4 Şubat 2012 Cumartesi

'Çok derinlerde yaşam olabilir'

'Çok derinlerde yaşam olabilir'

Mars'ın yüzeyinin çok uzun bir süredir kuru olduğu ve herhangi bir yaşam biçiminin gezegenin ancak derinliklerinde söz konusu olabileceği açıklandı.

Mars'ta bulunan su, Kızıl Gezegen'de yaşamın var olabileceğine dair umutları artırmıştı.
AA

İSTANBUL - Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Kızıl Gezegen'de yaşamın izlerini araması için gönderdiği uzay aracı Phoenix'in (Zümrüdü Anka Kuşu) getirdiği toprak örneklerini inceleyen bilimadamları,yaklaşık 5 bin yıl önce gezegenin daha sıcak olduğunu ve yüzeyinde su bulunduğunu, ancak bu sürenin Mars'ta yaşamdan söz edebilmek için çok kısa olduğunu ileri sürdü.
Londra'daki Imperial College araştırmacılarının ''Geophysical Research Letters'' dergisinde yayımlanan raporuna göre Mars'taki toprak, Ay'dakine benzer bir kuraklık sonucu oluşmuş.
MİLYONLARCA YIL DAHA SÜRECEK Toprak örneklerinin gezegenin kuzey kutbundan alındığını ancak tüm gezegenin aynı tür toprakla kaplı olduğunu kaydeden bilim adamları, Mars'taki kuraklığın milyonlarca yıl devam etmesinin beklendiğini söyledi.
Bilimadamları, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) gelecekte Mars'a gönderecekleri uyduların yaşam kanıtı bulmak için gezegenin derinliklerini araştırmaları gerektiğini kaydetti.

Facebook kullanıcıları hakkında 17 gerçek

Facebook kullanıcıları hakkında 17 gerçek

Sosyal medya araçlarının kullanımı, farklı tipteki kullanıcıların davranışları ile birlikte farklı eğilimler kazanıyor. Bu durum en popüler sosyal medya sitelerinden biri olan Facebook için de geçerli.

ntvmsnbc

İSTANBUL - Facebook bildiğiniz üzere ABD’deki en popüler sosyal medya sitesi. Kullanıcıların Facebook’u nasıl kullandığına daha yakından bakmak şaşırtıcı sonuçlara varılmasını sağlıyor.
Pew Research Center’ın İnternet ve Amerikan Hayat Projesi’nde görev alan araştırmacılar Facebook kullanıcıları ile bir telefon araştırması gerçekleştirdi ve aşağıdaki sonuçları kamuoyuyla paylaştı.
İşte o 17 bulgu:
  • Aktif Facebook kullancılarının yüzde 20 ila 30’u “güçlü kullanıcılar” olarak adlandırılıyor. Bu kullanıcılar arkadaşlık istemleri, etiketleme, ileti paylaşımı ve mesaj gönderimlerinin birçoğunu gerçekleştiriyor.
  • Kadınlar erkeklere oranla daha fazla durum güncellemesi gerçekleştiriyor.
  • Kullanıcılar “like” tuşunu kullanmaktan hoşlanıyor. “”Like” tuşuna basmak Facebook’ta yapılan en önemli etkinliği oluşturuyor.
  • Like tuşu ile beğenilmek, beğenmekten daha çok tercih ediliyor.
  • Ortalama olarak Facebook kullanıcıları gönderdiklerinden daha çok mesaj alıyor.
  • Kullanıcılar durumlarını güncellemekten çok arkadaşlarıyla ile ilgili yorum yapıyor.
  • Çok az kişi arkadaşının haber kaynağı (news feed) üyeliğini bırakıyor.
  • Facebook’ta sizden daha fazla arkadaşa sahip olan arkadaşlarınız muhtemelen listelerindeki bütün kişilerle tanışmıyor.
  • Facebook kullanıcıları ayda ortalama olarak 7 arkadaş ekliyor. Erkekler kadınlara nazaran arkadaşlık isteği göndermekte kadınlara göre daha aktifken, kadınlar arkadaşlık isteği kabul etmekte erkeklere göre daha aktif.
  • Facebook kullanıcıları arkadaşları vasıtasıyla ortalama olarak 150 bin kişiye erişme imkânına sahip.
  • Aktif Facebook kullanıcıları politik aktivizme katılmaya daha çok eğilimliler.
  • Facebook’taki grupların aktif üyeleri herhangi birini belirli bir aday için oy kullanmaya ikna etmeye daha çok eğilimli.
  • Neredeyse kimse “poke” (dürtme) tuşunu kullanmıyor.
  • Bir kullanıcı hesabında ne kadar fazla arkadaşa sahipse Facebook’ta o kadar aktif.
  • Facebook konusunda tecrübeli olan kullanıcıların bile Facebook’tan bıktığına dair bir göstergeye rastlanmadı.
  • Daha eğitimli kullanıcılar Facebook’ta daha çeşitli gruplara sahip.
  • Kullanıcılar arkadaşlarını fotoğraflarda etiketliyorsa, bu kişilerle muhtemelen yakın bağlara ve arkadaşlıklara sahip.

Ayda bir beden incelten ayakkabı

Ayda bir beden incelten ayakkabı

Spor yapmak yerine sadece giydiğiniz ayakkabıyla zayıflamayı tercih ediyorsanız bu icat tam size göre...

ntvmsnbc

İSTANBUL - İngiltere'de üretilen 'Antelope' marka topuklu ayakkabılar, sıradışı tasarımı sayesinde kullanıcısına bir aydan kısa süre içerisinde bir beden incelme garantisi veriyor.
Tasarımcılar, topuk ve burun bölgesinde konkav bir şekle sahip olan ayakkabıyı giyenlerin, kumda yürüyormuş gibi bir etki hissettiklerini, bu nedenle de dengelerini korumak için normalden daha fazla kalori harcadıklarını söylüyor.
ONAY SÜRECİNDE
Habertürk'ün haberine göre uzmanlar, sabit olmayan bir yüzeyde yürüme hissi yaratan ayakkabının, bacak, kalça ve karın bölgesindeki kasların daha fazla çalışmasını sağladığını belirtiyor.
Son onay sürecinden de geçer not alması halinde gelecek yıl satışa çıkması planlanan ayakkabıların farklı model ve renklerde üretileceği satılacağı kaydediliyor.

Batman'da 45 KCK gözaltısı

Batman'da 45 KCK gözaltısı

Batman'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 45 kişi gözaltına alındı.

ntv
Batman Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında BDP Batman il binası, Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Diya-Der) ve Dicle Haber Ajansı'nda arama yapıldı.
Operasyonda 45 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Kandil kana bulandı

Kandil kana bulandı

Suriye Mevlid Kandili gecesinde kana buladı. Humus kentine havadan ve karadan gece düzenlenen saldırılarda 300'den fazla kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi de yaralandı.

Ölenlerin arasında kadın ve çocukların da bulunduğu bildiriliyor.
AA

İSTANBUL - Al Arabiya televizyonu Humus’a düzenlenen saldırıda 337 kişinin öldüğünü ve 1300 kişinin de yaralandığını açıkladı. Evlerdeki cesetlere ulaşılmadığını belirten Al Arabiya televizyonu, ölü sayısının daha da artabileceğini kaydetti. Saldırılarda iki caminin yıkıldığı ve cami enkazından onlarca cesedin de çıkarıldığı vurgulandı.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi örgütü ise Beşşar Esad’a bağlı askeri güçlerin Humus kentinin El Halidiye bölgesini bombaladığını belirtirken ölü sayısını 260 olarak duyurdu.
Muhalif Suriye Ulusal Meclisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya’yı Beşşar Esad rejimini kınamaya ve BM Güvenlik Konseyi'nen çıkacak karara destek vermeye davet etti.
TÜRKİYE'DEN ACİL YARDIM BEKLİYORLAR El Halidiye bölgesindeki görgü şahitleri, Suriye güvenlik güçlerinin mahalleye 300 havan topu attıklarını ve evlerin cesetlerle dolu olduğunu belirtti. Gece sokaklardan kadın ve çocuk seslerinin yükseldiğini belirten görgü şahitleri, hastanelerin yaralıları tedavide yetersiz olduğunu kaydederek Müslüman ülkelere acil yardım çağrısında bulundu.
Yurt dışındaki Suriyeliler de yaşadıkları yerlerdeki Suriye elçiliklerine giderek protestolara başladı.


Suriyeli görgü tanıkları, sabah saatlerinde de Humus'a saldırılar düzenlendiğini ifade etti. Yaralılara müdahale etmek için sağlık personelinin yanı sıra tıbbi malzeme eksikliği yaşandığını belirten Suriyeliler, Türkiye'den acil yardım talebinden bulundular.


En Çok Okunan Haberler

Google Arama