askeri yetkili dün konuyla ilgili şunları da söyledi: "Ankara operasyondan önce bize sorsaydı, grupta bulunan kişilerin kimliklerine varıncaya kadar bilgiyİ verirdik. Grubun PKK'lı olmadığını, kaçakçılık yapan korucular olduğunu karakol komutanı dahil üstleri de biliyordu."mynet

Ani ölümlerin çoğu kalpten kaynaklanıyor

Ani ölümlerin çoğu kalpten kaynaklanıyor

Özellikle genç sporcuların aniden hayatını kaybetmesi herkesi şayırtıyor ancak bu tip ani ölümlere sık rastlanıyor. Uzmanlara göre bunun en önemli nedeni gözden kaçmış doğumsal kalp anomalileri.

ntvmsnbc

İSTANBUL - Ani kalp ölümlerinin genellikle fibrilasyon denilen kalp ritmi bozukluğu ile meydana geldiği belirtiliyor. En sık görülen neden ise, koroner arterlerdeki doğumsal anomaliler.
Her yıl yaklaşık 100 bin kişiden rinin ani kalp hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu “Bilinen kalp damar rahatsızlığı olanlarda bu oran 7–8 kat daha fazla görülüyor. Bu risk özellikle önceden kalp krizi geçirmiş olan, kalp kasılmasında yetersizlik bulunan veya daha önceden ciddi ritim düzensizlikleri atlatmış olan hastalarda belirgin şekilde artıyor” diyor.
Prof. Sarıoğlu, 30 yaşın üzerindeki bireylerde aterosklerozun, koroner arter tıkanmasına bağlı olarak gelişen kardiyak nedenli ani ölümlerin birincil nedeni olduğunu vurgulayarak şunları söylüyor: “Ateroskleroz, koroner kalp damarlarında yağlanma ve kireçlenmeyle tıkanıklıklara yol açarak enfarktüs ve ani kalp durmasına neden olmaktadır. Daha nadir de olsa koroner arter spazmının ani ölümlere neden olduğu bilinmektedir.”
SPORCULARIN KALBİ DİKKATLE İNCELENMELİSporcularda ani kalp ölümüne yol açan hastalıklar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, otuz yaşın altında ve sporcularda görülen ani ölümlerin en sık karşılaşılan nedenini, koroner (ana) arterlerdeki (damarlar) doğumsal anomaliler olarak açıklıyor. Koroner arter anomalileri içinde en ciddi risk ise, koroner arterlerin, kalpten çıkan iki büyük damar (aorta ve pulmoner arter) arasından geçtiği durum olarak nitelendiriliyor. Bu kişilerde egzersiz sırasında koroner arterlerin anatomik dağılım anomalisi nedeni ile büyük damarlar arasında sıkışması, kalpte beslenme bozukluğuna ve ani ölümlere yol açabiliyor. Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, ani kalp ölümüne neden olan diğer hastalıkları şöyle sıralıyor:
• Sporcularda ani ölümlere neden olan kalp hastalıklarının başında kalp kası kalınlaşması ve ana atardamar (aort) çıkışındaki darlıklar geliyor.
• Öldürücü ritim bozuklukları ile birlikte olan sağ kalp karıncığının hastalığı da ani ölüme neden olan hastalıklardan biri.
• Sporcu sağlığı testlerinde, kalbe bağlı ve ölüme neden olabilecek sebeplerin, aile hikâyesi ve fizik muayeneden başlayarak bazı inceleme yöntemleri ile araştırılması büyük önem taşıyor. Bu nedenle Efor testi, O2 tüketim ölçümleri yapılarak sporcunun efor kapasitesi değerlendiriliyor. Ekokardiyografi, EBT ve Multislice Tomografi ile kalbin ve koroner arterlerin anatomik yapısını ve risk teşkil eden anomalileri önceden tespit etmek mümkün olabiliyor.
SPORCULARIN KALBİ YA BÜYÜYOR YA DA KALINLAŞIYOR!Her insanın aile öyküsü, fiziki durumu, taşıdığı riskler, kalbinin efor kapasitesi farklı olduğundan hangi sporun kime uygun olduğunun da doğru bir şekilde tespit edilmesi gerekiyor. Çünkü yapılan sporun tipine göre değişen oranlarda olmak üzere kalpte büyüme ve kalınlaşma gelişebiliyor. Ancak bu değişimin ani ölümle ilişkisi olmadığını ve sporun bırakılmasından sonra 6 ay gibi kısa bir sürede büyük ölçüde gerilediğini söyleyen Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, yapılan spora göre kalpte neler olabileceğini şöyle ifade ediyor:
• Eğer daha çok koşu, yüzme, bisiklet gibi dayanıklılık egzersizleri yapılırsa kalpte büyüme ön planda, kalınlaşma daha az oluyor.
• Halter, güreş gibi daha çok kısa ve yoğun kas gücü gerektiren egzersizler yapılırsa kalp kasında daha çok kalınlaşma, daha az büyüme karşımıza çıkıyor.
• Bizim sporcu kalbi diye tanımladığımız durum bu yapısal değişikliklerle birlikte bazı ritim değişikliklerini de içeriyor.
SPORCU MUAYENESİNDE KALP SAĞLIĞI İÇİN NELER YAPILMALI?• En başta detaylı olarak hem kişisel hem de aile öyküsünün alınması gerekir. Çünkü aileden gelen pek çok özellik, o kişide henüz bir bulgu olmasa da bize önemli bazı kalp hastalıkları hakkında bilgi verir.
• Bu bilgiler alındıktan sonra, muayene ve elektrokardiyografinin incelenmesini takiben gerekirse ekokardiyografi (kalp ultrasonu) incelemesi yapılır.
• Bu incelemelerde bir takım anormallikler saptanırsa daha ileri ritim incelemeleri ve kardiyak MR gibi görüntüleme yöntemlerine başvurulur.
• Sporcuların yılda bir kez, kalp kontrolleri mutlaka yapılmalıdır. Böyle bir değerlendirme ile sporculardaki kalbe bağlı ani ölümlerin büyük kısmı önlenir.
ANİ ÖLÜMLERİN BAŞKA NEDENLERİ DE VAR MI?Otuz yaşın üzerindeki bireylerde ateroskleroz, koroner arter tıkanmasına bağlı olarak gelişen kardiyak nedenli ani ölümlerin birincil nedeni olarak değerlendiriliyor. Ateroskleroz, koroner kalp damarlarında yağlanma ve kireçlenmeyle tıkanıklıklara yol açarak enfarktüs ve ani kalp durmasına neden oluyor. Daha nadir de olsa koroner arter spazmının ani ölümlere neden olduğu biliniyor. Ani ölümlere neden olan diğer durumları şöyle sıralamak mümkün:
• Aşırı sıcak, aşırı nemli bir ortam ya da çok soğuk bir havada spor yapmak önceden herhangi bir problem yoksa bile ani ölümlere yol açabiliyor.
• Sporcularda ishal, kusma nedeniyle aşırı sıvı kaybedildiği, vücuttaki elektrolit dengesinin bozulduğu durumlarda da ağır fiziksel aktivite yapılırsa yine ciddi problemler yaşanabiliyor.
• Bir diğer sebep sporcuların kullandığı doping maddeleridir.
• Aşırı alkol alımı, bazı psikiyatrik ilaçlar, bağımlılık yapan bazı uyuşturucuların kullanımı da ağır fiziksel aktivite sırasında ciddi sorunların yaşanmasına sebep olabiliyor.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama