25 Şubat 2012 Cumartesi

Dünyanın en zengini gözünü Türkiye'ye dikti

Dünyanın en zengini gözünü Türkiye'ye dikti

Dünyanın en zengin kişileri listesinde bir numarada yer alan Meksikalı işadamı Carlos Slim Helu, "dünyanın parlayan yıldızı" olarak tanımladığı Türkiye'de yatırım imkanlarını araştırıyor.

AA

TOBB-DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-Meksika İş Konseyi toplantısı için geldiği Mexico City'de geçen yıl dünyanın en zengin kişisi olarak gösterilen Meksikalı işadamı Carlos Slim'i ziyaret etti.
Hisarcıklıoğlu, görüşmesinin ardından, Carlos Slim'in Türkiye'ye karşı çok ilgili olduğunu ve Türkiye'de yatırım imkanlarını araştırdığını söyledi.
Kişisel servetinin yaklaşık 70 milyar dolar olduğu bildirilen Carlos Slim'in Türkiye'de özellikle telekomünikasyon alanıyla ilgilendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Meksikalı işadamının cazip olan diğer alanlara yatırım yapmak gibi düşüncelerinin de bulunduğunu ifade etti.
MEKSİKA’NIN TELEKOMÜNİKASYON DEVİ                
Carlos Slim'in Meksika dışında 19 ülkede telekomünikasyon alanında yatırımları bulunuyor. Meksika'daki telekomünikasyon pazarının çok büyük kısmını elinde bulunduran Slim'in bankacılık, bilişim ve perakendecilik gibi birçok sektörde yatırımları bulunuyor.
Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede Carlos Slim'i Türkiye'ye davet ettiğini, önümüzdeki yaz aylarında büyük bir ihtimalle Türkiye'yi ziyaret edeceğini kaydetti.
Carlos Slim'i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüreceklerini bildiren Hisarcıklıoğlu, Meksikalı işadamının Türkiye'yi parlayan bir yıldız olarak tanımladığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Carlos Slim'in Türkiye ve Meksika'nın önümüzdeki 10 yıl içinde kurdukları düzeni bozmazlarsa gelişmekte olan değil, gelişmiş ülke kategorisine gireceklerini söylediğini aktardı.
Carlos Slim hakkında kişisel izlenimlerini de anlatan Hisarcıklıoğlu, Slim'in ilk kez 1968 yılında balayı için Türkiye'ye geldiğini, geçen yaz da Türkiye'de bulunduğunu anlattığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Slim'in çok mütevazı bir kişi olduğunu, tüm işlerini devrettiği oğlunu da uzun süren toplantılarına çağırarak kendileriyle tanıştırdığını belirtti.

Tarihi ameliyattan ilk fotoğraf

Tarihi ameliyattan ilk fotoğraf


Tarihi ameliyattan ilk fotoğraf

Türkiye’de ikinci yüz nakli iledünyada ilk kez çift kol ve bacak nakli operasyonunu gerçekleştiren Hacettepe Üniversitesi’nden ameliyatla ilgili açıklama yapıldı.


Rektör Murat Tuncer, operasyon sırasında tam 52 personelin hastanın başında bulunduğunu gördüğünü söyledi.
Türkiye'nin 2.yüz nakli ameliyatından kareler- Foto Galeri
   
Operasyonun başarılı geçtiği belirtilerek, iki hastanın da yoğun bakımda tutulduğu açıklandı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, çift kol ve çift bacak nakli yapılan hasta için A grubu RH pozitif kana ihtiyaç olduğunu belirterek, basın mensupları aracılığıyla kan bağışı yapılması çağrısında bulundu.

Hasta haklarına saygılı bir süreç izleyeceklerini vurgulayan Tuncer, hastaların kendi istekleriyle basın önüne çıkarılacağını söyledi.

Operasyonlarda 54 doktor, 128 yardımcı sağlık personelinin görev aldığını anlatan Tuncer, çift kol ve çift bacak nakli yapılan hastaya ameliyat sırasında 90 ünite kan, 120 ünite plazma verildiğini kaydetti.

Organların taşınırken düşürülmesinin söz konusu olmadığını, bu durumun bazı ekipmanlar taşınırken yaşandığını vurgulayan Tuncer, bu konuda da ileride daha dikkatli davranmaları gerektiğini ifade etti.

Rektör Tuncer, bu operasyonu gerçekleştiren ekibin tıp literatürüne geçeceğini de belirtti.

Operasyonu gerçekleştiren ekipten Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonsrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Nazif Nasır da, 4 uzuv naklinin dünyada bir ilk olduğunu söyledi.

Çift kol ve çift bacak nakli yapılan hastanın durumunun henüz netleşmediğini, nakledilen uzuvların fonksiyonel hale getirilmesini amaçladıklarını bildiren Nasır, bu sürenin ise hastadan hastaya değiştiğini anlattı.

Nasır, kol ve bacak nakli yapılan hastaya nakledilecek uzuvlara operasyon öncesinde ışın uygulanarak zararlı hücrelerin yok edildiğini, bunun da dünyada ilk kez yapılan bir işlem olduğunu açıkladı.

'HASTANIN BAŞINDA 52 KİŞİ VARDI'
Rektör Tuncer’in konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle oldu:

"54 doktor, 128 sağlık personeli ile 20 saatlik operasyon gerçekleştirildi.

Üniversitemiz, hasta haklarında en üst saygıyı hedefliyor. Hastalarımıza psikolojik destek vereceğiz. Kendileri isterse basına konuşacaklar.

Operasyonları yapan ekibe tek tek teşekkür ediyorum, onlarla gurur duyuyorum. Ben dün operasyon sırasında saydım tam 52 kişi hastanın başındaydı.

Sağlık Bakanlığı’na da teşekkür etmek isterim. Üniversitemize robotik cerrahi alınması izni çıkmıştır.mynet

Yeni bir yağışlı havageliyor

Yeni bir yağışlı hava geliyor


Yeni bir yağışlı havageliyor


Yağışlar Marmara, Karadeniz kıyıları ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yağmur, yağış alandiğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.


Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklığı bugünden itibaren azalmaya başlayacak. Bugün 11 derece olan sıcaklık yarın 9, pazartesi 7, salı 4, çarşamba günü ise 3 dereceye iniyor. Salı günü ise tekrar kar geliyor. Kar yağışı Marmara'yı da etkilerken, İstanbul'da karla karışık yağmur şeklinde etkili olacak.
TÜM TÜRKİYE YAĞIŞLI
Türkiye’nin kuzey kesimleri çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusuile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar Marmara, Karadeniz kıyıları ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.
Hava sıcaklığının Marmara'da 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı tahminediliyor.
Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
-SİS, BUZLANMA VE DON UYARISI-
İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
-ÇIĞ UYARISI-
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu (11)
ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (6)
İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (16)
ADANA: Az bulutlu ve açık (17)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık (19)
SAMSUN: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu (12)
ERZURUM: Parçalı, zamanla çok bulutlu, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (-11)
VAN: Parçalı ve az bulutlu, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (-1)
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (6)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Parçalı, zamanla bölgenin doğusunun çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç veyüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçecek. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmur, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinin yağmur, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Erzincan ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
ANKA

Eroin bağımlılığını sona erdirecek aşı

Eroin bağımlılığını sona erdirecek aşı


Eroin bağımlılığını sona erdirecek aşı


Meksikalı bilim insanları, eroin bağımlılığını azaltması için geliştirdikleri aşıyı fareler üzerinde başarıyla test ettiklerini açıkladı.


İnsanlar üzerinde denenecek aşının başarılı olması halinde, eroinle mücadelede büyük bir adım atılacak.
 
Ulusal Psikiyatr Enstitüsü araştırmacıları, geliştirdikleri aşının insan vücudunu eroinin yan etkilerine karşı dirençli kıldığını ve uyuşturucu maddenin verdiği zevki zamanla etkisiz kıldığını belirtti.
 
Enstitünün direktörü Maria Medina dün yaptığı açıklamada, “Geliştirdiğimiz aşı eroin bağımlılığından kurtulmak için geçmişte terapiye başvuran ancak sonuç alamayan kişiler için düşünüldü” dedi.
 
Dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları uzun yıllardır uyuşturucu maddelere olan bağımlılığın önüne geçilmesi için tedavi üretmeye çalışıyor. Meksika’da eroinin önüne geçilmesi için atılan önemli adımın yanı sıra, ABD Ulusal Uyuşturucu Bağımlılığı Enstitüsü (NIDA), Ağustos 2011’de kokain bağımlılığını önleyecek bir aşı üzerinde önemli ilerleme kaydettiklerini açıklamıştı.
 
Meksikalı araştırmacıların geliştirdiği aşı, uyuşturuc kartellerinin neden olduğu şiddete karşı ortak mücadele veren ABD’de de heyecan yarattı. Ulusal Psikiyatr Enstitüsü, eroin aşısı üzerindeki çalışmalarını hem Meksika hem de ABD hükümetinden aldığı kaynaklarla sürdürüyor.
 
FARELER ÜZERİNDE BAŞARILI
Meksikalı araştırmacılar, fareler üzerinde yaptıkları deneylerde, farelere uzun bir süre boyunca belli miktarda eorin verdi. Eroin bağımlısı olan fareler daha sonra aşıya tabi tutuldu. Ulusal Psikiyatr Enstitüsü direktörü Medina, “Aşı yapılan farelerde eroin tüketimi ciddi ölçüde azaldı... Bu etkiyi insanlarda da görmeyi umuyoruz” dedi.
 
ABD’nin California eyaletindeki Scripps Araştırma Enstitüsü’nde benzer çalışmalar yürüten bilim insanı Kim Janda, Meksikalı meslektaşlarının geliştirdiği aşının işe yarayabileceğini ancak etkisinin beklendiği gibi sadece eroin üzerinde yaşanmayabileceğini belirtti.
 
Janda, “Aşı beklenen etkiyi gösterebilir. Ancak etkisi eroinin yanı sıra morfin gibi tedavi amaçlı maddeleri de kapsayabilir” ifadesini kullandı. 
 
“MEKSİKA ÇAMURU” BİNLERİN CANINI ALDI
Uyuşturucu kartellerinin neden olduğu şiddete 2006’dan bu yana 47 binden fazla kurban veren Meksika’da, uyuşturucu kullanımı da çok yaygın. Sağlık Bakanı Jose Cordoba, 113 milyon nüfuslu ülkede yaklaşık 450 bin uyuşturucu bağımlısı olduğunu, bağımlıların çoğunun, uyuşturucu trafiğinin en yoğun olduğu Meksika-ABD sınırında yaşadıklarını belirtti.
 
Uyuşturucu kartelleri, ABD’nin California eyaletindeki Sierra Madre dağlarında yetiştirdikleri bitkiden, “siyah zift” veya “Meksika çamuru” adı verilen eroin elde ediyor ve ABD’nin Colorado eyaletinden Meksika’nın içine kadar uzanan Rio Grande nehri üzerinde satıyor.
 
ABD Adalet Bakanlığı, Meksikalı uyuşturucu kartellerinin yılda 13 ile 49 milyar dolar gelir elde ettiğini tahmin ediyor.mynet

500 milyon dolarlık hazineyi geri aldılar

500 milyon dolarlık hazineyi geri aldılar

İspanya 5 yıl süren hukuk mücadelesini kazanmasının ardından, 500 milyon dolarlık definesine kavuşuyor. Amerikan şirketi tarafından Portekiz kıyılarında bulunan 17 ton ağırlığındaki gümüş ve altın sikkeler, Amerika'dan İspanya'ya götürülüyor.

NTV

İspanya'nın sömürgecilik döneminden kalma 500 milyon dolarlık definesi eve dönüş yolculuğuna başladı. Uçaklara yüklenen 17 ton ağırlığındaki altın ve gümüş sikkeler, Florida hava üssünden İspanya' ya doğru yola çıktı.
İspanya, Portekiz kıyılarında 2007'de Amerikan Odyssey şirketi tarafından bulunan definesini geri almak için 5 yıldır süren bir hukuk mücadelesi başlatmıştı.
Florida Federal Mahkemesi, geçen cuma günü definenin İspanya'ya iade edilmesi yönünde karar vermiş, İspanya da bu karar üzerine bölgeye, 2 uçak göndermişti.

İspanya Kralı adına 1796 yılında Lima'da basılan sikkeler artık müzede sergilenecek. Bugüne kadar denizde bulunan en büyük define olan hazineyi taşıyan gemi, Peru'dan dönüşü sırasında 1804'te İngiliz donanması tarafından batırılmıştı.

Şike davasında 7 tahliye

Şike davasında 7 tahliye

14 Şubat’ta başlayan şike davasının 8. duruşmasında aralarında Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve Teknik Direktör Bülent Uygun’un da bulunduğu 7 sanık tahliye edildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a ise tahliye çıkmadı.



ntvmsnbc ve Ajanslar

İSTANBUL - Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "futbolda şike" davasının 8. duruşması sona erdi.
14 Şubat'ta başlayan mahkemede, tutuklu olarak yargılanan 23 sanığın savunmasının alınması tamamlandı.

Mahkeme heyeti, gece saatlerinde verilen aranın ardından ara kararını açıkladı.
Mahkeme, "atılı suç vasfının değişebilme ihtimali olduğu gerekçesiyle" 7 kişinin tahliye edilmesine karar verdi.
Tutuklu sanıklar Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun, Cemil Turan, Coşkun Çalık, Ömer Ülkü ve Mehmet Yenice'nin, suç vasfının değişme ihtimali göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.
Mahkeme heyeti, Emmanuel Emenike, Korcan Çelikay, Tayfur Havutçu, Ümit Karan, Serdal Adalı ve Göksel Gümüşdağ'ın da aralarında bulunduğu 33 tutuksuz sanığın, bir sonraki celsede savunmalarının alınması için hazır edilmesine karar verdi.
Tutuklu sanık Olgun Peker'in 2010 ve 2011 yıllarında yurt dışına giriş-çıkış tarihlerinin gönderilmesi için emniyete yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen birinci ''Ergenekon'' davasında gizli tanık olarak dinlenen ''Poyraz''ın beyanlarının bir örneğinin mahkemeye gönderilmesine hükmetti.
Türkiye Süper Lig ve 1. lige ait iddianamede belirtilen futbol maçlarına ilişkin kayıt görüntülerinin gönderilmesi için yayıncı kuruluşa yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, aralarında TFF Başkan Adayı Yıldırım Demirören ve Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın da bulunduğu 21 kişinin tanık olarak dinlenilmesinin, henüz sanık savunmalarının tamamlanmamış olmasından dolayı daha sonra değerlenilmesine karar verdi.
  İLGİLİ HABER
Mahkeme heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübüne yazı yazılarak, 15 Mayıs 2011 günü oynanan Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında kulüp yönetimi tarafından maçla ilgili olarak kendi futbolcularına başarılı olmaları için maç primi verilip verilmediğinin sorulmasına hükmetti.
Sanıklardan Yusuf Turanlı, Ömer Ülkü, Olgun Peker, Ahmet Çelebi, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Sami Dinç, Tamer Yelkovan, Faruk Taşseten, Bülent İşçen ve Mehmet Yenice'nin haklarındaki seyir yasağının kaldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, sanıklardan Zafer Tüzün, futbolcular İbrahim Akın ve İlhan Çelikay ile kaleci Korcan Çelikay'ın haklarındaki yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.
Mahkeme heyeti, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanığın, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların, delilleri karartma ihtimalinin bulunması ve koruma tedbirlerinin uygulanmasının yeterli olamayacağından bu hallerinin devamına oy birliğiyle hükmetti.
Duruşma 26 Mart Pazartesi gününe ertelendi.
Bu arada, bugünkü tahliyelerin ardından söz konusu davadaki tutuklu sanık sayısı 16'ya indi.
SEVİNÇTEN BAYILDILARMahkeme heyetinin ara kararının açıklanması için sadece sanık avukatlarının salona girişine izin verilmesi ve basın mensuplarının salona alınmaması dikkati çekti.
Öte yandan, tahliye kararını öğrenen sanık yakınları adliye sarayı içinde büyük sevinç yaşarken, bazılarının baygınlık geçirdiği görüldü.
Tahliye kararının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinden Metris Cezaevine götürülen Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun, Cemil Turan, Coşkun Çalık ve Mehmet Yenice, buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra cezaevinden tahliye oldu.
Tahliye olan sanıkları, cezaevi önünde uzun süre bekleyen yakınları ve bir grup taraftar karşıladı.
MOSTUROĞLU: RUHUMUZ İÇERİDE KALDIŞekip Mosturoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailelerine kavuştukları için mutlu olduklarını, ama buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi.
Mosturoğlu, ''Başkanımız, yönetici arkadaşımız İlhan bey, diğer arkadaşlarımız tahliye olmadılar. Onun için ruhumuz içerde, vücudumuz dışarda. Arkadaşlarımız masum. Masumiyetlerine en az kendi masumiyetimiz kadar inanıyoruz. İnşallah onlar da en kısa sürede tahliye olacaklar. İnşallah hem o arkadaşlarımızın hem kendimizin aklanması noktasında gereken her türlü savunmayı yapmaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.
ODYAKMAZ: ‘ÖZEL YETKİ’YLE MÜCADELE ETTİKMecnun Odyakmaz da gazetecilerin soruları üzerine, ''İddianame açıklandığında sadece Fenerbahçe maçıyla ilgili olduğunu gördük. Bu, tutuklanmamıza çok büyük etkendi. Biraz özel yetkili mahkemelerin işleyişiyle mücadele etmek zorunda kaldık. Tanıklar tamamlandıktan sonra içerdeki arkadaşlarımızın da tahliye olacağını ümit ediyor, bekliyoruz. İçerideki arkadaşlarımızın masumiyetine de tüm kalbimizle inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.
‘HER ŞEY AYAN BEYAN ORTAYA ÇIKACAK’Odyakmaz, bir gazetecinin, ''Bu karar, Sivasspor'un aklanması demek midir?'' şeklindeki sorusuna karşılık da ''Tabii ki öyle. Şimdi erkenden konuşmayalım. Her şey zaman ilerledikçe ortaya çıkacaktır. İfademizde zaten söyledik. Her şey ayan beyan ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum'' dedi.
Tahliye olan sanıklar, yakınlarına ait araçlarla cezaevinden ayrıldı.
Sanık Ömer Ülkü'nün de işlemlerinin tamamlanmasının ardından Silivri Cezaevi’nden tahliye olacağı öğrenildi.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama