11 Şubat 2012 Cumartesi

Kılıçdaroğlu: Dokunan yanmaya devam ediyor

Kılıçdaroğlu: Dokunan yanmaya devam ediyor

MİT'çileri ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya'nın soruşturmadan alınmasını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "AKP adalete bir düğüm daha attı, dokunan yanmaya devam ediyor" dedi.



ntvmsnbc ve Ajanslar

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT'çiyi ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya'nın soruşturmadan alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
"Dosyanın savcıdan alınması AKP yargısının ne kadar tarafsız ve bağımsız olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Dokunan yanmaya devam ediyor.
AKP adalete bir düğüm daha atmıştır. Bu AKP'nin yargısıdır diyorduk bizi eleştiriyorlardı. Bir kez daha haklılığımız ortaya çıkmıştır.
CHP'li belediyelerde çalışanlar, öğrenciler, gazeteciler tutuklanınca yargı bağımsız oluyor AKP'ye dokununca savcıya el çektiriliyor.
Bu olay AKP yargısının, Özel Yetkili Mahkemelerin meşruiyetini tamamen ortadan kaldırmıştır. Tutuklama kararları meşruiyetini yitirmiştir."

MİT krizinde savcı soruşturmadan alındı

MİT krizinde savcı soruşturmadan alındı

MİT'çileri ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya soruşturmadan alındı. Sarıkaya'nın yerine iki isim görevlendirildi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması krize neden oldu.
    GÜN GÜN NELER YAŞANDI? 


8 Şubat: MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 eski MİT mensubu KCK soruşturmasında ifadeye çağrıldı.

9 Şubat: İfadeye gitmeyen Fidan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'la görüşme yaptı.

MİT Müsteşarlığı, savcılığa görev ve yetkisizlik itirazında bulundu. MİT'ten savcılığa gönderilen yazıda "Başbakanlık'tan izin alınması gerekir. Söz konusu olaylar görevle ilgilidir" denildi.

10 Şubat: MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na talimat yazıldı. Eski Müsteşar Emre Taner, yardımcısı Afet Güneş ve MİT görevlileri Yaşar Yıldırım ile Hüseyin Kuzuoğlu hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Hükümet, MİT-yargı arasındaki krizi sonuçlandırmak için harekete geçti. MİT kanunu değişiyor. Savcılar Başbakan'dan izin almadan harekete geçemeyecek.     

ntvmsnbc

İSTANBUL - MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasıyla başlayan krizin dördüncü gününde önemli bir gelişme yaşandı.
MİT Müsteşarı Fidan ve 4 MİT'çiyi ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya soruşturmadan alındı.
KCK soruşturmasında Savcı Sarıkaya'nın yerine iki savcı görevlendirildi. Bu isimler özel yetkili savcılar İsmail Işık ve Adem Özcan. Özel yetkili savcı Bilal Bayraktar da eklenince KCK dosyası için üç savcı görev alacak.
İş bölümü yönergesine göre başsavcıya bilgi verilmesi gerekiyor. MİT'çilerin ifadeye çağrılması haberi geldiğinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı 'benim haberim olmadı' demişti. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi ve kritik bilgilerin medyaya yansıması nedeniyle başsavcı yetkisini kullandı ve Savcı Sarıkaya'yı KCK soruşturmasından aldı.
SARIKAYA: GÖREVİMİZİ YAPTIK
Savcı Sarıkaya yaptığı ilk açıklamada "Başsavcının takdiri, biz görevimizi yaptık" dedi.
KCK SORUŞTURMASINI YÜRÜTÜYORDU
MİT mensuplarını ifadeye çağıran Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ile birlikte terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik soruşturmayı yürütüyordu.
Söz konusu soruşturma kapsamında eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 31 kişi 17 Ocak'ta tutuklanmıştı.
HSYK: İSTANBUL SAVCILIĞI'NIN TASARRUFU
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturma dosyasının, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'dan alınması işleminin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir tasarrufu olduğunu söyledi.
GÖREVDEN ALINAN MÜDÜRLER ANKARA'YA
Öte yandan İçişleri Bakanlığı kararı ve İstanbul Valiliği tebliğiyle hafta içi görevden alınan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Kontrol Komuta Merkezi'ne, İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın Ankara İstihbarat Daire Başkanlığı emrine, Terörle Mücadeleden Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in ise Ankara Polis Akademisi'ne atandığı belirtildi.

CHP'de kurultay tarihi değişti

CHP'de kurultay tarihi değişti

CHP'de 1 Mart'ta yapılacağı açıklanan olağanüstü kurultayın, 27 Şubat'ta toplanması kararlaştırıldı.



AA

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, daha önce 1 Mart'ta yapılacağı açıklanan olağanüstü kurultayın, 27 Şubat'ta toplanmasını kararlaştırdığı bildirildi.
CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, dün parti genel merkezinde toplanan Tüzük Hazırlık Komisyonu'nun eğilimi, isteği ve mevsim koşulları nedeniyle olağanüstü kurultayın, 1 Mart yerine 27 Şubat Pazar günü toplanmasına karar verdiği belirtildi.
Açıklamada, ''Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine toplanacak olan olağanüstü kurultay 26 Şubat günü, 362 delegenin çağrısı üzerine Genel Başkan tarafından toplantıya çağırılan olağanüstü kurultay ise 1 Mart yerine 27 Şubat günü Ankara'da toplanacaktır'' denildi.

Bakan Şahin: Gözaltına alınanlar MİT'çi değil

Bakan Şahin: Gözaltına alınanlar MİT'çi değil

İçişleri Bakanı Şahin, Suriyeli bir subayın illegal yollarla teslim edildiği iddiası üzerine yürütülen soruşturmayla ilgili olarak ‘Bizim tespitlerimize ve MİT'ten aldığımız bilgiye göre şu an itibariyle 5 kişinin hiçbirinin teşkilat ile ilişiği yok’ dedi.

AA

ANKARA - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Suriye uyruklu bir subayın Türkiye'den illegal yollarla kaçırılarak Suriye güvenlik güçlerine teslim edildiği iddiası üzerine başlattığı soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Şahin, şunları söyledi:
''Adana yetkili savcılığının Hatay bölgesinde meydana gelen bir olaya bağlı olarak yürüttüğü soruşturma var. O soruşturma daha önce ülkemize sığınan Suriyeli bir subayın ülkemizden illegal yollarla kaçırılarak Suriye'ye teslim edilmesi ve daha sonra da o subayın Suriye'de idam edilmesi olayı. Bu kaçırma olayına karışan Türkiye'den 5 kişi var. Bunlar takip sonucu, polisimizin istihbaratı sonucu, tespit edildiler ve savcının talimatıyla yakalandılar, sorgulanıyorlar.''
‘BİRİ ESKİ MİT MENSUBU’Bu kişilerden birinin daha önce MİT'te çalıştığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
''Şu anda MİT ile ilişiği olmayan, o kaçırma olayına karışmış olmasından sonra yapılan iç değerlendirme ve soruşturma sonucunda teşkilattan ihraç edilmiş, ilişiği kesilmiş bir kişidir. Kamuoyuna basın aracılığıyla yanlış bilgi intikal ediyor. O yanlış bilgi de 5 kişinin de MİT mensubu olduğu yönünde bir bilgi. Bizim tespitlerimize göre, MİT'ten aldığımız bilgiye göre şu an itibariyle hiçbirinin teşkilat ile ilişiği yok. Bir tanesi eski teşkilat mensubu o kadar.''
Şahin, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan eski MİT Müsteşarı Emre Taner ile eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in evlerinde ve MİT lojmanlarında arama yapıldığı yönündeki haberler ile ilgili olarak, “Şu an itibarıyla evlerinin aranması söz konusu değil” dedi.

Hafta sonu bahar salı günü kış

Hafta sonu bahar salı günü kış

İstanbul’da etkili olan kar yağışı, bugün mola verdi. Yarın 11 dereceye kadar çıkacak sıcaklık hafta başında düşecek ve yine kar yağışı başlayacak.

ntvmsnbc

Hafta sonu İstanbul’da sıcaklıklar yükseliyor. Ancak Salı günü karın İstanbul’a yeniden gelmesi bekleniyor. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Sakarya, Zonguldak, Trabzon, Rize, Artvin ve Van çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere, kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı yaşanabilir.
Hava sıcaklığının ülkemizin batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç ve güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
BUZLANMA VE DON UYARISISabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere, kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

En Çok Okunan Haberler

Google Arama